lustroo 27.12.10, 18:46 No właśnie, gdzie można zjeść dobrą i smaczną zupę? Bo tam gdzie kiedyś były smaczne zupy, teraz są nie do jedzenia :( Kucharz się chyba zmienił :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Smaczna zupa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.12.10, 15:52 Zamów sobie w Shanghaju(tylko tam) zupę won-ton z pierozkami. Nawet do domu ci dowioza! Pełno dodatków i smak,mniam))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ол Re: Smaczna zupa IP: *.200.4.107.su29.ru 17.03.11, 00:07 Отличный cyп! www.youtube.com/watch?v=Abni-8W4_Zo&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Smaczna zupa IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 01:23 Nie chcę mi się wrzucać innej czcionki dla udzielenia odpowiedzi, ale mimo wszystko - o ile ktoś Ci jeszcze nie dał do zrozumienia - to piszesz na polskim forum, i to co robisz jest najzwyklejszym nietaktem, o ile inni czytelnicy mają traktować Ciebie poważnie. Ale to tak ku pamięci i pewnych obowiązujących zasad. Co do zup, swego czasu z przerażeniem usłyszałem, że do stołu będzie podana zupa śledziowa. Do dzisiaj wspominam ten moment z rozbawieniem ina dobrą zupę śledziową bym się z chęcią znowu załapał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Smaczna zupa IP: 69.195.136.* 08.09.11, 23:59 zupa śledziowa gotuje się cebulę pokrojoną w krążki w wodzie z octem i przyprawami: listkiem laurowym , pieprzem, zielem angielskim; po zagotowaniiu się wywaru, jak cebulka zmięknie, ale nie będzie taka rozmemłana, wszystko się odkłada na parapet i studzi, po wystygnięciu wrzucamy pokrojonego w małe, ok. 3 - 4 cm, kawałki śledzia (matjas) i rozprowadzamy we wcześniej przygotowanym, rozkłóconym tak jak jajko mleczu śledzia, najlepiej 2 mlecze z dużą łużką cukru; taką gorową substancją zabielamy zupkę i wkładamy na kilka godzin do lodówki; podaje się to z samymi ziemniakami, na zimno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatorzak Re: Smaczna zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:58 dziś z makaronem img832.imageshack.us/f/22032011739.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casanova Re: Smaczna zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:08 loostereczko, najlepsza zupa u mnie w domu :) zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Smaczna zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 15:22 Niekryty Krytyk ocenia: Jak jeść zupę? www.youtube.com/watch?v=mQwosyAUnqU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania nie polecam zup świata na starym mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 20:42 Byłam dzisiaj na żurku w Zupach świata na Św. Barbary i niestety wszyscy po zjedzeniu zupy mamy problemy z żołądkiem. Już więcej tam nie pójdę niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Najlepsze w Caritasie na Grunwaldzkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.11, 09:58 Codziennie o 12.00.Za wyjatkiem niedziel.I za darmo...Plus cwiartka chleba z wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl Re: Smaczna zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 23:36 www.gardenia.olsztyn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś