Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 czesc 32

IP: 69.158.128.* 17.11.04, 01:57
Zaszczyt to wielki, zaczynamy czesc 32. Moze pojdzie nieco z gorki jako ze o
snieznej zabawie i sankach bylo pod koniec czesci 31.

czuwaj
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 17.11.04, 07:04
      W ten weekend ma popadac,
      ale to ma tez dobre strony.
      Moze sie spotkamy na wirtualnych
      "Trzech Koronach"?
      a moze na "Mrowczej"?
      Sanki jeszcze mam...
      :-)
    • Gość: branchette Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dt.com.pl / 83.238.0.* 17.11.04, 15:12
      CZESC!!!

Moze tym razem sie uda. a moze po prostu nikogo z Was tutaj nie ma.

Ab ovo: Czy na to forum zaglada ktos, kto uczeszczal do klasy A, ktos kto sie
      urodzil w roku 1980? Wychowawczynia pierwszej >?< klasy byla Pani Szymkiewicz,
      potem Kozakiewicz - tej drugiej nie lubilam, wiec nie wiem czy nazwiska nie
      przekrecilam... ;)

W kazdym razie - jesli zaglada tutaj kto taki, to SERDECZNIE POZDRAWIAM!, i -
      odezwalby sie moze kto,co? ;)

Dzieki
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 01:02
        No tak, nowa czesc otwarta a pare osob szlaja sie po starych.. powracac do
        obranego kierunku. Kierunek Berlin.. tfu, tfu... znaczy sie czesc 32-ga i juz
        tu zostac.. Co do nowego siodemkowicza LM czy ML to zapraszam na website
        naszego weterana forum Fredka czyli na www.krenzek.de. Tez jest tam
        kupa fajnych zdjec okolic siodemki jak i zdjec z przeszlosci czyli z lat
        szkolnych. Polecam.

czuwaj
        • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 03:43
          Gość portalu: mamut napisał(a):

> No tak, nowa czesc otwarta a pare osob szlaja sie po starych.. powracac do
          > obranego kierunku.

:o)))
          nie szlaja sie, tylko sprowadza ludzi na prosta (szkolna) droge:)

Co tutaj taka cisza?

CO JEST Z WAMI?

WRACAC MI TU NATYCHMIAST na pogaduchy, a jesli nie macie czasu pisac
          to poprosze chociaz o odcisk lapy podpisany trzema krzyzykami:)

Powspominajmy sobie czasy szkolne - z ogromna checia poczytalabym rowniez o tym
          co sie dzialo w siodemce zanim zaczelam tam uczeszczac a takze po opuszczeniu
          szkoly - wiec Blanchette i ML - cala nadzieja w Was! :)
          Ja, Mamut, Arabela, Tepsik, Zenobia, Mir Mur, AD (i jeszcze kilka osob, ktore
          napewno tu zagladaja ale sie nie odzywaja grrr) bylismy w jednej klasie - osma
          B skonczylismy w 84... chyba :) napewno ... :)

ML odkurzaj szybciutko swoje zdjecia szkolne i wyslij nam do poogladania!! :) -
          w ogole to nie uwazacie, ze fajnie byloby stworzyc jedna strone internetowa
          gdzie kazdy moglby umiescic jakies swoje zdjecia szkolne - mysle, ze niezla
          zabawa bylaby z przegladania tych fotek, a i wspomnienia polalyby sie potokiem -
          taka jedna wielka baza zdjeciowa Siodemkowiczow - co Wy na to?? Cale
          szczescie, ze Mamut i Fredek stworzyli swoje strony - przynajmniej jest na co
          popatrzec i powspominac.

Powracajac do tematu 'kartofel' - z wykopek pamietam tylko zapach ziemii i kawy
          zbozowej - mam nadzieje, ze nie rylam tam nosem po glebie????? :)

a saneczki??? - do konca zycia nie zapomne zjazdu na sankach z Zenobia po torze
          saneczkowym w lesie tym przy torach - przy przejezdzie. W kilka minut jazdy
          migawki calego zycia mi sie przewinely :) Kaskadera o zawal serca
          przyprawilaby, a co dopiero mnie :))))

ODEZWIJCIE SIE!!! bo jak nie to przestane pozdrawiac
          i naprawde zaczne warczec:))))

p.s. zlot Siodemkowych Olsztyniakow w Tor. nadal aktualny!! :)

• Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 04:06
            Nad tym zjazdem trzeba bedzie popracowac... ale z powodu nadchodzacego okresu
            swiatecznego trzeba bedzie to chyba przestawic na nadchodzacy rok 2005 (no
            prosze 2+0+0+5=7 czyzby zbieg okolicznosci?) Wtedy zchecia mozna sie gdzies
            umowic na piwko i wspominki.. ktos mi jest winny juz pewnie 24-pack... tak
            tak.. ja licze odsetki za kazdy tydzien ;) Kompletnie nie mam nic przeciwko
            temu.

Pozdrawiam starych jak i nowych bywalcow watku NR.7

czuwaj
            • Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 06:18
              Obejzalem strone Fredka i ...nie powiem az sie lezka kreci....Ja ostatni raz
              odwiedzilem tamte strony w 1997 albo 1996 i bylem tylko 1 miesiac nie sposob
              bylo wszystko obejzec Ale strony naszej szkoly akurat widzialem i cala
              dzielnice!!......Hm...patrzac na terazniejsze zdjecia zauwazylem bardzo duza
              ruznice!!!-
              • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.11.04, 11:40
                Pozdrowienia do LM w kanadyjskie strony.

Jozek mieszka w Gelsenkirchen i dobrze mu sie powodzi.
                Zaglada do Forum od czasu do czasu ale tylko pasywnie.

Na spotkaniu z okazji 50-lecia 7-ki bylo sporo ludzi z waszej klasy.
                Szwejk i Co. Rozmawialem wlasnie z nimi troche bo z widzenia ich tez znalem.

Dla Jozka przekaze pozdrowienia tylko powiedz mi od kogo ?
                Czy LM to jeszcze stare inicialy , czy nazwisko sie zmienilo ?
                • branchette Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:05
                  LM ma racje - wspomnienia ruszaja..choc dla mnie te zdjecia sa [nie chce tutaj
                  oczywiscie nikogo urazic :) ] raczej historyczne..tzn. ukazuja swiat w jakim
                  nie zylam. Faktem jest jednak, ze tamte okolice wzbudzaja we mnie dziwne
                  uczucie..Nie uczeszczalam do 7ki dlugo, bo jedynie przez 4 klasy, ale czulam
                  sie z tamtymi okolicami szczegolnie zwiazana..tak chyba nawet jest po trosze
                  rowniez dzisiaj..jezeli tylko jade do domu na dluzej to, mimo iz aktualnie
                  mieszkalabym w zupelnie innej czesci miasta, jak tylko znajduje chwile na
                  wycieczke rowerowa to "dziwnym trafem" kola wioza mnie wlasnie w okolice Plazy
                  Miejskiej, dawnej budowlanki, ekonomika, kosciola M. B. Saletynskiej,i wreszcie
                  SP7..tak, zeby sprawdzic tylko czy wszystko jest "na miejscu"..ale wiele sie
                  zmienilo..

Pozdrawiam Was wszystkich Serdecznie!

Aha- wielkie dzieki,ze ktos wreszcie zauwazyl moje posty ;)
                  • branchette Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:30
                    !! AHA !! :)) Chcialabym jeszcze serdecznie PODZIEKOWAC Fredkowi - za zdjecia
                    oczywiscie. Mowie o fotografiach Olsztyna z 1981 - sila rzeczy nie pamietam
                    miasta z tego okresu i pewnie dlatego fotografie zamieszczone na stronie
                    zrobily na mnie az takie wrazenie. Jeszcze raz - wielkie dzieki :)

Ps. zmobilizuje sie i przy najblizszej wizycie w domu sprobuje sama cos
                    wygrzebac :)
                    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 14:56
                      Po wczorajszej wichurze na Al. Przyjaciol zerwalo troche linii telefonicznych,
                      juz sa naprawione, lub naprawiane.
                      Topole nad Krzywym zgubily kilka galezi.
                      Wiekszych szkod nie zauwazylem.
                      Sniegu ciagle nie widze...
                      Pozdrowka
                      • Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 17:27
                        Inicjaly " LM " To Leszek Majcher odnalazlem siebie nawet na zdjeciach w twoim
                        czarnobialym archiwom Fredek!! ( chyba na trzech ) Mieszkalem Na ul Al. Roz
                        Ja niestety podczas mojego krutkiego pobytu w 1996 nie mialem okazji spotkac
                        wielu znajomych ze szkoly ale prawde mowiac to nie wielu tez tam
                        mieszkalo ...ha ha !!..jak widac wiekrzosc paleta sie po swiecie ., dzwonilem
                        do Szwejka -to byl za granica, Raymund Pacmor - wiadomo wyjechal juz bardzo
                        dawno - chyba tak jak wy, Todek Snitko i moi sasiedzi - calkiem mozliwe ze z
                        jednym chodziles do klasy (Robert i Rysiek Bialek) tez w twoich stronach i
                        moglbym tak wymieniac i wymieniac!......Wy tam macie wesolo skoro tyle was tam
                        jest!........Ja po tylu latach znalazlem kilku znajomych w Toronto i to przez
                        ta strone, prawde mowiac to nawet ich jeszcze nie widzialem!
                        Bardzo mi sie spodobal pomysl tego forum i nie bede ukrywal ze zostalem w nie
                        wprowadzony niedawno przez kolege z klasy z ktorym nie mialem przez dlugi czas
                        kontaktu! No ale dzieki tym komputerom to teraz sie zmienia!!!Po cichu planuje
                        wyjazd do Olsztyna chyba na wakacje wtedy bede mogl sie nacieszyc na zywo ale
                        jak do tej pory to twoje zdjecia fredek robia dobra robote mozna sobie
                        powspominac--
                        • Gość: miki do LM IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.04, 17:50
                          Lechu ! czytam po małej przerwie. dzieciaki nie dopuszczają mnie do
                          kompa.napisz adres zdjęć Fredka. też chcę zobaczyć.
                          • Gość: Fredek Re: do LM IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.11.04, 10:29
                            Gość portalu: miki napisał(a):

> Lechu ! czytam po małej przerwie. dzieciaki nie dopuszczają mnie do
                            > kompa.napisz adres zdjęć Fredka. też chcę zobaczyć.

Tu linki do moich olsztynskich stron:

home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/
                            people.freenet.de/krenzek/1981/
                            home.arcor.de/alfred.krenzek/Olsztyn_2002/
                            www.krenzek.de/Al_Przyjaciol_2004/
                            www.krenzek.de/olsztyn2004/
                            Do Leszka w Ontario.

Rozmawialem z Jozkiem. Wlasnie sie zdziwil ze cie los do Kanady popedzil.
                            Z Rajmundem i Beata z waszej bylej klasy mial kiedys kontakt.
                            Ale teraz ostatnio juz nie.

Pozdrowienia
                • Gość: Rafał Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 12:11
                  Cześć Fredek i wszyscy z forum SP 7, nie miałem przez ostatni rok czasu tu
                  zaglądać. W 2003 dyskutowaliśmy trochę o próbie spisania historii osiedla Nad
                  Jeziorem Długim - w międzyczasie wyszła już drukiem spolszczona i
                  zaktualizowana wersja artykułu E. Vogelsanga i mojego na ten temat, można ją
                  znaleźć w "Kalendarzu Olsztyna" na 2005 rok. Wszystkim, którzy udzielili
                  informacji i wsparcia przy jego napisaniu, bardzo dziękuję! Pozdrawiam i życzę
                  szczęśliwego Nowego Roku...
            • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 19:25

> Nad tym zjazdem trzeba bedzie popracowac... ale z powodu nadchodzacego okresu
              > swiatecznego trzeba bedzie to chyba przestawic na nadchodzacy rok 2005 (no
              > prosze 2+0+0+5=7 czyzby zbieg okolicznosci?) Wtedy zchecia mozna sie gdzies
              > umowic na piwko i wspominki.. ktos mi jest winny juz pewnie 24-pack... tak
              > tak.. ja licze odsetki za kazdy tydzien ;) Kompletnie nie mam nic przeciwko
              > temu.

ooohh.. prosze - to mi tu licznik z odsetkami bije??? :)
              Pewnie z puszek bede musiala na beczki sie przerzucic splacajac 'dlug' ?? :)

Wlasnie - ja tez w tym roku juz sie nie wyrobie - wyjezdzam w swieta na dwa
              tygodnie i narazie czas mam przygotowaniami zajety, ale w nowym roku jesli
              tylko Ottawy, Mississaugi i mojego i Mamuta kawalka snieg nie zasypie to moze
              wreszcie sie spotkamy wszyscy????!! :) - ja w kazdym razie nie moge sie
              doczekac!

LM - ja Cie chyba niechcacy w blad wprowadzilam z Mamutem, sorki :)
              Mamut mieszkal na Baltyckiej a nie na Rybakach - w jednym z tych rozowych
              blokow - to jest ten pucaty blondyn ze zdjecia z czworka maluchow trzymajacych
              sie za rece :) Mam nadzieje, ze tych kilku znajomych w Tor. o ktorych piszesz
              to MY???? :) Musimy koniecznie spotkac sie wszyscy na dluuuuuuuuuugie
              pogaduchy!

Hej Branchette - Twoje posty tutaj sa zawsze zauwazane - uderzysz w stol,
              nozyce zawsze sie odezwa :)) Fajnie, ze zagladasz tu. Tak czasami, w momentach
              kiedy czytam tu na przyklad o Tobie, ze urodzilas sie sie w 80-tych latach,
              zdaje sobie wtedy drastycznie sprawe z tego jaki przedpotop robi sie ze mnie
              hehehehe....aaahh.. ratunkuuuuuuuuuuuuu! :))

Fredek - wlasnie przed chwila obejrzalam sobie spokojnie jeszcze raz Twoja
              strone - dopiero teraz oprocz szkolnych trafilam na olsztynskie zdjecia!! SA
              SUPER!!! Dziwnie czlowieka w gardle sciska gdy oglada te zakatki po tylu
              latach!! Jeszcze raz dzieki za strone! :)

qrcze - nie moge sobie przypomniec topoli nad Krzywym!!! ????

a tak na marginesie - to czy pamieta ktos Szopa Pracza z przedszkola na
              Rybakach???:) Na mydlo do mycia twarzy wydaje teraz podwojny szmal bo szope
              stracil zupelnie :))

• Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 21:20
                Acha no wlasnie Boraska !!

Czy ten blondyn trzymajacy sie za rece w przedszkolu to Karol!???
                • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 21:32
                  Gość portalu: LM napisał(a):

> Acha no wlasnie Boraska !!
                  >
                  > Czy ten blondyn trzymajacy sie za rece w przedszkolu to Karol!???

Mamut !! Odezwij sie!! o Tobie mowa a ty nic! :)

Jesli Mamut uzywal pseudonimu Karol w przedszkolu - to tak :))

• Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 20:46
            >w ogole to nie uwazacie, ze fajnie byloby stworzyc jedna strone internetowa
            >gdzie kazdy moglby umiescic jakies swoje zdjecia szkolne - mysle, ze niezla
            >zabawa bylaby z przegladania tych fotek, a i wspomnienia polalyby sie potokiem -
            >taka jedna wielka baza zdjeciowa Siodemkowiczow - co Wy na to?? Cale
            >szczescie, ze Mamut i Fredek stworzyli swoje strony - przynajmniej jest na co
            >popatrzec i powspominac.

Cześć,
            coś takiego już nawet istnieje, ale przysnęło trochę z braku materiałów
            archiwalnych (bo my - jak by nie patrzył - to już archiwum).

www.allkar.de/archiwum/zUbieglegoStulecia/m7.html
            Może kogoś rozpoznacie

• Gość: ML Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.11.04, 21:31
              wasze twarz sa mi bardzo znajome ale jeszcze nie dokladnie kojaze!!//

Jesli cos takiego istnieje to warto to troche rozbudowac!!!

Pozdrowienia LM
              • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 21:40
                Może więcej powiedzą Ci zdjęcia z obchodów 50-lecia 7-ki ?

www.allkar.de/archiwum/50lat/50tka.html
            • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 19.11.04, 21:47
              Gość portalu: ak napisał(a):

> Cześć,
              > coś takiego już nawet istnieje, ale przysnęło trochę z braku materiałów
              > archiwalnych (bo my - jak by nie patrzył - to już archiwum).

hehehehe ... prosze prosze - tak sie tutaj cichutko to 'archiwum' skrada z
              TAKIMI skarbami!! :o)) Jak to przysnelo z braku materialow? Jesli tylko ktos
              chcialby sie tymi materialami zajmowac wrzucajac na strone to przeciez ludzie
              chyba zaczeliby wykopywac swoje szkolne zdjecia z kurzu?? Szczytem moich
              marzen na przyklad byloby umieszczenie tych zdjec na stronie z mozliwoscia
              umieszczania komentarzy pod kazdym z osobna - cos w rodzaju zdjeciowego forum
              humorum :)
              • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 22:07
                Tak też było swego czasu, ale potem się trochę porwało. Część wiary odpadła,
                część miała inne zajęcia. Ja też zamilkłem na dobrych kilka miesięcy. Różnie się
                układa. W każdym razie idea była właśnie taka, że zdjęcia będą do mnie dosyłane
                i wstawiane na stronę. Ile tego dotarło - widać. Fotki z 50-lecia robiliśmy do
                spółki z Fredkiem. Strona trzecia to zdjęcia z innej imprezy z siódemkowiczami,
                wstawione do netu na prośbę Filona.
                Poza tym wygrzebałbym jeszcze conieco z własnego śmietnika, tylko czasu mało.
                Zobaczymy, może się zmobilizuję :)
                • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 22:38
                  Wszystko tak było jak Allan opowiada. Mogło być więcej, ale zawsze coś już jest.
                  Allan, jeśli czujesz przypływ energii, przypomnij wszystkim swego e-maila i
                  oczekuj (choćby ode mnie - widok na sklep w latach 70-tych)) przesyłek.
                  • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:19
                    Hey Pozdrawiam Siodemkowiczow.. jaki ruch w jeden dzien az milo... Nie, ML nie
                    jestem tym za kogo mnie uwarzasz. Choc w imieniny mam w ten sam dzien co
                    Karol. W przedszkolu pare razy zwracano sie do mnie Karol, ale nie wiem czemu
                    moze sie komus z owym Karolem kojarzylem.. Milo jednak widziec Olsztynskiego
                    Forumowicza z Ontario na Starych "Smieciach" czyli w watku o siodemce. Trzeba
                    przyznac obu AK i Fredkowi iz ich wizualna dzialalnosc pozwala nam doswiadczac
                    wiecej wpsomnien. Za to wielkie dzieki.

Pozdrawiam
                    i
                    czuwaj
                    • Gość: ML Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 134.117.137.* 20.11.04, 06:29
                      No wiesz Mamut to bylo tak dawno temu, ze chyba kazda pomylka jest wybaczalna.
                      Szczegolnie wtedy - gdy uzywa sie pseudonimu a nie imienia :->. Ale to nie
                      wazne ciesze sie ze chociaz was troje namiezylem jakos - bo jak juz pisalem to
                      do tej pory nie mialem okazji spotkac nikogo z wojewodztwa olsztynskiego a co
                      dopiero mowic z Olsztyna!..... Prawde mowiac to nie szukalem za bardzo a o tym
                      forum to wiem dopiero pare tygodni!...i to tak mnie przyciagnelo!!!
                      Fredka zdjecia byly super ale dobrze by bylo jesli ktos z olsztyna z 7
                      przyciagnal by troche wiecej ludzi do tej strony !!!!....byloby ciekawiej!!
                      pozdrawiam LM
                      • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:29
                        Gość portalu: ML napisał(a):

> No wiesz Mamut to bylo tak dawno temu, ze chyba kazda pomylka jest
                        wybaczalna.
                        > Szczegolnie wtedy - gdy

ja bardzo dzielnie wprowadzam w blad:)

> ciesze sie ze chociaz was troje namiezylem

my rowniez cieszymy sie!!

> jakos - bo jak juz pisalem to
                        > do tej pory nie mialem okazji spotkac nikogo z wojewodztwa olsztynskiego a co
                        > dopiero mowic z Olsztyna!

no to niezle - a w T. Olsztyniakow wraz z Siodemkowiczami jak grzybow po
                        deszczu :)

> Fredka zdjecia byly super ale dobrze by bylo jesli ktos z olsztyna z 7
                        > przyciagnal by troche wiecej ludzi do tej strony !!!!....byloby ciekawiej!!

No wlasnie! Mnie niedawno Mamut tutaj przyciagnal, po prawie rocznym
                        namawianiu - teraz juz nie wyrzucilby mnie stad sila :)
                        Na przyklad z naszej klasy ponad polowa ludzi tutaj zaglada ale NIC NIE
                        PISZA!!!! GRRRR Trzeba cos z tym zrobic.

• borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:13
                    Gość portalu: jd napisał(a):

> Allan, jeśli czujesz przypływ energii, przypomnij wszystkim swego e-maila i
                    > oczekuj (choćby ode mnie - widok na sklep w latach 70-tych)) przesyłek.

tez podpisuje sie pod ta prosba czterema lapami!! :)
                • Gość: LM Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 134.117.137.* 20.11.04, 06:38
                  Zrobiliscie Kawal dobrej roboty AK i Fredek - Nie zapomnieliscie o innych
                  Nie kazdy mial okazje widziec tamte stromy bardzo dlugo!! no i casami mala
                  fotografia potrafi przyciagnac usmiech na twarzy!!!
                  Jak zobaczylem Pana brzozowskiego p. Gajko i innych starszych nauczycieli to
                  myslalem ze mysze w komputerze rozwale z wrazenia!!!
                  Az mnie scisnelo .... pozdrawiam LM
                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 11:20
                    Dzis widzialem Filuta w realu...
                    czesto Go widuje na Alei...
                    Zdjecia moje juz trafily do ak,
                    sa zamieszczone.
                    Ta akcja byla dawno,
                    ale jakos ucichla...
                    Mam jeszcze sporo z Przedszkola 2
                    do ktorego chodzila wiekszosc siodemkowiczow.
                    ak, przeslac?
                    Pozdrowka!
                    • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:43
                      zbyszek07 napisał:

> Dzis widzialem Filuta w realu...

Pozdrow go kiedys od nas jak go jeszcze raz zobaczysz :)

> Zdjecia moje juz trafily do ak,
                      > sa zamieszczone.

super! a ja sie dzisiaj zastanawialam jak to sie stalo, ze ostatnim razem
                      przegapilam tyle zdjec:) - a widze, ze to po prostu juz nowa dostawa! SWIETNIE!
                      Ja naprawde mam nadzieje, ze to sie rozrusza!!

> Ta akcja byla dawno,
                      > ale jakos ucichla...

no to teraz macie przechlapane - nie dam Wam spokoju:)

> Mam jeszcze sporo z Przedszkola 2
                      > do ktorego chodzila wiekszosc siodemkowiczow.
                      > ak, przeslac?

SLAC!, PANIE JANKU SLAAAAAAAAAAC! :)

ak - przepraszam, ze tak glowe zawracam :)
                      Problem w tym, ze ja i komputery to dwa przeciwne bieguny odpychajace sie
                      strasznie.. grrrr Nie mam zielonego pojecia i wystarczajaco cierpliwosci aby
                      rozgryzc zagadke tworzenia ston internetowych. Jesli ktos wytlumaczylby mi jak
                      to sie robi to przestalabym Wam glowe zawracac i sama zabralabym sie 'do
                      roboty' - zanim jednak to nastapi to Was troche z rownowagi powyprowadzam:)

Pozdrawiam serdecznie!
                • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 20.11.04, 20:11
                  Gość portalu: ak napisał(a):

> W każdym razie idea była właśnie taka, że zdjęcia będą do mnie dosyłane
                  > i wstawiane na stronę. Ile tego dotarło - widać.

Ogromne dzieki za to co dotarlo na strone!!
                  Moze jednak latwiej docieraloby gdyby jakis e-mail address byl tutaj ogolnie
                  dostepny?:)

> Fotki z 50-lecia robiliśmy do
                  > spółki z Fredkiem.

Te zdjecia to skarbnica! Po skonczeniu Siodemki bylam przy szkole tylko raz - w
                  srodku juz nigdy, a tu naraz ogladam fotki nauczycieli, auli szkolnej, kacika z
                  Kruczkowskim itp!! - szok... :)

> Poza tym wygrzebałbym jeszcze conieco z własnego śmietnika, tylko czasu mało.
                  > Zobaczymy, może się zmobilizuję :)

no wlasnie - M O B I L I Z U J sie tam natychmiast:) - Czy zdajesz sobie
                  sprawe z tego ilu chetnych tu oczy wypatruje za jakimikolwiek pamiatkami ze
                  szkoly? :) - serio - jesli bedziesz mial chwile czasu i ochoty to nie badz
                  uparciuchem i do dziela :)
                  • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 23:06
                    Jasne, mobilizowac sie... i to juz.. a moze sie ktos wreszcie zmobilizuje i
                    wykopie z posrod szpargalow tarcze szkolna.. ktos kiedys cos obiecywal... a tu
                    wiecie jak to jest.. obiecanki cacanki a glupiemu radosc. Wiec do dziela kopac
                    kopac.. im glebiej tym lepiej.

czuwaj
                    • Gość: ak @ borasca0107 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.04, 16:14
                      Sprawdz poczte (gazeta.pl)
                      • Gość: mamut Re: @ borasca0107 IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 19:56
                        eh, borasca, co sie nie odzywasz. Jestes moze na Santa Clause Parade? Daj znac.

czuwaj
                        • zbyszek07 SP 7 22.11.04, 07:15
                          Tarcze jestem pewny ze gdzies mam,
                          wykopalem ja z miejsca gdzie takie pamiatki leza...
                          i diabel ogonem nakryl.
                          Polozylem gdzies i nie ma...
                          Pewnie sie odnajdzie...
                          kiedys...
                          • Gość: Fredek Re: SP 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 22.11.04, 12:41
                            Wlasnie zastanawiam skad ta tarcze dostac.
                            Trzeba by popukac po Al. Przyjaciol po domach.
                            Ktos musi ta tarcze miec.

Albo napisze do szkoly.
                            Moze na kolku informatycznym wrzoca to na scanner i przesla nam ...

Wlasnie bylem na oficiajnej stronie "siodemki".

Niezle sie prezentuje.
                            I kilka fajnych zdjec ...

sp7olsztyn.webpark.pl
                            sp7olsztyn.webpark.pl/box/p1240642.jpg
                            sp7olsztyn.webpark.pl/box/p1240654.jpg
                            sp7olsztyn.webpark.pl/box/p2090759.jpg
                        • borasca0107 Re: @ borasca0107 23.11.04, 06:03

> Jestes moze na Santa Clause Parade? Daj znac
                          >

aha.. akurat - na tej niedzielnej paradzie mikolaje bez prezentow sie
                          prezentowali:) wiec szkoda bylo czasu:) Poza tym nikt ze znajomych nie chcial
                          swoich dzieci pozyczyc - przeciez trzeba bylo jakos poudawac, ze ja w ogole nie
                          jestem zainteresowana mikolajami:)

ak - serdeczne dzieki! Wiecej skrobnelam w mailu:)

Fredek - te zdjecia zimowe sa bajeczne!!!
                          ale numer - nawet biblioteka szkolna? !
                          Czy mi sie wydaje, czy drastycznie skurczyla sie?:)

Draznicie mnie tylko tymi tarczami szkolnymi:)

J A C H C E T A R C Z E S I O D E M K I ! ! ! ! :)

Pozdrowionka
                          B.
                          • Gość: Fredek Re: @ borasca0107 IP: *.h.pppool.de 23.11.04, 06:56
                            Biblioteka chyba ta sama.
                            Przynajmniej atmosfera i ksiazki podobne jak kiedys.

Materia sie nie skurczyla , wiec my inaczej na to patrzymy.

Ale usmialem sie , ze wszyscy tam komiksy czytaja ... i to chyba nie "Koziolek
                            matolek" albo "Tytus, Romek i Atomek".

Pozdrowienia
                            • Gość: mamut Re: @ borasca0107 IP: *.qc.sympatico.ca 23.11.04, 15:24
                              Tak, ciekawe ze to komiksy, chociaz moze nie ma w tym nic dziwnego, za naszych
                              czasow w koncu "Tytus, Romek i Atomek" byli najbardziej popularni, teraz pora
                              na innych bochaterow. Zauwazcie jedno prosze ze w Bibliotece sa tylko
                              chlopcy.

czuwaj
    • borasca0107 mru-mru-mru :) 24.11.04, 19:23
      Mir Mur!!! OGROMNE DZIEKI ZA p.SERAFINA!!!! :))))

- tylko jedno?? nie masz wiecej???
      ZLITUJ SIE NAPISZ COS WIECEJ! :)))
      • Gość: Arabella Re: mru-mru-mru :) IP: 207.61.23.* 24.11.04, 20:22
        Czesc Mirmur i czesc Boraska hehe.e..
        Dzieki serdeczne za zdjecie ktore mi przyslales. Juz wczesniej napislam na
        twoj e-mail, ale Boraska zyc mi nie daje i mowila ze puki cos na forum nie
        napisze to nie da mi zyc. Takze pozdrawiam wszystkich sodemkowiczow z naszego
        rocznika i nie tylko wszystkich.
        W kazdym razie mam nadzieje ze inni tez sie odezwa. W sumie moje poczatki w
        sodemce zaczely sie od Klasy A, 1969 rocznik ale widze ze jakos z Klasy A nikt
        sie nie odzywa a wiem ze czesc z nich nadal mieszka w Olsztynie, pozdrowienia
        dla Ani. A pozatym inne roczniki mogly by sie tez odezwac troche mlodsze tez
        jak np. szanowna pani Iwonka.
        Trzeba troche powspominac sodemke. Ah wlasnie co do zdjec to mi sie
        przypomniala ta mala biblioteka nie w szkole bo jakos jej za dobrze nie
        pamietam, tak tylko przez mgle ale ta mala na Al. Przyjaciol, wiem ze tam
        zawsze mieli fajne ksiazki i czasopisma i jakos tam bylo zawsze cicho i jakos
        tak przyjemnie taka ala domowa atmosfera, moze ktos ma jakies fajne wspomnienia
        z tego miejsc.
        Pozdrawiam wszystkich
        Dzieki za zdjecie p. Serafina, strasznie milo milo bylo go zobaczyc.
        A wlasciwie ma on moze komputer mozna do niego napisac, jak macie do p.
        Serafina e-mail adres to bardzo prosze o podanie.
        A.
        • Gość: wskh 1969 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 21:53
          Arabella zaczynala w 1969 w I A? Ja tez.
      • Gość: miki Fredek!! dziękuję!! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.04, 20:44
        Fredek!dzieki bardzo za linki.Jednego zdjęcia nigdy nie widziałem.ma tytuł-
        j.polonez. na nim od lewej-Józek , Teodor, ja ,Darek, Robert.Jak widać na
        zdjęciu,patrzę w prawo,gdzie siedzi Asia, w której się kochałem.Niestety była w
        klasie o rok starszej.A wiadomo 7klasistka i 6klasista, to przepasć.To tak mnie
        oniesmielalo,że niestety ten "romans" nie został "skonsumowany" nawet
        pocałunkiem w policzek,mimo że bywaliśmy u siebie w domach.Pozdrawiam Asię
        jeżeli czyta, i polecam piekarnię na Likusach należącą do jej rodziny.Razowiec
        najlepszy w mieście.Asie tez można tam zobaczyć.Aaa na zdjęciu z wycieczki do
        Warszawy stoję pod Chopinem.Ten kurdupel z długimi piórami.pozdr.
        • Gość: Fredek Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 25.11.04, 13:25
          Fajnie skomentowales te zdjecia ...

A tutaj jeszcze raz dla wszystkich linki na te dwie fotografie:

home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/slides/j_polonez.jpg
          home.arcor.de/alfred.krenzek/SZKPNR7/slides/j_wycieczka.jpg
          Tymrazem pozdrowie Jozka od MIKI ...
          • borasca0107 Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... 25.11.04, 22:24
            hej.. milo czyta sie Wasze wspomnienia, tym bardziej ze wkrada sie watek
            romansowy poparty zdjeciami!! :))

piekarnia na Likusach tez mi sie mile kojarzy - pamietam kolejki po chleb o
            piatej rano po swiezy chleb!!! TAKIEGO PYSZNEGO CHLEBA Z CHRUPIACA CIEPLA
            SKORKA JUZ WIECEJ NIGDZIE NIE JADLAM - chyba, ze tam jakas nowa piekarnia
            otworzyla sie po moim wyjezdzie? :)

Pozdrawiam serdecznie:)

• zbyszek07 Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... 26.11.04, 07:01
              Smak nigdy nie bedzie ten sam...
              Niedawno kupilem oranzade w proszku,
              kiedys sie ja jadlo,
              teraz juz tylko...
              pije.
              • Gość: jd Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 20:46
                Zbyszek, niby dlaczego nie możesz jej zjeść z ręki jak bóg przykazał?
                • Gość: ak Re: Prosze bardzo ... nie ma sprawy ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.04, 00:09
                  Tak, tak Zbysiu, wylizać, a nie na łatwiznę tutaj.
                  Fredek, widzę, że prcujesz pilnie. Ja też się zabiorę za jakieś dwa tygodnie do
                  podobnej roboty, bo chwilowo nie wyrabiam z czasem. Parę dni znowu nie
                  zaglądałem na forum. Borasca, dzieki za maila, a co ze zdjęciami?
                  • Gość: mir-mur Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 00:50
                    Zbyszek masz racje z tym smakiem
                    miałem ostatni okazje pić oranżade,coś strasznego kompletna poraszka
                    jakaś za słodka,mdła i pachnie jak plastikowa reklamówka na zakupy.
                    Zatęskniłem też za smakiem serwowitu-ta lekka nuta drożdźy z wyraźną słodkością
                    ,kolor gruzińskiego konaku cztero gwiazdkowego PYCHOTA
                    oczywiści do tego ćwiartka swierzutkiego (wypieczonego)chlebka plus serek
                    topiony "gołda" (tz.TELEWIZOREK) i długa przerwa mogła trwać w nieskończoność
                    To co teraz jest w sklepach to koszmar nawet chleb jest nie taki,czegoś mu
                    brakuje--------
                    • Gość: miki Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 09:16
                      wiecie gdzie można napić się serwowitu ? - w Wilnie ! taki sam smak , ale tam
                      nazywa się - kwas chlebowy. jest w sklepach, ale tez podaje się go w dobrych
                      restauracjach.np.do cepelinów. byłem wiosną i nadal tęsknię.mniam
                      • Gość: miki Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 09:21
                        www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/serek_topiony_edamski.jpg
                        to link do seka topionego,niestety gołdy zabrakło.
                        • Gość: tepsik Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 21:57
                          Jesli chodzi o oranzadę to polecam hoopa to jest ten smak oranżady z minionej
                          epoki trochę za słodki ale smak ten sam . Mnie też brakuje smaku sorbowidu w
                          tych butelkach kapslowanych folią aluminiową ale to już nie wróci . Kochani nie
                          miałem czasu pisać wczesniej ale to wina życia codziennego może niektóży nie
                          mają takich zmartwień ale niestety to sama polska żeczywistość.
                          • Gość: mamut Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.sympatico.ca 28.11.04, 00:06
                            no nie bylbym taki do konca pewny czy ten smak jeszcze nie powroci... wiadomo
                            przeciez ze taki co to oprozniali butelki z serwowitem to bylo chyba wiecej. A
                            tak swoja droga to ilu mililitrowe one byly? 400ml czy 500ml?

Co do Wilna (polecam wszystkim wyprawe na Litwe) to Cepeliny byly niezle. Ich
                            serwowitu niestety nie pilem i zaluje :( Nie polecam swinskich uszu. Mnie
                            jakos nie przypadly do gustu, ale maja tam taka super potrawke podawana w
                            nieduzych glinianych garnuszkach. Cos w rodzaju zapiekanej zupki. Pychotka.
                            Niestety nie pamietam nazwy potrawy. Jedzenie jest niezle na Litwie i chocby z
                            tego powodu warto tam pojechac. A nie bede juz wspominal o calym miescie:
                            Ostra brama, wieza Giedymina, Katedra Wilenska, Kosciol Sw. Piotra i Pawla (to
                            jest istna perla sztuki) czy tez stare miasto. Polecam taki wypad. Ja tam
                            bylem 4 dni. Zaliczylem takze zamek w Trokach (Trakai). Pieknie polozony na
                            wyspie na jeziorze. Moze co niektorym wysle pare fotek z podrozy. Warto tam
                            pojechac. Prawie wszedzie mozna sie dogadac po Polsku.

czuwaj
                            • zbyszek07 Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." 29.11.04, 07:24
                              W Wilnie zasmakowal mi wilenski...
                              chleb.
                              Zupelnie inny niz u nas,
                              chociaz na Olsztynski tez nie nazekam.
                              • Gość: mir-mur Re:"Smak nigdy nie bedzie ten sam..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:50
                                Ja miło wspominam bagietki z piekarni mieszczącej sie na rogu ul.Warmińskiej i
                                Mazurskiej.Były pyszne-chrupiąca skórka a w srodku cieplutke i pachnące
                                ciasto,do tego oczywiście kefir z butelki.
                                Obecnie bagietki wyglądają i smakują jak podpałka do kominka są po prostu
                                niezjadliwe BEEEEEEE!!!!

mru-mru-mru
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 29.11.04, 13:20
      Pozdrowienia z Frankfurtu nad Menem.

Niestety musze tu tydzien posiedziec i czegos sie nauczyc ...

A olsztznski chleb jest naprawde bardzo dobry ...
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 30.11.04, 02:00
        Hey Fredek, mam nadzieje ze trening nie zanudny i ze przynajmniej wizyta w
        jakis sposob jest atrakcyjna w tym miescie. Zagladaj tu troche bo ostatnio
        Ciebie tu brak.

Co do moich wypraw do Wilna, to pamietam ze nigdzie uswiadczyc nie mozna
        wystarczajacej ilosci lodu w napojach chlodzacych. Napoje z lodowki wedle
        tubylcow nie wymagaja lodu. Mialem szanse lyknac kielicha Litewskiego specjalu
        wysoko procentowego o nazwie "Zalgirdas". Nigdy wiecej...Cholernie wysoko
        procentowe swinstwo, a ja dalem sie namowic na taka piedziesiatke. Az mi dech
        zabralo.. nie dla mnie takie wyjatkowe trunki.. Przepala na wylot.

czuwaj
        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 30.11.04, 17:09
          Trening wogole nie nudny.

Tylko po 9 godzinach przed komputerem troche glowa sie 'dymi' ..

Frankfurtu jeszcze nie zwiedzilem.
          Wczoraj przespacerowalem okolice hotelu i stwierdzilem, ze tam nic nie ma.

Zobaczymy moze dzis sie gdzies wyskoczy.
          Tylko , ze dobrego towarzystwa brak.

Pozdrowienia
          • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.04, 18:37
            Hi Fredek,
            czyżbyś był w Mörfelden? Tam faktycznie oprócz Nike-Factory nie ma nic. Męczyłem
            sie tam w hotelu Astron kilka dni. Keep smiling :)
            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 01.12.04, 06:01
            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 01.12.04, 06:03
              To nie lekko. Faktycznie masz ciezki wybor... pare ladnych godzin przed
              komputerem spedzone na intensywnym treningu moze wykonczyc... ale zato
              towarzystwo fajne jest na forum. Ciezki wybor... Ale moze skus sie na wypad do
              centrum...wez kamerke i strzelaj zdjecia.. To ci dobrze wychodzi. Pozniej
              oczywiscie pokaz wszystkim na website.

czuwaj
              • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 01.12.04, 08:57
                Wieczorem niestety juz ciemno , i musial bym ze statywem smigac.

Moerfelden to tu nie jest, ale cos miedzy Kronberg i Eschborn.
                W kazdym razie same biurowce i autostrady.

Dzis wieczorem sobie Schalke w TV poogladam.
                A jutro wyskakuje do 'Mainhattanu' ...
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 09:01
                  a do Olsztyna kiedy?
                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 12:44
                    Miki mnie rozszyfrowal,
                    co zreszta nie bylo takie trudne.
                    Spotkalismy sie na miescie,
                    okazalo sie ze widywalismy sie juz wczesniej...
                    • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.04, 14:39
                      wspolne rajdy Rowerowe i śpiewanie szant "Pod Kotwicą" do zdarcia gardła.
                      jutro zadzwonie w sprawie treningow w siatkę. a nastepne szanty w grudniu.dam
                      znać.
                      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 15:02
                        02,12 Baltazar o 20,00
                        Bede po siatkowce,
                        chyba ze tez na siatke przyjdziesz...
                      • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 20:12
                        > śpiewanie szant "Pod Kotwicą" do zdarcia gardła.

szaaaaaaaaaaaanty! JA TEZ CHCE!! :)

a czy przypadkiem ktos z Was nie ma jakichkolwiek zeglarskich kawalkow w
                        formacie mp3 do wyslania np. na moja skrzynke mailowa? :) - najchetniej z
                        zalaczonymi chwytami gitarowymi? :))

Czy nad Menem tez tak gwizdze jak u mnie dzisiaj? :)

Jakas godzinke temu mialam okazje zaobserwowac przez okno skierowane na polnoc
                        padajacy snieg. W tym samym czasie okno zachodnie prezentowalo deszcz. Jednym
                        slowem-istny misz masz. Teraz swieci slonce ... grrrrrr

Przesylam Wam cieplutkie pozdrowienia z wygwizdowaaaaaaaaaaa :)

• Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.12.04, 20:43
                          Eeee, nie za dobrze Wam tam za tą globalną sadzawką ? Słońce macie i to po
                          20-tej, a tu już po 17-tej szaro, zimno, niprzyjemnie, luźna plomba dzwoni w zębie.
                          Pogodę mamy do duszy. Pada deszcz, którego nie widać z powodu mgły. Na jutro też
                          zapowiadają śnieg z deszczem. Dzisiaj wygnało mnie do roboty już przed 6-tą, a
                          wróciłem przed godziną. Cały dzień przed monitorem. Nie nie jestem zboczony,
                          włączyłem na moment, żeby odebrać pilną pocztę i look'nąłem (tak się za moich
                          czasów anglizowało pod koniec sódemki) na moment na forum. Teraz prysznic,
                          lampka czerwonego wytrawnego Nermburgera made in South Africa i compact Pink Floyd.
                          Odmeldowuje się.
                          • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 01.12.04, 22:02
                            > Teraz prysznic, lampka czerwonego wytrawnego Nermburgera made in South Africa
                            > i compact Pink Floyd.

ale Ci zazdroszcze!! GRRRRRR :)

a ja ? w kubku jakies resztki zdechlej kawy - ale musze przyznac, wytrawnej:)
                            bo cukru zabraklo grr ... a w tle co chwile swoistego rodzaju Pink Floyd w
                            wydaniu szefa:) - tak jeszcze przez godzine, a potem okolo poltorej godziny
                            przedzierania sie do swoich domowych pieleszy, potem nalot dywanowy na lodowke,
                            a potem to chyba normalnie wskocze do wiadra lodow, aby w przyspieszonym tempie
                            stresy odreagowac na zakonczenie dnia:)

Ciekawe co w Siodemkowym grodzie nad Lyna slychac?:)
                            Wywialo wszystkich czy co? :)
                            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 02.12.04, 01:01
                              eh, borasca! Zdala od wiaderek z Lodami.. niechce potem sluchac narzekania ze
                              szkodza.. Lepiej sie przejdz do Second Cup. Masz go ponizej College&Yonge St.
                              Lepiej pojdz i zafunduj sobie kubek goracego apple cider i bedziesz okay.

czuwaj
                              • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 07:08
                                no wiesz? Jak zyje, jeszcze nie wymknelo mi sie nawet w goraczce, ze lody
                                szkodza!!! :))))

a tak na marginesie to zjadlabym loda calypso z Hortexu.
                                i zagryzlabym herbatnikami ze szkolnego sklepiku..... aaahhhh...!!!! :)
                                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 07:23
                                  Stronka jednego z Olsztynskich zespolow szantowych.
                                  Dzis graja w Baltazarze...
                                  www.wodnypatrol.pl/
                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 02.12.04, 10:28
                                    i jeszcze jedna strona.
                                    www.mietekfolk.itnet.pl/
                                    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.isus.emc.com 02.12.04, 17:09
                                      Milych szantow !!!

A ja jade dzis oto to poogladac:

www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html
                                      i to: www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html
                                      • Gość: miki jeszcze o Vilnie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.04, 17:37
                                        zdjęcia Frankfuru jak z Vilna.ostatnio bylo o zabytkach i troche o napojach.To
                                        ja to rozwinę.
                                        Bardzo dobre i mocne kolorowe wódeczki(50%). Ciężko wymówic nazwę:lietuvisko
                                        midaus balzamas- SUKTINIS. Przy kupowaniu 2butelki, wymawiałem tak jak reszta
                                        wycieczki-SUKINSYN. Jeżeli za ladą duży Litwin, lepiej nic nie mówić, tylko
                                        pokazać palcem. Piwa nie polecam.Dobra STARKA, ale na drugi dzień mewy
                                        strasznie tupią o pokład.
                                        Do spania polecam hotel POLSKI. Dobra kuchnia,czysto.Nie wiem ile za pokój.
                                        (byłem z amatorskim teatrem z Gietrzwałdu-płacił zapraszający).
                                        W hotelu powiedza gdzie iść na Cepeliny.W centrum są mrożone 3 kluski!Można je
                                        wciągnąc nosem!Zato tam gdzie byłem potem-1 ogromny na drewnianym tależu! W
                                        połowie konsump. musialem pochodzić wokól stołu,żeby sie ułożyło
                                        Rozmawiajcie po Polsku!Litwini nie mówią,ale rozumieją.Nie po rosyjsku! Litwini
                                        znają,ale nie chcą słuchać.
                                        Jeżeli ktoś jedzie szukac mocniejszych wrażeń-srogo sie rozczaruje.Przez 4 dni
                                        cały czas w mieście(nie licząc 2 wieczornych spektakli)widziałe 3 (slownie trzy)
                                        ładne kobiety! w tym jedna byla Polką.Po 3 dniach jak zobaczyłem z daleka
                                        zgrabna blondynkę,to dogoniłem(kazdy by gonil po 3 dniach)a z bliska okazala
                                        się być facetem z długimi blond włosami i wąsem na przedzie!!Lepiej zabrać ze
                                        sobą :koleżankę,żonę,kolegę-co tam kto lubi.trochę się rozgadałem , mam
                                        nadzieję że nie zanudzilem.pozdr.
                                        • Gość: mamut Re: jeszcze o Vilnie IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 04:43
                                          No nie... ja za eksperta sie nie powoluje.. ale miki zes chyba przesadzil z tym
                                          komentarzem o paniach... ja co prawda zonaty facet jestem i nie wypada... ale
                                          co tam...atrakcyjnych babeczek to ja nawet widzialem sporo... nie narazaj sie
                                          litwinom czy litwinkom.

czuwaj
                                          • Gość: Fredek nie o Wilnie .... IP: *.isus.emc.com 03.12.04, 08:43
                                            A jakie "laski" po Frankfurcie wczoraj biegaly ...

Do wyboru do koloru.
                                            Chyba ze wszystkich stron swiata.
                                            Naogladalem sie tych wiezowcow i swiatecznego bazaru.
                                            Wszedzie ladnie oswietlone i pachnialo jakims zarciem albo grzanymi napojami.

Ale 2 godziny przepychanki wystarczylo ...
                                            I dzisiaj po poludniu czas wracac do domu ...
                                            • zbyszek07 Re: nie o Wilnie .... 03.12.04, 09:07
                                              a jakie "laski" szanty nad Lyna spiewaly!!!
                                              co bede opowaiadal...
                                              Olsztynianki to OLSZTYNIANKI
    • ol4 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 03.12.04, 18:49
      ?
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 04.12.04, 07:54
        no coz watek nr.7 podrozuje troche to i opowiada.. Fredek.. a masz jakies fajne
        nowe fotki.. mam nadzieje ze aparat ze soba wziales. Moze cos utrwaliles ;)

Ale z innej paki. Nie jest zle czasem tematycznie zboczyc w bok, ale
        faktycznie nieco odbieglismy od tematu czyli szkola NR.7. W takim wypadku
        apeluje do tych nowych i weteranow siodemkowczow aby probowali odgrzebac stare
        wspomnienia i pisali tu o nich.. Zbyszek, a jak tam tarcza? Jest? Mir-mur
        fotke Serka przeslales... a gdzie obiecane komentarze.. pisz!

czuwaj
        • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 04.12.04, 13:42
          Tarcza ...w lesie...
          moze kiedys na emeryturze znajde...
          Dzis wycieli jedno z drzew na Baltyckiej przy rybaczowce.
          Pozostaly trzy...
          pamietacie bocianie gniazdo na jednym z nich?
          takie z dlugimi iglami...
          Bylo gdzies jeszcze bocianie gniazdo w okolicy 7-ki?
          Pozdrowka.
          • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.qc.sympatico.ca 05.12.04, 03:53
            Taka tarcza to skarb, a kiedys przeciez tak sie ich nosic nie chcialo.. co
            niektorzy wyskubywali co niektore literki... a teraz glowe daje ze z checia
            chcieli by byc posiadaczami takiej pamiatki.

Starych drzew zawsze szkoda..ale czasem cos tam trzeba wyciac.. oby tylko nowe
            byly sadzone aby cieszyc na dlugie dlugie lata.

Mam nadzieje ze te wycinki w parku Jakubowym przysporza mu tylko chluby a nie
            straty.. Troche szkoda porosnietego parku... ale na nowe pomysly trzeba byc
            czasem otwartym.

czuwaj
            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 21:27
              mir-mur, tepsik i AD... gdzie jestescie?
            • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:44
              Cześć
              Mamut wiem gdzie jest orginalna tarcza siódemki!
              Widziałem ją w św.lipce,była przypienta do imitacji lipy w kościele jako wotum.
              Trzeba tylko tam pojechać i pstryknąć pare fotek no i mamy.

mru-mru-mru
              • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 69.158.130.* 06.12.04, 01:04
                he he he... masz swieta racje... pamietam jak tam jedna zostawilismy... bravo..
                trzeba by bylo sie tam kiedy przy okazji wybrac... ale tarcz tam bylo setki..
                troche czasu zabierze znalezc.. Masz ty brachu pamiec... Dziekuje za fotki z
                krzywym.

Mir-mur juz jest a gdzie reszta?

czuwaj
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 06.12.04, 07:15
                  Moge byc w Swietej Lipce 25,12
                  bede jechal do Ketrzyna.
                  Moze?
                  • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.12.04, 16:29
                    nie może, tylko napewno! Poza tym dopadł mnie wirus. Idę do konowała. Bywajcie.
                    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 08.12.04, 07:02
                      Pedz wirusa!
                      niech wyrusza,
                      gdzies w bezludne dzikie strony!
                      • Gość: wskh 1969 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 18:36
                        Jest tu gdzies Arabella? Rocznik 1969 to znaczy, ze wtedy zaczynala czy
                        konczyla?
                        • Gość: AD Re: 1969 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.04, 19:49
                          To jest jej rocznik urodzenia.
                          • Gość: wskh Re: 1969 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 20:08
                            OK
                          • Gość: Arabella Re: 1969 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:53
                            Czesc
                            No zgadza sie rocznik urodzenia. Pozdrawiam AD i pozostalych z naszej klasy.
                            Dzieki tez Mirmur za kontakt do Serka supper. Ja i Mamut napewno do niego
                            napiszemy, zreszta swieta sie zbliza az grzech by byl nie wyslac kartki
                            swiatecznej.
                            A co tam slychac u was, u nas na troche zawitala zima bo juz mielismy snieg, a
                            u was podobno sloneczko.
                            Pozdrawiam
                        • Gość: Arabella Re: 1969 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:50
                          Przykro mi ale ja to oznacza rok urodzenia. Ale milo ze ktos sie jeszte tutaj
                          odzywa. Ja znam kilka osob z nizszych rocznikow z Olsztyna ale nikt z nich
                          niestety sie nie odzywa.
                          Pozdrowienia
                          • Gość: miki Re: 1969 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.04, 15:42
                            co to znaczy z niższych roczników?? starszych czy mlodszych?
              • Gość: Arabella Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 207.61.23.* 08.12.04, 22:56
                Czesc Mirmur
                hehhee...ehhee.e.. mowisz w sw. lipce, ah to okropne czy nie ma nikogo z 7-mki
                zeby mial zachowana stara tarcze. No tak w sumie my nie zachowalismy.
                Wiec apeluje do wszystkich siodemkowiczow o zrobienie zdecia tarczy i nam jej
                wyslanie.
                Dzieki serdeczne za kontakt do Serka.
                Pozdrawiam
                A.
                • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.04, 15:47
                  A co ? ja od macochy jestem ? też chcę napisac kartkę świateczną do Serka!! Aaa
                  moze ktos ma adresy do innych nauczycieli. milo by im bylo ,gdyby dostali furę
                  kartek ( maili) z życzeniami.
                  • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 09.12.04, 16:08
                    Gość portalu: miki napisał(a):

> A co ? ja od macochy jestem ? też chcę napisac kartkę świateczną do Serka!!

hehehehe... skrobnij do mnie na maila to Ci podam jego adres :))

ja swoja kartke swiateczna wrzucilam do skrzynki dzisiaj rano:)

• Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.sympatico.ca 10.12.04, 06:44
                      No to Ci sie udalo, brawo. Ja jeszcze nad moja slencze, ale pikna bydzie.
                      Siostra mi ja podpisze obok mojego autografu w sobote i fru do skrzynki i leci
                      za Wielka Wode.

czuwaj
                      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 10.12.04, 07:07
                        Pozdrowie od Was 7-ke w swieta,
                        jesli chcecie!
                        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 10.12.04, 14:02
                          Pozdrawiaj ...

I znowu beda Topole scinac ...
                          Tym razem kolo plazy miejskiej.
                          Szkoda ...

Cytat z: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2438205.html

... Najmniej wątpliwości budzi usunięcie czterech topól z ul. Jeziornej
                          (niedaleko Plaży Miejskiej) - są stare i w każdej chwili grozi im złamanie...

• Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.04, 23:26
                            Taki sport widac znalezli. Scinaja zamiast nowe sadzic :(
                            • Gość: ak Do Redakcji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.04, 19:44
                              Część 33 rozpoczęta, 32 prosi się do archiwum.
    • Gość: romek 83 Re: Szkola Nr. 7 czesc 32 IP: 217.168.136.* 27.01.05, 22:08
      pozdrawiam wszystkich;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka