Dodaj do ulubionych

Oberschlesier, Tomek i spółka

24.11.05, 23:23
może byście już zakończyli te wzajemne opluwanie, a jeżeli nie umiecie bez
tego żyć - może znajdziecie sobie na to inne miejsce?
bo przyznam, że zaczęło mnie mocno nużyć to nieustająće wycinanie waszych
prymitywnych pyskówek
a nie chciałbym sięgać po działania cięższego kalibru..
Obserwuj wątek
    • Gość: Wehrwolf Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.k.pppool.de 25.11.05, 12:47
      Bartoszcze narescie ktos z zdrowym rozsadkiem!!
      Tomcio rozpental wojne i widocznie czuje sie wspaniale w tym zywiole!!
      • Gość: bravo Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:14
        wkońcu zostałeś uszanowany przez werwolfa, aż same ręce skłaniają się do
        oklasków. A swoją drogą, czy werfolfowi źle się czyta o swoim debiliźmie?
        • bartoszcze Re: Oberschlesier, Tomek i spółka 25.11.05, 13:46
          nie wiem, jak Wehrwolfowi, ale mnie i zapewne wielu innym, którzy woleliby tu
          podyskutować, źle się czyta o czyimkolwiek debiliźmie..
          • Gość: bravo Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:07
            bardzo cię żałuję, że musisz to czytać.
          • Gość: harc mistrz Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:11
            Trochę folkloru nigdy nie zaszkodzi.
            A te dyskusje "historyczne" są niekiedy takie nużące i nudne, że przerywniki
            OBERSCHLESIERO(und 88)-Tomkowo-Williowe 2 - tylko je ożywiają i urozmaicają.
            Jest w nich nieraz więcej życia i treści niż w tych wielu pseudouczonych
            wywodach historyczno-histerycznych, sięgających od wczoraj, poprzez Hitlera, do
            Silingów, a nawet do epoki kamiennej i ciemienia łupanego.
            (HKP)
            ...
            CZUWAJCIE, MOI KOCHANI FORUMOWI PYSKACZE!!!
            Lepsze to niż pie...ący*) i myślący inaczej.

*) sł. od nazwy ostrej przyprawy.
            • Gość: Pit Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: 150.254.85.* 25.11.05, 14:18
              Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Trochę folkloru nigdy nie zaszkodzi.
              > A te dyskusje "historyczne" są niekiedy takie nużące i nudne, że przerywniki
              > OBERSCHLESIERO(und 88)-Tomkowo-Williowe 2 - tylko je ożywiają i urozmaicają.
              > Jest w nich nieraz więcej życia i treści niż w tych wielu pseudouczonych
              > wywodach historyczno-histerycznych, sięgających od wczoraj, poprzez Hitlera,
              do
              > Silingów, a nawet do epoki kamiennej i ciemienia łupanego.
              > (HKP)
              > ...
              > CZUWAJCIE, MOI KOCHANI FORUMOWI PYSKACZE!!!
              > Lepsze to niż pie...ący*) i myślący inaczej.
              >
              > *) sł. od nazwy ostrej przyprawy.

Witaj Harcmistrzu i czuwej nad tym ciemieniem lupanym (swietne okreslenie).

Pozdrawiam Cie serrrrrrrdecznie.

Pit
            • Gość: dlugi Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 14:21
              Po zastanowieniu się, przyznaję Ci rację.
              Dodatkowo napawa mnie radością, że taki np.OBERSCHLESIER czy willi2, utrzymują
              iż są Niemcami.Więcej tam takich.Jak to się mówi "baba z wozu, koniom lżej:)))".
              Zadziwiające jest jedynie,że oni tak bardzo chcą utrzymywać kontakt z Polską,
              czego dowodem jest ich obecność na tym forum!!!Może w myśl zasady, że "pokorne
              ciele dwie matki ssie"
              • Gość: OBERSCHLESIER juz zaczyna sie prowokacja dlugiego IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 17:43
                a mialo byc tak fajnie, dlugi, normalnie powinienem cie od drewnianych
                mlaskaczy zwyzywac, ale chcielismy zmienic styl tego forum.
                jeszcze raz ci wytlumacze:
                kiedys zyli na slasku niemcy, zaczeli wojne i za kare zostali wypedzeni, nie
                wszyscy byli zli, np. kobiety i dzieci nic nie mialy do gadania, zobacz obecna
                okupacje iraku, sami faceci w tym tez polacy.
                wracajac do tematu, niektore rodziny zostaly podzielone, czesc deportowana do
                niemiec, czesc do obozow polskich i sovieckich, czesc zostala do otwarcia
                granic w polsce.
                i nie jest rzecza dziwna ze osoby mieszkajace obecnie w niemczech urodzone na
                slasku szukajaom kontaktu, nie z polska, ale ze slazakami, a okazjom do tego
                jest np. internet.
                nikogo wiec nie sse, wrecz przeciwnie, finansuje biedne dzieci z rozbitych i
                pijackich rodzin, zawiozlem juz na slask chyba z tone zabawek i ubranek dla
                dzieci, i w tym roku znowuz przyjedzie swienty mikolej z "reichu" i bajtle sie
                bydom radowac.
                nie taki niemiec zly, jak go malujom.

gruss
                • Gość: milik1954 Re: juz zaczyna sie prowokacja dlugiego IP: *.chello.pl 25.11.05, 18:08
                  panie OBERSCHLESIER, żaden rozsądny Polak nie będzie panu odmawiał prawa do
                  bycia Ślązakiem-pan ma takie samo prawo czuć sie ślązakiem jak ja, chociaż
                  zyciorysy mamy zupełnie różne.chodzi tylko o jedna podstawową rzecz, żeby
                  szanować sie wzajemnie i nie opluwać jeden drugiego. a dyskusje są potrzebne,
                  czasem nawet bardzo ostre-zawsze lepiej dyskutować niz się bić.widzę,że dociera
                  to do coraz większej liczby osób, które sie tu wypowiadają i to jest bardzo
                  dobrze.ja Panu podaje rękę jako niemieckiemu Ślązakowi i liczę,że panowie,
                  którzy uważaja sie za "sląskich Ślązaków" też tak zrobią.
                  • Gość: OBERSCHLESIER Re: juz zaczyna sie prowokacja dlugiego IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 18:35
                    ja tez jestem zwolennikeim kulturalnego dialogu, aczkolwiek majac sie za
                    jeszcze w miare mlodego czlowieka , pelnego energi i temperamentu :) - nie mam
                    nic przeciwko ostrej wymianie zdan i pogladow.
                    jak juz nasz przyjaciel druch druzynowy - harzmeister - wspomnial, ostre duelle
                    ozywiaja i urozmaicaja to forum.

gruss
                  • Gość: OBERSCHLESIER Re: juz zaczyna sie prowokacja dlugiego IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 18:40
                    pozdrowienia dla wszystkich slazakow,
                    slazacy wszystkich krajow zlonczcie sie - przynajmniej wirtualnie.

www.schlesien.de/
                    www.silesia-region.pl/
                    www.silesia.pl/
                    www.republikasilesia.com/
                    gruss
            • Gość: OBERSCHLESIER Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 17:13
              z tym sie rowniez zgodze, harzmeister, troche akcji, swiezych tematow, a nie
              tylko faszytowsko, nazistowskie brednie.
              mam tutaj w niemczech duzo doczynienia z mlodzieza od 17 do 25 lat, i prawie
              nikt z nich nie zna goebelsa czy jakis innych debili, po prostu nikogo nie
              interesuje co bylo 60 lat temu liczy sie co jest teraz i co bedzie w
              przyszlosci.

czuwaj druchu druzynowy

istnieja jeszcze na slasku wodniacy? (czarne mundurki)
              • Gość: harc mistrz Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:36
                OBERSCHLESIER się pyta: "Czy istnieją jeszcze na Śląsku wodniacy?(czarne mundurki)".
                Jako stary wodniak (i posiadacz "żółtego czepka" pływackiego oraz patentu
                sternika jachtowego), odpowiadam TAK.
                A poza tym pragnę dodać, że chociaż to może zakrawać na paradoks, na Górnym
                Śląsku jest najwięcej w Polsce wodniaków i żeglarzy, mimo znacznego oddalenia
                od morza i krainy wielkich jezior.
                Widziałem kiedyś nad brzegiem beskidzkiego jeziora, jak klikunastoosobowa załoga
                w czarnogranatowych mundurkach wodniackich (a'la marynarskie) oporządzała i
                klarowała dwumasztową DZ-tę. Takie łebki po około 10 lat.
                A w Katowicach od lat 80. odbywa się corocznie "TRATWA" - renomowany Festiwal
                Piosenki Żeglarskiej. Tradycje nie giną... nawet Z I M Ą .
                Trzeba ciągle czuwać i TRZYMAĆ KURS!
                (HKP)
                ...
                AHOJ!!! (zamiast "CZUWAJ")
                "Bo nie zna życia, kto nie służył w marynarce - komu nie obce są takie harce..."
                • Gość: OBERSCHLESIER Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.05, 02:25
                  za "mlodu" tez nalezalem do wodniakow i wielokrotnie bralem udzial w splywach.
                  mam jeszcze nawet gdzies w piwnicy moj "padel" .
                  anegdota:
                  bylo w mojej grupie paru slazakow niemieckiego pochodzenia i nocami spiewalismy
                  po cichu niemieckie piosenki, pewnej nocy przylapal nas na spiewaniu, nasz
                  slasko-polski druch druzynowy ktorego to wkurzylo i musielismy leciec w srodku
                  nocy w calym ekwipunku (plecak, koc etc.) 4 kilometry wkolo jeziora i nazot.

ahoi kapitän

www.wodniacy.zhp.org.pl/
      • Gość: Tomek Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 14:50
        Odpowiadam tylko na glupie ,nieprzyjazne posty dla Polski,obrazajace
        Polske.Przeciez jest to polskie forum ,a nie jakies szlezjersko-niemieckie
        gdzie dojczerzy daja upust swojej nienawisci do Polski.Na takie cos trzeba
        reagowac.Nic nie mam do prawdziwych Niemcow ,draznia i denerwuja mnie tylko
        wrogowie Polski ktorych tu pelno.pozdrawiam
        • Gość: van deer Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.11.05, 15:38
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Odpowiadam tylko na glupie ,nieprzyjazne posty dla Polski,obrazajace
          > Polske.

A nie przeszla przez glowke mysl, ze wlasnie na to oni licza, i ze gdyby ich
          posty i watki byly osamotnione, to szybciej by sie im znudzilo trollowanie?
          • slezan Re: Oberschlesier, Tomek i spółka 25.11.05, 15:40
            A w czym wrogowie Polski są gorsi od wrogów Niemiec?
            • Gość: eurofanatik Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.11.05, 15:44
              slezan napisał:

> A w czym wrogowie Polski są gorsi od wrogów Niemiec?

Nie, nie mamy hopla na punkcie Niemcow... Zupelnie nie... ;)))
              • slezan Re: Oberschlesier, Tomek i spółka 25.11.05, 15:56
                Hopla może i nie macie, ale fimla na pewno:-).
            • Gość: van deer Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.11.05, 15:45
              slezan napisał:

> A w czym wrogowie Polski są gorsi od wrogów Niemiec?

Jesli idzie o inteligencje to zasadniczo niczym.
              • slezan Re: Oberschlesier, Tomek i spółka 25.11.05, 15:56
                Może dlatego tak świetnie się dogadują.
          • Gość: Tomek Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 15:45
            W sumie masz racje ,trzeba olewac te wypociny zakompleksionych szlezjerow ,ale
            czasem nie moge sie powstrzymac i tez przechodze na ich stylistyke:)
            • Gość: van deer Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.11.05, 15:52
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> W sumie masz racje ,trzeba olewac te wypociny zakompleksionych
              > szlezjerow ,ale czasem nie moge sie powstrzymac i tez przechodze na ich
              > stylistyke:)

To odlacz modem/karte sieciowa na tydzien, wierz mi - pomoze.
            • Gość: robok Tomek IP: 62.159.154.* 25.11.05, 15:53
              no to wes sie za stylistyke i odejc od klawiatury.
              • Gość: Tomek Re:do va deera IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 16:07
                Za kilka dni wyjezdzam na zasluzony odpoczynek pod palmami,takze nabiore sil
                na nowe posty ,a tobie kolego robok powiem tylko zebys nie mowil mi o
                stylistyce ,tylko popatrz chlopino na to co i jak napisales pzdr:)
                • Gość: OBERSCHLESIER Re:do va deera IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 18:08
                  jedz na narty, do szwajcarii, bo pod palmami za duzo arabow :)

buahhaaaa!
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 18:05
          po pierwsze jest to forum - silesia - czyli slask, glownie o slazakach i slasku
          a takze o niemczech nierozlacznie ze slaskiem zwiazanych, polskie forum
          nazywaloby sie polonia.
          mimo wszystko jest to forum dla wszystkich, nie tylko dla slazakow, a twoje
          stwierdzenie "Przeciez jest to polskie forum " ma podtekst "wszechpolski".

posty obrazajace polske, co masz na mysli?, np. ze rosja zakazala import
          polskiego miesa? jest to antypolskie? czy tez zakaz demonstracji pokojowych,
          jest to demokracja? dalej, okupacja iraku - jest to obraza polski?
          mi wydaje sie ze polska sie sama obraza i blamuje na scenie miedzynarodowej, a
          wszystkie te watki sa komentarzem artykulow w polskiej prasie.
          takie paradoksy jak - polska chce byc czlonkiem ue - a jak juz jest to chce
          znowu kary smierci, zakazu hipermarkietow, zakazu demonstracji mniejszosci,
          polscy politycy robia wrazenie byc przeciwko unii europejskiej.
          albo bawisz sie znami albo jestes przeciwko, i to mnie martwi, bo kiedys
          skoncza sie zarty i polska moze doznac szkod.
          a ty tomus musisz zrozumiec, ze patriotyzm jest godny pochwaly, do poki nie
          staje sie fanatyzmem - nazionalizmem.
          i uwiez mi, polska nie jest pepkiem swiata.

gruss
          • black.ok Re: Oberschlesier, Tomek i spółka 25.11.05, 20:51
            Ależ ty bredzisz ober, swoje szlejzerko-niemieckie forum możesz sobie zakładać
            w niemczech.
    • Gość: OBERSCHLESIER Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 16:58
      i slusznie, popieram, chamstwo plujace na slask i slazakow, nalezy kasowac.
      co innego wskazanie niedopelnien, bledow czy lamania prawa poprzez wladze
      polityczne i ugrupowania religijne, oparte na konkretnych przykladach w prasie
      i mediach.
      karygodne jest rowniez wychwalanie mordercow: jak np. goebels, hitler i innych
      psychopatow.
      w niemczech np. chwalenie tych faszystpwskich psycholi jest karalne, w polsce
      jak zauwarzylem propagowanie ich jest rzecza naturalna.
      nic zreszta dziwnego jezeli nawet na lamach prasy np. pan janusz korwin mikke,
      jest jawnie zachwycony postacia hitlera i jego nieludzkich czynow.

jezeli jakis podmiot wyzywa mnie od faszoli z powodu mojego nicka ktory oznacza
      nic wiecej jak gornoslazak, a sam rzuca haslami - slask tylko dla polakow -
      zacofane hanysy etc. etc. niezasluguje na nic innego jak miano - drewnianego
      pajacyka czy tez np.glaba.
      jestem niemieckim slazakiem przywiazanym tak samo do gornego slaska jak i do
      niemiec i jest rzecza zrozumialom ze jezeli jakis "element naplywowy" narzuca
      mi swoje wyimaginowane teorie niemajace jakiegokolwiek podloza historycznego, i
      ubliza mi, ze sie tak wyraze we "wlasnym domu" taki podmiot zasluguje na
      negatywna odpowiedz.
      jezeli dokladie sledziles moje posty, bartosze, to powinienes zauwazyc ze nigdy
      nie atakuje nikogo jako pierwszy i bez powodu, zawsze ze sie tak wyraze
      w "obronie wlasnej".
      ostatnio zauwazylem rowniez ze co poniektorzy uzywajac mojego nicka wypisuja
      kretynizmy, na to nie mam zadnego wplywu.

gruss
      • Gość: robok Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: 62.159.154.* 25.11.05, 18:10
        a jo wom godom, ze Polska na takiego jelopa jako Thomasek niy zasluzyla
        • Gość: Tomek Re: Oberschlesier, Tomek i spółka IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.05, 16:33
          roboku ty nie godoj tylko lopata i do odsniezania sie bierz.
    • Gość: dlugi Re: Do OBERSCHLESIERA i spolki IP: *.h.pppool.de 25.11.05, 18:50
      Panie OBERSCHLESIER!
      Zeby bylo jasne,nie mam nic przeciwko Niemcom, a wrecz odwrotnie.Przebywajac tu
      od wielu lat jako gosc,nie doznalem z ich strony zadnych szykan ani nieprzyjemnosci.
      Sa to normalni ludzie, ich mentalnosc jest jedynie nieco inna od polskiej.Nie
      spotkalem sie tez z ich strony z chamskimi uwagami na temat mojego kraju, a
      jesli juz, to wykorzystywno moje pochodzenie do dowiedzenia sie czegos blizej o
      Polsce i Polakach.Co ciekawe, wielu z tych ludzi, ktorzy byli w
      Polsce,szczegolnie w ostatnich latach, ma pozytywny obraz Polski.
      W Polsce, z kolei, zaczelo sie doceniac niemieckigo turyste,widac to np.w
      miejscowosciach nadmorskich.Pomijam tu czasem prymitywne zachowania , ale takich
      kmiotkow mozna szybko "skasowac" i oni nie wplywaja zasadniczo na obraz Polski.
      Nie moge natomiast przejsc spokojnie wobec tych,ktorzy staraja sie zaklocic
      dobrze rozwijajace sie stosunki polsko-niemieckie.Po stronie polskiej,ci ktorzy
      widza wysiadajacego mnie z samochodu z rejestracja niemiecka i probuja rzucac
      glupie uwagi otrzymuja godna siebie odpowiedz.W Niemczech spotkalem sie zas ze
      sporadycznymi przypadkami UDAWANIA braku znajomosci polskiego i wybrzydzania na
      Polakow, co wzbudza u samych Niemcow niesmak.Celuja w tym niestety Panscy
      ziomkowie.I tak jest tez na tym forum.Dlaczegoz to wybiera Pan jakies zwykle
      malo znaczace artykuly o Polsce, ktore przedstawiaja Polske w zlym swietle?
      Podobnych artykulow o Niemcach czy nnych narodowosciach mozna znlezc pelno w
      tamtejszej prasie, ale jakos nikt normalny nie mowi na podstawie tego, ze
      np.wszyscy Niemcy to mordercy,Anglicy -Kuba-Rozpruwacze a Wlosi-mafiosi.
      Wiele Panskich wypowiedzi nie ma nic wspolnego z tematyka tego forum.
      Jesli by tak bardzo zalezalo by Panu na Slasku i jego problemach, to skupil by
      sie Pan na tej tematyce.Nieprawda? Nie jestesmy dziecmi i w tresci wypowiedzi
      osob oraz stale poruszanej przez nich tematyce mozemy odnalezc odpowiedz na to o
      co im chodzi.Z Panskich wypowiedzi mam wrazenie, ze chodzi o zobrzydzenie obrazu
      Polski.Co do dalszych celow nie smie sie wypowiadac, bo pachnie mi to
      dzialaniami Baskow w Hiszpanii, tyle ze bez przemocy.
      Pozdrawiam
      • Gość: BomberHarris Re: Do OBERSCHLESIERA i spolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:41
        Za mądrze napisane,obawiam się,że OBERSCHLESIER nic z tego nie pojmie.
    • builder Re:lypiej zroob pora zagadyk, ;))) 26.11.05, 00:25
      bartoszcze napisał:

> może byście już zakończyli te wzajemne opluwanie, a jeżeli nie umiecie bez
      > tego żyć - może znajdziecie sobie na to inne miejsce?
      > bo przyznam, że zaczęło mnie mocno nużyć to nieustająće wycinanie waszych
      > prymitywnych pyskówek
      > a nie chciałbym sięgać po działania cięższego kalibru..
      >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka