IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.09.05, 21:38
znowu macie rzad, na ktory sobie zasluzyliscie! Juz nasz Bismarck was
slusznie scharakteryzowal.

nie wstyd wam, polscy nacjonalisci?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaszób Re: polacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:43
      Jesteś typowym polskim Klaunem.
    • oberschlesier88 [...] 25.09.05, 22:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • builder Re:haha a won z tad bismarck to komuch?, 25.09.05, 22:24
      Gość portalu: MarekderSchlesier napisał(a):

> znowu macie rzad, na ktory sobie zasluzyliscie! Juz nasz Bismarck was
      > slusznie scharakteryzowal.
      >
      > nie wstyd wam, polscy nacjonalisci?
    • bartoszcze Re: polacy! 25.09.05, 22:49
      no proszę, jaki dawno niewidziany gość przyszedł z okazji wyborów:)
      możemy liczyć, że następny raz pojawisz się dopiero przy kolejnych wyborach? :-D
    • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 08:10

>

niby ślązaku! pocałuj nas w dupe, razem ze swoim bismarckiem!
      • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 08:16
        tow.stalin napisała:

> Gość portalu: MarekderSchlesier napisał(a):
        >
        > > znowu macie rzad, na ktory sobie zasluzyliscie! Juz nasz Bismarck was
        > > slusznie scharakteryzowal.
        > >
        > > nie wstyd wam, polscy nacjonalisci?
        >
        > niby ślązaku! pocałuj nas w dupe, razem ze swoim bismarckiem!

Gdyby nie Bismarck,prawdopodobnie pański ojciec nie miałby dziś emerytury.
        • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 08:17
          rico-chorzow napisał:

> tow.stalin napisała:
          >
          > > Gość portalu: MarekderSchlesier napisał(a):
          > >
          > > > znowu macie rzad, na ktory sobie zasluzyliscie! Juz nasz Bismarck w
          > as
          > > > slusznie scharakteryzowal.
          > > >
          > > > nie wstyd wam, polscy nacjonalisci?
          > >
          > > niby ślązaku! pocałuj nas w dupe, razem ze swoim bismarckiem!
          >
          >
          > Gdyby nie Bismarck,prawdopodobnie pański ojciec nie miałby dziś emerytury.

buahahahahaha, oszalałeś :)
          • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 08:19
            Tak,białe niedźwiedzie tańczą na Arktyce z pingwinami.
            • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 08:42
              rico-chorzow napisał:

> Tak,białe niedźwiedzie tańczą na Arktyce z pingwinami.

gdyby nie bismarck, nie byłoby pingwinów, których nie ma :)
              • Gość: 609 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.05, 11:09
                Hej, widocznie rico lubi politykow ktorzy niszcza mniejszosci narodowe. Ironiczne, ale w demokracji kazdy ma prawo do swojej opinii. :)))
                • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 11:24
                  Widzę,jest Pan zainteresowany własną emeryturą,i to tam gdzie Bismarck tego nie
                  uregulował,i chyba szybciej dogadałbym się z nim w kwesti narodowościowej,jak z
                  Panu podobnymi.
                  • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 11:43
                    rico-chorzow napisał:

> Widzę,jest Pan zainteresowany własną emeryturą,i to tam gdzie Bismarck tego
                    nie
                    > uregulował,i chyba szybciej dogadałbym się z nim w kwesti narodowościowej,jak
                    z
                    > Panu podobnymi.

osierocony wnuczku bismarcka, (dzięki któremu ja mam dostać emeryture -
                    buahahaha) któż cię przytuli?
                    • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 12:12
                      tow.stalin napisała:

> rico-chorzow napisał:
                      >
                      > > Widzę,jest Pan zainteresowany własną emeryturą,i to tam gdzie Bismarck te
                      > go
                      > nie
                      > > uregulował,i chyba szybciej dogadałbym się z nim w kwesti narodowościowej
                      > ,jak
                      > z
                      > > Panu podobnymi.
                      >
                      > osierocony wnuczku bismarcka, (dzięki któremu ja mam dostać emeryture -
                      > buahahaha) któż cię przytuli?

Panie buaha,to dobrze Pan sprawdź historię - renty,emerytury,po ślonsku pynzyjo
                      - i chyba dojdziecie do wniosku,że i pański ojciec,czy Pan,jesteście wypierdkami
                      bismarckowskich socjalnych zarządzeń,tulcie się do Bismarcka,he,he.
                      • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 13:41
                        > Panie buaha,to dobrze Pan sprawdź historię - renty,emerytury,po ślonsku
                        pynzyjo
                        > - i chyba dojdziecie do wniosku,że i pański ojciec,czy Pan,jesteście
                        wypierdkam
                        > i
                        > bismarckowskich socjalnych zarządzeń,tulcie się do Bismarcka,he,he.

kto nie jest, a kto jest wypierdkiem bismarcka to widać na tym forum najlepiej
                        panie rico :) i ja powtórze owym wypierdkom bismarcka - mamy was w dupie i nic
                        na to nie poradzicie :)
                        • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 08:31
                          tow.stalin napisała:

> > Panie buaha,to dobrze Pan sprawdź historię - renty,emerytury,po ślonsku
                          > pynzyjo
                          > > - i chyba dojdziecie do wniosku,że i pański ojciec,czy Pan,jesteście
                          > wypierdkam
                          > > i
                          > > bismarckowskich socjalnych zarządzeń,tulcie się do Bismarcka,he,he.
                          >
                          > kto nie jest, a kto jest wypierdkiem bismarcka to widać na tym forum najlepiej
                          > panie rico :) i ja powtórze owym wypierdkom bismarcka - mamy was w dupie i nic
                          > na to nie poradzicie :)

He,he Pan na emeryturze i tak zdenerwowany?,he,he.
                          • tow.stalin Re: polacy! 27.09.05, 11:48
                            rico-chorzow napisał:

> He,he Pan na emeryturze i tak zdenerwowany?,he,he.

jedyne o co drżę, to o twoje zdrowie psychiczne rico... jestem naprawdę
                            zaniepokojony.
                            • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 12:32
                              tow.stalin napisała:

> rico-chorzow napisał:
                              >
                              > > He,he Pan na emeryturze i tak zdenerwowany?,he,he.
                              >
                              > jedyne o co drżę, to o twoje zdrowie psychiczne rico... jestem naprawdę
                              > zaniepokojony.

Nie Pan pierwszy zna z pewnością najlepsze adresy;))
                  • Gość: 610 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.05, 04:24
                    rico-chorzow napisał:

> Widzę,jest Pan zainteresowany własną emeryturą,i to tam gdzie Bismarck tego nie
                    > uregulował,i chyba szybciej dogadałbym się z nim w kwesti narodowościowej,jak z
                    > Panu podobnymi.

Poczytaj sobie troche o tym co Bismarck myslal o mniejszosciach narodowych i jak szanowal ich prawa. :)
                    • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 08:40
                      Gość portalu: 610 napisał(a):

> Poczytaj sobie troche o tym co Bismarck myslal o mniejszosciach narodowych i ja
                      > k szanowal ich prawa. :)

Pogratulować Wam przyjęcia nauk bismarckowskich,przez dobre ich
                      studiowanie,potrafiliście je bardzo dobrze zastosować i stosujecie;))),tylko
                      inni potrafią też czytać i wyciągać odpowiednie wnioski;)
                • Gość: ? Re: polacy! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 12:12
                  Gość portalu: 609 napisał(a):

> Hej, widocznie rico lubi politykow ktorzy niszcza mniejszosci narodowe. Ironic
                  > zne, ale w demokracji kazdy ma prawo do swojej opinii. :)))

czy wiesz, ilu polakow zasiadalo w reichstagu za czasow bismarcka?
                  • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 12:34
                    A było w tym czasie coś takiego jak Polak?
                    • Gość: 611 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.05, 04:26
                      Dokladnie, nie zasiadali oni tam z racji swojej narodowosci.
                  • rico-chorzow Re: polacy! 26.09.05, 12:35
                    Przepraszam,jak rzadko, - ktoś taki jak Polak -.
        • Gość: 608 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.05, 10:59
          rico-chorzow napisał:

> Gdyby nie Bismarck,prawdopodobnie pański ojciec nie miałby dziś emerytury.

Nastepny wielbiciel dyktatury...
          • slezan Re: polacy! 26.09.05, 11:16
            A co ma stwierdzenie rico do wielbienia dyktatury?
          • greg_slask Re: polacy! 27.09.05, 09:54
            No akurat tu sie grubo mylisz. Niemcy pod rządami Bismarcka były przykładem
            państwa prawa. Zresztą najlepszym dowodem na to jest przypadek Drzymały.
            • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 10:16
              greg_slask napisał:

> No akurat tu sie grubo mylisz. Niemcy pod rządami Bismarcka były przykładem
              > państwa prawa. Zresztą najlepszym dowodem na to jest przypadek Drzymały.

Tak,może jestem znowu źle zrozumiany,albo sam źle rozumiem;)))(różne strony),o
              Drzymale się pisze tylko do połowy -polsko-wybiórczo-;jak się sprawa Drzymały
              skończyła w Polsce mało kto wie,użyto go do polskiej propagandy narodościowej,i
              nie pisze się,że w Berlinie przyznano Drzymale rację,jednym słowem -wygrał-,o
              tym "zapomniano" w polskiej literaturze napisać,zostawiając Drzymałę w wozie.
              • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 27.09.05, 10:20
                rico-chorzow napisał:

> greg_slask napisał:
                >
                > > No akurat tu sie grubo mylisz. Niemcy pod rządami Bismarcka były przykład
                > em
                > > państwa prawa. Zresztą najlepszym dowodem na to jest przypadek Drzymały.
                >
                >
                > Tak,może jestem znowu źle zrozumiany,albo sam źle rozumiem;)))(różne strony),o
                > Drzymale się pisze tylko do połowy -polsko-wybiórczo-;jak się sprawa Drzymały
                > skończyła w Polsce mało kto wie,użyto go do polskiej propagandy
                narodościowej,i
                > nie pisze się,że w Berlinie przyznano Drzymale rację,jednym słowem -wygrał-,o
                > tym "zapomniano" w polskiej literaturze napisać,zostawiając Drzymałę w wozie.

Bo Michal glupi byl. Sprzedal by te wielkopolskie piachy i otworzyl jaki dobry
                interes nawet do spoly z Zydami lub Niemcami. Dziecioki by wyksztalcil a tak
                co.......g....no i tyle. Polskosc mozna bylo ratowac w Xsiestwie Poznanskim ino
                geldami a nie nedza.
                • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 10:24
                  A czego nie idzie ratować - geldami -?
                  • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 27.09.05, 11:00
                    rico-chorzow napisał:

> A czego nie idzie ratować - geldami -?

Mlodosci panie Rico. Metryki sie nie oszuka nawet najwiekszymi geldami.
                    • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 11:20
                      Gość portalu: Pit napisał(a):

> rico-chorzow napisał:
                      >
                      > > A czego nie idzie ratować - geldami -?
                      >
                      > Mlodosci panie Rico. Metryki sie nie oszuka nawet najwiekszymi geldami.

Hm;))),prawda;))),metrykę można jeszcze zfałszować,ale "wnętrze" człowieka nie
                      zna metryki;))) i nie da się oszukać atramentowi;)),ani żadnym geldom;))
                      • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 27.09.05, 11:30
                        rico-chorzow napisał:

> Gość portalu: Pit napisał(a):
                        >
                        > > rico-chorzow napisał:
                        > >
                        > > > A czego nie idzie ratować - geldami -?
                        > >
                        > > Mlodosci panie Rico. Metryki sie nie oszuka nawet najwiekszymi geldami.
                        >
                        >
                        > Hm;))),prawda;))),metrykę można jeszcze zfałszować,ale "wnętrze" człowieka nie
                        > zna metryki;))) i nie da się oszukać atramentowi;)),ani żadnym geldom;))

I to jest to. Ach Rico, zeby tak zrobic eliksir mlodosci.....
                        • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 11:44
                          Tichauer?;)))img83.imageshack.us/img83/721/c10ch1120qq.gif
                          • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 27.09.05, 11:47
                            rico-chorzow napisał:

> Tichauer?;)))img83.imageshack.us/img83/721/c10ch1120qq.gif

Jeszcze nie ale dzis pewnikiem bedzie !!!!! Pomazyc mozna. Wie Pan, w pewnej
                            starej piosence Budki Suflera jest taki fragment : "Marzeniem zyc jest
                            najciekawiej"
              • greg_slask Re: polacy! 27.09.05, 10:36
                Właśnie o to mi chodziło... W dyktaturze w ogóle zwycięstwo kogoś
                nieprawomyślnego jest niemożliwe. A już zwycięstwo przed sądem najwyższym...
                • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 10:45
                  greg_slask napisał:

> Właśnie o to mi chodziło... W dyktaturze w ogóle zwycięstwo kogoś
                  > nieprawomyślnego jest niemożliwe. A już zwycięstwo przed sądem najwyższym...

Niech Pan mydła do gitary nie pcha,nie jesteśmy na weselu;))
                  • greg_slask Re: polacy! 27.09.05, 11:57
                    > Niech Pan mydła do gitary nie pcha,nie jesteśmy na weselu;))

Sorry, ale głębia tej wypowiedzi jest zbyt wielka jak na mój mały rozumek.
                    Wydawało mi się, że się zgadzamy w dwóch kolejnych postach... ale widocznie
                    czegoś nie pojąłem.
                    • rico-chorzow Re: polacy! 27.09.05, 12:13
                      greg_slask napisał:

> > Niech Pan mydła do gitary nie pcha,nie jesteśmy na weselu;))
                      >
                      > Sorry, ale głębia tej wypowiedzi jest zbyt wielka jak na mój mały rozumek.
                      > Wydawało mi się, że się zgadzamy w dwóch kolejnych postach... ale widocznie
                      > czegoś nie pojąłem.

W tej głębi,chodziło mi o - dyktaturę -,mam nadzieję,że jestem teraz zrozumiały
                      z tym mydłem?
    • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 08:55

>

Bredzisz Marku, polscy nacjonalisci to LPR, ktory poniosl w tych wyborach
      porazke.
      • slezan Re: polacy! 26.09.05, 09:01
        No ta. PiS to narodowi socjaliści.
        • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 09:04
          slezan napisał:

> No ta. PiS to narodowi socjaliści.

Nie przesadzaj Slezanie. Wcale nie jestem fanem PiS, glosowalem na PO, ktora w
          Poznaniu zwyciezyla z PiS 2:1.
          • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 09:05

> slezan napisał:
            >
            > > No ta. PiS to narodowi socjaliści.
            >
            > Nie przesadzaj Slezanie. Wcale nie jestem fanem PiS, glosowalem na PO, ktora
            w
            > Poznaniu zwyciezyla z PiS 2:1.

ja też głosowałem na po. pis to nardowi socjaliści???? absolutny brak proporcji
            w porównaniach.
            • slezan Re: polacy! 26.09.05, 09:09
              Nie w sensie historycznym. Ich program jest w dużym stopniu kombinacją
              socjalizmu i nacjonalizmu w wersji light (w porównaniu z LPR).
              • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 09:28
                slezan napisał:

> Nie w sensie historycznym. Ich program jest w dużym stopniu kombinacją
                > socjalizmu i nacjonalizmu w wersji light (w porównaniu z LPR).

jeszcze za wcześnie by o tym mówić. tym bardziej, że będziemy mieli do
                czynienia z koalicją - żaden z koalicjantów nie jest w stanie zdominować
                tego "związku", więc wiekszość decyzji po prostu musi być kompromisowa.

słwo nacjonalizm zupełnie mi tu nie pasuje, a słowo socjalizm zastąpiłbym (za
                new york timesem) słowem "interwencjonizm".

radzę spokojnie poczekać aż do wyborów prezydenckich i sformowania koalicji.
                • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 09:32
                  tow.stalin napisała:

> slezan napisał:
                  >
                  > > Nie w sensie historycznym. Ich program jest w dużym stopniu kombinacją
                  > > socjalizmu i nacjonalizmu w wersji light (w porównaniu z LPR).
                  >
                  > jeszcze za wcześnie by o tym mówić. tym bardziej, że będziemy mieli do
                  > czynienia z koalicją - żaden z koalicjantów nie jest w stanie zdominować
                  > tego "związku", więc wiekszość decyzji po prostu musi być kompromisowa.
                  >
                  > słwo nacjonalizm zupełnie mi tu nie pasuje, a słowo socjalizm zastąpiłbym (za
                  > new york timesem) słowem "interwencjonizm".
                  >
                  > radzę spokojnie poczekać aż do wyborów prezydenckich i sformowania koalicji.

Mysle, ze nie jest zle. LPR i Samoobrona sa zmarginalizowane. Gdy Tusk wygra
                  prezydenture, to uklad bedzie stabilny i nikt nie bedzie "szedl" na Moskwe albo
                  Berlin.
                  • slezan Re: polacy! 26.09.05, 09:35
                    A ja myślę, że POPiS będzie kontynuował dzieło degenerowania państwa i za
                    cztery lata wygra SLD. W końcu ci ludzie już byli i specjalnie się nie
                    popisali. Myślisz, że zmądrzeli?
                    • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 11:21
                      slezan napisał:

> A ja myślę, że POPiS będzie kontynuował dzieło degenerowania państwa i za
                      > cztery lata wygra SLD. W końcu ci ludzie już byli i specjalnie się nie
                      > popisali. Myślisz, że zmądrzeli?

Nie wiem czy zmadrzeli. A masz inna prpopzycje? Za LPR, PSL i Samoobrone
                      pieknie dziekuje.
                      • slezan Re: polacy! 26.09.05, 11:38
                        Ogólnie scena polityczna jest nieciekawa, dlatego nie dziwi mnie niska
                        frekwencja.
                        • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 11:42
                          slezan napisał:

> Ogólnie scena polityczna jest nieciekawa, dlatego nie dziwi mnie niska
                          > frekwencja.

Niestety tak jest. Mysle jednak ze glowna przyczyna nie byla "atrakcyjnosc"
                          programowa, ale ogolna kompromitacja "elyt" politycznych. Najlepszy program w
                          konfrontacji ze zlajdaczonym lub zapijaczonym poslem traci zupelnie na
                          znaczeniu.
                  • tow.stalin Re: polacy! 26.09.05, 09:38

> tow.stalin napisała:
                    >
                    > > slezan napisał:
                    > >
                    > > > Nie w sensie historycznym. Ich program jest w dużym stopniu kombina
                    > cją
                    > > > socjalizmu i nacjonalizmu w wersji light (w porównaniu z LPR).
                    > >
                    > > jeszcze za wcześnie by o tym mówić. tym bardziej, że będziemy mieli do
                    > > czynienia z koalicją - żaden z koalicjantów nie jest w stanie zdominować
                    > > tego "związku", więc wiekszość decyzji po prostu musi być kompromisowa.
                    > >
                    > > słwo nacjonalizm zupełnie mi tu nie pasuje, a słowo socjalizm zastąpiłbym
                    > (za
                    > > new york timesem) słowem "interwencjonizm".
                    > >
                    > > radzę spokojnie poczekać aż do wyborów prezydenckich i sformowania koalic
                    > ji.
                    >
                    > Mysle, ze nie jest zle. LPR i Samoobrona sa zmarginalizowane. Gdy Tusk wygra
                    > prezydenture, to uklad bedzie stabilny i nikt nie bedzie "szedl" na Moskwe
                    albo
                    >
                    > Berlin.

opowiem pewien dowcip laskowika na ten temat:
                    jak się niemcom kłaniamy, to się nam ruscy do tyłka dobierają, a ruskim się
                    kłaniamy, to znowu niemcy się dobierają :)

p.s. laskowik to nie wielkopolanin przypadkiem?
            • Gość: Pit Re: polacy! IP: 150.254.85.* 26.09.05, 09:11
              ja też głosowałem na po. pis to nardowi socjaliści???? absolutny brak proporcji
              >
              > w porównaniach.

Zgadzam sie Koba, Kaczorom mozna wiele zarzucac ale nie pro-nazistowskie
              przekonania.
              • slezan Re: polacy! 26.09.05, 09:13
                Jak napisałem, nie chodzi o nazizm, któryjest pojęciem jednozncznie wskazującym
                na niemiecki narodowy socjalizm.
          • slezan Re: polacy! 26.09.05, 09:12
            U nas też podobno wygrała PO. To dziwi mnie nie ze względu na kwestie
            gospodarcze (mędrcy z Wasrzawy rozwodzili się nad tym w TVP - dla nich Górny
            Śląsk to tylko związki górnicze), ale retorykę. Ta PiSowska, odwołująca się do
            porządku i autorytetu państwa, wydaje się bardziej atrakcyjna dla
            górnośląskiego elektoratu. Większość nie analizuje programów wyborczych, lecz
            daje się uwieść właśnie retoryce. Możliwe, że PO miała bardziej znanych
            kandydatów i to przechyliło szalę.
            • Gość: 610 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.05, 11:21
              slezan napisał:

> Ta PiSowska, odwołująca się do
              > porządku i autorytetu państwa, wydaje się bardziej atrakcyjna dla
              > górnośląskiego elektoratu.

Taaaaa... A w Poznaniu mysla, ze sa najbardziej przedsiebiorczy w calej Polsce. Mity, mity, i jeszcze raz mity.
              • slezan Re: polacy! 26.09.05, 11:43
                Nie mity, tylko empirycznie weryfikowane fakty. Istnieją badania socjologiczne
                potwierdzające regionalne zróżnicowanie preferencji wyborczych, wynikające z
                odmiennych tradycji.
                • Gość: 612 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.05, 04:29
                  Tylko jakims dziwnym trafem Katowice glosowaly niemal identycznie jak Warszawa. Straszne zroznicowanie. ;)
                  • Gość: 615 Re: polacy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.05, 04:34
                    Gliwice glosowaly chyba nawet jeszcze bardziej podobnie do Warszawy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka