Dodaj do ulubionych

zasiłki MOPS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 01:53
Witam,
Chciałabym zasiegnac porady lub wiadomości innych. Mianowicie, jestem mamą 8msc synka, nie mieszkam z partnerem, nie pracuję i nie mam prawa do zasiłku. Utrzymują mnie rodzice. Mam postanowienie sądu o zabezpieczenie na poczet alimentów 350zl. Dostałam zasiłek rodzinny w kwocie 77zl... Nie mieszkam w miejscu zameldowania. Moje pytanie, czy mam prawo ubiegać się o jakąś pomoc w MOPS? Byłam tylko na pilsudskiego. Czy MOPS przeprowadza wywiad srodowiskowy i jak on wygląda? No kurde, 77zl to jest jakaś pomyłka w tym państwie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia Re: zasiłki MOPS IP: *.olsztyn.mm.pl 10.02.14, 07:24
      Młodzi,a już ze sklerozą.Przecież to Wy młodzi zabraliście babciom dowody osobiste i głosowaliście na te władze.No to macie to, na co głosowaliście.
      • Gość: Jasio Re: zasiłki MOPS IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.14, 08:46
        " No kurde, 77zl to jest jakaś pomyłka w tym państwie :) "
        A co to? Państwo zrobiło Ci dziecko? Albo MOPS?
        Jak się nie szanujesz to ponosisz konsekwencje własnego postępowania!
        • Gość: mama Re: zasiłki MOPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 10:04
          Ja nie prosiłam o umoralnianie a o radę.... Mam nadzieję, że Tobie też ludzie tak dobrze życzą.. Nie znasz mnie, więc nie mów o szanowaniu. Widać jakim sam człowiekiem jesteś...
        • Gość: ber Re: zasiłki MOPS IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.15, 09:26
          To współczuje twoja matka też widocznie się się nie szanowała kiedy cię płodziła .następnym razem zastanów się co mówisz.
    • Gość: babcia Re: zasiłki MOPS IP: *.olsztyn.mm.pl 10.02.14, 15:08
      Rozsypał się worek z wielbicielami tej władzy.Róbta tak dalej dziateczki,a nie będzie miał was nawet kto pochować,już nie wspominając o jako takiej emeryturce.
      • Gość: Jasio Re: zasiłki MOPS IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.14, 16:50
        Nie myl pojęć - czym innym jest "ta" (czy każda inna) władza a czym innym odpowiedzialność za swoje postępowanie i odpowiedzialność za swoje dzieci.
        Jeżeli ktoś myśli czymś innym a nie głową to kto mu winien?
        Władza? Społeczeństwo? NIE! On sam ponosi konsekwencje własnego postępowania i własnych błędów. Tu nie ma siły wyższej.
        Oczywiście współczuję trudnej sytuacji.
        Należy ścignąć "tatę" (z bożej łaski) o alimenty na dziecko - należy się "jak psu zupa"!
        Dziecko zmajstrował i dał nogę?
        Ma płakać i płacić - też w ramach odpowiedzialności za swoje czyny!
        • Gość: Met Re: zasiłki MOPS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.14, 18:01
          A jak "zaszła" - "wiatropylnie" ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka