Dodaj do ulubionych

Śląski "Strach" ))))))))))

15.01.08, 21:03
W polskich szkołach uczymy się, że rok 1945 był końcem wojny. Jednak
dla dziesiątek tysięcy naszych przodków wtedy dopiero zaczęło się
prawdziwe piekło. O tym jednak szkoły nie uczą. Liczba ofiar
tragedii górnośląskiej jest niemożliwa do oszacowania. Na pewno
wiadomo, że po II wojnie do ZSRR wywieziono ponad 14 tysięcy
Górnoślązaków, nieoficjalnie szacuje się, że mogło ich być nawet
ponad 90 tysięcy. Większość zmarła w okrutnych mękach. Śledztwo
zostało umorzone, nie poznamy już winnych ani nazwisk wszystkich
deportowanych.

Czy wystarczająco się o tym mówi?
A może teraz, po wydaniu książki "Strach"

Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 15.01.08, 23:48
      CIEKAWE ilu z zgineło walczac za III Rzeszą
      pewnie nie mało
      • oberschlesier1921 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 16.01.08, 19:52
        rzewuski, od ponad 60 lat caly swiat mowi o tym ile ofiar poniosla 2 wojna swiatowa.
        skoro nie wiesz ile ludzi zginelo walczac z III rzesza, to jestes dla mnie glupem, ale jak sie postarasz i troche pogooglujesz to znajdziesz z pewnosciom wiele informacji na ten temat.

i teraz skoro juz wszystko na temat II wojny swiatowej wiemy, to porozmawiajmy na temat poruszony przez forumowicza slask..., na temat lat powojennych i temat ZEMSTY polakow na nas slazakach.

morderstwo jest morderstwem, a zemsta jest niczym innym jak zejsciem czlowieka na dno, stanieciem na rowni z oprawcami.

wy polacy uwazacie sie za najpobozniejszy kraj swiata, kraj wybrany przez Boga, mianujecie Jezusa krolem polski, chodzicie co tydzien do kosciolow - ale zapominacie o slowach Jezusa Chrystusa na Gorze -

"Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko, ząb za ząb! A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!" (Mt 5,38n).

czasami wydaje mi sie ze jestescie narodem zaklamanym, jak niekorzy niemcy was nazywajom - falszywymi katolikami, macie 10 przykazan ale ich nie znacie, chodzicie do kosciola ale nie wiecie o czym w nim mowa.

nowa generacja niemcow to w wiekszosci ateisci, ale wiezcie mi w tym stuleciu napewno nikom miczego zlego nie uczyniom, sa to ludzie spokojni, bezkonfliktowi, dla ktorych historia byla nauczkom.
        wielu polakow jak widze, do dzisiaj niczego sie nienauczylo.

gruß
        • rzewuski1 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 17.01.08, 17:42
          to wy Niemcy rozpetaliscie te piekło
          kto mieczem wojuje ten od miecza ginie
          rok 1945 oznacza koniec II wojny swiatowej,ale w Polsce toczyła sie
          wojna domowa,sowieci narzucali swoja władze i swoje porzadki gineli
          nie tylko zydzi slazacy ale bardzo wielu Polaków
          Jezus jest królem wszystkich katolików ale ja jestem osoba
          niewierzaca wiec daruj sobie te cytaty z tych ksiag

fałszywymi katolikami?
          tylko skonczony ziejacy nienawiscia antypolonista moze cos takiego
          wymyslic
          • oberschlesier1921 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 19.01.08, 02:16
            nie jestem "antypolonistom" pajacu!
            nie rozumiesz pojecia "falszywy katolik" ?
            wiesz ilu polskich emigrantow wystapilo z kosciola przyjezdzajac do niemiec, z powodu podatkow? - 90%!
            ludzie jak, maxymilian kolbe, oddawali swoje zycie dla wiary, a dzisiaj "falszywi katolicy" sprzedajom swoj koscio za 30 euro podatku.
            niema to nic z antypolskosciom wspolnego, wedlug mnie kazdy moze sobie zyc i wiezyc w co chce, tylko prosze przestancie nazywac sie narodem wybranym.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3804328.html
            falszywi katolicy, pare przykladow - umiera polak papiez, chuligani na stadionach trzymia sie za rece, pare godzin pozniej leja sie basebolami po lbach.
            msze niedzielne - zadko ktory polak punktualnie przychodzi na msze - dzwi otwieraja sie i zamykajom az do konca mszy.
            zlodziejstwo i alkoholizm szeroko rozpowszechnione wsrod "fakszywych katolikow".

etc. etc. szkoda gadac

• petronella.kozlowska Sschlesiery po 1945 roku 16.01.08, 01:36
      jezeli chodzi tutaj o obywateli niemieckich wywiezionych po 1945 do ZSRR do
      powinny ziomkostwa sie tym zajac i zwrócic sie o wyjasnienie do ambasady Rosji w
      Berlinie.

Steinbach moze to zrobic juz za kilka dni. Najpierw musi ona sie dowiedziec o
      losach Slazaków po 1945 roku, bo z pewnoscia o tym nic nie wie. Powiadomcie ja.
      Istnieje tez mozliwosc by Merkel poruszyla ten problem podczas nastepnego
      spotkania z Putinem.
      Albo tez i Schröder by tak wplynal na Putina?
      Co wy na to?
      Mam nadzieje ze wspólpraca niemiecko-rosyjska doprowadzi do wyjasnienia tego
      problemu.
      Mam nadzieje ze opracowanie tego problemu w formie publikacji naukowej
      sfinansuje GAZPROM.

• staryhanys1 Re: Sschlesiery po 1945 roku 16.01.08, 09:44
        Hallo Pani Petronelo my się spotkali na jakimś forum tak ze za duzo o sobie nie
        muszę Pani pisać, ale do powyższego tematu chciałbym swoje uwagi dołożyć, jak
        Pani wie moi krewni od Dziadka do Ojca byli slazokami. Ojciec z Rommlem w Afryce
        a Dziadek z inszymi slazokami zrobił w 45 wycieczka na Sybir i nie już wrócił -
        miałem możliwość rozmawiać z frontowcami z polskiej(ruskiej) strony wojny i z
        tymi spod Stalingradu i Afryki(z niemieckie strony) i każdy z nich powtarzol
        jedno - "wiesz synku CI co byli na froncie i się bili siedzom cicho, majom tego
        dość, ale CI co nigdy prochu nie woniali wiedzom o wojnie najwięcej, dajmy tymu
        spokoj i chodź napijmy się piwka" i tak jeden za drugim mi to powtarzol. Nawet
        oficer polski na studium wojskowym Pol. Sląskiej w 1960 mówił nam nie chciejcie
        tego piekła jaszcze raz zobaczyć czy przezyc - ja mam 30 medali za waleczność i
        co "mój Lwów jest ruski i ja muszę gębę trzymać w ciup". Ale ja uważam ze
        historycy powinni sprawę zbadać dokładnie, tak jak to się pomału dzieje z
        Katyniem a my zwykle śmiertelniki zadbajmy o to żeby nam i naszym potomkom takie
        nieszczęście się nie przydarzyło.

Pyrsk i całuje Pani raczki - Wasz stary Hanys!!!
        • Gość: Heinel Re: Sschlesiery po 1945 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:05
          Jak widza S. hanys jeszcze nieznosz naszej Petronelki, jak ci
          odpowiy to pod stół wpadniesz.
          Napisze ci na przikład że Leper i Giertych to Niymce a wszyskich
          Schlesierow trza zabić abo wysiedlić.

pozdro

Heini
      • oberschlesier1921 Re: Sschlesiery po 1945 roku 16.01.08, 20:15
        pajacu kozlowski znowuz bredzisz nie na temat, nie rozumiesz po polsku?

co panowie tacy jak np.: Czesław Gęborski i Salomon Morel byli rosjanami?
        perwersyjni sadysci, polscy rewanzysci ulaskawieni przez sady RP i finansowani przez polske az do smierci, oni nie byli rosjanami, tak wiec to co piszesz to bzdura.

pomysl nad swojom glupotom.
    • Gość: Heinel Re: Śląski "Strach" )))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 05:53
      Strach, oburzyni jest przed żydami, ale nie przed Ślonzokami.
      Ślonzokow mieli i majom kaś.
      • staryhanys1 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 16.01.08, 11:12
        Heinel jo mom jeden Prinzip - kto wyboczy gupimu, dostanie po smierci 100 dni
        lodpustu i jo se tak dumom ze w tym czyscu długo nie pomieszkom bo już tela
        gupolom zech wyboczył. Ale wiesz jak to sie godalo lepiej do piekla
        komunistycznego (bo diobol to komunista) bo tam jest planowanie jak w PRL było
        roz niema smoły roz nie ma wegla a roz lucyper jest nawalony a w niebie jest
        porządek i nudno, tylko sieci i Petronela.
        Pyrsk stary Hanys
    • Gość: tbb Re: Śląski "Strach" )))))))))) IP: 212.160.154.* 16.01.08, 11:17
      Nie wiem kiedy i gdzie do tej szkoły chodziłeś, pewnie jeszcze za komuny (tak
      jak ja zresztą) i wtedy rzeczywiście uczyli, że po 45 zapanował pokój i radość,
      ale z przekazów rodzinnych wiem, że było inaczej, ze zapanował strach i terror.
      Nie tylko na Śląsku.
      Zresztą teraz jest już sporo publikacji na ten temat i jak ktoś chce dowiedzieć
      się czegoś więcej z rzetelnych publikacji, może to zrobić, niekoniecznie z
      książki Grossa. Tylko trzeba chcieć ...
      • Gość: Pytek Prowda Jych wyzwoli? IP: 83.17.148.* 16.01.08, 12:27

A uode cego je polsko szula?

Tam majoom uo tymu uosprawjac'!
        • Gość: hihi Re: Prowda Jych wyzwoli? IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.08, 12:33
          Ja,ja,wyzwoli,siedzom w szklarni i kamieniami ciepiom a jak
          je"brzenk"to som pieronym oburzone.
      • staryhanys1 Re: Śląski "Strach" )))))))))) 16.01.08, 12:31
        Hallo tbb
        jo Ci ino trocha ale naprowde trocha o mnie mojej Rodzinie napisze i wtedy
        zrozumiesz ze strach to my mieli wszyscy - w 45 r. wygnali nos z Dziadkowizny
        (domek jeszcze stoi), a ich polach wybudowano Firma , dziadka te z biało
        czerwonymi opaskami wysłali na Sybir, Mama i Ujek (15 lot) wylądowali w
        Brzezince a mnie bajtla ukryto na Klasztorze na Klimoncie w Lendzinach (jedna
        Siostra była Kuzynkom Babki), no a Vater byl u amerykonow w obozie w Italyi(ale
        to byl urlop i o procz tego dostawol dolary za robota u nich jako mech.
        samolotowy bo to byla baza lotniczo w Fogii (a teraz NATO). Jak wrocil w 49 na
        Wigilio to wyladowol w Katowicach w wiezieniu UB.My mieli dopiero spokuj od 52r.
        po procesie rechabilitacyjnym (Dziadek ukrywol przez wojna powstanca. Ale to
        bylo i to co sie stalo juz sie nie odstanie.
        Pyrsk stary Hanys
    • Gość: . Re: Śląski "Strach" )))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:38
      slask15071920 napisał:

> W polskich szkołach uczymy się, że rok 1945 był końcem wojny.

i jakos nie widze powodu do przeciwnego twierdzenia

> Śledztwo
      > zostało umorzone, nie poznamy już winnych ani nazwisk wszystkich
      > deportowanych.

sledztwo zostalo umorzone, bo potencjalni winni nie zyja, natomiast
      historykom nikt nie broni poszukiwac ani winnych, ani nazwisk ofiar

lepiej bys poszukal, co juz na temat napisali historycy ipn, zamiast
      odkrywac ameryke

• cirano Re: Śląski "Strach" )))))))))) 16.01.08, 14:27
        Gość portalu: . napisał(a):

> slask15071920 napisał:
        >
        > > W polskich szkołach uczymy się, że rok 1945 był końcem wojny.
        >
        > i jakos nie widze powodu do przeciwnego twierdzenia
        >
        > > Śledztwo
        > > zostało umorzone, nie poznamy już winnych ani nazwisk wszystkich
        > > deportowanych.
        >
        > sledztwo zostalo umorzone, bo potencjalni winni nie zyja, natomiast
        > historykom nikt nie broni poszukiwac ani winnych, ani nazwisk ofiar
        >
        > lepiej bys poszukal, co juz na temat napisali historycy ipn, zamiast
        > odkrywac ameryke

Niydoszkolony abo naiwny? Jeszcze do tego Polska niy dorosla, zeby bezkrytycznie
        i bezkarnie mog ftos postronny grzebac w jeji historii, wywlykac fakty itd.
        Starczy przijrzec sie cynzurze panujoncyj tukej, na Silesianie
        >
        • Gość: Ganczarski niemiecka goscinnosc IP: *.pools.arcor-ip.net 17.01.08, 10:56
          Powybijane szyby aut, ślady butów na maskach. Straty - 8 tys. euro. - To nie
          pierwszy antypolski incydent - mówią Polacy, którzy osiedlili się po niemieckiej
          stronie granicy
          3-tys. Löknitz leży 18 km od Szczecina i 11 km od granicy. W ciągu ostatnich lat
          zamieszkało tu ok. 200 Polaków. Większość dojeżdża do pracy w Szczecinie.
          Do zniszczenia polskiego mienia doszło w niedzielę w nocy. Polacy powiadomili
          szczeciński oddział TVP i policję. - Sprawcy wybili szyby w sześciu samochodach,
          próbowali w trzech następnych. Pięciu autom oderwali rejestracje, zwinęli je w
          rulon i położyli na dachu - wylicza Joachim Rosenfeld z policji w Pasewalku.

Poszkodowani przyznają, że reakcja niemieckiej policji była natychmiastowa.
          Niemiecki "Nordkurier" napisał, że są świadkowie, którzy widzieli, że sprawcami
          zniszczeń byli dwaj młodzi mężczyźni w dżinsach i kurtkach z kapturami.
          Zatrzymano osoby odpowiadające temu opisowi. - Ale zwolniliśmy ich, bo nie było
          wystarczających dowodów - mówi Rosenfeld.

Polacy są przekonani, że za antypolskimi wydarzeniami stoją zwolennicy NPD,
          neofaszystowskiej partii, szczególnie czynnej w b. NRD.

- W regionie jest ponad 20-procentowe bezrobocie, w takich warunkach ekstremalne
          partie zawsze znajdują spore poparcie - przyznaje burmistrz Löknitz Lothar
          Meistring.

Przedstawiciel NPD z pobliskiego Pasewalku Tino Mueller nie chciał z nami
          rozmawiać. Trzykrotnie przerwał połączenie, wreszcie stwierdził: - Nie wiem, co
          stało się w Löknitz, nie będę tego komentował.

- Latem w kilkunastu polskich samochodach ktoś zamalował sprayem rejestracje, w
          tym samym czasie na murze przy sklepie REWE pojawił się napis wielkimi literami:
          "Polen raus aus Löknitz" [Polacy wynocha z Löknitz]. Następnego dnia burmistrz
          polecił go zamazać - wspomina jedna z Polek (woli zachować anonimowość).

Polacy mieszkający w miasteczku wspominają, też dzwonienie domofonami do
          mieszkań z polskimi nazwiskami w środku nocy, ulotki NPD o rzekomych
          zagrożeniach wynikających dla landu z osiedlania się Polaków w Niemczech.

- Niemieckie dzieci pobiły i opluły mi dziecko w szkole - mówi nasza
          informatorka. - Rozmawiałam z dyrektorką i więcej już nie było takich sytuacji.

- Z domu to wynoszą. Rodzice nastawiają dzieciaki przeciwko nam - uważa
          Krzysztof Potocki, jeden z tych, któremu wybito szybę w aucie.

Niektórzy Polacy mają dość. - Zamknę biznes i wyprowadzę się - mówi Potocki. -
          Atmosfera jest coraz gorsza. Tutejsi Niemcy zmawiają się, by u mnie nie kupować.

Burmistrz jest oburzony tym co się stało. Wolałby, żeby nie nagłaśniać sprawy. -
          Nie pozwólmy popsuć osiągnięć we współpracy z Polakami przez wybryk paru głupków
          - apeluje.

Pierwsi Polacy zaczęli osiedlać się tu w 2005 r. - 85 proc. pracuje w
          Szczecinie. Reszta tutaj założyła działalność gospodarczą. Mają zakład
          fryzjerski, jest masażysta z Polski, wędzarnia ryb należąca do Polaka - mówi
          Konrad Modrzejewski, administrator w towarzystwie mieszkaniowym w Löknitz
          wynajmującym i sprzedającym mieszkania Polakom.

Za metr własnego mieszkania płaci się tu ok. 3 tys. zł, w Szczecinie - ok. 6
          tys. zł.

Źródło: Gazeta Wyborcza

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,4844081.html
          • Gość: hihi Re: tego nie daruje IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.08, 11:47
            ganczarsko-kozlowski chory osobnik,
          • Gość: tbb Re: niemiecka goscinnosc IP: 212.160.154.* 17.01.08, 12:51
            Są też dobre wieści z Niemiec, zaczęli wysyłać młodocianych bandziorów na Syberię:
            wiadomosci.onet.pl/1675192,12,item.html
            widocznie doszli do wniosku, na podstawie empirycznych doświadczeń, że nic tak
            jak Sybir nie leczy z szowinizmu i agresji. Mam nadzieję, że ta
            Niemiecko-Rosyjska współpraca będzie kwitła i trafi tam również kilku nazistów z
            tego forum.
            • Gość: hihi Re: niemiecka goscinnosc IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.08, 12:59
              Niestety nix nie kapujesz,tyn problym dotyczy wspolczesnych czasow a
              nie demonow przeszlosci ktorymi ty zyjesz.

www.welt.de/politik/article1560390/Sibirien_als_letzter_Strohhalm_fuer_Crashkids.html
              • petronella.kozlowska artykul z WELT tez jest dobry 17.01.08, 16:10
                pisze tam ze na Syberie zostal wyslany byly neonazista z Leipzig 15-letni Paul,
                który juz nie pije od dwóch lat!!! i narzeka on na oferowanie samogonu mlodym
                Niemcom.

Oto rzeczywistosc niemeicka opisana w niemieckiej prasie!

"Scheiß Sauferei hier", sagt Paul aus Leipzig und nippt an einer Büchse
                Alkoholfreiem. Der 15-Jährige geht durchs Dorf. Seine Armeehose flattert im
                Wind. Links trägt er neongelbe, rechts neonrote Schnürsenkel, die Haarspitzen
                sind blondiert. "Eine Schachtel Kabinett würzig, Bier und eine Penne für die
                Nacht", so beschreibt Kröner Pauls frühere Leben. Er sei ein "Maskottchen" der
                sächsischen Neonazis gewesen, eienr, auf dessen Rücken auch man schon mal
                Zigaretten ausdrücken konnte.
            • petronella.kozlowska swietna wiadomosc 17.01.08, 16:03
              tez uwazam ze to dobrze ze wsp´lpraca miedzy tymi mocarstwami dalej sie rozwija
              Powinni jednak wysylac wiecej mlodych Niemców do Kazachstanu.

--
              Cztery lata temu nastolatek taki zamordował w Grecji swego opiekuna, a w 2005 r.
              inny zniknął podczas kilkutygodniowego pobytu w Kazachstanie.
              • petronella.kozlowska rok temu 17.01.08, 16:20
                trzech wspólwiezniów chcialo tylko popatrzec jak czlowiek umiera i zamordowali
                czwartego wspólwieznia -wszystko oczywiscie w Niemczech

takiego bestialstwa nigdzie w Europie nie ma, tylko w Niemczech

www.sueddeutsche.de/deutschland/artikel/850/91759/
                • Gość: Byno Re: rok temu IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.08, 18:34
                  ist ja gut,Kozo,tera wytrzyj piana
    • deutschschlesier Poloki bojom siy prouwdy 16.01.08, 20:13
      • Gość: slask15071920 Re: tbb jest po prostu zacofany))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 14:07
        ....
        • deutschschlesier Re: tbb jest po prostu zacofany))))))))) 17.01.08, 22:07
          Tbb je milosnikiem nazistow ze ONR
          • cirano Re: tbb jest po prostu zacofany))))))))) 18.01.08, 09:54
            A propo Sybir. Bylbym sklonny zaakceptowac pomysl aby niemieckich, polskich i
            innych niepoprawnych lumpow tam , miedzy niedzwiedziami lokowac. Naturalnie
            Polacy, ze wzgledu na masowe tych niepoprawnych wystepowanie, byliby gora. Ale
            niechtam
            • Gość: tbb Re: tbb jest po prostu zacofany))))))))) IP: 212.160.154.* 18.01.08, 11:29
              Już nigdy żaden Polak, nawet najgorszy przestępca nie powinien trafić na białe
              niedźwiedzie, z lumpami i oprychami powinniśmy radzić sobie sami w kraju, w
              przeszłości zbyt wielu z nas zwiedzało Syberię, żebyśmy mieli dosyłać tam nowych.
              • Gość: hihi Re: tbb jest po prostu zacofany))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.08, 12:02
                natychmiast
                przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3371&Itemid=58
    • Gość: harc mistrz =----> Re: Śląski "Strach" )))))))))) IP: 77.223.194.* 18.01.08, 12:27
      slask15071920 napisał:

> W polskich szkołach uczymy się, że rok 1945 był końcem wojny.
      Jednak
      > dla dziesiątek tysięcy naszych przodków wtedy dopiero zaczęło się
      > prawdziwe piekło. O tym jednak szkoły nie uczą. Liczba ofiar
      > tragedii górnośląskiej jest niemożliwa do oszacowania. Na pewno
      > wiadomo, że po II wojnie do ZSRR wywieziono ponad 14 tysięcy
      > Górnoślązaków, nieoficjalnie szacuje się, że mogło ich być nawet
      > ponad 90 tysięcy. Większość zmarła w okrutnych mękach. Śledztwo
      > zostało umorzone, nie poznamy już winnych ani nazwisk wszystkich
      > deportowanych.
      >
      > Czy wystarczająco się o tym mówi?
      > A może teraz, po wydaniu książki "Strach"
      >

Nie wiem czy Gross by chciał napisać kolejną rozliczeniową książkę
      pod tytułem... >>Śląski "STRACH"<<?!
      Chyba, że dotyczyła by ona historycznego okresu 1939 - 1945.(???)
      A najlepiej tak od 1943 roku, kiedy to hitlerowskie Niemcy zaczęły
      dostawać na wojennych frontach w dupę, a "Tysiącletnia Rzesza"
      zaczęła chwiać się oraz trzeszczeć w posadach i widmo klęski stawało
      się coraz, coraz wyraźniejsze.
      I wtedy rzeczywiście pojawił się STRACH, ale za zbrodnie wojenne, za
      wymordowanie Żydów, za zniszczone miasta, za spacyfikowane wsie, za
      ogrom cierpień, jakich ze strony Niemców i ich pomagierów doznali
      mieszkańcy Europy i świata. To był najprawdziwszy strach - STRACH
      przed ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ i KONSEKWENCJAMI z niej wynikającymi.

Nie dziwię się więc, że TERAZ chcą się poczuć także "ofiarami" owej
      totalnej wojny światowej, którą sami wywołali, popierali, a okadzeni
      jej sukcesami i podbojami narodów, terytoriów - a p r o b o w a l i .

Nosił "wolf" razy kilka - ponieśli i... wilka.
      Ch...!!! Kto mieczem wojuje - od miecza ginie.
      Kto sieje wiatr - ten zbiera burze (i guze)!!!
      Nie czyń, gnoju, bliźniemu - co tobie niemiłe!
      (bo zasłużysz na mogiłę) itd. itp. =---->
      (HKP)
      ...
      CZUWAĆ, CYKORY!!!

• cirano Re: Śląski "Strach" )))))))))) 18.01.08, 12:37
        A biydny polski norod, nic ino ciyrpiol, niy harcyrzyk?
        Zodnego dzisiej tymi starymi bajami niy otumanisz.
        Polok miol sie stracic, bo w okresie od 20-tego roku do 39-go, udowodnil, ze do
        Europy jednak niy pasuje. Szkoda ze Hitler sie za to wzion, miol to Stalin zrobic.
        A w 39-tym, mieli Slazacy Polokow jusz pelny pysk, dlatego z utesknieniem
        oczekiwali, ze ktos ich ze Slaska wyp...i
    • Gość: Menschenfresser Re: Śląski "Strach" )))))))))) IP: *.proxy.aol.com 18.01.08, 21:44
      www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4847726.html
      Co Wy na to, Bracia/Siostry Slazacy ?

Czy u nos mordowali ino ruskie Mongoly ? (no i Niymce)
      A Poloki ino z miyszkan wyciepowali ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka