IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.13, 18:29
Chciałabym przestrzec potencjalnych pacjentów firmy MatMedic.Przed chwilą zadzwoniła do mnie bardzo miła pani z zaproszeniem na bezpłatne badania w przychodni specjalistycznej, które powiedzą mi na co jestem chora, a później zaproponowana mi zostanie bezpłatna terapia. Po moim wstępnym wywiadzie okazało się, że będzie to prezentacja jakiegoś urządzenia. Po zasięgnięciu opinii na temat tej firmy okazało się, że to są zwykli naciągacze na bardzo drogie urządzenie (ponad 6000 zł), bazują na naiwności ludzkiej, proponują raty i podpisanie umowy. Wzięli sobie namiar na warmińsko-mazurskie - aż ciarki mnie przechodzą na myśl, że jednak jakiś odsetek osób będzie płakało i płaciło. Zależy im przede wszystkim na osobach w wieku ponad 55 letnich.
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon Re: MatMedic IP: *.cm.umk.pl 23.10.13, 16:04
      Niestety wielu ludzi już się w Olsztynie złapało na ten haczyk. I nie można odstąpić od umowy i zwrócić cudownego urządzenia. Tak moi rodzice zostali wkręceni... Firma Mat Medic to uszuści bazujący na naiwności ludzi starszych zwłaszcza w temacie zdrowie.
      • Gość: marianna [...] IP: *.swps.edu.pl 12.11.13, 09:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rafka_ka [...] 12.11.13, 15:37
      • Gość: czesia Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 09:19
        Jest pani bez sumienia i na pewno nie wie pani to to ból i brak pieniędzy. ..SZOK...
    • czarnykrzyz11 Re: MatMedic 15.11.13, 09:41
      Leki są dzisiaj bardzo drogie, tak samo jak sprzęt medyczny. Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że kupujemy coś tylko dlatego, że przepisał nam to lekarz, a nie dlatego, że to nam pomaga. Mafia z ministerstwa zdrowia żeruje na naszej naiwności przez cały czas, z tą różnicą, że nie mamy legalnego dostępu do lekarstw innych niż te w aptekach i jesteśmy zmuszani do leczenia się tym, co nam oferują. Z tak wpływowym lobby nie można wygrać. Mat Medic to prywatna firma i nikt nikogo nie zmusza do używania ich urządzenia. Oczywiście polską hipokryzję trudno przekrzyczeć, bo u nas każdy jest lekarzem, adwokatem i selekcjonerem reprezentacji narodowej.
      • jom-bo Re: MatMedic 17.01.14, 13:22
        Oszuści jakieś 3 tygodnie temu naciągnęli mojego ojca, jak i z pewnością wiele innych osób z powiatu przeworskiego. Obiecywali, że to magiczne urządzenie rozgrzeje go w odcinku krzyżowo lędźwiowym i że go już nie będzie w krzyżu boleć. Używał tego, bo im uwierzył. Obiecywali że będą dzwonić i pytać czy mu to pomaga czy nie, a okazało się, że się na niego za przeproszeniem wypieli. Urządzenie zamiast pomóc to spowodowało problemy ze snem i złe samopoczucie i nic nie pomogło. Chciał odesłać to nie przyjęli w dodatku trzeba było płacić za zwrot. Odkąd tata tam zadzwonił i powiedział, że mu nie pomaga i że to odesłał okazało się, że nie idzie się tam dodzwonić. I ja się pytam jak tak można naciągać ludzi? A 2 tygodnie na przetestowanie to za mało i oni na tym żerują.
    • Gość: A.Wiśniewska [...] IP: *.swps.edu.pl 15.11.13, 11:19
    • szeherezada42 [...] 18.11.13, 08:17
      • halina.mac Re: MatMedic 18.11.13, 15:06
        widocznie można, bo przecież w razie czego idzie się do prasy i jeszcze dostaje kasę za podrzucenie newsa... Ludzie coś podpisują nie myśląc o konsekwencjach i stwierdzają, że jakoś to będzie. A później "ojejku, co ja zrobiłam? :(" i pierwsze co, to myślą jak tu się wywinąć od tego. Brawo, mądry narodzie!
    • aress1000000 Re: MatMedic 19.11.13, 08:11
      Wiele firm robi takie badania. Kiedyś w podstawówce przyjechali do nas panowie z jakiejś kliniki, żeby zrobić badania kręgosłupa. Kosztowały grosze, ale były płatne, a po nich można było kupić jakieś szelki do korekcji postawy. Majątku nie kosztowały, ale też o tym nie wiedzieliśmy, a przecież chodziło o dzieci!!! A dzisiaj ludzie się oburzają nei wiadomo czym.... Lepiej niech się wypowiedzą użytkownicy, a nie przypadkowi ludzie.
    • Gość: wanda Re: MatMedic IP: *.play-internet.pl 22.11.13, 12:38

po prostu nie podpisujcie pochopnie żadnych papierów, najpierw popytajcie i posprawdzajcie
    • Gość: Sebina [...] IP: *.static.icpnet.pl 25.11.13, 15:16
    • Gość: Janina [...] IP: *.static.icpnet.pl 25.11.13, 18:12
    • Gość: Michał Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 05:51
      Ci oszuści teraz próbują naciągnąć w Stalowej Woli. Próbowała Pani mnie zaprosić na bezpłatne badania. Po podaniu jej argumentów na temat tego jak oszukują ludzi i na przykładzie mojej babci która na szczęście odstąpiła od umowy w ciągu 14 dni ww Pani się rozłączyła. Zatem uważajcie i przestrzegajcie innych ludzi i znajomych oraz nie zwracajcie uwagi na pozytywne komentarze na ich temat bo to jedno wielkie oszustwo.
    • Gość: anonim Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 05:58
      Wg tej firmy, ich produkty to lek na wszystko. 8 cud świata. Jak Wam nie wstyd tak naciągać starszych ludzi? Myślicie, że ktoś jest głupi czytając te komentarze pozytywne? Jesteście dnem.
    • Gość: Michał Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 06:03
      W dodatku przy chęci odstąpieniu od umowy oni namawiają by przetestować ich produkt minimum 2 tygodnie. Dodam, że tyle trwa czas na odstąpienie od umowy. Ciśnienie się ustabilizowało czy nie trzeba chodzić o kulach? Ja wyje ze śmiechu jak czytam te głupoty.
      • Gość: Adam. Re: MatMedic IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 19:58
        A da się odstąpić od takiej umowy? Ktoś w rodzinie kupił jedno z ich urządzeń przedwczoraj, jednak na umowie jest napisane, że nie da się od niej odstąpić.
        • Gość: matmedic Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 11:10
          Ostrzegam to ta sama firma co Eco- Vital. Mają siedzibę w Poznaniu, Eco- Vital upadł więc cisną z innymi atrapami po kilka tysięcy i wciskają je ludziom.
    • Gość: honka Re: MatMedic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 17:44
      potwierdzam to ostrzeżenie, teraz "ci wspaniali przedsiebiorcy" dzialają w Żywcu,,, zapraszaja do pensjonatu na badania.... czyli technika ... ta sama ... ostrzegamy
    • Gość: watchman Re: MatMedic IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.14, 16:52
      Decyzją Prezesa Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych biostymulatory BS-1 sprzedawane przez Mat-Medic (produkowane przez Instytut HenMed) zostały wycofane z obrotu i użycia.
      "W celu ochrony zdrowia i życia ludzkiego oraz mając na wzlędzie interes społeczny, jakim jest zabezpieczenie rynku przed obecnością na nim wyrobów medycznych, których skuteczności nie potwierdzono, niniejszą decyzję opatrzono rygorem natychmiastowej wykonalności" (cytat z uzasadnienia decyzji)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka