she77 21.06.04, 15:14 witam! szukam pilnie żłobka w Olsztynie, nie mam pojęcia gdzie ruszyć :( i ile to kosztuje? a może zna ktoś fajną, zaufaną nianię, która zajęłaby sie dwójką dzieci? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sola28 Re: gdzie są żłobki? 21.06.04, 16:54 Sprawdź na ul.Wyspiańskiego (Zatorze) - to mój żłobek :) Jest tez żłobek na ul.Malewskiego (Jaroty). Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
she77 Re: gdzie są żłobki? 21.06.04, 17:26 dzięki!!! mieszkam na Zatorzu, wiec ten zlobek by pasował. :) a można wiedzieć ile płaci się za dziecko i jaka jest opieka? mam do oddania dwoje dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Pełna informacja 21.06.04, 16:59 Żłobki są zakładami opieki zdrowotnej, działającymi w formie zakładów budżetowych. Ogółem liczba ich w Olsztynie sięga 5, przy czym dysponują 320 miejscami: Żłobek Nr 1 - ul. Dąbrowszczaków Żłobek Nr 4 - ul. Wyspiańskiego Żłobek Nr 5 - ul. Mochnackiego Żłobek Nr 8 - ul. Wyszyńskiego Żłobek Nr 13 - ul. Malewskiego Do żłobków generalnie przyjmowane są dzieci w przedziale wiekowym od roku do trzech lat, jednakże w dwóch żłobkach, tj. Nr 5 i Nr 13, mogą być przyjmowane dzieci do 4-go miesiąca życia. W żłobkach dzieci otrzymują posiłki właściwe dla ich wieku oraz dostosowane do stanu zdrowia. Prowadzone są zajęcia dostosowane do wieku dzieci, wspomagające ich rozwój psychofizyczny i społeczny oraz zajęcia logopedyczne. Ponadto organizowane są zajęcia z udziałem rodzin, imprezy okolicznościowe oraz prowadzona jest oświata zdrowotna. W 2001 roku, według danych US w Olsztynie, w żłobkach przebywało 709 dzieci, co w stosunku do roku 2000 stanowi 91,5%. Ze strony UM :) Odpowiedz Link Zgłoś
she77 Re: Pełna informacja 21.06.04, 17:28 ale pełna informacja :) dzięki!!! będę myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
she77 Re: Pełna informacja 22.06.04, 16:00 juz bylam na Wyspianskiego i wszystko wiem:) szkoda tylko ze moj mlodszy synek jest zbyt maly na ten zlobek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Pełna informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 17:30 Tak, ten żłobek ma tradycję, Sola się tam wychowała. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś