koant 30.07.02, 23:55 Czy widzieliście jak na popularnej "Szubienicy" czyli pomniku zwycięstwa rośnie sobie drzewko ? Co o Wy o tym sądzicie ?, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spoko Re: Estetyka centrum IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 00:30 Przy takiej pogodzie należałoby je podlać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Estetyka centrum IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 08:09 Drzewko nalezalob przesadzic a "Szubienice" przeniesc do muzeum Dunikowskiego w Warszawie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Re: Estetyka centrum IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.07.02, 14:40 a na jej miejscu zbudować park i kolejną fontannę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Estetyka centrum IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 16:10 Postawic cokolwiek i juz bedzie lepiej :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Estetyka centrum IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.07.02, 18:10 Powiem wam w sekrecie, że ja lubię szubienice, no ale ja jetem tu niezbyt wiarygodny, bo bezkrytyczny (detritus wie coś o tym). Natomiast pomysł przeniesienia ich do Muzeum Dunikowskiego stwarza płaszczyznę naszej solidarnosci. Otóż ja mieszkam dosć niedaleko tego muzeum i z przyjemnością oglądałbym sobie co i raz kawałek Olsztyna w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Estetyka centrum IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 18:19 Jestem świadkiem wznoszenia tego pomnika. Być może sentyment, ale wolałbym pozostawić je na starym miejscu. Olsztyn i tak nie ma nadmiaru tego typu dzieł mniej lub bardziej udanych. W każdym bądź razie wolę ten pomnik, niż zlikwidowane współczesne arcydzieło na dawnym Placu Nowotki nazywane przez olsztynian dźwięcznie "oficjalnym miejskim szaletem publicznym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoti Re: Estetyka centrum IP: *.tvk.tpsa.pl 31.07.02, 23:33 a powiesić bombki i lampki to na Boże Narodzenie jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Estetyka centrum IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 01:49 No kurcze! To ja już nie wiem, czy chodzi Wam o historię, ekologię, Dunikowskiego, dżefko czy estetykę. Zawsze rozrabiacie. Z takimi jak Wy, ciężko myśleć o jakichkoliwek wyborach. Wiecznie niezadowoleni. eh Odpowiedz Link Zgłoś