Dodaj do ulubionych

Szkoła Nr 7 część 62

14.01.07, 21:45
Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:

Fredek
Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Link ak
50-Lecie i inne
www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html
Link DD:
pliki.wm.pl/pdf/go/Olsztyn2.JPG
www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,12105,,5497Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 62 15.01.07, 07:00
      Witam siodemkowiczow!
      :-)
      • Gość: czlowiek Wciaz pada snieg IP: 142.227.41.* 15.01.07, 18:01
        Jest bialo i wciaz pada. Zycze bialego puchu mieszkancom Osiedla Jezioro
        Dlugie.
        • Gość: Teresa Re: Wciaz pada snieg IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.07, 19:26
          Hallo!!! - Te zyczenia wpisalam do czesci 61 - gdzies po srodku i nie wiem czy
          dotarly do Was. Wiec jeszcze raz:
          melduje sie z najserdeczniejszymi
          zyczeniami dla SIODEMKOWICZOW wszystkich rocznikow i specjalne zyczenia dla
          Freda. Badzcie zdrowi i niech humor Was nigdy nie opuszcza. Dosc dlugo
          dyskutowaliscie na temat piwa a co jest z waszymi brzuszkami ????
          Serdeczne gratulacje dla swiezo upieczonego Tatusia.
          Co sie dzieje z rocznikiem 1967 ? Dlaczego nikt nie wchodzi na Forum - od Woj.K.
          wiem, ze sporo ludzi mieszkajacych w Olsztynie wie o istnieniu strony
          internetowej szkoly. Mam nadzieje, ze w roku 2007 bedzie lepiej.

Jak to pieknie musi Olsztyn w bieli wygladac. W tym roku jeszcze u nas nie spadl
          ani jeden bialy platek. Moze tez sie doczekamy. Pamietam czasy jak w Olsztynie
          snieg lezal do pasa a mrozy byly ponizej 20°C - wtedy zamykano szkole nr. 7
          nawet na 2 tygodnie- mielismy duzo frajdy.
          Pozdrawiam
          • Gość: zyby Re: Wciaz pada snieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 23:06
            Biało jest, ale...nie w Olsztynie, tu od listopada nie było ani jednego płatka
            sniegu...
            • ak_7 Re: Wciaz pada snieg 16.01.07, 19:05
              No raczej nie, ale miejscami USA i Canada skąd też gość malduje
            • Gość: czlowiek Re: Wciaz pada snieg IP: *.ns.aliant.net 16.01.07, 19:06
              Zapomnialem napisac, ze nie mieszkam w Olsztynie. U mnie jest bialo, minus 14 i
              pada przez trzeci dzien z rzedu. Z tego co wiem, to w Olsztynie jest plus 5 i
              szansa na deszczyk. Wspolczuje serdecznie i pozdrawiam szczegolnie rocznik
              1961, chociaz nie widze duzej aktywnosci internetowej tamtych rocznikow.
              • ak_7 Re: Wciaz pada snieg 16.01.07, 22:37
                Gość portalu: czlowiek napisał(a):

> Zapomnialem napisac, ze nie mieszkam w Olsztynie. U mnie jest bialo, minus 14 i
                >
                > pada przez trzeci dzien z rzedu.

No tak to też wygląda, że nie Olsztyn a Canada (Halifax?)

Pozdrowienia
                • Gość: mamut Re: Wciaz pada snieg IP: 74.12.150.* 17.01.07, 02:17
                  U nas snieg padal z niedzieli na poniedzialek.. chociaz to sniegiem trudno
                  nazwac.. raczej przypominalo to bardziej granulki lodu.. ale byl i troche
                  utrudnil tu i tam jazde..dzis nie padalo ale zimno cos okolo -10 stopni w
                  Toronto.

czuwaj
          • Gość: Fredek Szkola NR 7 IP: *.neue-westfaelische.de 17.01.07, 15:47
            Teresa dzieki za specjalne zyczenia w moim kierunku.

Temat piwa rozruszyl troche ostatni watek.
            Prawda ze brzuszki od piwa troche urosly.
            Chociaz na czeskiej stronie Urquella (chyba) czytalem kiedys ze jest bardzo
            zdrowe ... i ze do 2 litrow dziennie mozna smialo pic ...(hehe)

Nieoficialna strone akurat troche zaktualizowalem i uzupelnilem ostatnie linki.

home.arcor.de/szkpnr7/
            Zbyszek wstawia duzo aktualnych nowych zdjec na olsztynskie Foto-Forum.
            Zawsze cos fajnego nowego.

Poszperajcie w starych albumach albo kartonach. Moze sie znajda nowe starocie,
            godne upublikowania.

Oczoperowi jeszcze raz gratulacje na urodziny corki.
            • Gość: wskh wicher IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 19.01.07, 19:21
              Najwazniejsze czy z Siodemki nie pozrywalo dachowek!
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.neue-westfaelische.de 19.01.07, 11:46
      Jak tam w Olsztynie? Wieje?

Tutaj wczoraj niezly powialo.
      Droga powrotna z pracy do domu trwala 3,5 godziny zamiast 1 godziny.
      Pociagi zatrzymali na nieokreslony czas i staly dzis rano dalej.
      Moze po poludniu pojada.

Na ulicach polamane drzewa. Rozwalone dachowki.
      Ale wszystko powraca powoli do normy ...
      • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.07, 16:54
        Oj wieje i to bardzo silnie!!!
        • Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.07, 20:28
          U nas też powiało i to dosyć mocno. Na wsi ten wiatr ma inny wymiar w koło pola
          i strasznie gwiżdże jak wieje nie mogłam spać w nocy. Rano nie wybraliśmy się do
          pracy bo strach było jechać samochodem. O 5.00 oglądała wiadomości w telewizji i
          myślałam o Tobie Fredku czy wszystko w porządku. Mam nadzieje że już niedługo
          przestanie wiać, teraz też wieje oczywiście mniej ale zawsze, ale za to jakie
          mam gwiazdy nad domem mówię Wam...
          • Gość: absolwent Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.07, 22:52
            Nad Olsztynem przeszla burza!!!!!z gradobiciem no i zrobilo sie przez pewien
            czas bialo ale dalej wieje.Teraz zaczal padac ponownie deszcz.
            • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.acn.waw.pl 19.01.07, 23:45
              Musi być cudownie. A szyby i dachówki szkoły?
              • Gość: zyby Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 03:30
                co do szkoły nie wiem, ale juz tak nie wieje...
                • Gość: 0czoper Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.olsztyn.net.pl 20.01.07, 14:35
                  Dzięki wszystkim za gratulacje, bardziej należą się rodzącej no ale i ja mam w
                  tym mały udział:)) Odzywam się tak późno bo trafiłem na wicherek, który zmusił
                  mnie do małego postoju:)) Fajny widok, naczepa ciężarówy podnoszona coś na 5-
                  10cm. Jeszcze raz dzięki i miłego dnia.
                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 62 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 14:43
                    Do gory-hop !!!bo spadamy!!
                    • Gość: wskh konkurencja IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 21.01.07, 15:25
                      Hop do gory - to nieuczciwe, aby podskakiwac tylko dla idei.
                      Przed chwila jednak odwiedzilem forum, ktore dopiero co sie pojawilo pod nazwa -
                      w skrocie - SP 15.
                      Cholernie duzo maja absolwenci tejze szkoly do powiedzenia. Operuja jakimis
                      szyframi na dodatek, np. najczesciej wyglada to tak: 1980b, 1998c, 1990 VIIIa
                      itp. No, ale to moze tak na poczatek, pozniej sie rozwina. Wiec siodemkowicze
                      nie badzmy podobni do konkurencji i pogadajmy jak uczono w szkole pelnymi
                      zdaniami. Jak pamietam, pani Gajko najczesciej wymagala aby na przyrodnicze
                      tematy mowic zdaniami pelymi od siebie, a nie odpowiadac jak maszynka na
                      pytania. To byla trudna sztuka, ale czasami udawalo mis ie zlapac 3+, a moze
                      nawet 4-.
                      A czy w gabinecie przyrodniczym zachowal sie jeszae wiecznie zywy homar
                      zawieszony na tylnej scianie?
                      • Gość: Bartek Re: konkurencja IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 16:46
                        Niestety ostatnio widziałem go przed niespełna siedemnastoma laty.
                        W 1990 r. jeszcze wisiał:)
                        Pozdrowienia.
                        • Gość: wskh rak-homar IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 21.01.07, 19:51
                          To jakis znak. Wiemy juz cos. Czekamy na nastepne sygnaly dochodzenia. Czy ktos
                          wie co sie z nim stalo?
                          • Gość: johninm Re: rak-homar IP: *.hsd1.or.comcast.net 22.01.07, 10:30
                            A moze wyladowal u kogos w garnku ?..Hm, takie czasy.
                            • Gość: yo Re: rak-homar IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.07, 16:10
                              U mnie jest w garnku!!!!!!
                              • Gość: wskh Re: rak-homar IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 22.01.07, 20:50
                                Ja bym go wypuscil do jeziora Dlugiego!
                                • Gość: jd Re: rak-homar IP: *.acn.waw.pl 22.01.07, 22:30
                                  Zracam uwagę na tekst niewłaściwie włóżony dziś w wątki już na górze:

Wszem i wobec zapowiadam, ze wróciłam na stare smieci tj. na Przyjaciół (i do
                                  przyjaciół) i żadna siła mnie stąd wiecej nie ruszy i proszę o wykasowanie z
                                  encyklopedii moich powiązań z powiatowym miastem Słupsk (a jeśli się da to i z
                                  życia :-) ) Zenobia Brunszwicka z domu Joanna
    • edico Re: Coś dla Was 23.01.07, 00:12
      www.youtube.com/watch?v=orvpOaOeBvE&mode=related&search=
      • Gość: mamut Re: Coś dla Was IP: 74.12.158.* 23.01.07, 03:55
        Nawet przyjemnie zobaczyc te stare katy... szkoda tylko ze krajobraz taki
        smutny jesienny.

czuwaj
        • Gość: Fredek Re: Coś dla Was IP: *.l.pppool.de 23.01.07, 07:05
          Dlugie niezle ...
          Tylko mi tez wydawalo sie dosc ponure (moze z powodu muzyki ?)

Ale przejazdzka po Olsztynie tez fajna ...

www.youtube.com/watch?v=J_vre-Njzp4&mode=related&search=
          Nowe rondo (Trampa) ... Grunwaldzka ... Kino TPPR ... itd.
          • ak_7 Re: Coś dla Was 24.01.07, 00:20
            Owszem przejażdżka fajna. Przypomina mi jazdę taxi w sierpniu ub. roku z ul.
            Bałtyckiej do Kortowa. Dziwicie się dlaczego? Ja też się troche dziwiłem, a
            potem dobrze bawiłem. Byłem w towarzystwie kolegi nie władającego polską mową,
            więc rozmawialiśmy po niemiecku. Zapowiedziałem panu sałacie żeby nas zawózł do
            Kortowa - chciałem pokazać kumlpowi gdzie studiowałem. Przy okazji zaliczyliśmy
            centrum i kawałek Zatorza. Koleś dostał na koniec 16 złotych (tyle płaciłem 2
            dni wcześniej używając języka ojczystego) z życzeniami owocnego zakupu planu
            miasta. Trochę mu "kopara opadła" jak usłyszał polską mowę i zarzuty, że nie
            pokazał nam stadionu i Michelina więc nawet za bardzo nie protestował. Widać
            stołeczne metody cisnęły się też na Olsztyn.
            A swoją drogą fajny filmik.
            Pozdro
            • Gość: Fredek Re: Coś dla Was IP: *.l.pppool.de 24.01.07, 07:13
              Allan , taksiarz chcial turystom tylko Olsztyn pokazac.
              A taksowka jest napewno tansza niz zoorganizowane przejazdzki autobusowe ...

A co do taksowek w Warszawie.

Lotnisko - Nowy Swiat (chcial 80zl dostal 50zl) Taksowki z Postoju
              Nowy Swiat - Lotnisko (max. 30 zl) Taksowka zamowiona telefonicznie.

A 2,5 godzinny objazd po ciekawych miejscach Warszawy 120 zl.
              (Nawet z wypadem zza miasto (jak to taksiarz powiedzial) bo bylismy na drugiej
              stronie Wisly w Pradze)

W hotelu lezala angielskojezyczna ulotka, ze za autobusowy objazd po Warszawie
              z przewodnikiem , kosztowal by 150 zl za lebka ...

Milego dnia :)
              • Gość: miki Re: Coś dla Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:19
                Zenobia wrocila !!
                na stare smieci !
                troche czasu minelo od Jej ostatniego postu,to traz chyba nadrobi????
                • Gość: mir-mur Re: Zenobia ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:15
                  Naprawde wróciła nonono...
                  To teraz napewno nadrobi swa nieobecnośc ;)
                  • ak_7 Taxi 24.01.07, 18:36
                    Gość portalu: Fredek napisał(a):
                    Allan , taksiarz chcial turystom tylko Olsztyn pokazac.
                    A taksowka jest napewno tansza niz zoorganizowane przejazdzki autobusowe ...

Fredek, jasne ale nie byłem w nastroju na trasę turystyczną. Gdybym tego chciał
                    to bym sam kogoś zaangażował.
                    Jak tam pogodowo? Podła zima znów zaskoczyła drogowców?
                    Pozdrowienia
                    • Gość: wskh Zima IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 24.01.07, 18:59
                      To prawda, ze w Olsztynie pada snieg i jest mroz. A moze jeszcze na sankach z
                      Diabla mozna pozjezdzac?
                      Dajcie znac.
                      • jszaq Re: Zima 24.01.07, 20:46
                        Z żadnej górki Heniu. Śniegu napadało zaledwie 2 no może 3 cm i do tego jakiś taki rzadki lecz jest trochę mrozu ( -6 ). Z powodu wykonywanego zawodu dotychczasowa zima mi odpowiadała.

• jszaq Re: Szkoła Nr 7 część 62 24.01.07, 21:25
      Bardzo goraco pozdrawiam wszysykich siódemkowiczów. Przypadek sprawił że znalazłem to forum i stronę internetową. Przeczytałem wszystko co żeście do tej pory napisali - dziękuję. Jarek Żak.
      • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 62 24.01.07, 22:31
        >W hotelu lezala angielskojezyczna ulotka, ze za autobusowy objazd po Warszawie
        >z przewodnikiem , kosztowal by 150 zl za lebka ...

Jeszcze wzięło mnie na wspomnienia - lepszy numer to jazda Meleksami (nie wiem
        czy się tak dalej nazywają) no w każdym razie elektrycznymi pojazdami z
        przyczepką przez krakowską starówkę. Tempo zbyt duże żeby coś zobaczyć, nie
        mówiąc ofoceniu (nie lunie focić jak japsy - w biegu i przez ramię) mało co
        słychać a opłata podobnie bezsensowna jak za tramwj wodny w Gronningen, tyle że
        drożej. Pomimo tego Kraków mam znów na celowniku - tym razem samolotem, a potem
        Kazimierz itp. - per pedes.
        • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 62 24.01.07, 22:34
          Sorki, ale Cabernet idzie na ortografię :)
          Jak tam sympatycy forum i Olsztyna? Andulka?, Rita? - zaglądacie tu jeszcze?
          Pozdrowienia
      • Gość: wskh Jarek IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 24.01.07, 23:48
        To sie musiales naczytac!!!
        A tak w ogole, to w koncu ktos sie pojawil z mojej klasy! No i co sie stalo z
        nasza klasa? Gdzie sa Ci wszyscy moi przyjaciele?
        • zbyszek07 Re: Jarek 25.01.07, 06:59
          a z mojej klasy nikt do tej pory tu nie trafil...
          szkoda...
          Snieg nadciaga,
          ale jeszcze nie napadalo.
          Jeziora rozbujane,
          lodu tez nie ma.
        • jszaq Re: Jarek 25.01.07, 14:19
          Cześć.
          Oj naczytałem się - jest tego trochę!
          Kontakt mam z Andrzejem Mieczkowskim tylko dlatego że nasze dzeci chodzą do tego samego klubu sportowego (OKS Olsztyn-kajakarstwo). Od Andrzeja dowiedziałem się ze Andrzej Romaniewicz i Leszek Pompecki trzymaja się razem z racji wykonywanego zawodu. Co do innych naszych koleżanek i kolegów postaram się jak najwięcej dowiedzieć i zaprosić na forum.
          A w Olsztynie świeci słońce, -6stC, śniegu ledwoledwo.

• Gość: wskh emeryci IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 25.01.07, 18:21
            Andrzej i Leszek, to chyba juz emeryci, bo w tym zawodzie mozna wczesniej.
            • Gość: Teresa Re: emeryci IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.07, 19:10
              Wyslalam Fredowi 3 zdjecia rocznika 64/65 - moze jakis emerycik sie rozpozna.
              Absolwenci tego rocznika musza miec ok. 56 lat. Miedzy innymi chodzili do tej
              klasy Anna Radziwinowicz, Irka Jaworska, Jola Kaim, Marysia Napora i Ewa
              Stachurska - mozna je na zdjeciach rozponac.Ciao
              • Gość: Fredek Re: emeryci IP: *.l.pppool.de 25.01.07, 21:02
                Zdjecia doszly. Postaram sie jutro je wstawic na strone :)
                • Gość: Fredek Zdjecia od Teresy IP: *.neue-westfaelische.de 26.01.07, 11:36
                  Teresa przeslala mi wczoraj 3 "nowe" zdjecia ...
                  ...
                  Tym razem przesylam Ci trzy zdjecia od mojej najstarszej siostry Ewy
                  Stachurskiej ktora ukonczyla siodemke w roku 1964/1965.
                  1. zdjecie bylo robione w klasie 3. W srodkowej pierwszej lawce siedzi Marysia
                  Napora- Mama jej byla nauczycielka w siödemce.
                  2. zdjecie to wycieczka do Torunia w roku 1961
                  3. zdjecie robione przed slawnymi schodami prowadzacymi na boisko szkolne. Od
                  lewej stoja Ewa Stachurska, Irena Jaworska, Jola Kaim i Anna Radziwinowicz -
                  siostra Wacka ktöry chodzil do mojej klasy (67/68).
                  Ja mysle ze Iwona Orlowska moze sobie ktöras z tych dziwczyn przypomni. Ona tez
                  jest jedyna osoba, ktora ja bez problemu poznalam na zdjeciu.
                  No to byloby narazie wszystko
                  ...
                  szkpnr7.fasthoster.de/Teresa_2/index.html
                  • lustroo Re: Zdjecia od Teresy 26.01.07, 13:31
                    Ja też jestem symapatyk, a może sympatyczna ;) :)
                    I czasem zagladam choć rzadko. Andulka jest zarobiona po "pachi" :)
                    • Gość: jd Re: Zdjecia od Teresy IP: *.acn.waw.pl 26.01.07, 13:49
                      Ależ świetne zdjęcia. Ja w pełni identyfikuję Jaworską i Jolę Kaim, a resztę
                      (szczególnie dziewczęta) pamiętam przynajmniej z widzenia.
                      • Gość: wskh fot IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 26.01.07, 18:37
                        Piekne zdjecia, piekne dziewczyny! No i extra chlopaki w tych
                        czapkach "oprychowkach".
                        • Gość: LP Re: fot IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.07, 22:07
                          1
                          • miki-3 Re: śnieg pada.... 27.01.07, 10:30
                            śnieg napadał w nocy,słońce,mrozik.....
                            jakby tak jeszcze trochę popadało,moglibyśmy zrobic zawody oldboyów w zjezdzie
                            na sankach z saneczkowej....jak ktos nie dyga....
                            wrazie co sanek mam kilka sztuk
                            • Gość: wskh Re: śnieg pada.... IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 27.01.07, 18:05
                              Ekstra pomysl! Ja sie zapisuje! Jak snieg sie utrzyma to bede w Olsztynie 7
                              kwietnia.
                              • Gość: DD Re: śnieg pada.... IP: 62.29.133.* 28.01.07, 11:54
                                Świetny pomysł !
                                Już się zapisuję i masuję kość ogonową.
                                • Gość: wskh Re: śnieg pada.... IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 28.01.07, 12:20
                                  Ja szukam jakiejs poduszeczki, zeby smignac na sledzia. Zjazd kuligiem tez
                                  bylby ekscytujacy!
                                  • Gość: LP Re: śnieg pada.... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.07, 16:17
                                    Czesc u nas sniegu juz prawie nie ma.Fredek czy juz spakowales walizke.

Od kilku dni Serwuje z DSL-lem 6000. tylko moj PC nie moze tej szybkosci przetrawic,
                                    • Gość: Fredek Re: śnieg pada.... IP: *.l.pppool.de 29.01.07, 07:00
                                      Torbe podrozna bede pakowal za tydzien ...
                                      Narazie tydzien pracy :)

Pozdrowienia
                                      • Gość: DD Re: śnieg pada.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:55
                                        Dobra wiadomość:
                                        Nie tylko my byliśmy rewelacyjnymi uczniami i mieliśmy szczęście do super
                                        nauczycieli. Podaje link do wyników jakie aktualnie osiągają uczniowie SP 7:
                                        scholaris.pl/cke.jsp?id=193596_sp
                                        • Gość: wskh Na siodemke IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 29.01.07, 20:21
                                          Tak trzymac! Brawo Nasza Siodemko!!!
                                          • zbyszek07 Re: Na siodemke 30.01.07, 06:54
                                            Brawo!!!
                                            • Gość: Z Re: Na siodemke IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.07, 11:08
                                              Nie macie specjalnie czym sie chwalic bo widzialem duzo lepsze wyniki
                                              podstawowek.
                                              • Gość: ryba696 Re: Na siodemke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:17
                                                No i co z tego Nasza 7 i tak jest najlepsza, co widać po ludzich którzy przez tyle lat tu sie pojawiają. Pozdrawiam wszystkich Naszych.
                                                • Gość: Z Re: Na siodemke IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.07, 16:49
                                                  Hahahaha-jak zadzieraja nosa.....
                                                  • Gość: mamut Re: Na siodemke IP: *.dsl.bell.ca 31.01.07, 00:25
                                                    To nie to..szkola to nie wszystko. ja ogolnie uwarzam ze wiekszosc Olsztyniakow
                                                    to inteligetni ludzie.. a dzieci no coz cos rodzice pociechom przeciez przekaza.

czuwaj
              • Gość: Bozenna Re: emeryci IP: *.ols.vectranet.pl 31.01.07, 17:07
                Teresko to nie jest Jola Kaim a Ania jej młodsza siostra. Niedługo i ja może
                dośle zdjęcia muszę poszperać w zdięciach
                • Gość: jd Re: emeryci IP: *.acn.waw.pl 31.01.07, 20:50
                  Mnie się wydaje, że to Jola.
                  • Gość: siodemkowicz Re: emeryci IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.07, 22:09
                    Ja tez bym obstawal ze to jest Jola.
                    • johninm Re: emeryci 01.02.07, 08:47
                      A ja poznaje p.Dziankowska, mame Jacka ( "Dziany" ) naszego znajomego
                      Alan..Danek, tak?
                      Przewinelo sie nazwisko Radziwinowicz ( Ela ?) ..czy jej brat - Waclaw jest
                      dziennikarzem/reporterem "Gazety Wyborczej ? Kiedys czytalem ciekawy artykol
                      Waclawa R..o Bialorusi . Ciekawy jestem czy to jest ta sama osoba.

Koledzy z Niemiec, alez Wasz DAX "skacze" dzisiaj.
                      • Gość: Bozenna Re: emeryci IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.07, 11:07
                        A ja stoję przy swoim , ze to Anka chodziłam z nią do jednej klasy,
                        pytałam Krzyska brata ich, to potwierdził że Jolka zawsze była blondynka z
                        włosami do ramion a Anka ciemną z pięknymi długimi włosami charakterystyczny jej
                        koński ogon.
                        Życzę miłego dnia
                        • Gość: jd Re: emeryci IP: 193.0.64.* 01.02.07, 11:45
                          No właśnie - to pasuje do zdjęcia i do Joli, która też używała końskiego ogona.
                          • Gość: DD Re: emeryci IP: 62.29.133.* 01.02.07, 13:49
                            johninm - masz racje z Radziwinowiczem - to ta sama osoba.
                            • ak_7 Hurrra 01.02.07, 23:08
                              No i dzisiaj wygraliśmy w ręczną, i to dwa razy!
                              • zbyszek07 Re: Hurrra 02.02.07, 06:55
                                Mile...
                                ogladales?
                              • Gość: Fredek Re: Hurrra IP: *.l.pppool.de 02.02.07, 07:00
                                No wlasnie ...
                                Ogladales ? Ja tez. Do tej pory nie przepadalem za "szczypiorniakiem" ale
                                naprawde byla niezla "action" ...

Allan a kto wygra w niedziele ?
                                Nasi albo wasi ?

Schalke albo Werder ?

Bede live w Bremen na stadionie.

A "szyczypiorniaka" trzeba bedzie nagrac.
                                • Gość: miki Re: Hurrra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:35
                                  w niedz finał chyba o 17???
                                  to może w samo południe na saneczkowej??
                                  jak nie bedzie roztopów.
                                  ja bedę.
                                  jak ktos sie wstydzi,niech zabierze dziecko...swoje lub sasiadki....
                                • ak_7 Re: Hurrra 02.02.07, 10:51
                                  > No wlasnie ...
                                  > Ogladales ? Ja tez. Do tej pory nie przepadalem za "szczypiorniakiem" ale
                                  > naprawde byla niezla "action" ...
                                  >
                                  Ja teżoglądam nie często, chociaż był 7-ce okres, że graliśmy na każdym WF-ie
                                  (tego asfaltu nie zapomnę). Zwykle stałem na bramce. Było trochę siniaków i
                                  pokrwawionych kolan i łokci. Potem była już prawie tylko siatkówka i tak mi
                                  zostało do dzisiaj - jak tylko mam czas, gram w drużynie firmy.

> Allan a kto wygra w niedziele ?
                                  > Nasi albo wasi ?
                                  >
                                  Fredek, muszą wygrać nasi - innej opcji nie ma :)
                                  Mieszkam 3 km od stadionu - masz chwile czasu? - zapraszam. Zjazd z A1 na
                                  Bremen-Arsten, ok 1,5 km z grubsza biorąc w stronę stadionu. Auto możesz
                                  zostawić u nas. 20 Min. na piechotę i jesteś na stadionie, zamiast stać w
                                  korkach. Tobiasz też idzie na mecz. Dla mnie nie wystarczyło biletów :(
                                  Daj znać na maila czy to możliwe, czy jesteś inaczej związany układami.
                                  Pozdrowienia.
                                  • Gość: Fredek Re: Hurrra IP: *.neue-westfaelische.de 02.02.07, 11:15
                                    W takim razie sie spotkamy chyba w niedziele :)

Napisze ci na maila.

Pozdrowienia
                                    • Gość: ak Re: Hurrra IP: *.l.pppool.de 02.02.07, 11:50
                                      Fredek, tylko na priva... Mam dzisiaj urlop :)
                      • Gość: Teresa Re: emeryci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.07, 12:14
                        Wacek Radziwinowicz chodzil ze mna do klasy. Byl b. dobrym uczniem i bardzo
                        kolezenskim. Siostra jego to Anka. Ale czy on jest tym dziennikarzem o ktorego
                        pytasz niestety nie wiem ale przypuszczam ze tak.

Dosc Forsy stracilismy juz na tej podlej gieldzie!!!
                • Gość: Teresa Re: emeryci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.07, 12:07
                  hallo Bozenna - nawet na drugie tez mam Bozenna, zawsze myslalam ze to pomylka
                  w druku. Co do Joli Kaim to pytalam ponownie moja siostre. Ona jest 100% pewna
                  ze to Jola. Chodzily zreszta do jednej klasy. Pozdrawiam i czekam na zdjecia
                  • Gość: wskh reczna IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 02.02.07, 19:29
                    A kto z Was gral w recvza w reprezentacji Siodemki? Okolo 1968-73 Siodemka byla
                    mocna w reke. Pamietam kilka meczy np z 14 czy 11-stka.
                    • Gość: Bozenna Re: reczna IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.07, 20:39
                      mysmy graly w reczna w latach 63-66 i bylysmy nie do pokonania
                      na bramce stala wtedy Bozena F a ja z Marysia J w ataku "piekne czasy" z 14 po
                      meczu wygranym przez nas, byla bitwa i tez wyszlysmy zwyciesko 14 wtedy odnas
                      dostala dwa razy
                      • Gość: jd Re: reczna IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 22:51
                        Raz jeszcze dokładnie przyjrzałem się dyskutowanemu zdjęciu i jestem mocno
                        pewien, że to Jola Kaim. Przyjaźniłem się z Krzyśkiem Kaimem, bywałem u nich, i
                        nie mogę raczej mylić się co do tego, która jego siostra jest która. Tym
                        bardziej, że obydwie bardzo ładne, ale każda na swój niepowtarzalny sposób.

Piłka ręczna jest dość raczej nudna i okropna, ale obecnie jest oczywiście
                        inaczej, jest pasjonująca i pociągająca nadzwyczaj.
                        Ja z piłki ręcznej najbardziej lubię bramki, bo to tych bramek powszechnie
                        zawsze się używało do piłki nożnej. Normalne bramki do piłki nożnej
                        uniemożliwiłyby przecież normalny podwórkowo-szkolno-boiskowy rozwój piłki
                        nożnej.
                        • Gość: Fredek Re: reczna IP: *.l.pppool.de 02.02.07, 23:47
                          Swieta prawda ...

Janusz ...

Beda 2 spotkania na szczycie ...

W niedziele spotkam Allana w Bremen.
                          A w poniedzialek spotkam LP w Karlsruhe.

Sprawozdania beda dopiero w czwartek ... po sluzbowo-prywatnych "wojazach" :)
                          • johninm Re: reczna 03.02.07, 05:07
                            A ja stalem pare razy na bramce broniac dla naszej "jedynej " Siodemki w latach
                            sidemdziesiatych. Pamietam mecze z naszym arcy-rywalem - 14tka. To
                            byla "stresowka", i jeszcze mozna bylo "zarobic w pape " gdyz "obce terytorium".

Gieldy na calym swiecie sa przedmiotem manipulacji, przeplywu roznego rodzju
                            informacji, czy "wewnetrznych" gier - prowadzoncych na ogol przez duze
                            instytucje finansowe ( banki, fundusze ). Individualny investor, jezeli nie ma
                            duzo doswiadczenia lub odpowiednego zaplecza technicznego, znajduje sie w polu
                            duzego ryzyka finansowego. Ja akcjami rowiez sie nie zajmuje. Istnieja bardziej
                            lukratywne instrumenty investycjii finansowych przy bardziej kontrolowanym
                            ryzyku.
                            • Gość: wskh Re: reczna IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 03.02.07, 11:50
                              W takim razie proponuje pilke reczna przyjac jako sport narodowy Naszej
                              Siodemki. A skora w tego tak zwanego szczypiorniaka gra sie w siedem osob,
                              nazwe tej gry nalezy zmienic na: - Siodemka!
                              • Gość: DD Re: reczna IP: 62.29.133.* 03.02.07, 12:24
                                Co do niedzielenego zjazdu z toru saneczkowego-to uznajmy że są roztopy i
                                odwleczmy na lepsze warunki
                                • Gość: jd Re: reczna IP: *.acn.waw.pl 03.02.07, 15:41
                                  Ta siedmioosobowa drużyna piłkarsko-ręczna rzeczywiście nie pozwala nam nie
                                  kochać piłki ręcznej. Zwiększyć też powinna naszą sympatię do bezlitośnie
                                  ogrywanej 14-tki: w końcu 14 to w normalniejszej terminologii 2 razy 7.
    • Gość: Fredek Nowe zdjecia ... IP: *.t.pppool.de 03.02.07, 17:03
      Mir-mur przeslal kilka "nowych" zdjec.

Zdjecia pasuja do aktualnych dyskusji, bo dokumentuja sportowa przeszlosc naszej
      szkoly.

szkpnr7.fasthoster.de/Mir-mur_15/index.html
      Pozdrowienia
      • Gość: DD Re: Nowe zdjecia ... IP: 62.29.133.* 03.02.07, 23:55
        na zdjęciu nr 14 połowa dziewcząt to moja klasa:
        stoją od lewej: Ela Skiberska (córka pani Woźnej), Magda Oszczakiewicz, nie
        jestem pewien czy następna osoba to nie p. Pawłowska ?, fajna dziewczyna ale
        imienia i nazwiska nie pamiętam (zacynało się na K...), Ewa Tołścik. Kuca
        pierwsza z prawej Małgosia Łukaszewicz. Dziewczyny były wysportowane, niektóre
        sport uprawiają do dzisiaj !!!
        • Gość: sodemkowicz Re: Nowe zdjecia ... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.07, 08:36
          Na zdjeciu nr 12:stoja min.Jablonska M.,Mlotek J.,Fatyga(nie pamietam imienia)
          jeszcze poznaje dwie dziewczyny ale nie moge sobie przypomniec nazwisk
          (przykucniete).A tak w ogole zdjecia sa ok.Pozdrawiam wszystkich z SP7.
          • johninm Re: Nowe zdjecia ... 04.02.07, 10:58
            Danny Boy, na zdjeciu nr 14 to chyba jest Maria/Marzena(?) Karczewska, ona
            mieszkala niedaleko Malgosi Lukaszewicz - obie zreszta byly milymi osobami. Z
            numerem 6 to chyba Ela ( nazwiska nie pamietam..wyemigrowala z rodzina
            do ..wtedy, RFN ).
            Magda Oszczakiewicz, hm ,, atrakcylna byla to osoba. A tak na marginesie
            Danek, co sie dzieje z naszymi kolezankami ?

A koledzy z Niemiec za kim kibicuja ?

Tutaj oczywiscie nikt nie wie co to pilka reczna - no moze przesadzilem - ale
            nie jest to popularny sport na szkolnych "WF"-ach.
            • Gość: WSKH Re: Nowe zdjecia ... IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 04.02.07, 11:27
              W ktorym roku otwarto boisko?
              • Gość: Iwona Re: Nowe zdjecia ... IP: *.ols.vectranet.pl 04.02.07, 14:35
                Zdjęcie 12 na dole z prawej strony Gowkielewicz B. Pozdarawiam Iwona
                • Gość: Iwona Re: Nowe zdjecia ... IP: *.ols.vectranet.pl 04.02.07, 14:40
                  zdjęcie 14 2 z lewej Kaczorowska L. 3 z lewej Pczman.
                  • Gość: Teresa Re: Nowe zdjecia ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 16:19
                    Ale fantastyczne zdjecia. Nawet ja jeszcze rozpoznaje cala game uczniow. Zdj. 12
                    -Bozena Fatyga i Barbara Gowkielewicz obydwie Rocznik 67/68. Zdj. 14 Marzenna
                    Karczewska (3) i Malgorzata Lukaszewicz (5) - obydwie mieszkaly w naszym
                    sasiedztwie na os. Podlesie. Zdj.15 w okularach - moja siostra Jadwiga Stachurska,
                    stoi druga od lewej Malgosia Lukaszewicz. Na zdj. 16 znowu w okularach siostra
                    Jadwiga - czesto Gucia nazywana. A najlepsze bo na zdj. 19 moj brat Artur - z
                    tym szerokim pasem - blondynek stoi pierwszy od prawej. Artur byl tylko pare lat
                    uczniem sp7 - teraz mieszka z rodzina w Essen.
                    Dzieki za wspaniale wspomnienia. Pozdrawiam Wszystkich no i ide kobicowac za PL
                    w pilce recznej.
                    • Gość: Halina Re: Nowe zdjecia ... IP: 80.48.148.* 04.02.07, 19:51
                      zdjęcie nr.12 Lucyna Nosowicz, Marysia Jabłonska, Bożena Fatyga, Jola Młotek,w
                      dolnym rzędzie Bożena Majchrzak, Grażyna Caruk, Basia Gowkielewicz.
                      Pozdrowienia dla wszystkich siodemkowiczów
                      • halinaa7 Re: Nowe zdjecia ... 04.02.07, 21:04
                        Pozdrowienia
                      • ak_7 Re: Nowe zdjecia ... 04.02.07, 21:16
                        Zdjecie nr. 14 - Na dole od lewej Ela Chludzińska, Ala Kaczorowska, Irka Poszman
                        Zjecie nr. 16 - NR5 Małgosia Łukaszewicz, NR4 Ela Chludzińska, NR2 Renata Olędzka
            • ak_7 Re: Nowe zdjecia ... 04.02.07, 21:23
              No cóż, Niemcy wygrali w ręczną. Sądziowie gwizdali trochę dziwnie, ale prwdę
              mówiąc, żal było patrzeć na pasywną grę Polski, podawanie sobie piłki bez końca
              bez wypracowania pozycji do ataku. Bez tego nie wygra się meczu, nawet kiedy się
              bardzo chce. Poza tym dzień był taki sobie - Gazprom (sorry Schalke) wygrał z
              Werderem, ale Brema grała tak, jak Poska w ręczną - nieskutecznie. No cóż, jutro
              też jest dzień...
              Pozdrowienia
              • Gość: Jurek Re: Nowe zdjecia ... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.07, 23:16
                Zdjecia fantastyczne.Co prawda jestem rocznkiem starszym ale dziewczyny ze
                zdjecia nr12 rozpoznalem.Czesto spotykalismy sie przelotem na swojej osiedlowej
                ulicy lub na szkolnych przerwach.Rowniez p.Pawlowska zostala rozpoznana.Troche
                gorzej z chlopakami idzie rozpoznanie ale jak sie kilkakrotnie popatrzy to cos
                sie zapewne przypomni.Poprzednie fotki nadeslane tez nie byly trudne do
                rozpoznania(szczegolnie dziewczyny)no i p.Dziankowska.Co do J.Kaim- to ja tez
                bym sie trzymal ze to jest ona.
                Oczywiscie czekamy na kolejne byc moze zdjecia z naszej SP7.
                Wracajac do meczu finalowego MS w pilce recznej to jest pewien niedosyt ze nie
                mamy zlota ale i tak doszli wysoko.
                Pozdrowienia dla wszystkich siodemkowiczow.
              • Gość: Fredek Re: Nowe zdjecia ... IP: *.l.pppool.de 04.02.07, 23:17
                No wlasnie Allan ... nasi wygrali dzisiaj 2 razy :)

Schalke wygralo przeciw Bremen.
                A potomkowie Krzyzakow wygrali przeciw sasiadowi zza Odry.

Przyznaje sie bez bicia , ze jako potomek Krzyzakow tym samym kibicuje ...

Koncze czesc 62 i zaczynam zaraz 63

PS: Allan i wielkie dzieki za wasza goscinnosc w Bremie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka