Dodaj do ulubionych

"Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla miasta!

03.12.06, 17:48
Jak słyszę grupa patologicznych lewaków założyła w Olsztynie knajpę o
nazwie "Molotov Cafe". "Molotov" to pewnie od nazwiska stalinowskiego
komunisty, pełniącego urząd przewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych
(premiera rządu ZSRR), a następnie Ludowego Komisarza Spraw Zagranicznych
ZSRR, Wiaczesława Mołotowa (prawdziwe nazwisko Bronstein).
Czy można tolerować aby młodzi lewacy, piewcy totalitaryzmu, publicznie
gloryfikowali komunistycznego zbrodniarza, wroga Polski i Polaków?!
Co by było gdyby , dajmy na to, skinheadzi założyli knajpę o nazwie " Von
Ribbentrop Cafe" (ten od paktu Ribbentrop- Mołotow)???....
I w dodatku "Olsztyn" Gazeta pochwalnie pisze o "Mołotowie"...Reklamę im
robi. Bez słowa przygany dla skandalicznej nazwy baru. Wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maw Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.inteko.com.pl 03.12.06, 18:22
      Cóż widocznie ty widzisz pokrętnie świat. Dlaczego w/g ciebie to "patalogiczni
      lewacy" załozyli taką knajpę. Czy wszyscy w Olsztynie muszą myśleć tak jak ty
      tego chcesz? Demokracja to także szacunek do ludzi mających inne poglądy. Mam
      swoja negatywną ocenę W. Mołotowa - ale właśnie może warto wspominac jego
      grzechy by historia się nie powtórzyła.
      • bpkw Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 03.12.06, 18:28
        Oczywiscie, ze to skandal. Lokal winien noscic nazwe " U Ojca Dyrektora" ...
        Boje sie tylko, czy w takim przypadku nawet jedna zlotowka trafilaby na cele
        charytatywne ...
      • Gość: elwu Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.06, 18:31
        Wydaje mi się, że nazwa lokalu bardziej nawiązuje do koktajlu Mołotowa (że niby
        podają tam takie mocne, 'wybuchowe' trunki) , niż do samego Mołotowa.
        • maretina Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 03.12.06, 18:39
          skandal, lokal powinien nosic nazwe "pralat jankowski jest boski":D
          • Gość: M Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:12
            Ewentualnie "Kieca Paetza"......
            • Gość: Rem Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:20
              Tak macie sporo racji tylko że nasz kraj nie dzieli się już na czarnych i
              czerwonych tylko na biednych i bogatych... :) :) :) Nawet prawica i lewica to
              pic na wodę... są tylko partie w których karierowicze i młode wilki mogą zrobić
              karierę i takie gdzie o nią trudno :) :) :) Reszta to fasada :)
          • rudzielcowa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 03.12.06, 19:17
            dobra nazwa:)))
            • Gość: wiór "Molotov Cafe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:15
              nazwa to raczej nawiązanie do koktajli molotowa, czyli domowej roboty ładunków
              zapalających, ale molotow wypełniony wspomnaną kawą zupełnie traci swoje
              buntownicze i "ostre" znaczenie...
              no cóż, z odrealnionego kolportażu planów światowej rewolucji się nie wyżyje...
              ja tam nie byłem/ nie chodzę/ nie pójdę!
              • mameluch Re: "Molotov Cafe" 03.12.06, 20:29
                nazwa może być też od niezłego meksykańskiego zespołu Molotov.
        • gieroy_asfalta Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 03.12.06, 21:22
          Wydaje mi się, że nazwa lokalu bardziej nawiązuje do koktajlu Mołotowa (że niby
          > podają tam takie mocne, 'wybuchowe' trunki) , niż do samego Mołotowa."
          a w lokalu "Hitler" nazwa nawiązywałaby do linii Hitlera (umocnienia) a nie do
          samego Hitlera.;-(
          • nekroskop88 Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 10.12.06, 18:11
            A propos - www.redferret.net/?p=7392
      • Gość: Mikołaj Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:34
        no to ja zakładam "HITLER CAFE"
      • gieroy_asfalta Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 03.12.06, 21:15
        "Demokracja to także szacunek do ludzi mających inne poglądy"
        oho, czyli neanazisci mogą sobie wieszać swastyki i heilować? Tolerujesz głośne
        ostatnio ekscesy Wszechpolaków?
        Oni nie wypominają grzechów Mołotowa, to są Mołotowa wielbiciele.
      • kecawa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 04.12.06, 13:32
        W takim razie niech powtanie klajpa o nazwie Hitler

kecaw
        • edico Re: Efekty oglądania filmów rysunkowych :)) 26.12.06, 14:25
          Ekspert RM: – Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich
          bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor
          Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi
          do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.
      • Gość: wyjdz z domu Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 12:10
        knajpa zdecydowanie się wyróżnia! kto lubi smaczny bro, bez stresowy klimacik ,
        bez włączania radia i pop-ularnych zajawek, chce coś poczytać itp to wie gdzie
        iść, dla reszty foraaaa internetowe, no miód alternatywa.....
    • ol4 Gieroy - masz glowe na karku 03.12.06, 21:31

Gieroy ze zdziwieniem czytam ta nagonke jaka tu na Ciebie urzadzono.
      Dla mnie tez jest oczywiste ze, przepraszam za brzydkie słowo - mołotow , byl
      wspolodpowiedzialny za zbrodnie na Polakach w czasie II wojny. I jakiekolwiek
      lansowanie tego smierdzacego nazwiska to głupota.
      Ale coz poradzisz , ludzie obecnie nieoczytani i prosci.
      Gdzie dokladnie miesci sie ten lokal? Napuscmy na nich Młodzież Romana!!
      • gieroy_asfalta Re: Gieroy - masz glowe na karku 04.12.06, 20:40
        nie, nie, od młodzieży od Romana lepiej trzymać się z daleka, ona warta tej
        młodzieży od Mołotowa.
        • Gość: Zgred Re: Gieroy - masz glowe na karku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:35
          Zaraz zaraz - Bronstein to nazwisko Lwa Trockiego, Mołotow miał na nazwisko
          Skriabin.
          • bystra2000 Re: Gieroy - masz glowe na karku 16.12.06, 22:47
            Kecaw-Club.jedynie słuszna nazwa.
    • Gość: ไม$ Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:32
      Małomiasteczkowy burak.
      • Gość: loco Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 03.12.06, 23:20
        Naród by wolał knajpke "U olsztyńskiego cenzora", albo "Pod szubienicami",
        brzmi bardziej swojsko, niż jakis tam "Molotov".
        • Gość: aga Re: geroy to idiota IP: 212.160.105.* 04.12.06, 12:37
          knajpa jest swietna,piwo tanie,sympatyczna atmosfera,wielu fajnych ludzi
          polecam wszystkim!!
          nie czytajcie tego steku bzdur tych podstarzalych krytykow niepelnosprawnych
          umyslowo,takim nikt nie dogodzi...
          • ol4 Aga to krowa 04.12.06, 14:03

Aga a ty jeszcze nie na zmywaku w Anglii?
            • Gość: aga ol4 to zwykły alfons IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.06, 18:35
              lepiszej szykuj sie na puszki,juz jest ciemno,wpadnij dam ci kilka
              • ol4 Re: ol4 to zwykły alfons 04.12.06, 23:21
                Aga - przynies swoj dzisiejszy utarg, pewnie mialas tam jakiegos klienta
          • gieroy_asfalta Re: geroy to idiota 04.12.06, 20:37
            no cóż, widać jacy to "fajni ludzie" tam się spotykają, że im ta nazwa nie
            przeszkadza. Prostaczkowie bez znajmości historii, bez poczucia przyzwoitości i
            szacunku dla ofiar towarzysza Mołotowa.
    • kecawa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 04.12.06, 13:31
      Jestem zbulwerowany!!Tak samo jak widzę i słyszę o nazistach!!

kecaw mający nadzieje iż władze miasta i mieszkańcy Olsztyna zadziałają

• ravendom Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 04.12.06, 14:00
        Łeee tam. Nie ma sie czego czepnąc to sie czepmy nazwy pubu. Nie ważne, ze
        negatywnie się kojarzy tylko grupce ultraprawicowców z tego forum. Najlepiej
        zamknąć i niech młodzież idzie pić na scene na fosie. Przynajmniej nie będą z
        nazwiskami "polakożerców" obcować.
        • Gość: Euphorion Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: 217.168.133.* 15.12.06, 17:56
          ideologia nazistowska tojuż przeszłośc, hańba dla ludzkości! dziw że ktoś to
          jeszcze praktykuje, niczym niewyżyte dzieci w katakumbach:/ wolno być nazista to
          wolno lewakiem, choć nie jestem ani jednym, ani drugim, a nazwa jak nazwa, co,
          może Giertych cafe:?
    • Gość: ToKu A tam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 15:56
      Czepiacie się nazwy (pierwsze skojarzenie u 90% ludzi będzie z koktajlem, a nie
      z personą), podczas gdy w centrum miasta stoją szubienice, a po lasach na
      południe od Olsztyna znaleźć możan monumenty w stylu: "W. Bralskiemu I
      sekratarzowi KPP, zamordowanemu przez reakcyjne bandy, w 20 rocznicę śmierci,
      społeczeństwo Nidzicy" i data czerwiec 1966 - pisałem z pamięci, ale to są
      przypadki godne uwagi dla tropicieli komuchów wszelkiej marki, a nie bar w
      którym serwuje się koktajle i wziął sobie nazwę od najsłynniejszego z nich!
      • kecawa Re: A tam! 04.12.06, 20:50
        Ta twoja moralnośc ?! Pozwala nazwać Ci inny bar np Gering ?Bo fanom lotnictwa
        ten człowiek kojarzy się z dzielnym niemieckim lotnikiem z czasów I wojny
        światowej

Jedz na groby naszych z Katynia i powiedz to co napisałęś

kecaw
        • Gość: ToKu Tania demagogia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:14
          Na szczęście fani lotnictwa nie stanowią 90% społeczeństwa.

Zresztą stawiam, że nawet im Goring kojarzyć się będzie z marszałkiem rzeszy
          pierwej niż z asem lotnictwa, jako, że był wówczas odpowiedzialny za całą
          luftwaffe, a nie jeno za swój aeoroplan.

Jak tropisz komunistyczną propagandę, to uprzejmie donoszę, że ostatnio
          wypożyczyłem z biblioteki książkę Paula Hermanna pod tytułem "Pokażcie mi
          testament Adama". Posłowie tej książki, rozmiarów solidnego rozdziału, dodane
          przez wydawcę tej książki, w szczególowy sposób wykłada nieuświadomionemu
          czytelnikowi dlaczego socjalizm jest jedyną właściwą drogą dla Afryki, Azji i
          całego postkolonialnego świata.
          Książkę wydano na przełomie lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych więc sprawa
          mogła się przeawnić, ale lepiej sprawdź i jak co leć do prokuratury!
          Na dodatek widziałem tydzień temu, że to świństwo sprzedają w antykwariacie koło
          ratusza! Rozdział nie był wyrwany ani przekreślony!

aha i jeszcze jedno, książka świetna - polecam!
          • kecawa Re: Tania demagogia! czt ty jesteś Polak czy polak 04.12.06, 21:18
            Nie dociera do Ciebie iż ten którego nazwisko widnieje - był naszym Polaków
            katem ludobójcą? Pomyśl iż masz w swoim domu nazwisko mordercy swojej matki lub
            gwałciciela swojej żony! Pomyśł choć troszkę że tam jest nazwisko identyczne z
            Hitlerem czy Himlerem !! Dociera ??

zniesmaczony Tobą kecaw
            • maretina Re: Tania demagogia! czt ty jesteś Polak czy pola 04.12.06, 21:23
              molotov cafe to jkis zespol kecawy. wyluzuj!
              • kecawa Re: Tania demagogia! czt ty jesteś Polak czy pola 04.12.06, 21:30
                Nie wolno tolerować żadnej formy nazizmu lub komunizmu

pozdr kecaw
              • mameluch Re: Tania demagogia! czt ty jesteś Polak czy pola 04.12.06, 21:45
                Maretina, bez 'Cafe', zespół to po prostu Molotov:)
            • Gość: ToKu Rozumiem o co Ci chodzi Kecawy, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:37
              ponieważ nazwa knajpy pochodzić może zarówno od słynnego koktajlu, jak i
              odrażającego zbrodniarza, to może dobrze byłoby się zapytać właściciela co miał
              na myśli?

Moim zdaniem, tylko wytrawny tropiciel komunistycznych spisków jak widzi w
              nazwie knajpy słowo Molotov, to mysli, że to na cześć towarzysza Wieczesława.

Czy twoim zdaniem twórca tego drinka:
              www.webtender.com/db/drink/4920
              też chciał uczcić pamięć komunisty?

Tak zbaczając trochę z tematu, to moim zdaniem, prawicowe zacietrzewienie
              (nazywane też poczuciem misji, ideą, etc.)jakie prezentujesz na tym forum Ty, a
              na forum polityki Kaczyńscy i ich partia, w 3 letnim okresie czasu doprowadzi do
              tego, że PiS staraci władzę nie na rzecz PO, nie nawet Samoobrony, ale SLD,
              które wejdzie do koalicji z PSL (jak zwykle) i wtedy to dopiero będzie super, co?

Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane.

Jak nie masz co robić, to lepiej pozrywał byś lewackie plakaty, których na
              mieście niestety trochę jest, a nie przywalał się do knajpy, która chyba raczej
              nazwana jest od wybuchowego koktajlu (używanego zazwyczaj przez rewolucjonistów,
              ale przykładowo również przez Powstańców Warszawskich), a nie od człowieka.
              • kecawa Re: Rozumiem o co Ci chodzi Kecawy, ale 04.12.06, 21:43
                Gdzie jest ta knajpa w naszym mieście ?

zaciekawiony kecaw
                • Gość: ToKu Nad Impulsem n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:44
                  • kecawa Re: Nad Impulsem n/t 04.12.06, 21:45
                    Nie zrozumiałem

kecaw
                    • Gość: ToKu Molotov jest nad Impulsem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:47
                      Nie wiem jaka to ulica, na pewno nie Prosta, na starym mieście niedaleko mostu
                      Jana, mniej więcej naprzeciw Baszty.

Wszystko dużą literą to nazwy knajp.
                      • kecawa Re: Molotov jest nad Impulsem. 04.12.06, 21:49
                        Dzieki
                        kecaw
              • Gość: bywalec_Molotova Re: Rozumiem o co Ci chodzi Kecawy, ale IP: 62.29.133.* 10.12.06, 12:33
                gieroy_asfalta napisał:

> "Molotov" to pewnie od nazwiska stalinowskiego
                > komunisty, pełniącego urząd przewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych
                > (premiera rządu ZSRR), a następnie Ludowego Komisarza Spraw Zagranicznych
                > ZSRR, Wiaczesława Mołotowa (prawdziwe nazwisko Bronstein).

Musze cie rozczarowac. Klubu nie nazwano na czesc Wiaczesława Mołotowa.

Gość portalu: ToKu napisał(a):

> ponieważ nazwa knajpy pochodzić może zarówno od słynnego koktajlu, jak i
                > odrażającego zbrodniarza, to może dobrze byłoby się zapytać właściciela co
                > miał na myśli?

Wlasciciel twierdzi, ze nazwa nawiazuje do koktajlu, ktory to jest niezla
                mieszanka wybuchowa - podobnie jak bywalcy Molotov Cafe (w sensie roznorodnosci
                pogladow, gustow muzycznych, itp.)
    • Gość: detritus Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.160.235.237.olsznet.ec.pl 04.12.06, 22:06
      Oj asfalt, z Ciebie to niezly beton....
      • Gość: michal Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 00:33
        super knajpa - polecam. duzy wybor piwa, swietne koncerty. nazwa jest od
        koktajlu mołotowa.
    • Gość: Pablo73 Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.06, 08:55
      Fantastyczne miejsce, którego brakowało w Olsztynie. Świetna atmosfera, cudowni
      ludzie, dobra muzyka i tłumy na koncertach. Od niedawna moje ulubione miejsce.
    • Gość: prawe ziomki- Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 12:07
      cisza w eterze , ta sprawa zajmuje wam tyle czasu, że nie ma kto walczyć o
      Wielką Polskę !!!! :) Barany! Koktajlem po grzbiecie a może przestaniecie ??? :)
      • Gość: kuba Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.ols.vectranet.pl 09.12.06, 21:47
        dla panów czepialskich i jakoś strasznie pouczających inny że to nie znają
        historii itd. takie małe pytanko czy przypadkiem mołotow to było nazwisko
        waszego zbrodniarza a nie molotov ?:)
        • Gość: gayboy a z kecawa wyrosnie stetryczaly dziad! IP: *.usc.es 10.12.06, 13:23
          kecaw, ty juz daj spokoj. jestes tak nudny!!!trujesz dupe. zapluwasz sobie
          brode, nadwyrezasz swoj uklad krazenia , doprowadzasz do nadcisnienia. myslisz
          ze sie ciesze , iz pozniej z naszych skladek bedziemy cie leczyc?idz pokop
          ogrodek , zagrab liscie.. zrob cos w czynie spolecznym , pomoz starszej
          sasiadce to bardziej konstruktywne niz zuzywanie pradu na nudne posty trujace o
          tym samym.
          a moze ty sfrustrowany seksualnie jak wierzejski jestes?
          • kecawa Re: a z kecawa wyrosnie stetryczaly dziad! 10.12.06, 20:03
            Biedaczku masz problemy z tym o czym pisze3sz

zasmucony twoim stanem kecaw serdecznie cię pozdrawia -idz do owej knajpy tam
            cię ludobójcy polskiego narodu wyleczą
            • Gość: gayboy Re: a z kecawa wyrosnie stetryczaly dziad! IP: *.usc.es 10.12.06, 20:09
              ja problemow w ogole nie mam. ba! mam meza... ale widze ze ty jakiejs juz
              nerwicy natrectw nabawiles sie przez ten rzosadzajacy testosteron.
              UWAGA!
              zbieramy pieniazki na pomoc kecawowi!kaska potrzebna na oplacenie meskiej
              prostytutki , bo biedak z tego stetryczenia i zaplucia nigdy nie wyrwie.

Pomodlisz sie za mnie kecaw? i za mojego meza?buhaha
              oj no powiedz kecaw, nie wstydz sie po co chodzisz do konfesjonalu...?
        • kecawa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 10.12.06, 20:01
          Naukowcu w języku rosyjskim jest tylko L a brak ł . Ten co napisał jego
          nazwisko poprzez l wie o tym doskonale.

kecaw
          • nekroskop88 Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 10.12.06, 20:11
            w pisowni nie ma, jednak w wymowie występuje "ł"
          • 999s Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 10.12.06, 20:43
            oprócz tego język rosyjski zapisuje się w cyrylicy jakbyś nie wiedział.
            • Gość: gayboy Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.usc.es 10.12.06, 21:01
              i nie ma chyba V :-)
            • kecawa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 12.12.06, 10:16
              O wieli nie w cyrylicy lecz w grażdance

pouczający kecaw
          • Gość: kuba Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.ols.vectranet.pl 11.12.06, 22:24
            dziękuje za tak miłe słowa co do mnie, ale niestety do tego abym mógł się nazwać
            naukowcem brakuje mi jeszcze kilku lat nauki i trochę osiągnięć

a co do samego języka to bardziej chodziło mi o brak literki v w jezyku rosyjskim
            , a co do ł to tez pewnie można by się kłócić jeżeli mogą zapisać literę w
            języku pisanym którą przeczytam jak ł to czy naprawdę nie ma jej w tym języku

pzdr.
          • Gość: Portek Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.ols.vectranet.pl 16.12.06, 18:00
            Drogie dzieci, w jęzku rosyjskim jest w pisowni tylko Ł, a żeby powstało L to używa się takiego cuda jak miękki znak, proponuję trochę poznać język, a nie pisać dyrdymały
    • weganin11 Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 10.12.06, 16:30
      Jak widzę zapomniałeś kto w Olsztynie rządzi. Olsztyn to enklawa w kraju który
      zwie się Polska. Z tego co widać po każdych wyborach nic się w temacie nie
      zmienia.Coraz bliżej ZSRR, ale widocznie takie nasze przeznaczenie. Jak naiwni
      głosują takie są potem wyniki.Tylko jak płacą za duże podatki na kombinatorów to
      wtedy pretensje do całego Świata. Szczęść im Boże tak dalej i wody zamiast
      głupoty nalej
      • ravendom Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 12.12.06, 12:32
        weganin11 napisał:

> Jak naiwni
        > głosują takie są potem wyniki.

Nie ma to jak być w śmiesznej, nie nieznaczącej mniejszości i krytykować
        większość za naiwność. Naiwni to są ludzie, którzy myślą, że nowy rząd to by im
        dał z dnia na dzien po 5 kufrów złota i zrobił porządek dosłownie ze wszystkim
        co im się nie podoba, począwszy od nazw klubów, na gęstym zachmurzeniu
        skończywszy.
        • Gość: wiór spelunka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:18
          a jednak się wybrałem...
          o co tyle hałasu?- zadymiona spelunka bez wyrazu i charakteru. hałaśliwa
          muzyczka rypie niemiłosiernie, brak klimatycznych miejsc do spokojnego
          spędzenia chćby pięciu minut.
          NIE POLECAM NA ŻADNĄ OKAZJĘ & BEZ OKAZJI TAKŻE!

a jeśli chodzi o nazwę, to bezpłodne były wszystkie posty powyżej odmawiające
          czci i wiary założycielom tego niezbyt sympatycznego lokalu, bo tylko ślepy nie
          zauważyłby nad drzwiami logo, na którym widnieje butelka z płonącą szmatą
          schowaną w szyjce, a tylko głupi nie skojarzyłby tego symbolu z potoczną nazwą
          domowej roboty ładunku wybuchowego.
    • Gość: Olsztyniak Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.06, 16:05
      Niech Bóg ma Was w opiece. Nie macie szacunku dla ofiar komunizmu czy
      stalinizmu, jak go zwał tak go zwał, ale to byli bandyci i mordercy. Czy o taki
      chołd chodzi w nazwie? Postawcie mu pomnik i czcijcie go. Żal mi Was. Tu
      przecież nie chodzi o poglądy tylko dobry smak, a tego zapewne zabrakło. Czasami
      trzeba sie puknąć w czoło i szybko zareagować . Ja w życiu tam nie pójdę przez
      szacunek dla poległych i więzionych dla komunistycznej ideologii i prywaty
      komunistów.
    • monopol Ja też bym wolał "Rydzyk Cafe" 13.12.06, 18:12
      W tle leciałyby "Rozmowy niedokończone" na żywo, na ścianach portrety ojca
      dyrektora, premiera i obu wspaniałych wicepremierów, do picia wino mszalne a do
      jedzenia bitki z Tuska. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
    • Gość: the core Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.06, 18:32
      Tytułem wstępu: nie jestem żadnym ultraprawicowcem, nazistą ani faszytą. Jestem
      zwykłym trzydzistoparoletnim historykiem. Oczywiście mi nazwa od razu
      skojarzyła się z Mołotowem. A to oznacza, że takiej nazwy tolerować nie mogę. I
      na nic nie zdadzą sie wszystkie te zapewnienia, że nazwa nawiązuje do "koktajlu
      mołotowa", bo tak się składa, że nazwa tego koktajlu pochodzi właśnie od
      nazwiska tego zbrodniarza Mołotowa.
      Czy mógłbym załozyć w Olsztynie np. "Auschwitz Cafe"? Powiedzmy, że genezę tej
      nazwy tłumaczyłbym tak, że mamy w Polsce zespół Myslowitz (czyli Mysłowice po
      niemiecku), a ja np. urodziłem się w Oświęcimiu i jestem lektorem niemieckiego.
      Albo czy można nazwać pub "Drang nach Ost"? Albo lepiej: "Ost Preussien".
      Podoba się Wam?
      • Gość: sanok Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: 213.184.31.* 14.12.06, 08:59
        Jestem załamany poziomem dzisiejszych historyków :-( Skąd się urwałeś
        człowieczku?
        • kecawa Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi 14.12.06, 13:19
          Masz chyba sam problem ! Dlaczego ? Facet napisał wszystko wyraziście a Ty
          pytasz się jakbyś był polakiem a nie Polakiem

zasmucony kecaw
          • Gość: sanok Re: kecaw IP: 213.184.31.* 14.12.06, 14:40
            kecaw, czytając twoje posty widać, że jesteś ograniczony, wiec lepiej zrobisz
            jak zrobisz sobie intelektualny urlop i przestaniesz na jakiś czas pisać.
        • Gość: the core z sanoka... IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.06, 21:56
          I nie "człowieczku", bo patelni z tobą nie lizałem. Zaiste ciekawe to czasy, że
          półanalfabeci trwożą się poziomoem historyków...
          • kecawa sanok jesteś jednak polak a nie Polak 14.12.06, 22:04
            zasmucony powolnością twojej naturalizacji

kecaw cCię pozdrawiający!!A tak z ciekawości z jakiego kraju przybyłeś ?
            • edico Re: sanok jesteś jednak polak a nie Polak 16.12.06, 20:20
              Kecaw, a może wniesiesz powód sądowy o obrazę swoich uczuć przez Teatr Jaracza
              za wystawienie sztuki teatralnej w latach 60-tych traktującej o wątakach walki
              Rosjan przeciwko Niemcom w czasie drugiej wojny światowej?

kecawa napisał:

> zasmucony powolnością twojej naturalizacji
              >
              > kecaw cCię pozdrawiający!!A tak z ciekawości z jakiego kraju przybyłeś ?
          • Gość: sanok Re: the core IP: 213.184.31.* 18.12.06, 10:16
            Wielbicielu patelni, jesteś nikim i powinieneś się cieszyć ze tylko tak cię
            nazwałem.
      • Gość: ToKu Przeciwko nazwie koktajlu też protestujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 14:26
        Zaiste trudna byłaby to krucjata, bo nazwa ta jest powszechnie przyjęta w
        historiografii i mowie potocznej tak w Polsce, jak i na świecie.

Nawiasem mówiąc to wybuchowemu koktajlowi nazwę nadali przeciwnicy towarzysza
        Wieczesława - finowie - któryrzy takimi butelkami spalili setki czerwonych
        czołgów i zabili wielu czerwonoarmistów. Nazwa nie powstała więc aby uczcić
        komunistę, lecz była nazwą prześmiewczą - wskazującą jak proste środki mogą
        powstrzymać ambicje komunistycznych kacycków.

Jako że nazwa powiązana jest z pubem, na którego szyldzie widnieje przedmiotowa
        mieszanka zapalająca w butelce "z ogniem" to nie widzę powodów dla zakakzania
        takiej nazwy.

Co do "Auschwitz Cafe" - gdyby taka knajpa powstała w Oświęcimiu - tak jak
        Myslovitz powstał w Mysłowicach - to czemu nie.

W olsztynnie z chęcią powitałbym knajpy "Allenstein Cafe", "Allensteiner", czy
        Ost Pouressen" - dziedzictwo tych ziem jest takie, a nie inne i nie widzę
        powodów dla których mielibyśmy się go wyrzekać, tudzież wstydliwie zamiatać pod
        dywan.
        • Gość: mi Re: Przeciwko nazwie koktajlu też protestujesz? IP: 213.184.31.* 14.12.06, 14:43
          Wypowiedź typowego niemieckiego konfidenta... brak słów...
          • Gość: ToKu Pewno na Litwie to samo słyszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:05
            od ziomków Litwinów Polacy, co pozostali w Wilnie, czy od braci Ukraińców, Ci
            którym żal było wyjeżdżać ze Lwowa.

"Knajpki "Kresy Cafe" wam się zachciewa - polscy konfidenci, brak słów... "

• Gość: the core Re: Przeciwko nazwie koktajlu też protestujesz? IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.06, 22:09
          Wypowiadasz się na forum Gazety, która kilka tygodni temu zamieściła
          przerażający wywiad z liderem niemieckich neonazistów. O takich jak Ty Stalin
          powiedział: pożyteczni idioci.
          Stanowcze NIE dla nazw typu Allenstein Cafe. Zważ w swojej ignorancji, że
          obecnie mieszka tu bez porównania więcej ludzi, którzy ucierpieli od Niemców
          niż tych których raduje "dziedzictwo" tych ziem. A może zaproponuj Niemcom
          ząłożenie sieci bistro pod szyldem CEDYNIA lub CHROBRY. Ciekawe jak zareagują.
          Przecież diedzictwo części niemieckich ziem jest takie a nie inne...
          > Co do "Auschwitz Cafe" - gdyby taka knajpa powstała w Oświęcimiu - tak jak
          > Myslovitz powstał w Mysłowicach - to czemu nie.
          Pisząc te słowa pokazujesz oblicze młodego człowieka, który absolutnie nie
          liczy się z innymi. Za nic masz historię, a przede wszystkim za nic masz
          cierpienia innych. Lecz nic to. Jak mawiał mój Ojciec: "chleb za chleb będzie
          oddany"...
          Dobranoc.
          • Gość: ToKu Mam pytanko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:50
            Czy jak przejeżdża samochód na niemieckich rejestracjach, to spluwasz z pogardą
            zawsze, czy tylko czasami?
            • Gość: the core ja też mam pytanko? IP: *.nordeabank.pl 15.12.06, 08:56
              Czy naprawdę jesteś idiotą czy tylko tak sprytnie idiotę udajesz?
              Nie mam nic do Niemców; tacy sami ludzie jak my. Ale w historii Polski i świata
              były takie momenty, zdarzenia, nazwiska które źle sie kojarzą. Np. nazwisko
              Mołotow. Dla twojej wiadomości: Molotow w historii Polski to persona wyjątkowo
              podła. Świadome czy nieświadomome posługiwanie się tym nazwiskiem to dla
              znakomitej większość Polaków (i w ogóle mieszkańców Europy Wszchodniej)
              policzek.
              Bardziej dobitny przykład? Gdyby jakiś "Pan X" zgwałcił ci siostrę a potem twój
              sąsiad nazwałby swój bar np. "U Pana X" to nie ruszyło by cię?
              Masz mentalnośc meduzy?
              • Gość: ToKu Co to ma do nazw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:48
                Ost Preussen, Allensteiner, czy Allenstein Cafe przeciw którym też źle Ci się
                kojarzy w historii Polski i świata?

Gdyby pan X (który zgwałcił moją siostrę) nazywał się "A. Smoczy" A jakiś typ
                nazwał knajpę "Smocza Jama" to wtedy byłbym kompletnym durniem gdybym przeciw
                niej protestował czyż nie? Zwłaszca gdyby na szyldzie widniał skrzydlaty potwór.

Tak jak według mnie w błędzie tkwią Ci, którzy protestują przeciw nazwie
                "Molotov Cafe", zwłascza gdy na szyldzie widnieje butelka zapalająca.

Porównanie użyte przez Ciebie uważam za chybione, gdyż właściciel przedmiotowej
                knajpy nie nazwał jej "U pana Mołotowa" tylko "Molotov Cafe". Gdyby nazwa
                brzmiała "U pana Mołotowa" protesty uważałbym za jak najbardziej uzasadnione.

A tak to dla mnie tylko kolejny przejaw naszej cechy narodowej - kłótnictwa.

Pozdrawiam

• Gość: the core Re: Co to ma do nazw IP: *.nordeabank.pl 15.12.06, 13:02
                  Tylko, że Smocza jam nie powstała od nazwiska "Pana Smoczego". Ani "Pan Smoczy"
                  ani nikt inny jej nie wykopał.
                  A koktajl Mołotowa powstał od nazwiska Mołotowa.
                  Odwrócę pytanie: czy nie lepije nazwać knajpkę "Koktajl Mołotowa"? I wszystko
                  byłoby jasne.
                  A argument, że jest tam "logo" w postaci butelki z płonącą szmatą jest taki sam
                  jak ten, że w Oświęcimiu nie było obuzu koncentracyjnego tylko obóz pracy.
                  Wszak widniał tam "nad wejściem" napis: praca czyni wolnym.

tez pozdrawiam
                  • Gość: ToKu Co do nazwy koktajl mołotowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:12
                    to już wskazywałem, że nie powstała ona aby upamiętnić komucha, jeno by jego i
                    armię którą wysłał do Finlandii w 1939 roku ośmieszyć.

Nadto zapis jego nazwiska w nazwie "Molotov" podany jest po angielsku - języku
                    znienawidzonych imperialistów z Wielkiej Brytanii i kapitalistów z USA.

Być może i nazwę knajpy winniśmy więc traktować jako wyszydzenie, a nie
                    upamiętnienie tej odrażającej dla nas persony?
                    • Gość: the core mam pytanko, cz.2 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.06, 12:13
                      > Nadto zapis jego nazwiska w nazwie "Molotov" podany jest po angielsku - języku
                      > znienawidzonych imperialistów z Wielkiej Brytanii i kapitalistów z USA.

Czy jak widzisz samochód na brytyjskich lub amerykańskich numerach to spluwasz
                      z obrzydzeniem zawsze czy tylko czasami?
                      :)
              • Gość: niemiec Re: ja też mam pytanko? IP: 213.184.31.* 18.12.06, 10:12
                A może Mołotow zgwałcił ciebie, pseudohistoryku?
    • Gość: ajajaj Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:23
      Byłam wczoraj, podobało mi się...
    • Gość: ToKu A teraz coś z zupełnie innej beczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:47
      Lista nazw w Olsztynie do zlikwidowania:

Bohema Jazz club - nazwa jawnie nawiązuje do Bohemii - łacińskiej nazwy Czech -
      kto jak kto, ale my Polacy Czechom średniowiecznych najazdów i Zaolzia nie
      wybaczymy tak łatwo.

Centrum Francusko - Polskie. W 1939 roku nie chcieli umierać za Gdańsk, teraz
      centrum im się zachciewa.

Centrum Niemiecko - Polskie i cała to "Borrusia". Centrum jak wyżej, z tym że
      zachodni sąsiedzi nie mieli wątpliwości, że za Danzig warto umierać. Co do
      Borussii to posługiwanie się łacińską nazwą ziem zamieszkiwanych przez Prusów
      sugeruje, że nazwa ta dalej jest w obiegu, a ten fakt z pewnością podchwycą
      rewanżystyczne organizacje, które wywodzić będą, że skoro w powszechnym obiegu
      jest łacińska nazwa tych ziem, to z w obiegu prawnym pozostać winny spisane po
      łacinie akty lokacyjne, które jako włąścicieli wymieniają podanych wielkiego
      mistrza, który znajdował się pod protekcją, o zgrozo, cesarza rzeszy niemieckiej.

Ulica Nowa Sielska - doprawdy, czy tylko mi kojarzy się ona z katem zabopru
      rosyjskiego Nowosilcowem???

Targowiska miejskie - jawna pochwała targowicy. Czy nie można by zmienić nazwy
      na miejskie miejsca handlu? Haendel był co prawda kompozytorem ze
      znienawidzonych Niemiec, ale służył królowi Anglii, naszego aktualnego
      sojusznika, więc mu wybaczam (warunkowo, dopóki nie wyjdzie, że jego pra pra pra
      pra wnuk był w Hitlerjugend).

Stefana Jaracza - toż to jawna promocja niezdrowego trybu życia! Za skutki
      palenia tytoniu płacimy my wszyscy - podatnicy.

Kino Helios - żyjemy w kraju katolickim i nie potrzebujemy tu żadnych obiektów
      wzniesionych na cześć pogańskich bóstw!

Jeżeli ktoś jeszcze zna jakieś nazwy, które w Olsztynie ostać się nie mogą
      proszę o dopisywanie ich w tym wątku. Sworzymy w ten sposób czarną listę miejsc,
      których prawdziwy, pisani przez duże "P" Polacy unikają ze wstretem.

• Gość: the core Re: A teraz coś z zupełnie innej beczki IP: *.nordeabank.pl 15.12.06, 13:08
        Czy po twoim przezabawnym, wykpiwającym - jak mniemam, nadwrażliwość innych
        poście, mamy rozumieć, że żal ci też patronów typu Nowotki, Gomułki, 22 Lipca,
        Hitlera, Stalina?

Ja do twojej listy dodam niejakiego ToKu. Nazwa może pochodzić od wulgarnej
        odzywki ;)))
        • Gość: ToKu Wow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:14
          jestem pod wrażeniem skojarzeń jakie nasuwaę się szanownemu oponentowi w związku
          z moim nickiem.

Ciekawe co na ten temat powiedziałby znany wiedeński doktor Zygmunt Freud?

Głodnemu chleb na myśli? ;)))
          • Gość: the core Łoł! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.06, 12:20
            Odwrócćmy twoje pytanie: ciekawe co Freud powiedziałby o tobie? To ty masz taki
            nick.
            Zresztą widzę że dyskusja schodzi na tematy odległe od głównego wątku. Mamy
            przedświąteczny tydzień i nie chce mi się kłócić. Jakkolwiek nadal uważam,
            prawicie głupoty. Życzę nie tylko miłych i udanych świąt, ale także abyście nie
            przyznawali oponeteom nazwy Molotov Cafe racji, tylko abyście uszanowali tych,
            którzy wycierpieli w swoim życiu tyle z rąk różnych totalitaryzmów, że ta nazwa
            wywołuje jedynie przykre wspomnienia...
            Wesołych Świąt
            • Gość: ToKu Tylko, że mój nick, to pierwsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:57
              dwie litery nazwiska, potem imienia, więc Freud nie miałby za wiele do roboty.

Ja się z Tobą nie kłócę.

Uważam też, że propozycja rozejmu pod pretekstem świąt nie powina być
              bezpośrednio poprzedzona zaczepnym postem (ten z 12:17, propozycja z 12:20), ani
              odwracaniem pytania. Jak Świąteczny tydzień, to świąteczny tydzień chyba? A nie
              że dołożysz jeszcze dwie szpile, a potem zproponujesz rozejm bo Święta, żeby
              kontrdyskutant niue miał szans na ripostę.

Rozejm pod takim pretekstem, moim zdaniem, nie może być bezpośrednio poprzedzony
              kolejnymi zaczepnymi postami.

Wesołych Świąt.
        • Gość: gosc z Anglii A teraz coś z zupełnie jeszcze innej beczki IP: *.force9.co.uk 15.12.06, 15:48
          Ha a ja wlasnie dzis zorientowalem sie jak ten tajny uklad masonsko polityczny
          esbescki oplata Polske swoimi Mackami.

W kazdym miescie jest ulica Dworcowa !!!!

A JA SIE PYTAM
          PYTAM SIE - KTO TO BYL TEN DWORCOW
          Czy ktos kiedys slyszal a Dworcowie - nazwisko jakies takie niepolski
          Ja zimowa pora zrobie plany a na wiosne odpowiednie sluzby sprawdza to
          Bo od tego one sa od tego sa one.

• mike.recz Re: A teraz coś z zupełnie jeszcze innej beczki 15.12.06, 16:02
            Zlustrować,prześwietlić,winnych spisku przykładnie ukarać.
        • edico Re: Z tej samej beczki dla the core 16.12.06, 02:21
          Zważ, że łącznie z Leninem wszyscy oni wychowywani byli w duchu chrześcijańskim
          a Stalin i Hitler podnosili swe kwalifikacje także w szkołach kościelnych.
    • Gość: Max Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.06, 10:32
      Bronstein to bylo prawdziwe nazwisko Trockiego, debilu
    • Gość: JA Re: "Molotov Cafe"-to jest skandal i wstyd dla mi IP: 217.98.102.* 22.12.06, 21:33
      Chyba siedzisz w historycznych książkach,no w zasadzie teraz masz lepszy dostęp
      do wiadomości bo jest internet i odnalezienie (tłumaczenia)nazwy Molotova nie
      zajeło ci dużo czasu,jestem pewna że nigdy cie tam nie było!!!!A niech łysi
      zakładają swój klub niech mają miejsce żeby pobawić się pośpiewać nikt im nie
      broni.TY zapewne nie opuszczasz kompa niedalej niż odległość twojej toalety!!A
      propo może napiszesz coś na 22??
      • ravendom A ja ostatnio... 24.12.06, 14:31
        odwiedzilem Molotov Cafe i musze przyznac, ze wcale nie ma sie tak czym
        zachwycac. Moze jak graja tam jakies koncerty to jest fajnie, ale po za tym to
        chyba tylko latwy dostep do wielu dobrych piw jest jakims widocznym atutem. Z
        drugiej strony ; jak ktos zobaczy ze pijesz piwo za wiecej nic 4 zlote to zaraz
        jakis punk poprosi cie o fajke ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka