Dodaj do ulubionych

Do Senatora J. Szmita

02.11.06, 14:34
wkurzyłem się. dowiedziałem się i chcę wiedzieć czy to to prawda że blisko 2
mln złotych kosztowałby wybory uzupełniające do senatu, gdyby został Pan
Prezydentem? trzeba się było decydować wczesnij jaki stołek Pana zadowala.
marnuje Pan nasze pieniądze. osobiście na pewno nie zagłosuję na Pana i myślę
że nie zostanie Pan Prezydentem Olsztyna. Po co kolejny Prezydent, który
wyborami stara się sobie samemu udowodnić, że jest bardzo fajny i super z
niego gość. Może i jest, ale niech Pan sam za to płaci.
W ten sposób stawia się Pan w jedny szeregu z Czesławem Małkowskim, który też
każe płacić za oglądanie siebie mieszkańcom Olsztyna. Wydając olsztyński
budżet na durne publikacje o sobie.
Obserwuj wątek
    • kecawa Boisz się iż ma szanse i to SPORE 02.11.06, 14:40
      Zaniepokojeni tym iż olsztyński postkomunistyczno-liberalny układ się rozleci
      Wszelkiej maści łże elity i tzw OZI

kecaw
      • Gość: kajak Re: Boisz się iż ma szanse i to SPORE IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.06, 18:21
        "Wszelkiej maści łże elity i tzw OZI"
        To jest Twoja walka o kulturalne forum?
        pozdro.
      • barkas2 Re: Boisz się iż ma szanse i to SPORE 04.11.06, 18:21
        Wacusiu!Skończ z tą śmieszną sPISkową retoryką. Straszenie układem zamiast
        konkretów, to wszystko, co potrafi PIS i pan Szmit?
    • robiii Re: Do Senatora J. Szmita 02.11.06, 14:59
      cała prawda. z prezesa SKOK-u robi skoki na stołki. raz senator teraz może
      prezydent. a kto za to płaci? otóż pan placi i pani płaci, wszyscy płacimy...:)
      • taras70 Re: Do Senatora J. Szmita 02.11.06, 15:08
        spoleczenstwo placi :)
      • Gość: antymenel Re: Do Senatora J. Szmita IP: 213.25.179.* 02.11.06, 15:53
        SKOKI- banki od przekretów?Myślałem,że to domena LPR.
        • edico Re: Do Senatora J. Szmita 02.11.06, 16:11
          SKOK'i - dzisiaj pociągani są do odpowiedzialności dziennikarze, którzy śmieli
          co kolwiek napisać na temat tego PiS'o-kościelnego cudu w Kanie Galilejskiej.
          Przypuszczalnie tutaj właśnie tkwi parlamentarna podstawa działań PiS w kwestii
          zamknięcia ust dziennikarzom.
    • ozzy10 Szmit ma to w ... 02.11.06, 15:12
      On to wie nie od dzisiaj i z premedydacją zdecydował się kandydowac najpierw
      tam,teraz tu
    • Gość: kaczowstrzymywacz ja zagłosuję przeciwko czarnym i czerwonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:29
      wart szmit malkowskiego - nie wiadomo który bardziej zakochany w sobie.
    • Gość: to ja Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 17:00
      szmit prezydentem - trzecia kaczka w olsztynie - nie można na to pozwolić
      • maretina Re: Do Senatora J. Szmita 02.11.06, 17:56
        Gość portalu: to ja napisał(a):

> szmit prezydentem - trzecia kaczka w olsztynie - nie można na to pozwolić
        tak z ciekawosci zapytam: jakie dwie kaczki juz mamy, jesli szmit mialby byc
        trzecia?:)
        • Gość: zyz Do cudzoziemki maretiny IP: *.olsztyn.mm.pl 02.11.06, 18:27
          maretina napisała:

> Gość portalu: to ja napisał(a):
          >
          > > szmit prezydentem - trzecia kaczka w olsztynie - nie można na to pozwolić
          > tak z ciekawosci zapytam: jakie dwie kaczki juz mamy, jesli szmit mialby byc
          > trzecia?:)
          >

Nie ma to jak ciekawość świata, na którym żyjesz (?). Chętnie Ci to wyjaśnię,
          gościu z bardzo daleka.

Otóż jedna kaczka - to prezydent tutejszego państwa, druga kaczka - to premier
          (inaczej: prezes Rady Ministrów). Trzecią kaczką miałby być prezydent naszego
          miasteczka, należący do tej samej, kaczej partii.

Co to oznacza? Otóż od roku wszystkie struktury tutejszego państwa opanowane sa
          przez partię kaczek. Teraz ta sama partia usiłuje zawładnąć drugim filarem
          naszej krainy - samorządami. Jeżeli kaczej partii się to uda, będziemy mieli w
          państwie pełną jednopartyjność.

Otóż problem jest w tym, iż ćwierć wieku temu taka jednopartyjność (zwana
          wówczas "dyktaturą proletariatu") bardzo nie podobała się części obywateli,
          toteż po długich staraniach rządzącą mono-partię obalili.

Obecnie pewna grupa ludzi minionej epoki, mianowicie wspomniane kaczki,
          ponownie chce zainstalować tutaj podobny ustrój, nazywając to "naprawianiem
          Polski" popsutej przez tamtych.

Niektórzy obawiają się, że odbywa się to z poduszczenia sił z zewnątrz,
          zainteresowanych przywróceniem dawnego porządku i układu sił w Europie. - Niech
          tam Polska zostanie choćby i uboga, byle by była taka jak przed laty! -
          głoszą oni. I na tym gruncie toczy się spór.

Czy dość dokładnie Ci to wyjaśniłem? Czy masz jakieś pytania, nieznajoma
          cudzoziemko?
          • maretina moze Ty czytac nie potrafisz? 03.11.06, 09:54
            odnioslam sie do slow"trzecia kaczka w olsztynie". zatem rozumiem, ze pierwsza
            olsztynska kaczka jest pan,o ktorym traktuje watek, a kto jest druga i trzecia?
            ani prezydent ani premier n a s z c z e c s c i e nie zamieszkuja olsztyna!
            :)
    • Gość: ziutek Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.orange.pl 02.11.06, 22:38
      Widać że rozpoczeła się negatywna kampania..no cóż tylko tyle pozostało
      czerwonej pajęczynie i układowi nic innego nie mogli znaleźć...
      Po pierwsze spytaj się swojego szefa kampani wyborczej Małkowskiego lub
      Dąbkowskiego ile oni wydali już na kampanię i kto za nimi stoi....
      Dwa miliony to nie jest duża cenna za rozbicie układu i czerwonej pajęczyny w
      naszym mieście ... wolny Olsztyn , to jest marzenie
      • edico Re: Do Senatora J. Szmita 03.11.06, 02:34
        www.youtube.com/watch?v=6dIW741PCjc&mode=related&search=
        • Gość: ni Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:25
          www.youtube.com/watch?v=TLIOTwaiFow&NR z pozdrowieniami
          • edico Re: Do Senatora J. Szmita 04.11.06, 01:49
            Nie bardzo wiem dla kogo te pozdrowienia, bo to, co robi Tusk na wakacjach, ani
            mnie ziębi, ani mnie grzeje. Ale skoro bawią Cię tego rodzaju migawki
            autentyczne a nie jakieś montaże, to masz tutaj coś wartego Grand Prix:
            www.youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s&mode=related&search=
      • h.castorp Re: Do Senatora J. Szmita 03.11.06, 08:26
        kampania negatywna to kiedy mówi się nieprawdę o innym kandydacie, albo tylko
        źle. kampanię negatywną wykonuje się zazwyczaj zza pleców "innych"- (to jurek
        umie), to zwyczajne rzucanie błotem, ale (!) to broń która może bardziej
        zaszkodzić rzucającemu. jurek szmit błotem chojnie obdziela wszystkich. rzuca
        na ślepo. czasem trafia czasem nie. w mojej świadomości szmit to właśnie
        trzecia kaczka, o których wałęsa powiedział że "to ludzie walki" - są dobrzy
        gdy mają określonego wroga, a potem klapa, brak umiejętności konstruktywnego
        działania
        • Gość: ni Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:27
          brakuje argumentów, oj brakuje,:):):)
      • Gość: xyla Ziutek i tak jesteś wsiur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:44
        Ziutek co jest żona schabowego przypaliła ??
        • Gość: ziut Re: Ziutek i tak jesteś wsiur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:20
          tak
          • Gość: Zona Re: Ziutek i tak jesteś wsiur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:24
            nie
    • Gość: michał Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:44
      szmit się nie nadaje, a małkowski tym bardziej
      • Gość: z_forum Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.olsztyn.mm.pl 03.11.06, 21:38
        Z forum:

>>> Wystarczy nie głosować na prokościelnych i skorumpowanych. Och! Cóż za zbieg
        okoliczności! Akurat skrót PiS wychodzi...

• Gość: kaczowsrzymywacz Re: Do Senatora J. Szmita IP: *.olsztyn.net.pl 07.11.06, 12:38
      che che sie zdenerwował Pan Senator ostatnim sondażem? natrzaskal banerów na
      mieście - ciekawe jak zamierza się zmieścic w limicie wydatków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka