Dodaj do ulubionych

Czołem Elblążanie !

29.06.06, 12:02
Nazywam sie Valenta Sumienko z Kaliningradu,,
teraz zamieszkam w Polsce blisko w Elblągu.
Zanim Polska nie weszła do NATO i UNI EUROPEJSKIEJ znalazłam taką odezwe do
waszego narodu...powinniście o tym wiedzeić już na spokojnie;

Drodzy nam rosyjskim sąsiadom mieszkańcy !

Czy wy nie widzicie , że niemieccy was wykończą jeszcze bardziej niż my.
Za naszych czasów , jak ktoś nie podpadł to nic mu nie było.
A tu teraz macie szkopuł , bo przez bezrobocie umierają niewinni ludzie.
Co to za wolność POLACY "pod zaborem" germańskim !

Pozdrawienia od znajomych w Bałtijsku.

dla forum.gazeta.pl VSK
Obserwuj wątek
    • Gość: wrazieco dziękujem Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:04
      A zesz ch...
      to jednak nie przez chuliganów do IV ligi sprzedano naszą Olimpie ,
      a teraz nie ma Stadionu (nie remontują)...
      • Gość: VSK Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:06
        Już nie zwalicie na nas, a możemy wam pomóc, bo oni zagrabią(mogą) wam nie
        tylkonam ziemie pruskie (byłe), ale jak to bywało podczas II wojny skoczą na
        ukraine , potem litwe , a może i białoruś waszymi rekami....(i nie daj ze na
        rosije)
        Nie zbłaźnijcie sie.
        Może i wyzwolili was od czołgów, ale nie mieli innego wyjścia ,
        bo prędzej czy później to by nastąpiło.
        Nie mogli sprzeciwić się obrońcom demokracji : Anglikom i Amerykanom
        • Gość: e-g Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:13
          Aha
          to dlatego na gazeta.pl była reklama ...
          • Gość: juz Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:14
            Na razie nie ma
    • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 29.06.06, 20:24
      Valenta,dzieki za troskę o Polskę i Polakow,to bardzo mile z Twojej strony,ale
      bieda jest wszędzie,u nas jest ,u was jeszcze wieksza,to ze jestesmy w Unii
      Europejskiej a nie sowieckiej ,to chyba duzy plus ,nie sadzisz?
      • rumianek15 Re: Czołem Elblążanie ! 30.06.06, 00:09
        oj valenta co ty za głupoty wypisujesz następnym razem zanim coś takiego
        napiszesz to pomyśl
        • Gość: zaden franc cz ang Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:50
          No właśnie nasza sowiecka miłość już wygasła, tak samo jak germańska...
          Teraz modny jest POLSKI..
          Nie ma co sie nad tym i innymi juz rozwodzić
          • Gość: do VSK Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:52
            A jak chcecie wyjść z tego jakoś to pomożcie nam w stadionie i tyle
            • Gość: zwis Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:53
              Pipka ,Tu trzeba prusakom pokazac pindolki
              • Gość: juz Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:53
                tez tez
                • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 30.06.06, 14:27
                  Jezeli wypowiedzi tej Rosjanki sa szczere,to faktycznie ma klapki na
                  oczach,mysle jednak ze ktos sie pod to wszystko podszywa,poprostu robi jaja.
                  • Gość: e-g Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.06.06, 16:02
                    Przeciez to stare i nie aktualne (czytaj uwaznie VSK)
                    • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 03.07.06, 19:36
                      ????? :(
                      • Gość: space Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:21
                        Nic ci na to nie poradzimy :((
                        • Gość: jena Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:22
                          Przyjdzie taki czas , ze sie usamodzielni chop nie tylko materialnie
                          • Gość: space Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:23
                            No tak,
                            to samo jakos przychodzi.. a wykazujemy to predzej lub pozniej
    • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 05.07.06, 08:55
      Po stylu pisania można się domyślać że napisano ją tylko po to,
      aby obrzydzić nam unię,co się jak widać nie udało :)
      Obecnie coraz bardziej widoczne są korzyści z przystąpienia,
      do wspólnoty unijnej.
      Jeśli bywasz często w Elblągu to sama widzisz jak skorzystało moje miasto
      na wejściu do unii,cociaż i wcześniej nieźle sobie poczynało ;)
      pomimo tego że wrzucono je do najgorszego regionu w kraju
      to ciągle władza miasta w osobie pana prezydenta H. Słoniny
      robi wszystko aby Elbląg był miastem w którym chcę się żyć,
      pracować i mieszkać.
      • Gość: pozdrowienia Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:00
        Generallo ma absolutna racje i slusznie napisał.
        Gdyby nie unia europejska to byłoby tak jak z Niemcami bez Podolskiego...
        Odpadlibysmy ze znaczen swiata.
        A tak to daleko zaszliśmy nawet z panem Heńkiem Słoniną.
        No i wreszcie w Elblągu tak chce sie pracowac , że dojeżdzać na wyspy to dzis
        nie problem...i zadnen rosyjski i inny plan nie zabroni nam tu mieszkac , czy
        budowac stadion.
        • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 05.07.06, 14:38
          Możemy wyjeżdżać na Wyspy Brytyjskie dzięki doskonałej infrastrukturze wokół
          Elbląga, aż robi się to z przyjemnością ;-)
          • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 06.07.06, 09:41
            Lotniska jak dotychczas nie mamy,
            więc aby polecieć do U.K.
            musisz pojechać do 3-miasta :(
        • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 05.07.06, 21:27
          A moze dokladnie opiszesz,jak to daleko zaszlismy z panem Henkiem?Uwazam,ze to
          zwykla propaganda,nie ma zadnej krytyki lokalnej,mam na
          mysli :prasę,radio ,telewizję.Nic tak nie uzdrawia chorej tkanki ,jak jej
          leczenie,czytaj:krytkę,u nas,w Elblagu ,jakos nie ma prawdziwej opozycji w
          stosunku do wladzy miejskiej,wszyscy jej klaszczą to,uwazam ,smutne:(
          • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 06.07.06, 09:43
            a kogo uważasz za opozycję?
            bo jeśli skłóconą prawicę myślącą podobnie,
            jak rząd IV RP to dziękuję za takie rządy w Elblągu :(
            zaraz zaczęliby lustrację i zupełnie zapomnianoby
            w tej walce na "teczki" o mieście i jego mieszkańcach :(
            • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 06.07.06, 11:11
              A kogo tutaj lustrować? Słonina za komuny był szeregowym aparatczykiem PZPR. Co
              do mediów, to wszystkie są albo na usługach Urzędu Miasta, albo po prostu nie
              wychylają się, żeby nie stracić wpływów z ogłoszeń miejskich w prasie. W
              propagandzie proprezydenckiej bryluje Telewizja Elbląska. Opozycja nie jest za
              bardzo dopuszczana do mediów, ale czemu tu się dziwić...
              • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 06.07.06, 18:35
                Opozycja ma swoje media np. Tv Trwam :(
                więc tam ich można zobaczyć
                • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 06.07.06, 23:14
                  Śmieszny jesteś generallo, ale to już norma.
                  • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 07.07.06, 15:54
                    Generallo.chyba slonce ci zaszkodzilo,chodzi tu o lokalne media,a trwam takowa
                    nie jest.
                    • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 07.07.06, 16:15
                      Gość portalu: alfik napisał(a):
                      Ja pioszę te słowa z Torunia więc Tv TRWAM jest tutaj stacją lokalną ;)

> Generallo.chyba slonce ci zaszkodzilo,chodzi tu o lokalne media,a trwam takowa
                      > nie jest.
                  • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 07.07.06, 16:16
                    Dla mnie śmieszny to jest nasz prezydent IV R.P.
                    Lech K. który ciągle choruję na niby to zatrucia :DDD
                    • Gość: ąg Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.06, 15:15
                      Faktycznie jest niezle smieszniejszy od Kwasniewskiego.
                      Tamten gosc to przerazal, szczegolnie jak widywano go pijanego
                      • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 09.07.06, 16:14
                        Kaczor Kwaśniewskiemu do pięt nie dorasta. Jeszcze będziemy żałować tego
                        wyboru... Ja już żałuję. Jak ludzie mogli oddać swoje głosy na takiego kretyna?
                        Ciemnogród w tej naszej Polsce :|
                        • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 10.07.06, 23:27
                          Oczywiście, że nie dorasta. Tamten był o wiele bardziej przedsiębiorczy, że
                          nazwę to bardzo łagodnie i ze specsłużbami był na "Ty", po prostu same plusy.
                          • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 00:59
                            Przynajmniej nie robił z naszego kraju aż takiego cyrku i pośmiewiska na arenie
                            międzynarodowej.
                            ... i nie musiał pięciokrotnie brać oddechu przy każdym słowie, które i tak
                            wypowiadał mlaskając (pomijając, że ciągle się przy tym myli) :P Ostatnio
                            pomylił nawet premiera z prezydentem xD No pewnie, co za roznica... Błazen jeden.
                            • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 12:31
                              Nie jest w dobrym stylu śmiać się z kogoś, kto ma problemy zdrowotne, nie
                              sądzisz? Przemyśl to.
                              • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 17.07.06, 12:57
                                Problemy zdrowotne? Jakie on ma problemy zdrowotne?! Chyba zatrucie pokarmowe po
                                kartoflach -__-

Poza tym ostatnio nawet sam Religa mowil, ze po bardzo dokladnych badaniach z
                                pelna odpowiedzialnoscia stwierdza, ze naszemu prezydentowi NIC nie dolega.
                                Matol i tyle.
              • Gość: zdih Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.06, 15:11
                Telewizje Elblaska oglada tylko ten kto placi-
                pare set ludzi.
                To zadne media.
                Wiekszym medium na reklamy jest stadion w Elblagu lub internet.
                • Gość: GW;forum_el Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.06, 15:12
                  Ale urzedasom na reke jest prase sieciowa jak portel nie nazywac mediami.
                  • Gość: zdih Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.06, 15:13
                    No i szkoda ze radio zet czy rmf wyparlo elke.
                    Nie mozna sie rozprogagowac ratuszowi
                    • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 09.07.06, 16:15
                      A ja tam lubie sluchac naszej elki ;)
                      • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.07.06, 21:43
                        Posluchac mozna,ale ile jest w niej (elce) publicystyki?
                        • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 00:58
                          Alfik, Ty byś się tam nadawał ;)
                          Zatrudnij się w Elce :D
                          • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 10:41
                            the_jazz napisał:

> Alfik, Ty byś się tam nadawał ;)
                            > Zatrudnij się w Elce :D

Jeśli już ktoś miałby się tam zatrudić,
                            to nasz moderator :)
                            On jest taki mądry,
                            i zna odpowiedzi na każdy temat,
                            więc może się nada do Radia?
                            • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 13:09
                              Nie stać ich na mnie ;-)
                              • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 11.07.06, 15:36
                                francuz_el napisał:

> Nie stać ich na mnie ;-)

A co?
                                sporo chiałbyś zarabiać ;)
                                • Gość: B O Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:57
                                  Moze Francuz zaproponowal prace za darmo tylko przez okres probny,
                                  a Ci sie przestraszyli podejrzliwie ....iż pewnie potem bedzie za drogi , to po
                                  co im na chwile pracownik.
                                  (gdyz nikt tanio dlugo nie pracuje w mediach-
                                  najelepiej to ani za drogo , ani za mało ;)
                                  • Gość: PRASOwnica_EL Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:02
                                    W radio pracuja tylko Ci co nienadajaou sie do pisania.
                                    a dlatego tak mało nowych w naszej rozgłośni,
                                    ponieważ gadac to kazdy potrafi ..i tu i tam,, więc nikogo nie zwlaniajou
                                    • Gość: E-g Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:06
                                      Jak bedzie jakas ciekawsza telewizja internetowa to te radyjko elbląskie wogle
                                      pojdzie w odstawke...
                                      a jak ludzie zaczna kupowac se komorki z odbiorem wizji to juz wogle RADyjO
                                      caput
                                      • Gość: zdih Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:10
                                        Moze sie jeszcze cos tam zimeni, dopelni i uzuepelni.
                                        • Gość: niunia Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:10
                                          Narazie nie licz na to.
          • Gość: med Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.06, 15:08
            obudz sie bo cie okradnou
            • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 16.07.06, 21:56
              Francuz,masz racje,jestes mlody,inteligentny i zdolny,trzeba sie cenić:)
              • generallo Re: Czołem Elblążanie ! 17.07.06, 09:47
                Gość portalu: alfik napisał(a):

> Francuz,masz racje,jestes mlody,inteligentny i zdolny,trzeba sie cenić:)

z tym pierwszym jeszcze się zgodzę,
                z drugim nie będe się wypowiadał,
                a z trzeciem mogę się zgodzić na powiedzmy 3+
              • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 17.07.06, 12:59
                Tak sie czasem zastanawiam skad Ty masz tyle wazeliny alfik? Chyba cala beczke
                kupiles ;]
                • Gość: alfik Re: Czołem Elblążanie ! IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 17.07.06, 21:59
                  To nie zadna wazaelinka ,tylko moje prywatne zdanie o mlodym i inteligentnym
                  czlowieku,ktory ani mnie ziębi ,ani grzeje:)
                  • the_jazz Re: Czołem Elblążanie ! 17.07.06, 23:04
                    No to, ze Cie grzeje w ogole nie przyszloby mi na mysl :P
                    • francuz_el Re: Czołem Elblążanie ! 18.07.06, 00:51
                      Pozytywnych słów nigdy za wiele :-) Co do osób, które zaraz zabierają się za
                      ocenianie tego, nie mam zamiaru komentowac ich zachowania. Swoją drogą 3+ nie
                      jest wcale takie złe ;-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka