Gość: OLD IP: *.tvk.tpsa.pl 10.01.03, 08:22 Co sądzicie o olsztyńskich salonach i serwisach samochodowych , który przoduje w jakości świadczonych usług, a który nie zasługuje na miano serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kierowca Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 19:06 Nie polecam serwisu Audi, Volkswagen. Skorzystajcie a sami się przekonacie dlaczego takie mam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 19:06 Chodzi oczywiście o salon w Olsztynie przy ul. Rataja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 20:43 Jak macie nadmiar gotówki to polecam serwis Hondy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 22:56 W moim odczuciu na przykładzie Mir-Wit'u potwierdza się dobra opinia o serwisie Toyoty.Potrafią zdiagnozować nawet najbardziej nietypowe usterki(niestety naszemu egzemplarzowi takie się zdarzały, co nie potwierdza opinii o niskiej awaryjności tych wozów),szybko naprawić,nie ma mowy o problemach z częściami(nietypowe usterki toteż i nietypowe części się sypały).No i obsługa-wzór do naśladowania dla innych stacji serwisowych w mieście i nie tylko-podchodzą z pełną powagą i szacunkiem nawet gdybyście przyjechali jakimś bardzo mocno zdekapitalizowanym modelem tej firmy (co nie jest regułą w innych firmach)o ile w takim wypadku macie jeszcze kasę na obsługę w ASO. Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: serwis samochodowy 14.01.03, 10:40 Gość portalu: alf napisał(a): > W moim odczuciu na przykładzie Mir-Wit'u potwierdza się > dobra opinia o serwisie Toyoty. Potrafią zdiagnozować > nawet najbardziej nietypowe usterki(niestety naszemu > egzemplarzowi takie się zdarzały, co nie potwierdza > opinii o niskiej awaryjności tych wozów),szybko > naprawić,nie ma mowy o problemach z częściami(nietypowe > usterki toteż i nietypowe części się sypały).No i > obsługa-wzór do naśladowania dla innych stacji > serwisowych w mieście i nie tylko-podchodzą z pełną > powagą i szacunkiem nawet gdybyście przyjechali jakimś > bardzo mocno zdekapitalizowanym modelem tej firmy (co nie > jest regułą w innych firmach)o ile w takim wypadku macie > jeszcze kasę na obsługę w ASO. ZAPEWNE WIELE IM NIE MOŻNA ZARZUCIĆ, ALE PRZYPOMINAM ZDARZENIE SPRZED KILKU MIESIĘCY, O KTÓRYM BYŁO GŁOSNO RÓWNIEZ NA FORUM. CHODZI O SYTUACJE, GDY MECHANIK Z SALONU TOYOTY WYJECHAŁ W MIASTO SAMOCHODEM ZOSTAWIONYM DO PRZEGLADU PRZEZ KLIENTA I SKOŃCZYŁ TĘ PRZEJAŻDŻKĘ W ROWIE. SAMOCHOD (LEXUS) ZOSTAŁ SKASOWANY. WIEC CHYBA NIE JEST AZ TAK ROZOWO, A PO PROSTU PODOBNIE JAK W INNYCH: RAZ LEPIEJ, RAZ GORZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 23:26 Gość portalu: alf napisał(a): > W moim odczuciu na przykładzie Mir-Wit'u potwierdza się > dobra opinia o serwisie Toyoty.Potrafią zdiagnozować > nawet najbardziej nietypowe usterki(niestety naszemu > egzemplarzowi takie się zdarzały, co nie potwierdza > opinii o niskiej awaryjności tych wozów),szybko > naprawić,nie ma mowy o problemach z częściami(nietypowe > usterki toteż i nietypowe części się sypały).No i > obsługa-wzór do naśladowania dla innych stacji > serwisowych w mieście i nie tylko-podchodzą z pełną > powagą i szacunkiem nawet gdybyście przyjechali jakimś > bardzo mocno zdekapitalizowanym modelem tej firmy (co nie > jest regułą w innych firmach)o ile w takim wypadku macie > jeszcze kasę na obsługę w ASO. Zgadzam się w 100% z powyzszym tekstem, na podstawie własnych kontaktów z "Mir- Witem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 08:28 Ja jestem bardzo zadowolona z serwisu Skody na Partyzantów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoda Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 23:41 tylko obsługa za kontuarem jest drętwa. Ruszają się jak muchy w kleju. Burczą coś pod nosem a kilka słów komentarza po naprawie auta nie wchodzi w rachubę. "Oddałeś samochód-jest ponoć naprawiony-wynocha" oto sposób załatwienia sprawy w serwisie skody na partyzantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 08:31 Gość portalu: skoda napisał(a): > tylko obsługa za kontuarem jest drętwa. Ruszają się jak muchy w kleju. > Burczą coś pod nosem a kilka słów komentarza po naprawie auta nie wchodzi > w rachubę. "Oddałeś samochód-jest ponoć naprawiony-wynocha" oto sposób > załatwienia sprawy w serwisie skody na partyzantów Tak, obsługa tzw.biurowa rzeczywiście dosyć kiepska (problemy z wystawieniem FV,itp.), ale serwis naprawdę bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 22:31 Serwis SKODY w Olsztynie-tragedia, tragedia, tragedia. Od dawna na przeglady i drobne naprawy jezdze za Olsztyn-FIMOT w Elku lub Ketrzynie. W Olsztynie po zakupie samochodu i checi zamontowania radia (dosyc drogiego) w sposob tylko lekko nietypowy (glebiej w desce - utrudnienie kradziezy) - dostalem odpowiedz:"My tego Panu nie zrobimy - to niemozliwe-Widzial Pan papier ktory Pan podpisal? Nic Pan nie moze zrobic sam, tylko MY,MY,MY mozemu tu grzebac i tylko My, My na tym sie znamy i to co sobie Pan wymyslil jest nierealne. PO wizycie w Budwilu dowiedzialem sie ze trudniejsze instalacje olsztynscy skodziarze robia wlasnie u nich. Ten argument rozwscieczyl dwoch kierowniczych wasali do czerwonosci. Historia z radiem skonczyla sie w Elku-gdzie na montaz (taki jak chcialem) umowilem sie w ciagu 3 minut przez telefon. Inny - przypadek - parujace szyby w Octawce i pilny zagraniczny wyjazd. 40 minut grzebania sie mechanikow i nic-diagnoza rozbieramy cala instalacje!!! Zdecydowalem sie na to - skoro serwis obiecal ze zdarzy...!!!Panowie zabieraja sie do pracy - lecz pojawia sie Wasal i jako rewanz za zalegle sprawy wymysla jakis pretekst by naprawe przelozyc po moim przyjezdzie z podrozy - nic nie daje zdziwuenie mechanikow - brak jakichkolwiek zapowiedzianych prac na ten akurat dzien. Co robie? Dzwonie do Fimotu - umawiam sie od reki - na godzine 18. Panowie naprawiaja w 25 minut-odpadl kabelek od elektromagnesu-trzeba bylo go przylutowac a nie rozbierac caly uklad. O regulacji skrzynki biegow juz mi sie nawet nie chce pisac. NIE KUPUJCIE W OLSZTYNIE!!!! POWAZNIE!!!! SERWISY I SALONY sa lepsze w malych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: serwis samochodowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 12:10 Serwis Peugeota na Sielskiej jest OK :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: serwis samochodowy IP: 193.0.68.* 21.01.03, 13:13 Wiarygodność detritusa jest tak niepodważalna, że Peugeot powinien przyzwoicie zapłacić mu za poprzedni post (najlepiej w formie sponsorowania - ale bez reklam - kultowej już stronki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek25 Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 12:54 ja moje auto od zawsze staram się naprawiać tylko w sprawdzonych serwisach a takim właśnie jest autokorbas tutajich strona www. mają dobre ceny i profesjonalną obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 20:14 no już widzę jak rzesze olsztyniaków jadą do twojego serwisu przez całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol77 Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 22:29 Jest mnóstwo dobrych serwisów, ale ja zawsze jeżdżę tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 11:28 Ja moje auto od zawsze serwisuję w serwisie autokorbas.pl/ tam też montowali mi instalację elektryczną ... polecam ten serwis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz35 Re: serwis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 11:30 jeżeli szukasz dobrego mechanika , oraz lakiernika, mogę ci polecić firmę www.autowacholc.pl/ zrobili moj samochód po stłuczce i jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś