being28 09.03.03, 19:24 Okradziony powinien jeszcze przeprosic Tesco, ze zaklocil spokoj ochroniarzom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
being28 Re: Kliencie, pilnuj się sam 09.03.03, 19:26 Stracil telefon, ale chociaz ochroniarze go nie pobili:) Z drugiej strony po co sa kamery w sklepach. W okolicach kasy napewno jest ich kilka. Ochroniarzom zawsze latwiej zlapac staruszke niz kilku wyrostkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: 80.51.57.* 09.03.03, 19:38 Po co są naprawdę kamery w supermarketach?Ochronirze podpatrują ile klient ma jeszcze pieniędzy.Jak ma za mało,to jest ze sklepu usuwany,a jak ma jeszcze trochę grosza to trzyma się go pomiędzy półkami i usuwa wtedy jak już wszystko wyda.Pokazówkę "z łapaniem złodzieja"robi się dla tych,co ośmielili się przyjść bez forsy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Kliencie, pilnuj się sam 09.03.03, 22:08 Cóż - wydaje mi się, że akurat w tej kwestii nie można winić sklepu jako takiego, a pracowników ochrony. Nie zachowali się tak, jak powninien to zrobić każdy normalny człowiek. W tej sytuacji rzeczywiście powinni udostępnic telefon i używając swojej "pozycji" przytrzymać podejrzanego. Faktem jest, że Tesco posiada tak rozbudowane procedury, że czasem nawet w najprostszych kwestiach człowiek zaczyna się gubić. A struktura firmy jest tak zagmatwana, że w zasadzie nie wiadomo, do kogo się zwrócić w razie wątpliwości. Dlatego tak częśto ludzie wolą nie robić nic, niż zrobić cokolwiek i nie daj Boże podpaść. Ale faktem jest, że Tesco współpracuje z różnymi agencjami ochrony - a te, wiadomo, zatrudniają róznych ludzi.... I tu własnie powinna się firma bardziej przyłożyć i dokładnie przyjrzeć ludziom, którzy działaja w jej imieniu. Dyraktorowi olsztyńskiego sklepu opisana sytuacja powinna dać do myslenia... Ale czy da?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.ols.vectranet.pl 09.03.03, 22:50 najlepsze jest to, ze lesla wczekaj to znana persona w okolicach olsztynskiej policji i sm-kiedys byl pracownikiem jednej z instytucji i nawet mial niezla funkcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 05:56 Takie stwierdzenie pana Czekaja dyskwalifikuje go jako szefa ochrony.Gdy był komendantem komendy miejskiej policji to chyba mówił,że policję nie interesują kradzieże w supermarketach,tym powinni zająć się ochroniarze,policja może to przyjąc do wiaomości.Paranoja w pełni.Jeżeli ochrona TESCO tak zapewnia bepieczeństwo klientom to wolę przestać robić zakupy w tym sklepie.A ogółem mogę powiedzieć,że jak był HIT to chętnie robiłam tam zakupy.Teaz jest tam coraz gorzej.I jeszcze to,że TESCO jest ostoją dla złodzieji,sankcjonowaną przez szefa ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 05:57 Takie stwierdzenie pana Czekaja dyskwalifikuje go jako szefa ochrony.Gdy był komendantem komendy miejskiej policji to chyba mówił,że policję nie interesują kradzieże w supermarketach,tym powinni zająć się ochroniarze,policja może to przyjąc do wiaomości.Paranoja w pełni.Jeżeli ochrona TESCO tak zapewnia bepieczeństwo klientom to wolę przestać robić zakupy w tym sklepie.A ogółem mogę powiedzieć,że jak był HIT to chętnie robiłam tam zakupy.Teaz jest tam coraz gorzej.I jeszcze to,że TESCO jest ostoją dla złodzieji,sankcjonowaną przez szefa ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 10.03.03, 06:48 Wniosek jest prosty - idąc do Tesco trzeba mieć dwie komórki - jedną, by ją mogli ukraść, drugą - by zadzwonić po policję. No i przydałoby się jeszcze ze dwóch prywatnych ochroniarzy, by nie zakłoćać spokoju ochronie z Tesco, bo jeszcze walną na gablotkę "Tych klientów nie obsługujemy" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: 195.205.164.* 10.03.03, 07:16 Od dziś nie KUPUJCIE W TESCO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczytno Re: NIE KUPUJE JUZ w TESCO GDY ktoś chciał mi ukraść u IP: 195.205.164.* 10.03.03, 07:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 07:35 Zmieniam sklep,jeszcze mnie w TESCO okradną ochroniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Kliencie, pilnuj się sam 10.03.03, 13:54 Najgorsze jest to ,ze w takich sklepach klient często obserwowany przez ochrone,czuje sie jak złodziej bo i traktowany jest jak potencjalny złodziej to czuje sie na plecach wzrok pilnujących,przenika całe ciało i człowiek nieświadomie zaczyna sie denerwować,nie ma dyskrecji w tym co robią,dlatego wole np. Rast tam ochrona milsza i zakupy dobrze sie robi,a i tłokow takich nie ma,koszykami sie nie zabijają ludziska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.03, 21:10 O, co do Rasta, to popieram - tam zawsze czułem sie klientem, a nie intruzem. Miejmy więc w d...e anglosasów, wybierzmy polski kapitał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:26 Obawiam sie ze tak jest we wszystkich hipermarketach w tym miescie.Tylko nie wszyscy klienci zdecydowali sie opowiedziec o tym gazecie. Moze maly bojkocik,zeby choc o pol procent im obroty spadna, to wtedy moze zaczna zwracac uwage na klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Kliencie, pilnuj się sam 10.03.03, 21:31 No to chyba na wątku o Leclerku,bojkot rozpoczety,ale mysle ze dotyczy wszystkich hipermarketow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: server:* / *.gazeta.pl 10.03.03, 21:41 HIT był niezły.TESKO to szmateks drugiej kategori.Te białe opakowania sprawiają że towar wygląda jak z zapasów wojskowych.Cały środek to bublowate rozkompletowane ciuchy.HORROR. Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Kliencie, pilnuj się sam 11.03.03, 17:04 Problem polega na tym, że przykre sytuacje, które przeżyli inni ludzie nas nie wzruszają. Przykład to właśnie ta sytuacja w Tesco. Po takiej informacji nie powinienem już nigdy tam zajrzeć, a ja i tak dalej właśnie tam robię zakupy, bo... (i tu mógłbym podac kilka powodów). I myślę, że tak będzie aż do jakiegoś przykrego zdarzenie, które mnie spotka w hipermarkecie. Choć gdyby ktoś ogłosił bojkot to pewnie bym się do niego przyłączył. Osobiście bojkotuję TP SA. I nie tylko ja jeden, ale kilku moich znajomych również. MOże dzięki takiemu bojkotowi zaczęli obniżać ceny. Odpowiedz Link Zgłoś