Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 51

IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 11.01.06, 14:33
Otwieram czesc 51.
Zycze milych dyskusji.

Link na strone:
home.arcor.de/szkpnr7/
Link na encyklopedie (w formacie PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_szkpnr7.pdf
No i link na wczorajsze zdjecia Miki'ego:
home.arcor.de/szkpnr7/miki_001/
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 51 11.01.06, 18:20
      umówiłem się wstępnie z Zybym i Mir-Murem na piwo do "mięsnego".
      może ktoś jeszcze ?
      • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 51 11.01.06, 18:21
        aaaaaa! na sobotę ,po południu ,albo wieczorem. jeszcze nie wiemy.
        więc moze ktos jeszcze?
        • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 18:32
          Ja!!! Będę tam, nawet jeśli nie da się tego stwierdzić szkiełkiem i okiem.
          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 12.01.06, 09:49
            Myslami bede z wami ...

A jakie piwo beczkowe maja tam ?
            • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:17
              am jest "czarny" specjal i jeszcze jedno to jest bar dla niepalących.
              • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 12.01.06, 11:24
                Dla niepalacych to dla mnie duzy plus ...

A ten "lokal" w dawnym Rybnym jest jeszcze ?
                • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 193.0.102.* 12.01.06, 12:06
                  Ja od dawna nie palę, ale uwielbiam palaczy i kłęby gestego dymu nad szóstym
                  kuflem.
                  Na pewno też nie ma pomidorowej z makaronem i cynaderek z kaszą gryczaną lub
                  kaszą pęczak?
                  • Gość: ankieter Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.06, 13:26
                    hahaha!!!!!
                    • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 51 12.01.06, 19:17
                      a ja w miare mozliwosci wybieram miejsca dla niepalacych,
                      na szczescie tez takie w Olsztynie sa...
                      ostatnio czesto zagladam do milej herbaciarni,
                      na pyszny miodek...
                      moze misie zima lubia miod?
                      :-)
        • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.piorunek.pl 20.01.06, 16:06
          Witam Wszystkich gorąco ,mimo ogromnego chłodu za oknem.
          Mamut zdjęcia są wspaniałe tym bardzej ,bo robione latem!
          Wiadomość o p.Ciołkowskiej zasmuciła mnie bardzo a przez tyle lat trzymała .Cóż
          życie daje w kość każdemu .
          Z pewnych żródeł wiem ,że dzisiaj u Jarka Szwejka w karczmie "U Jana", co
          niektórzy zSP7 ,mają bal karnawałowy i okazję do kolejnego ,sympatycznego
          spotkania i będą szaleć do białego rana -super.Myślę ,że Zyby zda nam relacje w
          najbliższym czasie -co Adasiu?-czekamy:-P
          Serdecznie pozdrawiam.BY
    • Gość: Fredek Polsport miki'ego IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 13.01.06, 09:54
      Miki przeslal kilka zdjec swojego sprzetu sportowego ...

Komentarze sa pod zdjeciami:

home.arcor.de/szkpnr7/Polsport/
      Ale dodaje ich tresc jeszcze tutaj dodatkowo:

1 but,a raczej bucior produkcji chorwackiej z miasta Zagrzeb.caly
      skórzany ,nawet podeszwa tez. Waza tak jak wygladaja. Mysle ,ze
      powojenne.

2 jakis niemiecki bucik z 70lat.góra -skóra ,dól -plastik.stylowy
      jak na tamte lata.

3 to moje. pierwsze plastikiwe buty zjazdowe Polsportu!!! dostalem
      je w koñcówce lat 70.Zeby jakos w nich jezdzic ,trzeba bylo miec
      odpiete 2 górne klamry. a chodzilo sie w nich ,jak w wiadrach z
      cementem!!

5 malo jezdzone -ojca.Nie chcial mi pozyczac.

6 wytwórnia nart -Zakopane. polowa 70lat. ciezkie jak te belki
      stropowe w tle!

8 to moje . ta sama wytwórnia . ten sam wiek. model nazywal sie
      Karpaty. widac ,ze byly w uzyciu.

9 to prezent choinkowy ....chyba z 80 roku. Wierchowina na plozach
      !!! hehehe(pamietacie te okropne motorowery?) waga srednio
      pólciezka. jechac wszyscy chcieli, ale wciagac pod górke
      nikt.dlatego nigdy nie pokazalem tego sprzetu na saneczkowej . nikt
      nie chcial ciagnac tego z Likus.

10 moja duma!!! polsport. wyprodukowany na okolicznosc !! malo
      grany, bo szkoda go bylo . gralem takim zwyklym,jak wszyscy.
      • miki-3 szkoła nr 7 13.01.06, 21:26
        dzwonił Zyby, będzie w "miesnym" około 17.
        "wiec kto Polak, na bagnety !!!"
        bedzie miło jak oprócz nas trzech (czterech) jeszcze ktos zajzy.....
        szcególnie licze na tych co najblizej(Karolina)
        • Gość: Fredek Re: szkoła nr 7 IP: *.l.pppool.de 14.01.06, 17:49
          Akurat rozmawialem z mamutem na GG.
          Myslami jestesmy z wami w "Miesnym".

Czekamy na relacje.
          • Gość: miki Re: szkoła nr 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.06, 13:01
            trochę byłem zaskoczony nieduzymi rozmiarami "miesnego".
            ale nigdy wcześniej tam nie byłem.nie .nie jestem jaroszem,ale jestem wrazliwy i
            jak widzę krew ,to mdleję heheheheh (żartowałem)
            wystrój prosty. otwarte dopiero tydzień, więc myslę ,że z czasem to miejsce bedzie
            "obrastało" w różne przedmioty dodajace ciepła temu miejscu....
            na razie za wystrój robi saksofon powieszony na scianie.
            i bardzo pasował , bo muzyka była kubańska.salsa ,mambo ....
            Dobrze ,że barman nie pozwala palić w srodku, dzięki temu głowa tak nie bolała
            rano,ale troche bolała,......
            siódemkowiczów tych rozpoznanych było 6 .
            było miło,gadało się ,piło,
            aaaaa ! był Dziad!!
            okazało sie ,że wcale nie dziad,tylko młody i sympatyczny.
            Barman odwiózł mnie do domu .pod same drzwi. nie z tego powodu o którym
            myślicie!!!hehehe
            po prostu jechał po pracy w moim kierunku.
            • Gość: mamut Re: szkoła nr 7 IP: *.sympatico.ca 15.01.06, 18:28
              No prosze jak imprezowali.. Dziad nawet byl..a to ciekawe. zazdroszcze
              imprezowania. Ciekaw jestem czy miki i dziad wymienili jakies fotograficzne
              doswiadczenia.. obaj sa swietni w pstrykaniu.

czuawj
              • Gość: mir-mur Nowa sala gimnastyczna !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:38
                Witam.
                Właśnie dowiedziałem się z PEWNEGO Źródełka ,że ruszył na poważnie temat
                budowy nowej sali gimnastycznej przy naszej szkole. Z relacji mego Informatora
                wynika ,że pierwsze koncepcje przewidują postawienie sali w miejscu gdzie
                kiedyś było wyjście zapasowe ze schronu. Myśle ,że jest w tym dużo prawdy bo
                ostatnio władze Olsztyna zaczeły chyba inwestować w szkoły podstawowe ,
                przykładem jest rozpoczęcie w tym roku budowy pływalni (niecka basenu ma mieć
                wymiar 8x25m) i Sali sportowej (powierzchnia boiska 15x25m i widownią na 200
                osób) przy szkole nr.10. Miejmy nadziej ,że sala w naszej szkole
                Będzie tak samo okazała a może i na basen wystarczy.
                Pozdrawiam mir-mur

mru-mru-mru
              • Gość: wskh Re: szkoła nr 7 IP: *.range217-43.btcentralplus.com 16.01.06, 14:45
                Czekamy na jakies oficjalne potwierdzenia. Bo do tej pory ten temat wyplywal
                kilka razy, ale zawsze okazywal sie bajka
                • Gość: gaga Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:43
                  Witam wszystkich siódemkowiczów.Temat budowy sali gimnastycznej ciągnie się od
                  czasów dyrektorskich Karola Ziętka, co jakiś czas jest na tapecie i ciągle
                  przekładany na kolejne lata.W dniu dzisiejszym informowałam się u żródła i
                  wynika z tego, że w tym roku może zostanie opracowany projekt, bo do tej pory
                  istniał projekt przedwstępny.Mówi się o dobudowaniu skrzydła w linii prostej w
                  kierunku ogródka szkolnego albo też nie wyklucza się budowy w kierunku " domu
                  nauczycielskiego ".Na razie nie ma mowy o potwierdzeniu oficjalnym bo ciągle
                  nic w tej sprawie nie ma napewno.
                  • Gość: Fredek Re: szkoła nr 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 17.01.06, 09:50
                    Oby tak bylo ...

Karolina pisala kiedys ze istnieja plany szkole calkiem zamknac ...
                    Wiec nic niewiadomo ...

• Gość: gaga Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:13
                      Nabór do szkoły jest coraz mniejszy, dzielnica cała nam się starzeje pamiętam
                      czasy jak w jednym budynku było po kilkoro dzieci uczących się w tym samym
                      czasie w tej szkole.Podwórka, boisko to aż wrzało od głosów dziecięcych. Ale
                      myślę że nie tak prędko z likwidują SP.Chociaż nasze władze często miewają
                      przeróżne olśnienia.Nawet nie myślmy o likwidacji tej szkoły, plany o
                      rozbudowie są i to jest najważniejsze.
                      • Gość: gaga Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:14
                        Wróciłam, nic nie piszecie Halinka, Bożenna, Jurek. Marysia obiecała wejść na
                        forum ale chyba nie ma czasu, jest ciągle zabiegana.Jurek to swojego rocznika
                        się chyba nie doczeka, moja poczta nadal nie działa czekam na operatora aż coś
                        z nią zrobi.
                        • Gość: gaga Re: szkoła nr 7 do Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:20
                          Nie jestem z Twojego rocznika skończyłam trochę wcześniej ale witam na
                          forum.Przykro mi bardzo ale p.Ciołkowską już ciężko będzie pozdrowić, mieszka u
                          syna Ryszarda i jest ubezwłasnowolniona, kontaktu z nią nie ma, nie poznaje
                          nikogo.
                          • miki-3 Re: szkoła nr 7 do Jadwigi 17.01.06, 19:02
                            a jeszce latem ,jak jechałem rowerem koło szkoły ,sama (zanim ja to zrobiłem
                            )kiwnęła mi głową.....
                            pani Ciolkowska tak zapadła sie w sobie chyba od wypadku(?)i smierci wnuczki ...
                            • Gość: mamut Re: szkoła nr 7 do Jadwigi IP: *.sympatico.ca 18.01.06, 01:55
                              Sam jestem ciekaw jak sprawa szkoly sie pociagnie ze szkola i sala
                              gimnastyczna.. To ze spoleczenstwo w Polsce sie starzeje to nic nowego,
                              starzeje sie tez cala Europa, to samo powiedzialbym tez o populacji w Polnocnej
                              Ameryce. Po wojnie byl wybuch narodzin dzieci - czyli baby boomers, ale oni
                              sie teraz starzeja i przechodza na emeryturki lub tez na nich sa.. Faktycznie
                              z wielu powodow nie rodzi sie tyle dzieci ile przed laty, aczkolwiek to
                              wszystko moze byc nieco cykliczne. Mir-mur, dziad, miki i ja to np dzieci dolu
                              demograficznego w Polsce.. natomiast pozne lata siedemdziesiate i juz populacji
                              bylo wiecej, a teraz znow w dol.. Troche to cykliczne a troche wszystko sie
                              zmienia.. gdzies czytalem ze podobno za jakies 30 lat populacja Polski ma sie
                              zmniejszyc do jakichs 34mln a np. Rosja moze stracic nawet od 30-80 mln
                              obywateli..

Siodemka bym sie tak nie przejmowal. Lokalizacja jest piekna, a szkol w
                              okolicy innych nie ma.. wiec niezaleznie ile bedzie tych dzieci to jednak jakas
                              mloda druzyna bedzie do niej uczeszczac.. Taka przynajmniej mam nadzieje.

Pozdrowienia

mamut
                              • Gość: mamut No to w gore zeby sie watek nie zgubil IP: *.sympatico.ca 19.01.06, 02:51
                            • Gość: Jadwiga Re: szkoła nr 7 do Jadwigi IP: 213.68.221.* 19.01.06, 12:11
                              dziekuje bardzo za odpowiedz. Ale co sie stalo, jaki ona miala wypadek? co
                              stalo sie z jej wnuczka. Pamietam ona miala 3 synow. Bardzo mnie to
                              zmartwilo... ze sie starzejemy, jest normalne, ale ze tak zle z nia nie
                              mylsalabym...bardzo szkoda. Ona prowadzila nasza klase od 1963 do 1970. Szkoda,
                              ze z tego rocznika nikt sie nie melduje. pozdrowiena
    • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:53
      Jakiś intruz wtargnął na naszą stronkę fe! nie ładnie.Witam siódemkowiczów,
      cisza na forum to chyba przed falą nadchodzących mrozów.
      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.01.06, 11:05
        No prosze ...
        Admin wyrzucil intruzow z watku.

Dzieki.
        Nie jestem za cenzura, ale niech napisza cos do rzeczy to mozna by podyskutowac.

A jakich Temperatur spodziewacie sie na weekend ?
        W Moskwie dzis rano bylo -34 stopnie.
        A tutaj chyba + 3.
        A w Olsztynie -20 ?

No to Dlugie musi byc niezle lodem skute.
        • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.bulldogdsl.com 19.01.06, 11:14
          W Londynie dzisiaj +13 i zonkile za oknem w paczkach. Pamietam mgliscie jak
          chodzilo sie do szkoly przy -20C i bylo OK. Mialo to nawet pewien urok, za
          ktorym jednak nie tesknie. Trzymajcie sie cieplo.
          • Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 213.68.221.* 19.01.06, 11:45

Pamietam poczatek lat 60-tych, to mielismy temp. -24. szkola byla zamknieta,
            okna zawalone sniegiem, to byly czasy....potem juz tego nigdy nie przezylam.
            gralismy ciagle w hokeja na krzywym, bo nad nim mieszkalam. pozdrowienia z
            Gernsheim
            • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.sympatico.ca 20.01.06, 01:13
              W Toronto ma byc jutro +9. Dzis bylo zalednwie +4.

• Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 213.68.221.* 19.01.06, 11:35

we Frankfurcie nad Menem -3°, a wiec mozna jeszcze wytrzymac.....
          • Gość: Cines Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.tdi.tktelekom.pl 19.01.06, 12:34
            Byłem dzisiaj w Bartoszycach i miałem wrażenie że tam jest zimniej.ja chcem
            ciepło!!!!!!!!!!!!!Lato nad krzywym tak poprosze!
          • Gość: Cines Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.tdi.tktelekom.pl 19.01.06, 12:37
            A teraz niestety po pracy przytulenie się do kaloryfera.A mam jeszcze
            dziewczynę młodą !!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:49
              Ty Cines może byś się wzioł za pracę!.Teraz kaloryferek i dziewczyna a było to
              rozbierać kaflowy piec, to dopiero była grzałka no co nie pamiętasz?, czy już
              może zapomniałeś.Jak to fajnie było nagrzać na piecu pierzynę koniecznie grubą
              puchową i pod nią wskoczyć.
              • Gość: Cines Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.tdi.tktelekom.pl 19.01.06, 14:13
                Piec pamiętam faktycznie niezłe użądzenie,ale wole żywą kobietę.Dziadek mi się
                przypomniał smutno mi.Jutro tu zajże.nie ma tu nikogo z mojego rocznika
                szkoda.Ale dobrze że wogule jesteście wy wszyscy.
          • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:43
            Jadwiga czy przeczytałaś informację o p.Ciołkowskiej?.
            W Olsztynie zimno jak diabli odczuwalna temperatura jest dużo niższa od
            rzeczywistej do tego nieprzyjemny wiatr. Na ICM -ie pokazują że może spaść
            nawet do -30 brrr.
            • Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 213.68.221.* 19.01.06, 14:31
              Hallo Gaga,
              tak naturalnie przeczytalam twoja wiadomosc i zaraz ci bardzo za to
              podziekowalam. Nie dostalas mojej odpowiedzi?
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:40
                OK! przepraszam ale przeczytałam Twój post póżniej, najpierw napisałam
                zapytanie.
            • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:34
              właśnie przeczytałam wiadomość o Pani Ciołkowskiej zmartwiłam sie, pamiętam jej wnuczke miała na imie Agnieszka czy to ona zgineła w wypadku? Chodziłam do klasy z Basią Malatyńską którą ona sie opiekowała przywiozła ją do siebie od kogoś z rodziny gdzie było ciężko i chciała pomóc opiekując sie dzieckiem.
              Nat napisałaś kiedyś że masz kontakt z Adą Muraszko, pozdrów ją od Ryby i namów na wejście na nasze fotum. Pozdrawiam wszystkich gorąco, mimo mrozów..
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:51
                Tak to chodziło o Agnieszkę ona zginęła w wypadku, ale myślę że nie tylko to
                było przyczyną jej choroby.Ona też była moją wychowawczynią przez kilka
                lat,uczyła mnie matematyki ale nie mogę powiedzieć że efektywnie.
                • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:07
                  Była jak była ale człowieka szkoda.Draganówe też nie wspominamy zbyt miło ale szkoda mi jej jak widze ją w parku karmiącą gołębie i gadającą z nimi, po śmierci męża nie wiele jej bliskich osób zostało...
                  • Gość: Cines Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.tdi.tktelekom.pl 19.01.06, 15:38
                    Na temat Draganki to powiem tak. Po rusku gadam zadowalająco ale posadziła mnie
                    w 5 ej klasie.Jednak wspominam ją miło.Pamiętam jak na lekcji spadła z krzesła
                    i była wkużona że zamiast jej współczuć to się z niej śmieliśmy.Dobre to
                    było.Pamietam to jak dziś.
                    • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:42
                      Pani Ciołkowsaka była moią wychowawczynią od 72 do 78 roku. Jej wnuczka miała
                      wypadek w dość problematycznych okolicznościach (nie samochodowy) a najgorsze,
                      że nie wiadomo czy to w ogóle był wypadek.
                      • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:05
                        Witam
                        Właśnie pali się podasze domu na rogu ul.Rybaki i al. Przyjaciół,to tam gdzie
                        kiedyś mieszkał nasz drogi koleszka KACPER.
                        • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.06, 18:12
                          Witam.
                          Wlasnie teraz w wiadomosciach na TV3 pokazali fragment reportazu o skutkach
                          pozaru na Rybakach.
                          • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:13
                            Ale kosta ,może jakieś małe co nieco na rozgrzewke? ;0)
                            olsztyn.csms.com.pl/index.php?type=rg&data=19-01-2006&os=met&sid=36&rg=dan
                            • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.06, 22:15
                              Faktycznie kosta jest niesamowita-u mnie na termometrze zaokiennym jest teraz
                              -22st a mamy godz.22.15.
                              • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.01.06, 22:57
                                Nie wiem co lepsze -20 czy -3 i padajacy deszcz. Wczoraj jechalem do pracy (51
                                km) prawie 2 godziny. Po przejechaniu 4 km zaczelo padac i na drogach byla taka
                                szklana, ze wszystko stalo. Nie ma to jak prawdziwa zima nad Dlugim.
                                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.sympatico.ca 20.01.06, 04:35
                                  Tez ostatnio doswiadczylem marznacego deszczu i malo przyjemna byla jazda..
                                  przynajmniej do momentu kiedy zaczalem jechac droga posypana sola.

Ale moze z innej beczki.. Obiecywalem sobie w zeszlym roku.. ze zabiore sie za
                                  robienie strony internetowej.. nawet nieco temat przedyskutowalem z Fredkiem.
                                  Potem niestety zabraklo mi czasu.. wiadomo rozne inne sprawy zajmuja czasem
                                  zycie.. ostatnio zreszta jest one jeszcze bardziej zajete.. co poniektorzy
                                  wiedza czemu ;) Udalo mi sie jednak nieco rozejrzec w temacie stron
                                  internetowych i przy urzyciu prostego programu sklecilem sobie stronke.. jest
                                  to wlasciwie moj eksperyment i bede go przerabial pewnie nie raz, wiec pewnie
                                  zobaczycie nie jedna zmiane.. poki co zamiescilem tam pare fotek.. niestety
                                  poki co niema tam nic zwiazanego ze szkola, ale wkrotce to poprawie. Tych
                                  ktorzy sa zainteresowani zerknac na strone zapraszam pod:
                                  www3.sympatico.ca/olgierd/_sgt/m1_1.htm
                                  mamut
                                  • Gość: jaro Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.dyn.optonline.net 20.01.06, 04:41
                                    calkiem, calkiem ta stronka - przydaloby sie wiecej fotek z Toronto. pozdrawiam!
                                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.sympatico.ca 20.01.06, 04:51
                                      Narazie sa to moje pierwsze "koty na ploty" jak znajde wiecej czasu to wcisne
                                      wiecej fotek.. z Toronto i nie tylko.

czuwaj
                                    • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.06, 09:46
                                      Fajna strona-i ciekawe zdjecia.Czekamy na wiecej.
                                      Pozdrawiam.
                • Gość: Bozenna Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.01.06, 09:27
                  Czesc Grażynko przyjechała już od taty i jestem. pozdrawiam Bożenę, Haline i
                  wszystkich na forum, miło wpaść do was i coś się dowiedzieć o życiu naszej
                  dzielnicy.
                  Zmartwiłam sie ze Pani Ciołkowska jest tak poważnie chora
                  Panią Ciołkowską mile wspominam uczyła mnie matematyki i była moją
                  wychowawczynią' nawet posadziła mnie w V klasie z matmy ale na dobre mi to
                  wyszło bo później nie miałam nigdy kłopotów z matmą a nawet na maturze miałam
                  piątkę. Miłe było to, że nauczyciele znali nas dobrze i nasze rodziny.
                  Grażynko co się dzieje z Małgosią W jest ona w Olsztynie i pozdrów odemnie
                  Grażynę C

• Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 213.68.221.* 20.01.06, 09:14

Hallo! Jezdzi Autobus Nr.1 ciale jeszcze z Podlesia do dworca? Sa one jeszcze
      tak przepelnione jak w latach 70-tych? Jezdzilam do LO2 tym autobusem i to byl
      zawsze dramat, dla nas wtedy moldych ludzi bylo wesolo, ale ci starsi to mieli
      problem z tym!
      • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.06, 09:43
        Witam.
        Dzis u mnie rano na termometrze bylo - 24.2st.Pamietam tez z lat dziecinnych
        takie mrozy i jak gralismy w hokeja na Jez.Dlugim.Mieszkalem wlasnie nad
        J.Dlugim i w wolnych chwilach juz bylem na lodzie.Widzialem tez z okna jak byl
        wywozony lod(w olbrzymich brylach) z J.Krzywego lub J.Czarnego oblozony
        trocinami.Lod ten wywozili wozacy o zaprzegu konnym.Czesto te konie slizgaly
        sie bo nie moglym podjechac lub wyjechac po obodzonej drodze.
        Tak jak Grazyna wspominam bardzo przydatne na te wielkie mrozy piece kaflowe
        opalane weglem,ktore to w tamtych czasach byly w naszych niektorych
        mieszkaniach.Przy goracych kaflach dobrze sobie bylo posiedziec ogrzewajac sie
        jednoczesnie no i patrzec na program TV.Pozostaly juz tylko wspomnienia.Zal
        pozostal.
        Zycze ciepla pomimo zimna.
        Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.06, 10:00
        Hallo !
        Autobus Nr1 jezdzi nadal.
        Jego trasa zaczyna sie w Redykajnach(nowe osiedle za Likusami) do Centrum dalej
        przez Dworzec Gl.-na ul.Cementowa.Nie wiem czy pamietasz ale to jest juz wylot
        na trase do Barczewa.Nie jezdze nia osobiscie ale to co widze to jest tez
        przepelniona szczegolnie mlodzieza szkolna(do szkoly i ze szkoly).Os.w
        Redykajnach to kompeks domkow jednorodzinnych.
        Pozdrawiam
        • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 51 21.01.06, 13:37
          Przed chwila bylem na Przyjaciol...
          zasypana sniegiem,
          wiatr przewiewa snieg z kata w kat...
          Nawet przejechal spychacz i zepchnal snieg na chodniki...
          teraz mieszkancy przepychaja go z powrotem na ulice...
          i tak jakos kazdy ma zajecie...
          ;p

Pozdrowka z zasniezonego Olsztyna!
          • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.06, 17:15
            tak to jest Zbyszek, a przy odsniezaniu troche rozgrzac sie mozna. Pamietam
            takie zimy nad Dlugim, mrozy i odsniezanie. No i oczywiscie przepychanki ze
            spachaczem - to sie wcale nie zmienilo. Czy w 7-ce na boisku jest w tym roku
            lodowisko?
            • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.01.06, 21:51
              Panią Ciołkowską mile wspominam uczyła mnie przez jeden chyba rok matematyki
              mojego brata była wychowawczynią przez osiem lat- często mówiła Janusz za tobą
              wszyscy lecą jak za błędną owcą. Miłe było to, że nauczyciele znali nas dobrze
              również naszych rodziców. Parę dni temu widziałam Ją na Nagórkach. Nie widać że
              jest chora, równiez nasz nauczyciel od historii jest poważnie chory. Tak minęło
              przeciez tyle lat. Pozdrawiam szystkich wiernie piszących mimo ze mieszkam w
              Olsztynie to wszyskie zdjęcia robią na mnie duże wrażenie, Tych co zaglądają na
              farum Szkoła Nr 7 i Nauczycieli Naszej szkoły. Iwona
              • Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 213.68.221.* 23.01.06, 12:27
                Hallo Iwona,
                ja mysle, ze piszesz o twoim bracíe Januszu, z ktorym ja bylam 8 lat w jednej
                klasie. To fakt, on sie zawsze dziewczynom podobal i do tego byl mily. Nazywal
                sie Orlowski. Co slychac u niego i u innych z naszej klasy, np. Joli Bak, Goski
                Krzywonos itd.Od 25 lat nie mam o tych ludziach zadnych wiesci. Pozdrow Janusza
                od Guski Stachurskiej, on juz bedzie wiedzial (mam nadzieje) o kogo
                chodzi.Ciebie Iwona pamietam tez jeszcze bardzo dobrze. Na razie....
                • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.ols.vectranet.pl 23.01.06, 17:30
                  Jadwiga! Też Ciebie pamiętam. Waszą całą klasę znałam dobrze bo Janusz miał
                  to "coś", że wielu z was lgnęło do niego. O ile dobrze wiem to Jola jest we
                  Francji, Gosia. Ewa, Marzena w Olsztynie Ania w USA, Małgosia przez Japonię
                  teraz chyba w szwajcarii. Janusz mieszka w Olsztynie, pracuje ma syna Michała
                  (25 latka). Oczywiście powiem mu o Tobie. No i dziękuje za pozdrowienia.
                  Pozdrawiam Iwona.
            • Gość: wskh mroz IP: *.range217-43.btcentralplus.com 22.01.06, 19:42
              Z tych mrozow to jestesmy rozpoznawani w Europie.
              W Angli jak Angol z Polakiem rozmawia to dwoma slowami komunikacji najczesciej
              jest Cold i Vodka. Oni nie pojmuja jak moze byc minus 5, a w ogole to kojarza
              Polske z Syberia. A jak slysze, ze macie takie mrozy, a tutaj jest plus 10, to
              mi szkoda, ze nie moge tak marznac jak Wy. Odsniezanie w siodemce to byla
              zawsze fantastyczna sprawa. Wozny szykowal drewniane lopaty, a przy wejsciu do
              szkolu byly specjalne miotelki do oczysczenia butow. To byla kultura!
              • Gość: karolina Re: sp7 IP: *.piorunek.pl 22.01.06, 19:51

Witam!
                Mam cichą nadzieję ,że to nie zostanie usunięte .(choć ciągle się zastanawiam,
                dlaczego wcześniejsze zapiski komuś przeszkadzały????)
                Zyby-jak tam udało się spotkanie i bal u Szwejka.Napisz choć odrobinę: kto był ?
                jak długo się bawiliście?
                Iwona-o jakim n-lu historii pisałaś.Serdecznie pozdrawiam.BY
                • Gość: zyby Re: sp7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:01
                  Bal odbył się w gorącej atmosferze, dosłownie także. Jedzenie tradycjnie dobre
                  a w czasie balu obowiązywał rabat na napoje wyskokowe 50% (nie ma pomyłki).Z
                  siódemkowiczów mi znanych poza Jarkiem i Piotrkiem Szwejkami była Małgośka
                  Zakrzewska (choć teraz ma inne nazwisko) i Sławek Wąsowski.Zabawa skończyła się
                  trochę po czwartej (ale tego nie jestem taki pewien).Generalnie polecan
                  następne imprezy w "Karczmie U Jana"
                  • Gość: karolina Re: sp7 IP: *.piorunek.pl 22.01.06, 20:10

Witam!
                    Widać mogę pisać ,bo mój post ostał się.
                    Szkoda ,że mnie nie było ,ale mam nadzieję ,że na kolejną imprezę to wiecej
                    osób uda się "zwołać"i sama też będę.Ukłony .By
                    • Gość: Fredek Re: sp7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 23.01.06, 09:55
                      Czesc Karolina ...

Wlasnie zastanawialem sie dlaczego twojego posta admin wyrznal ...
                      No i mysle ze dlatego , ze reklamowalas komercyjna impreze w Karczmie Jana.
                      A tego chyba wedlug regulaminu nie wolno (Najwyzej na ogloszeniach).
                      Pisalas to w dobrej intencji zeby byla okazja sie spotkac ... A Admin chyba to
                      inaczej zrozumial , ze chcesz w karczmie interes rozruszyc.
                      Ja ostatnio sam poprosilem admina o wyrzucenie kilku postow z tego watku.
                      Ale tam chodzilo o puste posty i mala klotnie z lekkim rzucaniem "miesa".

Chlodne powietrze z Syberii doszlo dzis w nocy i do nas.
                      Rano w samochodzie bylo -8,6.
                      Nie tak zimno jak u was.

W ksiazce gosci zawital nowy gosc Artur. Absolwent rocznika 76/77.
                      Moze znajda sie nowe zdjecia.

Pozdrowienia
                • Gość: Iwona Re: sp7 IP: *.ols.vectranet.pl 23.01.06, 17:32
                  Karolina! Myślę, że Ty jesteś z młodzego rocznika i Pan Kozłowski Was już nie
                  uczył historii, Pozdrowienia.
              • Gość: ak Re: mroz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.06, 21:00
                Heniu, to wszystko sie zgadza. Vodka musi byc cold, bo inaczej zaszkodzic moze.
                Pozy tym tam gdzie jestes faktycznie nie czesto jest mroz, ale popatrz np. na
                Szkocje. Tam juz nieco normalniejszy klimat :)
                • Gość: Jurek Re: mroz IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.06, 11:29
                  Dzie dobry.Brrrrr.
                  Witam cieplutko.Oj zimno....Brrr..
                  Dzis rano bylo u mnie na termometrze -27st.ale pokazalo sie sloneczko wiec moze
                  bedzie nieco cieplej.
                  Milego dnia a przed wyjsciem goraca herbata .
                  Pozazdroscic tylko Anglii o tej porze dodatnich temperatur.
                  Aby do wiosny!!
                  • Gość: ak Re: mroz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.06, 20:49
                    Tutaj tez troche Ivanem zawialo, aczkolwiek tylko -12, ale to na wybrzeze
                    Nordesee i tak nie czesty wynik. Zwykle mamy tutaj 0 do -2 z deszczykiem i mgla.
                    Teraz pogoda sie poprawila i caly dzien swiecilo sloneczko. Tak trzymac. Zima
                    powinna byc zima a nie pora deszczowa. Gorace pozdrowienia dla zmarznietych.
                    • Gość: karolina Re: mroz IP: *.piorunek.pl 23.01.06, 22:23

Witam!
                      Rzeczywiście Pana Kozłowskiego nie miałam okazji poznać ;za moich lat nauki
                      zajęcia prowadził P.Serafin.
                      Obecne warunki pogodowe pozwoliły wielu dzieciom z sp7 na tzw. labę .
                      Pamietam, jak za naszych czasów też mieliśmy wydłużone ferie po świąteczne ,bo
                      warunki pogodowe były podobne .Tylko ,że wtedy nikt nie siedział w domu ,tylko
                      wymyslał przeróżne zabawy na świeżym powietrzu .
                      To dopiero było zdrowe ,zimowe wychowanie-hartowanie.Z cieplutkiego zacisza
                      domowego serdecznie pozdrawiam tych co marzną i tych co sie cieszą z temp.
                      powyżej zera!BY
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.01.06, 15:15
      Zima , czas na sporty zimowe.
      Mir-mur byl na spacerze nad jez. Krzywym.

home.arcor.de/szkpnr7/Zimowe_sporty/
      No a sprzet sportowy mikiego jest tez godny spojrzenia.

home.arcor.de/szkpnr7/Polsport/
    • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.piorunek.pl 24.01.06, 22:37
      Witam!
      Dobrze ,że mrozik łagodnieje ,bo dzieciaki z sp7 wybieraja się na kulig(w
      czwartek).
      Za mojego pobytu w szkole nie organizowało się takich wypadów.
      Pierwszy raz na szkolnym kuligu byłam dopiero w liceum.BY
      • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.06, 19:48
        Witam!
        Dzisiaj juz mroz zlagodnial i nawet w godzinach poludniowych bylo na moim
        termometrze zaokiennym -5st.Ale w godzinach popoludniowych nastapil spadek i
        teraz temp.wynosi-14st.Czyzby powrot mrozow?oby nie tak siarczystych.
        Pozdrawiam
        • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:29
          Bozenna cieszę się że się odezwałaś, powiem Ci sama chciałabym coś się
          dowiedzieć o Małgosi W. o Bożenie B. i o innych dziewczynach, czy Ty masz z
          kimś kontakt?.Wczoraj widziałam się z Elżbietą Kirkiewicz prosiła żebym
          pozdrowiła Iwonę i innych z jej rocznika co niniejszym czynię.Grażynę jak
          spotkam to napewno pozdrowię.Bożenna pamiętasz lekcje matematyki jak uczył się
          syn p.Ciołkowskiej w naszej klasie Bogdan i lekcje zaczynały się tak " Ty
          Ciołkowski nie myśl, że jak twoja matka jest nauczycielką to tobie wszystko
          można" i taki wywodzik potrafił trwać połowę lekcji.Póżniej wprowadzili zakaz
          uczenia się dzieci nauczycieli w szkołach w których pracowali.
          Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów siódemki.
          • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.06, 13:45
            Witam!
            Gaga-czy juz masz czynna strone bo nie ma odpowiedzi na e-maile?
            Pozdrawiam.
            • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:04
              Witam niestety jeszcze poczta nie działa, nasz operator ciągle zajęty ale przed
              chwilą z nim rozmawiałam i obiecał w ferie tzn.poniedziałek albo wtorek będzie
              u mnie. Jak tylko ją zrobi to dam Ci znać. Próbował wysłać też coś do mnie ale
              nie dochodzi.
              • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.06, 14:15
                Ok-Gaga-dzieki.
                Pozdrowka
          • Gość: Bożenna Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.01.06, 14:03
            No fakt mial przechlapane ale nie skrzywdziła go.
            Z Bogusią Radziun wczoraj rozmawiałam telefonicznie i pogadaliśmy trochę o
            naszej dzielnicy i o naszych koleżankach i kolegach, co do kontaktów to z
            Bogusią , Elę K widziałyśmy sie chyba z dwa lata temu byłan u niej na oddziale
            serce moje nie wytrzymało i przy okazji pogadałyśmy miałam do niej wpaść ale
            jak sama wiesz zawsze jest mało czasu ale z Boguśką mamy do niej wpaść
            nareszcze mam trochę wolnego czasu to muszę ponadrabiać zaległośco towarzyskie
            dawno temu widziałam Jurka P i Tadka K oraz Jurka J
            Hej Hej Pa Pa do jutra
    • Gość: Absol(lut)went Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 27.01.06, 14:04
      Cicho tak na tym 7-kowym forum.....
      Czyżby wszyscy poszli do byłego mięsnego...?
      Aż słowa same się piszą spod klawiszy....

Sza, cicho sza, czas na ciszę
      Już oddech jej coraz bliżej
      Tego naprawdę ci brak,
      Ona jedna prawdziwy ma smak
      Cisza jak ta,

Sza, cicho sza, zbliż się do niej
      Gra, ledwie drga blady płomień
      Podejdź i zanurz się w nią
      Kryształową i czystą jej toń
      Zanurz do dna,

pozdrawiam Milczących
      • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 51 27.01.06, 15:21
        Nie ma czasu pisac...
        biegam po Al Przyjaciol,
        Baltyckiej...
        Rybakach...
        ;p
        • Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.o.pppool.de 27.01.06, 19:39
          Witam wszystkich
          Zbyszek znalazlem jakies stare zdjecia ale nie wiem gdzie je wyslac.
          Henio czy ty wyemigrowales do UK???????
          • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.06, 21:36
            I ja witam wszystkich, a zwłaszcza witającego przed chwilą wszystkich Leszka i
            życzliwie wspominającego milczących Absolwenta.
            • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.06, 23:32
              Ja takze pozdrawiam wszystkich milczacych.
          • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.06, 23:59
            Czesc Leszek,
            mysle, ze mozesz wyslac do Fredka. Ja chwilowo nie mam glowy do tego calego
            kramu. Duzo zmian, malo czasu, ale przyjdzie wiosna, bedzie lepiej. Pozdrowienia
            • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.l.pppool.de 28.01.06, 09:14
              Wlasnie zdjecia przesylaj do mnie.
              Albo na papierze albo przez maila.
              Adres znasz chyba jeszcze , jak nie to napisz na: alfred@krenzek.de

U mnie z czasem tez cienko ... ale jakas chwila sie znajdzie.

Pozdrowienia
              • Gość: wskh wiersze IP: *.range217-43.btcentralplus.com 29.01.06, 13:38
                Absolwent, to poeta! Extra.
                Moze jakies wiersze z siodemki wkuwane na pamiec pamietacie?
                Cytujcie!
                Do LP - od roku jestem w UK, czy na zawsze jeszcze nie wiem, ale zamierzam.
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.l.pppool.de 29.01.06, 19:42
      W ksiedze gosci od czasu do czasu wpisuje sie ktos nowy ...

Janusz uwzglednij to prosze w nastepnej wersji encyklopedji ...

imię: janusz
      miasto: bochum
      data: 2006-01-29 09:15:22

czytam wlasnie encyklopedie
      bardzo fajny pomysl i z pewnoscia niesamowita ilosc wlozonej w nia pracy. chyle
      kapelusz przed jej tworcami.pozwole sobie tylko na male sprostowanie:jacek
      kicerman nie byl uczniem naszej szkoly i z cala pewnoscia naszej klasy.spotkania
      naszego rocznika organizuje andrzej goleniowski ktory mieszkal na al.p.41. wraz
      ze swoja starsza siostra krysia takze absolwentka siodemki
      • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 20:42
        Wszystko odnotowuję i wpisuję. Zgodnie z ustaleniami, w czerwcu będzie nowa
        wersja.
        Wiadomości o Kicermanie były najprawdopodobniej od Iwony, ale nie wykluczam, że
        to ja coś pokręciłem.
        • Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.o.pppool.de 30.01.06, 13:02
          Henio tylko nie mow ze moglbys zostawic "czarna zaraze" na pastwe losu!!!!!no
          chyba ze zabrales ze soba .. i latasz gdzies po Londynie.
          Chyba moj komputer zardzewial bo nie moge wyslas zadnych zdjec .
          • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:17
            Chciałbym poinformować, że prowadzone przeze mnie i Brata Michała poszukiwania
            straconego czasu zostały uwieńczone sukcesem. ODNALEŻLIŚMY ŚWIETEGO GRAALA
            siódemkowiczów, których uczył Filut. Po niezbędnej renowacji udostępnimy go
            zainteresowanym we fragmentach po 5 euro.Szczegóły wkróte.
            • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.sympatico.ca 31.01.06, 04:55
              Alez mnie zaintrygowales zyby.. ciekaw jestem co to za gralla zes wykopal? Daj
              szybko znac.

czuwaj
              • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.piorunek.pl 31.01.06, 14:27

Witam!
                Ja też jestem bardzo zaciekawiona Zybiego niespodzianką???
                Czekamy :-o
                BY
                • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:24
                  To "coś" jest do słuchania, powstało w grudniu 1979 a następnie przepadło w
                  pomroce dziejów by zostać odnalezione.
                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 31.01.06, 15:40
                    Chyba sie domyslam co to jest ...

Nagrywaliscie Filuta podczas lekcji ...
                    Chyba juz kiedys pisales o tym.

Zbyszek podrzucil kilka zdjec z KULIGA ...
                    www.krenzek.de/Zbyszek_04/
                  • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: 134.117.137.* 31.01.06, 17:37
                    Czesc wam wszyskim!! Tak tak Zyby Zrobilem to z toba w przedostatniej lawce!
                    i objecales mi kopje juz baaaaardzo dawno temu! ale teraz chyba bedzie to
                    ciekawiej sluchac. Wydaje mi sie, ze byla tam tez 2 czesc - Lekcja muzyki

Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow..
                    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 51 31.01.06, 19:25
                      nnooooo Zbyszek -jak ostatni zajazd na Litwie!!!
                      a jaki ma fajoski hełmofon!!!!

• Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.l.pppool.de 31.01.06, 21:21
                        No wlasnie ... Tego helmofonu tez bardzo zazdroszcze ...
                        Cieply (futerko wsrodku) i bezpieczny ...

• Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.piorunek.pl 01.02.06, 10:30

Witam!
                          Już luty .Zbyszku hełmofon niesamowity jeszcze z czasów 4-rech pancernych.
                          Zdjęcia oczywiście wspaniałe ,szron na drzewach cudowny,a jakie słonko.
                          Nawet mamy wspólnego znajomego Sławka -gitarzystę szantowego.
                          Widać, że wszyscy w cudownych humorach to nornalka na taaakiej imprezie:-)
                          Serdecznie pozdrawiam LM ,który zamilkł na tak długo .
                          LM -rozmawiałam z Jarkiem i żałował ,że tak daleko jesteś od nas;organizował
                          imprezę.BY
                          • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 51 01.02.06, 16:31
                            www.wm.pl/index.php?ct=edukacja&id=817212
                            nasz człowiek (absolwent) został bez pracy.......
                            • jacommo Re: Szkola NR 7 czesc 51 02.02.06, 23:57
                              witam...ja tu nowy..szkoda ze tylko siodemeczka mo swoje forum..
                            • Gość: Bożenna Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.02.06, 13:28
                              Szkoda go był bardzo dobry. Byłam u niego jak tworzyliśmy szkołę dla dzieci z
                              Mózgowym Porażeniem Dziecięcym
                              • Gość: obserwator Re: Szkola NR 7 czesc 51 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.06, 17:09
                                Widocznie sie nie sprawdzil i zapewne nie jest z PiS-u.
    • longman_70 Re: Szkola NR 7 czesc 51 04.02.06, 00:45
      Cześć !!!!
      Nazywam się Piotr Szatkowski. Wczoraj spotkałem Cinesa na poczcie, powiedział
      mi o forum, które od kilku godzin czytam. Już dawno chciałem pogadać z ludźmi z
      podstawówki. Czasem spotykam obydwu Patei, Mikołaja, Zalesia, Ćwirka. Przy
      najbliższej okazji powiem im o tym forum, gdyby nie wiedzieli. Kończyłem SP7 w
      1985r. Mieszkałem w 10 piętrowym środkowym bloku przy Jeziornej 3. Pozdrawiam
      wszystkich. Do Andrzeja Drosela: Chłopie nawet nie wiesz jak się ucieszyłem
      czytając, że żyjesz. Napisz co słychać u Twojej siostry Kasi.
      Bardzo chciałbym spotkać swoją dawną klasę. Cines a pamiętasz jak wrzuciłeś
      torbę z książkami na przejeżdżający samochód ciężarowy? Przypomnij okoliczności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka