Dodaj do ulubionych

Pierwsze zwiedzanie Alfy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:26
no i wszystko jasne "żelazko tańsze o kilkaset(!) złoty (?!) niż gdzie
indziej"

chyba, że pisała to ta sama łamaga co zwykle o alfie pisała peany
Obserwuj wątek
    • Gość: Przesmiewca Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.ec.pl 20.10.05, 00:36
      Brawo gawiedż, brawo tłuszcza, brawo głodna Litwa!!!
      • Gość: Ja JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA TYLKO KIEDY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:27
        Niekonkurencyjny moloch z towarami z warszawskiego stadionu plus marża 150 %.
        • madziarix Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA TYLKO KIEDY? 20.10.05, 16:58
          Najpierw sprawdź, potem pisz. Reszta bez komentarza.
          • Gość: ja Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA TYLKO KIEDY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:53
            Cymbale byłem i sprawdziłem,Gucci rash 2 mniejsze 180 zł,ty sprawź ile na alegro.
            Herbata Dilmach w duecie 6,zkawałkiem w tesco 4 z kawałkiem w eklerku 5 z
            kawałkiem np:cygara o parę groszy droższe ,jubiler wszystko drogie,elektronika
            porównywalna cenowo jak Media markt,a przecież podobnież promocja.Koszerne trzy
            knajpy drogie i smrodliwe.A porównanie tego architektonicznego badziewia do
            browaru kulczyka jest niesmaczne,jak byś tam był to byś coś mógł powiedzieć
            mądrego durniu,jedyne co wspólne to schody ruchome i ksztyna wind.Ale towar
            nawet elektronika mało i chudo,ciuchy to porażka handlowca.Lecz bałwanom którzy
            mało widzieli w życiu zaimponuje nawet taki chłam.
        • Gość: Pati Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:55
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Niekonkurencyjny moloch z towarami z warszawskiego stadionu plus marża 150 %.

Zastanawiam się czy kiedykolwiek byłeś w Centrum Handlowym? Czy widziałeś
          sklepy na poziomie? Na warszawskim stadionie często bywasz tak wynika z twojego
          postu!!! Nie wiedziałam że takie marki jak Reserved, H&M, Solar, Simple, itd
          można tam kupić? Żenujące bzdury wypisujesz!!!!
          Co do marży to chyba piszesz o dotychczasowych pseudo Centrach Handlowych w
          których sprzedaje się tandetną odzież z przebitką 1000%.
          A nie sprzedane kolekcje z roku na rok próbują wcisnąć "biednemu" olsztyniakowi.
          Przykre.
          Jednym słowem życzę dla wszystkich niezadowolonych olsztyniaków dalszych
          sukcesów w kupowaniu w konkurencyjnych sklepikach z towarami z hurtowni "?" z
          marżą 0%
          Powodzenia!!!!!
          • jola_z_dywit Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? 22.10.05, 11:37
            Marki typu reserved czyli Mc.Donald jakościowo wólczance nie dorównują.
            • Gość: :)))) Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:57
              Kupuj w Wólczance jest Demokracja:))))
            • Gość: dywitczanin Jolu: A co ma piernik do wiatraka ? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 10:37
              może nam pani wytłumaczyć dlaczego nie dorównują? i w czym nie dorównują ? i co
              chciała pani porównać w reserved do wólczanki ?
              dobrze się pani czuje pani jolu? pani jolu?
          • Gość: milutka Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.05, 18:39
            Kochana, nie pisz czegoś, póki nie sprawdzisz... Okaże się bowiem,że to racja;(
            Możesz przyjąć do wiadomości uwagę, że mojej koleżanki przyjaciółka ma tam
            sklep i marża nie jest nigdy niższa niż 200%.. Sprawdź, potem krytykuj...
            • Gość: milutka Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.05, 18:44
              I jeszcze jedno. Niektóre sklepy wystawiły kolekcje z wiosennej wystawy.. Ja
              już je widziałam w wawie na wiosnę, ale przecież zachwyconym klientkom to nie
              przeszkadza, że niektóre bluzeczki są już ciut niemodne... ;)
              • Gość: :))) Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:31
                Gość portalu: milutka napisał(a):

> I jeszcze jedno. Niektóre sklepy wystawiły kolekcje z wiosennej wystawy.. Ja
                > już je widziałam w wawie na wiosnę, ale przecież zachwyconym klientkom to nie
                > przeszkadza, że niektóre bluzeczki są już ciut niemodne... ;)

Zawsze jest wyjście z sytuacji! Milutka jedź do Warszawy, tam nie natniesz się
                na kolekcje wiosenne z ciut niemodnymi bluzeczkami. A te kobiety, które
                potrafią się gustownie ubrać i tak sobie poradzą nawet w Olsztynie.
            • Gość: :)) Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:21
              Oj milutka, milutka! Moja koleżanka ma bardzo bardzo duży sklep w Alfa i nie
              jest tak, jak piszesz ale cóż jeśli powiedziała Tobie o takich marżach Twojej
              koleżanki przyjaciółka to wiadomość jest rzeczywiście "z pierwszej ręki".
              Mozna się uśmiać!!!
              • Gość: milutka Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.05, 23:19
                Nie gustuję w plotkach, ale ta wiadomość jest rzeczywiście z pierwszej ręki..
                No cóż, nie mówiłam też, tym bardziej nie wyczytałam, że z powodu niemodnych
                ciuchów jestem nieszczęśliwa. Ale dla Was kochani szydercy każdy powód jest
                dobry.... Nie przejmuję sie niemodnymi ciuchami,bądź nie zawsze gustownymi, bo
                nie to jest najważniejsze, nie cierpię też z powodu powstania dużego centrum
                handlowego w naszym mieście, ale to Wy pierwsi pobiegniecie na pierwsze
                wyprzedaże i promocje... Mało-jak coś bedzie nie tak z Alfą, pierwsi tez
                będziecie krytykować. No cóż, życie bywa brutalne,a jeśli prawda jest gorzka -
                staje się wtedy niewygodne... Zastanówcie się czasem, bo takie krytykowanie
                może komuś zaszkodzić, a to, że widziałam te ubrania (nie wszystkie, bo nie
                wszystkie oglądam) w Wawie już wczesniej, nie musi oznaczać, że jest mi z tego
                powodu źle.. Oznacza to, że właściciele nie postarali się, być może nie
                sądzili, że klientki czasem wyjeżdżaja z Olsztyna dalej niz do Gutkowa (np) i
                ubranka nie będą juz dla nich tym samym nowością i zaskoczeniem...A marże... No
                cóż, przejdź się na Stare Miasto i może ktoś Wam powie prawdę, bo czsem warto
                pomysleć dlaczego kilka sklepów stać na 70% rabaty, a drobnych sklepikarzy nie
                obejmuje ta przyjemność.. Myślicie, że niesprzedany towar jest łakomym kąskiem?
                Pozdrawiam, życzę bardziej obiektywnej oceny i realnego spojrzenia na świat...
                • Gość: :))) Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 20:00
                  Wyprzedaże z pewnością przyciągną ludzi do Alfa i innych sklepów np. na
                  Starówce. Czy wyprzedaż to coś czego ludzie się powinni wstydzić? Nie sądzę!!!
                  Jeśli za buty APIA, które podobają mi się mogę zapłacić 50% taniej to
                  oczywiście, jak tylko w Klifie są wyprzedaże "pędzę" i je kupuję.
                  Czy widzisz w tym coś złego:(
                  Ja, nie! Zaś jako totalną anormalność traktuję takie zachowanie właścicieli
                  sklepów, którzy za wszelką cenę chcą sprzedać przestarzały towar nie patrząc na
                  to, że traci on przede wszystkim na jakości.
                  Jeśli chodzi o wyprzedaże do 70% jest to normalne zachowanie dużych koncernów
                  odzieżowych, że towar nie sprzedany z poprzedniej kolekcji trzeba sprzedać po
                  kosztach, aby mieć miejsce w magazynach na nowe kolekcje.
                  Realne spojrzenie na świat to nie dorabianie tych którzy wciskają świadomie
                  ludziom towar z przed 3-4 kolekcji i "kasują" za te ciuchy normalną cenę bez
                  rabatu.
                  Pozdrawiam, życzę udanych zakupów.
                  • Gość: milutka Re: JEDYNE CO JEST PEWNE TO PLAJTA tylko kogo? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.05, 23:14
                    Źle mnie zrozumiałeś - ja często korzystam z wyprzedaży, tylko dziwi mnie
                    podejscie ludzi do tego zdarzenia... Uwierz mi, ja naprawdę dużo wiem o branży
                    odzieżowej, mało - chetnie kupuję ubrania zarówno w renomowanym sklepie, jak i
                    jakimś małym sklepiku, który może być gdzieś wciśnięty w róg ulic.. Ale to
                    tylko czcza gadanina, bo niewiele zmieni to w naszych zwyczajach i nie sprawi,
                    że inaczej spojrzymy na gusta i potrzeby innych ludzi..
    • Gość: Artur Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: 61.79.96.* 20.10.05, 04:47
      Nikt nie napisal o drobnych przedsiebiorcach i sklepikarzach ktorzy przez te
      supermarkety straca klientow i swoje biznesy.
      • Gość: sari Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 08:38
        No trudno-jest kapitalizm i wolny rynek. Jak się komus nie podoba to na
        Białoruś!
      • Gość: Pati Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:57
        A kogo to obchodzi? Czy ja mam za swoje zarobione pieniądze dorabiać
        sklepikarzy z tandetnymi towarami. Mam nadzieję że może w pewnym stopniu Alfa
        ich nauczy co to znaczy wyprzedaż kolekcji?
    • marduck Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy 20.10.05, 09:18
      Przydałoby się kilka zdjęć do tego tekstu. Pełen profesjonalizm ;)
      Pozdrawiam
    • Gość: Kinoman Czy był juz ktoś w kinie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 11:10
      moze ktoś napisze wrazenia z kina?
    • Gość: leai Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 20.10.05, 11:14
      Niech "mali przedsiębiorcy" np. Z DH "Tomek", "Jakub", "Manhattan" nie
      wymagają, bym się u nich ubierała- wszyscy biora z jednej hurtowni obleśne
      ciuchy i spodziewają się niewiarygodnych obrotów. Niech pomyślą,znajda pomysł
      na siebie, nie wiem, sprowadzają ciuchy z Londynu, Berlina... coś
      niepowtarzalnego. Siedzenie na tyłku i miesiąc w miesiąc podpisywanie dowodu
      odbioru od tego samego hurtownika guzik im da. Wkurzają mnie takie marudy!
      • Gość: sari Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 11:33
        Dokładnie to samo chciałam napisać! Dlaczego ja mam mysleć o tym, że stracą
        swój biznes, a oni nie pomyśleli o mnie i sprowadzali okropne bluzeczki do
        wyrzucenia po 1 praniu? W Alfie nie ma wszystkich moich ulubionych sklepów,ale
        już coś jest,może w przyszłości powstaną następne centra handlowe. Na razie
        będę nadal jeździć do W-wy...
      • Gość: Pati Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:59
        Masz rację! Popieram mądrych ludzi! Inni niech dalej narzekają i idą do
        CH "M.......", tam wszystko jest "tanie" i ma styl rodem z "?"
    • Gość: Hazudo Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.com / *.brief.pl 20.10.05, 11:56
      A pod tym "kilkaset złoty" podpisały się aż trzy osoby. Jak mówi Benedykt XVI:
      "Pozdhawiam wiehnych języka polskiego".
      • marduck Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy 20.10.05, 12:15
        Czepiacie się tych kilkuset złoty, a autorzy pewnie czytali z ruchu warg i stąd
        ten cytat w takiej formie ;)
        Pozdrawiam
    • Gość: janosik Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.olsznet.ec.pl 20.10.05, 13:04
      moze i to jest super ze powsaja takie kolosy w naszym miescie,ale to juz
      kolejny taki wielkolud,teraz wybuch radosci bo mam cos nowego,ale za pare
      tygodni bedzie to samo co w manhatanie,gracji,tomku itp.
      ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim skupiskom sklepow,ale chyba NAJWYZSZA
      PORA POMYSLEC O JAKIMS KOMPLEKSIE BASENOW itp.
    • magosiaa Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy 20.10.05, 17:47
      Właśnie, kompleks rekreacyjny z prawdziwego zdarzenia: baseny, sauny, siłownie,
      sale do ćwiczeń, do gry w piłkę, kręgle, a przedewszystkim kryte sztuczne
      lodowisko. Rozmarzyłam się ;))))
      • Gość: ja Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:10
        A NA SAUNĘ I BASEN TRZEBA JEŹDZIĆ DO PASYMIA,ALE KOMU ZALEŻY NA WASZYM
        ZDROWIU,NA FORSIE JAK NAJBARDZIEJ.
        • Gość: ex-Olsztynianin Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.bu.uni.torun.pl 20.10.05, 19:20
          Z jednej strony fajnie, ze cos sie wreszcie ruszylo w tym miescie. Do tej pory
          w dziedzinie zakupow etc. to miasto dla nieco bardziej wymagajacej klienteli
          bylo, coby nie mowic pustynia.
          Choc z drugiej strony, jak zobaczylem te dzikie tlumy na zdjeciu, wraz z
          gazetowym opisem, az mna cos wstrzasnelo - ludzie, wy naprawde nie macie tam
          nic lepszego do roboty, tylko wystawac kilka(nascie) godzin pod sklepem, byleby
          dorwac biustonosz za 7,90?
          Yeez...co za miasto, na nieszczescie podobnie jest w innych podobnych wielkosci
          grodach, hgdzie tego typu placowki sa zakladane po raz pierwszy, wiec
          specjalnie pastwil sie nie bede...

Zycze silnych lokci i..udanych zakupow :)
    • Gość: swiatowy Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.range81-155.btcentralplus.com 20.10.05, 19:41
      Tak samo bylo w Wa-wie jak otwierali pierwsze Makro jeszcze tragi smiesznym
      przykladem moze byc pierwszy Mcdonalds w W-wie i Polsce ktory to znalazl sie na
      pocztowkach tego miasta !!!Nawet w Londynie!!! pare miesiecy temu jak otwierali
      kolejny sklep IKEA-i zgromadzil sie kilkutysieczny tlum efekt kilku rannych
      jeda osoba ugodzona nozem Nie dziwmy sie wiec mieszkancom Ol-a tu przeciesz
      potecialnego inwestora przegania sie kijem
      • Gość: *** Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 07:00
        Oj niektórym niedogodzi. Chcieliby jak w reklamie Ery. Żeby było od Armaniego,
        ale kosztowało jak w szmateksie. Żeby można było kupić 10 sztuk, ale zapłacić
        jak za 1. Żeby było jak w Londynie, ale w Olsztynie.
        Jasne, że drogie sklepy się nie utrzymają. Wprawdzie znajdzie się wielu
        bogatszych Olsztynian, którzy na drobne zakupy wyskoczą do Alfy zamiast do
        Wa-wy, ale może nie nastarczyć ich wydatków na całoroczne utrzymanie sklepów.
        • Gość: Pati Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:06
          Dotychczas jeździłam do Gdańska na zakupy. Alfa nie do końca spełnia moje
          oczekiwania, ale jest to już jakiś krok do przodu. Oczywiście bardzo pozytywny.
          Niestety Olsztyn do tej pory traktowany jest jako prowincja. Myślenie
          przecietnego mieszkańca Olsztyna jest bardzo podobne: w Alfie jest drogo, a
          dlaczego tak myślą? Nie znają marek odzieżowych, nie są przyzwyczajeni do
          prawdziwych wyprzedaży itd. Nie ważne że w Hurtowni "?" na Jarotach za
          płaszczyk zapłacą więcej niż obecnie w sklepie "....." w Alfie ale cóż?
          Pozostawiam to bez komentarza!!! Szkoda emocji:)
    • monopol Całkiem dobry sklep 22.10.05, 22:29
      Kilka sklepów z ciuchami na dobrym poziomie, ceny ( na razie przynajmniej )
      przystępne. Jest z czego wybierać tylko ludzi póki co za dużo. Nie należy mieć
      kompleksów, olsztyńska Alfa nie odbiega poziomem od podobnych centrów
      handlowych w innych miastach.
      • Gość: Pati Re: Całkiem dobry sklep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:04
        Przypadł mi do gustu Solar i Simple!!! Super sklepy z super odzieżą:))))
        • Gość: inaczej plajta! Najwyższy czas żeby zabrali się do roboty i nni IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.10.05, 11:00
          • Gość: ;)) Re: Najwyższy czas żeby zabrali się do roboty i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:11
            No, inne sklepy raczej odetchnęly z ulga, nic im ze strony alfy nie grozi.
            • Gość: kika Re: Najwyższy czas żeby zabrali się do roboty i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:58
              Suuuuuuuuuuuuuuuuuuper!
              • Gość: :( Re: Najwyższy czas żeby zabrali się do roboty i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 23:31
                No to gdzie te wyprzedaże? Na Starym Mieście czy w A-Zentrum? I w jakim
                mieście?
                • Gość: luna37 sklepy+kino IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.10.05, 12:18
                  Przeczytałam wszystkie posty. Moje zdanie jest następujące na temat Alfy:
                  1. Sklepy: nic rewelacyjnego za horrrendalne pieniądze. częś scklepów wielkich
                  sieci podniosło w sposób znaczny ceny towarów w Olsztynie ( ciekawe dlaczego).
                  Przykład: Sklep sportowy A...- w Warszawie i Krakowie spodnie narciarskie
                  jednej z renomowanych firm kosztują w cenie BEz promocji tyle ile u nas po 50%
                  zniżce! ( Od razu odpowiadam- prosiłam rodzinę i znajomych aby sprawdzili ceny
                  bo nie dowierzałam własnej pamięci). Są oczywiście i towary w normalnych
                  cenach, ale...te same towary można kupić w malutkich rodzinnych sklepikach
                  itaniej (ew, w innych sklepach) Jednym słowem - uważam że Alfa jest dla snobów
                  a nie dla normalnie , przeciętnie zarabiającego mieszkańca Olsztyna ( a podobno
                  tak miało być).
                  Dlaczego tak jest? Cóż - mogę się tylko domyślać: Polska B kupi wszystko i
                  będzie się cieszyła że już "nie jest prowincją"!
                  Zresztą wystarczy pojechać do sklepów typu Real,Tesco czy innych w Krakowie,
                  Gdańsku, Warszawie czy Poznaniu - niby nazwa ta sama ale ceny niższe, towary
                  lepsze itp...Dla mnie żenujące jest to jak traktowani jesteśmy przez takie
                  koncerny - ich polityka jest prosta : pobory w Olsztynie obciąć ( olsztyniacy i
                  tak pójdą do pracy za każde pieniądze - bo jest bezrobocie) a ceny wywindować (
                  kupią bo snoby)
                  2. Kino- szczerze mówiąc jestem rozcarowana tym niby multikinem- z nazwy ma
                  tylko ilość sal i wygodne siedzenia! Miejsca przed wejściem mało - przy
                  premierze jakieś na prawdę dobrego filmu ( a nie daj Boże przy 2 premierach!)
                  zanim wejdzie się na salę można zwariować - mało miejsca w poczekalni, 0 wygód
                  itp itd. Ceny baaardzo wysokie jak na warunki Olsztyńskie. Idąc z dzieckiem na
                  film musiałam wydać 30 zł - a podobno miało być taniej niż w naszych starych
                  kinach! Jestem osobą palącą, więc czekając na film z dzieckiem przeżywałam
                  prawdziwe katusze nie mogąc nigdzie zapalić...a zejśc na dół z popcornem, colą,
                  zakupami, kurtkami itp nie uśmiechało mi się.Do tego była to niedziela
                  popołudnie więc było sporo osób i nie było gdzie usiąść czy nawet położyć na
                  chwilę rzeczy.
                  3. Klimatyzacja w tak dużym kompleksie powinna być przystosowana do ilości osób
                  które mają tam przebywać
                  • Gość: swiatowy Re: sklepy+kino IP: *.range81-155.btcentralplus.com 30.10.05, 12:29
                    Ceny sa tak wysokie bo w Olsztynie jest slaba konkurencja Co do promocji i tzw
                    sale to w Polsce tego nie ma sa tylko jakies tam smieszne obnizki 5% mentalnosc
                    komuny dalej zywa Co do roznicy w towarach to zgadzam sie jest ona ale nie w
                    Polsce tylko na tak zwanym Zachodzie dla nich dalej jestesmy zacofanym wschodem
                    i towar rozni sie znaczaco samochody ,proszki opakowania itd
                  • Gość: :))) Re: sklepy+kino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:17
                    Gość portalu: luna37 napisał(a):
                    Idąc z dzieckiem na
                    > film musiałam wydać 30 zł - a podobno miało być taniej niż w naszych starych
                    > kinach!

Jest taniej jeśli masz kartę clubu Nokia (płacisz za bilet) 12zł.
                    Z resztą myślałaś że bilety będą za darmo.:)))

Jestem osobą palącą, więc czekając na film z dzieckiem przeżywałam
                    prawdziwe katusze nie mogąc nigdzie zapalić...a zejśc na dół z popcornem, colą,
                    zakupami, kurtkami itp nie uśmiechało mi się.

Wydaje mi się że to lekka przesada aby w miejscu publicznym palić papierosy a
                    na dodatek przy dziecku? Nie szkoda Tobie zdrowia dziecka? :(
                    • Gość: Robi Re: sklepy+kino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:30
                      Do powyższych: no i w ogóle co to za pomysł, wychodzić do kina. Czy nie
                      wygodniej w domu, przed telewizorem?!
                    • Gość: luna37 Re: sklepy+kino IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 31.10.05, 10:09
                      do :))) - nie myślałam i nie myślę że wejście do kina będzie za darmo. Karty
                      klubu Nokia nie mam i nie będę miała bo nie muszę...nie lubię tej marki i nie
                      używam...więc czy to dlatego mam być karana droższymi biletami?? Dlaczego nie
                      obniżą ceny do 12 zł dla posiadaczy telefonów Simens albo jakiś innych, albo
                      już wiem....12 zł bilet dla każdego kto ma jakikolwiek telefon komórkowy...No i
                      jeszcze jedno...po za tym nie zapominaj że 30 zł to tylko bilet - cała reszta
                      jak popcorn itp itd jest również droższa niż w jakimkolwiek innym kinie.
                      2. jestem osobą palącą i nie mam zamiaru tego zmienić...nie zmuszam nikogo do
                      palenia, a przede wszystkim do palenia biernego, dlatego jestem rozczarowana
                      brakiem tzw "palarni". Wiem że w miejscach publicznych nie wolno palić,ale
                      zapomniałś/łaś o jednym dodatkowym zapisie " oprócz miejsc wyznaczonych"....i
                      takich w Alfie brak.
                      Z jednym się zgadzam: nie muszę ( i wcalę nie chcę) tam chodzić....:))))
                      • Gość: :))) Re: sklepy+kino do luna37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:48
                        Z jednym się zgadzam: nie muszę ( i wcalę nie chcę) tam chodzić....:))))

No i gut!!! Nie musisz chodzić do Heliosa bo są inne w Olsztynie kina :)w
                        których są tańsze bilety, popcorn, ....... itd. i w których oczywiście można
                        palić:)
                        Rzeczywiście zapomniałam, że do kina lub na zakupy chodzi się po to aby
                        przesiadywać w palarni i palić papierosy.
                        Z jednym się zgadzam nie powinnaś tam chodzić :))
    • Gość: kinoman Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.cust.tele2.pl 30.10.05, 23:42
      KOSZMAR!!!! I to za malo powiedziane!Wybrałem się do kina w Alfie. I to był
      błąd!Mało miejsca, kolejki.No ale to dopiero początek!Potem była sala -
      klimatyzacja popsuta (niedziela, seans o 19.15, sala 3), smród i duchota. Po
      seansie oczywiście cała "wspaniała" Alfa zamknięta więc znudzeni ochroniarze
      przegonili większość klientów przez podwórko, dookoła - bo tylko tak można sie
      dostać na parking (są wprawdzie windy, ale na nie trzeba czekać baaaaardzo
      długo!).Schody nie są przecież od schodzenia o tej porze!W drzwiach parkingu
      kolejny znudzony kapuś, który każdego zaczepia po co przylazł klient?Ciekawe
      jak dostać się i jak się wydostać z seansu o 21.30????!!!A no i jeszcze to nic,
      że reklamują się, że za bilet z kartą Klubu Nokia płaci się 12 zł. Ode mnie
      skasowali 14...Więc po pierwszym razie chyba nie mam ochoty tam więcej pójść.
      Wybieram mniej nowoczesne, ale za to bardziej przyjazne kina!
      • Gość: hihi Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:06
        A co na to Pati i Sari?
        • Gość: hihi Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:41
          A co na to P i S ?
        • Gość: sari Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 31.10.05, 12:05
          Hihi-odczep się
        • Gość: Pati Re: Pierwsze zwiedzanie Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:38
          A co na to hihi? Wypowiedz się, pokrytykuj!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka