Dodaj do ulubionych

Czy Łyna wróci do miasta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:49
Plany jak u Napoleona. Ciekawe, co z tego się ostanie. No i można jeszcze by
pokazywać rozlewiska Łyny w lesie miejskim i tuż za granicą Olsztyna.
Obserwuj wątek
    • Gość: * Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:50
      hop
      • Gość: gigi Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:59
        Ja uważam, że pomysły są super. Jak uda się je zrealizować to bedą ogromnym
        plusem dla miasta w wygodzie mieszkania i przyciąganiu turystów. Olsztyn słynie
        z tego, że ma dużo terenów zielonych więc warto to podtrzymywać i nie
        zabudowywać bez zensu całego centrum blokami.
    • being28 Re: Czy Łyna wróci do miasta 07.04.06, 08:30
      2008, 2009, 2123, jutro, po wyborach, jak mnie wybierzecie...

Na razie ciagle jest 1 basen w miescie, latem 1 plaża z 1 ratownikiem (po
      kwartale próśb i nalegań) z 1 łódką.
      • Gość: melon Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 07.04.06, 09:31
        A mi sie marzy ścieżka rowerowa i spacerowa od Bartaga do centrum Olsztyna i
        dalej wzdłuż Łyny np. do elektrowni. I nie chodzi mi o wydeptaną ściezke co to
        po deszczu jest nieprzejezdna tylko ładny polbruk. Do tego co jakiś czas
        ławeczki i stylowe oświetlenie. To byłoby coś. Co? Pomarzyć zawsze można.
        • Gość: olsztynianka Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: 217.97.159.* 07.04.06, 09:51
          melon
          o własnie cos takiego byłoby prawdziwa wizytówka miasta
          Pamietam jak byłam mała gdy szłam ul 22 Stycznia (tył Alfy) babcia mi
          opowiadała ze tu ma byc park zławeczkami , kawiarnia, sciezkami
          rowerowymi..... Marzyłam zeby sie tam bawic kiedys, dzis mam juz duzego syna a
          parku dalej nie ma i do tego planuja tam budynki mieszkalne !!!!

Moi znajomi którzy do nas przyjezdzaja zawsze byli zachwyceni przestrzenia
          miasta i zielenia. Obecnie wycinamy drzewa, w wolne miejsca wstawiane sa
          straszne budynki, brudno e szkoda gadac Olsztyn nie bedzie niedługo Olsztynem
          zielonym tylko betonowym :(( i co ja wnukom pokaze ??

• Gość: Jawa Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 07.04.06, 10:16
            A gdzie te planty nad Łyną tak hucznie zapowiadane przez Małkowskiego?
            Gdzie ten wizjonerski hotel Małkowskiego w więzieniu.
            Gdzie obietnice Małkowskiego odnośnie nacisku na remont Samowara?
            Plany, plany, plany, plany i tak jak being pisze:
            tylko mnie wybierzcie
            a po wyborach
            plany, plany, plany
            i dalej stagnacja i cofanie się do tyłu'
            nawet kibla porządnego nie ma na plaży
            • Gość: detritus Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.160.235.237.olsznet.ec.pl 08.04.06, 20:13
              Gość portalu: Jawa napisał(a):

> A gdzie te planty nad Łyną tak hucznie zapowiadane przez Małkowskiego?
              > Gdzie ten wizjonerski hotel Małkowskiego w więzieniu.
              > Gdzie obietnice Małkowskiego odnośnie nacisku na remont Samowara?

Leza w teczce "obietnice" razem z obietnicami usuniecia budynku Star Touristu.
              Coz, Czesio jest gadula i lubi duzo mowic. Przerost marketingu nad
              osiagnieciami.
    • Gość: MK Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: 213.184.18.* 07.04.06, 13:02
      Bla, bla, bla, bla, bla, bla........

Uwierzę jak zobaczę, bo na słowo wizjom urzędasów już nigdy nie uwierzę.

Od początku pierwszej kadencji Prezydenta M. słyszę o parkach wodnych, basenach,
      parku nad Łyną, tramwajach, itp...

A co mamy? Domek na środku ulicy (moja córka w przedszkolu rysuje ładniejsze),
      grobowiec pod ratuszem, przeszwindlowany teren gdzie miał być park rozrywki,
      bajzel nad Łyną w centrum miasta (i też chyba przeszwindlowany teren), itp.
      (można dopisywać...)
      • Gość: ~~~~~~ Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 08:52
        Jaki pan - TAKI KRAM!
        Taki jest wizerunek Przechrzty.
        • Gość: J.K. Re: Czy Łyna wróci do miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.06, 18:17
          Nie wierzycie naszemu, jedynemeu Prezydentowi Jerzemu Czesławowi Małkowskiemu?
          Gdzie wasza wiara?
          Taka światła wizja jest czymś co trzyma nas na duchu, w co można wierzyć.
          Tylko Jerzy Czesław Małkowski doprowadzi Olsztyn do tego by był sławnym miastem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka