rico-chorzow 04.06.05, 17:20 czy ktoś wie co znaczy słowo mątewka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: -- za uatwe :))))) IP: *.uni / *.uni-leipzig.de 04.06.05, 18:07 To je przeca zwyczajny fyrlok do miyszania,niy wiedziourzes Gorolu? hehhe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Ales teroski zacis :)))))) IP: *.uni / *.uni-leipzig.de 05.06.05, 00:31 builder napisał: > Gość portalu: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mątwa Re: Mam pytanie, IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:17 rico-chorzow napisał: > czy ktoś wie co znaczy słowo mątewka? to jest mała mątwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Mam pytanie, 04.06.05, 20:26 www.przyroda.katowice.pl/przyrodnicy.html W przyrodzie,też śląskiej takie występują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super architekt Re: Mam pytanie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:08 jeżeli czegoś sie nie da przetłumaczyć na gwarę to znaczy, że jest to głupie i nie warto się tym zajmować ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Mam pytanie, 05.06.05, 14:20 Gość portalu: super architekt napisał(a): > jeżeli czegoś sie nie da przetłumaczyć na gwarę to znaczy, że jest to głupie i > nie warto się tym zajmować ;))))) Nie wiem,czy Pan dobrze przeczytał,ja nie znałem słowa - mątewka -,za to bardzo dobrze - fyrlok,fyrlacka -. Odpowiedz Link Zgłoś