Dodaj do ulubionych

Ostrożnie nie tylko z NETI-ą

13.02.14, 21:07
Cała sprawa zaczęła się od telefonu od prz wieloletnichydłużenia umowy i propozycji dodatkowych promocji. Potraktowałem to jako normalne zjawisko dbania o dotychczasowych klientów. Zaufanie, aczkolwiek nadwyęzane, skłaniało mnie do utrzymania dotychczasowego układu. Aczkolwiek nie bez zastrzeżeń. Ale...
I od tego ale się zaczyna cyrk tzw demokracji "odgórnej"...
Punktem wyjścia w mojej sytuacji było obniżenie rynkowych kosztów internetu. No cóż, w rodzinnym budżecie dołowanym nie tylko przez dalekie od wszelkich zasad aplikacje podatkowe na żądające każdym szczeblu zarząedzania tego kraju swooich profitów, każdy zorientowany obywatel ma pełną świadomość tego, że podwyższeniwe podatków owocuje co najmniej adekwatną zmianą cen "in fire" w szerokim tego słowa znaczeniu.

Wszystkim korzystającym z usług netii proponuję porównać tylko abonament płacony dla TPSA I RACHUNEK TEJ POZYCJI W netii. Teoretyczna nieuczciwość obniżenia tych opłat może sięgać dalej. Czy można poważnie TRAKTOWAĆ FIRMĘ, Z KTÓRA PODPISUJE SIĘ KONTRAKT NA PRZESYŁ DANYCH NA POZIOMIE 20 MBT a faktycznir transfer oscyluje wokół 100 kB?

W niezaleznym rankingu prędkości dostawców Internetu w Polsce, NETIA kształtuje się w części najniższego poziomiu świadczących tego rodzaju usługi. Średnia prędkość transferu internetu dostzrczanego przez NETIĘ kształtuje się w granicach 161.137 kb (www.speedtest.pl/ranking_isp). Nie przeczę, ża czasami zdarzało mi się uzyskać transfer w granicach 1 Mb, ale znacznie częściej ten transfer nie przekraczał 100 kB.

Uruchamiam ten wątek celowo nie tylko z punktu widzenia ochrony interesów pojedynczych obywateli przed fatalną organizacją z punktu widzenia prawa ochrony trudnych do rozp[oznania interesów kolejnej nieospowiedzialnej ekipy rządzącej w tym krajWprawdzie oOdskoczyliśmy od satygmatyki komuny, ale jej wszelkie walory przejął inny układ mający w cz\terech literach wyborcę, który na ten układ przez 25 lat głosował. Nieudolność Milera, który sprowadził SLD do parteru nie ulega żadnej wątpliwości. Walory PO-Pis-u w pełnej rozciągłoci potwierdza śmierć Barbary Blidy. Status obecnego państwa potwierdza nie tylko nieudolność w kwestii nieudolności dochodzenia w sprawie śmierci gen. Papały. NIe dziwię się więc, że młodzi głosują na ten układ nogami wybierając własną egzystencję a nie propagandowe i tolerowane hosztaplerstwo.

Mamy niezwykle rozbudowany administracyjny system ochrony prw czlowieka i obywatela. Nie stety, nie widzę dotychxczas żadnych dzałań tego systemu uruchamianego e urzędu a nie na skutek sukcesji wynikającej ze stanowionego prawa. A skoro cały system ochrony obywatela ma się ograniczać tylko i wyłącznie do powództwa cywilnego wnoszonego ze strony obywatela tego karaju, jaki sens jest ponosić kodszty utrzymywania etatów, których dzuiałalność zgodnie z prawem i powierzionymi zadaniami budzi ;poważne zastrzeżenia.

Poruszyłem jeden z wielu taematów budzących mój niepokój w kwestiach funkcjoinowaniu tego państwa, którego fatalny status wprawdzie w drobiazgach uderzył we mnie. Są o wiele poważniejsze sprawy, w których rozbudowany system administracyjny III RP nie tylko nie daje sobie rady, ale w tym bałaganie nawet nie dostrzega. Glosując przez 25 lat za zmianami nie głosowałem za kołchozem urządzanym przez nieodpowiedzialnych ludzi odpowiedzialnych za taką czy inną sytuację.

Mój przypadek z NETIĄ jest tylko;pojedynczą reasumpcją zasad funkcjonowania tego państwa, z którymi się nie godzę i nie po to płacę coraz większe podatki, by wybierani "etatowcy" uskuteczniali coraz większą swawolę nieodpowiedzialności xwoich działań i podejmowanych decyzji. Np estabilishment Protasa był już dawno rzeczowo krytykowany nawet na forum, co nie przeszkadzało mu władować kolejnych 200 mln. zł w paranoje lotniska w Szymanach. Nawet w szkołach średnich już uczą rachunku ekonomicznego zwanego dzisiaj szumnie buissines-planem. Jakim buissnes-planem kierują się władze naszego regionu, skoro jedyną szansą dla młodych jest jedynie emiogracja?

Początki lat 90-tych stwarzały rzeczywości okazje dla prężnych i chcących wziąć życie qwe własne ręce. Ustawa o dfziałalności gos[podarczej stwarzała takie szanse. Pomijam oczywiście aspekty kreowalnego centralnie MJTRUM, NFOZ... itp. W tym czasie Ci szarzy ludzie nie mający nic do powiedzenia wobec degrengolady państwa wzięli swój los we własne ręce. Dzisiaj właśnie ci sami ludzie biorący wcześniej swój los we własne ręce stali się wrogami III RP jak za czasów komuny i jak za czasów komuny nalezy zapomnieć o równości wobec prawa a w szxzególności wobec prawa podatkowego. PO prostu zaawansowany wetatowo wprowadzony system z ulicy ma dzisiaj głos. Kogo dzisiaj preferuje się do najbliższej akcji wyborczej? Czy ludzi mających doświadczenie? Serwuje się zwykłych clelbrytów mających jedyny atut, że sa znani chociaż by ze skoku na kopę siana.

I tak jest poczynając zarówno od NETII przedstawiającej do realizaci nie podpisane umowy czy przetargi na dekoracje placu pod pałami. Serwowana kartoflanka jest fatalnym i niewolniczyn rozwiązaniem, który ma się jak potwarz wobec [propagandowych realiów.

PS. Internetowa delagatura Netii ma swoją siedzibę przu ul. Kościuszki 13 na II p. Niestety, ro sa tylko realia internetowe. W praktyce można wywalić wszystkie drzwi i nikt o tej Netii nie słyxzał.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka