Dodaj do ulubionych

Bożonarodzeniowe życzenia

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.12.13, 09:01
Wszystkim sympatycznym i tym mniej sympatycznym życzę wspaniałych świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęścia w przyszłym roku.
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: Bożonarodzeniowe życzenia 25.12.13, 15:17
      Sympatyczna 'stara babo' ,dzieki i wzajemnie wszystkiego dobrego.
      Większość pewnie nadal przy wigilijnych stołach :)
      • Gość: mark Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.13, 22:14
        Starą Babę darze nie mniejszą sympatią i odwzajemniam życzenia z całą otwartością wszelkich pomyślnych sprzyjajacych wiatrów.
        • edico Re: Bożonarodzeniowe życzenia 27.12.13, 02:12
          Jakoś cienko z tą wymianą życzeń świątecznych na forum. W każdym bądź razie odwzajemniam się i podbijam ten wątek.
          W sanskrycie słowo mitra wywodzące się wprost od irańskiego Boga Mitry i swego rodzajy protoplasty chrześcijaństwa oznaczało „przyjaźń”, „przyjaciel”. Ale to niósł za sobą mitranizm. Jak widać, czasy się zmieniają pod dyktando "Pana Tarej".
          • Gość: stara baba Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.12.13, 09:31
            Ano prawda, cienka ta wymiana życzeń. Nie oczekiwałam wzajemności pod swój adres, raczej miałam nadzieję na dołączanie się innych forumowiczów z życzeniami w dowolnym kierunku.
            Mam za to nadzieję, że te życzenia, które się ukazały, były szczere. Składam podziękowania niezawodnym forumowiczom. Myślę też, że w przyszłym roku dołączy trochę ludzi ze swoimi komentarzami na różne tematy. Pozdrawiam wszystkich.
            • warmjak Re: Bożonarodzeniowe życzenia 27.12.13, 16:31
              Starsza Pani:
              "cienka ta wymiana życzeń"

Z Wieloma wymieniam życzenia.
              Kiedyś robiłem to także na forach.
              Niestety doświadczenie nauczyło mnie,
              że próba zwracania się do siebie z dobrym słowem
              nieuchronnie przyciąga do siebie zło.

Jakieś ohydne typy nadlatują, ściągają majtki
              i obdarzają Nas swymi wydzielinami.
              Coroczne pouczanie o Mitrze itp nie jest przecież dzieleniem się wiedzą historyczną, lecz wstrętnym pragnieniem pomniejszenia, zohydzenia Innym Tego, co kochają.
              • edico Test na miłość bliźniego po katolicku :) 28.12.13, 21:59
                W latach poprzedzających ludobójstwo Tutsi żaden z hierarchów nie wystąpił przeciwko reżimowi. Pozycję Kościoła katolickiego np. w Rwandzie określa fakt, gdzie w 1994 r. w ciągu 100 dni wymordowano milion osób.
                Henryk Hoser był w dobrych stosunkach z niektórymi sprawcami ludobójstwa, że negował powody ludobójstwa i wspierał państwo Hutu.

Mija już kolejna rocznica ludobójstwa w Rwandzie. Ekstremiści z plemienia Hutu jak i ludzie mocno związani z władzą chcieli dokonać czystki etnicznej mordując wszystkich Tutsi jak i wszelkich przeciwników politycznych z plemienia Hutu.
                Zresztą nie tylko Nie tylko abp Hoser milczy o Rwandzie.
                Czy Hoser musiał być częścią establishmentu reżimu Rwandy?
                Jakich pytań boi się Henryk Hoser?
                Jaką więc rolę spełniał Hoser w Rwandzie?
                Henryk Hoser był w dobrych stosunkach z ludobójcami. Czas byłby się przyznać a nie wiecznie uciekać zasłaniając się tajemnicami wiary.
                Katolicki ksiądz skazany za zbrodnie w Rwandzie. Dotyczy to nie tylko księży, ale także zakonnic.
                thefad.pl/content/tochman-w-rwandzie-byli-ksieza-ktorzy-mordowali-i-gwalcili-czas-sie-przyznac
                Czy Rwanda jest współczesnym dowodem na katolicką przemoc?

Problemy katolicyzmu na przykładzie Afryki. wcale nie są czymś odosobnionym. Problem w naszym kraju najdobitniej zaprezentował wielokrotnie sam Józef Michalik będący głową Kościoła katolickiego w Polsce. W takim wydaniu katolicka teoria miłości ma się tak dobrze, jak średniowieczna inkwizycja pod patronatem papieży. Przy okazji warto wspomnieć, że JPII prawie bezpośrednio przed tą przed tą rwandyjska rzezią odwiedzał ten kraj odbywając tajne spotkania. Z koi, jest to do łatwego ustalenia. A po co, to jest już zagadką, której rezultaty można oceniać po efektach. Czy JPII był aż tak nieudolnym politykiem???

Czym w końcu jest polski katolicyzm po Rwandzie, Paetzu, Gocłowskim, Głódziu, Zimoniu czy Michaliku?

Czy tylko prymitywną kreacją sexu po katolicku skierowaną do zauroczonych szatami parafian?
                Poradnik seksualny dla katolika: SEKS ORALNY to nie grzech, ale wytrysk TYLKO WEWNĄTRZ - ksiądz Ksawery Knotz radzi
              • Gość: stara baba Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.13, 10:43
                Fragment z wpisu warmjaka : ...i obdarzają Nas ...
                Zawsze sądziłam, że pisząc o Was używamy dużej litery, a o nas trochę skromniej czyli z małej.
                • warmjak Re: Bożonarodzeniowe życzenia 29.12.13, 16:00
                  Piszę "mnie", bo to tylko o mnie, piszę "Nas", bo w tym "zbiorze" jestem nie tylko ja, ale i inne Osoby, w tym szczególnie szanowane przeze mnie.
                  Nie widzę powodu, aby akcentować to, gdy te Osoby są częścią zbioru "Wy", a niechać tego, gdy te same Osoby trafią do zbioru "My".

W kontekście reguł polszczyzny świadomie nadużywam majuskuły, gdy mi to emocjonalnie pasuje.
                  To nie jest mój błąd (choć takowe niestety coraz częściej robię), rozumiany jako pomyłka lub niewiedza, lecz osobiste postanowienie, którego nikomu nie narzucam.
                  To takie prywatne "przypłocie" (z całym szacunkiem dla Leśmiana).
    • Gość: józef Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.play-internet.pl 29.12.13, 01:09

na sylwestra - starym i młodym
      www.youtube.com/watch?v=rbWg74H5qg4
    • Gość: kuba Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.13, 18:25
      Co za szczęście.To forum nie zdechło,kiedy stara baba żyje.No to wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
      • Gość: stara baba Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.13, 18:57
        A dziękuję, dziękuję.
        A do warmjaka : ja tam zostanę przy swoim i o nas nadal z małej literki, bo tu nie ma Was. Pozdrawiam Cię, warmjaku.
        • Gość: oj Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.13, 21:56
          warmjak napisał:
          > W kontekście reguł polszczyzny świadomie nadużywam majuskuły, gdy mi to emocjonalnie pasuje. To nie jest mój błąd (choć takowe niestety coraz częściej robię), rozumiany jako pomyłka lub niewiedza, lecz osobiste postanowienie

... a nie aluzja do języka niemieckiego?
          • warmjak Re: Bożonarodzeniowe życzenia 29.12.13, 22:04
            Nie
        • warmjak Re: Bożonarodzeniowe życzenia 29.12.13, 22:12
          Skoro czas ucieka, to odwdzięczam się, Seniorko, życzeniami Noworocznymi (znowu warcholsko z dużej litery).
          Dla równowagi podpiszę się jako
          stary pierdoła
    • yadol Re: Bożonarodzeniowe życzenia 29.12.13, 23:15
      trzymajcie się ciepło, szczególne pozdrowienia i życzenia dla Starej Baby i Edico

:) :) :)
    • Gość: &* Re: Bożonarodzeniowe życzenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.13, 23:51
      Dzień z życia Polaka : Wstaje rano, włącza japońskie radyjko, zakłada amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciąga niemieckie piwo. Siada przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku i zleca przelewy za internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiada do czeskiego samochodu i jedzie do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wraca do domu. Gotuje obiad na rosyjskim gazie . Na koniec siada na włoskiej kanapie pijąc kolumbijską kawe słodzoną ukraińskim cukrem i... szuka pracy w niemieckiej gazecie - znowu nie ma! Zastanawia się, dlaczego w Polsce nie ma pracy i a jak jest to za 1200??? Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów, itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!!"dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci" - Donald T. Niech każdy prawdziwy Polak wklei to choć raz pod jakimś artykułem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka