Dodaj do ulubionych

nudne, "szwabskie" gadanie...

06.01.05, 15:49
Witam! Widzę, iż ostatnimi czasy zaktywizowali się sfrustrowani, niedorobieni
(he,he,he) i jęczący "Niemcy"...Znowu to samo - prowokacje, obelgi i
przedszkolny "rewizjonizm" (ziewać się chce)..."klasyczne"
przykłady "niemieckości" i "śląskości" zarazem: wyrzutki intelektualne i
moralne...Panowie Polacy (do "ślązakowców" się nie zwracam celowo, bo milczą
oni zazwyczaj w takich przypadkach, co też ma swoją wymowę ;-) bez nerwów -
dajcie sie im wyszumieć, wygadać, wypłakać; bo inaczej swą
dziecinną "agresję" gotowi manifestować na ulicach, a wtedy mogłaby się im
stać wielka krzywda ;-D Marki, bolki (te niby "cudzoziemskie") etc.
potrzebują tego, by ktoś zauważył ich nędzne istnienie i zamienił czasem
słowo ;-D Przyglądajmy się im ze spokojem i radością (lub współczuciem - w
zależności od indywidualnej wrażliwości) jak małpom w zoo ;-D Przebierają
nogami jak one, plują jak małpiątka i posiadają porównywalny poziom wiedzy,
kultury i obycia ;-D Potraktujmy ich wszyscy jako element
szerszego "eksperymentu" ;-D ... No dalej, na co was jeszcze stać panowie
niemcopodobni? ;-))))))))
Pozdro dla Polaków, i... slezana, który jako jedyny (w sposób stonowany
oczywiście ;-) zabrał głos w wiadomej sprawie (inicjatywa kolegi aqua).

Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: nudne, "szwabskie" gadanie... IP: 150.254.85.* 06.01.05, 15:52
      Pozdrowionka Piascie !!!

Pit
      • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 06.01.05, 15:54

Wzajemnie!!! W Poznaniu jaka pogoda? Też pewnie beznadziejna, jak nasi forumowi
        adwersarze?! ;-D
        • Gość: Pit Re: nudne, "szwabskie" gadanie... IP: 150.254.85.* 06.01.05, 16:03
          piast1025 napisał:

>
          > Wzajemnie!!! W Poznaniu jaka pogoda? Też pewnie beznadziejna, jak nasi
          forumowi
          >
          > adwersarze?! ;-D

Dokladnie Piascie.
    • aqua Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 06.01.05, 16:02
      Witaj, witaj Piaście, jak tam zdrówko. Po Twojej stonowanej wypowiedzi:) pełnej
      miłości bliźniego:) wycofuję swój wniosek.

co też mnie napadło wysyłać ich na ulicę:P

pozdro w n roku!
      • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 06.01.05, 16:07

...i słusznie: niech bartoszcze trochę się napracuję (w końcu za to mu płacą ;-)
        ...a my sobie poobserwujemy, gdzie sięgają szczyty "debilizmu" i pajacowania -
        pośmiejemy się z tych "niemcopodobnych" osobników ;-D Pewnikiem normalni Niemcy
        jak ich czytają (he,he,he) to dziwią się chyba widząc, jakich mają (he,he,he)
        reprezentantów na FK...
    • Gość: MDS - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.05, 16:05
      Oooooooooooo, serdecznie witam!!! nowa ofiara z forum slowianskiego! - albo moze
      przelogowanie tak dlugo trwalo!? bo takich oszolomow az tak duzo przeciez nie
      moze byc? albo?...

ist aber eigentlich egal!

- ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! -

tak wlasciwie chcialem z wami rozmawiac na waszym podworku! zalozylem sobie
      konto i nicka, ktory niestety zostal przez waszego oberoszoloma zablokowany (tak
      jak wszystkie pozostale)

DLATEGO NASTEPUJACA OFERTA:
      jezeli chcecie, abym wycofal sie z tego forum musicie zapewnic mi wolny dostep
      do forum slowianskiego!!!!!!!!!!

ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! -
      • piast1025 Re: - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - 06.01.05, 16:09

...no dalej, dawaj, co ci tak "rura" zmiękła?
        • Gość: mds Re: - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.05, 16:21
          i jak z moja oferta?
          nic wiecej i nic mniej niz wolny dostep do forum slowianskiego!
      • bartoszcze Re: - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - 06.01.05, 16:26
        Wybacz mareczku:)
        ale jeżeli idzie o twoje ulubione Forum Slowianskie, to jest to forum o
        statusie prywatnego. A to oznacza, że jego właściciel może wywalić za drzwi
        każdego, kto mu się nie podoba, i tylko on może tę decyzję zmienić.
        Więc postulat dostępu do FS tutaj zrealizowany byc nie może.
        • Gość: mds3 Re: - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.05, 16:50
          lieber Bartoszcze:)
          wiem, ze to forum prywatne na ktorym zostalem zablokowany. A produkowanie
          tysiecy nikow mija sie z celem, nieprawdaz?

Dlatego proponuje na FK wszechobecnym przeciez tutaj slowianom ein deal. Czy w
          tym jest cos zlego?
          • somepoint210 Re: . 06.01.05, 17:16
            Sus padres dijeron que usted puede ser cualquier cosa, así que usted hizo un
            asshole:)
            ¿Usted tiene problemas mentales últimamente? ¿Es usted que hace frente a
            enfermedad mental en su familia? Usted realmente si la ayuda considerada del
            encogimiento. Inmediatamente. Para usted poseer la salud psíquica:)))
          • piast1025 Re: - ACHTUNG! - ACHTUNG! - ACHTUNG! - 07.01.05, 07:22

..."ein deal" to ty sobie możesz robić z kolesiami od "jabola", jak razem
            oglądacie (he,he,he) np. homosiowate "bawarskie przypadki" ;-D Spadaj na to
            forum z którego przyszedłeś, albo wyszczekaj przynajmniej raz (he,he,he) coś
            oryginalnego...
    • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 06.01.05, 18:32
      piast1025 napisał:

> Witam! Widzę, iż ostatnimi czasy zaktywizowali się sfrustrowani, niedorobieni
      > (he,he,he) i jęczący "Niemcy"...Znowu to samo - prowokacje, obelgi i
      > przedszkolny "rewizjonizm" (ziewać się chce)..."klasyczne"
      > przykłady "niemieckości" i "śląskości" zarazem: wyrzutki intelektualne i
      > moralne...Panowie Polacy (do "ślązakowców" się nie zwracam celowo, bo milczą
      > oni zazwyczaj w takich przypadkach, co też ma swoją wymowę ;-) bez nerwów -
      > dajcie sie im wyszumieć, wygadać, wypłakać; bo inaczej swą
      > dziecinną "agresję" gotowi manifestować na ulicach, a wtedy mogłaby się im
      > stać wielka krzywda ;-D Marki, bolki (te niby "cudzoziemskie") etc.
      > potrzebują tego, by ktoś zauważył ich nędzne istnienie i zamienił czasem
      > słowo ;-D Przyglądajmy się im ze spokojem i radością (lub współczuciem - w
      > zależności od indywidualnej wrażliwości) jak małpom w zoo ;-D Przebierają
      > nogami jak one, plują jak małpiątka i posiadają porównywalny poziom wiedzy,
      > kultury i obycia ;-D Potraktujmy ich wszyscy jako element
      > szerszego "eksperymentu" ;-D ... No dalej, na co was jeszcze stać panowie
      > niemcopodobni? ;-))))))))
      > Pozdro dla Polaków, i... slezana, który jako jedyny (w sposób stonowany
      > oczywiście ;-) zabrał głos w wiadomej sprawie (inicjatywa kolegi aqua).

Witam Pana,OO!! oświecony,
      • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 07:24

...w języku polskim (który tak kaleczysz rico)zdanie kończy się kropką a nie
        przecinkiem (pamiętaj o tym w przyszłości ;-)
        • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 11:28
          piast1025 napisał:

>
          > ...w języku polskim (który tak kaleczysz rico)zdanie kończy się kropką a nie
          > przecinkiem (pamiętaj o tym w przyszłości ;-)

Właściwie czekałem na pochwałę,że taki jak ja Nie-Polak w tym stopniu potrafi
          polski,za przecinkiem chciałem dalsze komplimenty w Pana kierunku pisać,no
          curz,po tej naganie....,zostanę przy OO!! oświecony,
          • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 11:47

...ależ ja, panie rico, staram sie udzielać dobrych rad bez żadnych
            złośliwości... ;-D
            • hierowski Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 16:34
              Panie Piaście ja to już się tylko relaksuję na tym forum. Od dawna mnie tu nic
              nie zaskakuje :)))))
              • bebckk Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 17:04
                hierowski zacytowal:
                "Jerczyński o niemieckiej agresji na Polskę w 1939 r.: "Nie sugeruję w żadnym
                wypadku, że Polska była winna tej agresji, lecz wskazuję
                na to, że się do niej walnie przyczyniła."
                str. 147.

a co, jestes innego zdania?
                • hierowski Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 18:23
                  Czy w Twoim środowisku to pogląd bardzo popularny?
                  • Gość: przyjaciel Re: nudne, "szwabskie" gadanie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.05, 01:04
                    a co zrobila polska przeciwko wybuchowi wojny w europie?
                    • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 11.01.05, 16:26

...na pewno nie tyle co (he,he,he) pokojowo nastawiony naród niemiecki wraz ze
                      swoim przywódcą (jak mniemam twoim pacyfistycznym idolem)... ;-D)))))))
            • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 07.01.05, 18:42
              piast1025 napisał:

>
              > ...ależ ja, panie rico, staram sie udzielać dobrych rad bez żadnych
              > złośliwości... ;-D

Oczywiście,naukę,wychowanie oraz praktyki pobierał Pan u Braci Dobrodósznych,
    • piast1025 Re: znowu... 13.01.05, 16:50

...zauważyliście? Znowu zaczynają ujadać te niedorobione "niemcopodobne" psy.
      Szkoda, że (he,he,he) bezzębne... ;-D Slezan - poobserwuj sobie!
    • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 14.01.05, 07:34

...swoją drogą to ciekawe, że odwiedzają to forum tylko ci "Niemcy", których
      jedynie stać na rynsztokowy język i logikę kretyna...Gdzie się
      udzielają "normalsi" tej nacji - na forum opolskim? Szkoda tylko, że te z
      naszego forum ludzkie ścieki, sfrustrowane i bluzgające, przyczepiły się do
      Silesiany...ale nic to - wysłuchajmy ich cierpliwie - nawet bełkot (he,he,he)
      może być przeciez zabawny... ;-D
      • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 15.01.05, 10:51
        piast1025 napisał:

>
        > ...swoją drogą to ciekawe, że odwiedzają to forum tylko ci "Niemcy", których
        > jedynie stać na rynsztokowy język i logikę kretyna...Gdzie się
        > udzielają "normalsi" tej nacji - na forum opolskim? Szkoda tylko, że te z
        > naszego forum ludzkie ścieki, sfrustrowane i bluzgające, przyczepiły się do
        > Silesiany...ale nic to - wysłuchajmy ich cierpliwie - nawet bełkot (he,he,he)
        > może być przeciez zabawny... ;-D

Pan,"Polak" Piaście Silesię też odwiedza,
        Jakby Panu była tylko jedyna,
        Czy to upór czy ciepła braciszków niewiedza?
        Albo postać sfrustrowanego kretyna?

• piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 15.01.05, 19:55

...jesteś niezły - prawie z Ciebie nowy Eichendorff ;-D "Ślązakowcy" wreszcie
          mają swego wieszcza (żyjącego!!!)... ;-D
          • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 16.01.05, 01:03
            piast1025 napisał:

>
            > ...jesteś niezły - prawie z Ciebie nowy Eichendorff ;-D "Ślązakowcy" wreszcie
            > mają swego wieszcza (żyjącego!!!)... ;-D

Jestem zmartwiony o Pana,gdzieś brakło mi pańskiego (he he he),Pan "Polak" się
            nie cieszy?hm?smutne,

...straszy,tumani,przestrasza.. .żołnierzowi co grał zucha....wszystkich łaje.. i
            • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 17.01.05, 10:56

...a i proza u Ciebie taka jakaś postmodernistyczna (he,he,he - specjalnie dla
              Ciebie)! Może będzie jakieś rozwinięcie ostatniego zdania, rico?
              • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 08:18
                piast1025 napisał:

>
                > ...a i proza u Ciebie taka jakaś postmodernistyczna (he,he,he - specjalnie dla
                > Ciebie)! Może będzie jakieś rozwinięcie ostatniego zdania, rico?

Ostatnie zdanie zna większość średnio wykształconych Polaków i nie tylko
                ,no......a....taki "Polak" jak Pan Piaście ....niestety,nie,znowóż droga do
                Mickiewicza była za dłóga?,albo wykładanie na wyższej uczelni,kafelek podłogowych?
                • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 08:28

...ależ kochaniutki - chodziło mi o twórcze rozwinięcie, zapowiada się bowiem z
                  Ciebie niezły poeta "ludu śląskiego" ;-D Co do wykształcenia - oczywiście chylę
                  głowę przed Twoim, gdzie mnie tam do Twojej wiedzy, inteligencji i talentów
                  (m.in. literackiego ;-). Jam skromny Polak mały a znak mój orzeł biały... ;-D
                  pozdrawiam Mistrzu! ;-))))
                  • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 08:35
                    piast1025 napisał:

>
                    > ...ależ kochaniutki - chodziło mi o twórcze rozwinięcie, zapowiada się bowiem z
                    >
                    > Ciebie niezły poeta "ludu śląskiego" ;-D Co do wykształcenia - oczywiście chylę
                    >
                    > głowę przed Twoim, gdzie mnie tam do Twojej wiedzy, inteligencji i talentów
                    > (m.in. literackiego ;-). Jam skromny Polak mały a znak mój orzeł biały... ;-D
                    > pozdrawiam Mistrzu! ;-))))

No nareszcie,dziękuję "Polaku" Piaście z uznanie,mam trochę do wykładania u mnie
                    w domu,pytam się nieśmiało,może podejmie się Pan tej pracy?,no może...?
                    • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 08:38

...niestety, nie robię w kafelkach!!! A poza tym myślę, że Cię na mnie
                      (he,he,he) nie stać...Życzę miłego dnia i owocnych poszukiwań! Skrobnij coś
                      jeszcze - jest zabawnie!!! pozdro!
                      • rico-chorzow Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 08:55
                        piast1025 napisał:

>
                        > ...niestety, nie robię w kafelkach!!! A poza tym myślę, że Cię na mnie
                        > (he,he,he) nie stać...Życzę miłego dnia i owocnych poszukiwań! Skrobnij coś
                        > jeszcze - jest zabawnie!!! pozdro!

Och,dlaczego tyle wykrzykników przy robieniu w kafelki?,czy to będzie
                        owocne?,no... ale cieszę się,że wrócił Panu uśmiech,a ja przyczeniłem się do
                        tego sukcesu,teraz poważnie,to nie są żadene wymószone grymasy?
                        • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 18.01.05, 13:20

Nie...mój uśmiech wzbudza już Twoja oryginalna pisownia...szkoda przy tym, że z
                          merytoryczną stroną twoich dywagacji jest coraz gorzej (choć nie mniej
                          śmiesznie...). Ale rozumiem, nudzisz się zapewne...a na forum tak łatwo
                          zaistnieć ;-D Ponownie polecam goraco czytanie tematów wątków - albo
                          zakładanie swoich, równie przecież ciekawych ;-D
                          • rico-chorzow 13:20 przerwa obiadowa,Piaście, 19.01.05, 09:04
                            piast1025 napisał:

>
                            > Nie...mój uśmiech wzbudza już Twoja oryginalna pisownia...szkoda przy tym, że
                            z
                            >
                            > merytoryczną stroną twoich dywagacji jest coraz gorzej (choć nie mniej
                            > śmiesznie...). Ale rozumiem, nudzisz się zapewne...a na forum tak łatwo
                            > zaistnieć ;-D Ponownie polecam goraco czytanie tematów wątków - albo
                            > zakładanie swoich, równie przecież ciekawych ;-D

• piast1025 Re: 13:20 przerwa obiadowa,Piaście, 19.01.05, 10:02

...wygląda na to, iż zrobiłeś sobie raczej przerwę (ha,ha,ha) na jabola... ;-D
                              • aqua Re: 13:20 przerwa obiadowa,Piaście, 19.01.05, 11:53
                                Witaj Piaście!

Ja zrobiłem sobie przerwę na papie..... Nie dokończę bo nie wolno.
                                Widzę że masz wielkie upodobanie do dysputy z Rico, hę:)))
                                • piast1025 Re: 13:20 przerwa obiadowa,Piaście, 19.01.05, 12:13

...trudno to nazwać "dysputą" - chłopina chce się "wykazać" na forum, to mu
                                  uprzejmie odpowiadam! Nawet mnie to czasem bawi...Poza tym, nic do rico nie
                                  mam...Sympatyczny to gość, choć nieźle "zakręcony" ;-D Pozdrawiam!
    • aqua Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 20.01.05, 16:14
      Tak Piaście, lepiej żeby tu dukali niż na ulicach marźli, bądźmy wyrozumiali.
      • piast1025 Re: nudne, "szwabskie" gadanie... 20.01.05, 16:19

..."rasa panów" wszak (he,he,he) nienawykła jest do mrozów... ;-D pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka