Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.128

08.03.06, 14:08
Dzieki Rita za przypomienie........nie zauwazyłem ze to ja zakonczyłem
seteczke:)
w zwiazku ze dzis jest Dzien Kobiet wiec zaczne powtorzeniem zyczen:)

Spełnienia wszystkich marzeń, zadowolenia z siebie, radości życiowej i aby
każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet życzę Wam .... wspaniałe, niepowtarzalne
Panie z Pieknego Olsztyna i nie tylko z Olsztyna:):):)
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 15:28
      Przyłączam sie do zyczen. Duzo szczescia i slodyczy z okazji swieta beng zyczy:)
      • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 20:31
        Rita! Mnie też cieszy ta wiadomość:))
        Gietrzwałd tak blisko,
        Kraków mi bliski, dzięki Tobie:))
        Dzięki i pozdrawiam:)))
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 20:35
          Witam
          w nowej części Olsztyna założonej przez Shift z życzeniami dla kobiet.
          Tak jakoś jest, że i w Olsztynie Pięknym rządzą kobietki. Ale Olsztyn posiada
          jedyną i szczególną odmianę żeńską. Jest nią Łyna inaczej Łania, którą każdy
          mieszkaniec zna.
          Tutaj się Łyna wije
          Tutaj się wraca i żyje w Olsztynie

Giga, tak sobie pomyslałam , że mój Proboszcz jest teraz Waszym Proboszczem i
          co za przypadek, nigdy bym o tym nie pomyslała, że jednak tak się zycie plecie
          i wije jak rzeka, że On, ten czlowiek, którego znam siedzi sobie w
          Gietrzwaldzie.

pozdawiam
          • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 21:04
            Popatrz jak wszystkich ciągnie do Olsztyna:))))
            Swietowałam dziś trochę w damskim towarzystwie, w końcu świeto hihi

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 21:18
              Ach jak masz dobrze - mnie dzis tak pilnowano,że o damskim towarzystwie nie
              bylo mowy . Praca to praca , a ludzie jak w komunie na cyku chodzili z tego
              powodu, z powodu kobiet ;)))
              • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 21:24
                Pozdrawiam, pa:))
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 08.03.06, 21:26
                  właśnie zdjęciami się zajmuję z Proboszcza kościoła, ale tyle czasu to pochłania
                  pa Giga
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 07:01
                    Witam z pieknego!
                    Moze bedzie nowa porcja zdjec rzeki Lyny...
                    ze splywu niedzielnego.
                    :-)
                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 07:20
                      Wczoraj był bardzo udany dzień :)
                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 13:37
                        bardzo udany..jest każdy:)
                        jak się go dobrze zorganizuje..:)
                        i nie ma czasu na myslenie;p
                        taaak..trochę o Łynie
                        w każdej porze roku mozna juz powiedzieć;p
                        zatory lodowe zlikwidowane;p
                        mozna spławiac Marzanny..
                        te zimne zimowe panny..:)
                        • gajowy555 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 14:21
                          Witam i przestrzegam przed zimą , chyba syberyjską.
                          Łu noju nocą było -16'
                          Czy to już czas na topienie Marzanny ?
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 14:57
                            Sie na babe uparli...
                            a moze by tak chlopa dla przykladu utopic,
                            Myslicie ze teraz Marzanna sie znajdzie?
                            Juz sie dawno pochowaly,
                            no i mamy to co mamy
                            ;p
                            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.128 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:33
                              Elbląg został wyróżniony monetą w nowej serii monet wydawanych przez NBP
                              monetynbp.onet.pl/
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 09.03.06, 22:51
                                To gratulacje

A ja zapracowana jestem przy albumie , porządkuje wsztsko co popadnie - może to
                                wiosenne porządki choć na dworze snieg i jutro trzeba będzie odśnieżać ulice
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 10.03.06, 06:57
                                  -9,
                                  nie pada ...jeszcze.
                                  PIATECZEK!

Szantujemy w sobote.
                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 10.03.06, 07:20
                                    koniecznie;p paskowo;p:)
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 10.03.06, 20:37
                                      Witam
                                      Nie ma jeszcze wiosny, w takim razie musimy pokochac zimę

A może sie z niej posmiejemy ;)
                                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=0
                                      Miłego i radosnego weekendu
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 11.03.06, 21:48
                                        Witam w sobotni wieczór.

Nie można dziś narzekać na aurę , już troszkę czuć wiosną. Śniegi pomalutku
                                        znikają nawet w te zimne dni. Tylko patrzeć jak wszystko nam wystrzeli :)
                                        i będziemy śpiewac - zielono mi ;)
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 12.03.06, 20:34
                                          Dzień Dobry Olsztynie, jak ja lubię poniedziałki, juz sie nie mogę doczekac.
                                          Jeszcze 4 godz i juz :)
                                          video.google.com/videoplay?docid=-4032208574949561189
                                          A to na niedzielny wypoczynek w Olsztynie, piekna wideo stronka :)
                                          Milo oglądać , a jeszcze milej słuchać
                                          Gratuluję !
                                          • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 12.03.06, 22:04
                                            Ach Rita, jak ja nie lubię poniedziałków haha,
                                            trochę ich przeżyłam to i reszta jakoś zleci:))
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 12.03.06, 22:11
                                              Poczekaj Giga - mam coś ciekawego, teraz znalazłam
                                              www.aaroneckstaedt.de/mp3%20Seydns.MP3
                                              www.aaroneckstaedt.de/mp3%20Saposhkelekh.MP3
                                              Coś z Gietrzwaldu z Warmińskiej Karczmy- tak na niedzielę :)

Pamiętaj , że każdym dniem zbliżamy się do wiosny

• lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 13.03.06, 07:35
                                                Piękny jest, piękny :)
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 13.03.06, 19:57
                                                  Olsztyn jest piekny

Ja mam problem, mam nowe propozycje co do ukladu naszego forum.
                                                  Czuć , ze już między nami nie ma więzi i nie ma co na siłe tego ciągnąc.
                                                  W Klubie Forumowicza wystąpie z nowymi pomysłami - jak możecie odnieście się do
                                                  nich tak jak to widzicie.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 13.03.06, 21:32
                                                    A to cos wiosennego dla Olsztyna

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=82&pos=9
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 14.03.06, 07:00
                                                    Witam z rana.
                                                    Ten labedz ktorego znalezlismy w czasie splywu Lyna
                                                    okazalo sie ze byl postrzelony.
                                                    Dzis slysze o podejrzeniu wytrucia stada golebi...
                                                    co sie dzieje?
                                                    Jakas histeria opanowala czesc ludzi?
                                                    Paranoja...
                                                    Ech ludzie,
                                                    opamietajcie sie...
                                                    Pozdrawiam
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 14.03.06, 07:24
                                                    Och ju
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 14.03.06, 15:02
                                                    Dziwicie sie ze nie ma tu juz ducha dawnych forumowiczow...
                                                    a gdzie oni sa?
                                                    kto sie odzywa?
                                                    nie sztuka przeniesc sie do Klubu czy gdzies indziej,
                                                    tylko po co?
                                                    czy wtedy ktos wiecej sie odezwie?
                                                    Tu ktos czasem jednak zajrzy,
                                                    a tam?
                                                    Po co chowac sie za kolejnymi drzwiami...
                                                    Forum jest dla wszystkich,
                                                    a jego ksztalt bedzie takim jakim go zbuduja piszacy,
                                                    i tylko i wylacznie oni...
                                                    Nie podoba sie ostatnio pisanie?
                                                    Dlaczego nie odzywaja sie ci ktorzy maja
                                                    cos innego do powiedzenia...

Czy na spotkania ostatnio przychodzil ktos inny niz zwykle?
                                                    Sklad prawie dokladnie ten sam,
                                                    wiec czemu sie dziwic ze ducha Forumowej Enki tez nie ma?
                                                    bo po prostu nie ma tam forumowiczow...
                                                    Ja tez wole na przyklad herbaciarnie,
                                                    i tak to samo grono milych ludzi,
                                                    to samo spiewanie, rozmowy,
                                                    a nie nadymione jak w eNce...

Pozdrawiam!
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 14.03.06, 15:27
                                                    racja..
                                                    wyjąłes mi z ust;p te słowa..
                                                    choc przykre..
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 14.03.06, 20:43
                                                    Witam
                                                    Zbyszek ślicznie to ujął , brak nam ducha , brak Olsztynowi Pięknemu ducha i od
                                                    nas zależy czy duch wróci do Olsztyna czy nie. Jest dobra wola , a dobra wola
                                                    to to co tworzy ducha. Jestem przekonana, że tego nam nie zabraknie .
                                                    Póki Wy jesteście, bo jak napisałam w Klubie - jestesmy takim gnizadem do
                                                    którego przylatują i wylatują ptaki i żadna zaraza ptasia nas nie chwyci.
                                                    Trzymam kciuki za łabędzie, by czasami ktoś nie wpadł na pomysł i je nie
                                                    wybijał.
                                                    I już widziałam w garerii , cudowne Wasze zdjęcie.
                                                    Bawmy się z przyjemnością ale nie z przymusu i obowiązku.

A to na zdrowie i nie narzekajcie na eNkę, bo dla mnie jest ona zawsze żywa i
                                                    zawsze będzie moim najpiekniejszym pubem.
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=6
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 15.03.06, 10:14
                                                    Piękny jest Olsztyn kiedy daje nadzieję. Piekny jest Olsztyn o każdej porze,
                                                    Piękny jest Olsztyn bo jest i dziękuje, że jest , że będzie i że radość w nas
                                                    gości.
                                                    Pamiętacie nasz hymn ?

Olsztynie szlachetny
                                                    wywież chorągiew swą
                                                    każ jej na wietrze wiać
                                                    Olsztyn musi wiecznie trwać
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 15.03.06, 17:14
      Chociaż żem niedobra, to Was kocham :)))
      Siebie też...
      ;)
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 15.03.06, 19:56
        Witam
        Niedobra , to jest zima, bo tak jej dobrze, że odejśc nie chce i ani się
        zabierać z powrotem ;)))))
        Ale już zaczyna kapać z dachu co jest nadzieja ma większe ciepełko.
        Wiosna to jest chyba to :)
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 07:01
          Witam!
          -1,wczoraj juz plynelo,
          dzis pewnie tak bedzie nadal.
          Andulka...
          a dla kogo jestes niedobra?
          ;p
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 07:40
            Witam
            Hej , idę do pracy
            oczka mi się kleją
            Hej , idę do pracy
            kawke sobie postawić :)))

Miłego dnia
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 09:21
              Słuchajcie, u nas tak sypie śniegiem , ze do wieczora będziemy zasypani.
              Trzeba koniecznie pokochać zimę , nie innej rady na nią ;)
              • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 13:34
                Rita! Ty to masz życie:))
                Do pracy na kawkę chodzisz haha
                A ja na chwilkę przerwy do komputerka:))
                Pozdrawiam
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 19:34
                  Witam
                  Giga, tak lecę do pracy na skrzydłach jak pomyślę o porannej kawie. Giga, licze
                  na Twoją pomoc kulinarną, nie może być , by Ty pierwsza kuchareczka Warmii nie
                  dała jakiego naszego przepisu - szczególnie babkę ziemniaczaną, która
                  przywędrowała jeszcze przed wojną z Kresów. Tak się przyjeła łu noju (u nas),
                  że już jest prawie jak warmińska. No i do tej babki koniecznie jakiś trunek z
                  przyśpiewką ;))) A do trunku wrzuć nam ose, ose jeden, no i sole , by
                  posolić ;)))))
                  hehe, ale żarty mnie się trzymają.
                  Już niedługo rowery będą i parasolki i psiwo :)
                  • stiff5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 20:28
                    Andulka7 my też Cię kochamy:)
                    dużo zdrówka życzymy
                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 21:44
                      Źle się czuje ostatnio:

img228.imageshack.us/img228/4868/la26xt.jpg
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 21:54
                        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=86&pos=13
                        Being, biegne z lekarstwem, pewnie za duzo wypiłes i widzisz podwójnie ;))))
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 21:57
                          Bylem dzis umowiony na pl. Bohaterow Getta, przyszlem troche za wczesniej, mialem w plecaku bochenek chleba, zal mi sie zrobilo ptaszkow i troche je pokarmilem. Ale dla bezpieczenstwa karmilem z mostu, jakby mnie tak opadly przy wodzie...
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 21:59
                            Dopiero przejrzalem zdjecia. Niezla kolekcja alkoholu:) Ja sie przyznam, ze w lokalnym alkoholowym sklepie sporod wszystkich piw wybralem Heban - w domu okazalo sie, ze to jest z Olsztyna. Dobre bylo:)
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 16.03.06, 22:18
                              Tyle jest rodzajów piw, że też się już gubie , jak i nazw papierosów, co chwile
                              inne wychodza. Mnie strasznie żal łabędzie, to sa ofiary , że też łabędzie
                              takie piekne ptaki , że też na nich padło. U nas nikt tym się nie przejmuje,
                              choc szmycz dla kota kupiony dla dekoracji ściany :)
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 07:37
                                Jechałam sobie autobusem, cały był oklejony :( ciemnawo w środku i na co mi ta
                                perforacja w naklejkach? I tak widzę piękny Olsztyn przez sitko :( Ech, trzeba
                                się na spacer wybrać.
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 15:03
                                  Jutro Skorpenowy splyw Lyna...
                                  Pletwonurkowie poplyna od Tuwima do mostu Jana,
                                  gdzie moga dotrzec miedzy 12,00 a 13,00
                                  Tez tam bede ze swoim krokodylem...
                                  moze warto popatrzec na zimowe plywanie?
                                  Pozdrowka!
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 15:07
                                    pozdrówka i weż aparat :)
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 15:41
                      stiff5 napisał:

> Andulka7 my też Cię kochamy:)
                      > dużo zdrówka życzymy

Zdrówko dopisuje, dziękuję :)
                      Stan mojego umysłu takoż w porządku (jeśli są jacyś, którzy zwątpili...)
                      ;DDD
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 19:48
                        Witam, po 20.00 będzie na tv o Mragowie, nie wiem na którym programie, ale
                        zaraz będę przestawiać programy :)

Melduje o gotowości zimy do dalszego bytowania w naszym kraju. Jest pieknie i
                        jest biało. Dobrze, że sloneczko nie świeci, przynajmniej nie widać tak
                        dokladnie szyb, ktore stają się matowe ;)
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 21:50
                          Zbyszek napisał:)
                          Jutro Skorpenowy splyw Lyna...
                          Pletwonurkowie poplyna od Tuwima do mostu Jana,
                          gdzie moga dotrzec miedzy 12,00 a 13,00
                          Tez tam bede ze swoim krokodylem...
                          moze warto popatrzec na zimowe plywanie?
                          Pozdrowka!

Jutro popływamy z płetwonurkami:)
                          tylko my..po powierzchni;p krokodylem;p
                          trzeba przegonić zime;p
                          wiosne powitać..:)
                          Będzie się działo na Starówce..przy moscie Jana:)
                      • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 21:55
                        andulka7 napisała:

Zdrówko dopisuje, dziękuję :)
                        Stan mojego umysłu takoż w porządku (jeśli są jacyś, którzy zwątpili...)

A kto by tam mial odwage zwatpic: wszak zycie kazdemu mile....
                        • stiff5 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 17.03.06, 23:04
                          Również nie wątpię andulaka7, gdzież bym śmiał:)
                          oby tak dalej w zdrowiu i dobrym chumorze,
                          ale mieszkając w Olsztynie to normalne,
                          tylko pozazdrościć, miłego wypoczynku...
                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 18.03.06, 18:32
                            :)zdjecia zrobione..:)(wkrótce dostępne w galerii)
                            Marzanna i Marzena popłynęła do morza:)
                            chociaż pływało, a własciwie..przemierzało przed naszymi oczyma na piechotke;p
                            czasami dno Łyny ponad 30 płetwonurków:)
                            oprócz odporności dopisywał płetwonurkom Skorpeny nadzwyczj dobry humorek:)
                            cóż..pozostało czekac na wiosnę..:)
                            przemiłe wrazenia:)
                            może za rok płynąć z nimi rzeką a nie kajaczkiem??:)
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 18.03.06, 21:42
                              Witam
                              To czekamy na zdjęcia - czyli wiosenka już jest w Olsztynie:)

mitglied.lycos.de/fritz137/
                              Olsztyn Kocham
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 19.03.06, 18:11
                                Witam wiosennie
                                Dziś wreszcie sloneczko zawitalo i od razu weselej. Mozna juz śmialo wiosennie
                                pośpiewać
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 20.03.06, 07:00
                                  W nocy cieniutko syplelo sniegiem,
                                  ale juz czuc wiosne w Olsztynie.
                                  Marzanna poplynela do morza,
                                  bedzie cieplo.
                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 20.03.06, 07:26
                                    no musi odpuscic ta zimna kobieta;p
                                    słoneczko roztopi jej lodowe nastawienie do życia;p
                                    bo słoneczko potrafii..
                                    wystarczy ze dogrzeje..
                                    i juz wiosna się smieje..:)
                                    • shift2 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 20.03.06, 14:44
                                      Dzis w pięknym pieknie swieci słonko:)
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 20.03.06, 15:06
                                        W dzisiejszym dodatku olsztynskim Gazety Wyborczej
                                        jest tekst i zdjecie ze splywu pletwonurkow Lyna.
                                        Zalapalismy sie nawet na tym zdjeciu,
                                        razem z krokodylem...
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 20.03.06, 19:22
                                          Witam
                                          Widziałam ten dodatek, wspaniale wszyscy wyglądają. Tyle płetkonurków, tyle
                                          ludzi w wodzie. I jak widać , zima poszła precz, teraz tylko z dnia na dzień
                                          będzie cieplej i cieplej. No i Wy slicznie wśród nich wyglądacie.
                                          Garulacje, gratulacje za tak przyjemnie spędzony czas.
                                          A jak przyjemnie kołysać się wśród fal
                                          gdy szumi , szumi Łyna i plynie sobie w dal :)

Fajniuchnio, fajniuchny jest Olsztyn
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 21.03.06, 10:11
                                            witam z raniutenka i ptaszki śpiewają za oknem i czuć wiosenkę,
                                            a ja sobie spiewam....
                                            ..I choć z ust mych zapachnie ci wino , pocałujesz mnie dziewczyno
                                            Hej!

i uciekam do pracy
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 22.03.06, 07:00
                                              Nad ranem bylo -8,
                                              ale juz piekne slonce nad Olsztynem.
                                              Milego dnia!
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 22.03.06, 13:09
      Udało mi się zalogować, co z pracowej maszyny jest cudem prawdziwym. Więc
      korzystając z okazji ściskam wszystkich wczesnowiosennie, choć zimno jest jak w
      dupie polarnego niedźwiedzia...
      Tak se myślę żeby urlop wziąć na przełomie kwietnia i maja, może lód na
      Krzywym stopnieje do tego czasu, nie zamarznę, to bym zajrzała na piwko do OL ??
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 22.03.06, 14:30
        Jakie u nas zimno i snieg pada.
        O wiosnie ani marzyć, gdzie ta wiosna, gdzie topniejące lody ?
        Gdzi te czasy kiedy była wiosna.
        Może jednak to nie Marzannę topiliście ?
        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 23.03.06, 07:20
          Andulko..smiało bierz ten urlop..
          w planie moze jakieś kajaczki czy rowery?:)
          albo jedno i drugie..:);p
          utopiona..
          słońce w pełnej krasie..topi śnieg popołudniami;p
          ale ten mróz taki przekorny;p
          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 23.03.06, 10:25
            Nie zamarzniesz :) Piec naprawiony ;)

U Andulki w planie...zwiedzanie innych miast :)

Prawdziwa wiosna podobno dopiero w 3 tygodniu maja, ciekawam jak będzie z
            kąpielą pod rurami, bryryryr :)
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 23.03.06, 20:06
              Witam
              A ja dziś widziałam cudowny zachód slonca, własnie go uwieczniłam na zdjęciach.
              Wiosnę już czuć i widać, nawet zielone już wschodzi w ogródkach , a sa to
              pierwsze krokusiki.
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 23.03.06, 22:56
                rita100 napisała:

> Wiosnę już czuć i widać, nawet zielone już wschodzi w ogródkach , a sa to
                > pierwsze krokusiki.

Bo jesteś bliżej równika ;)
                U mnie zima pełna gębą, kilka stopni na minusie. Aż strach sie bać co w
                Olsztynie, tam to pewnie pingwiny po ulicach chodzą :DDD
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 07:00
                  Pingwinow nie widzialem,
                  sniegu ubywa...
                  dzis rano -5,
                  ale juz chyba jest na +,
                  Wiosna...
                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 07:50
                    ech..:)
                    słoneczko podniosło swoje skromne oczy:)
                    roztopi lody, roztopi sniegi..
                    poczeka..aż Andulka przyjedzie:)
                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 08:17
                      Szłam chodnikiem na spacer, chodnik cały w piachu, trawniki z szarą trawą,
                      dalej roztopy na chodniku, trza było wleźć na trawnik(niby wiosna)a za siatką
                      budynki i tam pełno śniegu(zima)A ło :(
                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 08:21
                        Lusterko..popatrz inaczej na świat..
                        w sobotę poszantujemy..:)
                        w niedziele galeria i spacerek..:)
                        poszukamy wiosny?specjalnie dla poprawy Twojego humorku..
                        To będzie spacer..<<W poszukiwaniu humorku Lusterka:)>>
                        hm??:)
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 08:59
                          Humor miałam wczoraj, po spacerze zginął :( Może wróci.
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 24.03.06, 20:01
                            Kiedy świat wielki hałasem mnie nuży
                            A w barze ulica - ten sam nudny tłum
                            Mój packard mnie niesie do celu podróży
                            U boku dziewczyna mych snów

Czeka tam na nas bungalow mój mały
                            Ukryty dyskretnie wśród skalistych gór
                            Tu księżyc wschodzi jak nad Alabamą
                            Wystarczy przekręcić klucz

Tlidy tlidy tlidy di
                            Tlidy tlidy tlidy di
                            Czas relaksu, relaksu, relaksu to czas
                            Tlidy tlidy...

Witam , a za mną chodzi caly czas ta piosenka, nie wiem dlaczego , może
                            dlatego , ze wiosna idzie i tak slonecznie i , że już niedługo jesień i znów
                            zima i tak naokrąglo , bo tak świat się toczy i humor również.
                            Zrobicie spotkanko i bedzie weselej. Niby na południu ma być cieplej jak mówi
                            Andulka , ale niestety w nocy mieliśmy - 10 stopni i za czym powietrze się
                            ociepli znów wieczór i znów chlodniej i znów zapowiadają w nocy mróz, a mnie
                            sie dzisiaj coś naokrąglo mówi, może to weekend tak wpływa :)
                            • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 26.03.06, 09:06
                              wiadomośc..z wczorajszego dnia:)
                              Zaprzyjaźniony żółw..Konstanty..
                              wygrzebał się spod kaloryfera..
                              i zaczął swoje spacery..:)
                              Wiosna idzie!
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 26.03.06, 19:31
                                Witam :)
                                A czyj jest żół Konstanty ?
                                No i u nas wiosennie sie zrobiło , ale najwazniejsze , ze jest tez deszcz i
                                zmyje te ostatki sniegu na ziemi i napewno z każdym dniem będzie zielenić się.
                                Jeszcze niestety na spacery nie pora, bo cóż mozna zobaczyć , wszędzie brud i
                                czarna ziemia. Roslinnośc wygląda jak po jakiejś wojnie. U mnie w ogrodzie
                                nawet drzewo się przechyliło z korzeniami od nawału śniegu. Oj , cięzka zima
                                była, cięzka.
                                pozdrawiam
                                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 27.03.06, 07:36
                                  Żółw dał znak o wiośnie jak co roku :) Teraz to już wiosna przyjdzie, nie ma
                                  innego wyjścia :)On jest bardzo szybki, czasami w trawie ucieka nam na plaży :)
                                  Co prawda na forum nie gada, bo on małomówny jest ale forumowy ;):)
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 27.03.06, 21:07
                                    Witam
                                    To tak jak koty, na wiosnę chodzą swoimi drogami i tylko na szczęście miauczą.
                                    Ale już mamy wiosnę , jest fajnie , cieplutko i deszczowo. Spodziewam się lada
                                    dzień zielonego koloru na krzewach. A jak tam u was. Jaki jest stan Łyny i czy
                                    czasmi nie będzie was zalewać ?
                                    Na poludniu przybrały wody.
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 28.03.06, 07:00
                                      Wody przybywa,
                                      ale jest caly czas ponizej tej pokrywy lodu ktora byla na
                                      pierwszym wiosennym splywie. Cieplo.
                                      Pozdrowka!
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 28.03.06, 15:02
                                        Nad Olsztynem w samo poludnie krazyly dwa sznury zurawii,
                                        nawolywaly sie krzykiem...
                                        piekne woidowisko...
                                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 28.03.06, 17:03
                                          Słyszalem Ritko o ciekawym układzie na jaki sie natknęłaś ostatnio. Trzeba chyba to rozbic:)

Dzis widzialem z okne mego biura gory, nie wiem czy to byly Tatry, ale to juz nie byly lasy tylko osniezone gory. A teraz pada deszcze. Brrrr...
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 28.03.06, 20:51
                                            Witam
                                            Ja sie cieszę , że w Olsztynie Łyna plynie prawidłowo i nie zalewa naszych tam
                                            ludzi ;) A ten deszcz Being to wymyje wszystkie brudy na chodnikach i
                                            jezdniach , bardzo jest potrzebny. Ja nie widzę już sniegu tylko wychodzącą
                                            zieleń, a jutro zobaczycie wszyscy jak będa puszczać pierwsze pączki.
                                            Tak , tak wyglądaja już z pod ziemi

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=65&pos=7
                                            hehe, ja się już szykuję do wesela i po wielu klopotach z zezwoleniem
                                            kościelnym , okazuje się , ze w innych miastach można to uzyskać. Jak wszędzie
                                            trzeba mieć chody ;)
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 06:55
                                              W Olsztynie rozlala sie mgla jak mleko...
                                              Zacmienia slonca to chyba dzis nie zobaczymy,
                                              ale ptaki pieknie spiewaja od rana,
                                              wiosennie...
                                              sniegu juz prawie nie ma.
                                              W dzisiejszej Olsztynskiej film o J.P II
                                              Pozdrowka!
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 07:29
                                                Ogladałam. Dziś ide do kina na ten drugi film :)
                                                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 07:48
                                                  miłego ogladania..:)
                                                  słyszałam różne zdania..chyba warto sprawdzic osobiście:)

wiosna?
                                                  pora wyciagac sukienki?:)
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 11:13
                                                    Ja wyciągnęłam nowe pantofelki, nareszcie bez tych koszmarnych czubów, znowu
                                                    mam stópkę malutką, jak Kopciuszek, hehe
                                                    I płaszczyk czerwony, i kapelusz i apaszkę i cienkie skórwienne rękawiczki. I
                                                    ledwo dojechałam do pracy - zaczęło lać strasznie. Trza mi było kalosze i
                                                    sztormiak raczej.... Do dupy z taką pogodą.
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.128 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:37
                                                    Mgła się podniosła, jak w piosence. I w południe można było zobaczyć, jak ćmi
                                                    się słońce. :)
                                                    Niech no jeszcze miasto posprzątają i będzie pięknie. Bo póki co, to trzeba
                                                    baletowe kroki stosować, aby spokojnie po chodnikach przejść. Przydałyby się
                                                    siedmiomilowe buty. Albo takie półkilometrowe. ;)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 21:55
                                                    Witam
                                                    A my tu na poludniu nic ze słońca nie mieliśmy , nawet tego zaćmionego.
                                                    Deszcz , deszcz, ulewa i zaczynają sie już martwić o stanie wód, bo ciagle sie
                                                    podnoszą. Na brud nie ma co narzekać i u nas tego pełno dlatego liczę, że
                                                    spłynie do Wisły i znajdzie się w Gdańsku. Całe szczęście, że Wisła nie
                                                    przepływa przez Olsztyn. Co tam, z Łyną czyli łanią sobie dacie radę, wije sie
                                                    jak w piosence spokojnie. Zresztą Zbyszek ją obserwuje z nurkami i Ktosiczką.

Dawniej to były w modzie gumnioki , ale teraz to wstyd je ubierać i dlatego Sud
                                                    robi baletowe kroki kiedy pogoda krokodylowe łzy leje by zmyć brud Olsztyna.
                                                    Łoj , co jo psisze, co jo psisze
                                                    to sia łuż łozitam na dzisioj ;))))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 29.03.06, 22:17
                                                    Do Zbyszka
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=39295102
                                                    Dałbyś rady to zrobzić ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 30.03.06, 06:55
                                                    Nie bywam tam tak czesto,
                                                    juz troche wyroslem...
                                                    W tej chwili sie nie wybieram...
                                                    Mam troche innych zajec.
                                                    Pozdrowka z Olsztyna!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 30.03.06, 08:17
                                                    Film o Papieżu ładny. A John Voight, wiernie grał :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 30.03.06, 21:42
                                                    Witam
                                                    Nic się nie dzieje Zbyszku , to nie bylo takie ważne. Najwazniejsza jenak na
                                                    wiosnę jest pogoda , a u nas już jest wiosennie, a po deszczu nawet czysto.
                                                    Jak słyszycie klopoty organizacyjne sa co do tradycyjnych spotkań poezji
                                                    śpiewanej . Ciekawe czy będa noce blusowe , też słynne i olsztyńskie ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 31.03.06, 06:55
                                                    Do domu po zimowym zacmieniu
                                                    zajrzalo slonce...
                                                    Umylem okna i ramy...
                                                    ;p
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 31.03.06, 07:58
                                                    porządki przedświateczne..
                                                    dopiero przede mną..:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 31.03.06, 09:19
                                                    Fuuu, nie lubię myć okien :( ale co zrobić :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 31.03.06, 20:05
                                                    Witam strasznie wiosennie , nadzwyczaj wiosennie. Już u nas po deczczu, po
                                                    burzy i nawet tęcza była. Cudowna wiosna się zaczeła.
                                                    Jedno okno mam wymytr i sloneczko już może tam zaglądać. Sobata zanosi się
                                                    pracowita.
                                                    A więc wiadereczko , woda , płyn , ściereczka i reczniczki , stołeczek do
                                                    stania i myju, myju , myju , az do samych świąt.

Miłego weekendy życzę
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.128 03.04.06, 08:13
                                                    umyłam dwa okna :)

Alem się napływała w basenie, mmm, miodzio :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 03.04.06, 09:20
                                                    My tez szykujemy sie na basen, ale wybor jest za duzy;) Moze cosik znajdziemy w
                                                    okolicy naszego blokowiska.

My tu gadu, gadu, a 100 sie zbliza:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 03.04.06, 19:27
                                                    Jeziora juz rozmarzaja z brzegow....
                                                    Ptaki sie dra...
                                                    Wiosna...
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.128 03.04.06, 21:15
                                                    Witam
                                                    To mnie przypadła seteczka
                                                    Zawijam kiecę i lecę zakładać wateczek ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka