algreg 05.12.05, 22:44 w barze 3 placki ziemniaczane 4,5zł!!!!a kebab z jakimś podejrzanym ,ukrywanym mięsem .borsuk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.27.* 05.12.05, 23:28 to prawda. jeden kotlet mielony kosztuje tam " tylko" 8 zlotych!!!! a napoleonka 7,50! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 08:04 Na szczęście już skończył się PRL gdzie wszystkie ceny były z góry regulowane i wszędzie takie same. Juz mnie denerwują te narzekania, że w Alfie drogo, brzydko - jak się Wam nie podoba to po co tam łazicie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.57.* 06.12.05, 10:04 czy ja twierdze, ze tam brzydko jest? stwierdzam tylko fakt, ze drogo. a co? zaplacisz za kotlecika mielonego 8 zl? ciasteczko 7.50? gdy tymczasem na starym miescie napoleonka kosztuje 2,50 i jest duzo wieksza? nadal uwazasz, ze wszedzie sa takie same ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alfa-drożyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:27 Gdzie napoleonka kosztuje 2.50 na Starówce? Byłam tam niedawno i kosztowała 3.50. Oczywiście, że wszędzie jest drogo. Bo jak właścieciel nie oszuka to nie może żyć. A potem narzekają, ze nikt nie przychodzi. Jeszcze bardzo droga jest kawiarnia literacka? nowo powstała na ostatnim piętrze w Książnicy. Zwykłe małe ciasteczko 4 zł. Co do cen, to w tym roku sporo czasu spędziałam w Słowacji i tam życie towarzyskie tętni w kawiarniach, bo.... duże pyszne tortowe ciacho z przeliczenia na polskie waluty kosztuje 1.20, 1.40. Do tego kawka z dodatkami za 2 zł. I możesz siedzieć i gadać. Ludzi tłumy, interes się kręci. A w Olsztynie, to na jednym naiwnym chcą zarobić. Pozdrawiam serdecznie i czekam na krytykę i oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 10:29 Jak będę chciała zjeść tam i tylko tam-to tyle zapłacę. I piszę, że przed 89 wszędzie ceny były na podobnym poziomie-teraz mamy kapitalizm i przynajmniej w teorii wolność rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 10:42 Droga Aniu,zarabianie to nie jest od razu oszukiwanie. Mam prawo walnąć marżę 300-600% i jak sprzedam to będzie mój zarobek, z tego zapłacę podatek ( a z tego Państwo da na bezrobotnych i na zasiłki),zapłacę pracownikom i utrzymam rodzinę . Nie sprzedam-nie zarobię,wyrzucę i pomyślę o obniżce ceny. Logiczne,prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 13:35 Gość portalu: sari napisał(a): > Droga Aniu,zarabianie to nie jest od razu oszukiwanie. od razu moze i nie ale z tego co tu przeczytalem to w tej alfie jest to zwykle zlodziejstwo > Mam prawo walnąć marżę 300-600% idz lepiej kupe walnij > i jak sprzedam to będzie mój zarobek, mam nadzieje, ze po tak zlodziejskich cenach, to nie sprzedasz a jak jednego dnia nie sprzedasz to na drugi dzien, zarcie juz nie swieze i tym bardziej nie sprzedasz > z tego zapłacę podatek z kogo ty tu balona chcesz robic? gucio zaplacisz, a nie podatek po prostu urzad podatkowy oszukasz i wiekszosci dochodu nie zglosisz > ( a z tego Państwo da na bezrobotnych i na zasiłki) bla, bla, bla rzeczywiscie to panstwo cholernie hojne jest > ,zapłacę pracownikom ile? 5 zeta na godzine? czy na czarno za 3 zeta kogos zatrudnisz? > i utrzymam > rodzinę . Nie sprzedam-nie zarobię,wyrzucę i pomyślę o obniżce ceny. moze byc za pozno na obnizke ceny > Logiczne,prawda?? do d... ta twoja logika logiczne jest to, ze jak raz klientow do siebie zrazisz to naprawde bardzo trudno jest ich znowu pozyskac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: do ontariana IP: *.ols.vectranet.pl 06.12.05, 15:46 Odpisałabym Ci,ale widzę, że zaczęto w końcu ignorować na Forum i może to jest jakiś sposób na Twoje wulgarne i niemiłe posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alfa-drożyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:40 zgadzam się w 100% z ontarianem, w Słowacji jakoś nikt nie plajtuje i utrzymują pracowników, państwo jak i rodzinę. To tylko w Polsce zwyklą kawa musi kosztować 5,6 zł, a nie 1,2 zł. Przecież duży słoik kawy np. Nescafe kosztuje 15 zł, z tego da się zrobić kilkadzeisiąt porcji, i za co tu brać 6 zł. CO do oszustw to prawda, każdy próbuje jaknajbardziej oszukać państwo. Mam znajomego w UKS i opowiada mi takie chece, że aż głupio słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.49.* 07.12.05, 00:12 i co z tego, ze mamy kapitalizm i jest wolnosc rynku? a stac cie na wszystko? naprawde jestes w stanie na wszystko sobie pozwolic? watpie w to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Co za moda?? IP: 83.9.45.* 06.12.05, 15:01 Co to za moda by siedzieć w Alfie?? Ja tego nie rozumiem?? Może mi ktoś wytłumaczy?? Przchodnie patrzą w talerz. Ani pogadać, ani atmosfera przyjemna, wieje, ktoś kaszle prawie do talerza. Wiatraki na wejściu cały syf do góry podwiewają. Powodzenia z taką modą!!! "Taki kraj i takie obyczaje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.ols.vectranet.pl 06.12.05, 20:17 Widzę, że nadal pokutuje takie twierdzenie w społeczeństwie. Nie chce uczciwie zarobić,ale na pewno oszukać.Paranoja! Zobaczylibyście jak to jest utrzymać rodzinę z własnej działalności-tu nie ma wkładania czapki o 15 na głowę i pensji 1. na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.12.05, 21:29 Sam przyznaj, że nie wszyscy przedsiębiorcy są cacy! Cięzko jest prowadzić firmę w tym kraju bo po łbie z każdej strony. Ale trudno by płace na poziomie najniższej krajowej pozwolały utrzymywać konsumpcję na określonym poziomie. To własnie często pazerstwo przedsiębiorców doprowadza właśnie do ich upadku. Wy się sami na wzajem nie wyżywicie. "Taki kraj i takie obyczaje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:55 pewnie, oburzasz się opinią społeczeństwa na temat prywaciarzy, a sam wydajesz swoją na temat administracji państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.05, 15:51 Potwierdzm-niesmaczna drożyzna.Za dwa kotlety miesny i drobiowy oraz surówkę bez ziemniaków zapłaciłem 19 zł.Pomimo że czasami jestem głodny omijam teraz ten przybytek kulinarii. Jak tak będą "działać" rokuję im plajtę .W kORTOWIE TANIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
algreg Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 20:38 a niedaleko na C.Skłodowskiej jest Siesta gdzie i tanio i smacznie(a'la mexico)i nietuzinkowe ,niefabryczne wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 22:33 Być może nie wszyscy chca jesc placki ziemniaczane w otoczeniu meneli, studentow i dzieciarni:) A jak sie nie podoba to mozna kupic metr ziemniakow, tarke, olej z Biedronki i se robic samemu w domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sakrannencka jak zwykle nic madrego nie napisales 06.12.05, 23:22 ciekaw jestem, co bys napisal jakby ta biedronka sobie 1000% marzy liczyla za ten metr ziemniakow? p.s. to ja, ontarian ale jakas lajza mnie chwilowo zablokowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsznet.ec.pl 08.12.05, 15:43 nie przesadzajcie niedługo ludzie zrozumieją, że alfa to zwykły dom handlowy, i żarcie tam placków ziemniaczanych z 8 PLN nie nobilituje...ale póki wciąz, w niektórych rodakach pokutuje drobnomieszczańskie przekonanie, że im drożej, tym lepiej. I dostają za 8 PLN placki na oleju z Biedronki. I kupują ciuchy z sieci H&M ( w MOnachium sklepy tej sieci sa rozsiane po całym mieście, ot, "odzieżowe markety") a potem sie puszą, jakby Bóg wie co na grzbiet włozyli. ochłońcie! to że mamy centum handlowe nie czyni z nas światowców a z miasta metropolii... Ja swoją droga wole przytulne lokale na starówce Odpowiedz Link Zgłoś