cichutko 26.04.04, 22:21 Kochane, ktore asany sa szczegolnie dobre na wzmocnienie miesni brzucha? Zgadzam sie ze ogolnie sylwetka staje sie szczuplejsza, ale brzuch jeszcze mnie martwi. Moze pomozecie:-) Pozdrawiam, Niunia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: brzuch 27.04.04, 08:34 dobrutka napisała: > Paripurna Navasana (Boat pose ) lodka Obie łódki, a poza tym wszystkie pozycje, w których opierajac się na rękach podnosi się nogi - skrzyżowane, wyprostowane itd. Jak wrócę do domu to sprawdzę nazwy w czarnej książce, bo to rzadko robione pozycjie i nie pamiętam :) W kazdym razie nie chodzi mi o ptaki. Poza tym jest taka pozycja, w której podnosi sie z leżenia i utrzymuje przez jakiś czas wyprostowane nogi pod kątem: 30, 60 i 90 stopni. Ten ostatni ką przy dobrym rozciągnięciu jest odpowczynkowy. Uwaga - i w statkach i w tej pozycji trzeba oddychać. Odpowiedz Link
boniedydy Re: brzuch 27.04.04, 22:24 boniedydy napisała: > dobrutka napisała: > > > Paripurna Navasana (Boat pose ) lodka > > > Obie łódki, Czyli powyżej wzmiankowana paripurna-navasana oraz ardha-navasana a poza tym wszystkie pozycje, w których opierajac się na rękach > podnosi się nogi - skrzyżowane, więc Lolasana > kazdym razie nie chodzi mi o ptaki. Poza tym jest taka pozycja, w której > podnosi sie z leżenia i utrzymuje przez jakiś czas wyprostowane nogi pod kątem: > > 30, 60 i 90 stopni. Urdhva-prasarita-padasana. To są pozycje wmacniające mięśnie brzucha, ale równolegle do ich wzmacniania należy je rozciągać, i tu przydatne będą wszelkie wygięcia do tyłu. Pozdrawiam Odpowiedz Link