Dodaj do ulubionych

Alfa-drożyzna

05.12.05, 22:44
w barze 3 placki ziemniaczane 4,5zł!!!!a kebab z jakimś
podejrzanym ,ukrywanym mięsem .borsuk
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.27.* 05.12.05, 23:28
      to prawda. jeden kotlet mielony kosztuje tam " tylko" 8 zlotych!!!! a
      napoleonka 7,50!
      • Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 08:04
        Na szczęście już skończył się PRL gdzie wszystkie ceny były z góry regulowane i
        wszędzie takie same. Juz mnie denerwują te narzekania, że w Alfie drogo,
        brzydko - jak się Wam nie podoba to po co tam łazicie???????
        • Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.57.* 06.12.05, 10:04
          czy ja twierdze, ze tam brzydko jest? stwierdzam tylko fakt, ze drogo. a co?
          zaplacisz za kotlecika mielonego 8 zl? ciasteczko 7.50? gdy tymczasem na starym
          miescie napoleonka kosztuje 2,50 i jest duzo wieksza? nadal uwazasz, ze
          wszedzie sa takie same ceny?
          • Gość: Ania Re: Alfa-drożyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:27
            Gdzie napoleonka kosztuje 2.50 na Starówce? Byłam tam niedawno i kosztowała
            3.50. Oczywiście, że wszędzie jest drogo. Bo jak właścieciel nie oszuka to nie
            może żyć. A potem narzekają, ze nikt nie przychodzi. Jeszcze bardzo droga jest
            kawiarnia literacka? nowo powstała na ostatnim piętrze w Książnicy. Zwykłe małe
            ciasteczko 4 zł.
            Co do cen, to w tym roku sporo czasu spędziałam w Słowacji i tam życie
            towarzyskie tętni w kawiarniach, bo.... duże pyszne tortowe ciacho z
            przeliczenia na polskie waluty kosztuje 1.20, 1.40. Do tego kawka z dodatkami
            za 2 zł. I możesz siedzieć i gadać. Ludzi tłumy, interes się kręci. A w
            Olsztynie, to na jednym naiwnym chcą zarobić.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na krytykę i oburzenie.
          • Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 10:29
            Jak będę chciała zjeść tam i tylko tam-to tyle zapłacę. I piszę, że przed 89
            wszędzie ceny były na podobnym poziomie-teraz mamy kapitalizm i przynajmniej w
            teorii wolność rynku.
            • Gość: sari Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 10:42
              Droga Aniu,zarabianie to nie jest od razu oszukiwanie. Mam prawo walnąć marżę
              300-600% i jak sprzedam to będzie mój zarobek, z tego zapłacę podatek ( a z
              tego Państwo da na bezrobotnych i na zasiłki),zapłacę pracownikom i utrzymam
              rodzinę . Nie sprzedam-nie zarobię,wyrzucę i pomyślę o obniżce ceny.
              Logiczne,prawda??
              • ontarian Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 13:35
                Gość portalu: sari napisał(a):

> Droga Aniu,zarabianie to nie jest od razu oszukiwanie.
                od razu moze i nie
                ale z tego co tu przeczytalem
                to w tej alfie jest to zwykle zlodziejstwo

> Mam prawo walnąć marżę 300-600%
                idz lepiej kupe walnij

> i jak sprzedam to będzie mój zarobek,
                mam nadzieje, ze po tak zlodziejskich cenach, to nie sprzedasz
                a jak jednego dnia nie sprzedasz
                to na drugi dzien, zarcie juz nie swieze
                i tym bardziej nie sprzedasz

> z tego zapłacę podatek
                z kogo ty tu balona chcesz robic?
                gucio zaplacisz, a nie podatek
                po prostu urzad podatkowy oszukasz
                i wiekszosci dochodu nie zglosisz

> ( a z tego Państwo da na bezrobotnych i na zasiłki)
                bla, bla, bla
                rzeczywiscie to panstwo cholernie hojne jest

> ,zapłacę pracownikom
                ile? 5 zeta na godzine?
                czy na czarno za 3 zeta kogos zatrudnisz?

> i utrzymam
                > rodzinę . Nie sprzedam-nie zarobię,wyrzucę i pomyślę o obniżce ceny.
                moze byc za pozno na obnizke ceny

> Logiczne,prawda??
                do d... ta twoja logika
                logiczne jest to, ze jak raz klientow do siebie zrazisz
                to naprawde bardzo trudno jest ich znowu pozyskac
                • Gość: sari Re: do ontariana IP: *.ols.vectranet.pl 06.12.05, 15:46
                  Odpisałabym Ci,ale widzę, że zaczęto w końcu ignorować na Forum i może to jest
                  jakiś sposób na Twoje wulgarne i niemiłe posty.
                  • ontarian Re: do ontariana 06.12.05, 16:06
                    prawda zabolala?
                • Gość: Ania Re: Alfa-drożyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:40
                  zgadzam się w 100% z ontarianem, w Słowacji jakoś nikt nie plajtuje i utrzymują
                  pracowników, państwo jak i rodzinę. To tylko w Polsce zwyklą kawa musi
                  kosztować 5,6 zł, a nie 1,2 zł. Przecież duży słoik kawy np. Nescafe kosztuje
                  15 zł, z tego da się zrobić kilkadzeisiąt porcji, i za co tu brać 6 zł.
                  CO do oszustw to prawda, każdy próbuje jaknajbardziej oszukać państwo. Mam
                  znajomego w UKS i opowiada mi takie chece, że aż głupio słuchać.
            • Gość: agnes Re: Alfa-drożyzna IP: 83.9.49.* 07.12.05, 00:12
              i co z tego, ze mamy kapitalizm i jest wolnosc rynku? a stac cie na wszystko?
              naprawde jestes w stanie na wszystko sobie pozwolic? watpie w to.
    • Gość: Helmi Co za moda?? IP: 83.9.45.* 06.12.05, 15:01
      Co to za moda by siedzieć w Alfie?? Ja tego nie rozumiem?? Może mi ktoś
      wytłumaczy?? Przchodnie patrzą w talerz. Ani pogadać, ani atmosfera przyjemna,
      wieje, ktoś kaszle prawie do talerza. Wiatraki na wejściu cały syf do góry
      podwiewają. Powodzenia z taką modą!!!

"Taki kraj i takie obyczaje"
      • Gość: sari Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.ols.vectranet.pl 06.12.05, 20:17
        Widzę, że nadal pokutuje takie twierdzenie w społeczeństwie. Nie chce uczciwie
        zarobić,ale na pewno oszukać.Paranoja! Zobaczylibyście jak to jest utrzymać
        rodzinę z własnej działalności-tu nie ma wkładania czapki o 15 na głowę i
        pensji 1. na koncie.
        • Gość: Helmi Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.12.05, 21:29
          Sam przyznaj, że nie wszyscy przedsiębiorcy są cacy! Cięzko jest prowadzić
          firmę w tym kraju bo po łbie z każdej strony. Ale trudno by płace na poziomie
          najniższej krajowej pozwolały utrzymywać konsumpcję na określonym poziomie. To
          własnie często pazerstwo przedsiębiorców doprowadza właśnie do ich upadku. Wy
          się sami na wzajem nie wyżywicie.

"Taki kraj i takie obyczaje"
        • Gość: Ania Re: Przedsiębiorca to złodziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:55
          pewnie, oburzasz się opinią społeczeństwa na temat prywaciarzy, a sam wydajesz
          swoją na temat administracji państwowej.
    • Gość: mis Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.05, 15:51
      Potwierdzm-niesmaczna drożyzna.Za dwa kotlety miesny i drobiowy oraz surówkę bez
      ziemniaków zapłaciłem 19 zł.Pomimo że czasami jestem głodny omijam teraz ten
      przybytek kulinarii. Jak tak będą "działać" rokuję im plajtę .W kORTOWIE TANIEJ.
      • algreg Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 20:38
        a niedaleko na C.Skłodowskiej jest Siesta gdzie i tanio i smacznie(a'la mexico)i nietuzinkowe ,niefabryczne wnętrze.
    • being28 Re: Alfa-drożyzna 06.12.05, 22:33
      Być może nie wszyscy chca jesc placki ziemniaczane w otoczeniu meneli, studentow i dzieciarni:) A jak sie nie podoba to mozna kupic metr ziemniakow, tarke, olej z Biedronki i se robic samemu w domu;)
      • anna_sakrannencka jak zwykle nic madrego nie napisales 06.12.05, 23:22
        ciekaw jestem, co bys napisal
        jakby ta biedronka sobie
        1000% marzy liczyla za ten metr ziemniakow?

p.s. to ja, ontarian
        ale jakas lajza mnie chwilowo zablokowala
      • Gość: cossack Re: Alfa-drożyzna IP: *.olsznet.ec.pl 08.12.05, 15:43
        nie przesadzajcie
        niedługo ludzie zrozumieją, że alfa to zwykły dom handlowy, i żarcie tam
        placków ziemniaczanych z 8 PLN nie nobilituje...ale póki wciąz, w niektórych
        rodakach pokutuje drobnomieszczańskie przekonanie, że im drożej, tym lepiej. I
        dostają za 8 PLN placki na oleju z Biedronki. I kupują ciuchy z sieci H&M ( w
        MOnachium sklepy tej sieci sa rozsiane po całym mieście, ot, "odzieżowe
        markety") a potem sie puszą, jakby Bóg wie co na grzbiet włozyli. ochłońcie! to
        że mamy centum handlowe nie czyni z nas światowców a z miasta metropolii...
        Ja swoją droga wole przytulne lokale na starówce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka