Dodaj do ulubionych

Co biere fatum ze forum GGG??????

04.03.13, 10:39
To naszkryfloł 1fatum, nosz znajomy ze forum GGG.
Niych zdradzi co biere, my tysz chcemy.

"Tak, czy inaczej warto walczyć.
Przecież nawet te dwujęzyczne napisy same z siebie się nie wzięły.
W przyszłą niedzielę jadę na mój ukochany Śląsk i jak zawsze poczuję się u siebie. Sam się zastanawiam czemu tak jest.
Może to głupie, ale dawno temu jak powstał "Autostop" jako młody chłopak pojechałem nie gdzie indziej tylko na Śląsk. Koledzy jechali nad morze, w góry, na jeziora, a ja na Śląsk. Wylądowałem w Dąbrowie Górniczej i byłem zdumiony, że na tym samym słupku z jednej strony był napis DG, a z drugiej Będzin.
W centrum nie było miejscowości tak ze sobą złączonych.
Nie wiem co mnie tam od zawsze ciągnęło. Może kiedyś w przyszłości genetycy znajdą odpowiedź na moje pytanie.

Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem? "

Obserwuj wątek
    • Gość: SzaraMasc Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 11:58
      Chlopie, zachowaj ten wpis dla potomnych, bo borok moze go wykasowac...
      On w innym miejscu pisze, ze jest Niemcem z domieszka slaskiej krwi, haha.
      • Gość: Egon Re: a wszechpolok mo.. IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.13, 12:26
        ..pelne gacie som go, tam, zapytac?
      • rico-chorzow Polacy 09.03.13, 12:02

skjadają się z Ukraińów,Białorusin,litwinów,Tatarów i dalszej Azji,paru Wiślan czy Wielkoplan nie robi specjalnej różnic w tym tzw. genetycznym narodzie polskim,jesteści mieszanką azjatycką.
        • petronella.kozlowska forum genetyków GGG 15.03.13, 08:58
          rico-chorzow napisał:

>
          > skjadają się z Ukraińów,Białorusin,litwinów,Tatarów i dalszej Azji,paru Wiślan
          > czy Wielkoplan nie robi specjalnej różnic w tym tzw. genetycznym narodzie polsk
          > im,jesteści mieszanką azjatycką
          • Gość: Egon Re: forum idiotow gorolskich IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.13, 09:27
            buhahahahaha,jedyn karlus robi za drugiego a stado wszechpolokow wyje z bezsilnosci,buhahahaha,Ballest przyjmni moje powinszowania
            • Gość: Rholada und Kluzki Re: forum idiotow gorolskich IP: *.free.aero2.net.pl 15.03.13, 10:05
              Niy mosz rechtu. Kozdyn z nich mo juz zalozony heft z nojwazniyjszymi danymi. Ich familio we Polsce tysz.
    • Gość: SzaraMasc Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 12:46
      Ino ubaw mom, ze takiygo gupieloka i podciepa wybrali sam na firera
      • Gość: Chop byz galot Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 13:58
        Jo sia ino boja co te genetyki mogom u niygo znojść. No moge być co psińco buhahahahaha.
        • Gość: B Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 14:16
          Fatum uroil se, ze jest Niymcem, bo mo 180 cm wztosu, blond wlosy, niebieskie oczy i opala sie na czerwono:-)
          • Gość: Leonsio Wodzhionka Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 14:22
            To jak sie uopalo na czerwono to uon jest Indianyrem a nie Niymcem. Prowdziwy Mniemiec jest podobny do Adolfa abo Goeringa, hahahahahahahahahah. No jesczo podłazi Himmler tyn metrok hahahahahaah. Cziste Aryjcziki, pierona.
            Czimcie sia ale mie rozbawioł tyn chiul fatum i jygo przidupasy jak śwager ze laband, tyn leber i bhuc.
            • Gość: Q Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 15:08
              Byli jeszcze tacy nordycy jak: Goebbels, Hess, Mengele, Bormann...
              • Gość: Isaura Wodzhionka Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 16:50
                To potwierdzo ino tyza, że Niymcy nie som jednorodnom genetycznie grupom. Tyn Goebbels to tysz boł mikrusik. Bormann mioł pysk jak Frankenstein.

• cirano Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? 04.03.13, 17:09
                  Cale szczynscie gorole, ze wos fatum z GGG wypier.olil. Somescie richtig niychszczonom i bezdynnie durnom bandom
                  • Gość: haha Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 17:30
                    Tylko Gymbalski nie dostal bana, ale jego boja sie ruszyc, bo fatyr tego synka dziala w gminie starozakonnej. Boroki nie chca miec problemow z Adasiem, bo jeszcze by im to forum zlikwidowal:-)
                    • Gość: Sergio Nierobisch Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 19:29
                      Chodzom suchy co Gymbalski to je familio uod naczylnygo. Radza wam szlizjerzy, dejcie pozur , bo wam zawrzom pyski, brudne uod antysemickiej i antypolskiej propagandy.
                      A za tych pieronów co nadajom ze Polski to tysz sie wezmom.
                      • Gość: Traa Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 21:32
                        U mje kole familoka godali, ze uon jes synkiym tego Bronka Wildsteina
                        • Gość: Żdżiszek ze RHASiu Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 21:37
                          Nie sondza. Bronek zy Adamem chyba sia niy lubiom. Ale to moje przipuszczenia.
                  • Gość: Andżelika Cfibel Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 19:38
                    Cihrano Ty chiulu, znej nasza litość, stworzenie nowego nicka to 30 sekund, nom sia już znudziło marudzenie tych starych pierd i purtów uod lot narzekajoncych na Poloków, Goroli, Hadziajów, Żydów i inksze nacje. W ogóle to wydupiej z tygo forum stary nazhiolu i ubeku.
                • Gość: haha Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 17:21
                  Z Bormanna inni nazisci nabijali sie, ze ma twarz typowego ruskiego.

cs315527.userapi.com/v315527488/2bc2/fAxFa1PzBlA.jpg
                  • Gość: haha Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 17:54
                    Hanys-Hans naszkryflou:
                    "Sam je skan pruby zablokowania gymbalskiego. Wychodzi na to rze pracownikoow Gazety wyborczyj niy do rady zablokowac´ oni majom wyrzsze prawa..."

schlesien.nwgw.de/FGGG/gymbalski1.jpg
          • petronella.kozlowska Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? 04.03.13, 22:40
            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=997&pos=0
            • Gość: Żdźiszek ze SRASiu Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 23:02
              Ja, znomy tygo bulika, pieron mogby sia uodchudzić, fafulok jedyn.
              • Gość: deco Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 23:10
                Co to za jeden? Z pyska wyglada na Gorola ze wschodu
                • Gość: Żdżiszek ze SRASiu Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.free.aero2.net.pl 04.03.13, 23:33
                  To je Hanys Hans-zauzyciel gnojoka GGG, gryfny karlus.
                  • Gość: Deco Re: Co biere fatum ze forum GGG?????? IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 23:41
                    Chyba za uczony to on nie jest. Nawet gdy pisze w dialekcie to widac, ze za duzo ze szkoly nie wyniosl.
                    • Gość: haha Firer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 11:31
                      gosc.pl/files/11/08/22/049898_Gorzelik_Jerzy_9_34.jpg
                      • Gość: haha 3 posty Fatumowitza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 11:40
                        1.Tak, czy inaczej warto walczyć.
                        Przecież nawet te dwujęzyczne napisy same z siebie się nie wzięły.
                        W przyszłą niedzielę jadę na mój ukochany Śląsk i jak zawsze poczuję się u siebie. Sam się zastanawiam czemu tak jest.
                        Może to głupie, ale dawno temu jak powstał "Autostop" jako młody chłopak pojechałem nie gdzie indziej tylko na Śląsk. Koledzy jechali nad morze, w góry, na jeziora, a ja na Śląsk. Wylądowałem w Dąbrowie Górniczej i byłem zdumiony, że na tym samym słupku z jednej strony był napis DG, a z drugiej Będzin.
                        W centrum nie było miejscowości tak ze sobą złączonych.
                        Nie wiem co mnie tam od zawsze ciągnęło. Może kiedyś w przyszłości genetycy znajdą odpowiedź na moje pytanie."

2. Ballest,
                        pewnie wiesz, że wędrując po Śląsku odnalazłem ulicę swojego nazwiska. Później
                        dowiedziałem się, że pradziadka Anzelma nazywano "Hanys", bo był ze Śląska.
                        Dawno temu, kiedy wędrując autostopem o zmierzchu szukałem noclegu, trafiłem na
                        skraju wsi na dziadka z dziwną porcelanową wygięta fajką, który mówił w trudnym
                        do zrozumienia języku.
                        -jak chcę noclegu, to mam porąbać drewno.
                        - Porąbałem, ułożyłem pod ściana i zostałem zaproszony na "kofej z roraj".
                        Później była długa rozmowa. Opowiedziałem o sobie i na koniec padły słowa: "Das
                        ist Deustsche-Schlesische blut".
                        Jakieś 5 lat temu przypomniałem sobie starzyka i jego słowa. Rozmowy ze starą
                        ciotką utwierdziły mnie w tym, co tylko podejrzewałem. Tante Ira godała, nie
                        mówiła, że Onkel Anzelm był w familii nazywany Hanysem, bo pochodził z tamtych
                        stron. Zapytana, czemu tak dziwnie mówi, nie po polsku nie po niemiecku -
                        zaniemówiła.

Wielu jest bastardów i karajcoków. Są też czystej krwi Ślązaków, którzy się
                        sprzeniewierzyli.
                        Teraz nie wiem, co bardziej się liczy - więzy krwi, czy emocji.
                        Moja ukochana Hanyska w szkole średniej zadeklarowała się pod względem
                        narodowości. Wcześniej nie odczuwała takiej potrzeby. Teraz, dzięki niej
                        poznałem Śląsk i jego historię i wykorzystując wiedzę oraz wykształcenie
                        potrafię stanąć w obronie tego, co jest mi bliskie.

Ubolewam przy tym, że są ludzie, którym bliżej Śląska niż mnie, a są gorsi od
                        Hadziajów.

3. Kolor oczu i skóry ma determinować rasę.

Kiedy oczy mam niebieskie, jasne włosy i opalam się na "Indianina", bo na
                        brązowo nigdy się nie opalę, to kim do cholery mogę być przy ponad 180cm
                        wzroście i potężnej budowie ciała?

4. Rozumiem te kobiety, bo jestem dojrzałym singlem.
                        Kobieta jest mi potrzebna tylko do seksu. Potrafię dać rozkosz i pragnę rozkoszy. Chciałbym poznać partnerkę, która nie chce się na stałe wiązać. Wystarczy dobry seks i wzajemne zrozumienie.
                        Trudno o takie kobiety.
                        Jeżeli takowe są to podaję e-mail:... rozwiń całość
                        fatum@os.pl

5.Jeżeli mój pradziad był Ślązakiem, to ja jestem jakimś kajcokiem z domieszką śląskiej i przewagą niemieckiej krwi. Najdziwniejsze jest to, że śląskość jest jakąś skazą genetyczną ujawniającą się w kolejnych pokoleniach. Grzebiąc się w historii ustaliłem, że moje miano wywodzi się ze Ślaska, a konkretnie z okolic Kreuzburga i jest dość stare.

Nie mogę powiedzieć, że jestem Ślązakiem, bo urodziłem się gdzie indziej i bliżej mi za Odrę niż na Śląsk.
                        Zabawne było moje pytanie do mojej ukochanej Hanyski - kim według niej jestem. Ona odpowiedziała, że Hanysem odrobinę, ale na pewno jesteś nasz.
                        Tu na forum zrozumiałem, że Gorol nie oznacza każdego, kto Ślązakiem nie jest. Wcześniej myślałem, że jest tak samo jak goj u Żydów.
    • Gość: Egon Re bidne wszechpoloki IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.13, 12:54
      kwiczom,slimtajom,zgrzytajom zebami,warczom,szczekajom ,za rogu z bezsilosci
      Buhahahahaha, absolutne zera gorolskiej populacji
      • Gość: Jasio Re: Re bidne wszechpoloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 13:02
        Tylko, ze te zera rzadza na Slasku. Za to hanyska elite widac, gdy chodza obszczani , smierdzacy z jabolem w lapia zebrza belotliwym jezykiem slaskim o 50 groszy na winko. Los ludow tubylczych.
        • Gość: Jasio Re: Re bidne wszechpoloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 13:15
          www.youtube.com/watch?v=_Erd4NCc68Q
        • Gość: Egon Re: Re bidne wszechpoloki IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.13, 13:20
          Tak wyglondo rzadzenie gorolskiej populacji,niestety,zrobcie rzad i spier...stond!
          www.youtube.com/watch?v=J6Q1sLxdntA
          • Gość: ! slonsku kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 18:03
            www.youtube.com/watch?v=r8F19d58J3M
            • Gość: ! Re: galeria wstydu IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.13, 18:35
              www.flickr.com/photos/oto-polska/sets/72157594243063166/
              • Gość: slonski pieron Dupca goroli! IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 19:17
                Chuj we rzic gorolom!
              • kubiss Jo tu nie rzigou 05.03.13, 19:23
                Schlesierska kindersztuba :D

www.youtube.com/watch?v=2bzGj4TV_B4
                • Gość: Z Re: Jo tu nie rzigou IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 20:33
                  dobry jest ten filmik z tymi 2 Slonzokami, ktorzy planuja napad na hurtownia jaboli
            • Gość: TYN Żdźiszek Re: slonsku kultura IP: *.free.aero2.net.pl 05.03.13, 21:31
              Tyn shroghi konsek muzhiczny musiołbyś chopie podeuslac noszym kamaraden ze gnojoka GGG. Uoni przajom takiej muzyce.
              • gymbalski Re: slonsku kultura 05.03.13, 21:46
                Gość portalu: TYN Żdźiszek napisał(a):

> Tyn shroghi konsek muzhiczny musiołbyś chopie podeuslac noszym kamaraden ze gno
                > joka GGG. Uoni przajom takiej muzyce.

No ja! Jo suyszouech co Herbjelita lubiy tako muzyka- klasisze musik, bo nowed tyn Marjanek fciepnou mu pora konskuf we ftorych gro jigo bruder.
                Tukej mom gryfny konsef uo Szlysjerach:
                www.youtube.com/watch?v=jQM1wqHGhNA
                • zyga_1 Re: slonsku kultura 05.03.13, 22:22
                  Jo mysla, co tako musyka spodobo sia Hyrbowi. Jokby jesce jakiś kazoczok bouł to Herpuś niy posiodoł by sia ze glicku.
          • petronella.kozlowska Dortmund 05.03.13, 21:02

www.faz.net/polopoly_fs/1.2088916!/image/1459779563.jpg_gen/derivatives/width610x580/1459779563.jpg
            • Gość: TYN ŻDŹISZEK Re: Dortmund IP: *.free.aero2.net.pl 05.03.13, 21:33
              Czy TO BABY noszych kamaraden ze gnojoka GGG?????????????????
              Gryfne dziouchy kolourowo uoblycone.
              • gymbalski Napisalem Fatumkowi 05.03.13, 22:15
                Ciekawe czy zrozumie:-)

"A jak kamraty szrajbujom co zydowski wyssenszaftler ze Galicji, ftory rodziou siy yno kajs we Uoberszlysjen, bo fatry miouy bysuch u uonkla Alberta, ftory sam miou geszeft we Hindenburg, to git?

A jaki Ty mos chopje zwionzek ze Uoberszlysjen, jak niy poradzis pedziec po slonsku nic-nul- niy snosz zodnych slonskich ausdrukow! Fulosz co mos jakiygo slonskiygo urgrosfatra we ftorygo nikt niy wiyrzy abo zes jes Niymiec, bo mos cyrwono jak Indianer gymba. A do tego te konski, co sztady ze Altrajchu to jes Szlysjen, bo zes sam bou i wiydziou tyn szlysjerski ordnunk. Wes chopje smiyn dilera, bo widza co tyn sztof robiy Ci werwiystunk we kopfie."
                • zyga_1 Re: Napisalem Fatumkowi 05.03.13, 22:25
                  Uon tygo niy zhrosumie, bo to jes godojonc po polcku zaprzaniyc. Taki Kuklinowski ze "Potopu"
                  Uon jakby móg, to by wlozł co niekierym do rzici.
                  • Gość: P Re: Napisalem Fatumkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 22:40
                    Nie zebym bronil Kuklinowskiego, ale wtedy kondotierstwo to byl zawod, jak kazdy inny, a sluzylo sie temu, kto akurat lepiej placil i pozwolil wiecej rabowac. Polskie wojska, ktore zajely Moskwe tez w duzej czesci skladaly sie z kondotierstwa z calej Europy( ladnie to ruscy pokazali w filmie 1612). Takie czasy byly. A Fatumek to taki folksdojcz i to nie w znaczniu ze Slaska czy Pomorza, ale Generalnego Gubernatorstwa- taka szuja co pluje i donosi na swoich.
                  • Gość: hihi Re: Napisalem Fatumkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 20:08
                    Nudne to ich forum, caly czas o Gorolach fandzolom. Jeden bardziej nawiedozny od drugiego.
                    • Gość: haha Re: Napisalem Fatumkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 10:42
                      forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143010998,143010998,Erklarung_Oswiadczenie.html
                      • Gość: zgryzliwy Re: Napisalem Fatumkowi IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.13, 11:35
                        haha napisał(a):

rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143010998,143010998,Erklarung_Oswiadczenie.html
                        ------------------------------------------------------------------------------------
                        ------------------------------------------------------------------------------------
                        Co? chwalisz sie glupi prowokatorze, zes te durnoty tam wsadzil???
                        • Gość: Beobachter Autorem manifestu jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 11:41
                          Radoslaw Ostrzolek aka Willi2 z Rybnika
            • Gość: haha Re: Dortmund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 10:44
              Patronello, to prawda, ze Sigmar Gabriel przeszedl na islam?:-)
              • Gość: ! Re: Dortmund IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.13, 18:59
                Petronela je wnerwiono,rodzina jom nie moze odwiedzic
                www.spiegel.de/politik/ausland/deutschland-blockiert-schengen-beitritt-von-rumaenien-und-bulgarien-a-887438.html
                • Gość: SzaraMasc Fatum szaleje IP: *.play-internet.pl 07.03.13, 23:08
                  Grozi Gorolom prokuratura i kasuje posty jak opetany...
                  • kubiss Re: Fatum szaleje- kubiss wodke chleje 07.03.13, 23:23
                    Jak ktos w realnym zyciu nedznie zyje I nic nie osiagnal to chociaz
                    wirtualnie ma prawo sie dowartosciowac urastajac do rangi ,, Boga " ktory
                    sprawiedliwych wynagradza a zlych karze :-)

• Gość: SzaraMasc Re: Fatum szaleje- kubiss wodke chleje IP: *.play-internet.pl 07.03.13, 23:36
                      To dziwny gosc. Naprawde dziwny.
                      • Gość: Alojz Fatum i jigo dzioucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 09:35
                        Ftora mo mjano Rynia Ronczkowska!

~fatum Użytkownik anonimowy ~fatum:
                        ~fatum Użytkownik anonimowy
                        Rozumiem te kobiety, bo jestem dojrzałym singlem.
                        Kobieta jest mi potrzebna tylko do seksu. Potrafię dać rozkosz i pragnę rozkoszy. Chciałbym poznać partnerkę, która nie chce się na stałe wiązać. Wystarczy dobry seks i wzajemne zrozumienie.

Trudno o takie kobiety.

Jeżeli takowe są to podaję e-mail:... rozwiń całość

fatum@os.pl

sympatia.onet.pl/forum/czy-mezczyzni-boja-sie-kobiet-4s,0,670579,86520545,czytaj.html#mark
                    • Gość: Slonzok z Byndzina Re: Fatum szaleje- kubiss wodke chleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 10:53
                      Fatum na tym forum spedza cale dnie. W ramach testu proponuje napisac jakis glupawy post to przekonacie sie, ze zniknie w ciagu 3 minut.
                      • Gość: Slonzok z Byndzina Re: Fatum szaleje- kubiss wodke chleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 11:00
                        fatum~ ~fatum~

Goście
                        Napisano 20 wrzesień 2008 - 20:59:46

Ludzie wszędzie są jednacy. Niestety. Muszę. Naczelny z redakcji każe, a sługa musi.
                        Przyznam, że miasto podoba mi się, choć nosi ślady po 98 rocznej dewastacji. Są w centrum miasta, gdzie rewolucja, okupacja i komuchy nie dały rady, ale solidaruchy zniszczyły.
                        Każdy coś robić i pracować musi. 2 - 3 lata temu nie pytałbym o cenę. Dziś pytam, bo moje dochody spadły ponad 40%. Sam za siebie płacę. Sam też wybrałem ten rejon, bo mam jakiś dziwny sentyment do tych okolic. Potrafię odnajdywać w ruinach budynków rękę dawnych mistrzów i dzieło obecnych właścicieli.
                        Przyznam, że chciałbym zamieszkać o okolicach Olesna. Może przysłużyłbym się regionowi na zasadzie: Wpierw jesteśmy ludźmi, później narodami.
                        Muszę przyznać, że po znalem kobietę od pokoleń pochodzącą z tych stron i uważam ja za wzór.
                        Jeżeli ktoś nie wierzy, niech jedzie do Kongresówki, a jeszcze lepiej na wschodnia ścianę Polski. Zrozumie o czym mówię. Dla mnie czymś niezwykłym było sobotnie sprzątanie wiejskiej ulicy przez mieszkańców. Pytając co to znaczy, dowiadywałem się, że to w ty terenie jest normą. Tak samo jak norma jest syf w centrum i wyrzucanie śmieci do lasu. Nie dziwcie się zatem, że mam inne odczucia.
                        Pozdrawiam

Do góry
                        OdpowiedzCytuj Zgłoś do usunięcia ..
                        --------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

forum.nto.pl/tani-nocleg-t10944/
                      • Gość: Slonzok-Soznovietz Re: Fatum szaleje- kubiss wodke chleje IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 11:01
                        Uon mo modem 3G wszczypiony we uep. Wie kiedy przyuazi nowy post I szibko rheaguje na gohrolskie posty. Nawiasem mowioc, te chiule ze gnojoka GGG doli linka do tygo watku.
                        • Gość: Slonzok ze Auszfic Nagroda! IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 11:43
                          2$ za ustalenie nazwiska Fatuma, Halba bryny za ustalenie miasta z ktorego szkryflo!
                          • Gość: zlosliwiec trolle!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.13, 12:06
                            Co balwanskie trolle, bambry z Kozi Wolki, krew was zalewa, ze Fatum wycina wasze
                            prowokatorskie posty.:))
                            • Gość: _______________ A z kim i o czym tam pisac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 12:22
                              To chorzy ludzie...

Wiekszosc to taka tworczosc:

"Re: Co z tymi Polokami?Autor: herbjelita 04.03.13, 18:55 Dodaj do ulubionych
                              OdpowiedzTo je rasa, te Poloki. Jo jusz kedzs pisou, ze uoni som gorsi od cyganow. Bez wstydu ta wysoka kultura."

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,142957640,142959295,Re_Co_z_tymi_Polokami_.html
                              A taki los ich zgotowano owym Cyganom od ktorych Polacy sa wedlug tych medrcow gorsi:

pl.wikipedia.org/wiki/Porajmos
                              Najważniejszym powodem było "pozaeuropejskie pochodzenie rasowe" Cyganów, co w mniemaniu nazistów stanowiło "zagrożenie dla czystości rasy". Cyganie, jako pochodzący z Indii bezpośredni potomkowie Ariów, stanowili problem dla ideologów rasizmu, bo mogli być bardziej "aryjscy", niż sami Niemcy[3]. Aby rozwiązać ten problem, teoretyk rasizmu Hans F. K. Günther stworzył teorię o pochodzeniu Cyganów od "niższych klas" Ariów, którzy "wymieszali" się z "podrzędnymi" ludami (Turcy, Semici, Drawidowie).

Według ideologii nazistowskiej Cyganie jako lud tradycyjnie koczowniczy i utrzymujący się z dorywczych zajęć takich jak np. kotlarstwo i kowalstwo byli "aspołeczni" tzn. nie mogli włączyć się w strukturę państwa totalitarnego.

Z tych przyczyn naziści postanowili całkowicie wymordować naród cygański. Heinrich Himmler początkowo wahał się, czy stworzyć dla "czystych rasowo" Cyganów "rezerwat" w odległym zakątku Europy, jednak porzucił ten plan. 15 listopada 1943 postanowił, że Cyganie i "częściowi Cyganie" mają być traktowani tak samo, jak Żydzi.

Odwrotnie, niż w przypadku Żydów i innych narodów, nie znamy nawet przybliżonej liczby ofiar eksterminacji Cyganów. Przyczyną był fakt, że większość z nich nie miała obywatelstwa, dokumentów, meldunku itp. Ogólną liczbę zabitych ocenia się na nie mniej niż 250 tys. (szacunkowe obliczenia są bardzo różne: od 200 tys. do 2 milionów ofiar).

Od początku powstania III Rzeszy niemieccy Cyganie byli poddawani przymusowej sterylizacji i innym represjom.

14 listopada 1935 zakres ustaw norymberskich rozszerzono, zakazując małżeństw między Niemcami i Cyganami[4]. 7 marca 1936 Cyganów pozbawiono czynnego i biernego prawa wyborczego.

W 1936 problemem Cyganów (Zigeunerfrage) zajmował się "Zespół Badawczy ds. Higieny Rasowej i Biologii Ludnościowej" (Rassenhygienische und Bevölkerungsbiologische Forschungsstelle), Department L3 w Departamencie Zdrowia Rzeszy, kierowany przez dr Roberta Rittera i Evę Justin. Doszli oni do wniosku, że większość Cyganów Roma stanowi "niebezpieczeństwo dla rasy" i powinni być "wyeliminowani".

Podobnie jak w przypadku Żydów, o tym kto jest Cyganem decydowało jego pochodzenie "rasowe" (nawet bardzo odległe), a nie inne względy np. kulturowe. Znane są przypadki osób, takich jak 8-letniej Else Baker z Hamburga, zabranej do Auschwitz od niemieckiej rodziny, pod pretekstem, że jej babka była Cyganką. Pierwsi Cyganie zostali wywiezieni z terenu Niemiec do nowo utworzonych gett na terenie okupowanej Polski - około 5 tys. osób trafiło do getta w Łodzi i były to jedne z pierwszych ofiar zagazowanych w ruchomych (umieszczonych na ciężarówkach) komorach gazowych w obozie zagłady Kulmhof w Chełmnie nad Nerem w styczniu 1942.

Za największe "zagrożenie" uważano tzw. "mieszańców" (Mischlingen), czyli osoby w których rodzinie do czwartego pokolenia wstecz był przynajmniej jeden przodek pochodzenia cygańskiego. Tropiono ich z urzędu i wywożono do obozów zagłady.

6 grudnia 1942 Himmler nakazał wywiezienie wszystkich Cyganów do obozu zagłady Auschwitz-Birkenau.

Niemcy osadzili większość polskich Cyganów w obozach koncentracyjnych, gdzie niemal wszyscy zginęli[5]. W Birkenau od lutego 1943 mieszkało w specjalnym "obozie cygańskim" około 23 tys. osób. Rodziny cygańskie nie były rozdzielane, jednak żyły w najgorszych warunkach, bez wody i prawie bez jedzenia. Rezultatem była rekordowa śmiertelność z głodu i chorób (głównie tyfusu i nomy). W lecie 1943 Niemcy przeprowadzili likwidację "obozu cygańskiego" w Birkenau, mordując w komorach gazowych 20 tys. ludzi[potrzebne źródło].

Kolejna likwidacja "obozu cygańskiego" miała miejsce w nocy z 2 na 3 sierpnia 1944, kiedy 2897 osób (mimo rozpaczliwego oporu) zagazowano w komorze przy IV krematorium w Birkenau. Ciała zamordowanych spalono w dołach obok krematorium, gdyż piece krematoryjne były wtedy nieczynne.[potrzebne źródło]

Słowacja prowadziła niekonsekwentną politykę: po okresach łapanek i wywożenia Cyganów do obozów zagłady, następowały długie okresy "bezczynności".

W Protektoracie Czech i Moraw tamtejsze władze kolaboracyjne prowadziły akcje antycygańską pod kontrolą niemiecką; działały obozy przejściowe np. obozy koncentracyjne Lety i Hodonin, skąd Cyganie byli wysyłani do Auschwitz-Birkenau.

W Chorwacji Ustasze więzili Cyganów (wraz z Żydami i Serbami) w obozie koncentracyjnym Jasenovac, gdzie zamordowano dziesiątki tysięcy Cyganów. Około 26 tys. chorwackich Cyganów zostało wysłanych do Auschwitz[6].

Węgry i Rumunia uczestniczyły w niemieckim planie wymordowania Cyganów, jednak na znacznie mniejszą skalę i z tego powodu większość Cyganów w tych krajach przeżyła. Węgry wysłały do Auschwitz od 30 do 70 tys. Cyganów. Rumunia uwięziła 25 tys. Cyganów we własnym obozie koncentracyjnym w Transnistrii, gdzie zginęło 11 tys.[7].

Wojska niemieckie, wkraczające na zachodnie tereny ZSRR traktowały spotkanych Cyganów podobnie jak Żydów: plutony egzekucyjne Einsatzgruppen rozstrzeliwały wszystkich złapanych Cyganów, bardzo często zabijano ich razem z Żydami i zakopywano wspólnie w masowych grobach

pl.wikipedia.org/wiki/Porajmos

• Gość: Leonzio Fuzekla Re: A z kim i o czym tam pisac? IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 13:36
                                Uoni sia aszom jesce swoimi nazistowskimi przchodkami.
                                • Gość: Z Re: A z kim i o czym tam pisac? IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 14:00
                                  Ktos powinien sie ta hitlerowska banda zajac...
                                  • Gość: Chop byz batek Re: A z kim i o czym tam pisac? IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 14:39
                                    Terozki jest moda na mniyjszosci roznygo zortu, narodowe, seksualne. Uoni sia wpisujom we'wlasciwy' nurt.
                                    • Gość: haha Re: A z kim i o czym tam pisac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 14:47
                                      Taki Teo Schykowsky ps. Ballest otrzymal nawet nagrode od "Gazety" za promowanie slaskiej kultury.
                                      • Gość: haha Re: A z kim i o czym tam pisac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 14:54
                                        Autor: ballest ☺ 28.06.09, 09:30

Fatum, Amerykanie, Rosjanie czy Anglicy, wszyscy mordowali, ale zwyciezcow sie
                                        nie sadzi.
                                        Po wojnie zaczela sie nagonka na Niemcow i zaczetoi bajki wymylac, pierwsza byla
                                        o mydle z Auschwitz, a pozniej inne bajki typu konferencja w Wannsse, Pamietnik
                                        Anne Frank, czy pamietnik Wilkomirskiego!
                                        • Gość: haha Corny tojfel Ojropy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 15:52
                                          Re: Hitler.Autor: ballest ☺ 23.02.09, 17:02 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Kiedys czornym dioblem Europy bou Napoleon, dzisiaj stosunek do Napoleona sie
                                          zmieniou.
                                          Z dzisiejszego punktu widzenia je trudno sobie wyobrazic Hitlera jako osoba
                                          pozytywnou, ale my nie znomy faktow, Bad Arolsen niby otwarty, ale tylko
                                          "wybrane" osoby maja tam wstep.
                                          Som ale historycy, co go tak czarno nie maluja, jak media manipulowane.(Irving)
                                          Nie wiadomo, jak Busha osadzom za pora lot?

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,91777490,91781421,Re_Hitler_.html
                                          • Gość: haha Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 16:02
                                            www.emedia-wydawnictwo.pl/ksiazka.php?id_ks=42

Janusz Gembalski
                                            „Fatum”
                                            ISBN: 978-83-89401-35-9

Data wydania: 2011-11

Format: 148 mm x 210 mm,
                                            Liczba stron: 386,
                                            Oprawa: miękka klejona

„Fatum” to kolejna, po „Omenie”, powieść Janusza Gembalskiego. Tym razem jej akcja toczy się głównie w Krakowie, a bohater powieści jest z jednej strony prawdziwym nieudacznikiem, któremu los kładzie wciąż pod nogi kłody, z drugiej strony jednak w jego urozmaiconej biografii nie brak także zwrotów ku lepszemu oraz niespodzianek o pozytywnym wydźwięku. Uwikłany politycznie za czasów PRL-u spędza część swego życia w więzieniu. W powieści nie zabrakło także wątku erotycznego. Obrazowo opisane sceny, z jednej strony o delikatnym zabarwieniu, z drugiej mogą również zaskakiwać swoją gwałtownością
                                            • Gość: Zdziszek Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 19:55
                                              Podejrzywosz kolejne wciylenie 'noszego marjanka'???????
                                              • Gość: Rzyt Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 00:46
                                                Marjanek przewaznie bunkruje sie pod hebrajskimi nickami i jest bardzo charakterystyczny. Latwo go rozpoznac.
                                                • petronella.kozlowska Re: Corny tojfel Ojropy 15.03.13, 08:56
                                                  marjanek = bokertov1947 jest od 2012 rou na emeryturze
                                                  a na forum wchodzi coraz rzadziej - czyli chleje juz od rana
                                                  • Gość: Łowca szlyzjerow Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.free.aero2.net.pl 15.03.13, 12:02
                                                    Doniosł ponoć do prokuratury, co go gorolle prześladujom i żyć niy dajom. Uod tygo czasu, jak sam "donosił" niy może szkryflać, ciulik jedyn.
                                          • Gość: Slonzok-Soznovietz Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 16:29
                                            Tyn chiul to stary nazhiol
                                            • Gość: SzaraMasc Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 16:44
                                              Mo to po fatsze ze Ermland
                                              • Gość: zlosliwiec Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.13, 17:10
                                                W kaczy kuper sie wyplakac, ze was z GGG pogonili, jak wam nie wstyd slazaki
                                                zza Buga.
                                                • Gość: hihi Re: Corny tojfel Ojropy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 17:40
                                                  Egonku, wracaj do kamratow:-)
                                                  • dede99 Re: podszywani slazacy 08.03.13, 20:40
                                                    Fatum- mom nadzieja ze zostaniesz przyjacielem Slazakow- Ci ktorzy cie obrazaja to som zalosni ,,przebierance" -Orginaly na pewno latwo rozroznisz :)

lg dede
                                                  • Gość: Zdzisek Gouszelik Re: podszywani slazacy IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.13, 21:49
                                                    DEDE, godom ci, dejcie pozur na fathuma, som podejrzynia co to je polcki agynt. Podobno polcki kontrwywiad mo wos ze forum GGG wszystkich rozpracowanych. Uobacycie jak bydziecie na byzychu we Heimacie.
                                                  • Gość: aaaa Re: podszywani slazacy IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 22:00
                                                    Mnie tez wyglada na kogos ze sluzb...
                                                  • Gość: L Re: podszywani slazacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 22:58
                                                    Przeciez ta jego legenda nie trzyma sie kupy, hehe. Gorol z centralnej Polski zafascynowany Slazakami, ktory ma kobiyte ze Slaska i pluje na swoich, haha. Dejcie pozor, synki:-)
                                                  • Gość: Mody synek Re: podszywani slazacy IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 10:30
                                                    Abo agynt abo taki gorolski Antonio Salas(poszukajcie jego ksiazek)
                                                  • Gość: haha Re: podszywani slazacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 17:21
                                                    A pozniej na rynku ukaze sie ksiazka dziennikarza sledczego Jacka Fatumowitza pod tytulem "Diario de un Silesiano" albo "El Silesiano"
                                                  • Gość: Zdziszek byz galot Re: podszywani slazacy IP: *.free.aero2.net.pl 09.03.13, 18:10
                                                    To, ze te chiule ze belowy GGG powaznie thraktujom jacka tysz fajnie swiadczy o ich intyligyncji.
                                                  • Gość: haha Re: podszywani slazacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 20:17
                                                    Oni i inteligencja....
                                                    Dzialaja boroki w takiej konspiracji, ze polowa Polski zna ich nazwiska i adresy:-)
              • petronella.kozlowska Gabriel 08.03.13, 20:48
                jeszcze nie

ale za 30-40 lat kanclerz bedzie muzulmanski
                • Gość: K Re: Gabriel IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 20:59
                  Na forach niemieckich pojawiala sie taka informacja, bo byla zona Gabriela pochodzi z Turcji. Islam zabrania muzulmanskim kobietom malzenstw z niewiernymi. W takiej sytuacji mezczyzna dokonuje konwersji na islam.
                • Gość: gosc Re: Gabriel IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.13, 01:53
                  petronella.kozlowska napisała:

> jeszcze nie
                  >
                  > ale za 30-40 lat kanclerz bedzie muzulmanski

O co ci babo wlasciwie chodzi.?
                  Cieszysz sie ze jest tak jak jest,
                  albo uswiadamiasz ludzi co sie dzieje, bo ci sie wszechpolcka faszystko nie podoba.?
                • Gość: Olo Re: Gabriel IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.13, 22:43
                  Jo mosz recht Kozo, zawsze zreszta jak otworzysz ta twoja zalgano gorolsko buzka,buhahaha
    • Gość: drRehabilitowany Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.opera-mini.net 09.03.13, 18:43
      zyguś łan....a weżta kumie szaro maść, na ciepło; ordynacja sprawdzona,maścia rzetelnie katrupi takie mendy,jak ty
      • Gość: Jerzy Zdziszek Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.free.aero2.net.pl 09.03.13, 19:31
        Jacek na tyj belowie ggg rhobi za autorytet I filozofa uod siydmiu bouhlysci.
        • Gość: Pep Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 20:25
          Tyn Fatum abo se z nich caly czas robi jaja abo ciagle jes na prochach, bo pisze taki bzdury, ze...
          • Gość: Zdziszek-Przemysl Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.free.aero2.net.pl 09.03.13, 22:05
            Ja dumaju szto fatum oczen bolszoje pie...ientyj duhrak. To mowilem ja Jorg Zdziszek spode Przemysla skond moje rhodowe gniazdo.
            • Gość: łowcaKałmuków Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.rudcom.pl 10.03.13, 08:59
              Autor: Gość: Zdziszek-Przemysl IP: *.free.aero2.net.pl 09.03.13, 22:05 o sobie :
              Ja dumaju uze oczeń dawno, szto ja budjet oczen bolszoje pie...ientyj duhrak. To mowilem ja Jorg Zdziszek spode Przemysla skond moje rhodowe gniazdo
              • rico-chorzow Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała 10.03.13, 09:46
                Jesteście kupą zasranych Polaków niemamających agumentów,tylko wulgaryzmy,ot Polska.
                • Gość: ? Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 12:38
                  Rico, to jest ta waszo kindersztuba?:-)
                • Gość: SROLOWATY RICO Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.free.aero2.net.pl 11.03.13, 15:42
                  ZASROM COLKI SWIAT, GODOM WOM. NA RZADKO ABO GYNSTO, NIY WYTRZIMOM JADA Z TYM. TO SROJECH JO - RICO ZE CHORZOWA.
                  • szlyzjer88 Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała 11.03.13, 17:21
                    Gość portalu: SROLOWATY RICO napisał(a):

> ZASROM COLKI SWIAT, GODOM WOM. NA RZADKO ABO GYNSTO, NIY WYTRZIMOM JADA Z TYM.
                    > TO SROJECH JO - RICO ZE CHORZOWA.

Chopie widza co ty ześ nosch synek. We drzistaniu my som weltmaystry. We poolaniu w batki mogom sia nom równoć ino gorolle ale tysch niy do konca,
                    Czim sia chopie.
                    Pyrsk
                    • zyga_1 Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała 11.03.13, 19:26
                      Ja to jest nosz synek, mhusi ino dziynnie suepnonc kista jabhtzokhow. Szmak uobojiyntny.
                      Czimcie sia kahrlhusy.
                      • szlyzjer88 Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała 11.03.13, 19:32
                        zyga_1 napisała:

> Ja to jest nosz synek, mhusi ino dziynnie suepnonc kista jabhtzokhow. Szmak uob
                        > ojiyntny.
                        > Czimcie sia kahrlhusy.

Czim sia tysch chopie i godom ci 'zuote renety' som naylepschi.
                        Pyrsk
                        • Gość: Konser Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 20:23
                          Zlota Reneta to japcok z Kruszwicy:-)
                          Slonzoki majom lepsze:-)
                          • zyga_1 Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała 11.03.13, 20:27
                            Ze Khruszhwicy godosz??? Ja, ale to bolo zakladane na prawiye mniymiyckim to to jest nosz sztadt. I wsio w pariadkie.
                            • Gość: Alojz Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 20:31
                              No Kruszwica to bouy jesce Prusy, ale para km dalij to jusz Kongresowka.
                            • Gość: Szlonzok-Tscheladz Re: Co biere fatum ...ordynacja konowała IP: *.free.aero2.net.pl 14.03.13, 22:27
                              Fatum po leku sia rozkrynco. Jack London przy nim jes ciynki jak glizda.
                              Snuje tokie bery I bojki, ze jygo szlyzjerscy kamraci tysz tygo niy uogarniajom.
    • Gość: Inspektor Re: Ballest robi wos wszystkich.. IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.13, 23:35
      ...wszechpolskie ciule za lebrow,buhahaha,co zreszta z takimi bezmozgowcami gorolskimi zodno sztuka,buhahahaha,jakiegos Fatuma mu kupieli gorole i pyskuja a pyskuja na niego a Ballest-Fatum mo uciecha.
      Takie rzeczy z durnymi gorolami poradzi ino on,cza mu przyznac ma karlus fantazja,buhahahaha.Hut ab Ballest ,gorol to gorol
      • Gość: Zico Re: Ballest robi wos wszystkich.. IP: *.play-internet.pl 15.03.13, 07:06
        Zas debilowaty Egon...
      • Gość: Rholada und Kluzki Re: Ballest robi wos wszystkich.. IP: *.free.aero2.net.pl 15.03.13, 08:57
        Mosz recht, bo balyst to goroll colkom gymbom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka