dharmata 29.12.03, 13:24 Według raportu awaryjności 3 letnia szkoda felicja znajduje się na 96 miejscu. natomiast 3 letni Fiat Punto na 68. LICZBY MÓWIĄ wszystko za siebie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dharmata Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 13:40 dharmata napisał: > Według raportu awaryjności 3 letnia szkoda felicja znajduje się na 96 miejscu. > natomiast 3 letni Fiat Punto na 68. > LICZBY MÓWIĄ wszystko za siebie. www.uzywane.mojeauto.pl/raport/ Raport dekry Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 13:46 Według innej klasyfikacji, którą wynalazł zawzięty przeciwnik skody niejaki X- man, punto III znajduje się na pozycji gorszej niż fabia i gorszej niż syrena 103 (!!!). Tenże antyskodowy frustrat bardzo często lubi powoływać się na tę klasyfikację. allegro.autocentrum.pl/?FF=33&segmentid=1 Link Zgłoś
dharmata Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 13:55 Te oceny można potraktować jako żart, ponieważ niesą poparte żadnymi badaniami technicznymi. Tylko opinią osób, To tak samo którą z aktorek ma największe możliwości techniczne na to aby była matką pieciorga dezieci. Każdy może dać swoją ocene ulubiąnej aktorce. Ale dzieki badniom technicznym możemy naprawde określić czy będzie w stanie określić czy urodzi taką ilość dzieci czy ich w ogóle nie urodzi. Moje porównanie oparte jest badaniami przez firme DEKRA, która sprawdziła tysiące samochodów i napodstawie tej wydaje opiniem, i są one wiarygodne Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 14:08 Zapewne te dane mają nieporównanie większą wartość. I są w jakimś tam stopniu wiarygodne. Jednak szkoda, że nie ma tam fabii, która w porównaniu z felicją ma zmienione niemal wszystkie układy. Druga sprawa to np. porównanie 5 letnich felicji i clio. Felicja (według Ciebie kiepski samochód) miejsce 86, clio - 100. Czyżby renault produkował tak fatalne auta? Link Zgłoś
dharmata niestety 29.12.03, 14:14 Te całe PSA produkuje fatalne samochody. Sąsiąd jeden miał citroena, a drugi Renauta. Ładnie wyglądały, tak jak kobieta z kilogramem makijażu. Ale są bardzo awaryjne, niedość tego ceny częsci chyba najdroższe ze wszystkich. Ale sąsiedzi po niecałym roku mokupowali jeden Nisana Almere, a drugi Toyote Avensis, a po tem co 10 mieszkaniec ulicy nabył sobie Nisanna. Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 14:16 I jeszcze jeden przykład: peugeot 206 dla aut 3-letnich 99 miejsce. Czyżby p206 to była tragedia w porównaniu z felicją? Link Zgłoś
h.i.p Re: fakty mówią same za siebie 29.12.03, 14:30 Rang +/- Hersteller Jan. - Sep. 03 Jan. - Sep. 02 +/- in % 1 0 Volkswagen 457.114 456.447 0,1 2 0 Mercedes-Benz 290.426 308.713 -5,9 3 0 Opel 260.830 254.771 2,4 4 0 Ford 185.401 207.148 -10,5 5 0 Audi 183.016 183.679 -0,4 6 0 BMW 168.414 177.129 -4,9 7 0 Renault 152.860 157.617 -3,0 8 0 Peugeot 98.557 82.478 19,5 9 0 Toyota 83.609 77.109 8,4 10 1 Skoda 66.840 59.185 12,9 11 2 Mazda 57.771 49.812 16,0 12 0 Citroen 51.248 50.359 1,8 13 -3 Fiat 50.998 62.159 -18,0 14 0 Nissan 50.305 48.691 3,3 15 0 Seat 44.856 38.681 16,0 16 0 Smart 33.599 34.512 -2,6 17 3 Hyundai 27.115 21.353 27,0 18 0 Mitsubishi 26.894 25.789 4,3 19 0 Honda 26.411 24.967 5,8 20 -3 Volvo 22.572 32.033 -29,5 21 3 Kia 20.453 14.135 44,7 22 0 Mini 20.062 18.535 8,2 23 -2 Suzuki 19.631 20.097 -2,3 24 -1 Alfa 11.964 15.110 -20,8 hip: Oto dane przytoczone przez Miki'ego. Sprzedaż aut w Niemczech. Jak to się dzieje, że sprzedaż doskonałych fiatów spadła ostatnio o 18%, a sprzedaż skod wzrosła o prawie 13%? Czyżby Niemcy to głupi naród i wolą kupować gorsze niż lepsze i dobrze znane? Link Zgłoś
dharmata dajmy sobie luz z tym 29.12.03, 15:03 o sprzedaży pojazdów decyduje wiele czynników cena, siła nabywcza portfela, marketing, promocje, bariery celne,i tak dalej i tak dalej. Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 14:25 h.i.p napisał: Czyżby p206 > > to była tragedia w porównaniu z felicją? hip: Piszę tragedia bo dla aut 5-letnich felicja jest klasyfikowana na 86 miejscu, a p206 na 92. Jak to się ma do szyderstw pod adresem skody, i piania na temat peugeota? Link Zgłoś
dharmata Więc 29.12.03, 14:32 Ktoś napisał że skoda najlepszym samochodem jest, więc odpisałem że najlepszym samochodem jest fiat. No i zostałem zaproszony do forum skody na wojne. A pozatym mnie to wali kto jakim samochodem jezdzi, kazdy ma swój gust i mózg, a Skoda to mi się podobała kiedyś jedna wersja specalna jakias cleament and coś tam. A Fiaty lubie za to bo tradycyjnie są od dłuższego czasu w Polsce i tradycyjnie wybiera się fiata. A tak wogóle to maże o Toyocie Previi ale przy takich zarobkach jak mam to sobie chyba jeszcze pomaże z kilka lat. Link Zgłoś
h.i.p Re: Więc 29.12.03, 14:40 A mnie wystarczyłaby corolla. Taką zamierzałem kupić, ale ponieważ musiałem przeznaczyć fundusze na inne ważne cele, więc wybrałem na razie fabię. Ktoś napisał, że skody są najlepsze - i głupio napisał. Ktoś inny napisał, że najlepsze są fiaty - i też głupio napisał. Są to po prostu auta podobnej jakości. Jeden wybiera to, inny co innego - w zależności od potrzeb, upodobań i dziesiątek innych powodów. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:39 poczytaj sobie histeryku, co tam piszą o awaryjnosci tego złomu(fabini oczywiście). Prawdy nie ukryjesz swoimi krzykami i brakiem kultury. ------------------------------------------ 40 lat komunizmu zrobiło swoje Link Zgłoś
marcelia.szpak Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 29.12.03, 16:52 ale mu dowaliłeś stary jesteś debeściak twoja macelia szpik Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 30.12.03, 09:22 Gość portalu: X-man napisał(a): > poczytaj sobie histeryku, hip: O histerię to kogoś innego można podejrzewać. Szczególnie jak się uporczywie awanturuje. co tam piszą o awaryjnosci tego złomu(fabini > oczywiście). hip: Naucz się weryfikować to co się pisze i wartościować fakty, "naukowcu". Przeczytaj też co się pisze o innych autach. Porównaj też na których miejscach są np. peugeot 206 i felicja w rankingu awaryjności jaki cytuje dharmata. A nade wszystko porównaj sobie miejsca alfy i syreny na linku na który się bezustannie powołujesz nie umiejąc znaleźC żadnych sensownych danych. > Prawdy nie ukryjesz swoimi krzykami i brakiem kultury. hip: Ja, w przeciwieństwie do takich chłopków jak antyskodowi frustraci, posługuję się faktami, nie krzykiem i awanturnictwem. A braku kultury radzę poszukać w kręgu swoich znajomych. Powinieneś wreszcie odnieść tak bardzo wyczekiwany sukces. 40 lat komunizmu zrobiło swoje hip: Co widać na Twoim przykładzie (jeśli ten komunizm w ogóle pamiętasz). Link Zgłoś
Gość: X-man Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 17:22 "W klasie najmłodszych samochodów prym wiedzie Toyota Yaris, w wypadku której jedynie 1,3% egzemplarzy miało poważne usterki. Listę zamyka natomiast Škoda Felicia z wynikiem prawie 9%. Oznacza to, że na 100 egzemplarzy aż 9 Škód Felicia powinno trafić do warsztatu." serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42463,1591585.html Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 05.01.04, 10:00 Gość portalu: X-man napisał(a): > "W klasie najmłodszych samochodów prym wiedzie Toyota Yaris, w wypadku której > jedynie 1,3% egzemplarzy miało poważne usterki. Listę zamyka natomiast Škoda > Felicia z wynikiem prawie 9%. Oznacza to, że na 100 egzemplarzy aż 9 Škód > Felicia powinno trafić do warsztatu." hip: Zacytuj pełne dane albo podaj do nich link. A może obawiasz się kolejnej kompromitacji? Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 05.01.04, 10:57 Gość portalu: X-man napisał(a): href="http://serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42463,1591585.html"target="_blank">s erwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42463,1591585.html</a> hip: W tym artykule jest też pozytywne zdanie na temat skody octavii. Ale tak daleko już Twój "obiektywizm naukowy" nie sięga. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:57 Kolejnej kompromitacji? Zabawny jesteś. Sam jesteś kompromitacją jeżdzącym barachłowozem zwanym fabką. Czy zauważyłeś, abym kiedykolwiek wypowiadał się na temat Octavii? Chyba jednak nie, ponieważ sam nie przypominam sobie. "Naukowcu"- znów stosujesz metodę "a u was biją murzynów" Wypowiedz się lepiej mądralo(tak jak to robiłeś powyżej) na tema tej publikacji. Rzeczowo, jak się tym chlubisz... Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 06.01.04, 08:01 Gość portalu: X-man napisał(a): > Sam jesteś kompromitacją jeżdzącym barachłowozem zwanym fabką. hip: Strasznie cierpisz z tego powodu. Zupełnie nie rozumiem jak można być taką żałosną mieszaniną nienawiści i bezsilności intelektualnej. > Czy zauważyłeś, abym kiedykolwiek wypowiadał się na temat Octavii? > Chyba jednak nie, ponieważ sam nie przypominam sobie. hip: To masz okazję się wypowiedzieć. > Wypowiedz się lepiej mądralo(tak jak to robiłeś powyżej) na tema tej publikacji > . > Rzeczowo, jak się tym chlubisz... hip: Jakiej publikacji? Czy mówisz o tym artykule w gazecie? Zwykły artykulik i wyrywkowy komentarz. Bez danych, bez konkretów, bez liczb, z wyrywkowymi kilkoma ogólnikowymi przykładami. Nawet nie ma się do czego ustosunkować ani przyczepić. Wypoowiedzieć to ja się mogę na temat profesjonalnych publikacji z pełnymi danymi np. takimi jakie podaje DEKRA na stronie, którą znalazł dharmata. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 17:23 Tłumacz sobie. Tobie to nie warto nawet tłumaczyć pewnych rzeczy.I tak nie zrozumiesz. Jesteś jak ta szkapa z klapkami za oczach. Nic dodać, nic ująć. Finito. Link Zgłoś
h.i.p Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja 07.01.04, 08:01 Gość portalu: X-man napisał(a): > Tłumacz sobie. > Tobie to nie warto nawet tłumaczyć pewnych rzeczy.I tak nie zrozumiesz. > Jesteś jak ta szkapa z klapkami za oczach. > Nic dodać, nic ująć. hip: Tylko czekałem na te jakże przekonujące argumenty :) Zapomniałeś dodać hasła, z którym się budzicie codziennie rano: "skodziarz to burak". Czekamy na dalsze rewelacje. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:11 Własnie zrozumiałem.HAHAHA...Ty jesteś naszą V kolumną wśród skodziarzy. Twoim zadaniem jest wkur... normalnych ludzi. Dzięki stary, odwalasz kawał dobrej roboty.Oby tak dalej:-))) pozdr. Link Zgłoś
se.eq.ba Pseprasam, czy moge na koniec... 05.01.04, 21:19 Pseprasam, czy moge na koniec bęknąć. uubueeeeeeeeeeeeeekuuuuuuuuuuuu O przeprazam ale od tych postuw zygac mi sie chce. Niemacie większych problemów od czyj samochód lepszy jest. Każdy ma samochud jaki lubi, i za chiny kazdy bedzie się upierał że jego jest lepszy. Niestety taka choroba. wiec dajcie spokoj i nie klocicie sie czyj samochod jest najlepszy. A podobno najlepsze są autobusy pks i miejskiej komunikacji wtedy docenia się nawet kazdy samochut Link Zgłoś
h.i.p Re: Pseprasam, czy moge na koniec... 06.01.04, 08:05 se.eq.ba napisał: > Pseprasam, czy moge na koniec bęknąć. > uubueeeeeeeeeeeeeekuuuuuuuuuuuu > O przeprazam ale od tych postuw zygac mi sie chce. > Niemacie większych problemów od czyj samochód lepszy jest hip: Jak widzisz antyskodowi psychopaci tym żyją. To ich nurtuje, spędza sen z oka, cierpią i awanturują się z tego powodu jak stare baby nna bazarze. Są mieszanką frustracji, nienawiści, impotencji intelektualnej i chamstwa. Obawiam się, że tego nie zmienisz. pozdr Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: FIAT PUNTO a szkoda felicja IP: *.p.lodz.pl 07.01.04, 17:41 A jeśli chodzi o blachę to nawet nie ma co porównywać Fiata do Skody.Pod tym względem Fiat to jeden wielki GRAT.już w 4 letnim a 5 letnie fiaty to już zupełna porażka tak że nie fascynował bym się Fiatem. Link Zgłoś
Gość: kami.kadze do h.i.p'a... IP: *.acn.pl 08.01.04, 00:39 H.i.p, Ty naprawde nie masz nic ciekawszego do roboty? Kobiety, dzieci, psa, a moze jakies hobby. Poczytaj swoje posty i sie zastanow, co Ty z siebie robisz. Czytalem forum auto-moto jakies pol roku temu - hip umieral za skody. Wchodze dzis, nowa, lepsza wersja h.i.p, nowe forum, tylko glupoty wciaz gadasz takie same. Wciskasz tu kazdemu, ze pala nienawiscia do 'skodziazy', ze zaslepiony miloscia do renowek, fiatow, czegokolwiek... A Ty jestes inny? Poza ta swoja skodzina swiata nie widzisz. Fakt, jestes inny... nie ma tu nikogo tak upierdliwego i chamskiego. Naprawde nie dopuszczasz mysli, ze komus sie moze fabia nie podobac?? ze moze to uwazac za kupe zlomu?? tak samo, jak Ty uwazasz za zlom samochody psa. Wyluzuj... i znajdz sobie jakies relaksujace hobby Link Zgłoś
h.i.p Re: do h.i.p'a... 08.01.04, 09:23 Mam wrażenie, że mylisz mnie z kimś innym. Pół roku temu nie "umierałem za skody" bo generalnie nie odpowiadałem na chamskie zaczepki szpaka i jego klakierów. We wrześniu ur. chamstwo antyskodowych prostaczków i gnojów typu kanadyjskiego hienia do prowadziło do awantur na forum auto-moto, powstania automobilu i podforum skoda. Tu zostały przeniesione posty antyskodowych psychopatów, którzy wcale nie zaprzestali swych chamskich krucjat. Dowodem na to jet ilość wątków. Większość wątków na tym forum jest autorstwa ludzi, którzy ze skodą nie mają nic wspólnego poza obsesyjną nienawiścią do marki i jej użytkowników. Wtedy zacząłem się angażować w dyskusje na tym forum. A teraz kolejno: 1. Nie mam obsesji na punkcie skody. Tym bardziej, że mam 2 samochody. 2. Samochód traktuję jako przedmiot użytkowy, nie sposób na tworzenie sobie jakiegoś sztucznego image'u. 3. Policz ile wątków założyłem ja, a ile np. szpak czy kanciak - zapewne wzory kultury osobidstej dla ciebie. 4. Jeśli komuś fabia się nie podoba to jego sprawa. Ale jeśli natychmiast pisze, że każdy posiadacz fabii to burak, biedak i antypatriota - to jest to przejaw chamstwa i obsesji. 5. Nie uważam, że auta psa to złom. Pokazuję tylko matołom antyskodowym, że skoda i psa to jakościowo porównywalne auta. 6. Znajdź sobie forum miłośników takiego auta jakie posiadasz i na forum skoda nie zaglądaj. Nie masz tu czego szukać. 7. Napisałeś stek bzdur. I to jest wyznacznikiem twojego potencjału myślowego. Link Zgłoś
Gość: X-man Re: do h.i.p'a... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 19:13 h.i.p napisał: "7. Napisałeś stek bzdur. I to jest wyznacznikiem twojego potencjału myślowego." zauważyłem, że zawsze kończysz w tym stylu. Naprawdę jesteś V kolumna. Link Zgłoś
h.i.p Re: do h.i.p'a... 09.01.04, 07:58 Gość portalu: X-man napisał(a): > zauważyłem, że zawsze kończysz w tym stylu. hip: Następnym razem zacznę. Ale Ty i tak niczego nowego nie napiszesz poza jednym: skodziarze to buraki bo jeżdżą skodami". Ile w tym logiki...zachwycające. > Naprawdę jesteś V kolumna. hip: to już pisałeś. Masz jakieś nowe spostrzeżenia? Link Zgłoś
Gość: Braził Re: do h.i.p'a... IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 11:34 Gdyby wszyscy na tym forum przejawiali tyle chamstwa i agresji co hip, świat był by piękny. Każdemu można nerwy ruszyć, gdy na własnym podwórku zostaje zaatakowany i obrażany. Zauważ że większość agresywnych wątków zakładają antyskodziarze. Zauważ też ze antyskodziarze przeważnie się bronią Zauważ także że to antyskodziarze porównują Fabię do Golfa a Oktawię do Passata a potem sami się z tego śmieją. Nikt ze skodziarzy nie twierdzi że skoda to "Bógwico" tylko że jest to auto na przyzwoitym poziomie technicznym. Problem polega nie na ocenie technicznej czeskiego auta a na niechęci niektórych do naszych południowych sąsiadów. To przykre że Polacy śmieją się z Czechów bo z Polaków śmieje się cały świat. Zaglądnij do wątku "Wkład Skody w historię motoryzacji" PZDR Link Zgłoś