szwampuch58 Re: z cyklu; Polak za granica. 30.03.15, 20:08 jasny gwint,nic nowego u Kargolow: www.sport.pl/euro2016/1,136510,17682979.html#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Do pampucha 30.03.15, 20:24 szwampuch58 napisał: > jasny gwint,nic nowego u Kargolow: > rel="nofollow">www.sport.pl/euro2016/1,136510,17682979.html#MTstream Otworz te przeklete drzwi ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: z cyklu; Polak za granica. 30.03.15, 21:51 jeszcze jeden" kwiatek "z wczorajszego dnia,znaleziony w sieci: "To nie ja jestem winny temu artykułowi,do napisania tego tematu zmusili mnie Polscy pseudokibice.Wczoraj wracałem do Irlandii,lot zapowiadał sie spokojny ,pogoda jako taka ,wiedziałem ze polecą Polacy na mecz do Irlandii.Usiadłem gdzieś z przodu,i ....sie zaczęło.Najpierw pani obok mnie miała nie zaklejony pysk i bez przerwy gadała jak nakręcona.Zawsze podaja alkohol w samolotach(jestem za zakazem podawania alkoholu w samolocie)wiec zanim dolecieli ci pseudokibice,non stop tankowali i darli sie wniebogłosy Polska biało-czerwoni.Non stop darły sie te małpy,dzieci płakały ,obsługa była tak zdenerwowana że aż kipiało.Pilot głośnym tonem uspokajał polskich nawalonych od alkoholu kibiców,małpy darły sie non stop.Kiedy samolot zaczął podchodzić do lądowania atmosfera zrobiła sie bardziej nerwowa,obsługa groziła Polskim pseudokibicom ze wezwie policje lotniska jak sie nie uspokoją.Samolot wykonywał nerwowe ruchy przy ladowaniu,nie było słychać pilota tylko wrzaski Polskich małp i płacz dzieci.Pani obok mnie namawiała mnie i innych abym do nich poszedł i ich uspokoił,myślałem ze jej zakleje pysk,jako że jeszcze mi sie nie zdarzyło by dało sie uspokoić małpy nawalone od alkoholu.Za oknem padał deszcz wiał silny wiatr.Jak latam samolotem od nastu lat pierwszy raz przeżyłem chwile grozy,pani obok mnie dodała jakby było mało,że w Anglii wpadli po wylądowaniu antyterroryści i wyrzucili tam pijanych ludzi z samolotu.Miałem dość tej natrętnej spanikowanej baby.Darła sie prawie jak oni ludzie ludzie uspokujcie ich bo sie pilot wkurzy i nie wylądujemy...popaprało ją całkowicie.Siedziałem prosto zapiety pasami ,reszta ludzi nerwówka jak fiks.Samolot wyladował ze zrywami na pasie ,jak dotknął kołami pasa,serce mi opadło w swoje miejsce.Normalnie po chwili pasażerowie powinni wstać i brać sie do wyjścia z bagażami podręcznymi.Ale małpy narobiły takiego szumu,że pilot zakazał wstawania bo przyjdzie po pijanych pasażerów policja lotniska i ich zabierze.I tak sie stało.JAKI WSTYD DLA POLAKÓW W SAMOLOCIE.Możecie sobie wyobrazić ,w obcym kraju nasi grają a małpy leciały tam na mecz i nażarły sie alkoholu jak świnie.Ten koleś który też był nawalony ale jakimś cudem policja go nie zabrała,łokciami sie rozpychał i miał pretensje że nikt sie za nimi nie wstawił.Ten kretyn i jego koledzy mało nie spowodowali wypadku na lotnisku przy podejściu do lądowania,a jeszcze chcieli by ich pogłaskać po łepetynie.Nigdy w życiu nie polece samolotem jak nasi lub inni piłkarze będą w tym dniu lub następnym grali.Polscy kibice ,małpy, o mało nie zabili 280 osób na lotnisku w Dublinie.I jeszcze mieli pretensje ze im było zimno ,jakbym był wiekszy i silniejszy to na miejscu pilota wyrzuciłbym ich z samolotu.Bo pilot podobno nie słyszał nawet siebie a co dopiero wieży kontrolnej.Kiedy wróciłem do domu,to przysiagłem sobie że nie obejrze meczu Polska Irlandia,bo wczoraj mało mnie szlag nie trafił.Ludzie jaki wstyd dla Polski że tu takie małpy przyleciały na mecz,nawet nie poszedłem do miasta ,a już broń Boże pod stadion w Dublinie.Dokładnie trza dziękować Bogu bo żyje.AAA pani sąsiadka?Boże chroń mnie od takich kobiet." Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska z cyklu; Polak za granica. 31.03.15, 08:32 JAKI WSTYD DLA POLAKÓW W SAMOLOCIE.Możecie sobie wyobrazić ,w obcym kraju nasi grają a małpy leciały tam na mecz i nażarły sie alkoholu jak świnie.Ten koleś który też był nawalony ale jakimś cudem policja go nie zabrała,łokciami sie rozpychał i miał pretensje że nikt sie za nimi nie wstawił.Ten kretyn i jego koledzy mało nie spowodowali wypadku na lotnisku przy podejściu do lądowania, a jeszcze chcieli by ich pogłaskać po łepetynie.Nigdy w życiu nie polece samolotem jak nasi lub inni piłkarze będą w tym dniu lub następnym grali Jaki wnioski wyciągamy z fragmentu tekstu: - lepiej latać z jednym nawalonym Niemcem - Niemiec nie spowoduje wypadku - latać tylko z Niemcami Odpowiedz Link Zgłoś
dzaron_fikumiku Re: z cyklu; Polak za granica. 31.03.15, 11:09 No i co? Wolałbyś lecieć z Andreasem??? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: z cyklu; Polak za granica. 02.04.15, 11:16 jak juz wytrzezwieli lepiej nie bylo : www.sport.pl/euro2016/1,136510,17691812,El__Euro_2016__UEFA_wszczela_postepowanie_w_sprawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 03.04.15, 13:53 "Chwilówka" z oprocentowaniem 1350 proc." Jasny gwint,sa jeszcze gdziekolwiek na swiecie takie przepisy? www.tvn24.pl/hanna-wrzosek-zadluzona-przez-chwilowke,530167,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 03.04.15, 23:52 Oj? Pampunio, Pampuni. Piszę bez złośliwości. Będziesz miał chwile czasu, to zastanów się nad sobą, bo z tymi linkami wpisujesz się w nurt gggg. Oni uprawiają swój proceder na skutek uszkodzenia osobowości, albo tak jak ziranko, na skutek uszkodzenia centralnego układu nerwowego. W ich wypadku sprawa jest beznadziejna. Nie wiem jak w Twoim wypadku? Czy też chcesz osiągnąć na emeryturze taki stan umysłowej mumifikacji poglądów? Gazety, i w ogóle media, żyją z opisywania q-rewstwa. Inne tematy się nie sprzedają. Zauważ, że sam nie wrzuciłeś tutaj ani razu linku o teatrze, operze, ciekawej książce. Artykuł o chwilówkach wpisuje się w ten nurt, o ile jeszcze nie został specjalnie podrasowany dla wywołania drastycznego efektu. Twoje pytanie "czy są jeszcze gdzieś na świecie takie przepisy" może być niepokojącym sygnałem, ale dla Ciebie samego. Przy takim wąskim spojrzeniu sam możesz paść ofiarą oszustów. Rzecz bowiem nie tylko w przepisach, które nie są takie złe, ale przede wszystkim w świadomości i wiedzy co się podpisuje. Nie można w demokratycznym państwie zakazać umów cywilno-prawnych. Osobiście uważam, że pod względem świadomości prawnej jest wyraźny postęp (chociaż nie jest idealnie). W czasach, kiedy Polska wychodziła z totalnego bankructwa, społeczeństwo było łatwym celem różnego rodzaju sprzedawców piramidek, wiecznie ostrych noży, cudownych czajników, itp. Co prawda teraz bywają "ambergoldowo-skokowe" przekręty, ale też i w miarę są tępione. Przy czym ofiary oślepienie pazernością mają w tym poważny udział - o ile nie zasadniczy. Zauważ również z jakiego kierunku przybyła ta "forpoczta cywilizacji". Szukając idealnego prawa tym bardziej możesz być zawiedziony, im bardziej wierzysz, że gdzieś na świecie takowe istnieją. Przypomnij sobie Madoffa i tych, którzy powierzyli mu swoje pieniądze wywołując światowy kryzys. Udało mu się oskubać ludzi nie na jakieś banalne miliony, ale na ponad 60 miliardów dolarów. Pazerne ludziska uciekali się do protekcji, żeby mu powierzyć swoje pieniądze, bo podobno nie chciał rozmawiać z takimi, którzy mieli poniżej 10 milionów. Oszukani pochodzili nie tylko z USA, ale z całej Europy. Sami leźli ślepo w jego łapy, mimo, że pojawiały się ostrzegawcze sygnały. Już tylko zdrowy rozsądek powinien wystarczyć, bo na tym świecie nie istnieje stały i liniowo wznoszący się zysk nie zależny od koniunktury. Odpowiedz Link Zgłoś
dzaron_swiontycznonteczny Re: To WASZE ziomki 04.04.15, 18:02 Co ciekawe, pampuch i jego kamraci z gnojoka ggg, żyją jedynie grzechami i niecnymi postępkami Goroli. Żadna informacja na aktualne tematy polityczne, kulturalne dotyczace Śląska nie wyszly z ich reki. Jedynie historia skrojona na miarę balcia i krzysia. Już ksenofob arnold podawał i podaje jakieś informacje, przykladowo godka na smartfony. A pampuch co?, szuka gnoju na Polaków, gdzie popadnie. To samo dziadki na ggg. Wielkie Ślonzoki nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Dlaczego klamiesz? 04.04.15, 18:26 forum.gazeta.pl/forum/w,639,152931684,152931684,Tu_i_teraz_na_Slasku.html "Żadna informacja na aktualne tematy polityczne, kultura i inne dotyczace Śląska nie wyszly z ich reki." Odpowiedz Link Zgłoś
dzaron_swiontycznonteczny Re: Dlaczego klamiesz? 04.04.15, 22:06 Pół roku temu. Średnia roczna dwie informacje. Imponujace. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Dlaczego klamiesz? 04.04.15, 22:47 do panskiej sredniej mi daleko(jeden post dwa klamstwa, rocznie 400 nickow) Chyle czola...Imponujace Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: Dlaczego klamiesz? 05.04.15, 00:12 Kulturalne tematy? Jakoś nie widzę u Pampunia tematów o śląskim teatrze, malarstwie, grafice, muzyce, architekturze. Na gggg jest podobnie - z tym, że oni tematy kulturalne kojarzą z oglądaniem fotek z gołymi babami. Przy okazji ujawniają swój plebejski gust kształcony w jarmarkowo-odpustowych kręgach. Na to nakłada się spóźniona starcza ruja i poglądy zasuszone w procesie mumifikacji. Trudno powstrzymać się od śmiechu, kiedy takie umysłowe obrzynki robią z siebie przedstawicieli starej, rodowej, śląskiej elity. W większości jest to materiał dla policji obyczajowej, która zajmuje się ściganiem q-restwa, a nie materiał do kulturalnej dyskusji. Pampunia linki (bo samodzielnych poglądów nie widziałem) wpisują się w te klimaty i stąd moje uwagi oraz zdziwienie. Pampunio? Czy to są Twoi mistrzowie? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 09.06.15, 12:32 ze stolicy: www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121861,18082847,Gornik_Zabrze__Oburzenie_wobec_skandalicznego_zachowania.html#BoxSportLink Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 29.06.15, 15:47 deser.pl/deser/1,111858,18270075,Zamach__Pierwsze_slysze__Zdumiewajace_zachowanie_polskich.html#Prze Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 29.06.15, 17:05 Tam pisze "deser". Lepiej chwyć się pampuń kisielu, bo od czytania "deseru" kiszki ci powykręca. Główkę już ci poskręcało. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 29.06.15, 17:55 Sugerujesz pan ze o tych "burakach" powinno byc na czolowkach w mediach?....hmmm nie glupi pomysl tak zwalczac wstyd i obciach ,popieram Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska szwampuch 29.06.15, 21:13 zastanów się nad tematem który sam linkujesz zamach bombowy - wielu zabitych co robią pismacy? Deser? Czy to jest kultura i poziom? deser.pl/deser/1,111858,18270075,Zamach__Pierwsze_slysze__Zdumiewajace_zachowanie_polskich.html#Prze Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 30.06.15, 13:10 Tak też pampuń rozumie co się do niego mówi, bo od tego "deseru" ma pokrzywioną mózgownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: To WASZE ziomki 30.06.15, 15:12 prawdopodobnie "deser" w "wydaniu świątecznym" GW jest dla niego najważniejszą lektura tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 06.07.15, 11:39 brunatne lajno "Made in Poland" po raz kolejny kompromituje Polske w Europie twitter.com/mkpdavies/status/617465270047776768 Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 06.07.15, 11:46 Widzisz gó..., bo w gó...e siedzisz i siorpiesz gnojówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 06.07.15, 11:58 Cieniutko wszechpolaku z argumentami, jak zwykle "prywatne wycieczki" tylko: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18303520,Nazistowska_demonstracja_w_Londynie__Uczestnicy_przeszli.html?lokale=local#BoxNewsLink Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 06.07.15, 12:31 Pamponiak, he, he... Te gazety całkiem zafajdały ci łepetynę. Każdy redaktorek może tam wcisnąć swoje doniesienia niczym kupsko do klozetu. Jesteś jak rura kanalizacyjna. Transmitujesz to dalej i sam się tym rozkoszujesz. Popatrz tylko na swoje posty, czyli kupie-linki. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: To WASZE ziomki 08.07.15, 10:41 do tej jego tabloidalnej łepetyny nie dociera nawet, że koszulki może ubrać każda osoba, a na fotce widać kilka osób. Zidiociały schwampusch pomyślał że tytuł to prawda. Nazistowska demonstracja w Londynie. Uczestnicy przeszli w koszulkach z napisami po polsku wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18303520,Nazistowska_demonstracja_w_Londynie__Uczestnicy_przeszli.html?lokale=local#BoxNewsLink Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 16.07.15, 11:50 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,18365584,kustosz-okradal-biblioteke-uniwersytecka-przez-16-lat.html#BoxLokKrakLink Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Niemcy kradną 16.07.15, 13:16 wysoki urzędnik ministerstwa w Hesji (to tam gdzie ballest) skradł 24.000 książek www.welt.de/kultur/literarischewelt/article13905707/Wie-Michael-F-der-Begierde-nach-24-000-Buechern-erlag.html Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Niemcy kradną 16.07.15, 13:18 profesor nakradł książek za 272.000 euro www.spiegel.de/unispiegel/studium/buecherdiebstahl-uni-verklagt-professor-auf-272-000-euro-a-464032.html przyjemnej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 08.08.15, 10:31 tja foch.pl/foch/1,132906,18441819,sorry-polsko-smierdzisz-alkoholem.html#BoxLSLink Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 08.08.15, 12:45 He, he! Z cyklu "Listy do redakcji". Teraz czekamy na porady redakcji. Co ma zrobić z tym smrodem znękana czytelniczka (lub czytelnik)? Moim zdaniem powinna wyprowadzić się z meliny. Niegdyś równie ciekawy kontakt z czytelnikami utrzymywała "Trybuna Robotnicza", "Przyjaciółka", "Kobieta i Życie", itd... Gazeta Wyborcza kontynuuje tradycje i to są artykuły szyte na pampuniową miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 24.09.15, 12:49 az wierzyc sie niechce: wyborcza.biz/biznes/1,100896,18901029,bez-palcow-i-odszkodowania-probowali-wyludzic-150-mln-zl.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: To WASZE ziomki 24.09.15, 15:59 Widzimy Pampunio, że artykuł mocno cię zainspirował jak zgarnąć nieco geldow. To takie proste! Puknij się w głowę młotem 20 kilowym, a zostaniesz bogatym. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 26.09.15, 11:55 z Lublina : lublin.wyborcza.pl/lublin/1,48724,18914356,fala-internetowego-hejtu-na-muzulmanow-nawolywanie-do-nienawisci.html#BoxLokKrajImg Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska 70 komentarzy debilku! 26.09.15, 13:49 Pod wpisem pojawiło się ponad 70 komentarzy. Oto niektóre z nich: Cały tekst: lublin.wyborcza.pl/lublin/1,48724,18914356,fala-internetowego-hejtu-na-muzulmanow-nawolywanie-do-nienawisci.html#ixzz3mqPvuqDX ten miał setki lub tysiące wpisów typu potopić ich www.welt.de/vermischtes/article145080345/Wer-fuer-Fluechtlinge-kaempft-erntet-einen-Shitstorm.html a ten 500, min. grożenie śmiercią www.ndr.de/nachrichten/mecklenburg-vorpommern/Hilfe-fuer-Fluechtlinge-Senator-erntet-Shitstorm-,bockhahn140.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 14.10.15, 12:16 bi.gazeta.pl/im/05/1f/12/z19003141Q,Polscy-nacjonalisci-mieszkajacy-w-Wielkiej-Brytani.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 23.10.15, 19:00 wszechpolsko" elita" daje czadu www.facebook.com/pisowskihejt/videos/1681695272046020/ Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 06.11.15, 11:41 "Witamy w Polsce" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19147202,fani-marszu-niepodleglosci-ciesza-sie-z-pobicia-chrzescijanina.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 29.03.16, 16:09 tzw :lepszy sort wyborcza.pl/1,75477,19833791,na-lotnisku-w-bergen-aresztowano-pijanych-polakow-przylecieli.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: To WASZE ziomki 26.10.16, 18:01 kefir2010.files.wordpress.com/2013/11/kibole-narodowcy-oszolomy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś