Gość: gość IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.06, 22:47 Świetny pomysł!!! Takie kino mam nadzieję przyda się Olsztynowi, nie można ciągle żyć komercją! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alef Re: Ożywić Awangardę IP: *.ols.vectranet.pl 04.10.06, 23:18 www.dkf.za.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Re: Ożywić Awangardę IP: 212.244.111.* 05.10.06, 14:01 czy DKF jest dla tych ktorzy spoznili sie na seans w awangardzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excalibur Re: Ożywić Awangardę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 07:15 Czy chodzi o filmy z Johnym DEPPEM, bo nie znam żadnego Deepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Ożywić Awangardę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:42 Popieram ten pomysł, tylko dlaczego ta impreza nie odbywa się w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @gatka Re: Ożywić Awangardę IP: 82.160.228.* 05.10.06, 11:44 Ja jestem zdania ,że Awangarda powinna przestać istnieć!! Złości mnie kiedy fajne filmy grane są w tak nędznych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinoman Re: Ożywić Awangardę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:21 A może dzięki taki akcjom bedzie kasa na poprawę warunków w kinie? Może warto popatrzeć na to z tej strony: nie pójdziesz do kina - nie będzie kasy, nie będzie kasy - nie poprawią się warunki, nie poprawią się warunki - nie pójdziesz do kina. I tak w kółko. Może warto właśnie zacząć te kółko od "pójść do kina"? Mi tam za bardzo nie przeszkadzają warunki w Awangardzie (pomimo niemałego wzrostu jakoś się mieszczę między rzędami). Wolę pójść do kameralnego kina, gdzie dzieciarnia nie będzie gadać przez cały film, co notorycznie ma miejsce w Heliosie. Odpowiedz Link Zgłoś
sara_draven Re: Ożywić Awangardę 05.10.06, 17:10 O to to właśnie, kolega ma słusznosć :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumiankowa Re: Ożywić Awangardę IP: *.aster.pl 05.10.06, 13:59 To wcale nie musisz na nie chodzić. Jeśli masz lepsze kino domowe, to najlepiej nie wychodź z domu. A nasz kochany Heliosik najwyraźniej nie ma zamiaru grać niekomercyjnych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: Ożywić Awangardę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:03 pomysl moze i dobry.zacznijcie od wymiany naglosnienia w tym kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny deep? Ożywić Awangardę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 13:35 Pomysł jest bardzo dobry, aby ratować Awangardę, ale jeśli filmy z johnnym deepem, które mają zostać zaprezentowane w Awangardzie są naprawdę niszowe i nie można ich obejrzeć w komerycjnym kinie to chyba jestem św. Mikołajem... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumiankowa Re: Ożywić Awangardę IP: *.aster.pl 05.10.06, 14:01 Z tego co wiem, to filmy zostały wybrane przez internautów. Najwyraźniej oni nie mieli tego typu kryteriów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ożywić Awangardę IP: *.range81-154.btcentralplus.com 07.10.06, 23:30 do znawcow pan nie nalezy a film Jarmusha????????zagadka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ożywić Awangardę IP: *.range81-154.btcentralplus.com 07.10.06, 23:35 to zeby zbytnio nie nadwyrezac DEAD MAN!!!!!!!!!!!!!CUDO!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Re: Ożywić Awangardę IP: 212.244.111.* 05.10.06, 13:38 Alternatywą na kino komercyjne jest Johnny Depp? hihi Od lat wiadomo, ze w olsztynie na kinie sie nikt nie zna i nic ciekawego nie da sie obejrzec. Nie ma nawet co porownywac takich kin studyjnych jak Charlie, wrocławski Atom... wystarczy zajrzec w repertuar. Mniej hipokryzji... A drodzy kinomaniacy nie wybieraja sie na WFF? Odpowiedz Link Zgłoś
sara_draven Re: Ożywić Awangardę 05.10.06, 17:08 Gość portalu: mruczek napisał(a): > Alternatywą na kino komercyjne jest Johnny Depp? hihi > Od lat wiadomo, ze w olsztynie na kinie sie nikt nie zna i nic ciekawego nie > da sie obejrzec. No cóż, narzekania malkontentów robią swoje. Może dołożysz swoją cegiełkę do całej inicjatywy, skoro tak dobrze znasz się na kinie? Jestem przekonana, że zrobisz "to wszystko" lepiej... Tylko to zrób. > Nie ma nawet co porownywac takich kin studyjnych jak Charlie, > wrocławski Atom... wystarczy zajrzec w repertuar. > Mniej hipokryzji... Jakiej hipokryzji?! Ankiety były w internecie, olsztyniacy wypowiedzieli się jasno, a Awangarda stworzyła im poprostu warunki do obejrzenia tego, na co głosowali. Zamierzenia inicjatorów to zupełnie inna broszka. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spodziewa się od nich, że zrealizują swoje plany już teraz zaraz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Re: Ożywić Awangardę IP: 212.244.111.* 05.10.06, 18:50 ...i o czym my tu rozmawiamy, TU NIE MA DLA KOGO pokazywac dobrego kina wiem to bo staralem sie chodzic i do MOKu,Składnicy, DKFu ,czy na pokazy "specjalne" w awangardzie.Po 5-10 osob na seansie. Publicznosc trzeba umiec sobie wychowac, pan "dyrektor" nie zrobi tego puszczajac 2 miesiace non stop "pasje". To że intarnauci wybrali Johnny Deppa, tylko potwierdza moje slowa. Mam juz dosc tych imitacji kina, teatru w Olsztynie, mowie tak dla tego bo te pasje pielegnuje od lat poza granicami naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ożywić Awangardę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:43 kinomaniacy wiec zapewne znaja warunki jakie panuja w ceiku. wygodne fotele, a dzwiek i obraz nie rwie sie jak w awangardzie. nakloncie wlasciciela awangardy do remontu, bo mnie az trzesie jak musze isc do aw-y... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: Ożywić Awangardę IP: 193.227.131.* 06.10.06, 13:54 i w ceiku czasami brakuje miejsc:) olsztyniacy chca chodzic do kina, i nie tylko na komercje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Ożywić Awangardę IP: *.range81-154.btcentralplus.com 07.10.06, 23:28 BRAVVVVO!moze uda sie skubnac jakies pieniadze na ten cel z funduszy europejskich????albo z urzedu miasta,w co watpie...............ale........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Re: Ożywić Awangardę IP: 212.244.111.* 08.10.06, 19:28 jak frekwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
sara_draven Re: Ożywić Awangardę 23.10.06, 02:34 Z tego co słyszałam było koło 70 osób, na tyle też wyglądało, więc nie źle. Odpowiedz Link Zgłoś