Dodaj do ulubionych

Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:09
Tak jak w całej Polsce tak i w Olsztynie Ruch Poparcia Palikota zaczyna tworzyć swe struktury regionalne. Informacje na www.ruchpoparciapalikota.pl

Spotkanie z Januszem Palikotem w Olsztynie już wkrótce. Do zobaczenia.
rpp.ol@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:22
      powodzenia :)
      • fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 14:01
        Szczegolnie potrzebni beda biedni studenci coby mogli wspomoc kampanie Pali_kota skromnymi 20 tysiaczkami ZLP....... z wlasnych oszczednosci oczywiscie. :D :D
        Badz co badz Pali_kot chce nam wszystkim zrobic dobrze.. a i jeszcze chce pogonic klerykalne pasibrzuchy - wiadomo okupacja watykanska trwa :D :D
        • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 14:17
          Fanie przestań mamrotać te swoje w kółko kręcone mantry

podobno sporo poważnych i uczciwych ludzi zaczyna tworzyć komitet założycielski RPP w Olsztynie, poczekaj , zobaczymy co z tego wyniknie, jeżeli jesteś otwartym przeciwnikiem Palikota to znaczy , że blisko ci do do ordynackiej, bo tam teraz dopiero wrze i bulgocze najbardziej

pozdrawiam i życzę w końcu sukcesów UPR - owi w Olsztynie, do roboty leniu
          • Gość: jhg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.10, 14:41
            A ja go wesprę składką, uczestnictwem i słownie. Jest to apel skierowany do jakiejś części społeczeństwa i od tego, ilu poprze, będą zależeć możliwości ruchu. Ani zaklęcia przedstawicieli Kościoła, a tym bardziej fan_sld'a nie mają najmniejszego znaczenia. Można było wesprzeć Świadectwami NFI stocznię ojca dyrektora, to można drobną składką wesprzeć kogoś, kto ukróci oszustów tego typu. Pasibrzuchy możemy sobie darować.
          • fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 14:41
            Nie musze czekac Yadolku zeby wiedziec ze sa to bujdy wyssane z palca, bezczelne bajeczki i nic wiecej. Nie raz juz Pali-kot udowodnil ze co innego mowi co innego robi. No ale na tym polega lewacka polityka - Mowic co lud chce uslyszec aby tylko byc przy korycie.

Pozdrawiam.

P.S. Nie jestem czlonkiem UPR.
            • Gość: jot Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.10, 15:40
              To bardzo ryzykowne: "Mowic co lud chce uslyszec aby tylko byc przy korycie". To znaczy lud chce, aby wypie..ć ten Kosciół. A jeśli lud chce, to jaka jest rola demokracji? Przyłączyć się do wypiep...nia tej instytucji. Czy jest w tym jakaś logika? Żelazna logika. I nie podsrywajmy wcześniej nikogo, zanim nie dowiemy się, co naprawdę chce lud.
              • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 16:10
                Ten człowiek cierpi za miliony i stąd - jak napisał yadol - odprawia mamrotać te swoje w kółko kręcone mantry :)
              • fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 16:19
                Demokracja to rzady ludu. Nie wolno sie wiec doszukiwac tu zadnej logiki dlatego ze preferencje ludu sa nieslychanie zmienne i mozna je ksztaltowac. A ww. preferencje najlepiej sie ksztaltuje gdy sie posiada:
                1. kase
                2. kase
                3. kase.

P.S.a nawet bymchcial zeby Pali_kot dorwal sie do koryta. Wowczas privus naocznie przekonalby sie ze to bajkokleta. :P
                • Gość: jot Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.10, 17:07
                  Poglądy ludu najlepiej się kształtuje, gdy ma się:
                  1. ambonę
                  2. ambonę
                  3. ambonę
                  Wtedy można wyrobić trwałe i niezmienne poglądy. I spod ambony prosto do lokalu wyborczego. I wtedy to jest demokracja.
                  • fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 13.10.10, 18:18
                    Ambone oczywiscie rowniez, ale mysle ze mozna to rozszerzyc generalnie na srodki masowego przekazu.
                    • Gość: mk Dziesięć sposobów na głupotę IP: *.ip.netia.com.pl 23.10.10, 09:24
                      1. Zajmuj się sobą
                      2. Nie zajmuj się sobą sam
                      3. Naucz się ufać
                      4. Nie obwiniaj
                      5. Wyznawaj przewinienia
                      6. Ukochaj wolność
                      7. Naprawiaj popełniane błędy
                      8. Bądź na bieżąco z sobą samym
                      9. Ukochaj Mądrość
                      10. Nie potępiaj innych
            • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.10, 19:04
              Tylko skąd te ciągoty do Korwin-Mikke czy Subotniak Ziemkiewicza?
          • Gość: se Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 11:39
            www.se.pl/wydarzenia/kraj/senyszyn-ostro-o-palikocie-stracil-jaja_139612.html
        • Gość: mix Po założonym już wątku o trollowaniu IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.10, 22:26
          forum.gazeta.pl/forum/w,64,118193878,118193878,Przemyslenia_o_trollowaniu_na_forum_Olsztyn.html
          ocena twoich wtrędów powinna być jednoznaczna. Przyznaję rację spostrzeżeniom mk. Pomijam już fakt, że jako troll uzurpujesz sobie prawo kaduka występowania w imieniu wszystkich. Impertynenckie założenie, że musisz wskazywać studentom, do czego i komu mogą być potrzebni jest po prostu prymitywnym uwłaczaniem, co jest sankcjonowane nie tylko społecznie, ale i karnie. Wprawdzie nasz k.k. ma litość w wysublimowanych wypadkach, ja też jestem z litości za kaftanem.
    • Gość: jsg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 17:59
      Ja proszę piszcie tu na temat.

Dodatkowe informacje znajdziecie :
      www.ruchpoparciapalikota.pl

Pytania:
      rpp.ol@wp.pl
      • Gość: sowa Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.10.10, 22:42
        Świetnie, że przyjedzie:) Przyjdę z arbuzem:))) ciekawe jak sie wytłumaczy z lewicowego programu, niedawno grzmiał na Grzymowicza - teraz sam czerwony jak ten środeczek arbuza:)))
        • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 23.10.10, 09:06
          Ta sowa piła dziś i jest wstawiona... :)))
    • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 09:27
      Jeżeli takie spotkanie będzie już ustalone proszą o sygnał.
      Mam nadzieję spotkać tam parę ciekawych osób.
      Powodzenia
    • Gość: jsg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 11:30
      Janusz Palikot przesłał mi poniższe informacje , dotyczące spotkań na razie w Krakowie, Katowicach, Częstochowie i Wrocławiu, pozwoliłem sobie je skopiować i umieścić na forum olsztyńskim:

"Zapraszam Was na spotkania. Na razie w tych czterech miastach. Wiem, że mój
      mail dotrze do ludzi z całego kraju. Ale jeżeli macie znajomych, bądź
      przyjaciół w miastach, które odwiedzę w ten weekend, to zaproście ich w
      moim imieniu. Pogadajmy o Ruchu Poparcia, porozmawiajmy o tworzeniu
      struktury lekkiej, pozbawionej bufonowatych, zamkniętych w partyjnych
      gmaszyskach przywódców. Ja proponuję coś nowego. Wielki, społeczny zryw,
      wiatr zmian, który spotyka się przy wyborczej urnie po to, aby załatwić
      kilka konkretnych spraw. Nie proponuję Wam partii w starym stylu, partii,
      która będzie miała Rady Krajowe, Zarządy Regionalne, jakieś rozbudowane
      struktury gminne, powiatowe, dzielnicowe. Nie proponuję Wam tysięcy
      stanowisk politycznych aktywistów, ani partyjnych biuletynów drukowanych
      psu na budę. Ja Wam proponuję ANTYPARTIĘ! Coś na wzór politycznego
      ruszenia prężnych, aktywnych ludzi, którzy nie mają czasu na partyjne
      nasiadówy. Ot, po prostu, chcą w necie rzucić okiem co się w Polsce
      dzieje, na forum internetowym przedstawią swoją opinię, wyrażą swoje
      zdanie w sondzie i raz na cztery lata zagłosują, popierając najważniejsze
      dla siebie sprawy! Czyż nie tego chcemy? Pogadajmy.

PS. W Krakowie, o godz. 17.00 spotykamy się przy kościele o.o. Paulinów Na
      Skałce, aby uczcić pamięć Czesława Miłosza i pokazać, że Kraków ma
      wielu autentycznych bohaterów narodowej pamięci. Ja nie zaliczam do nich
      Lecha Kaczyńskiego!

Kraków, piątek – 15.10.2010, godz. 18.oo miejsce: Hotel Europejski, ul.
      Lubicz 5
      koordynator spotkania – Tomasz Justyniarski
      kontakt: tomasz.justyniarski@gmail.com
      panel: Kultura zamiast armii

Katowice, sobota – 16.10.2010, godz. 12.00
      miejsce: Hotel Qubus Katowice (sala Turkusowa), ul. Uniwersytecka 13
      koordynator spotkania – Patryk Świrski
      kontakt: patrykus@gmail.com
      panel: Życie bez podsłuchów

Częstochowa, sobota – 16.10.2010, godz.18.00
      miejsce: Klub Politechnik, al. Armii Krajowej 23/25
      koordynator spotkania – Marek Drygas
      kontakt: nowoczesnaczestochowa@gmail.com
      panel: Polska to nie Watykan

Wrocław, niedziela – 17.10.2010, godz.12.00
      miejsce: Hotel Scandic, ul.Marszałka Józefa Piłsudskiego 49/57
      koordynator spotkania – Krzysztof Brzechffa
      kontakt: brzechffa.k@wp.pl
      panel: Silny obywatel"

• Gość: 1 Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 11:32
        www.youtube.com/watch?v=7bN60GDgPjg&feature=player_embedded
        • privus Co by nie było... 14.10.10, 11:51
          potrzebny jest młot na to badziewie. A dzisiaj nikt inny nie ruszy tego zakleszczonego partyjnymi rozgrywkami o stołki i płynące stąd profity grajdołka politycznego oprócz Palikota. A staje się to już niezbędną koniecznością bez względu na wrzaski, krzyki czy inne ceregiele przegrzanych swymi ambicjami predystygitatorów.
          • fan_sld Re: Co by nie było... 14.10.10, 12:06
            Naprawde wierzysz ze Pali_kot cos zmieni?
            Wiedzialem Privusku ze z Toba zle ale zeby az tak :/
            Wspolczuje.
      • Gość: jhg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.10.10, 11:42
        Byłoby dobrze, gdyby treść panelowych dyskusji stała się własnością całego Ruchu. Dlatego, w miarę obszerne skróty, umieszczajcie gdzieś pod dostępnym adresem. Niech z tego tworzy się system polityczny na którym można oprzeć powstającą partie polityczną. Chodzi o to, żeby w momencie rejestracji był gotowy dorobek programowy, zarówno w formie postulatów, jak i politycznych „didaskaliów”. A więc „co” i „jak”. Wymyślcie również jakąś cywilizowaną formę wzajemnego pozdrowienia się...
        • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:16
          proponuję aby rozmawiać tutaj na forum dopóki nie będzie strony i forum olsztyńskiego rpp
          • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.10, 12:40
            Jestem zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Proponuję jednak wcześniejsze spotkanie przynajmniej tych uczestników forum, którzy mogą ze sobą mieć kontakt. O ile nie dostanę informacji w jakiś inny sposób, pozostanie mi konieczność zalogowania się.
          • Gość: BuM Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.10.10, 16:06
            Witam,
            zapraszam na forum nowoczesna.org.pl, tylko RPP z podziałem na regiony i dyskusją programową
            Pozdrawiam
            BuM
        • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 12:30
          Sugestia jhg jest w tym zakresie jak najbardziej zasadna i godna bardzo poważnego potraktowania i to chyba już od zaraz. Jeżeli z tych źródeł uda się zaczerpnąć pełną garścią, może nas niedługo czekać totalne przemeblowanie dzisiejszego obrazu galerii politycznej nie koniecznie tylko w Olsztynie, która już od lat się o to prosi. Na szczeblu krajowym preferują go media rozeźlone nie tylko na Kaczyńskiego ale także na impotencję Tuska służącego chyba za obrotowego dla Schetyny. Jeżeli do tego wszystkiego wziąć pod uwagę zdolności menażerskie Palikowa, jego inteligencję, medialność i być może zaplecze finansowe, wierzę w sukces tego ruchu. Innymi słowy skłaniam się do stwierdzenia, że ten ruch skazany jest na duży sukces przede wszystkim na tych ludzi, którzy byli skazani wybierać najmniejsze zło chcąc utrzymać chociaż resztki nadziei na jakąś normalizację w tym kraju.

Pozdrawiam
          • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 12:53
            Ja już jestrem na www.nowoczesna.org.pl

Jest tam forum warm-maz

Do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: jsg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 13:30
              Masz rację !!!!!!!!!!!!!!!
              Do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: mk Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 01:05
                Chyba da się zrobić.
          • Gość: taka sobie mazurka Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.10, 19:35
            bardzo czesto jestem blisko twoich poglądów i je akceptuje ale tym razem jestem za nie , pomimo talentów pana Palikota uważam ze nie zdoła on przekonać do siebie dostatecznej ilości osób które pomogą realizować jego założenia uważam że w Olsztynie nie jest on potrzebny ,jego inteligencja graniczy na pograniczu absurdu .mamy tu swoich lokalnych oszołomów
            • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 20:48
              Saznowna taka sobie mazurko
              Pewnej sfery pola niewiadomego w polityce nie da się uniknąć, jak zresztą samo sobie zdajesz sprawę. Stąd też od lat w okresach przedwyborczych po kandencyjnym marazmie partie polityczne uruchamiają uruchamiają propagandową młóckę nastawioną na maksymalne osaczenie wyborcy i jeżeli nie na zdobycie jego głosu, to przynajmniej zniechęcenie do głosowania na konkurenta. W naszych warunkach, jak wykazała praktyka, olbrzymią role odgrywa także propaganda kościelna każdorazowo włączająca się do akcji sterowania głosami wyborców. Mamy więc to co mamy. Wymłócone pseudowybory łącznie z przeciwstawianiem sobie wielu grup społecznych nakarmionych nienawiścią do wszystkiego, co inne i doprowadzają właśnie (jak powiedziałaś) wyboru oszołomów. Na Palikota patrzę trochę inaczej. Mam wewnętrzne przekonanie, że będąc zniechęcony tragiczną bezpłodnością elit politycznych przybrał postawę pozwalającą mu uderzyć podwójnie. A więc trafić w elektorat praktycznie już stracony przez będące u władzy partie i jednocześnie wyrwać z tych kręgów partyjnych ludzi niezadowolonych z dotychczasowej postawy władz partyjnych używając jednocześnie niejednokrotnie kabaretowych form wyrazu dla trafienia do mniej wyszukanego elektoratu.

Cynizm? Może i tak. Ale czy dotychczasowe elity przez dwadzieścia lat nie wystawiały nas do wiatru według metody "lekarzu, lecz się sam, bo powinieneś wiedzieć co robisz"?

Jeżeli ma być to nowy kabaret, to będzie chociaż weselszy od tego z grobowymi minami bezczelnie rozgrywającego swoje atuty na trumnach ;(

Jeżeli mają to być znowu oszołomy, niech będą chociaż nowymi twarzami. Po tych starych już niczego spodziewać się nie można poza tym, co już doskonale znamy.

Być może się mylę, ale uważam, że kpem nie jest. Przeskoczyć tylko historię doktryn politycznych i prawnych (co na filozofii zapewne jest elementem nieodzownym) jest już wyczynem, nad którym wielu łamie sobie zęby. Nie wiem, z jakiego tematu się doktoryzował, ale Bakunin określany jak anarchista uznający państwo za bezduszną machinę do uciskania istot ludzkich był jeszcze nie tak dawno krytykowany i u nas w Polsce. Nie jestem jego zwolennikiem, ale też nie wiem, w jakim kierunku pójdzie Palikot. W każdym bądź razie będzie to coś nowego w tej zabetonowanej scenie politycznej nie mającej praktycznie żadnych szans na zmiany. Tak się już zaklinczowali i poukładali. W tym zakresie znacznie mi bliżej do poglądów Ebensteina twierdzącego, że "siła komunizmu jest odwrotnie proporcjonalna do siły demokratycznego socjalizmu". Czyli tam, gdzie powstawały warunki dla rozwoju silnej socjaldemokracji, tam następowało też ograniczenie wpływów partii komunistycznych. A praktyczna klęska komunizmu etatystycznego w latach osiemdziesiątych, do której Kaczyński ze swoim PiS-em tak usilnie dąży, choć się do tego nie przyznaje jest niczym innym, jak powrotem do tego, co już z przykrością ćwiczyliśmy w przeszłości. SLD do dzisiaj się nie odnalazła w nowych warunkach a PO jest tylko pozornie inna od PiS. Przecinki u wagi pominą, bo od lat pełnią tę samą rolę klawisza balansu.

Nie wiem, czy słusznie. Ale taka ocena sytuacji pozwala mi patrzeć w kierunku Palikota i młodych. Mam tylko jeden niepokój. By modzi tak jak piloci, nie dali sobą manipulować i popadać w rutynę.
              • Gość: taka sobie mazurka Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.10, 08:01
                wykład został przyjęty nie będę ripostować , zawiłości polityki są nieprzewidywalne ale to sprawa dla politologów , ja ustosunkowałam się do tego co widzę ponieważ mam oczy i uszy więc słyszę odbierać mam prawo po swojemu , na politykę elit nie mamy wpływu no może pośrednio jeżeli znajdzie się jakiś guru który nasz pociągnie -pozdrowienia
                • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 16.10.10, 00:11
                  Witam Cię ttaka sobie mazurko i przepraszam, że nie jest to odpowiedź w czasie następującym bezpośrednio po Twoim poście. Mam trochę innych zajęć i nie jestem w stanie spędzać tyle czasu, na ile wymagają tego potrzeby bezpośredniej konwersacji. Po prosty proszę o wyrozumiałość i nic więcej. Co do postu. Nie mam odwagi na jakieś wykłady na forum z wielu względów. Po pierwsze są znacznie lepsi w tej dziedzinie ode mnie i nie mam zamiaru z nimi rywalizować. Po drugie, wyraziłem tylko swój pogląd na poruszony temat z własnym uzasadnieniem i nic więcej.

Pozdrawiam
              • Gość: mk Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 00:45
                privus napisał:

"siła komunizmu jest odwrotnie proporcjonalna do siły demokratycznego socjalizmu"

Słowa godne zapamiętania.
    • Gość: hahahahahahahaaaaa Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 14:07
      wiadomosci.wp.pl/gid,12750229,title,Nowy-quotPalikotquot-PO,galeria.html
      • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.10, 18:27
        Tylko tyle wam w PiSie już zostało z żerowania na naiwności ludzi. Niestety.
        • Gość: oj oj Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.10.10, 19:10
          fan_sld napisał:

> wiadomo okupacja watykanska trwa :D :D

No nie bardzo. Podobno teraz to Polacy ich gnębią.
    • ot48 Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 19:50
      A jakie zwierzęta będą występować w latającym cyrku Palikota?
      • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 20:03
        ludzi nazywasz zwierzętami?

każdemu może się wymknąć jakaś głupota jeżeli nie przeprosi to już jest chamstwo
        • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 14.10.10, 22:03
          ot48 to żul , nie przeprosi ale nie o tym jest ten wątek, olewamy go
          • Gość: jhg Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 15.10.10, 09:27
            A co zrobimy z fanem, który pośrednio nazwał nas "palantami? Za karę ujawniłbym jego nazwisko, gdyby nie fakt, że proces kataryny kończy się ugodą i nie wiadomo, jak to wygląda w świetle prawa.
            Pozdrawiam zwolenników. Z tej szansy (Palikot) trzeba skorzystać, nawet za cenę okazania się palantem. W najbliższym czasie, kilku kadencji sejmu, nie pojawi się nic sensowniejszego. Absolutnie nie liczcie na SLD!
            • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:17
              Spoko z Fanemsld można się jakoś po polsku porozumieć, on też odbiera sygnały i analizuje.
              To nie jest ten młot spróchniały kecawa czyli menel zawszony adsl.

Fanie tolerancji trochę, ja też uważam, że J. Palikot choć to nie ideał to jednak szansa.

No chyba , że zaproponujesz coś sensownego i REALNEGO.
              A póki co wyluzuj :)
              • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 15.10.10, 10:25
                jhg zerknij do skrzynki
              • fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 15.10.10, 10:25
                Nie wierze ze Palikot cos zmieni.
                Dla mnie idealem jest totalne oderwanie czarnych od panstwowej kasy. Kosciol powinien sie finansowac sam, zreszta nie tylko on. Ale to nierealne niestety. Palikot to tylko kolejny cwaniaczek chetny dorwac sie do koryta i tyle w tym temacie moim zdaniem.
              • Gość: Nomad Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.plus.com 15.10.10, 10:28
                Jak narazie podoba mi sie plan Palikota, dawno nie bylo osoby ktora nie boji sie mowic tego co duza czesc spoleczenstwa chce. Oby nie skonczylo sie to tylko na slowach czego zycze Panu Palikotowi i w pelni go popieram.
            • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.10, 10:26
              SLD Małkowski w Olsztynie skompromitował na tyle wystarczająco, że jeżeli za jego plecami stoją tacy sami ludzie (a tego żadną miarą nie da się wykluczyć) uprawiający klęczące pielgrzymki na kolanach od Stalino do Watykano, to naturalne odruchy zdrowotne nie pozwalają nawet patrzyć na ten cyrk z przymrużonymi oczami. O kwestiach etycznych już nie będę wspominał, bo i po co. Nie bez kozery kwestia wprowadzenia etyki do szkół blokowana jest na wszelkie sposoby przez tego typu środowiska od 20 lat bez szans na zmianę sytuacji, mimo że jest to postępowanie zarówno wbrew obowiązującemu prawu jak i godne bardziej przyziemnych czy dosadnych określeń.

Myślę, że nie tylko ja mam dosyć już tej PiSdnietej demokracji wirtualnej z jej wszelkimi przydawkami, która w tym wydaniu przypomina raczej efekty zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych.
      • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.10, 11:18
        Czy mówisz o tych 20 % zasobów, które jeszcze nie tak dawno popierały PiS? Na prawdę nie wiem, gdzie będą te gremia występowały. Wątpię, by wróciły już kiedykolwiek do PiS. Od kilku miesięcy poparcie dla partii Kaczyńskiego oscyluje w granicach 20 - 29 % z tendencjami nie rokującymi optymistycznych nadziei. Jeżeli zagłosują na Palikota, to cyrk Kaczyńskiego stanie w nie lada kłopotach. Nie chcę, by znikał ze sceny politycznej z tego względu, że stanowi doskonałą przestrogę przed kato-faszystowskimi tendencjami.
        • Gość: Judasz. Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 18:50
          Marzyciel a może naiwniak.
          • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 21:02
            ale wszyscy mamy nadzieję , że mu się uda :)
            • rydzyk.doktor Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 15.10.10, 21:35
              Będzie dobrze, tylko ten czerwony grajdół mnie niepokoi...
          • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 16.10.10, 00:03
            Gość portalu: Judasz. napisał(a):

> Marzyciel a może naiwniak.

Może i tak. Judasz w religii katolickiej dla umotywowania tzw. katolickiego dobra i zła znalazł swoje miejsce, chociaż nie tak dawno ujawniona jego ewangelia wykluczona przez materialistyczno-filizowiczne rację bytu katolicyzmu nadaje zupełnie inne światło takim tendencjom uzurpowania sobie jedynie słusznej racji w wydaniu drugiego soboru nicejskiego.

Brak wiedzy jest rzeczywiście podstawą tępego naiwniactwa, którego jedynym autorytetem jest jakiś odpuszczony w teren proboszcz parafialny.
          • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 16.10.10, 00:14
            Judaszów mieliśmy sporo a szczególnie w polskim katolicyzmie. Nie wiem, czy to jest mentalna chwała dla podpisywania się tym zaindoktrynowanym katolickim nickiem.
            • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 20.10.10, 23:37
              Panie Januszu to jak się Pana boi menelia jest budujące. Życzę sukcesów.
              • Gość: giZMO Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.wbp.olsztyn.pl 22.10.10, 14:47
                Niestety -najwyrażniej dali się n iektórzy uwieść talentom medialnym pana P. Nawet niektórzy chyba mu uwierzyli .
                Ale ..pan P ostatnio z umalowanymi lokami (brąz-burgung takie odcienie musię mieniły ) to "postmodernistyczne " wcielenie Nikodema D .
                Cwaniak ,cyniczny spryciarz zdający sobie sprawę z łatwości procesem manipulacji polskim społeczeństwem. Facet o mętnej biografii zdobył sobie pozycję lokalnego bonza-oligarchy na wzór wschodni .Przy skrajnej beznadziejności ludzi PO-Tuski ,Komorowski i podobni -wybił się medialnie.
                Do tego jego ostatnie poglądy (zmieniał je kilka razy może zmieni i nie raz jeszcze ) zbliżyły go do zgniłego światka polskich mediów które kreują go na kogoś większego niż jest w istocie .
                Palikot lewicowiec ? Wolne żarty ...chyba że w postmodernistycznym ujęciu ..
                Oligarcha i bogacz obnoszący sie zamożnością liderem pokrzywdzonych ? che che ...
                Jego "Lewicowość " to pic plus hasła antyklerykalne i libertyńskie .. Tak naprawdę to niedaleko mu do lewego skrzydła dawnej Unii Wolności -liberalno -pseudolewicowego(lewicowość była tam utożsamiana z wrogością do Kościoła ,niemałą rolę grały w tym względy etniczne ).
                Palikot celuje z zamożną młodą część wielkomiejskiego elektoratu ,ludzi odległych od nauk Kościoła żyjących w niezobowiązujących zwiazkach ,też gejów itp. do tego ma chyba nadzieje zyskać część oszalałego z nienawiści do Kościoła kat. tradycyjnego "milicyjno-partyjnego "elektoratu SLD. Tj czytelników "Nie" ,itp szmatławców.
                Przy potężnym wsparciu medialnym może zyskać z 5-6 procent poparcia w wyborach i na to liczy. A u nas w W-M ? Pamiętacie cuda Tymińskiego? -Palikot to jego nowe wcielenie..
                • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 23.10.10, 15:10
                  "Cwaniak ,cyniczny spryciarz zdający sobie sprawę z łatwości procesem manipulacji polskim społeczeństwem. Facet o mętnej biografii zdobył sobie pozycję ... na wzór..." była już o tym mowa wielokrotnie na wielu forach i nawet wstawiać nazwiska wstawiać nie trzeba. Wnosisz przeciwko innemu człowiekowi te same zarzuty, które podnoszone są w stosunku do Kaczyńskiego od lat. Nie kompromituj się tak znanym prymitywnym sowieckim sposobem obrony interesów murzynów w Ameryce.
                  • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 20:17
                    a ja wierzę, że ten Gość przewietrzy nieco polityczną scenkę , odważnie mówi to o czym wszyscy wiemy ale najczęściej boimy się nawet pomyśleć

życzę Mu powodzenia
                    • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 29.10.10, 15:45
                      Po falstarcie z protestami pod kuriami J.Palikot zrozumiał chyba to, że mamy społeczeństwo jakie mamy a ksiundz zawsze będzie figurą. Nawet gdy nie powinien być księdzem.

• fan_sld Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 29.10.10, 16:02
                        Sadzac po szumie medialnym dot. protestow jaki wzbudzano w jedynie slusznych mediach to raczej nie jest to falstart ale zupelna klapa :P
                      • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 29.10.10, 16:15
                        Co by nie było, tę stęchliznę przewietrzyć trzeba a czas ku temu jest najwyższy, bo inaczej "właściciele tego kraju" pozabijają się nawzajem ciągnąc ten kraj na dno za sobą.
      • Gość: bomba-cola Do ot48 IP: *.upra.edu 03.10.11, 16:38
        Tyle złości i nienawiści kwalifikuje się jako typowy przypadek medyczny. Nawet trudne dzieciństwo tego nie usprawiedliwia.
    • Gość: Marek B. Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 31.10.10, 21:12
      Witam,
      i zapraszam zainteresowanych na największe forum związane z RP nowoczesna.org.pl
      i tych chcących budować i tych co nie bardzo pod warunkiem że dyskusja będzie merytoryczna.
      Chcącym dziłać informuję że dzięki kontaktom na w/w forum można przejść do pracy nad żywo w organizującej się już grupie.
      • Gość: mk Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.10, 22:17
        Mam szczerą nadzieję, że ten ruch wstrząśnie nie tylko betonem kreującym politykę w tym kraju, ale także pozwoli swobodnie oddychać bez zakładania maski p-gaz przed trującymi gazami. Jeżeli tylko zajdzie taka potrzeba, na pewno poprę ten ruch w przeciwieństwie do tej mizerii kato-popisowej funkcjonującej wyłącznie w dymie kadzideł.

Życzę wszelkiej pomyślności i częstszych wizyt członków tego ruchu na tym forum.
        • marek.rp.wim Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 31.10.10, 22:30
          jeżeli naprawdę tak myślisz to koniecznie musisz mieć kontakt, nawet symboliczny, z RP inaczej nic z tego nie będzie, to jak z wyborami do sejmu, nie idę bo niema to znaczenia. Otóż MA i to duże każdy nawet najmniejszy głos na tak jest na wagę złota.
          • Gość: mk Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.10, 23:02
            Marku,
            w tym wątku mówi się o poparciu Ruchu Palikota a nie o mnie. Złota nie mam i ludzi na złoto nie ważę. W tym pisim kociokwiku siebie nie widzę bez względu na konsekwencje. Być może dotrę do Was w ramach swojego protestu młócenia plew w miejsce pracy merytorycznej, jaką obserwujemy od lat na naszej scenie politycznej. Myślę, że wskazanie źródeł możliwości złożenia deklaracji przystąpienia do tego ruchu dało by wielką szansę podjęcia decyzji w sprawach ważnych chyba nie tylko dla mnie. Daj czas do przemyśleń nie pozbawiając mnie konkretnych materiałów.

Z ukłonami
            mk
            • Gość: tradycja Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 11:40
              Gdzie mogę zapisać się do Ruchu ?
              Jestem z Olsztyna.
              • sas.rpp.wim Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 05.11.10, 12:54
                Jak chcesz się zapisac to zapraszamy na forum nowoczesna.org.pl
            • Gość: old Gdzie mieści sie jakas siedziba ścierwa ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 11:46
              rzygac mi sie chce
              • Gość: co Re: Gdzie mieści sie jakas siedziba ścierwa ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 11:48
                tam mozna wejśc tylko z penisem i ryjem ?
                • Gość: mix Re: Gdzie mieści sie jakas siedziba ścierwa ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 15:59
                  Jeżeli to ma być deklaracja, to trudno dyskutować o tym na forum bez przedstawienia świadectwa osobistego "weterymarza" - hihihi
                • Gość: mix Milośnik pzsibrzuchów się odezwał IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 16:41
                  Wiecznie ucztujących nie za swoje. Nie rozróżniasz walki z Kościołem od walki z celebrytami kościelnymi i klerykalizacją kraju? Z patologiami w kościele rzutującymi na życie publiczne?

Podobnie jak modelarstwo, filateliści czy lub hodowcy psów rasowych niech sobie istnieją.
                  Niech ludzie się realizują w ramach rozwijania swej osobowości. Ale nie na czyjś koszt. Zresztą porównywanie mafii watykańskiej do hobbystów jest nie uprawnione, bo Ci ostatni nikomu tak nie wadzą i nie robią krzywdy oraz nie narzucają swoich poglądów siłą i pod groźbą śmierci.
              • Gość: mix Gdzie mieści się siedziba ścierwa *.adsl.inetia.pl IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 15:36
                Gość portalu: old napisał(a):

> rzygac mi sie chce
    • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 05.11.10, 12:44
      kecawo z adsl dawaj dawaj czadu.
      Jak na syna leniwej koorwy i tępego osła, od dziecka masowanego po łbie taboretem, trzymanego w piwnicy do osiągnięcia pełnoletności to jesteś i tak łagodny jak wykastrowany baran. Podziwiam cię za takt i umiarkowanie godny worka pełnego goowna.

Pozdrów od nas rodziców :)
    • Gość: jan Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.11.10, 14:00
      kiedy , już nie moge sie doczekac
      • Gość: mark Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 14:16
        Mam nadzieję, że wygrabi ten grajdołek z zalegających od lat śmieci i odświeży to miasto.
      • sas.rpp.wim Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 05.11.10, 14:19
        Tak jak już pisaliśmy, spotkanie z Januszem Palikotem w Olsztynie 11 lub 13 grudnia.
        Dokładny termin i miejsce na pewno zamieścimy na tym forum.
        Jak chcesz więcej informacji zapraszamy na forum nowoczesna.org.pl
        • Gość: malinowski Ś C I E R W O IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 17:00
          i kupa gówna
          • Gość: mos Re: Ś C I E R W O IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 17:01
            prawidłowo ujęte
            • Gość: twój kat kecawo do ścierwa adsl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 21:17
              rozumiem twój ból, ale pamiętaj to nie twoja wina, rodziców się nie wybiera

pogratuluj im od nas synka i powiedz tatusiowi , że lepiej czasami wsadzić do mechanicznej temperówki niż potem ojcować takiemu badziewiu :)
          • privus *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:13
            Nikt ci nie stawiał jeszcze diagnozy i póki czas zastanów się, dlaczego stajesz się śmierdzielem tego forum.
            • Gość: hahahahaha Re: Ś C I E R W O IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:25
              chamstwo zwolennikow upośledzonego jak na dłoni, poziom chlewa
              • yadol do ścierwa adsl 05.11.10, 22:31
                ty taboretem czesany menelu pozdrów od nas swoich słynnych rodziców
              • Gość: mix Re: Ś C I E R W O IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:34
                Masz o tyle rację, że tylko jakieś ścierwo może szukać lekarstwa na swoje dolegliwości na forum.
          • Gość: bomba-cola Gulgotanie z szamba IP: *.upra.edu 03.10.11, 16:44
            Gość portalu: malinowski napisał(a):

> i kupa gówna

Tylko ktoś niezwykle "utalentowany" mógłby to piso-moherowe środowisko mógłby potraktować, jako bukiet fiołków. Bulgocz sobie dalej owocu tej wykwintnej kultury.
    • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 20.11.10, 00:52
      studenci ruszcie tyłki,
      w tej grupie , która to rusza jest was zaledwie kilku

do roboty lenie :)
      • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 20.11.10, 15:39
        studenci to lenie ale nie do końca, mam nadzieję :)
        • Gość: maly Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.10, 08:30
          Kiedy i gdzie będzie można dostac zaproszenie na spotkanie z Palikotem w Olsztynie.
          • Gość: joanna Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 09:29
            www.nowoczesna.org.pl

tam znajdziesz wiedzę w zakładce region warmińsko-mazurski
            :)
    • mobydickzolsztyna Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 24.11.10, 09:29
      "Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie"?
      "Ruch Poparcia Cenzora w Olsztynie"!

Postępowcy całego Olsztyna łączcie się.

(w moich ustach "postępowcy" to obelga)
      • Gość: jj Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: 94.254.158.* 25.11.10, 20:31
        Niech już czerwoni z Olsztyna się boją niedługo siła Ruchu Palikota pokaże co potrafi.
      • Gość: cesar Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.10, 23:11
        do apteki po zestaw do lewatywy pajacu, to twoja ostatnia szansa. Później to już tylko stryczek ale to też unfair ponieważ takie zjebane pajace powinny być skrobane tuż po zapłodnieniu.
        • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 25.11.10, 23:20
          sorry nie kumam , co masz do Palikota ?
          • Gość: cesar Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.11.10, 22:28
            że mnie pytasz?? to chyba nie do mnie to zapytanie O_o chyba ża jestem większym niedorozwojem od Ciebie ,a mobydickzolsztyna jest pro Palikotowy bo z tego co widzę to jemu odpisywałem
            • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 26.11.10, 23:32
              Zdecydowanie pro-czarny a tego z Palikotem ni jak zestawić się nie da :)
              forum.gazeta.pl/forum/w,64,82720412,82996015,Re_Rusza_pielgrzymka_Relacje_w_internecie.html
              • Gość: cesar Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.11.10, 23:58
                za kogo mnie masz lamusie jeden, że wieloryb to tak naprawdę czarne plugastwo to wiem.
                Teraz wytłumaczę co miałem na myśli jak Michał Kamiński ś.p. Lecha K. koczoryjski zaczepił mnie że niby mam cóś do Palikota, a ja pisałem do białego zasrańca wieloryba. Odpisał nie do tej osoby, wystarczy na drzewko spojrzeć chyba że kaczoryjski nie kuma struktury tego drzewka ale to już jego problem.
                • privus Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 27.11.10, 00:12
                  Odpowiednikiem lamusa w tej samej gwarze jest gamoń. To tak ku pamięci ;)

Co do oceny rzeczonego wieloryba w zupełności się zgadzam z takim poglądem. Stąd też mój wtręt o braku miejsca na takie zestawianie w racjonalnym dyskursie.
      • kaczoryjski Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 25.11.10, 23:23
        mobydickzolsztyna napisał:

> "Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie"?
        > "Ruch Poparcia Cenzora w Olsztynie"!
        >
        > Postępowcy całego Olsztyna łączcie się.
        >
        >
        > smutny marudo moby wypie...j na geriatrę świńskim truchtem komuchu jebany
        > (w moich ustach "postępowcy" to obelga)
        • mobydickzolsztyna Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 29.11.10, 14:15
          kaczoryjski napisał:

>>Moby: (w moich ustach "postępowcy" to obelga)
          > smutny marudo moby wypie...j na geriatrę świńskim truchtem komuchu jebany

Czasem trudno tak w pełni uzasadnić słuszność użycia obelgi.
          A w tym przypadku delikwent sam udowadnia, że na obelgę w pełni zasługuje
          i bardzo adekwatnie uosabia popieraną formację.
      • Gość: mk Postępowcy libertynizmu na forum IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 00:46
        Niestety, postępowość mylnie kojarzysz i równasz z POPiS-owym liberalizmem. Woodrow Wilson powiedział: "Jeśli myślisz zbyt dużo o reelekcji, pokazujesz tylko, że nie jesteś jej wart", co bez żadnej pomyłki można zadedykować PO. Z kolei inny postępowiec Theodore Roosevelt stwierdził: "Pełna znajomość Pisma Świętego jest warta więcej niż wyższa edukacja" śmiało można zadedykować piso-moherom. Mielarze sieczki także się kończą, mimo że idziecie bezczelnie w zaparte. Wystarczy tych szkód. Pokazaliście wystarczające mistrzostwo w społecznej destrukcji. PiS to katolicki libertynizm – co można określić jako totalne nieskrępowane chamstwo.
    • Gość: mix Janusz Palikot w Heya Klubie. Sala pełna ludzi IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.10, 11:14
      Donald Tusk kreuje Kaczyńskiego na dzikiego potwora a siebie na Dziewicę Orleańską. Lewica się nie sprawdziła, prawica tym bardziej, a kościół nas okrada - taką diagnozę sytuacji w kraju przedstawił w Szczecinie Janusz Palikot.

• privus Zagrożenie establishmentu Palikotem jest wymowne 29.11.10, 11:44
        Media centralne z dziwnym uporem omijają te tematykę, jakby w terenie nic się nie działo. Powstał Ruch Poparcia Palikota, w mediach prawie zupełna cisza. Powstała schizma w PiS - w mediach tłucze się sprawę codziennie.
        Np. wczoraj:
        - w Polsat News zaproszeni goście z PO. Pis, SLD, PSL i kto?... oczywiście Kowal z PJN;
        - w TVN 24 zaproszeni goście z PO, Pis, SLD, PSL i kto?... oczywiście Poncyliusz z PJN.

Gdzie szukać przyczyn takiego zjawiska???
        Proste bez mała jak drut kolczasty. Z pobieżnej analizy dyskusji na forach i doniesień prasy terenowej wynika, że oczywista oczywistość tego, co się dzieje w terenie, nie każdemu może być wygodna. Dlaczego? Bo Palikot bez owijania w bawełnę prowadzi otwarte dyskusje, co i jak można i należy zmienić, by naprawić państwo i stworzyć je bardziej przyjazne dla obywateli. Jak dostosować system polityczny, by służył nowoczesnemu państwu a nie wstecznictwu. Mówi o tym, na czym polega rola hamulcowa niektórych wpływowych środowisk utrudniających modernizację kraju stosownie do potrzeb i wyzwań XXI w. Czy może to się podobać zabetonowanemu układowi politycznemu? Na pewno nie!!!
        Dawny centralizm demokratyczny zmienił tylko twarz oraz rękawiczki, pozostawiając wiele spraw bez zmian i z wieloma niedomówieniami obserwowanymi na co dzień.
        • Gość: mix Mogawki z Gdańska IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.10, 12:34
          Biskupi nie straszcie, posłowie nie lękajcie się - to hasło happeningu z udziałem Janusza Palikota i nielicznych jego zwolenników przed bazyliką archikatedralną w Gdańsku-Oliwie.
          • Gość: mk Wałęsa trzyma kciuki za Palikota IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.10, 12:48
            www.tvn24.pl/12690,1684133,0,1,walesa-trzyma-kciuki-za-palikota,wiadomosc.html
            • Gość: zyga Re: Wałęsa trzyma kciuki za Palikota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 20:48

palikot to najlepsze wyjście w obecnej sytuacji, może sporo namieszać, byle nie zapomniał tego wszystkiego po wyborach
              • privus Re: Wałęsa trzyma kciuki za Palikota 03.10.11, 14:14
                Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, ponieważ skupił ludzi wokół siebie walczących o te same ideały i Ci ludzie na żadne kaczoskręty chyba się nie zgodzą.
                • Gość: js Re: Wałęsa trzyma kciuki za Palikota IP: *.sadecehosting.net 05.08.13, 22:32
                  a teraz komu torują drogę tym referendum?
    • Gość: MORWA nigdzie w Polsce nie powstaja oddziały, pojedyncze IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 13:00
      żule tylko są
      blog.rp.pl/wildstein/2010/11/27/onanistom-z-wyborczej-i-okolic/
    • Gość: joi Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:40
      kecawo jebana, twój smutny pis ma w tej chwili mniej członków niż RPP i wiesz co mu pies robił
    • Gość: ada Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.10, 21:21
      Widzieliście dzisiejszą reklamę spotkania z Januszem Palikotem ??
      Fajnie to zrobili.
      • Gość: gass Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 12:46
        ?
      • stokrotka29 Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 07.12.10, 19:22
        Przecież to przygłup i debill.
        • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 09.12.10, 00:21
          kecaw koorwo niemyta od lat pięćdziesięciu, zabiłeś swym smrodem żywe środowisko w promieniu kilometra od swojej doopy, wszyscy to wiemy , nie używaj królu śmierdzących meneli nicku stokrotka , bo wszystko co piszesz pachnie hooju jak smętne pierdy

po prostu WYPIERDALAJ BARSZCZU
    • Gość: polityczny Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 18:17

przekonacie się na jesieni, że palikotyzm to taka sama melodia przeszłości jakl kaczyzm, będzie cięcie po skrzydłach
    • Gość: emigrant Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.torservers.net 03.10.11, 09:23
      Nie jestem entuzjastą RP, ale zachowam się rozsądnie i zagłosuję na jednego z kandydatów, namaszczonych przez Palikota. Rozumuję tak: Głosowanie na Palikota jest równoznaczne z osłabieniem „bandy czworga”. To jest konieczne, bo w nich tkwią różne niebezpieczeństwa dla naszego życia społecznego i gospodarczego. Wyobrażam sobie, że Palikot stanie się katalizatorem zmian, ale trzeba go w tym względzie odpowiednio wyposażyć w siłę.
      Stałym współpracownikom Palikota gratuluję intelektualnej przybudówki w postaci tych piszących na forach. Jeśli ja mógłbym liczyć na pozyskanie takich kilku jothagie, to wracam do Olsztyna, zakładam partię i walczę o Ratusz. Z takimi ludźmi zrobienie czegoś dla mieszkańców miasta nie byłoby takie trudne.
      • Gość: jhg W odpowiedzi emigrantowi: IP: *.dynamic.mm.pl 03.10.11, 11:55
        To oczywiste, że przyłączam się do gratulacji tym wspaniałym piszącym w poparciu Palikota i jego Ruchu. Swoją rolę widzę skromnie. Pomysły, jeśli takowe ma się, muszą znaleźć swoje ujście i w moim przypadku zostały skierowane we właściwą stronę. Przyznam, iż obawiam się tego, że naszą siłą jest słabość naszych przeciwników. Przecież z prawie każdego ich postu wynika pustka intelektualna i zmutowane uczucia zemsty, nienawiści i zarozumialstwa. W takim otoczeniu to nie trudno być lepszym, szczególnie gdy ma się jakieś życiowe doświadczenia.
        Przyznaję, że podziwiam takich desperatów, jak Pan, Panie „emigrancie”. Wracaj więc do Olsztyna, a na moją pomoc (nie wiem jednak, jak długo) i pomoc moich piśmiennych przyjaciół możesz liczyć. W Olsztynie, dla dobra mieszkańców, jest wszystko do wzięcia. A więc męska decyzja! Czy to będzie Miejski Ruch Palikota, czy Ruch Wyzwolenia Olsztyna...Pan Ma ciąg do władzy (może i do służby społecznej) a inteligencja jest do wynajęcia.
        Pozdrawiam, Szefie!
        • privus Re: W odpowiedzi emigrantowi: 03.10.11, 14:32
          Przyłączam się do gratulacji dla ludzi wspierających Ruch Palikota zarówno tych piszących jak i działających w Ruchu od jego samego zarania. O ile zdołałem się zorientować, w Olsztynie jest to już grupa wcale nie mała. Uważam drogi emigrancie, że bardzo trafnie oceniasz powstałą sytuację. Nie Ty jeden zrażony marazmem elit oraz naiwnością nadziei na spełnienie obiecywanego raju wziąłeś sprawę w swoje ręce stosownie do układających się okoliczności bez oczekiwania, że te elity po 20 latach jeszcze czegoś się nauczą, chociaż zauważania społeczeństwa nie tylko przy urnach wyborczych. Właśnie z takich ludzi DUCHA budowany jest ten Ruch. Jothagie rzeczywiście odwala kawał intelektualnej pracy nadrabiając wszystko to, co usilnie wyciszają nie tylko publikatory ale także media. Z tego też względu składam Jothagie serdeczne słowa uznania i gratulacje za naświetlanie tej rzeczywistości, o której wielu jeszcze boi się pomyśleć.

Pozdarwiam
          • Gość: jd Re: W odpowiedzi emigrantowi: IP: *.ip-142-4-212.net 08.07.13, 22:15
            ktoś od bachmury nieźle ich styrał
            www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2856:klamstwo-kocham&catid=76:jarosaw-skorski-&Itemid=97
            • Gość: mix Z tej samej debaty IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.13, 22:52
              " Dlaczego była cisza gdy wybierano 2 posłów z naszego okręgu z RP? Wtedy RP był trendy (nie zagrażał wypracowanym na lokalnym placyku układom, nie niszczył "dokonań w dopinaniu się wzajemnym" Było O'K. Wola Ludu Pracującego Miast i Wsi się dokonywała.
              Nie mam pojęcia czy Palikot uzna że warto w Olsztynie zamieszać. Jeśli tak to stanowisko debatki i jej dzielnych pisarzy w/s referendum można roztłuc o kant d.. .
              Szalom

[anonim 2013-07-07 19:50:26]"
    • Gość: ewa Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.local 01.03.12, 21:43

szkoda tylko, że wyborczy entuzjazm zagospodarowują teraz różnej maści karierowicze
      i cwaniacy
      • Gość: do ewy Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.12, 14:27
        Oraz ewo byli esbecy i postacie które od wpływu na rzeczywistość naszego kraju/miasta powinny być trzymane daleko.
        • Gość: japa Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 21:18
          Przestańcie sztucznie podbijać ten wątek . Ruch Palikota w Olsztynie to żałosny kabaret smętnych meneli. Szkoda czasu i mitręgi.
          • Gość: tey Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:09
            Japa prawda 100% .Trochę pogrobowców PZPR/SB parę szczurków uciekających z SLD plus szemrane typki zwabione przykładem bandyty Penkalskiego.
            • Gość: aya Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.pl 04.08.12, 22:57

nie zdziwię się, gdy to z ich listy wystartuje małkowski i wygra wybory
              • Gość: jot Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.dynamic.mm.pl 05.08.12, 08:06
                Sugerujesz czy insynuujesz? Kariera tego Pana jest zakończona. Jeśli natomiast istnieje taka możliwość, że ten Pan jeszcze cokolwiek miałby wygrać, to znaczyłoby, że Olsztynowi, nie tyle RP jest potrzebny, ale solidne trzęsienie Ziemi, tsunami i wybuch wulkanu, czego zarówno sobie, jak i innym nie życzę. Dlatego będziemy normalnieć w przemyślany sposób, żeby niczego nie prowokować. Nie prowokujmy się też wzajemnie...
              • Gość: rp Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: 80.85.109.* 05.07.13, 21:33

jest bardzo prawdopodobne, że tak potoczą się wydarzenia i powróci na ratusz
                • Gość: mix Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.13, 10:50
                  Przy takiej postawie Olsztyniaków niczego nie da się przewidzieć. Brak zdolności do samodzielnego myślenia i oceny zjawisk oraz skupienie w różnego rodzaju klano-partyjkach wg. zasady "divide et impera" pozwala rządzącym na pełną indolencję z zasłużonymi chyba uśmieszkami z takiego społeczeństwa.
      • Gość: jajacek Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.com 30.12.12, 17:49

bez rewolucji w lokalnym kierownictwie ruch poparcia palikota w olsztynie wkrótce skurczy się do rozmiarów kanapy
        • Gość: loko Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 21:03
          Dlaczego jest tak źle ?
          • Gość: picer Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.13, 10:16
            tylko Straż Miejska nie popiera
            • Gość: myslacy Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.13, 10:30
              I kazdy myslacy tez omija z daleka.
              • Gość: Izba Lordów Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.13, 18:58
                będzie likwidował Senat?
        • Gość: tp Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: *.sadecehosting.net 06.09.13, 13:25
          nawet podpisów nie zdołali zebrać, buhahaha
    • Gość: db Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie IP: 199.193.253.* 07.07.13, 15:42

wystawią biedronia do wyborów na prezydenta olsztyna?
    • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 07.09.13, 11:36
      no i dupa totalna, jest mi po prostu, po ludzku wstyd

• n4eu Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 07.09.13, 22:10
        nie bierz do bani. pieprzyc ich wszystkich :P
        • yadol Re: Ruch Poparcia Palikota w Olsztynie 07.09.13, 22:53
          łatwo ci to pisać ale to ja założyłem ten wątek i byłem pełen dobrej nadziei , mimo ostrzeżeń wielu moich mądrych przyjaciół, których teraz pozdrawiam i przepraszam za naiwność dziecka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka