Dodaj do ulubionych

Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy od...

IP: 141.194.8.* 23.04.13, 14:26
Cały Olsztyn, w centrum miasta nie ma żadnego porządnego sklepu spożywczego. Trzeba jeździć samochodem na obrzeża, żeby kopić coś do jedzenia. To jest dbanie miasta o to aby olsztynianie nie jeździli samochodami, a może tramwajem będę jeździł do jakiegoś supermaketu. Paradoks Olsztyna, najpierw pozwolili wybudować centrum handlowe na środku miasta, które zabiło co najlepsze sklepy a teraz właściciel Alfy zlikwidował sklep spożywczy, zmuszając ludzi do jeżdżenia po mieście za jedzeniem. Chyba nie ma w Polsce, drugiego takiego powalonego miasta jak Olsztyn. Porażka - pozostają marnej jakości spożywczaki, które za cel stawiają sobie sprzedaż alkoholu a reszta to tylko zagrycha :).
Obserwuj wątek
    • Gość: omega Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy od... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 14:56
      Potwierdzam post Anonima. Dorzucę brak księgarń, choć to inne zakres potrzeb.
    • block-buster Moze byc bardzo droga "Alma"... 23.04.13, 15:15
      Ale nie o to chodzilo.Olsztyn to najubozsze z miast tej wielkosci w Polsce.Lokal po Rascie,a wlasciwie Bomi,idealnie nadawal sie na supermarket spozywczy "Piotr i Pawel',ktory pojawil sie na Zelaznej,ale tam klientow,jak naplakal.Dziwie sie jednej z najlepszych firm handlu spozywczego,ze odpuscili sobie placowke w najbardziej oblezonym centrum handlowym w miescie.
      Natomiast wstawianie na miejscu b.marketu Rast dwoch firm odziezowych to wyrazna glupota.Chodzi chyba wylacznie o to,aby ktos placil czynsz najdrozszy w miescie.W Alfie jest 150 sklepow odziezowych,w ktorych dzinsy kosztuja 200 zl, a T-shirt 50-100 zl,zas buty sportowe 300-400 zl.To chore.Ruchu tam zadnego,a tylko zaloga dlubie w nosach z nudow...
      P.S.A facet,ktory pisze,ze jest za malo ksiegarn w centrum oszalal.Przejdz sie gosciu po Domu Ksiazki,Empiku i ksiegarni za Domem Ksiazki.To uslyszysz,ile ksiazek obecnie sprzedaja.Po kilkanascie sztuk dziennie.Sprzedaz ksiazek w Polsce i na swiecie zalamala sie totalnie.Nikt na pewno nie otworzy ksiegarni w centrum,bo na czynsz nie zarobi...
      • Gość: alf Re: Moze byc bardzo droga "Alma"... IP: *.olsztyn.mm.pl 23.04.13, 22:02
        A i ten "Piotr i Paweł" z niższej półki... Do tamtejszego Rastu potrafiłem jeździć z drugiego końca miasta, po przejęciu przez "PiP" byłem tam z trzy razy i wyszedłem zawiedziony... A np w Płocku czy Wawie często robię zakupy w sklepach tej marki.
    • Gość: @b-b Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy od... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 19:37
      jestem kobietą i smuci mnie księgarń w Olsztynie, mimo trendu "światowego". Nie zamierzam oszaleć.
      • Gość: spoko Re: Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.13, 02:01
        Gość portalu: @b-b napisał(a):
        > jestem kobietą i smuci mnie księgarń w Olsztynie, mimo trendu "światowego". Nie zamierzam oszaleć.

A co on takiego zrobił ten księgarń? Nie smuć się.
    • Gość: ABW Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy od... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.04.13, 06:15
      Która nastolatka w tym zapyziałym mieście może być modna i zaskakująca stylem ? Galerianka, która lubi lody albo córka politykiera. Rodziców żyjących za najniższą krajową stać na bułkę z pasztetem i ciuchy, ale ze szmateksu.
      • Gość: jasne Re: Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.13, 06:43
        Gość portalu: ABW napisał(a):
        >Rodziców żyjących za najniższą krajową stać na bułkę z pasztetem i ciuchy, ale ze szmateksu.

I dlatego wszyscy powinni jeść tylko bułki z pasztetem i nosić ciuchy ze szmateksu.
    • Gość: kuba Alfa: w miejscu supermarketu powstaną sklepy od... IP: *.dynamic.mm.pl 24.04.13, 08:10
      No po prostu architektoniczne cacko z tej alfy.W sam raz pasuje do centrum takiego zapyziałego miasta jak Olsztyn.Z jednej strony więzienie z drugiej bunkier alfy, a między nimi ratusz.To bardzo wymowna,wiele mówiąca o jego władzach, panorama miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka