ballest 07.08.05, 23:08 Napisz mi gdzie albo go wyrzucilas, jesli tak to napisz dlaczego i z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 07.08.05, 23:15 ballest napisała: > Napisz mi gdzie albo go wyrzucilas, jesli tak to napisz dlaczego i z jakiego > powodu? NAWET NA OSLEJ GO NIE MA ??? napisz mi prooooooooosze ! Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 07.08.05, 23:19 ballest jest takie forum Elbląg - jak wiesz to stare poniemieckie miasto a mieszkancy wogole nie sa swiadomi jego przeszłosci. moze bys im pomogł? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 07.08.05, 23:45 ol4 napisał: > ballest jest takie forum Elbląg - jak wiesz to stare poniemieckie miasto a > mieszkancy wogole nie sa swiadomi jego przeszłosci. moze bys im pomogł? :))) ``````` Ballest - Twoj wątek polegl na polu bitwy z kilku powodow: "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki." - temat Grunwaldu byl juz wczesniej poruszany przez Ciebie:) "Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach." - dokladnie ten sam temat zostal poruszony w innym miejscu forum. "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem." forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 01:37 ol4 napisał: > ballest jest takie forum Elbląg - jak wiesz to stare poniemieckie miasto > a mieszkancy wogole nie sa swiadomi jego przeszłosci. moze bys im pomogł? borasca0107 napisała: > :))) No wlasnie, Ballest... - :))) W ogole sporo jest poniemieckich miast, ktore az piszcza twojej pomocy ;-) Ba, powiem wiecej, jeszcze wiecej jest miast rdzennie niemieckich - tez sie pewnie uciesza ich mieszkancy, jak im germanskie korzenie uswiadomisz. To znaczy, wiesz... oni pewnie jakies tam niejasne przeczucia maja, ale jak ich doinformujesz ekstraordynaryjnie, to się niewatpliwie uciesza podwojnie :-) A tobie to chyba wszystko jedno kogo uswiadamiasz i gdzie robisz dym, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 06:30 No tera se uobalam, kazdy watek na temat Grunwaldu inny jest, a ten watek byl do ramena, bo on tego nie zrozumial! Widze, ze to nic innego jak manipulacje polityczne, nie wiem, czy Twoje sumienie cos takiego wytrzyma, zaluje Cie Bora ! -- pyrsk Ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: 193.0.68.* 08.08.05, 10:15 Nie znam tego wątku o glorii grunwaldzkiej. Nie podniecają mnie, jak wielu kolegów, utarczki z ballestem. Natomiast: czy naprawdę borasca masz takie nadwyżki czasu, by badać który wątek podobny jest do poprzednich, a który w wymaganym przez ciebie stopniu nie? I czy Gazeta ma jakieś deficyty miejsca na swych dyskach i musi już do tego stopnia oszczędzać, by kasować wątki? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 16:35 Gość portalu: jd napisał(a): > czy naprawdę borasca masz takie nadwyżki czasu, > by badać który wątek podobny jest do poprzednich, a który > w wymaganym przez ciebie stopniu nie? Jd - czy dobrze Cie zrozumialam? Masz mi za zle, ze poswiecam swoj czas na wykonywanie zadania, do ktorego zostalam powolana - czyli do opieki nad tym forum? Calkowicie rozumiem Twoja awersje do wszelkiego rodzaju cenzury. Musisz jednak zrozumiec, ze Netykieta (podobnie jak ja) nie jest tu tylko do ozdoby. Powstala w pewnym okreslonym celu. Forum jest miejscem publicznym, otwartym dla kazdego. Nie jest to jednak prywatne podworko, na ktorym mozna robic doslownie wszystko. Tutaj trzeba zachowac pewna kulture slowa i tematu. Niestety kazda kolizja z netykieta naraza Forumowiczow na wypadek wycinania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:38 > "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj > wyszukiwarki." - temat Grunwaldu byl juz wczesniej poruszany przez Ciebie:) To znaczy ze tematy np. nieudolnosci olsztynskich drogowcow beda wycinane? ;o)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 10:45 Nie boj sie , takie nie beda wycinane. - to bylo polityczne wyciecie, bo zacytowalem Zybure, jednego z najlepszych historykow polskich, a ten przedstawia GRUNWALD w calkiem innym swietle. Pamietaj, Nomenklatura istnieje dalej, tylko prawda i tak na "wierch" wyplynie. Przypuszczam, ze Borasca tego nie wyciela, tylko Jabbur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:14 Oj, zaraz zglosisz sie do IPN'u po status pokrzywdzonego ;o) Tak po prawdzie to wycinanie wycinaniem, ale o Grunwaldzie to juz cytowales chyba trzeci czy czwarty raz... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 13:19 No to tera nie wiem, ile razy cytowac bede musial, zeby pewna czesc Polakow to zrozumiala, podobno tez jakies igrzyska tam robia, czyzby historii nie znali, albo H.Sienkiewicz tak na nich wplynal, ze mysla, ze on prawde pisze ;) Z tego co Borasca napisala, nie moge oponowac, tylko musze sie pogodzic z faktem, ze tam Niemcy z Polska przegrali, bo jesli zacytuje kogos, co temu oponuje, bedzie post wymazany, TAKA JEST TA MLODA POLSKA DEMOKRACJA, prawda? Wiesz jak sie ta Wasza demokracja zwie, ja wiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:02 Ballest, jesli Cie to boli, to palnij sobie transparent i idz pod ambasade :o) Do dyskusji na tego typu tematy sa inne forum. Tu napisales raz, w porzadku. Drugi raz, ujdzie. Ale kolejne to juz po prostu jest upierdliwosc :o) I nawet nie chodzi o to, czy masz racje, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 14:33 Jak czytam, to Ty chyba nie wiesz, co slowo FORUM oznacza? Wiesz, to takie miejsce, gdzie kazdy moze pisac i dyskutowac na roznorodne tematy. Byles w Londynie? byles w Hyde Parku? - to jest wlasnie cos w rodzaju FORUM! Mnie nic co Gorole zrobiom juz nie zaskoczy, bo do wszystkiego przyzwyczajony jestem, chce Wam ale tylko pokazac, ze ta droga sobie przyjaciol na Swiecie nie znajdziecie. Negowanie prawdy, to nie droga do pokoju, nie tylko tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:39 Jezus, Maria... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 14:49 .. i Josef ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:48 Nad toba ballest to tylko sie pomoglic moge... Choc tobie nawet bog nie sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.05, 17:15 Borasca, dobrze mnie zrozumiałaś: mam ci za złe wyszperywanie ile razy, o czym powiedziano, i czy to jest słuszne, że tyle razy, czy niesłuszne. I szczere mówiąc, nie widzę powodu, byś miała przejmować się wspominanymi swoimi obowiązki. Ludzie, którzy na przykład od lat wdają się w dyskusje z ballestem, najwyraźniej to uwielbiają (choćby twierdzili, że jest inaczej), i nie należy im tego zabaraniać. Najlepsza w roli opiekuna będziesz wtedy, gdy w tej roli będziesz absolutnie niewodoczna. Poświęć ten czas na wspomnienia z naszej przemiłej budy i fantastycznej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 21:36 JD- popiram Cie na calej linii, ale Borasca jest jeszcze mlodziutenka i w trakcie nauki, wiec mysle, ze sie na swoich bledach uczyla bedzie, bo uwazam ja za madra, ale za bardzo porywcza. Wpierw powinna wypic filizanke dobrej herbaty a pozniej jeszcze raz przeczytac co ballest znowu "glupiego" skreslil i kogo teraz prowokuje. Jak wie kogo, to sie rozesmieje od ucha do ucha i powie: "ach c..j z nim skazal Maxim" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 21:39 Niedlugo ballest nam zafunduje wyklad o jego pra,pra,pra dziadku, ktory to walczyl pod Grunwaldem. Zabil milion Polakow, milion Litwinów, uratował na plecach 100000 rannych Krzyżaków, zdobył 10000 taborów, miliony złotych podków, wziął w jasyr miliardy niewiast itp. A Polacy byli źli, nie chciali nagich mieczów, skryli sie w lesie,... A tak naprawde to Grunwald była kobietą!!! Ballest czekamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 08.08.05, 22:07 Tego nie zrobie, ale wiem np. ze LENINA nie bylo ;) a to moge udowodnic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.sympatico.ca 09.08.05, 01:54 tnij i sie nie szczyp... bo plugactwo tylko zasmieca i maci.. tak maci w glowach tym co nie wiele wiedza na temat historii tak wiec nalezy metactwo i kretactwo won. Being28 fajny wpisy ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze do JD 09.08.05, 13:29 Borasca nie musi takich wątków wyszukiwać, ona po prostu zbyt wiele razy już je widziała, jak nie tu, na na innych forach:) po prostu ballest (zdrobniale: balcio) jest do bólu powtarzalny, zwłaszcza jeżeli idzie o tematy objęte jego idee fixe Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 09.08.05, 13:26 borasca0107 napisała: > Ballest - Twoj wątek polegl na polu bitwy z kilku powodow: > > "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj > wyszukiwarki." - temat Grunwaldu byl juz wczesniej poruszany przez Ciebie:) > > "Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach." > - dokladnie ten sam temat zostal poruszony w innym miejscu forum. > > "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub > podać link z odpowiednim komentarzem." > > forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html No moje najniższe:))) Przy czym pamiętaj, że Cię ostrzegałem, co Ci za to grozi:)))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 19:51 Wszystko to rozumiem, ale nie sądzę, by powtarzanie miało być karalne. Są dziesiątki innych sposobów wyrażenia niechęci do niego (powtarzania), uwzgledniającego pogląd tych, którym powtarzanie nie przeszkadza (z powodu na przykład dopiero co dołaczenia do forumowych gadań). W kontekście zagrożenia likwidowaniem wątków, wydaje mi się to zupełnie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster aster Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.05, 20:04 Gość portalu: JD napisał(a): > Wszystko to rozumiem, ale nie sądzę, by powtarzanie miało być karalne. Są > dziesiątki innych sposobów wyrażenia niechęci do niego (powtarzania), > uwzgledniającego pogląd tych, którym powtarzanie nie przeszkadza (z powodu na > przykład dopiero co dołaczenia do forumowych gadań). W kontekście zagrożenia > likwidowaniem wątków, wydaje mi się to zupełnie oczywiste. tylko Ballest to recydywista , a dla tych kary są wyższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:38 słusznie, mogę się założyć, że balcio specjalnie wkleił ten tekst bo adminem została bora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 21:35 Wszyscy czytelnicy i dyskutanci ballesta czytają i dyskutują z nim na swój własny rachunek, i niechaj nie wciagają do tego całego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:03 Zasklepiłeś się w obronie wolności forum, woności wypowiedzi. A przecież forum to nie Hydepark, gdzie słowa z wiatrem ulecą. Na forum pisanym słowa zostają, praktycznie na zawsze. Nie jestem pewien czy chciałbyś mieć stale pod ręką takie określenia jak: Polacy to ....... ( w miejsce kropek wstaw dowolny epitet), nie wiem czy chciałbyś mieć pod ręką cały zbiór kłamstw pod adresem Polski i Polaków. Tobie może być wszystko jedno, czy cię ktoś obraża, czy nie, ale wielu jest takich którym to przeszkadza. A zaglądają tu nie tylko wyrobieni forumowicze ale przede wszystkim młodzież. Czy chesz powiedzieć, że ci wszystko jedno co i jak pisze się na FO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:06 Na forum Gliwice balest ponownie został zabanowany, a wierz mi jest tam bardzo pobłażliwy admin. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Grab 12.08.05, 22:12 Gość portalu: grab napisał(a): > Na forum Gliwice balest ponownie został zabanowany, a wierz mi jest tam bardzo > pobłażliwy admin. to żart ten Twój post czy mówisz poważnie? ;) i jeszcze mówisz,że poblażliwy? koń by sie uśmiał Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 09.08.05, 21:37 Gość portalu: JD napisał(a): > Wszystko to rozumiem, ale nie sądzę, by powtarzanie miało być karalne. Wg forumowej netykiety i utrwalonych zasad jej interpretacji, mnożenie wątków na ten sam temat jest uważane za spamowanie. Oczywiście każdy moderator ma pewien zapas wyrozumiałości (w szczególności nie ma prowadzić weryfikacji każdego wątku pod tym kątem, ani licznika wątków), ale sądzę, że zarówno użytkownicy tutejszego Forum, jak i forów śląskich, doskonale wiedzą, ile razu ballest już te tematy poruszał (a borasca bywa na FGliwice i niewątpliwie widziała tam prawdopodobnie identyczny wątek). A zakładanie wątku po raz +/- dziesiąty, to już chyba jednak jest wątków mnożenie.. Pomijam tu kwestię zgodności wątku z tematyką Forum, też będącą na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 21:41 Sprawa ballesta to sprawa jego namiętnych czytelnikow i dyskutantów, a nie sprawa całego forum. Nie wiem dlczego kłopoty tych dyskutantów z ballestem mają wciągać w to całe forum i dyktować normy tu obowiązujace. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 09.08.05, 23:27 Nie znam szerzej zachowania ballesta na FOlsztyn, ale na FGliwice nie pomaga nawet złota zasada - nie karmić trolla, która w stosunku do ballesta jest przykazaniem nr 1. Ballest jest zbyt płodny. A normy są co do zasady te same na wszystkich forach publicznych portalu. Co nie znaczy, że borasca nie może być mniej lub bardziej tolerancyjna (lepiej bardziej:)) w ich stosowaniu. Mnie na jednym z katowickich podforów wypominają "szczególny charakter" tego podforum, jak to kiedyś określiłem uzasadniając brak interwencji w niektórych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.sympatico.ca 10.08.05, 04:04 Nie wtracam sie wlasciwie w balestowe opowiesci od ponad roku.. napisalem w tym okresie doslownie pare wypowiedzi pod jego watkiem.. uwazam bowiem ze po prostu nie ma sensu z nim dyskutowac..sam bardzo sporadycznie (raz na dwa miesiace) czytam jedna lub dwie jego wypowiedzi..ale tam nic sie nie zmienia.. Nie uwazam jednak aby jego wypowiedzi powinno sie ignorowac. Lekcewazace i zaklamane wypowiedzi ballesta bywaja czesto nie etyczne i kompletnie nie na miejscu. Czesto sa wycelowane w wydarzenia, postacie historyczne czy momenty pamieci narodowej ktore nie powinny byc lekcewazone, zniewazane lub zaklamywane. Wychwalanie takze nazistoski organizacji wojskowych(dla przykladu wermachtu tatusia ballesta) tez nie nalezy do moralnych cnut, biorac pod uwage ludobujstwa, ktorego dopuscilo sie na ziemiach Polskich (i nie tylko) faszystowskie wojsko. Wiele wypowiedzi ballesta, ktore czytalem kiedys (teraz juz nie czytam) byly pluciem w twarz polaka. Ballest dyplomatycznie nie uzywal brukowych wyzwisk, ale swoim stosunkiem, kpina i fantastycznymi opowiesciami, prowokacjami lub informacjami wyssanymi z palca dokonywal tego samego. Dlatego uwazam ze nie powinno wiele z jego wypowiedzi ukazac sie na zadnym z forum. Tym bardziej na powazanym. Ballest powinnien przejsc tzw. "sensitivity training" czyli kurs, ktory pozwolilby mu zrozumiec ze otoczony jest przez ludzi ktorzy czuja i reaguja.. ktorym takze nalezy sie szacunek i zrozumienie.. po prostu toleranja jednego dla drugiego. Niestety on nie jest wstanie docenic ludzi z ktorymi dyskutuje i dlatego nie powinny jego nie wlasciwe watki miec miejsca na forum. dziekuje i przepraszam za dluga wypowiedz. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 09:26 Kochani: 1. Sytuacja z forum Gliwice naprawdę nie musi decydować o sytuacji na forum Olsztyn. 2. Nie zachęcam do ignorowania ballesta, jeśli ktoś ignorować nie jest w stanie, ale to naprawdę jego sprawa. Na liczne sytuacje w życiu albo ma się mocne nerwy, albo jest się mocnym w gębie. A jeśli i jedno i drugie nie, to trzeba żyć z zadrami. Są rzeczy gorsze na tym świecie. 3. Nigdy nie wiadomo, gdzie się zatrzyma pierwszy kamyczek usuwania wątków, więc lepiej zostawić go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 10.08.05, 09:56 jd, najfajniesze było to "najlepiej zostawić go w spokoju". ; ))) a teraz możesz się nauczyć czegoś o "Leninie"... : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 17:59 Czy mi się wydaje, czy jakiś dzisiejszy post stąd usunięto? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 10.08.05, 18:07 Gość portalu: jd napisał(a): > Czy mi się wydaje, czy jakiś dzisiejszy post stąd usunięto? tak.. nawet dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 18:19 Borasca, czy tego wszystkiego nie za wiele? Czy mogłabyś to wytłumaczyć? Zaczyna mi być tu duszno. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 10.08.05, 18:38 Gość portalu: jd napisał(a): > Borasca, czy tego wszystkiego nie za wiele? > Czy mogłabyś to wytłumaczyć? > Zaczyna mi być tu duszno. proponuje otworzyc okno:) a tak na powaznie, dla przypomnienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27446481&wv.x=2&a=27473421 Jd - pozwol, ze bede sie tlumaczyc tylko autorom wycietych postow, jesli nie zgadzaja sie z moja decyzja i zaczna protestowac. Nie jestem nieomylna i bledy popelniam. Niektore bledy da sie naprawic, ale tylko jesli zajdzie taka potrzeba. Az tak wiele czasu nie mam, aby wlasnie Tobie tlumaczyc sie z kazdej mojej podejmowanej decyzji. Chwalebnym jest Twoje poswiecenie w gaszeniu pozaru. Proponuje Ci jednak najpierw poczekac, az taki pozar powstanie. Narazie wyglada mi to na gaszenie pozaru, ktorego jeszcze nie ma. Ja tez mam do Ciebie prosbe - prosze Cie o wyczerpujace wytlumaczenie Twojego nastawienia do moderatora tego forum. Czy to jest zwiazane tylko i wylacznie z przeogromnymi uprzedzeniami do cenzury jako cenzury majacymi do czynienia z przeszloscia, czy spowodowane jest jakas wyjatkowa wrogoscia skierowana tylko i wylacznie w moja osobe, czy tez jest to wielka i slepa sympatia do Ballesta? - ostatni powod wydaje mi sie jednak niezbyt realny skoro sam przyznajesz, ze Ballesta w ogole nie czytasz, jak zauwazylam nie wlaczasz sie w dyskusje zapoczatkowane przez niego. Jednym slowem wychodzi na to, ze nie masz pojecia o co walczysz... wiec czekam na odpowiedz - bede za nia bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 18:50 Borasca, to ja nie będę tłumczył się ze swego stosunku do ballesta. Niechaj tłumaczą się ci wszyscy podciagacze jego watków, płaczący następnie nad jego obecnoscią tutaj. Tego rodzju sytuacje powtarzają się zreszta co jakis czas od lat. Ballest sam nie podciąga raczej swoich wątków. Niezręcznie mi to pisać, ale napiszę: moja upierdliwość wynika z przywiązania do zasad i nie ma nic wspólnego z twoja osoba (choć pomysł opiekuna jako taki wzbudził moją rezerwę). Uważam, że pożar już nastapił. To, co zrobiłaś zmusza mnie do codziennego odpytywania cię, czy aby nie usunęłaś jakichś postów na przykład z wątku szkoły numer 7. A walczę o to by nie spieprzyło się to, co sprawia mi radość. Nie mam wielkich wymagań, ale parę drobnych mam i tych nie odpuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 10.08.05, 19:12 Jd - odpisze Ci wieczorem... - moim wieczorem, wiec odpowiedz znajdziesz tu dopiero jutro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Mamin CYC, albo czy inteligencja wycyckanou je ? 10.08.05, 22:57 Bora, jak widze zaczynasz dostawac problemy! Wiem, ze sie do tego co robisz nadajesz, ale jakos zostalem TWOIM ULUBIENCEM i wycinasz mnie gdzie tylko popadnie! Byc moze, sa osoby, ktore maja jakis wplyw na Ciebie , obojetnie z jakiego wzgledu, ale, ze Ty robisz to co trabka zatrabi, to mi sie naprawde nie podoba! Trombalski by se mog richtig wstydzic, ze na WOLNYM FORUM Ciebie o pomoc prosi. Nie nazwie go mamim cycuszkiem! bo na to nie zasluzyl ! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Mamin CYC, albo czy inteligencja wycyckanou j 11.08.05, 05:07 Ballest - przestań zachowywać się jak zrebak na wybiegu i skończ wreszcie tą blazenadę. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest !!! 11.08.05, 07:17 Bora, - nie zapomnij nigdy o tej herbatce , prosze Cie ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: !!! 11.08.05, 07:49 ballest napisała: > Bora, - nie zapomnij nigdy o tej herbatce , prosze Cie ! a Tobie to ja zycze, abys sie wreszcie nauczyl robic swetry na drutach!!:) moze odczepilbys sie wtedy, przynajmniej od czasu do czasu, od tej klawiatury;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Bora, PRZEPRASZASM BARDZO! 11.08.05, 07:57 Obiecuje, juz wiecej "nie blaznic", postaram sie zawsze na temat skreslac i nie beda juz z Toba zadzieral! Do tego obiecuje moja RETORYKE poprawic i nie zachowywac sie jak mentor tu na Olsztynie. Mamut! - a Ciebie tez przepraszam, bo widze, ze Ty bardzo na powaznie wszystko bierzesz, a ja sobie czasami pokpiwam, wiec jeszcze raz PRZEPRASZAM CIE BARDZO! ENTSCHULDIGUNG BITTE! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 11.08.05, 07:45 Gość portalu: jd napisał(a): > Niechaj tłumaczą się ci wszyscy podciagacze jego watków, > płaczący następnie nad jego obecnoscią tutaj. Dlaczego maja sie tlumaczyc? - nie widze w tym watku ich krucjaty i zgorszenia, protestow i nawolywan do zwrocenia wycietego grunwaldzkiego watku. Co ciekawe, nawet Ballest juz dawno sobie odpuscil ten watek, a Ty dalej swoje:) > Tego rodzju sytuacje powtarzają > się zreszta co jakis czas od lat. wiem - od roku obserwuje uwaznie poczynania Balcia nie tylko w Olsztynie. > Ballest sam nie podciąga raczej swoich wątków. Zauwazylam - z lenistwa nie chce mu sie wyszukiwac swoich starych, tylko rozpoczyna wciaz te same tematy w nowych watkach, zamieniajac je tym samym w zwyczajny spam....nie dolacza rowniez zadnych zrodel jego cytatow - w jego mniemaniu obecnosc cudzyslowu powinna wszystkim absolutnie wystarczyc - bo przeciez Ballestowi wszystko trzeba udowadniac linkami, zrodlami, artykulami itp. - jemu natomiast wystarczy, nawet trzeba, wierzyc na slowo:) > Niezręcznie mi to pisać, ale napiszę: moja upierdliwość hmmm... przez grzecznosc nie zaprzecze:))))) > wynika z przywiązania do zasad Moja stanowczosc, w tym przypadku w stosunku do Ballesta, rowniez wynika z przywiazania do zasad. > i nie ma nic wspólnego z twoja osoba dziekuje:) > (choć pomysł opiekuna jako taki > wzbudził moją rezerwę). Wzbudzil rezerwe? We mnie pomysl powolania opiekuna wzbudzil panike! Panike przed tym, ze to sympatyczne normalne forum zostanie rozsypane na drobne kawalki jesli przez przypadek wpadnie w nieodpowiednie rece. Napatrzylam sie juz na innych forach na smietnik jaki moze powstac przy pomocy jednego plodnego Balciowego odpowiednika. Zgadzam sie z Toba, ze to forum nie potrzebuje cerbera na strazy. Administratorzy mieli jednak potrzebe przyznania tej opieki komus dodatkowemu, wiec z obawy przed tym, ze moze przez przypadek wrecza nozyce jakiejs zmutowanej cichociemnej odmianie Ballesta, stwierdzilam, ze z dwojga zlego lepiej bedzie gdy to ja sie tym zajme:) > Uważam, że pożar już nastapił. To, co zrobiłaś konkretnie co zrobilam? Walczysz o watek, ktorego nawet nie przeczytales - jesli dobrze rozumiem. Gdybys byl bardziej zorientowany w sytuacji forumowej - moze jednak jestes? - gdybys wczytal sie w Ballestowe nauczania (miedzy innymi co mam ciac, a co zostawic!!:) nie netykiety tylko jego wlasnej etykiety, to stwierdzilbys, ze nasz wodz Wielka Zadyma pojawil sie tutaj radosnie tak znienacka tylko po to, aby sprawdzic na jak duzo bedzie sobie tu mogl pozwolic w czasie mojej obecnosci - nie dla idei forumowej dyskusji tylko dla prowokacji samej w sobie - nie wazne jaki temat, wazne aby bylo o nim glosno:) Balcio to jest taki forumowy diament, ktory trzeba oszlifowac, aby mogl zablysnac swoim blaskiem na forum publicznym:) Powtorze jeszcze raz - to nie jest prywatne zamkniete forum, do ktorego maja dostep tylko wybrani czytelnicy. To jest forum publiczne na portalu, badz co badz, powaznej Gazety Wyborczej - jakis limit zachowan/wypowiedzi ograniczony netykieta musi byc brany pod uwage. Nie wiem jak Ci to jasniej wytlumaczyc - moze w inny sposob - Balcio to taki rodzaj nudysty, ktoremu sie wydaje, ze moze biegac na golasa wszedzie - owszem... po swoim domu i ogrodku moze... ale wybiegajac na ulice pomiedzy ludzi musi sie ubrac (czy mu sie to podoba, czy nie) - w tym przypadku w netykiete! > zmusza mnie do codziennego > odpytywania cię, czy aby nie usunęłaś > jakichś postów na przykład z wątku szkoły numer 7. no wiesz? Czy nie zagalopowales sie teraz odrobine? Swiadomie czy nieswiadomie starasz sie mnie obrazic? > A walczę o to by nie spieprzyło się to, co sprawia mi radość. co konkretnie sprawia Ci radosc? Z tej calej dyskusji wnioskuje z pewnym zdziwieniem, ze Ballest i jego 'mundrosci' ? ;) a tak na powaznie - widzisz ... mamy wspolny mianownik - Twoja walka o to co sprawia ci radosc polega na uczepieniu sie mnie:) Moja walka natomiast o to, aby forum Olsztyn pozostalo takie jakie jest, byc moze ulepszone - bylo zgloszenie swojej gotowosci do zajecia sie tym forum - z calym jego bagazem - zdaje sobie sprawe z tego, ze nikt mnie tu kwiatami nie bedzie traktowal, i w razie jakiejkolwiek wpadki dostane porzadne baty.... i to jest moj wklad w Olsztyn, wiec milo by mi bylo gdybys to docenil - skonczylo mi sie beztroskie zagladanie na forum - teraz co chwile za cos mi sie dostanie, wiec w ramach walki o pozytywny klimat tego forum moze zamiast skupiac sie na mnie, powinienes podyskutowac sobie z naszym Balciem - zajac go rozmowa, aby sytuacje rozladowac, jesli jego rozmowcy zaczynaja nadawac na przyspieszonych falach:) Uwazam, ze jestem na tyle zrownowazona, aby nie podejmowac pochopnych decyzji. Nie jestem tu tylko od wycinania... jednak jesli zajdzie potrzeba to nie moge zamknac oczu i udawac, ze nic nie widze. Uwazam Twoja walke w tym watku za powazny falstart - zupelnie jakbys uderzyl psa, a dopiero potem zaczal szukac kija:) > Nie mam wielkich > wymagań, ale parę drobnych mam i tych nie odpuszczam. to dokladnie tak samo jak ja:) Na pocieszenie dodam - Balcio naprawde jest moim ulubiencem:) Starannie dba o moje cisnienie i jestem mu za to baaaaaaardzo wdzieczna.. grrr :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest No to jestes jeszcze LUDZKA 11.08.05, 08:31 "Na pocieszenie dodam - Balcio naprawde jest moim ulubiencem:) Starannie dba o moje cisnienie i jestem mu za to baaaaaaardzo wdzieczna.. grrr :)" Bora, ale pamietaj, ze jesli cisnienie sie zmienia, tzn. ze ZDROWA JESTES i czlowiekiem jestes ktory ludzkimi uczuciami dysponuje. Gorzej by bylo, jak by Twoje cisnienie na nasze wpisy nie reagowalo, wtedy moze bys robotem juz byla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: No to jestes jeszcze LUDZKA IP: 193.0.68.* 11.08.05, 09:35 Borasca, to , co napisałaś, to nie jest dobra odpowiedź. Zanim ja ci na to odpowiem - jeszcze jedno pytanie: czy wyrzuciłaś jakieś posty ze szkoły numer 7, związane z thom.kuckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nie, ulubieniec nie podbija własnych wątków... 11.08.05, 10:04 najlepiej widać to w "Leninie..." : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Borasca 11.08.05, 10:26 Czy jest mozliwosc kasowania postow, ale z pozostawienie regulki: wiadomosc usunieta z powodu, ble, ble, ble? Wtedy posty nie gina, ale poozstaje po nich powyzsza informacja. Szkoda, ze przez ballesta znowu sa klotnie, a ballest ma znowu argumenty przeciwko Polakom:( Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Borasca 11.08.05, 11:17 being28 napisał: > Czy jest mozliwosc kasowania postow, ale z pozostawienie regulki: wiadomosc > usunieta z powodu, ble, ble, ble? Teoretycznie jest, ale nie wiem, czy borasca ma już ten poziom uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Borasca 11.08.05, 13:10 being28 napisał: > Czy jest mozliwosc kasowania postow, ale z pozostawienie regulki: wiadomosc > usunieta z powodu, ble, ble, ble? tak - jest taka mozliwosc. > Wtedy posty nie gina, ale poozstaje po nich > powyzsza informacja. wydawalo mi sie, ze przy robieniu porzadkow na forum pozostawianie pustych nawiasow bedzie zbedne - ale najwyrazniej mylilam sie i oczywiscie moge to zmienic. > Szkoda, ze przez ballesta znowu sa klotnie, a ballest ma > znowu argumenty przeciwko Polakom:( :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Re: Borasca IP: *.crowley.pl 11.08.05, 13:39 Co innego kasowanie pojedynczego spamu (ballest i Monte Cassino, Lenino, Grunwald), a co innego kasowanie pojedynczych postow w 100wpisowym watku. Ktos czytajacy watek po czasie moze miec klopot ze zrozumieniem tematu. Tak wiec raz moze tnij wszystko, a czasami wycinaj tylko tekst, niech slad pozostanie. A najlepiej to nie wycinaj niczego;) Szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: No to jestes jeszcze LUDZKA 11.08.05, 11:16 Gość portalu: jd napisał(a): > Borasca, to , co napisałaś, to nie jest dobra odpowiedź. Zanim ja ci na to > odpowiem - jeszcze jedno pytanie: czy wyrzuciłaś jakieś posty ze szkoły numer > 7, związane z thom.kuckiem? 1. Jeżeli nie zauważyłeś, żeby coś znikło, to znaczy, że albo nie znikło, albo moderator działa tak, że nikt nie widzi - czyli dokładnie tak jak sam postulowałeś:) 2. Oprócz lokalnego moderatora jest jeszcze administracja centralna Forum, która zawsze jest nadrzędna. I to tam trafiają sygnały z czerwonego kosza oraz maile wysyłane na forum.abuse. Tak że jeżeli nawet coś znikło, to nie znaczy, że to robota moderatora. A jest jeszcze redakcja lokalna, która do niedawna się opiekowała lokalnym forum i prawdopodobnie uprawnienia tego nie straciła. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: ładna sygnaturka 11.08.05, 11:46 ładną masz sygnaturkę Bartoszcze, podoba mnie się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: ładna sygnaturka IP: 193.0.68.* 11.08.05, 12:34 Uwagi b27 i bartoszcze - samobójcze, destrukcyjne i demagogiczne. Borasca, czekam na odpowiedź - to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ładna sygnaturka 11.08.05, 12:58 Gość portalu: jd napisał(a): > Uwagi b27 i bartoszcze - samobójcze, destrukcyjne i demagogiczne. > Borasca, czekam na odpowiedź - to bardzo ważne. hahaha... tak czy inaczej, właśnie ciągle podbijasz balciowy wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: ładna sygnaturka 11.08.05, 13:45 Gość portalu: jd napisał(a): > Uwagi b27 i bartoszcze - samobójcze, destrukcyjne i demagogiczne. Lubię takie rozwinięte, merytoryczne wypowiedzi. I prawie się czuję jak kamikadze albo ogarnięty głęboką depresją:)) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: No to jestes jeszcze LUDZKA 11.08.05, 13:00 Gość portalu: jd napisał(a): > Borasca, to , co napisałaś, to nie jest dobra odpowiedź. przykro mi - podejrzewam jednak, ze cokolwiek tu nie napisze to i tak nie bedziesz usatysfakcjonowany odpowiedzia.... > Zanim ja ci na to > odpowiem - jeszcze jedno pytanie: czy wyrzuciłaś jakieś posty ze szkoły numer > 7, związane z thom.kuckiem? ... poniewaz Twoj stopien niezadowolenia przekracza moje mozliwosci zadowalajacej Cie odpowiedzi, wiec bardzo prosze abys powyzsze pytanie skierowal na adres jabbur@gazeta.pl - bez wzgledu na to co ja odpowiem, Ty i tak przeciez wiesz lepiej.....wiec najlepiej bedzie jesli na to pytanie odpowie Ci administracja. Wszystkie nieliczne wykreslone wypowiedzi znajduja sie ciagle na serwerze gazety - nie przepadly na wieki, wiec cokolwiek zostalo wyciete nieslusznie, nie mam watpliwosci, ze zostanie przywrocone. Dodatkowo prosze zapytac przede wszystkim Thom.kucka czy ilosc jego wpisow na forum sie nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: No to jestes jeszcze LUDZKA 11.08.05, 13:44 borasca0107 napisała: > wiec bardzo prosze abys powyzsze pytanie > skierowal na adres jabbur@gazeta.pl A jeszcze lepiej na adres forum.abuse@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Bartoszcze: obowiazek logowania IP: *.crowley.pl 11.08.05, 13:54 Czytalem na Katowicach o planach wprowadzenia obowiazkowego logowania (jd to sie pewnie zdenerwuje troche). Jako, ze u nas na forum Olsztyn wszytsko jest opoznione i pewnie dowiemy sie jako ostatni, tak wiec korzystajac z obecnosci bartoszcze chcialbym sie dowiedziec o planach tegoż logowania obowiązkowego. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Bartoszcze: obowiazek logowania 11.08.05, 15:33 Gość portalu: b28 napisał(a): > Czytalem na Katowicach o planach wprowadzenia obowiazkowego logowania (jd to > sie pewnie zdenerwuje troche). Jako, ze u nas na forum Olsztyn wszytsko jest > opoznione i pewnie dowiemy sie jako ostatni, tak wiec korzystajac z obecnosci > bartoszcze chcialbym sie dowiedziec o planach tegoż logowania obowiązkowego. > > Pomożecie? Plany takie są:) i wierzę, że zostaną zrealizowane. Co do planów czasowych - nie znacie dnia ni godziny, ja też nie. Co najwyżej mozna wystąpić do administracji o ich przyspieszenie (pewnie i o opóźnienie:), jeżeli tak uważa większość forumowiczów. Więcej informacji można znaleźć tu: www.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bartoszcze: obowiazek logowania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 16:35 Borasca, czy zmiast kluczyć, nie możesz napisać: tak albo nie. Czy więc coś ktoś wyciął w związku z wątkiem Siódemki? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bartoszcze: obowiazek logowania 11.08.05, 16:46 Gość portalu: jd napisał(a): > Borasca, czy zmiast kluczyć, nie możesz napisać: tak albo nie. Czy więc coś > ktoś wyciął w związku z wątkiem Siódemki? Jd - powiem Ci tylko jedno - obrazasz mnie takimi oskarzeniami - chociaz pocieszajacy jest fakt, ze skupiles sie teraz na okresleniu 'ktos' zamiast na bezposrednim celowaniu w moja osobe. - a z kluczeniem staram sie dotrzymac Tobie kroku. Punkt pierwszy - skieruj sie bezposrednio do Thom.kucka z pytaniem czy ktorejkolwiek z jego wypowiedzi brakuje w Siodemkowym watku. Punkt drugi - wszelkie zastrzezenia i skargi na mnie prosze kierowac na podane wczesniej adresy administracji. Dyskusje z Toba uwazam za zakonczona. - powod? Powazne oddalenie sie od tematu tego watku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Bartoszcze: obowiazek logowania IP: *.bulldogdsl.com 11.08.05, 17:08 Intrygujacy watek wiec i ja dorzuce swoje trzy grosze. Rezultat byl do przewidzenia w momencie wprowadzenia osoby 'opiekuna' forum. Po co bylo 'naprawiac' cos dzialalo bezwadliwie? Kazda cenzura jest zla cenzura. Niby EU, ale z wolnoscia slowa dalej raczej kiepsko. Ballest jest niewatpliwie irytujacy w swoich wypowiedziach ale nikogo nie zmusza do ich czytania, ani tez nie nawoluje do przewrotow, rebelii ani oficjalnego uznania jego opinii. Moze aktywni forumowicze powinni zaczac numerowac swoje wpisy aby lepiej mogli sledzic, ktore nie odpowiadaja mentalnosci cenzora. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Bartoszcze: obowiazek logowania 11.08.05, 17:40 Gość portalu: nat napisał(a): > Moze aktywni forumowicze powinni zaczac numerowac swoje wpisy aby lepiej > mogli sledzic, ktore nie odpowiadaja mentalnosci cenzora. Nat - przede wszystkim musze wyjasnic jedna sprawe. Czerwony koszyczek, wycinanie, cenzura byla tu ciagle obecna. Teraz tylko oficjalnie wyznaczono osobe, ktora bedzie przyjmowac ciegi za caloksztalt.... odciazajac w ten sposob czesciowo administracje. Jesli chodzi o Twoja sugestie to nie wydaje mi sie dobrym pomyslem:) - mianowicie, co zrobic wowczas z cierpiacymi na manie przesladowcza, ktorym ciagle cos sie wydaje bez wzgledu na fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Bartoszcze: obowiazek logowania IP: *.bulldogdsl.com 11.08.05, 17:53 Innymi slowy, cenzura anonimowa otrzymala imie? Zaszczytna pozycja; podziwiam, ze chcialas sie jej podjac.A co do manii przesladowczej i podejrzliwosci, to poglebia je chyba czesto, jesli wrecz nie powoduje, wlasnie brak faktow i logicznej przejrzystosci. Ach, wyglada na to, ze stara paranoja umiera bardzo powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein robisz ? IP: 150.254.85.* 11.08.05, 17:12 Gleiwitz Ci nie starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein rob IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 17:20 Borasca, zdumiewająca jest twoja zawziętość i ślepa brawura argumentowania. Ale skoro uroczo uznajesz naszą dyskusję za zakończoną, to i ja żegnam. Męcz się dalej swą odpowiedzialnością za to podejrzane i niedojrzałe Forum Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein rob 11.08.05, 19:25 Dzieciarnia. Nie klocmy sie o bzdety. Wycinanie bylo wczesniej, wycinali koledzy jabbura czy jak mu tak (ogolnie modzie z Gw), a takze wycinala redakcja GW Olsztyn. Wtedy tez byla cenzura, ale nie mozna sie bylo odwolac ani miec wplywu co ma byc wyciete (poza klikanie w kosz). Teraz wybralismy naszego wlasnego forumowego cenzora i trzeba z tego korzystac. Borasca nie jest anonimowa, mozna z nia dyskutowac (chociaz probowac). Umie pisac i czytac, anwet da sie to czytac. Czasami moze nam zaspiewa? Na razie uczymy sie wszyscy na naszych bledach. Powoli wszystko sie unormuje i nawet nie bedziemy pamietac o osobie admina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein rob IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 20:13 Being, ja może jestem młody i naiwny, ale pierwsze słyszę, że oczywiście dawniej po cichutku też wycinano. Można o jakiś przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein rob 11.08.05, 21:12 Tutaj jest link z wycieciem mnie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=26418217 Ślad jest i tak sie powinno wycinac dluzsze dyskusje. Bez sladu wycinane byly reklamy, spam i rozne pierdoly w stylu sprzedam, zamienie, ... Mnie kilka razy wycieto "bez sladu", po prostu nie bylo mojego postu. Jak to wyglad dokladnie to nie wiem, bo se tego nie licze:) Redkacja moze sie wypowie, albo sie nie wypowie. Oni wiedza najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ballest co Ty za rozp..duchy w Allenstein rob IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 21:22 No tak, tyle że właśnie jest ślad i informacja o złamaniu prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamut_7 Re: Do JD!!!!!! 12.08.05, 02:05 Czytam i czytam i staram sie zrozumiec o co chodzi? I chyba dotarlo do mnie.. o co chodzi. Chodzi o napisany wczesniej watek ktory zalozyl wczesniej thom.kuck. Watek dotyczy forum siodemki, ale nie nosi jego tytulu.. Thom.kuck w nim pisal do siodemkowiczow, odpisalem mu ale nie wlasciwie zrozumial moja wypowiedz..ktora odebral za obrazliwa; na szczescie jednak dala sie to wyprostowac i wszystko wrocilo do normy. Problem w tym caly ze pierwsza wypowiedz Thom.Kuck-a i moja byly nie pod watkiem "Szkola nr7 czesc 45" tylko w odzielnie zalozonym watku przez Thom.Kuck oto link do watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27157997 Natomiast odpowiedz na powyzszy watek znalazla sie juz na watku forum Szkoly NR.7. Wypowiedz moja i Thom.Kuck-a byla wiec tak jakby wyrzucona z kontekstu, ni z gruszki ni z pietruszki.. to najprawdopodobniej spowodowalo iz JD zaczal miec watpliwosci... Szkoda tylko ze zaczal boraske podejrzewac o takie chwyty ponizej pasa.. tego faktycznie predzej od jakiegos troll-a mozna by sie spodziewac niz od niej.. Znam ja od lat(doslownie od czasow nauki w siodemce- kopa lat temu).. i jedno musze przyznac ze o brak uczciwosci nie mozna ja posadzac. Troche jakos to wszystko tak nie przyjemnie wyszlo... szkoda. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Poczekajcie z ocena Bory! 12.08.05, 08:28 Uwazam, ze Borasca napewno wszytkim nigdy nie wygodzi, dla jednych bedzie za malo wycinala, dla innych za duzo. Na ocene jej pracy jest jeszcze za wczesnie, poczekamy, zobaczymy, ocenimy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Poczekajcie z ocena Bory! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 09:42 Mamut, to dokładnie ta sprawa. Gratuluję iście detektywistyzcnej spostrzegawczości, wnikliwości i dedukcji. Moje tu szarpanie się nie ma nic wspólnego z boraską jako taką, ale z wątpliwymi nowościami w funkcjonowaniu forum, których nic nie uzasadnia, łącznie z ballestem, z którym ja akurat nie wymieniłem chyba nigdy ani słowa, ale z którym, jeśli ktoś pysykuje, to niech to robi na własne konto, albo niech go unika, a nie wciąga w to całe forum. Wycinanie wątków i postów to powinna być absolutna ostateczność, a nie codzienność funkcjonowania boraski jako naszej opiekunki-przyzwoitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Poczekajcie z ocena Bory! IP: *.sympatico.ca 12.08.05, 14:15 No nie wiem JD, moim zdaniem nowosci funkcjonuja calkiem niezle.. czyszczenie forum z roznych wypowiedzi forum istnialo wczesniej.. zostawaly po wyczyszczonych wypowiedziach nawiasy z trzema kropeczkami. I trzeba przyznac ze glownie spotykalo sie tego typu nawiasy w watkach ballesta.. Co do boraski, to nie obraz sie JD, ale oskarzanie boraski o wyciecie postow bylo troche nie na miejscu.. Nie zauwazylem bowiem abys zadal to samo pytanie w watku siodemki. Besposrednio ukierunkowales sie po prostu na boraske, poniewaz uznales iz jest to dobry powod zeby ogolnie uczepic sie wycinania postow.. Szkoda ze nie pomyslales iz te wypowiedzi mialy miejsce w koncu ponad tydzien temu i zostaly zepchniete daleko w tyl. A tak to troche wygladalo jakbys wybral Boraske na cel zaczepki. Dziwi mnie ze tak mocno bronisz trzymania wypowiedzi ballesta, bowiem jego wypowiedzi sa czesto moim zdaniem obrazliwe. Obrazajace czesto narodowe wartosci, bohatero czy tez wydarzenia.. ale nie o tym bede pisal.. Dawno temu uznalem ze nie ma sensu z nim dyskutowac.. bardzo rzadko czytam jego wypociny, a odpowiadam pewnie nie czesciej jak raz na pol roku, choc musze przyznac ze ponad rok temu prowadzilem z nim zazarte dyskusje. Ballest czasami przekracza linie, czynia to takze inni forumowicze (sam nie twierdze ze zawsze bylem forumowym aniolem zwlaszcza w dyskusji z ballestem) i w tym momencie faktycznie czujne oko opiekuna/arbitra pozwala uspokoic nieco sytlacje wycinajac obrazliwy kontekst.. do tego tez nastapilo tu na tym watku. Ballest poczul sie bezkarnie i zareagowal nie na miejscu.. napisalem krotki post proszac o usuniecie jego plus mojej wypowiedzi. Obie wypowiedzi zostaly usuniete, ballest nawet w swoj sposob przeprosil (za co w pewnym sensie trzeba mu przyznac troszke klasy) w nastepnej swojej wypowiedzi. Wszystko wrocilo do normy. Nie uwazam zeby byl powod z ktorego mamy tutaj sobie rwac wlosy z glowy i rozpaczac iz raz na jakis czas zniknie z forum zasmiecony/wulgarny post czy watek. A co do boraski to tylko jej dziekowac.. jest u krotko a wspolnie z administracja sklecila nam na forum np. Olsztynska galerie. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Poczekajcie z ocena Bory! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 21:48 Mamut, nie wiem czy forum po zmianach funkcjonuje nieźle, dla mnie dość źle, skoro znikają znienacka posty i wątki bez śladu. Może przesadzam, ale dmucham na zimne, by rozpoczęty zwyczaj nie doprowadził za daleko, na przykład w okolice szkoły numer 7, i tylko taki sens miało moje odwołanie się do tego. Borasca uparła się, że chcę ja obrazić, ale to tylko jej upór i niczym nie uzasadnione przesuwanie problemu na płaszczyznę relacji osobisto- psychologicznych. Wszystkich tych pytań nie stawiałem na wątku Siódemki, bo to nie chodzi o wątek Siódemki, tylko o problem ogólny. Akurat Siódemka sobie świetnie poradzi, ale inni mogą nie mieć tyle wokół siebie życzliwości, harmonii i dobrych intencji rozmówców i obserwatorów. Mamut, i ty i borasca starcie się zsunąć dyskusję ze mną na płaszczyznę "jaki jest ballest". Mnie to nie bardzo interesuje, mnie interesuje problem "jakie jest (i może stać się) forum", ale skoro ciągle mnie na ten temat spychacie, to powtórzę to, co już wiele razy tu powiedziałem i dodam cokolwiek: Ballest jest denerwujący, irytujący, uparty, demagogiczny i mało przemakalny na argumenty, ale to nie znaczy, że należy mu zamknąć usta. Inność ludzi jest czasami okropna, ale trzeba to wytrzymać, bo inaczej szybko zachcemy, by wszyscy byli tacy sami. Ballest ociera się niekiedy o granice rożnych grzechów, ale nie przekracza jej trwale i intencjonalnie. Nie robi z forum kloaki, choć zaśmieca je różnościami. Ale to nie jest i nie powinno być karalne. A już szczególnie (i to ciągle powtarzam) nie powinni usuwać i domagać się usunięcia ballesta ci, którzy się wdają z nim w długie debaty i pyskówki. Każdy, kto jest od dłuższego czasu na forum, dobrze wie, do czego prowadzi rozmowa z ballestem, kto jest krócej – po dwóch wymianach opinii również musi wiedzieć, co jest grane. Więc jeśli ktoś brnie w dyskusje z ballestem, to czyni to na swój wyłączny rachunek i nie ma prawa wciągać później w swoje kłopoty i nerwy całego forum w tonacji "usunąć ballesta". Wydaje mi się to absolutnie oczywiste. Ani trochę nie bronię ballesta, bronie uprawnień ballesta. Te dwie rzeczy to coś zupełnie innego. I jeszcze coś: przy wszystkich wadach ballest ma jedną zaletę: nie wchodzi w wątki innych osób, nie psuje dyskusji tym, którzy szczególnie od dawna, z powagą, zaangażowaniem i radością rozmawiają ze sobą. Nigdy nie popsuł nam szkoły, nigdy nie wtrącił się w moje długie rozmowy z innymi, w innych długie rozmowy z jeszcze innymi. Forum Olsztyn nie wymaga żadnego doglądania w intencji co komu wyciąć, i to było jego siłą, zaletą, oczywistością. Mnie trudno będzie tu bywać, jeśli to się zmieni. Więc walczę jak mogę, by się nie zmieniło. Również na przykład obowiązek logowania będzie dla mnie nie do przyjęcia. Mamut, serdecznie pozdrawiam – jd. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poczekajcie z ocena Bory! 13.08.05, 01:03 JD - analize przeprowadziles wspaniale, nie wiedzialem, ze tyle zalet mam. :)))' Tak mnie tez kiedys czasami borasca chwalila, a teraz widzisz mnie wycina, byc moze ze racje ma, byc moze Ty racje masz.;))) Wiem, ze ciagle nowe osoby na forum sa, te wlasnie osoby nie wchodza do archiwum, zeby sprawdzac czy taki watek juz byl, albo nie, a jak byl, to kazdy watek jest inny. Przepisy przepisami, osobiscie uwazam, ze Forum objeta ramka przepisow umrze smiercia naturalna. Wycinac powinno autorow,ktorzy zamiast na temat watku, pisza na temat ich autora.To jest wlasnie dla mnie pierwsze kryterium do ciecia! Bora, jest tu niedlugo i uwazam, ze cos potrafi, jest baaaaardzo zdolna osoba, znam ja z wielu wojenek, ktore z nia prowadzilem! ;) Juz teraz mozna zauwazyc jej angagement i owoce tego zaangazowania. JD- konstruktywna krytyka pomaga i moze kazdemu pomoc i poznac cos czego sie wczesniej nie dostrzegalo, to dotyczy nie tylko mnie, Ciebie, Borasce, czy Mamuta, to dotyczy kazdego co tutaj cos skresla. Krytyka boli, ale w kazdej krytyce zawsze nie tylko odrobine prawdy znalezc mozna. Nie traktujcie tu wszystkich wpisow na powaznie, ale o jedno powinnismy wszyscy zadbac, starajmy sie unikac wulgaryzmow i osobistych atakow, to nie jest latwe, ale warto sprobowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamut_7 Znow do JD... 13.08.05, 02:15 Troche przesadzasz JD, sam wiesz ze etyczna cezura zawsze istniala na forum.. jakbys sie zalogowal to mialbys miedzy innymi szanse przeczytac regulamin ;) Wiec moze bez przesady z bronieniem spamowiczow i troli. Jak narazie nie zauwazylem zeby wycinano innego typu posty. Wulgaryzmy tez raczej zostawmy w rynsztoku niz na publicznym forum. Nie sadze tez, zeby oto mialo chodzic admistracji GW aby wycinac wszystko na lewo i prawo.. byloby to nie tylko nie etyczne,ale takze by bylo ewidentnym zaciskaniem sobie stryczka na szyji. Twoja obrana pozycja dzwoniania na larum, kiedy jeszcze sie nie pali mija sie raczej z celem. I tu jestem wstanie zrozumiec ze mozna to odebrac nieco negatywnie. Pytanie jakie zadales Borasce sugerowalo iz masz takie przypuszczenia; ale czemu takie miales tego tez nie sprecyzowales? Troche tak jakbys sam przypuszczal, iz moze oskarzasz kogos bezpodstawnie.. mnie samego to zaintrygowalo dopoki nie polaczylem wszystkich faktow w calosc. Co do administracji forum to zawsze jest to kontrowersyjna sprawa.. jak sam ballest zauwazyl ciezko jest dogodzic kazdemu. Mozliwe ze nie podzielam twojej opini, ale OSOBISCIE uwazam ze drobna ingerencja adminstracji jest potrzebna i jak na razie nie bylo z tym problemu. Wrecz powiem ze wlasnie dzieki temu forum jest na tyle porzadne ze chce sie tu wpadac czytac wypowiedzi ludzi i czasem zostawic wlasna. Jak sam widzisz uznalem po dwoch latach pisania tutaj, ze forum jest warte zalogowania sie, choc moze przyznam iz gdyby nie fakt iz ma sie stac to obowiazkowe to pewnie bym tego nie zrobil.. Forum cenie; w moim przypadku i boraski jak i wielu innych forumowiczow to takze kontakt z Polska. Uwierz mi JD wcale nie zalezy mi natym zeby byla tu cenzura, ktora wedle wlasnego widzimisie wycina teksty..Tez wolalbym zeby forum sie nie zmianialo na gorsze, co najwyzej na lepsze.. i moim zdaniem tak sie wlasnie dzieje. Co do ballesta i jego podobnym.. Mozliwe ze to tak zabrzmialo jakbym JA spychal temat w kierunku ballesta i musze przyznac Tobie tu nieco prawdy. Nie oto jednak mi chodzilo. Chcialem po prostu ukierunkowac temat w kierunku problemu szargania idealow i pamieci narodowej. Nie chce i nie mam zamiaru spychac tematu w kierunku ballesta. Trudno jednak nie polaczyc twoich wypowiedzi z ballestem jako iz pod jego watkiem zaczales snuc swoje rozwazania na temat wolnosci wypowiedzi, Aby nie wiazac wypowiedzi ballesta z twoimi, moze powinienes byl zalozyc osobny watek na przyklad pt. "o wolnosci slowa". Ty natomiast ochoczo napisales tutaj wypowiedzi, ktore co niektorzy moga odebrac jako oskarzenie. I tu faktycznie nie dziewie sie reakcji boraski. Moze nie jestem ekspertem od ludzkiej psyche, ale raczej nie trudno przewidziec jej reakcje na twoja wypowiedz. Co do cenzury to nie sadze zeby czytelnicy zgodziliby sie dla przykladu na utrzymywanie na forum tekstow wychwalajacych rasizm czy faszyzm lub tego typu makabryczne tematy. Jesli sie nie myle to takie dzialanie jest karalne wedle polskiego i europejskiego prawa. Czy wiec mamy pozwalac na lamanie prawa na forum, aby utrzymac wolnosc slowa? Czy moze wybiorczo bronimy idealow demokracji, tolerancji oraz wolnosci w mysl idei wolosci slowa pozwalajac na powielanie falszu, nietolerancji i ludzkiej nienawisci? Doskonale zdaje sobie z tego sprawe czym jest prawdziwa cenzura, w komunistycznej Polsce kazdy mogl ten problem poznac.. tu jednakze takowego problemu niema, wiec prosze Ciebie JD nie rob z igly widly. z uszanowaniem czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Znow do JD... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 10:24 Mamut, rozumiem i przyjmuję twoją argumantację, choć o szczegóły moglibyśmy się jeszcze pospierać (na przykład o tę granicę ranienia uczuć patriotycznych; ja pewnie pozwalałbym tu na więcej niż ty, aż do granicy przekraczania prawa, bo w uwielbieniu, a zwłaszcza w nabożnym głoszeniu uwielbienia, własnego narodu więcej widzę zagrożeń niż pozytywów). Wystartowałem z tematem na tym wątku, bo to tu objawiła się wprost sprawa, która mnie obchodzi. Wszędzie indziej byłoby to ogólnikowe gadanie o czymś co jeszcze się nie zdarzyło. Tu się właśnie zdarzyło. I teraz najważniejsze: to nie ja robię z igły widły, to admini stosują metodę armaty na komara, i w ten sposób, po pierwsze, pozbawiają się środków na poważniejsze problemy, po drugie - sprowadzają do wielkich problemów rzeczy drobne, śmieszne i nieszkodlwe (choć może irytujące), a po trzecie - tworzą i prowokują zbędną tu atmosferę kontroli i doglądania wymagających (najwyraźniej ich zdaniem) doglądania bywalców. Ja reaguję na adminów przesadne, histeryczne posunięcia i takiż sposób traktowania forum, oraz przestrzegam przed wkroczeniem nad tę ścieżkę, która może łatwo zaprowadzić zbyt daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Znow do JD... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 10:34 Mamut, i jeszcze jedno, moje tu użeranie się wynika z kwestii, którą sam dobrze wyczuwasz, gdy piszesz: "Jak sam widzisz uznalem po dwoch latach pisania tutaj, ze forum jest warte zalogowania sie, choc moze przyznam iz gdyby nie fakt iz ma sie stac to obowiazkowe to pewnie bym tego nie zrobil". Więc właśnie nigdy bym nie zaakceptował logowania, jak nigdy nie zaakceptuję rozstrzygania za mnie, czy mam, czy nie mam czytywać ballesta i innych w jego stylu. Nie czytywałem z własnej woli, ale jeśli mam nie czytywać z woli wyższej, to będę i życzę sobie czytywać. Ściskam dłoń - JD Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Znow do JD... 13.08.05, 11:59 Gość portalu: jd napisał(a): Więc właśnie nigdy bym > nie zaakceptował logowania, jak nigdy nie zaakceptuję rozstrzygania za mnie, > czy mam, czy nie mam czytywać ballesta i innych w jego stylu. Nie czytywałem z > własnej woli, ale jeśli mam nie czytywać z woli wyższej, to będę i życzę sobie > czytywać. dlatego dla ciebie i tobie podobnym "wolnościowcom" istnieje instytucja Oślej ławki, na której przez trzy dni od daty wstawienia możesz się delektować głupotami wszelkiej maści ballestopodobnych... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 13:06 Sa osobniki na swiecie, ktorych wojny i lagry niczego nie nauczyly, takie zadaja dalej "masakry" tych co sie wolnosci domagaja, ja tylko powiem, hitler i stalin takich pozdrawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Nomenklatura wczorajszych! IP: *.sympatico.ca 13.08.05, 16:20 JD, wiesz dobrze ze nie chodzi mi o jakis nabozne uwielbienie narodu czyli porabany nacjonalizm.. to do mnie kompletnie nie pasuje.. mieszkam w kraju w ktorym bez ogrodek moge przyznac mieszkaja ludzie z calego swiata.. Zlepek kultur, religi i narodowosci.. wrecz to uwielbiam. Mam przyjaciol ktorzy sa odzwierciedleniem tego srodowiska. Srodowiska ktore nauczylo sie szanowac i tolerowac innych za to kim sa. Jest to srodowisko ktore szanuje wlasna tazsomosci na rowni z innymi. Tu chcialbym zaznaczyc iz szacunek dla wlasnego narodu i tych ktorzy dokonali dla niego najwiekszych poswiecen istnieje takze i tak samo powinno byc i w Polsce. Nigdy nie powiedzialem ze chodzi mi o nacjonalizm wiec nie sugeruj ze oto mi chodzi. Natomiast co do adminow forum.. to tez bez przesady.. to forumowicze ksztaltuja w 99.9% caloksztalt tego forum. Wiec nie przesadzaj. A ty ballest, to chyba jestes pierwszy na liscie tych pozdrowien od obu dyktatorow. Co jak co, ale to wlasnie ty nic dotychczas sie nie nauczyles. Inna sprawa ze musze przyznac iz jestes mistrzem arrogancji, ignoracji i przekrecania faktow. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Nomenklatura wczorajszych! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 17:36 Dobra, czas na jakieś podsumowania: Byłbym wdzięczny, gdyby borasca nie traktowała całej sprawy w kategoriach osobistych, by wzięła to wszystko jako wyrażone troszkę w skrajnych (jak to w gazetach) formach zatroskanie miłośnika tego forum, a szczególnie miłośnika żeńskiej części tego forum. Tak więc, borasca - nie dąsaj się już. Chciałem dobrze (bo mam bardzo złe doświadczenia z cichego wyrzucania postów na Forum Warszawa), ty chcesz dobrze - jest możliwy rozsądny kompromis. I niechaj rozkwita nam to nadzwyczajne Forum Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 20:30 dzięki jd, właśnie tym wpisem uratowałeś jednego człowieka, a ratując jednego czlowieka ratujesz cały świat :) Jak wiesz jestem przeciwko opiekunom forum, ale kiedy opiekunem naszym została Borasca to jest już inna sprawa. Borasce ufam i wiem , że nie będzie formalistką, ani służbistką, a czuje również , że dla dobra forum dołozy serce olsztyńskie. Jesli mozna zażartować to Borasca chrzciny juz otrzymała i egzamin zdała ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 22:13 Mamut, Tu mnie obrazasz, bo jest malo ludzi w Europie czy w Canadzie tak otwartych do Swiata jak ja ! Oczywiscie, ze polski NACJONALIZM zwalczam, bo widze, ze sie coraz bardziej tu rozprzestrzenia, a to mnie wkurza. Po co Wam ta wiara w cos co sie nie odbylo, czy wy oszaleliscie? Pisze wlasnie do takich osob jak Ty Mamut, ktorzy Polske opuscily, a teraz staraja sie zostac lepszymi Polakami jak Polacy co pozostali w kraju. Wasza gloryfikacja mitow, ktorych nie bylo, potwierdza tylko Wasza zasciankowosc i kompleksy mniejszosci, ktore dziedziczycie z pokolenia na pokolenie. Mamut, jak sie Wasz stosunek do PRAWD HISTORYCZNYCH nie zmieni, to dalej bedziecie posmiewiskiem Europy! Moze dzisiaj sobie tego wyobrazic nie potrafisz, ale ja z moimy wpisami robie wiecej dla dobra Polski jak ktos, kto klamstwa gloryfikuje i przyczynia sie do rozprzestrzaniania glupich idei Wszechpolakow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Nomenklatura wczorajszych! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 22:14 No to pozdrawiam tego jednego człowieka, a wraz z nim pozdrawiam świat cały. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 22:24 JD. ja pisze do tych, co mysla, ze tylko Polska w Europie martyrium przezyla i jako jedyny kraj w Europie nie byla geneza cos takiego! Taka postawa jest nie tylko bledna , ale stawia ja na marginesie Europy, bo z klamcami nikt sie nie przyjazni. Spojrzcie na Waszych sasiadow, z ktorym macie przyjacielskie stosunki? PUUUSTKA , taaak, taka jest prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Nomenklatura wczorajszych! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 22:29 Rita, raz jeszcze pozdrawiam tego jednego człowieka, a wraz z nim pozdrawiam świat cały. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 22:35 jd- dzięki za światowe zdanie - wstęga przecięta i BorAsca może szczęśliwie i bez przeszkód przejść ;)))) Witajcie w nowym Opiekuńczym Forum Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 22:37 a kto to jest tym swiatowym czlowiekiem -Mamut? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 22:50 Ballest, wiem , ze Grunwald to potyczka , o tym piszą już w gazetach . Tą sytuację przedstawiaja w kabaretach i wiemy, ale jest coś takiego jak kult Grunwaldu i to pielęgnujemy tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nomenklatura wczorajszych! 13.08.05, 23:05 tu mosz ten kult Rita: "forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=27356269&v=2&s=0 Rok 1410 przeddzień Bitwy pod Grunwaldem. Obóz Polaków: Wszyscy narąbani jak szpaki. Ledwo łażą, pod każdym drzewem hafty, biba na maxa. Jagiełło leży orzygany w namiocie pierwszy odjechał bo ma słaby łeb. Obóz Niemców: jeszcze gorzej. Zaczęli już od rana, wszyscy wygięci nawet konie się uwaliły, jeden koń drugiemu wkłada kopyto do paszczy żeby się wyrzygał. Rycerze łażą, naparzają się na niby mieczami; ogólny gnój! Na drugi dzień Ulrich się budzi łeb go boli, kac wielki, chwyta się zagłowę i woła giermka: - Te słuchaj gościu; pójdziesz do Jagiełły; tam za ten pagórek dasz mu te dwa miecze i powiesz mu że my wczoraj z chłopakami pochlali, mnie łeb nawala i w ogóle że dzisiaj nie da rady! Powiedz że może jutro się zetrzemy czy jak? - ok.? - Okej! Giermek wziął miecze pod pachę i idzie wężykiem do Jagiełły; trochę się potyka i czka bo se rano klina wziął i go trzyma fest jeszcze. Przyszedł do Władzia i mówi: - Dobry! Ja tam nie wiem ale szef mnie tutaj przysłał i kazał dać te dwa miecze - wbił zamaszyście w glebę miecze - i kazał powiedzieć że u nas wczoraj była impreza i dzisiaj nie da rady może jutro! - Nie no wszystko ok. My tam z chłopakami też nielicho wczoraj zabalowaliśmy naprawdę nie ma sprawy - ale materaca gościu to mi nie musiałeś przebijać... " :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrmntr666 Re: Nomenklatura wczorajszych! 16.08.05, 13:01 rita100 napisała: > Ballest, wiem , ze Grunwald to potyczka , o tym piszą już w gazetach . Tą > sytuację przedstawiaja w kabaretach i wiemy, ale jest coś takiego jak kult > Grunwaldu i to pielęgnujemy tradycyjnie. moge prosic o tytuly tych gazet i nazwy kabaretow , chcialbym sie zapoznac z tymi nowymi wiarygodnymi dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: Nomenklatura wczorajszych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:23 Na to borasca wplywu nie miala, to sobie Admin zaigral, ich wszystkich denerwuje, jak sie tu prawde pisze ! www.album-grunwaldzki.iq.pl/biesiada/zdjecia1.php www.album-grunwaldzki.iq.pl/biesiada/zdjecia2.php tak przechodząc na drugą stronę ulicy, zatrzymałem się na czerwonych światłach i patrze - Grunwald ! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrmntr666 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : ))) 16.08.05, 13:31 To na takich dowodach historycznych p.Rita100 i p.ballest sie ksztaltuja ?! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:08 HAHAHAHAHAHA..! balcio won Jundingen i wierna giermżyca Ritałanhandret (zawsze ze ściągą). : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:12 sss - bardzo bawi Cie Twoja dziecinada? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:20 prawdopodobnie tak samo jak ciebie twoja (dziecinada, ofkors). ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:21 ulzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:23 sądzisz, że był powód, by ulżyło ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:27 widze, ze snujesz sie po forum jak brunhilda ze spalonego zamczyska, wiec wnioskuje, ze ci jednak nie ulzylo mimo twojej spamerskiej, niczym nie zakloconej tworczoski zblazowanego dresiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:32 oh ! wyzwiska z twych zaślinionych ust, tragedio II, to eliksir na moją skołataną duszę - zwłaszcza, że ciężar gatunkowy twych jakże obraźliwych i bądźmy szczerzy - niezasłużonych obelg znacznie wzrósł odkąd dzierżysz tu oręż Moderacji... ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:35 a teraz ulzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 18:37 powtarzasz się, to nudne. zresztą odnoszę wrażenie, że to tobie potrzebna jest ulga. dlatego tzymaj się mocno ! do jutra ! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 20:20 borasca0107 napisała: > a teraz ulzylo? nie wygląda, żeby cokolwiek miało przynieść ulgę tej duszy skołatanej od niedostatku ballesta.. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 16.08.05, 20:23 bartoszcze napisał(a): > nie wygląda, żeby cokolwiek miało przynieść ulgę tej duszy skołatanej od > niedostatku ballesta.. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Biesiada kabaretowa = prawda historyczna : )) 17.08.05, 08:20 bartoszcze napisał(a): > borasca0107 napisała: > > > a teraz ulzylo? > > nie wygląda, żeby cokolwiek miało przynieść ulgę tej duszy skołatanej od > niedostatku ballesta.. > HAHAHAHA..! napewno też nie wygląda na to, żeby akurat "ta dusza" (jak i inne) cierpiała na niedostatek ballesta... Odpowiedz Link Zgłoś
robiii Re: Nomenklatura wczorajszych! 17.08.05, 10:32 PROSZĘ NIE ODPISYWAĆ NA WĄTKI FORUMOWYCH ŚMIECIARZY. niech dyskutuje sam ze soba... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nomenklatura wczorajszych! 16.08.05, 20:37 xtrmntr666 napisała: > rita100 napisała: > > > Ballest, wiem , ze Grunwald to potyczka , o tym piszą już w gazetach . T > ą > > sytuację przedstawiaja w kabaretach i wiemy, ale jest coś takiego jak ku > lt > > Grunwaldu i to pielęgnujemy tradycyjnie. > > moge prosic o tytuly tych gazet i nazwy kabaretow , chcialbym sie zapoznac z > tymi nowymi wiarygodnymi dowodami. Nie wim kim Wy jesteście, nie znam Was , zmieniacie niki i mnie ciągle atakujecie. Nie mam obowiązku się tłumaczyć i udawadniać , że nie jestem wielbłądem. Wystarczy prenumerować czasopisma i nie jeden artykuł znajdziecie o polskich mitach. A co do kabaretu to zapraszam do przeczytania tego watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27786537 Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nomenklatura wczorajszych! 17.08.05, 10:36 Widze , ze nie ma juz Argumentow przeciw mej tezie, wie pierwszy mit obalony, przystepujemy do nastepnego! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: sugerqacja i inne fajne "wyrazy" balcia! : ))) 17.08.05, 10:43 choopieee na ciebie możno liczyć ! : )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocka Re: Nomenklatura wczorajszych! 17.08.05, 11:14 ballest napisała: > Widze , ze nie ma juz Argumentow przeciw mej tezie, wie pierwszy mit obalony, > przystepujemy do nastepnego! Jo niy chcam siy tu ftroncac ale jo niy wiym jako teza mioua byc obalona? Przedstawiues ino prywatne zdanie na tyn temat , szkryfloc bele co poradzi wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 21.08.05, 20:40 Wracam z wakacji i widze, że wiele sie pozmieniało na FO, mamy opiekuna i to nadgorliwego. Niestety starch blady padnie na wszystkich coby wątku nie powtórzyć bo opiekunka potrafi tylko wycinać, nic tylko woda sodowa uderzyła do główki. Z treści wątku, a w szczególności z wypowiedzi ballesta i borasci wynika że ... argumentacja opiekunki jest nędzna. ZAWSZE mniejszym złem będzie wrzucenie do jednego worka niż wyrzucenie. Niestety, albo Pani to potrafi, albo tej PANI JUŻ DZIEKUJEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 21.08.05, 20:43 Uwazam, ze Bora sie poprawila i daje sobie doskonale rade z tym Forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 21.08.05, 21:03 marduck napisał: > ZAWSZE mniejszym złem będzie wrzucenie do jednego worka niż wyrzucenie. Zastanawiam się. Co to właściwie ma oznaczać - wrzucenie dublowanych wątków do jednego worka? Bo marduck zapewne to potrafi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: 21.08.05, 21:20 O ile sie nie mylę możliwe jest przenoszenie postów z wątku "nowego" do pierwotnego, bardzo proste. Wg mnie opiekun "społeczny" nie ma prawa wycinać postów, to moje zdanie. Jesli jakaś wypowiedź drażni forumowiczów powiadamiają admina czerwonym koszem "skasujcie post" - info trafia do admina, a nie opiekuna. Opiekun to TYLKO opiekun nie admin, może porządkować, przenosić, systematyzować. Jeśli opiekunowi coś nie pasuje niech zgłosi to adminowi. Ale bartroszcze bedzie twardo bronił borasci - republika kolesiów ... i kolezanek, jak napisał jeden pan w smsie TKM Teraz K...a My pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: 21.08.05, 23:12 marduck napisał: > O ile sie nie mylę możliwe jest przenoszenie postów z wątku "nowego" do > pierwotnego, bardzo proste. Mylisz się:) a błąd w założeniu czyni błędnym cały wywód. > Wg mnie opiekun "społeczny" nie ma prawa wycinać > postów, to moje zdanie. Jesli jakaś wypowiedź drażni forumowiczów powiadamiają > admina czerwonym koszem "skasujcie post" - info trafia do admina, a nie > opiekuna. Opiekun to TYLKO opiekun nie admin, może porządkować, przenosić, > systematyzować. Jeśli opiekunowi coś nie pasuje niech zgłosi to adminowi. Opiekuni forów po to zostali powołani, żeby odciążyć adminów. Z prawem wycinania postów, jeżeli zachodzą ku temu podstawy. A jeżeli się pomylą, to admini są instancją odwoławczą. Przy czym admini cały czas mają możliwość bezpośredniego działania na podstawie zgłoszeń koszem i przez forum.abuse. > Ale bartroszcze bedzie twardo bronił borasci - republika kolesiów ... i > kolezanek, jak napisał jeden pan w smsie TKM Teraz K...a My Usprawiedliwia Cię niewiedza. Ale tylko do tego momentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamut_7 Re: Tak trzymac! 22.08.05, 03:23 I prawidlowo Bartoszcze, borasca i inni opiekuni i admini.. ciac co trzeba i sie nie szczypac. Ja osobiscie uwarzam ze administracja i tak jest zbyt poblazliwa.. w koncu forum to forum, miejsce publiczne i powinno sie tu towarzystwo zachowywac odpowiednio, nie wspomne o wypowiedziach. Moje Brawa dla administracji. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
marduck republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 12:09 bartoszcze napisał(a): Usprawiedliwia Cię niewiedza. Ale tylko do tego momentu. Ooo to teraz za niewiedzę też będziecie wycinali? Mam pytanie: co robi na głównym forum wątek SP7? borasca go nie przeniesie póki nie bedzie nastepnej setki (czyżby dlatego że kończyła tę szkołę?), a w swojej wypowiedzi zamieściła link do netykiety, w której można przeczytać: - "Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum" a o ile się nie mylę SP7 dorobiła sie własnego forum. Ponadto temat SP7 już dawno przerodził się w prywatną pogawędkę kilku osób, a do tego "obrońca" bartoszcze napisał w tym wątku: "Wg forumowej netykiety i utrwalonych zasad jej interpretacji, mnożenie wątków na ten sam temat jest uważane za spamowanie" he, he czyli wystarczy do wątku dodawać numerki 1,2,3 ... i wszystko będzie OK? Oj bartoszcze widzę, że chodzi Ci o "utrwalone zasady interpretacji bartoszcze" Na FOlsztyn moja uwaga dotyczy również wątków: dzień dobry, olsztyn jest piękny, itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 12:22 marduck napisał: > bartoszcze napisał(a): > Usprawiedliwia Cię niewiedza. Ale tylko do tego momentu. > > Ooo to teraz za niewiedzę też będziecie wycinali? Polskie język trudna być? Bo nic takiego nie napisałem.. > > Mam pytanie: co robi na głównym forum wątek SP7? borasca go nie przeniesie póki > nie bedzie nastepnej setki (czyżby dlatego że kończyła tę szkołę?), a w swojej > wypowiedzi zamieściła link do netykiety, w której można przeczytać: > - "Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum" > a o ile się nie mylę SP7 dorobiła sie własnego forum. > Ponadto temat SP7 już dawno przerodził się w prywatną pogawędkę kilku osób, > a do tego "obrońca" bartoszcze napisał w tym wątku: > "Wg forumowej netykiety i utrwalonych zasad jej interpretacji, mnożenie wątków > na ten sam temat jest uważane za spamowanie" > he, he > czyli wystarczy do wątku dodawać numerki 1,2,3 ... i wszystko będzie OK? To zależy. Jeżeli wątki nr 1, 2, 3.. są zakładane jako kontynuacja starych wątków (bo tamte są za długie do czytania, lub się zarchiwizowały), to nie budzi to zastrzeżeń. Ale jeżeli masz w tej chwili jednocześnie cztery wątki "ocalić od zapomnienia", to jest to właśnie klasyczny przykład zaśmiecania forum przez mnożenie wątków. I tak samo zaśmiecaniem jest zakładaniem takich samych wątków na różnych forach, jak również w wielu przypadkach przywoływanie starych tematów po to, żeby powiedzieć to samo. A recenzowanie poszczególnych posunięć Borasci (lub ich braku) do mnie nie należy. Ją ocenia administracja oraz ogół, który zawsze może zawnioskować o zmianę:) Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 12:38 ok, Ty masz swoje zdanie, a ja swoje i nie chce mi się przedłużać tego tematu, proszę o jadną odpowiedź ponieważ nie poniosłeś jej w Twoim ostatnim poście - co sądzisz o wątku SP7 na głównym forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 12:43 Odniosłem się:) ale skoro koniecznie chcesz znać moje zdanie, to zapewne powinien być przeniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 12:59 Witaj Marduck, Szczerze mowiac nie wiem co odpowiedziec na Twoje oburzenie. Polecam Ci wiec na poczatek przeczytanie watku, od ktorego wszystko sie zaczelo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27057788 Dodam jeszcze, ze wszelkie zastrzezenia i skargi odnosnie moich posuniec na tym forum mozna, a nawet trzeba kierowac do administracji GW. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: republika kolesi i koleżanek IP: *.sympatico.ca 22.08.05, 14:13 Po raz pierwszy spotkalem sie tu z forma ataku na watek SzP Nr7. I kto atakuje.. ktos kto ledwo sie pojawil na forum a krzyczy tak jakby conajmniej byl wspoltworca/wlascicielem forum. Ledwo sam wyprodukowal pare watkow czy wypowiedzi, ale innym bedzie wytykal. Aniby dlaczego drogi marduck ma byc w tej dziedzinie takim autorytetem..? moze poczytaj sobie troche roznych tematow za nim podniesiesz glos. Zawilosci pod tematow ktore zrodzily sie w tym i wielu watkow moze nie sa dla Ciebie czyms interesujacym.. jesli tak to moze przestan czytac. Nie musisz sie przeciez wtedy tak stressowac.. ale ja sadze ze nie o to chodzi.. co najwyzej mamy tu przyklad ludzkiej zawisci.. Forum egzystuje juz od lat.. watek o SzP7 pojawil sie w 2001-szym i jak na razie nikomu nie przeszkadzal do poki jegomosc marduck sie nie pojawil i wyrazil swoje niezadowolenie od tak bez zadnych wiekszych podstaw.. tak zeby sobie pomarudzic..bo zona pewnie juz nie slucha marudzenia i ma gdzies twoje narzekanie.. przeciez gdzies trzeba sobie pogderac.. tak mi sie w kazdym razie wydaje.. Co do SzP7 to jest to prawdziwy watek przyjaciol. ludzi ktorzy po latach potrafili sie zebrac i dyskutowac na temat szkoly i nie tylko.. Z tego co widac od paru lat dochodzi do spotkan tych ludzi jak chodzby wielu spotkan tego lata..spotkalo sie wielu przyjaciol z przed lat.. wielu uzyskalo nowe kontakty i znajomosci.. Owocem pracy tego watku jest fakt powstania paru stron internetowych dotyczacych bylych absolwentow i przyjaciol tej szkoly.. mocno przeciez zwiazanej z Olsztynem. Nic wiec dziwnego ze Olsztynskie forum stalo sie miejscem gdzie watek powstal.. i tu trzeba z szacunkiem przyznac iz to forum GW dalo forumowiczom taka szanse zbudowania czegos naprawde wspanialego i budujacego.. budujacego przyjaznie i kontakty ludzi z wielu roznych stron swiata rozsianych przez zycie tu i tam.. ale jak widac Olsztynskie forum potrafilo zblizyc i odswiezyc dawne wspomnienia i nowe przyjaznie. I ja za to ogromnie dziekuje forum jak i administracji za ich pomoc w kontynuacji moim zdaniem wspanialych wartosci wieloletnich przjazni. A tobie marduck zycze abys sam odszukal starych kumpli i wybral sie z nimi na piwo na starym miescie i zaczal korzystac z zycia zamiast truc i wytykac innym. Co do boraski.. to robi moim zdaniem dobra robote.. gdybym to ja byl takim opiekunem to pewnie bym zamienil sie w bezlitosnego forumowego dyktatora i wycinalbym jak popadlo..;) Moim zdaniem i tak forum jest zbyt poblazliwe dla wielu pseudoforumowiczow... na szczescie nie jestem takim dytatorem.. wiec ciesz sie chlopie z tego co masz.. bo mogloby byc przeciez gorzej. czuwaj i jeszcze raz dzieki GW. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 15:10 Mamut, ja pierwszym jestem co sie ogromnie cieszy, ze to wlasnie Ty nie jestes moderatorem, bo przypuszczam, zebys sobie wasik zapuscil taki jaki ma BMW na chlodnicy, albo byc moze nawet taki kaukazki na model gruzinski;) i bys Ballesta cial bez czytania, PRAWDA ? Borasca nie ma mozliwosci zapuscic sobie cos takiego , dlatego sie ciesze, ze to wlasnie ona tu moderatorem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: do ballesta IP: *.sympatico.ca 23.08.05, 04:06 Ja tez balciu sie ciesze ze nim nie jestem.. to przeciez niezly obowiazek a jak widac forumowicze na razie bardzo kolczastym rozami sciezke tej funkcji wykladaja. Pewnie uczciwie mowiac gdybym byl to cialbym Twoje wypowiedzi niezle za brak poparcia w bzdurnych informacjach.. ale pewnie nie tak wiele, bo z tego co widze dla wielu jestes wielce rozrywkowy ;) A jak mowia smiech to zdrowie. Co do wasow to nie zbyt rozumiem aluzje.. chyba ze chodzi Tobie a matadora.. a to juz inna para kaloszy ala corrida. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 16:04 Borasco nie chodzi o oburzenie a o zasady, a akurat przykład ballesta jest najbardziej jaskrawy i dlatego wywołał spory odzew jak na olsztyńskie warunki, ale nie zamierzam go bronić. Po prostu jeśli powołujesz się na swoje zasady i netykietę należy tego przestrzegać i nie możesz stosować wyjątków, bo tracisz wierygodność. Nic nie mam do Ciebie, ani do mamuta i jego żony, ani tym bardziej do innych absolwentów SP7. Dla mnie wątek może istnieć w nieskończoność. Jednak w myśl zasad na które się powołujesz wątek SP7 powinien być przeniesiony do odpowiedniego forum i tyle. Chciałbym wiedzieć co zamierzasz zrobić z tym wątkiem? a jeśli zamierzasz go pozostawić to dlaczego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 18:10 zabawne... widzisz marduck, ty zadajesz proste pytanie o zasady, bartoszcze (doświadczony opiekun FK) uważa, że wątek powinien zostać przeniesiony, opiekunkę FO zatyka, jej kolega ciebie atakuje, ballest-źródło konfliktów na wszystkich forach, broni i chwali borasca0107 choć to jego własny wątek, w którym skarżył się na działanie tejże opiekunki... komiczne !!! na dodatek społeczna opiekunka FO, borasca0107 cenzuruje moją wypowiedź, choć była niemal identyczna jak ta (nie spełniała kryterium do wycięcia) ! PORAŻKA !!! : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 18:39 sss9 napisał: > zabawne... > widzisz marduck, ty zadajesz proste pytanie o zasady, bartoszcze (doświadczony > opiekun FK) uważa, że wątek powinien zostać przeniesiony, opiekunkę FO zatyka, > jej kolega ciebie atakuje, ballest-źródło konfliktów na wszystkich forach, bron > i > i chwali borasca0107 choć to jego własny wątek, w którym skarżył się na > działanie tejże opiekunki... komiczne !!! > na dodatek społeczna opiekunka FO, borasca0107 cenzuruje moją wypowiedź, choć > była niemal identyczna jak ta (nie spełniała kryterium do wycięcia) ! PORAŻKA > !!! : ))) w usuniętym poście była jeszcze taka dygresja, że gadka wartko się toczy a sporny wątek jak był na FO, tak jest... pocieszne, prawda ? przy okazji, ja też zapytam borasca0107: czym mój post "zasłużył" na wycięcie ? tylko mi nie pisz, że nie wiesz co odpowiedzieć... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 19:05 sss9 napisał: > w usuniętym poście była jeszcze taka dygresja, że gadka wartko się toczy a > sporny wątek jak był na FO, tak jest... pocieszne, prawda ? > przy okazji, ja też zapytam borasca0107: czym mój post "zasłużył" na > wycięcie ? tylko mi nie pisz, że nie wiesz co odpowiedzieć... : ) skadze znowu - z przyjemnoscia Ci odpowiem:) "coraz więcej uprawnień do moderacji przekazujemy użytkownikom, którzy lepiej niż my orientują się w miejscowych sprawach." Calosc wypowiedzi znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27057788 Tak sie sklada, ze doskonale orientuje sie w Twojej szlachetnej 'tworczosci' na innym forum. Jestes bardzo mile widziany, ale Twoje wypowiedzi tutaj musza zachowywac jakas kulture slowa - gdy beda kierowac sie w strone spamerskiej obrazliwej tworczosci bez wzgledu na to pod jakim nickiem tutaj wystapisz beda usuwane... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: republika kolesi i koleżanek 23.08.05, 09:08 borasca0107 napisała: > skadze znowu - z przyjemnoscia Ci odpowiem:) > > "coraz więcej uprawnień do moderacji przekazujemy > użytkownikom, którzy lepiej niż my orientują się w > miejscowych sprawach." > Calosc wypowiedzi znajdziesz tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27057788 > Tak sie sklada, ze doskonale orientuje sie > w Twojej szlachetnej 'tworczosci' na innym forum. > Jestes bardzo mile widziany, ale Twoje wypowiedzi tutaj > musza zachowywac jakas kulture slowa - gdy beda > kierowac sie w strone spamerskiej obrazliwej tworczosci > bez wzgledu na to pod jakim nickiem tutaj wystapisz > beda usuwane... > > Pozdrawiam. > dzięki za pozdrowienia, jednak podaj łaskawie dowód na "spamerską obraźliwą twórczość" w wyciętym poście. czym różnił się od tego kolejnego, którego już nie usunęłaś ? czyżby chodziło ci o "zero1zero7 (zgłoś się)" ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 17:49 sss9 napisał: > dzięki za pozdrowienia, jednak podaj łaskawie dowód na "spamerską obraźliwą > twórczość" w wyciętym poście. czym różnił się od tego kolejnego, którego już > nie usunęłaś ? czyżby chodziło ci o "zero1zero7 (zgłoś się)" ? szczerze? Zdajesz sobie chyba sprawe z tego, ze tzw. nozyce moderatorskie brzecza mi same juz na sam widok Twojego nicka:) W tym wypadku popelnilam blad, ale nie dales mi szansy na naprawe go bo sam ponowiles posty, ktorych juz nie wycielam. Po dokladniejszym wczytaniu sie w tresc musze Ci nawet przyznac racje jesli chodzi o caly ten ballestowo-grunwaldzko-watkowy kabarecik, ktory trafnie opisales:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 18:44 marduck napisał: > Po prostu jeśli powołujesz się na swoje zasady i netykietę należy tego > przestrzegać i nie możesz stosować wyjątków, bo tracisz wierygodność. Niestety, zdaje sobie z tego sprawe. Nalezy jednak wziac pod uwage fakt, ze ja jestem opiekunka tego forum bardzo krotko i ciagle sie ucze swojej nowej roli. Wyciete watki znajduja sie na serwerze i w kazdej chwili moga zostac przywrocone przez administracje, jesli ta uzna, ze popelnilam blad. Ja tu nie mam wladzy absolutnej. Moim zadaniem jest tylko pomoc w opiece nad tym forum. Musze tez zaznaczyc, ze nie wszystkie wyciete watki sa usuwane tylko przeze mnie. W zwiazku z tym wszelkie watpliwosci i zastrzezenia do moich decyzji powinny byc zglaszane do administracji w celu wyjasnienia niesprawiedliwych posuniec. > Nic nie mam do Ciebie, ani do mamuta i jego żony, ani tym bardziej do innych > absolwentów SP7. Dla mnie wątek może istnieć w nieskończoność. > Jednak w myśl zasad na które się powołujesz wątek SP7 powinien być > przeniesiony do odpowiedniego forum i tyle. hmmm... moim zadaniem jest przede wszystkim czuwanie nad przyjazna atmosfera tego forum. Watek SP7, jak juz Mamut wspomnial, istnieje tu od 2001. Administracja GW stworzyla podforum szkoly, aby mozna bylo tam umieszczac kolejne watki, ktore jak zauwazyles - przekroczyly sto wypowiedzi. Watek jest przyjazny i bardzo olsztynski. Coraz wiecej absolwentow Siodemki dzieki niemu wlasnie tutaj odnajduje sie. Innymi slowy, nie jest szkodliwy. Dyskusje nie wymykaja sie z pod kontroli, wiec nie widze potrzeby usuwania go/przenoszenia do podforum. Watek istnieje juz cztery lata, nikomu nie przeszkadzal do tej pory. Ja tylko kontunuuje dzialalnosc administracji, czyli przenosze Siodemkowe watki, ktore przebily setke - to decyzja administracji, nie moja i nie mnie wprowadzac tu nowe rzady i przenosic calosc do podforum:( > Chciałbym wiedzieć co zamierzasz zrobić z tym wątkiem? a jeśli zamierzasz go > pozostawić to dlaczego? Odpowiedzi na te pytania powyzej:) Mam nadzieje, ze wyczerpujaco odpowiedzialam na Twoje pytania?:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 19:36 >Chciałbym wiedzieć co zamierzasz zrobić z tym wątkiem? a jeśli zamierzasz go >pozostawić to dlaczego? Mam nadzieje, że Borasca się nie pogniewa, gdy odpowiem na to pytanie - a więc, są tu ludzie od poczatku utworzenia Forum Olsztyn na GW , jednym z nich jest jd, który zaczął watek i tak się toczy do dziś. Watek Szkoly Nr7 - jest już watkiem tradycyjnym i od powstania forum nam towarzyszy. Bez niego nie byłoby drugiego wątku serialowego Olsztyn jest piekny. Forum przez ten okres dorobilo się wspaniałuch układów międzyludzkich, koleżeńskich i zdobylo dużo sympatyków Olsztyna. Nie mozna teraz niczego zmieniać , a nawet nie powinno się przesadzać starych drzew. Jest dobrze i jakoś nikt nie narzeka. Miejca u nas dostatek , więc chetni niech też zakładają watki i tak się rozwijają jak Szkola Nr7, która jest w Olsztynie Pięknym. Mysle , że wiecej moze powiedzieć jd i jak tylko zajdzie potrzeba napewno pomoże Borasce w przekonaniu tych co są nieprzekonani :) Licze tez , że Borasca nie da się przekonać na przeniesienie szkoly na podforum i nie będzie słuchac maruderów :) Tradycja , to jest to co nas tu trzyma, wchodzimy bo jest Olsztyn , wchodzimy bo jest Szkoła i wychodzimy mówiąc dobranoc. Tego nie ma żadne forum. Pilnujmy i pielęgnujmy to co jest dobre i sprawdzone. Jęsli umrą te watki i my umrzemy, zaczniemy być anonimowi i nieznani, a przeciez nie o to chodzi. Alem się rozpisała......wybaczie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 23:04 No i właśnie dlatego mogłem marduckowi odpowiedzieć jedynie, że wątek _zapewne_ winien być przeniesiony, bo nie znałem historii tego podforum i tych wątków:) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: republika kolesi i koleżanek 22.08.05, 23:09 Nic nie szkodzi Bartoszcze , ciągle zahaczamy o historie i o korzenie, ona jednak jest bardzo ważna. Pytał się Ciebie marducek to mu odpowiedziałes tak jak to widzisz - naprawde nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: republika kolesi i koleżanek 23.08.05, 10:27 Niestety borasco wydaje mi się, że po prostu nie chcesz narazić się braci SP7, bo wątek powinien być przeniesiony do podforum. Fakt istnienia na FO podforum SP7 świadczy, iż jest to ważny wątek dla internautów i tam powinni szukać "świeżych" informacji. Argumenty o historii wątku bardziej wpisują się w powstanie podforum niż pozostawianie go na głównym. I prosze borasco nie zasłaniaj się w przyszłości argumentami typu "nie mam władzy absolutnej", "mozna to zgłosić administracji", "nie mnie wprowadzać tu nowe rządy", sama zdecydowałaś się podjąć zadanie opiekuna i sama zdecydujesz czy z niego zrezygnujesz. Musisz saię liczyć z tym, że krytykę, czy ocenę swoich działań, nie tylko ze strony internautów na gościnnych występach :) Chciałbym żebyś była obiektywna, szczera, samokrytyczna i uczciwa, bo na razie Twoje argumenty trochę przypominają zasadę "dopóki nie ma wyroku skazującego jestem niewinna". ps. Jeśli Twoim pomysłem było stworzenie podforum galeria olsztyńska to szczerze gratuluję, sam postaram się zamieścić tam kilka zdjęć, a ponieważ jest ono jeszcze młode proponuję przeniesienie tam wątku Olsztyn jest piękny, a wiele osób z pewnością do swoich wspomnień, czy uwag doda zdjęcia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: witam ponownie 23.08.05, 19:53 Postawiłeś Borasce przed problemem i jakkolwiek zrobi to zawsze będzie żle, bo jak świat światem nikt nikomu nie dogodzi. Ale ciekawi mnie w jakiej intencji takie problemy podnosisz - czy Twoje pomysły mają służyć szkole i Olsztynowi, że chcesz oczyścić pole główne forum ? W jakim celu tak nas wszystkich chcesz rozkładać po kątach ? Może zacznij Borasce pomalutku wyjaśniać, by rozszyfrować Twoje intencje. Masz pewnie w tym jakiś cel. Poza tym jesteś tylko jeden, który nam zaczyna mącić i robić sprawę ze sprawy której nie ma. Odpowiadam, bo widze , że Borasca milczy i ma rację co do tego tematu, bo decyzja powinna nalezeć do Redakcji Forum Olsztyn - takie poważne zmiany moze tylko wnosić sama Redakcja jako organ nadrzędny. A co do pracy Borasci nikt oprócz Ciebie nie ma pretencji. Daj jej spokój i niech wreszcie położy się na lezaczek i odpocznie, wszak jeszcze wakacje mamy ;) A wszelkie uwagi takich wielkich zmian Marduck konsultuj z Redakcją i z ludźmi watków które Cię interesują . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 05:46 marduck napisał: > Niestety borasco wydaje mi się, że po prostu nie chcesz narazić się braci SP7, Marduck - gdybym nie brala pod uwage narazania sie komukolwiek, przede wszystkim nie podejmowalabym sie roli opiekunki tego forum:) Zawsze bede sie narazac osobom, ktorych wypowiedz/watek zostanie wyciety:( Prawde powiedziawszy spodziewalam sie ostrej krytyki swoich decyzji, ale musze szczerze przyznac, ze nie spodziewalam sie krytyki na zapas:)) Swietnym przykladem takiej krytyki jest wlasnie watek SP7 - moim jedynym 'wykroczeniem' jak do tej pory jest moja przynaleznosc do tej szkoly:) Mimo to juz wieksza czesc Ballestowego Grunwaldu poswiecona jest wlasnie temu Siodemkowemu watkowi, oskarzeniom insynuacjom - moim 'akcjom' przewidzianym na zapas? Litosci:)))) > bo wątek powinien być przeniesiony do podforum. hmmm... to moze na poczatek cytat: "opiekun forum nie ma zajmować się tylko usuwaniem postów, które naruszają regulamin. Pomysły na nowe fora, zmiany w opisie forum - jest osobą, która pośredniczy w komunikacji pomiędzy nami, a lokalną społecznością. I ostatnią deską ratunku w przypadku niespodziewanego ataku trolla :)" - calosc znajduje sie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27057788&a=27285840 Od siebie dodam natomiast, ze to forum jest miejscem publicznym dostepnym dla kazdego:) To przede wszystkim Forumowicze decyduja jaka ma byc forma i styl tego forum. To wlasnie Oni decyduja o tematach do dyskusji. Moim zadaniem, powtorze jeszcze raz, jest opieka - czyli usuwanie spamu, przenoszenie ogloszen, wycinanie wulgaryzmow, rozprawianie sie z potencjalnymi trollami:) i tlumaczenie sie autorom wycietych wypowiedzi:) - ogolnie mowiac czuwanie nad przyjaznym klimatem tego miejsca. Glowna strona Forum Olsztyna jest miejscem dla wszystkich - kazdy moze tu zabrac glos. Przeniesienie watkow SP7 czy Olsztyna Pieknego itp. do podforum moze byc wykonane tylko i wylacznie na prosbe zalozyciela i rozmowcow udzielajacych sie w danym watku. Autor kazdego watku jest jego gospodarzem i ma prawo decydowac, w ktorym miejscu forum ma zamiar prowadzic dyskusje z innymi forumowiczami. To Forumowicze, a nie ja, maja prawo decydowac, w ktorym miejscu chca prowadzic swoje dyskusje:) > Fakt istnienia na FO podforum > SP7 świadczy, iż jest to ważny wątek dla internautów i tam powinni szukać > "świeżych" informacji. Argumenty o historii wątku bardziej wpisują się w > powstanie podforum niż pozostawianie go na głównym. Jak juz wspomnialam - podforum SP7 jest bardziej miejscem archiwalnym. Mozna tam jednak znalezc nieoficjalna strone Siodemki i zapewniam Cie, ze znajduja sie tam swieze informacje. Galeria Olsztynska jest forum fotograficznym i wszelkie zdjecia umieszczane tam moga rownie dobrze byc zalaczane w linkach na glownym forum w dyskusjach w Olsztynie Pieknym i nie tylko tam. Fakt istnienia podforum nie uprawnia mnie do przenoszenia tam watkow bez zgody ich autorow. > I prosze borasco nie zasłaniaj się w przyszłości argumentami typu "nie mam > władzy absolutnej", ale to jest fakt - nie mam takiej wladzy:) > "mozna to zgłosić administracji", nawet trzeba jesli moje odpowiedzi nie sa wystarczajaco wyczerpujace:) > "nie mnie wprowadzać tu nowe rządy", Ja jestem tylko osoba, ktora ma "pośredniczyc w komunikacji pomiędzy nami [administracja GW], a lokalną społecznością" - dlatego wszelkie zmiany powinny byc konsultowane z administracja oraz forumowiczami. > sama zdecydowałaś się podjąć zadanie opiekuna i sama zdecydujesz > czy z niego zrezygnujesz. niekoniecznie musze sama decydowac o rezygnacji:)) > Musisz saię liczyć z tym, że krytykę, czy ocenę > swoich działań, nie tylko ze strony internautów na gościnnych występach :) :)))) > Chciałbym żebyś była obiektywna, szczera, samokrytyczna i uczciwa, Wlasnie dlatego zdecydowalam sie na ta funkcje bo wydaje mi sie, ze spelniam powyzsze wymagania. > bo na razie Twoje argumenty trochę przypominają > zasadę "dopóki nie ma wyroku skazującego jestem niewinna". :))) argumenty? - a moze przejdziemy do czynow?:) Moze moje argumenty nie sa przekonujace, ale do tej pory nie widze na forum wielkich szkod spowodowanych moimi rzekomo nieobiektywnymi dzialaniami? > ps. > Jeśli Twoim pomysłem było stworzenie podforum galeria olsztyńska to szczerze > gratuluję, Slicznie dziekuje:) Tak - to byl moj pomysl, ktory przy pomocy i zyczliwosci administracji zostal zrealizowany w tak szybkim czasie:) > sam postaram się zamieścić tam kilka zdjęć, Super! Bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac! > a ponieważ jest ono jeszcze młode proponuję > przeniesienie tam wątku Olsztyn jest piękny, Nie widze takiej potrzeby, ale jesli kiedys autorzy watku zglosza chec przeniesienia, to co innego:) > a wiele osób z pewnością do swoich wspomnień, > czy uwag doda zdjęcia. pomysl jest fajny - galeria powinna rowniez sluzyc wspomnieniom odkurzanym za pomoca zdjec:) - ale wiele osob moze rowniez umieszczac fotki w galerii i dolaczac pozniej link w swoich wpisach w Olsztynie Pieknym i nie tylko. Mam nadzieje, ze rozwialam chociaz odrobine Twoje watpliwosci - nie chcialabym ich jeszcze bardziej zagmatwac:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 08:31 borasca0107 napisała: >...i tlumaczenie sie autorom wycietych wypowiedzi:)... no to słucham, co w mojej wypowiedzi upoważniło cię do interwencji ? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 10:19 Standardowa odpowiedź administratora nr 23: "Pytania o przyczyny usunięcia postu prosimy zadawać mailem i w takim też trybie udzielane będą odpowiedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 10:27 bartoszcze napisał(a): > Standardowa odpowiedź administratora nr 23: > "Pytania o przyczyny usunięcia postu prosimy zadawać mailem i w takim też > trybie udzielane będą odpowiedzi". > : ) dzięki, nieomieszkam skorzystać. tylko dlaczego, z niektórymi internautami tu się załatwia te sprawy, a wątek nadal istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 10:45 sss9 napisał: > tylko dlaczego, z niektórymi internautami tu się załatwia te sprawy, a wątek > nadal istnieje ? Jeżeli idzie o "te sprawy" to mnie prosze do tego nie mieszać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: republika kolesi i koleżanek 24.08.05, 10:13 borasca0107 napisała: > Przeniesienie watkow SP7 czy Olsztyna Pieknego itp. do podforum moze byc > wykonane tylko i wylacznie > na prosbe zalozyciela i rozmowcow udzielajacych sie w danym watku. Autor > kazdego watku jest jego gospodarzem i ma prawo decydowac, w ktorym miejscu > forum ma zamiar prowadzic dyskusje z innymi forumowiczami. To Forumowicze, a > nie ja, maja prawo decydowac, w ktorym miejscu chca prowadzic swoje dyskusje:) > Tutaj się trochę wtrącę:) Jeżeli w ramach organizacji forum ustalono, że pewne tematy powinny być zamieszczane w określonej jego części (na podforum), to rolą moderatora jest zadbanie o zachowanie tego porządku nawet wbrew intencji autora wątku:) Natomiast pełna zgoda, że sama organizacja forum winna być okreslona czy to odgórnie przez administrację, czy też w ramach demokratycznych ustaleń oddolnych. I z mojego punktu widzenia fakt istnienia podforum SP7 sugeruje, że wątki SP7 tam właśnie powinny być prowadzone, natomiast - jak zrozumiałem - wprowadzoną i utrwaloną wcześniej praktyką jest, że wątki te lądują tam po przekroczeniu umówionego progu postów. Więc z tego punktu widzenia borasca jest w porządku, bo kontynuuje zasady, którymi kierowała się administracja. Conie znaczy, że ta praktyka nie może ulec zmianie, bo jakaż to różnica dla "siódemkowiczów", że pisaliby od razu na podforum SP7? (Notabene jeżeli w danym momencie na głównym FOlsztyn jest tylko jeden wątek "siódemkowy", to w moim przekonaniu nic a nic nie powinien on przeszkadzać pozostalym forumowiczom..) Tak że - wszystko w rękach forumowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Bora, gdzie jest moj watek o Grunwaldzie !? 27.08.05, 14:04 ballest napisała: > Napisz mi gdzie albo go wyrzucilas, jesli tak to napisz dlaczego i z jakiego > powodu? Ballest nie ma patentu na nieomylnosc Odpowiedz Link Zgłoś