angrusz2 20.02.07, 17:26 Czy niskie emerytury są skutkiem głównie niskich zarobków i krótkiego stażu pracy czy jakiejś niesprecyzowanej , niezależnej od pracownika siły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edico Re: Emerytury - nadzieją dla głupoli 21.02.07, 05:07 Emeryturybsą obiecaną na zasadzie życie poazagrobowego i nic więcej. Zacznij się starać o enerytutr ę, to zobaczysz, co warte były obowiązkowe składki z poborów nas dobudowę stolicy, budowę Nowej Huty czy tysiąca szkół ns tysiąśc lecie. Z moich poborów wybudowqano szereg firm, któreb obecnie zostały sprywatyzowane. Co ja z tego mam - to jesdt hsdsło IV RP. Niestety, nie jertem właściciekem dawnedo ODT Dom Dziecka w Warszaweiw, choć warto byb było uchylić ieco rąbkas tej tajemnicy!!! Mam liczyć na dalsze obiecane? A co jest z firamami mającymi gwarantować moją emeryutre? Ne ma juź tych frm i nie ma mojej emertury??? Oto czym stoi IV RP!!! Pozweolę sobie zamilczećna temat wiązek, kóre jej ślę!!! Jeśli mijasz się z prawdą, to przynajmniej się jej ukłoń. (Karol Kord) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpwoiedź dla edic Re: Emerytury - nadzieją dla głupoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury - nadzieją dla głupoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:27 Odpowiedź dla edico : Masz częściowo rację . Taka prywatyzacja - ale pracownicy prywatyzowanych zakładów podostawali całkiem spore sumki. Ciebie ominęło ale i mnie też , taki los. Nie jestem z tego zadowolony. Ale wiedz , że te budynki nie zginęły a posłuzyły państwu Polskiemu ro realizacji swoich celów np załatac dziurę w budżecie bo trzeba było doplacac do ZUS , do lekó itp . I ten sposób okrężną droga mogły trafic i do ciebie i do mnie . Ale w nieskończoność nie można się zadłużać . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:59 Taka niemrawa dyskusja , czy wszyscy wyjechali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Emerytury IP: 88.156.63.* 23.02.07, 08:42 ale się wysiliłeś,co tu pisać,większość ludzi ma za niskie emerytury,przecież juz się zaczynaja wiece protestacyjne,zaluję,ze nie wiedzialam wcześniej,ze w Olsztynie będzie taka manifestacja,też chce wyrazić swoje niezadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: Emerytury 23.02.07, 11:16 Do Hanki : Ale odpowiedz na pytanie. Bo to że mają za niskie jest skutkiem ich niskich zarobków i płaconych składek i krótkiego stazu pracy . każdy buduje swoją przyszłość i odpowiada za przeszłość. Pozdrawiam bardziej merytorycznie , zachęcam Odpowiedz Link Zgłoś
persona10 Na forum opolskim angrusz prosi o jalmużnę 23.02.07, 14:22 Angrusz za wszelką cenę chce wygrać następne wybory! Angrusz "przeputał" wybory samorządowe w Częstochowie i truje na wszystkich forach, zaśmieca je swoimi chorymi twierdzeniami. Zarzuca emerytom, że: 1. niezasłużenie pobierają emeryturę, 2. domagają się coraz to większych pieniędzy, 3. narzekają na głodowe emerytury, 4. "przeżerają" (w cudzysłowie są określenia angrusza) pieniądze podatników. Sam angrusz, występujący pod różnymi nickami (angrusz2, poraj1, więcejmiłości) nie może być zatrudniony w szkole, bo nie ma odpowiednich kwalifikacji, skarży się senatorowi Ryszce na swą dolę i prosi o interwencję, zob.: www.senat.gov.pl/k6/dok/diar/26/2606b.htm narzeka na małą nauczycielską pensję. Czyżby chciał za paręnaście latek otrzymywać wysoką emeryturę i narażać obecne młode pokolenie na spłacanie długów? (według jego mniemania). A może to sposób na wygranie następnych wyborów samorządowych, bo ostatnie przegrał? A brak kasy spowodował, że nie dostał się do Europarlamentu? I dlatego taki zgorzkniały? zob.: www.sd.org.pl/bb/search.php?search_id=1090734844&start=30 Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Persona 10 - esbeckie metody 24.02.07, 14:31 Odpwoedź dla : persona 10 . Spore dossier zebrałeś , teczka jak w SB . Pracowałeś tam - bo masz ich metody dyskutowania. Ale mnie to nie przestraszy - przywykłem . Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Persona 10 - esbeckie metody 27.02.07, 11:21 Czy ktoś wie ,ile kosztuje obsługa emerytów ? te nowoczesne biurowce , wysokie uposażenia biurokratów , słuzbowe limuzyny etc. My dostajemy ochłapy ......... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: Persona 10 - esbeckie metody 27.02.07, 21:34 Może i sporo ale nie twierdź , że to tak duzy udział ma administracja .To może byc kilka procent max 10 A w kasie i tak dziura bo co rok a w tym 24 mld zł doplaca się z budżetu panstwa cczyli z naszych wszystkich podatków a nie ze składek. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Persona 10 - esbeckie metody 27.02.07, 23:24 ????????????? bredzisz człowieku :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Persona 10 - esbeckie metody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:50 A tak konkretnie i na temat czy to już przekracza twoje mozliwości . Czy tylko potrafisz zwalczac dyskutanta ? i Tylko to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Czy coś bardziej konkretnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:41 Mało tej merytorycznej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Emerytury IP: 88.156.63.* 23.02.07, 18:03 Tak-kiedyś mialam za niskie zarobki i dlatego mam niską emeryturę ale kiedy się przepracowalo ponad 30 lat jednocześnie wychowując dzieci to naprawdę zasłużyło sie chyba na więcej a nie emerytura wystarcza tylko prawie na opłaty a reszta to już niepotrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Emerytury 23.02.07, 21:38 Hanka dobrze mowi, dac jej wodki!!!! :-))))))))))))) Za komuny wszyscy uczciwie pracowali wiec teraz należą się im godne emeryturki!!! Trzeba koniecznie podnieść składki dla czynnych zawodowo, trzeba jeszcze bardziej zadłużyć ZUS (spłacą to nasze praprapraprawnuki o ile ZUS nie padnie) aby Hanka miała na chleb, a wówczas wszyscy spieprza na zachód. I o to przecież chodzi. Jak to jest ze socjalizm robi ludziom z mózgu totalna papkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Emerytury IP: 88.156.63.* 24.02.07, 09:26 Jak przepracujesz tylko 30 lat to wtedy będę mogla z tobą rozmawiać o emeryturze.No,może jeszcze w tzw.międzyczasie wychowaj na porządnych ludzi swoje dzieci/najlepiej więcej niż jedno/.Teraz jesteś za mlody,żeby rozmawiać o emeryturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:21 Kto słuchał dzisiaj dyskusji sejmowej i informacji rządowej o emeryturach i ZUS- ie to z pewnością przyzna mi rację . Ale sa tez i durnie , którzy ze złą wolą wypisują tu durnoty ci niech zamkną się pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś