Dodaj do ulubionych

Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami?

28.01.03, 23:12
To co pokazywali w panoramie gdańskiej to było straszne, macie takie wielkie
koleiny na ulicach jakich jeszcze nie widziałem, pokazali jakąś ulicę -
dziura za dziurą, samochody tylko się kołysały, dodatkowo nowe domy an
osiedlu chyba Jaroty (przyznam , że ładne) ale dórg to nie zrobili, dojeżdza
się do nich jakby się jechało przez pole, zazwyczja jest tak, że jak się
buduje takie osiedle to powstają od razu dorgi, przynajmniej w E-gu. Czy z
Waszymi wszytskimi ulicami jest aż tak źle? Ale chyba tak skoro nawet
obwodnicę mają budowac przez 10 lat, to jest paranoja to co się u Was dzieje.
Obserwuj wątek
    • ol4 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 29.01.03, 11:39
      Ah jakie to straszne. Ale mam to na oslode dla Twoich zaplakanych oczu:
      www2.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,1298998.html?v=0&f=64
      • Gość: being28 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.01.03, 12:56
        Michal... napisz mi cos jeszcze o Elblagu. Moze cos o tramwajach, drogach i co
        u was jest lepszego. Prosze!!!! Tylko wysil sie troche...
        • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 29.01.03, 15:12
          Gość portalu: being28 napisał(a):

> Michal... napisz mi cos jeszcze o Elblagu. Moze cos o tramwajach, drogach i
          co
          > u was jest lepszego. Prosze!!!! Tylko wysil sie troche...

Tak na serio, czy tylko tak szyderczo to napisałeś?
          Tramwaje, po co o nich pisać, jak już chcesz porównywać to rzeczy,które są u
          was i u nas. Np stan ulic.
          Przedewszytskim Elbląg ma ogromne dofinansowania, i może sobie teraz pozwolić
          na duże inwestycje, dlatego porównywanie byłoby bardzo nieuczciwe w stosunku
          co do Was.
      • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 29.01.03, 14:59
        ol4 napisał:

> Ah jakie to straszne. Ale mam to na oslode dla Twoich zaplakanych oczu:
        > <a href="www2.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,1298998.html?
        v=0&f=64"target="_b
        > lank">www2.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,1298998.html?v=0&f=64</a>

No tak , ładna nowa ulica, ale co ze starymi, dziury pozostaną?
        • ol4 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 30.01.03, 11:48

No widzisz jakie poswiecenie!!
          Swojego nie remontujemy tylko robimy droge do Ostrody aby Elblazanie byli
          zadowoleni i nie narzekali ze do 'stolicy' ciezko dojechac.
          • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 30.01.03, 19:42
            Samochód mam zostawiać na obrzerzach Olsztyna?
            • being28 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 30.01.03, 19:45
              michal_el napisał:

> Samochód mam zostawiać na obrzerzach Olsztyna?
              >
              >
              Tak, zostaw na obrzezach, np. pod Elblagiem.
              • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 30.01.03, 20:12
                tzn, że wogóle nie przyjeżdzać, bo pewnie jeszcze bardziej bym się wystraszył?
                • Gość: being28 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 20:54
                  michal_el napisał:

> tzn, że wogóle nie przyjeżdzać, bo pewnie jeszcze bardziej bym się
                  wystraszył?
                  >
                  >

Przyjedz na obchody. Z dworca autobusem nr. 13, trzeba kasowac bilety.
                  • Gość: rita Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:57

> michal_el napisał:
                    >
                    > > tzn, że wogóle nie przyjeżdzać, bo pewnie jeszcze bardziej bym się
                    > wystraszył?
                    > >
                    > >
                    >
                    > Przyjedz na obchody. Z dworca autobusem nr. 13, trzeba kasowac bilety.
                    being28 zgłos sie do pięknego Olsztyna , jak możesz
                  • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 30.01.03, 21:05

> michal_el napisał:
                    >
                    > > tzn, że wogóle nie przyjeżdzać, bo pewnie jeszcze bardziej bym się
                    > wystraszył?
                    > >
                    > >
                    >
                    > Przyjedz na obchody. Z dworca autobusem nr. 13, trzeba kasowac bilety.

eh...650 latek. Troszkę malutko. Ale być może przyjadę. Nie lubię jeżdzić
                    smierdzącymi Ikarusami więc raczej wezmę taxi.
                    • Gość: being28 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:13
                      A wiesz cos o niszczycielach klasy Elbing?
                    • ol4 Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 31.01.03, 12:54
                      michal_el napisał:

> eh...650 latek. Troszkę malutko. Ale być może przyjadę. Nie lubię jeżdzić
                      > smierdzącymi Ikarusami więc raczej wezmę taxi.

Taxi wezmiesz? a to panisko powiatowe z Ciebie
                      • bpkw Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 31.01.03, 22:45
                        Nie wygłupiaj się Michal-el. Przejedż się trochę po swoich ulicach. Niedługo
                        stwierdzisz, że słońce nad Elblągiem jakoś intensywniej świeci a metr jest
                        dłuższy o 15 cm. . Miałem Cię za trochę poważniejszego adwersarza. Ale,
                        pozdrawiam.
                        • michal_el Re: Czy w Olsztynie jest tak źle z ulicami? 31.01.03, 22:54
                          W każdym mieście są dziury, nawet w Elblągu, ale jak napisałem takiego czegoś
                          jak w panoramie gdańskiej jeszcze nie widziałem.
                          • bpkw Re: Oj Michal-el ..... 31.01.03, 23:27
                            Jak chcesz to Ci mogę nakręcić taką nawierzchnię ulic elbląskich, że się
                            pochlastasz. Nie znam nazwy, ale np. ostatnia wylotówka z Elbląga na Gdańsk/
                            przy końcu jest tam jakaś pętla autobusowa /. Jechałem tamtędy jesienią. W
                            pewnej chwili wystraszyłem się, że to droga do Tolkmicka. Jest to tylko
                            przykład. Wyobraż sobie ocenę telewidza, który zobaczy taką nawierzchnię. Jego
                            opinia o Elblągu będzie podobna do Twojej o Olsztynie. Obie będą nieprawdziwe.
                            Z jednym natomiast się zgadzam. Generalnie jakość naszych dróg jest kiepska. Na
                            pocieszenie. W Warszawie w samym centrum jest ulica Kolejowa. To jest prawdziwy
                            tor przeszkód. Jeżdżę tam już 12 lat i zero poprawy.
                            • michal_el Re: Oj Michal-el ..... 31.01.03, 23:35
                              Ostatnia wylotówka na Gdańsk, czyli ulica Nowodworska, a w szczególności
                              chodzi Tobie pewnie o jej odcinek dziurawy pomiędzy wiaduktem na
                              Nowodworskiej, a drogą E7. Cóż właśnie ten wiadukt i ten wylot będzie
                              podłączony do nowej trasy mostowej, o której napisalem w temacie inwestycje.

Ale sami piszecie na forum, że w "Olsztynie to już nie dziury, a doły."
                              • Gość: being28 Re: Oj Michal-el ..... IP: *.icpnet.pl 31.01.03, 23:38
                                O dziurach i dolach piszemy z milosci do miasta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka