Gość: mamut IP: 69.158.128.* 17.11.04, 01:57 Zaszczyt to wielki, zaczynamy czesc 32. Moze pojdzie nieco z gorki jako ze o snieznej zabawie i sankach bylo pod koniec czesci 31. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 17.11.04, 07:04 W ten weekend ma popadac, ale to ma tez dobre strony. Moze sie spotkamy na wirtualnych "Trzech Koronach"? a moze na "Mrowczej"? Sanki jeszcze mam... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branchette Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dt.com.pl / 83.238.0.* 17.11.04, 15:12 CZESC!!! Moze tym razem sie uda. a moze po prostu nikogo z Was tutaj nie ma. Ab ovo: Czy na to forum zaglada ktos, kto uczeszczal do klasy A, ktos kto sie urodzil w roku 1980? Wychowawczynia pierwszej >?< klasy byla Pani Szymkiewicz, potem Kozakiewicz - tej drugiej nie lubilam, wiec nie wiem czy nazwiska nie przekrecilam... ;) W kazdym razie - jesli zaglada tutaj kto taki, to SERDECZNIE POZDRAWIAM!, i - odezwalby sie moze kto,co? ;) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 01:02 No tak, nowa czesc otwarta a pare osob szlaja sie po starych.. powracac do obranego kierunku. Kierunek Berlin.. tfu, tfu... znaczy sie czesc 32-ga i juz tu zostac.. Co do nowego siodemkowicza LM czy ML to zapraszam na website naszego weterana forum Fredka czyli na www.krenzek.de. Tez jest tam kupa fajnych zdjec okolic siodemki jak i zdjec z przeszlosci czyli z lat szkolnych. Polecam. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 03:43 Gość portalu: mamut napisał(a): > No tak, nowa czesc otwarta a pare osob szlaja sie po starych.. powracac do > obranego kierunku. :o))) nie szlaja sie, tylko sprowadza ludzi na prosta (szkolna) droge:) Co tutaj taka cisza? CO JEST Z WAMI? WRACAC MI TU NATYCHMIAST na pogaduchy, a jesli nie macie czasu pisac to poprosze chociaz o odcisk lapy podpisany trzema krzyzykami:) Powspominajmy sobie czasy szkolne - z ogromna checia poczytalabym rowniez o tym co sie dzialo w siodemce zanim zaczelam tam uczeszczac a takze po opuszczeniu szkoly - wiec Blanchette i ML - cala nadzieja w Was! :) Ja, Mamut, Arabela, Tepsik, Zenobia, Mir Mur, AD (i jeszcze kilka osob, ktore napewno tu zagladaja ale sie nie odzywaja grrr) bylismy w jednej klasie - osma B skonczylismy w 84... chyba :) napewno ... :) ML odkurzaj szybciutko swoje zdjecia szkolne i wyslij nam do poogladania!! :) - w ogole to nie uwazacie, ze fajnie byloby stworzyc jedna strone internetowa gdzie kazdy moglby umiescic jakies swoje zdjecia szkolne - mysle, ze niezla zabawa bylaby z przegladania tych fotek, a i wspomnienia polalyby sie potokiem - taka jedna wielka baza zdjeciowa Siodemkowiczow - co Wy na to?? Cale szczescie, ze Mamut i Fredek stworzyli swoje strony - przynajmniej jest na co popatrzec i powspominac. Powracajac do tematu 'kartofel' - z wykopek pamietam tylko zapach ziemii i kawy zbozowej - mam nadzieje, ze nie rylam tam nosem po glebie????? :) a saneczki??? - do konca zycia nie zapomne zjazdu na sankach z Zenobia po torze saneczkowym w lesie tym przy torach - przy przejezdzie. W kilka minut jazdy migawki calego zycia mi sie przewinely :) Kaskadera o zawal serca przyprawilaby, a co dopiero mnie :)))) ODEZWIJCIE SIE!!! bo jak nie to przestane pozdrawiac i naprawde zaczne warczec:)))) p.s. zlot Siodemkowych Olsztyniakow w Tor. nadal aktualny!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 04:06 Nad tym zjazdem trzeba bedzie popracowac... ale z powodu nadchodzacego okresu swiatecznego trzeba bedzie to chyba przestawic na nadchodzacy rok 2005 (no prosze 2+0+0+5=7 czyzby zbieg okolicznosci?) Wtedy zchecia mozna sie gdzies umowic na piwko i wspominki.. ktos mi jest winny juz pewnie 24-pack... tak tak.. ja licze odsetki za kazdy tydzien ;) Kompletnie nie mam nic przeciwko temu. Pozdrawiam starych jak i nowych bywalcow watku NR.7 czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 06:18 Obejzalem strone Fredka i ...nie powiem az sie lezka kreci....Ja ostatni raz odwiedzilem tamte strony w 1997 albo 1996 i bylem tylko 1 miesiac nie sposob bylo wszystko obejzec Ale strony naszej szkoly akurat widzialem i cala dzielnice!!......Hm...patrzac na terazniejsze zdjecia zauwazylem bardzo duza ruznice!!!- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.11.04, 11:40 Pozdrowienia do LM w kanadyjskie strony. Jozek mieszka w Gelsenkirchen i dobrze mu sie powodzi. Zaglada do Forum od czasu do czasu ale tylko pasywnie. Na spotkaniu z okazji 50-lecia 7-ki bylo sporo ludzi z waszej klasy. Szwejk i Co. Rozmawialem wlasnie z nimi troche bo z widzenia ich tez znalem. Dla Jozka przekaze pozdrowienia tylko powiedz mi od kogo ? Czy LM to jeszcze stare inicialy , czy nazwisko sie zmienilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
branchette Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:05 LM ma racje - wspomnienia ruszaja..choc dla mnie te zdjecia sa [nie chce tutaj oczywiscie nikogo urazic :) ] raczej historyczne..tzn. ukazuja swiat w jakim nie zylam. Faktem jest jednak, ze tamte okolice wzbudzaja we mnie dziwne uczucie..Nie uczeszczalam do 7ki dlugo, bo jedynie przez 4 klasy, ale czulam sie z tamtymi okolicami szczegolnie zwiazana..tak chyba nawet jest po trosze rowniez dzisiaj..jezeli tylko jade do domu na dluzej to, mimo iz aktualnie mieszkalabym w zupelnie innej czesci miasta, jak tylko znajduje chwile na wycieczke rowerowa to "dziwnym trafem" kola wioza mnie wlasnie w okolice Plazy Miejskiej, dawnej budowlanki, ekonomika, kosciola M. B. Saletynskiej,i wreszcie SP7..tak, zeby sprawdzic tylko czy wszystko jest "na miejscu"..ale wiele sie zmienilo.. Pozdrawiam Was wszystkich Serdecznie! Aha- wielkie dzieki,ze ktos wreszcie zauwazyl moje posty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
branchette Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:30 !! AHA !! :)) Chcialabym jeszcze serdecznie PODZIEKOWAC Fredkowi - za zdjecia oczywiscie. Mowie o fotografiach Olsztyna z 1981 - sila rzeczy nie pamietam miasta z tego okresu i pewnie dlatego fotografie zamieszczone na stronie zrobily na mnie az takie wrazenie. Jeszcze raz - wielkie dzieki :) Ps. zmobilizuje sie i przy najblizszej wizycie w domu sprobuje sama cos wygrzebac :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:56 Po wczorajszej wichurze na Al. Przyjaciol zerwalo troche linii telefonicznych, juz sa naprawione, lub naprawiane. Topole nad Krzywym zgubily kilka galezi. Wiekszych szkod nie zauwazylem. Sniegu ciagle nie widze... Pozdrowka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 17:27 Inicjaly " LM " To Leszek Majcher odnalazlem siebie nawet na zdjeciach w twoim czarnobialym archiwom Fredek!! ( chyba na trzech ) Mieszkalem Na ul Al. Roz Ja niestety podczas mojego krutkiego pobytu w 1996 nie mialem okazji spotkac wielu znajomych ze szkoly ale prawde mowiac to nie wielu tez tam mieszkalo ...ha ha !!..jak widac wiekrzosc paleta sie po swiecie ., dzwonilem do Szwejka -to byl za granica, Raymund Pacmor - wiadomo wyjechal juz bardzo dawno - chyba tak jak wy, Todek Snitko i moi sasiedzi - calkiem mozliwe ze z jednym chodziles do klasy (Robert i Rysiek Bialek) tez w twoich stronach i moglbym tak wymieniac i wymieniac!......Wy tam macie wesolo skoro tyle was tam jest!........Ja po tylu latach znalazlem kilku znajomych w Toronto i to przez ta strone, prawde mowiac to nawet ich jeszcze nie widzialem! Bardzo mi sie spodobal pomysl tego forum i nie bede ukrywal ze zostalem w nie wprowadzony niedawno przez kolege z klasy z ktorym nie mialem przez dlugi czas kontaktu! No ale dzieki tym komputerom to teraz sie zmienia!!!Po cichu planuje wyjazd do Olsztyna chyba na wakacje wtedy bede mogl sie nacieszyc na zywo ale jak do tej pory to twoje zdjecia fredek robia dobra robote mozna sobie powspominac-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki do LM IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.04, 17:50 Lechu ! czytam po małej przerwie. dzieciaki nie dopuszczają mnie do kompa.napisz adres zdjęć Fredka. też chcę zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: do LM IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.11.04, 10:29 Gość portalu: miki napisał(a): > Lechu ! czytam po małej przerwie. dzieciaki nie dopuszczają mnie do > kompa.napisz adres zdjęć Fredka. też chcę zobaczyć. Tu linki do moich olsztynskich stron: home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/ people.freenet.de/krenzek/1981/ home.arcor.de/alfred.krenzek/Olsztyn_2002/ www.krenzek.de/Al_Przyjaciol_2004/ www.krenzek.de/olsztyn2004/ Do Leszka w Ontario. Rozmawialem z Jozkiem. Wlasnie sie zdziwil ze cie los do Kanady popedzil. Z Rajmundem i Beata z waszej bylej klasy mial kiedys kontakt. Ale teraz ostatnio juz nie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 12:11 Cześć Fredek i wszyscy z forum SP 7, nie miałem przez ostatni rok czasu tu zaglądać. W 2003 dyskutowaliśmy trochę o próbie spisania historii osiedla Nad Jeziorem Długim - w międzyczasie wyszła już drukiem spolszczona i zaktualizowana wersja artykułu E. Vogelsanga i mojego na ten temat, można ją znaleźć w "Kalendarzu Olsztyna" na 2005 rok. Wszystkim, którzy udzielili informacji i wsparcia przy jego napisaniu, bardzo dziękuję! Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku... Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 19:25 Gość portalu: mamut napisał(a): > Nad tym zjazdem trzeba bedzie popracowac... ale z powodu nadchodzacego okresu > swiatecznego trzeba bedzie to chyba przestawic na nadchodzacy rok 2005 (no > prosze 2+0+0+5=7 czyzby zbieg okolicznosci?) Wtedy zchecia mozna sie gdzies > umowic na piwko i wspominki.. ktos mi jest winny juz pewnie 24-pack... tak > tak.. ja licze odsetki za kazdy tydzien ;) Kompletnie nie mam nic przeciwko > temu. ooohh.. prosze - to mi tu licznik z odsetkami bije??? :) Pewnie z puszek bede musiala na beczki sie przerzucic splacajac 'dlug' ?? :) Wlasnie - ja tez w tym roku juz sie nie wyrobie - wyjezdzam w swieta na dwa tygodnie i narazie czas mam przygotowaniami zajety, ale w nowym roku jesli tylko Ottawy, Mississaugi i mojego i Mamuta kawalka snieg nie zasypie to moze wreszcie sie spotkamy wszyscy????!! :) - ja w kazdym razie nie moge sie doczekac! LM - ja Cie chyba niechcacy w blad wprowadzilam z Mamutem, sorki :) Mamut mieszkal na Baltyckiej a nie na Rybakach - w jednym z tych rozowych blokow - to jest ten pucaty blondyn ze zdjecia z czworka maluchow trzymajacych sie za rece :) Mam nadzieje, ze tych kilku znajomych w Tor. o ktorych piszesz to MY???? :) Musimy koniecznie spotkac sie wszyscy na dluuuuuuuuuugie pogaduchy! Hej Branchette - Twoje posty tutaj sa zawsze zauwazane - uderzysz w stol, nozyce zawsze sie odezwa :)) Fajnie, ze zagladasz tu. Tak czasami, w momentach kiedy czytam tu na przyklad o Tobie, ze urodzilas sie sie w 80-tych latach, zdaje sobie wtedy drastycznie sprawe z tego jaki przedpotop robi sie ze mnie hehehehe....aaahh.. ratunkuuuuuuuuuuuuu! :)) Fredek - wlasnie przed chwila obejrzalam sobie spokojnie jeszcze raz Twoja strone - dopiero teraz oprocz szkolnych trafilam na olsztynskie zdjecia!! SA SUPER!!! Dziwnie czlowieka w gardle sciska gdy oglada te zakatki po tylu latach!! Jeszcze raz dzieki za strone! :) qrcze - nie moge sobie przypomniec topoli nad Krzywym!!! ???? a tak na marginesie - to czy pamieta ktos Szopa Pracza z przedszkola na Rybakach???:) Na mydlo do mycia twarzy wydaje teraz podwojny szmal bo szope stracil zupelnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 21:20 Acha no wlasnie Boraska !! Czy ten blondyn trzymajacy sie za rece w przedszkolu to Karol!??? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 21:32 Gość portalu: LM napisał(a): > Acha no wlasnie Boraska !! > > Czy ten blondyn trzymajacy sie za rece w przedszkolu to Karol!??? Mamut !! Odezwij sie!! o Tobie mowa a ty nic! :) Jesli Mamut uzywal pseudonimu Karol w przedszkolu - to tak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 20:46 >w ogole to nie uwazacie, ze fajnie byloby stworzyc jedna strone internetowa >gdzie kazdy moglby umiescic jakies swoje zdjecia szkolne - mysle, ze niezla >zabawa bylaby z przegladania tych fotek, a i wspomnienia polalyby sie potokiem - >taka jedna wielka baza zdjeciowa Siodemkowiczow - co Wy na to?? Cale >szczescie, ze Mamut i Fredek stworzyli swoje strony - przynajmniej jest na co >popatrzec i powspominac. Cześć, coś takiego już nawet istnieje, ale przysnęło trochę z braku materiałów archiwalnych (bo my - jak by nie patrzył - to już archiwum). www.allkar.de/archiwum/zUbieglegoStulecia/m7.html Może kogoś rozpoznacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 21:31 wasze twarz sa mi bardzo znajome ale jeszcze nie dokladnie kojaze!!// Jesli cos takiego istnieje to warto to troche rozbudowac!!! Pozdrowienia LM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 21:40 Może więcej powiedzą Ci zdjęcia z obchodów 50-lecia 7-ki ? www.allkar.de/archiwum/50lat/50tka.html Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 21:47 Gość portalu: ak napisał(a): > Cześć, > coś takiego już nawet istnieje, ale przysnęło trochę z braku materiałów > archiwalnych (bo my - jak by nie patrzył - to już archiwum). hehehehe ... prosze prosze - tak sie tutaj cichutko to 'archiwum' skrada z TAKIMI skarbami!! :o)) Jak to przysnelo z braku materialow? Jesli tylko ktos chcialby sie tymi materialami zajmowac wrzucajac na strone to przeciez ludzie chyba zaczeliby wykopywac swoje szkolne zdjecia z kurzu?? Szczytem moich marzen na przyklad byloby umieszczenie tych zdjec na stronie z mozliwoscia umieszczania komentarzy pod kazdym z osobna - cos w rodzaju zdjeciowego forum humorum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 22:07 Tak też było swego czasu, ale potem się trochę porwało. Część wiary odpadła, część miała inne zajęcia. Ja też zamilkłem na dobrych kilka miesięcy. Różnie się układa. W każdym razie idea była właśnie taka, że zdjęcia będą do mnie dosyłane i wstawiane na stronę. Ile tego dotarło - widać. Fotki z 50-lecia robiliśmy do spółki z Fredkiem. Strona trzecia to zdjęcia z innej imprezy z siódemkowiczami, wstawione do netu na prośbę Filona. Poza tym wygrzebałbym jeszcze conieco z własnego śmietnika, tylko czasu mało. Zobaczymy, może się zmobilizuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 22:38 Wszystko tak było jak Allan opowiada. Mogło być więcej, ale zawsze coś już jest. Allan, jeśli czujesz przypływ energii, przypomnij wszystkim swego e-maila i oczekuj (choćby ode mnie - widok na sklep w latach 70-tych)) przesyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:19 Hey Pozdrawiam Siodemkowiczow.. jaki ruch w jeden dzien az milo... Nie, ML nie jestem tym za kogo mnie uwarzasz. Choc w imieniny mam w ten sam dzien co Karol. W przedszkolu pare razy zwracano sie do mnie Karol, ale nie wiem czemu moze sie komus z owym Karolem kojarzylem.. Milo jednak widziec Olsztynskiego Forumowicza z Ontario na Starych "Smieciach" czyli w watku o siodemce. Trzeba przyznac obu AK i Fredkowi iz ich wizualna dzialalnosc pozwala nam doswiadczac wiecej wpsomnien. Za to wielkie dzieki. Pozdrawiam i czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 134.117.137.* 20.11.04, 06:29 No wiesz Mamut to bylo tak dawno temu, ze chyba kazda pomylka jest wybaczalna. Szczegolnie wtedy - gdy uzywa sie pseudonimu a nie imienia :->. Ale to nie wazne ciesze sie ze chociaz was troje namiezylem jakos - bo jak juz pisalem to do tej pory nie mialem okazji spotkac nikogo z wojewodztwa olsztynskiego a co dopiero mowic z Olsztyna!..... Prawde mowiac to nie szukalem za bardzo a o tym forum to wiem dopiero pare tygodni!...i to tak mnie przyciagnelo!!! Fredka zdjecia byly super ale dobrze by bylo jesli ktos z olsztyna z 7 przyciagnal by troche wiecej ludzi do tej strony !!!!....byloby ciekawiej!! pozdrawiam LM Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:29 Gość portalu: ML napisał(a): > No wiesz Mamut to bylo tak dawno temu, ze chyba kazda pomylka jest wybaczalna. > Szczegolnie wtedy - gdy ja bardzo dzielnie wprowadzam w blad:) > ciesze sie ze chociaz was troje namiezylem my rowniez cieszymy sie!! > jakos - bo jak juz pisalem to > do tej pory nie mialem okazji spotkac nikogo z wojewodztwa olsztynskiego a co > dopiero mowic z Olsztyna! no to niezle - a w T. Olsztyniakow wraz z Siodemkowiczami jak grzybow po deszczu :) > Fredka zdjecia byly super ale dobrze by bylo jesli ktos z olsztyna z 7 > przyciagnal by troche wiecej ludzi do tej strony !!!!....byloby ciekawiej!! No wlasnie! Mnie niedawno Mamut tutaj przyciagnal, po prawie rocznym namawianiu - teraz juz nie wyrzucilby mnie stad sila :) Na przyklad z naszej klasy ponad polowa ludzi tutaj zaglada ale NIC NIE PISZA!!!! GRRRR Trzeba cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:13 Gość portalu: jd napisał(a): > Allan, jeśli czujesz przypływ energii, przypomnij wszystkim swego e-maila i > oczekuj (choćby ode mnie - widok na sklep w latach 70-tych)) przesyłek. tez podpisuje sie pod ta prosba czterema lapami!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 134.117.137.* 20.11.04, 06:38 Zrobiliscie Kawal dobrej roboty AK i Fredek - Nie zapomnieliscie o innych Nie kazdy mial okazje widziec tamte stromy bardzo dlugo!! no i casami mala fotografia potrafi przyciagnac usmiech na twarzy!!! Jak zobaczylem Pana brzozowskiego p. Gajko i innych starszych nauczycieli to myslalem ze mysze w komputerze rozwale z wrazenia!!! Az mnie scisnelo .... pozdrawiam LM Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 11:20 Dzis widzialem Filuta w realu... czesto Go widuje na Alei... Zdjecia moje juz trafily do ak, sa zamieszczone. Ta akcja byla dawno, ale jakos ucichla... Mam jeszcze sporo z Przedszkola 2 do ktorego chodzila wiekszosc siodemkowiczow. ak, przeslac? Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:43 zbyszek07 napisał: > Dzis widzialem Filuta w realu... Pozdrow go kiedys od nas jak go jeszcze raz zobaczysz :) > Zdjecia moje juz trafily do ak, > sa zamieszczone. super! a ja sie dzisiaj zastanawialam jak to sie stalo, ze ostatnim razem przegapilam tyle zdjec:) - a widze, ze to po prostu juz nowa dostawa! SWIETNIE! Ja naprawde mam nadzieje, ze to sie rozrusza!! > Ta akcja byla dawno, > ale jakos ucichla... no to teraz macie przechlapane - nie dam Wam spokoju:) > Mam jeszcze sporo z Przedszkola 2 > do ktorego chodzila wiekszosc siodemkowiczow. > ak, przeslac? SLAC!, PANIE JANKU SLAAAAAAAAAAC! :) ak - przepraszam, ze tak glowe zawracam :) Problem w tym, ze ja i komputery to dwa przeciwne bieguny odpychajace sie strasznie.. grrrr Nie mam zielonego pojecia i wystarczajaco cierpliwosci aby rozgryzc zagadke tworzenia ston internetowych. Jesli ktos wytlumaczylby mi jak to sie robi to przestalabym Wam glowe zawracac i sama zabralabym sie 'do roboty' - zanim jednak to nastapi to Was troche z rownowagi powyprowadzam:) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:11 Gość portalu: ak napisał(a): > W każdym razie idea była właśnie taka, że zdjęcia będą do mnie dosyłane > i wstawiane na stronę. Ile tego dotarło - widać. Ogromne dzieki za to co dotarlo na strone!! Moze jednak latwiej docieraloby gdyby jakis e-mail address byl tutaj ogolnie dostepny?:) > Fotki z 50-lecia robiliśmy do > spółki z Fredkiem. Te zdjecia to skarbnica! Po skonczeniu Siodemki bylam przy szkole tylko raz - w srodku juz nigdy, a tu naraz ogladam fotki nauczycieli, auli szkolnej, kacika z Kruczkowskim itp!! - szok... :) > Poza tym wygrzebałbym jeszcze conieco z własnego śmietnika, tylko czasu mało. > Zobaczymy, może się zmobilizuję :) no wlasnie - M O B I L I Z U J sie tam natychmiast:) - Czy zdajesz sobie sprawe z tego ilu chetnych tu oczy wypatruje za jakimikolwiek pamiatkami ze szkoly? :) - serio - jesli bedziesz mial chwile czasu i ochoty to nie badz uparciuchem i do dziela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 23:06 Jasne, mobilizowac sie... i to juz.. a moze sie ktos wreszcie zmobilizuje i wykopie z posrod szpargalow tarcze szkolna.. ktos kiedys cos obiecywal... a tu wiecie jak to jest.. obiecanki cacanki a glupiemu radosc. Wiec do dziela kopac kopac.. im glebiej tym lepiej. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak @ borasca0107 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.04, 16:14 Sprawdz poczte (gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: @ borasca0107 IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 19:56 eh, borasca, co sie nie odzywasz. Jestes moze na Santa Clause Parade? Daj znac. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 SP 7 22.11.04, 07:15 Tarcze jestem pewny ze gdzies mam, wykopalem ja z miejsca gdzie takie pamiatki leza... i diabel ogonem nakryl. Polozylem gdzies i nie ma... Pewnie sie odnajdzie... kiedys... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: SP 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 22.11.04, 12:41 Wlasnie zastanawiam skad ta tarcze dostac. Trzeba by popukac po Al. Przyjaciol po domach. Ktos musi ta tarcze miec. Albo napisze do szkoly. Moze na kolku informatycznym wrzoca to na scanner i przesla nam ... Wlasnie bylem na oficiajnej stronie "siodemki". Niezle sie prezentuje. I kilka fajnych zdjec ... sp7olsztyn.webpark.pl sp7olsztyn.webpark.pl/box/p1240642.jpg sp7olsztyn.webpark.pl/box/p1240654.jpg sp7olsztyn.webpark.pl/box/p2090759.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: @ borasca0107 23.11.04, 06:03 Gość portalu: mamut napisał(a): > Jestes moze na Santa Clause Parade? Daj znac > aha.. akurat - na tej niedzielnej paradzie mikolaje bez prezentow sie prezentowali:) wiec szkoda bylo czasu:) Poza tym nikt ze znajomych nie chcial swoich dzieci pozyczyc - przeciez trzeba bylo jakos poudawac, ze ja w ogole nie jestem zainteresowana mikolajami:) ak - serdeczne dzieki! Wiecej skrobnelam w mailu:) Fredek - te zdjecia zimowe sa bajeczne!!! ale numer - nawet biblioteka szkolna? ! Czy mi sie wydaje, czy drastycznie skurczyla sie?:) Draznicie mnie tylko tymi tarczami szkolnymi:) J A C H C E T A R C Z E S I O D E M K I ! ! ! ! :) Pozdrowionka B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: @ borasca0107 IP: *.h.pppool.de 23.11.04, 06:56 Biblioteka chyba ta sama. Przynajmniej atmosfera i ksiazki podobne jak kiedys. Materia sie nie skurczyla , wiec my inaczej na to patrzymy. Ale usmialem sie , ze wszyscy tam komiksy czytaja ... i to chyba nie "Koziolek matolek" albo "Tytus, Romek i Atomek". Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: @ borasca0107 IP: *.qc.sympatico.ca 23.11.04, 15:24 Tak, ciekawe ze to komiksy, chociaz moze nie ma w tym nic dziwnego, za naszych czasow w koncu "Tytus, Romek i Atomek" byli najbardziej popularni, teraz pora na innych bochaterow. Zauwazcie jedno prosze ze w Bibliotece sa tylko chlopcy. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 mru-mru-mru :) 24.11.04, 19:23 Mir Mur!!! OGROMNE DZIEKI ZA p.SERAFINA!!!! :)))) - tylko jedno?? nie masz wiecej??? ZLITUJ SIE NAPISZ COS WIECEJ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: mru-mru-mru :) IP: 207.61.23.* 24.11.04, 20:22 Czesc Mirmur i czesc Boraska hehe.e.. Dzieki serdeczne za zdjecie ktore mi przyslales. Juz wczesniej napislam na twoj e-mail, ale Boraska zyc mi nie daje i mowila ze puki cos na forum nie napisze to nie da mi zyc. Takze pozdrawiam wszystkich sodemkowiczow z naszego rocznika i nie tylko wszystkich. W kazdym razie mam nadzieje ze inni tez sie odezwa. W sumie moje poczatki w sodemce zaczely sie od Klasy A, 1969 rocznik ale widze ze jakos z Klasy A nikt sie nie odzywa a wiem ze czesc z nich nadal mieszka w Olsztynie, pozdrowienia dla Ani. A pozatym inne roczniki mogly by sie tez odezwac troche mlodsze tez jak np. szanowna pani Iwonka. Trzeba troche powspominac sodemke. Ah wlasnie co do zdjec to mi sie przypomniala ta mala biblioteka nie w szkole bo jakos jej za dobrze nie pamietam, tak tylko przez mgle ale ta mala na Al. Przyjaciol, wiem ze tam zawsze mieli fajne ksiazki i czasopisma i jakos tam bylo zawsze cicho i jakos tak przyjemnie taka ala domowa atmosfera, moze ktos ma jakies fajne wspomnienia z tego miejsc. Pozdrawiam wszystkich Dzieki za zdjecie p. Serafina, strasznie milo milo bylo go zobaczyc. A wlasciwie ma on moze komputer mozna do niego napisac, jak macie do p. Serafina e-mail adres to bardzo prosze o podanie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh 1969 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 21:53 Arabella zaczynala w 1969 w I A? Ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Fredek!! dziękuję!! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.04, 20:44 Fredek!dzieki bardzo za linki.Jednego zdjęcia nigdy nie widziałem.ma tytuł- j.polonez. na nim od lewej-Józek , Teodor, ja ,Darek, Robert.Jak widać na zdjęciu,patrzę w prawo,gdzie siedzi Asia, w której się kochałem.Niestety była w klasie o rok starszej.A wiadomo 7klasistka i 6klasista, to przepasć.To tak mnie oniesmielalo,że niestety ten "romans" nie został "skonsumowany" nawet pocałunkiem w policzek,mimo że bywaliśmy u siebie w domach.Pozdrawiam Asię jeżeli czyta, i polecam piekarnię na Likusach należącą do jej rodziny.Razowiec najlepszy w mieście.Asie tez można tam zobaczyć.Aaa na zdjęciu z wycieczki do Warszawy stoję pod Chopinem.Ten kurdupel z długimi piórami.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 25.11.04, 13:25 Fajnie skomentowales te zdjecia ... A tutaj jeszcze raz dla wszystkich linki na te dwie fotografie: home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/slides/j_polonez.jpg home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/slides/j_wycieczka.jpg Tymrazem pozdrowie Jozka od MIKI ... Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... 25.11.04, 22:24 hej.. milo czyta sie Wasze wspomnienia, tym bardziej ze wkrada sie watek romansowy poparty zdjeciami!! :)) piekarnia na Likusach tez mi sie mile kojarzy - pamietam kolejki po chleb o piatej rano po swiezy chleb!!! TAKIEGO PYSZNEGO CHLEBA Z CHRUPIACA CIEPLA SKORKA JUZ WIECEJ NIGDZIE NIE JADLAM - chyba, ze tam jakas nowa piekarnia otworzyla sie po moim wyjezdzie? :) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... 26.11.04, 07:01 Smak nigdy nie bedzie ten sam... Niedawno kupilem oranzade w proszku, kiedys sie ja jadlo, teraz juz tylko... pije. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 20:46 Zbyszek, niby dlaczego nie możesz jej zjeść z ręki jak bóg przykazał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.04, 00:09 Tak, tak Zbysiu, wylizać, a nie na łatwiznę tutaj. Fredek, widzę, że prcujesz pilnie. Ja też się zabiorę za jakieś dwa tygodnie do podobnej roboty, bo chwilowo nie wyrabiam z czasem. Parę dni znowu nie zaglądałem na forum. Borasca, dzieki za maila, a co ze zdjęciami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 00:50 Zbyszek masz racje z tym smakiem miałem ostatni okazje pić oranżade,coś strasznego kompletna poraszka jakaś za słodka,mdła i pachnie jak plastikowa reklamówka na zakupy. Zatęskniłem też za smakiem serwowitu-ta lekka nuta drożdźy z wyraźną słodkością ,kolor gruzińskiego konaku cztero gwiazdkowego PYCHOTA oczywiści do tego ćwiartka swierzutkiego (wypieczonego)chlebka plus serek topiony "gołda" (tz.TELEWIZOREK) i długa przerwa mogła trwać w nieskończoność To co teraz jest w sklepach to koszmar nawet chleb jest nie taki,czegoś mu brakuje-------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 09:16 wiecie gdzie można napić się serwowitu ? - w Wilnie ! taki sam smak , ale tam nazywa się - kwas chlebowy. jest w sklepach, ale tez podaje się go w dobrych restauracjach.np.do cepelinów. byłem wiosną i nadal tęsknię.mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 09:21 www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/serek_topiony_edamski.jpg to link do seka topionego,niestety gołdy zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsik Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 21:57 Jesli chodzi o oranzadę to polecam hoopa to jest ten smak oranżady z minionej epoki trochę za słodki ale smak ten sam . Mnie też brakuje smaku sorbowidu w tych butelkach kapslowanych folią aluminiową ale to już nie wróci . Kochani nie miałem czasu pisać wczesniej ale to wina życia codziennego może niektóży nie mają takich zmartwień ale niestety to sama polska żeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.sympatico.ca 28.11.04, 00:06 no nie bylbym taki do konca pewny czy ten smak jeszcze nie powroci... wiadomo przeciez ze taki co to oprozniali butelki z serwowitem to bylo chyba wiecej. A tak swoja droga to ilu mililitrowe one byly? 400ml czy 500ml? Co do Wilna (polecam wszystkim wyprawe na Litwe) to Cepeliny byly niezle. Ich serwowitu niestety nie pilem i zaluje :( Nie polecam swinskich uszu. Mnie jakos nie przypadly do gustu, ale maja tam taka super potrawke podawana w nieduzych glinianych garnuszkach. Cos w rodzaju zapiekanej zupki. Pychotka. Niestety nie pamietam nazwy potrawy. Jedzenie jest niezle na Litwie i chocby z tego powodu warto tam pojechac. A nie bede juz wspominal o calym miescie: Ostra brama, wieza Giedymina, Katedra Wilenska, Kosciol Sw. Piotra i Pawla (to jest istna perla sztuki) czy tez stare miasto. Polecam taki wypad. Ja tam bylem 4 dni. Zaliczylem takze zamek w Trokach (Trakai). Pieknie polozony na wyspie na jeziorze. Moze co niektorym wysle pare fotek z podrozy. Warto tam pojechac. Prawie wszedzie mozna sie dogadac po Polsku. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." 29.11.04, 07:24 W Wilnie zasmakowal mi wilenski... chleb. Zupelnie inny niz u nas, chociaz na Olsztynski tez nie nazekam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:50 Ja miło wspominam bagietki z piekarni mieszczącej sie na rogu ul.Warmińskiej i Mazurskiej.Były pyszne-chrupiąca skórka a w srodku cieplutke i pachnące ciasto,do tego oczywiście kefir z butelki. Obecnie bagietki wyglądają i smakują jak podpałka do kominka są po prostu niezjadliwe BEEEEEEE!!!! mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 29.11.04, 13:20 Pozdrowienia z Frankfurtu nad Menem. Niestety musze tu tydzien posiedziec i czegos sie nauczyc ... A olsztznski chleb jest naprawde bardzo dobry ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 30.11.04, 02:00 Hey Fredek, mam nadzieje ze trening nie zanudny i ze przynajmniej wizyta w jakis sposob jest atrakcyjna w tym miescie. Zagladaj tu troche bo ostatnio Ciebie tu brak. Co do moich wypraw do Wilna, to pamietam ze nigdzie uswiadczyc nie mozna wystarczajacej ilosci lodu w napojach chlodzacych. Napoje z lodowki wedle tubylcow nie wymagaja lodu. Mialem szanse lyknac kielicha Litewskiego specjalu wysoko procentowego o nazwie "Zalgirdas". Nigdy wiecej...Cholernie wysoko procentowe swinstwo, a ja dalem sie namowic na taka piedziesiatke. Az mi dech zabralo.. nie dla mnie takie wyjatkowe trunki.. Przepala na wylot. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 30.11.04, 17:09 Trening wogole nie nudny. Tylko po 9 godzinach przed komputerem troche glowa sie 'dymi' .. Frankfurtu jeszcze nie zwiedzilem. Wczoraj przespacerowalem okolice hotelu i stwierdzilem, ze tam nic nie ma. Zobaczymy moze dzis sie gdzies wyskoczy. Tylko , ze dobrego towarzystwa brak. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.04, 18:37 Hi Fredek, czyżbyś był w Mörfelden? Tam faktycznie oprócz Nike-Factory nie ma nic. Męczyłem sie tam w hotelu Astron kilka dni. Keep smiling :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 01.12.04, 06:03 To nie lekko. Faktycznie masz ciezki wybor... pare ladnych godzin przed komputerem spedzone na intensywnym treningu moze wykonczyc... ale zato towarzystwo fajne jest na forum. Ciezki wybor... Ale moze skus sie na wypad do centrum...wez kamerke i strzelaj zdjecia.. To ci dobrze wychodzi. Pozniej oczywiscie pokaz wszystkim na website. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 01.12.04, 08:57 Wieczorem niestety juz ciemno , i musial bym ze statywem smigac. Moerfelden to tu nie jest, ale cos miedzy Kronberg i Eschborn. W kazdym razie same biurowce i autostrady. Dzis wieczorem sobie Schalke w TV poogladam. A jutro wyskakuje do 'Mainhattanu' ... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 12:44 Miki mnie rozszyfrowal, co zreszta nie bylo takie trudne. Spotkalismy sie na miescie, okazalo sie ze widywalismy sie juz wczesniej... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.04, 14:39 wspolne rajdy Rowerowe i śpiewanie szant "Pod Kotwicą" do zdarcia gardła. jutro zadzwonie w sprawie treningow w siatkę. a nastepne szanty w grudniu.dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 15:02 02,12 Baltazar o 20,00 Bede po siatkowce, chyba ze tez na siatke przyjdziesz... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 20:12 > śpiewanie szant "Pod Kotwicą" do zdarcia gardła. szaaaaaaaaaaaanty! JA TEZ CHCE!! :) a czy przypadkiem ktos z Was nie ma jakichkolwiek zeglarskich kawalkow w formacie mp3 do wyslania np. na moja skrzynke mailowa? :) - najchetniej z zalaczonymi chwytami gitarowymi? :)) Czy nad Menem tez tak gwizdze jak u mnie dzisiaj? :) Jakas godzinke temu mialam okazje zaobserwowac przez okno skierowane na polnoc padajacy snieg. W tym samym czasie okno zachodnie prezentowalo deszcz. Jednym slowem-istny misz masz. Teraz swieci slonce ... grrrrrr Przesylam Wam cieplutkie pozdrowienia z wygwizdowaaaaaaaaaaa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.12.04, 20:43 Eeee, nie za dobrze Wam tam za tą globalną sadzawką ? Słońce macie i to po 20-tej, a tu już po 17-tej szaro, zimno, niprzyjemnie, luźna plomba dzwoni w zębie. Pogodę mamy do duszy. Pada deszcz, którego nie widać z powodu mgły. Na jutro też zapowiadają śnieg z deszczem. Dzisiaj wygnało mnie do roboty już przed 6-tą, a wróciłem przed godziną. Cały dzień przed monitorem. Nie nie jestem zboczony, włączyłem na moment, żeby odebrać pilną pocztę i look'nąłem (tak się za moich czasów anglizowało pod koniec sódemki) na moment na forum. Teraz prysznic, lampka czerwonego wytrawnego Nermburgera made in South Africa i compact Pink Floyd. Odmeldowuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 22:02 > Teraz prysznic, lampka czerwonego wytrawnego Nermburgera made in South Africa > i compact Pink Floyd. ale Ci zazdroszcze!! GRRRRRR :) a ja ? w kubku jakies resztki zdechlej kawy - ale musze przyznac, wytrawnej:) bo cukru zabraklo grr ... a w tle co chwile swoistego rodzaju Pink Floyd w wydaniu szefa:) - tak jeszcze przez godzine, a potem okolo poltorej godziny przedzierania sie do swoich domowych pieleszy, potem nalot dywanowy na lodowke, a potem to chyba normalnie wskocze do wiadra lodow, aby w przyspieszonym tempie stresy odreagowac na zakonczenie dnia:) Ciekawe co w Siodemkowym grodzie nad Lyna slychac?:) Wywialo wszystkich czy co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 02.12.04, 01:01 eh, borasca! Zdala od wiaderek z Lodami.. niechce potem sluchac narzekania ze szkodza.. Lepiej sie przejdz do Second Cup. Masz go ponizej College&Yonge St. Lepiej pojdz i zafunduj sobie kubek goracego apple cider i bedziesz okay. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 07:08 no wiesz? Jak zyje, jeszcze nie wymknelo mi sie nawet w goraczce, ze lody szkodza!!! :)))) a tak na marginesie to zjadlabym loda calypso z Hortexu. i zagryzlabym herbatnikami ze szkolnego sklepiku..... aaahhhh...!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 07:23 Stronka jednego z Olsztynskich zespolow szantowych. Dzis graja w Baltazarze... :-) www.wodnypatrol.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 10:28 i jeszcze jedna strona. :-) www.mietekfolk.itnet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 02.12.04, 17:09 Milych szantow !!! A ja jade dzis oto to poogladac: www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html i to: www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki jeszcze o Vilnie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.04, 17:37 zdjęcia Frankfuru jak z Vilna.ostatnio bylo o zabytkach i troche o napojach.To ja to rozwinę. Bardzo dobre i mocne kolorowe wódeczki(50%). Ciężko wymówic nazwę:lietuvisko midaus balzamas- SUKTINIS. Przy kupowaniu 2butelki, wymawiałem tak jak reszta wycieczki-SUKINSYN. Jeżeli za ladą duży Litwin, lepiej nic nie mówić, tylko pokazać palcem. Piwa nie polecam.Dobra STARKA, ale na drugi dzień mewy strasznie tupią o pokład. Do spania polecam hotel POLSKI. Dobra kuchnia,czysto.Nie wiem ile za pokój. (byłem z amatorskim teatrem z Gietrzwałdu-płacił zapraszający). W hotelu powiedza gdzie iść na Cepeliny.W centrum są mrożone 3 kluski!Można je wciągnąc nosem!Zato tam gdzie byłem potem-1 ogromny na drewnianym tależu! W połowie konsump. musialem pochodzić wokól stołu,żeby sie ułożyło Rozmawiajcie po Polsku!Litwini nie mówią,ale rozumieją.Nie po rosyjsku! Litwini znają,ale nie chcą słuchać. Jeżeli ktoś jedzie szukac mocniejszych wrażeń-srogo sie rozczaruje.Przez 4 dni cały czas w mieście(nie licząc 2 wieczornych spektakli)widziałe 3 (slownie trzy) ładne kobiety! w tym jedna byla Polką.Po 3 dniach jak zobaczyłem z daleka zgrabna blondynkę,to dogoniłem(kazdy by gonil po 3 dniach)a z bliska okazala się być facetem z długimi blond włosami i wąsem na przedzie!!Lepiej zabrać ze sobą :koleżankę,żonę,kolegę-co tam kto lubi.trochę się rozgadałem , mam nadzieję że nie zanudzilem.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: jeszcze o Vilnie IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 04:43 No nie... ja za eksperta sie nie powoluje.. ale miki zes chyba przesadzil z tym komentarzem o paniach... ja co prawda zonaty facet jestem i nie wypada... ale co tam...atrakcyjnych babeczek to ja nawet widzialem sporo... nie narazaj sie litwinom czy litwinkom. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek nie o Wilnie .... IP: *.isus.emc.com 03.12.04, 08:43 A jakie "laski" po Frankfurcie wczoraj biegaly ... Do wyboru do koloru. Chyba ze wszystkich stron swiata. Naogladalem sie tych wiezowcow i swiatecznego bazaru. Wszedzie ladnie oswietlone i pachnialo jakims zarciem albo grzanymi napojami. Ale 2 godziny przepychanki wystarczylo ... I dzisiaj po poludniu czas wracac do domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: nie o Wilnie .... 03.12.04, 09:07 a jakie "laski" szanty nad Lyna spiewaly!!! co bede opowaiadal... Olsztynianki to OLSZTYNIANKI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 04.12.04, 07:54 no coz watek nr.7 podrozuje troche to i opowiada.. Fredek.. a masz jakies fajne nowe fotki.. mam nadzieje ze aparat ze soba wziales. Moze cos utrwaliles ;) Ale z innej paki. Nie jest zle czasem tematycznie zboczyc w bok, ale faktycznie nieco odbieglismy od tematu czyli szkola NR.7. W takim wypadku apeluje do tych nowych i weteranow siodemkowczow aby probowali odgrzebac stare wspomnienia i pisali tu o nich.. Zbyszek, a jak tam tarcza? Jest? Mir-mur fotke Serka przeslales... a gdzie obiecane komentarze.. pisz! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 04.12.04, 13:42 Tarcza ...w lesie... moze kiedys na emeryturze znajde... Dzis wycieli jedno z drzew na Baltyckiej przy rybaczowce. Pozostaly trzy... pamietacie bocianie gniazdo na jednym z nich? takie z dlugimi iglami... Bylo gdzies jeszcze bocianie gniazdo w okolicy 7-ki? Pozdrowka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.qc.sympatico.ca 05.12.04, 03:53 Taka tarcza to skarb, a kiedys przeciez tak sie ich nosic nie chcialo.. co niektorzy wyskubywali co niektore literki... a teraz glowe daje ze z checia chcieli by byc posiadaczami takiej pamiatki. Starych drzew zawsze szkoda..ale czasem cos tam trzeba wyciac.. oby tylko nowe byly sadzone aby cieszyc na dlugie dlugie lata. Mam nadzieje ze te wycinki w parku Jakubowym przysporza mu tylko chluby a nie straty.. Troche szkoda porosnietego parku... ale na nowe pomysly trzeba byc czasem otwartym. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 21:27 mir-mur, tepsik i AD... gdzie jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:44 Cześć Mamut wiem gdzie jest orginalna tarcza siódemki! Widziałem ją w św.lipce,była przypienta do imitacji lipy w kościele jako wotum. Trzeba tylko tam pojechać i pstryknąć pare fotek no i mamy. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 69.158.130.* 06.12.04, 01:04 he he he... masz swieta racje... pamietam jak tam jedna zostawilismy... bravo.. trzeba by bylo sie tam kiedy przy okazji wybrac... ale tarcz tam bylo setki.. troche czasu zabierze znalezc.. Masz ty brachu pamiec... Dziekuje za fotki z krzywym. Mir-mur juz jest a gdzie reszta? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 06.12.04, 07:15 Moge byc w Swietej Lipce 25,12 bede jechal do Ketrzyna. Moze? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.12.04, 16:29 nie może, tylko napewno! Poza tym dopadł mnie wirus. Idę do konowała. Bywajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 08.12.04, 07:02 Pedz wirusa! niech wyrusza, gdzies w bezludne dzikie strony! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh 1969 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 18:36 Jest tu gdzies Arabella? Rocznik 1969 to znaczy, ze wtedy zaczynala czy konczyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: 1969 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.04, 19:49 To jest jej rocznik urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: 1969 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:53 Czesc No zgadza sie rocznik urodzenia. Pozdrawiam AD i pozostalych z naszej klasy. Dzieki tez Mirmur za kontakt do Serka supper. Ja i Mamut napewno do niego napiszemy, zreszta swieta sie zbliza az grzech by byl nie wyslac kartki swiatecznej. A co tam slychac u was, u nas na troche zawitala zima bo juz mielismy snieg, a u was podobno sloneczko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: 1969 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:50 Przykro mi ale ja to oznacza rok urodzenia. Ale milo ze ktos sie jeszte tutaj odzywa. Ja znam kilka osob z nizszych rocznikow z Olsztyna ale nikt z nich niestety sie nie odzywa. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: 1969 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.04, 15:42 co to znaczy z niższych roczników?? starszych czy mlodszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:56 Czesc Mirmur hehhee...ehhee.e.. mowisz w sw. lipce, ah to okropne czy nie ma nikogo z 7-mki zeby mial zachowana stara tarcze. No tak w sumie my nie zachowalismy. Wiec apeluje do wszystkich siodemkowiczow o zrobienie zdecia tarczy i nam jej wyslanie. Dzieki serdeczne za kontakt do Serka. Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.04, 15:47 A co ? ja od macochy jestem ? też chcę napisac kartkę świateczną do Serka!! Aaa moze ktos ma adresy do innych nauczycieli. milo by im bylo ,gdyby dostali furę kartek ( maili) z życzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 09.12.04, 16:08 Gość portalu: miki napisał(a): > A co ? ja od macochy jestem ? też chcę napisac kartkę świateczną do Serka!! hehehehe... skrobnij do mnie na maila to Ci podam jego adres :)) ja swoja kartke swiateczna wrzucilam do skrzynki dzisiaj rano:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 10.12.04, 06:44 No to Ci sie udalo, brawo. Ja jeszcze nad moja slencze, ale pikna bydzie. Siostra mi ja podpisze obok mojego autografu w sobote i fru do skrzynki i leci za Wielka Wode. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 10.12.04, 07:07 Pozdrowie od Was 7-ke w swieta, jesli chcecie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 10.12.04, 14:02 Pozdrawiaj ... I znowu beda Topole scinac ... Tym razem kolo plazy miejskiej. Szkoda ... Cytat z: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2438205.html ... Najmniej wątpliwości budzi usunięcie czterech topól z ul. Jeziornej (niedaleko Plaży Miejskiej) - są stare i w każdej chwili grozi im złamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.04, 23:26 Taki sport widac znalezli. Scinaja zamiast nowe sadzic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Do Redakcji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.04, 19:44 Część 33 rozpoczęta, 32 prosi się do archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek 83 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 217.168.136.* 27.01.05, 22:08 pozdrawiam wszystkich;-)) Odpowiedz Link Zgłoś