matka2 30.06.04, 20:42 Szukam dobrego lekarza homeopaty w Ełku. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankajrt Re: HOMEOPATIA 01.07.04, 22:23 Witam. O ile mi wiadomo to w Ełku jest 2 lekarzy homeopatów. Dr Kropiwnicka i jest ejszcze jakaś pani dr z Bialegostoku. Ja osobiście nie byłam nigdy u tej pani dr z Białego. Wiem jedynie, że przyjmuje na książeczki. Pozdrówka, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 02.07.04, 07:12 ankajrt napisała: > Witam. > O ile mi wiadomo to w Ełku jest 2 lekarzy homeopatów. Dr Kropiwnicka i jest ejs > zcze jakaś pani dr z Bialegostoku. Ja osobiście nie byłam nigdy u tej pani dr z > Białego. Wiem jedynie, że przyjmuje na książeczki. > > Pozdrówka, Anka Kropiwnickiej nie polecam , natomiast tajemnicza "pani dr z Białegostoku" to oczywiście rodowita ełczanka Urszula Kucharska , która jest dr nie tylko z zawodu ale ma taki tytuł naukowy. Fakt wróciła do Ełku po doktoracie w Białym. To bardzo ciepła i symaptyczna osoba z którą warto se spotkac dla porataowania zdrowia. Odnaleźć ja można w szpitalu na Barankach gdzie jest ordynatorem rehabilitacji i tam też przyjmuje pacjentów. Zdrowia życzę manio Odpowiedz Link Zgłoś
ankajrt Re: HOMEOPATIA 02.07.04, 23:20 manio15 > > Kropiwnickiej nie polecam , natomiast tajemnicza "pani dr z Białegostoku" to > oczywiście rodowita ełczanka Urszula Kucharska , która jest dr nie tylko z > zawodu ale ma taki tytuł naukowy. Fakt wróciła do Ełku po doktoracie w Białym. > To bardzo ciepła i symaptyczna osoba z którą warto se spotkac dla porataowania > zdrowia. Odnaleźć ja można w szpitalu na Barankach gdzie jest ordynatorem > rehabilitacji i tam też przyjmuje pacjentów. > Zdrowia życzę > manio Wydaje mi się, że moja pani dr z Bialego to jeszcze inna osoba :) Popytam i powiem... Ta pani (z Bialego) to dojeżdza... - tak slyszłam. Pozdrówka, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
edytas1 Re: HOMEOPATIA 03.07.04, 18:50 SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC, BYŁABYM JESZCZE WDZIĘCZNA ZA DOKŁADNIEJSZE NAMIARY, NP DO PANI ORDYNATOR GDZIE DZWONIĆ? WĄTPIE CZY UMAWIA NA ODDZIALE. POZDROWIENIA EDYTA Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 04.07.04, 22:01 edytas1 napisała: > SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC, BYŁABYM JESZCZE WDZIĘCZNA ZA DOKŁADNIEJSZE NAMIARY, > NP DO PANI ORDYNATOR GDZIE DZWONIĆ? WĄTPIE CZY UMAWIA NA ODDZIALE. > POZDROWIENIA EDYTA p. dr przyjmuje w gabinecie przy ul Kolejowej ( to na Szybie dawny "Bar Leśny"), a mieszka w pobliżu - zadzwoń do domu aby sie umówić. No i nie zdziw się faktem że porusza sie na wózku. zapewniam że to osoba wybitna pod każdym względem, z dużym doświadczeniem klinicznym i kontaktami z przodującymi w kraju (i nie tylko) ośrodkami. Jeśli czegoś nie jest pewna to mówi i nie udaje wszechwiedzącego szmana , konsultuje swoje decyzje bo często leczenie wybiega poza homeopatię , czym wzbudza moje zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytas1 Re: HOMEOPATIA 03.07.04, 18:52 JESZCZE JEDNO PYTANIE, BO INTERESUJE MNIE WSZYSTKO. MAM DZIECKO W STANIE PRZEDOPERACYJNYM, DLATEGO MUSZĘ DOBRZE WYBRAĆ. JAKIE SĄ ZASTRZEŻENIA DO KROPIWNICKIEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 04.07.04, 22:05 edytas1 napisała: > JESZCZE JEDNO PYTANIE, BO INTERESUJE MNIE WSZYSTKO. MAM DZIECKO W STANIE > PRZEDOPERACYJNYM, DLATEGO MUSZĘ DOBRZE WYBRAĆ. JAKIE SĄ ZASTRZEŻENIA DO > KROPIWNICKIEJ? żadne , poza tym że lubię być uprzejmie obsłuzony przez lekarza z dużym doświadczeniem nabytym nie tylko w prowincjonalnej przychodni. reszta niech pozostanie milczeniem . jeszcze raz zdróweczka zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
matka2 Re: HOMEOPATIA 05.07.04, 13:46 Serdecznie dziękuję za informacje. Interesuje mnie jeszcze, jaki typ leczenia pani doktor preferuje? Leczy kompleksami czy lekami konstytucjonalnymi? Moze wiesz? To ważne. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 06:46 matka2 napisała: > Serdecznie dziękuję za informacje. Interesuje mnie jeszcze, jaki typ leczenia > pani doktor preferuje? Leczy kompleksami czy lekami konstytucjonalnymi? Moze > wiesz? To ważne. > Pozdrowienia. nie , o tym to juz pogadaj z lekarzem ...to zbyt daleko ( jak dla mnie) idące szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 09:28 manio15 napisał: > żadne , poza tym że lubię być uprzejmie obsłuzony przez lekarza z dużym > doświadczeniem nabytym nie tylko w prowincjonalnej przychodni. reszta niech > pozostanie milczeniem . > jeszcze raz zdróweczka zyczę Myslalam ze gorszej prowincji niz Szyba nie ma. Ciekawe czemu tak slawna lekarka z doktoratem praktykuje na Szybie? gabi Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 14:12 Wiecznie się dziwisz. Na Szybie otwarto prywatną przychodnię lekarską w której przyjmują m. in. lekarze którzy pracowali lub nadal pracują w Ełckim szpitalu wojskowym. A położenie gabinetu nie ma nic do rzeczy. A lekarzy z tytułami naukowymi jest w Ełku coraz więcej. Teraz osiedle Baranki i Szyba to kilkanaście tys. mieszkańców. a nie dawna Szyba, którą pamiętasz sprzed wyjazdu do krainy wiecznej szczęśliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 14:25 > Ciekawe czemu tak slawna lekarka z doktoratem praktykuje na Szybie? Sugerujesz, ze to jej zawodowa porazka? Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
matka2 Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 18:39 Kochani! A może by tak więcej konkretów, a nie uszczypliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwuzel Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 19:01 Witam. Pani Kropiwnicka przyjmuje w Poradni na ul. Kilińskiego, jezeli chodzi o homeopatie nie ma doswiadczeń tylko z podwórka a stosuje głw leki konstytucjonalne raczej w niskich rozcieńczeniach, co do efektów mam różne zdanie choć nie jestem uprzedzony do homeopatii. Wiem ze posługuje się równiez innymi niekonwencjinalnymi metodami leczenia czesto z pozytywnyum skutkiem Jezeli chodzi o pania Ordynator nie orientuje sie zupełnie, a faktycznie jest dostepna okresowo pani doktor z Białegostoku( danych osobowych nie znam) ale stosuje dosyć zaawansowane leczenie i ma dobrą sławę Zdrowia zyczę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
matka2 Re: HOMEOPATIA 06.07.04, 21:53 Bardzo dziękuję za obszerne informacje. teraz więc poszukujmy, Kto ma namiary na panią doktor z Białegostoku? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: HOMEOPATIA 07.07.04, 08:41 horny7 napisał: > > > Ciekawe czemu tak slawna lekarka z doktoratem praktykuje na Szybie? > > Sugerujesz, ze to jej zawodowa porazka? > > Pozdrawiam, > > & Nie wiem. Ktos na forum ja szalenie gloryfikowal i przesadnie rekomendowal. Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce nie wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy mieszkancow. gabi Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 07.07.04, 09:24 gabiberg napisała: > horny7 napisał: > > > > > > Ciekawe czemu tak slawna lekarka z doktoratem praktykuje na Szybie? > > > > Sugerujesz, ze to jej zawodowa porazka? > > > > Pozdrawiam, > > > > & > > Nie wiem. Ktos na forum ja szalenie gloryfikowal i przesadnie rekomendowal. > Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce nie > wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy > mieszkancow. > gabi od tych sukcesów na skalę światową to ci się zupełnie w głowie popierniczyło i odmawiasz juz nie tylko prawa do sukcesu ale niemal człowieczeństwa osobie której z pewnością nie znasz i nigdy nie poznasz, tylko dlatego że nie wyjachała do nyc. Adasiu nieco opamietania ! aby byc kimś nie wystarczy wyjechać z Ełku i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Szef wywiadu czuwa! 07.07.04, 17:26 Manio! Jak żeś doszedł do odkrycia tej mistyfikacji. Adam zmienił płeć? Czy zawarł małżeństwo z wnukiem wypędzonych? Taki bl przecież jeden z wątków. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: HOMEOPATIA 08.07.04, 08:16 manio15 napisał: > gabiberg napisała: > > > horny7 napisał: > > > > > > > > > Ciekawe czemu tak slawna lekarka z doktoratem praktykuje na Szyb > ie? > > > > > > Sugerujesz, ze to jej zawodowa porazka? > > > > > > Pozdrawiam, > > > > > > & > > > > Nie wiem. Ktos na forum ja szalenie gloryfikowal i przesadnie rekomendowal > . > > Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce nie > > wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy > > mieszkancow. > > gabi > od tych sukcesów na skalę światową to ci się zupełnie w głowie popierniczyło i > odmawiasz juz nie tylko prawa do sukcesu ale niemal człowieczeństwa osobie > której z pewnością nie znasz i nigdy nie poznasz, tylko dlatego że nie > wyjachała do nyc. Adasiu nieco opamietania ! aby byc kimś nie wystarczy > wyjechać z Ełku i odwrotnie. Efekty leczenia widac najlepiej na tobie. Na moje posty odpowiadasz Adasiowi. Bez komentarza. gabi Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: HOMEOPATIA 07.07.04, 12:11 > Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce nie > wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy > mieszkancow. Dlaczego nie? A może osiągneła w życiu to do czego dążyła, zdobyła uznanie, tytuł naukowy, a teraz chce poświęć się pracy z pacjentami. A, że padło na Ełk/Szybę? Może sentyment do miasta? Jeśli tak, SZACUNECZEK ;-) Ukłony, & Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: HOMEOPATIA 08.07.04, 08:26 horny7 napisał: > > > Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce nie > > wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy > > mieszkancow. > > Dlaczego nie? > A może osiągneła w życiu to do czego dążyła, zdobyła uznanie, tytuł naukowy, > a teraz chce poświęć się pracy z pacjentami. A, że padło na Ełk/Szybę? Może > sentyment do miasta? Jeśli tak, SZACUNECZEK ;-) > > Ukłony, > > & Mozliwe. Zawsze cenilam lekarzy z powolania. W sluzbie zdrowia w Polsce potrzeba jeszcze wielu Judymow. Nie znam tej pani i nie podwazam jej kwalifikacji. Bylam zdziwiona kiedy gosc z forum manio nachalnie ja rekomendowal. Moze gosc chce dorobic do pensji i od kazdego nagonionego pacjenta ma dole. Dlatego tak sie angazuje. Nie sprzeciwiajmy sie dla mania bo wszystkich nas ochrzci Adasiami:) gabi Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 09.07.04, 07:12 gabiberg napisała: > horny7 napisał: > > > > > > Przyznasz ze lekarz z doktoratem cieszacy sie slawa w calej Polsce ni > e > > > wyladowalby na Szybie. Mimo ze Szyba liczy teraz kilkanascie tysiecy > > > mieszkancow. > > > > Dlaczego nie? > > A może osiągneła w życiu to do czego dążyła, zdobyła uznanie, tytuł naukow > y, > > a teraz chce poświęć się pracy z pacjentami. A, że padło na Ełk/Szybę? Moż > e > > sentyment do miasta? Jeśli tak, SZACUNECZEK ;-) > > > > Ukłony, > > > > & > Mozliwe. Zawsze cenilam lekarzy z powolania. W sluzbie zdrowia w Polsce > potrzeba jeszcze wielu Judymow. > Nie znam tej pani i nie podwazam jej kwalifikacji. Bylam zdziwiona kiedy gosc z > > forum manio nachalnie ja rekomendowal. Moze gosc chce dorobic do pensji i od > kazdego nagonionego pacjenta ma dole. Dlatego tak sie angazuje. > Nie sprzeciwiajmy sie dla mania bo wszystkich nas ochrzci Adasiami:) > gabi > teraz to na 100% jestesmy w domu. pozdrowienia dla kierownika referatu odkurzaczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ankajrt Re: HOMEOPATIA 15.07.04, 15:31 Maiałam się czegoś dowiedzieć o pani dr z Białego. Niestaty skutek marny :( Wiem, że przyjmuje w tej samej przychodni co chirurdzy koło starego szpitala. Słyszałam też, że jeśli nie ma się znajomości to trzeba czekać około 1 miecha jak nie wieęcej :/ Jeśli mowa o dr Kropiwnickiej to ja się u niej teraz leczę i z pozytywnymi efektami :) Niestety od 12 lipca jest na urlopie. Pozdrówka, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: HOMEOPATIA 04.07.05, 20:10 Rozmawiałem ze swoim kolegą lekarzem, obecnie zresztą pracującym w Ełku. Potwierdził, że homeopatia nic wspólnego z medycyną nie ma. W każdym razie nie więcej niż zamawianie chorób przez babki. Okultyzm i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: HOMEOPATIA 04.07.05, 22:31 A ja znam dwóch lekarzy medycyny tradycyjnej czyli "nieokultystycznej" (dwie zupełnie nie związane ze sobą osoby) które pozostając w bezsilności medycyny tradycyjnej wobec przewlekłych chorób ich własnych dzieci zaczęli studiować homeopatię, jeden nawet wyjechał do ośrodka w Niemczech znanego w tej dziedzinie. I o dziwo w obu przypadkach pomogło, dzieci wyzdrowiały. może okultyzm, a może kolejna dawka nadziei, która leczy. Niekoniecznie jest to powód żeby z zacięciem negować. Nie bardzo lubię lekarzy, którzy wiedzą wszystko i najlepiej. Homeopatia nie jest szarlatanerią, która wyklucza inne metody leczenia, zatem może chyba bez szkód dla pacjentów co najmniej współistnieć. Mi homeopatia nie pomogła, ale nie pomogła mi też medycyna tradycyjna. Z tego powodu nie krzyczę że wszyscy lekarze są do dupy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 05.07.05, 07:51 czy homeopaia jest szarlataneria ? może. Jednak oprócz dyplomowanego doctora ijego pazernego portfela potrzebna jest wiara w skuteczność terapii - efekt placebo często przynosi niesamowite efekty. poza tym homeopatia to nie jest leczenie niczym . W zalergizowanym społeczeństwie często tradycyjne metody leczenia zawodzą np . antybiotyki nie tylko nie leczą ale wzmagaja alergię - samo ich odstawienie może przyczynić sie do ustąpienia choroby. Byc może właśnie odstawienie tych leków daje szansę na samouleczenie pod nadzorem sympatycznego i zaangażowanego lekarza. Jest w tym oczywiscie jakaś moda i trend - spotkac zatem mozna homeopatów ekonomicznych - czyli takich którzy wykonuja taka profesje bo takie jest zapotrzebowanie na rynku. Gorzkie doświadczenia z tradycyjnymi lekarzami każą mi podchodzić z dystansem do wszelkich metod , bo pamietam jakimi studentami byli niektórzy z nich i aż ciarki przechodzą gdy pomyslę jakimi są lekarzami. A juz radykalnie krytyczne opinie jednych lekarzy o drugich jako zywo przypominaja mi kabaretowy ( zapewniam że z życia wzięty) tekst kolejnego fachowca wykonującego prace budowlane : Panie a kto to Panu tak spieprzył ? - oceniajac dotychczas wykonane prace. Na szczęscie każdy ma wybór i może leczyć się nawet u babki znachorki - najważniejsze jest zaufanie i skuteczność ! manio szamański Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: HOMEOPATIA 05.07.05, 11:20 Akurat ten mój znajomy żadnego interesu w krytyce homeopatii nie ma. Żaden homeopata zawodowo mu raczej nie zagraża i konkurencji nie może stanowić, bo jeszcze nie ma takiego preparatu, który połamane nogi sam poskłada. Sam mam też takiego kolegę z ogólniaka, który jest dziś lekarzem, ale do którego leczyć się bym nie poszedł, z tym że ta sama reguła dotyczy w takim samym stopniu tzw. lekarzy-homeopatów. Kto Ci zagwarantuje, że taki się akurat w trakcie studiów nie obijał? Tylko dlatego, że dziś wypisuje recepty nie na lekarstwa a na jakieś ucierane kulki nie zawierające żadnej substancji czynnej? Oczywiście, że każdy może wybierać i leczyć się u kogo chce - ja jednak takie "leczenie" odradzam. To magia a nie medycyna. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: HOMEOPATIA 05.07.05, 11:41 ralston napisał: > Akurat ten mój znajomy żadnego interesu w krytyce homeopatii nie ma. Żaden > homeopata zawodowo mu raczej nie zagraża i konkurencji nie może stanowić, bo > jeszcze nie ma takiego preparatu, który połamane nogi sam poskłada. tym bardziej nie powinien krytykować , bo to jakby dekarz krytykował szklarza. > Sam mam też takiego kolegę z ogólniaka, który jest dziś lekarzem, ale do > którego leczyć się bym nie poszedł, z tym że ta sama reguła dotyczy w takim > samym stopniu tzw. lekarzy-homeopatów. Kto Ci zagwarantuje, że taki się akurat > w trakcie studiów nie obijał? a to było tak ogólnie i dotyczy każdego zawodu :))) Tylko dlatego, że dziś wypisuje recepty nie na > lekarstwa a na jakieś ucierane kulki nie zawierające żadnej substancji czynnej? e , nie masz racji - to nie jest tylko glukoza ! > Oczywiście, że każdy może wybierać i leczyć się u kogo chce - ja jednak > takie "leczenie" odradzam. To magia a nie medycyna. To wybieraj tradycję. Ja mam swoje przyre doświadczenia z antybiotykami , które bezkrytycznie serwowano do chwili gdy już zabrakło fantazji jakie by tu jeszcze ... I to uważasz jest medycyna? Co nie znaczy że wyrzekam się antybiotyków - ale tylko po zbadaniu ich skuteczności i w wyłacznie uzasadnionych wynikami przypadkach. a tak na boku : nowy adres działa ? zmieniłem kanał na 9000 magicznie uleczony manio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: HOMEOPATIA 05.07.05, 12:03 manio15 napisał: > tym bardziej nie powinien krytykować , bo to jakby dekarz krytykował szklarza. Bez przesady. Medycynę studiował ładnych parę lat i z dobrymi skutkami. Po studiach wybrał na specjalizację akurat ortopedię - ale to nie znaczy, że nie może się kompetentnie wypowiadać o farmacji. > > a to było tak ogólnie i dotyczy każdego zawodu :))) A więc i "lekarza homeopaty" - więc nie używajmy więcej tego argumentu :) > > e , nie masz racji - to nie jest tylko glukoza ! Stopień rozcieńczenia jest tak olbrzymi, że szansa napotkania cząsteczki substancji czynnej jest bliska zeru. Więc właściwie jest to glukoza + zaklęcia :) > To wybieraj tradycję. Ja mam swoje przyre doświadczenia z antybiotykami , które > > bezkrytycznie serwowano do chwili gdy już zabrakło fantazji jakie by tu > jeszcze ... I to uważasz jest medycyna? Co nie znaczy że wyrzekam się > antybiotyków - ale tylko po zbadaniu ich skuteczności i w wyłacznie > uzasadnionych wynikami przypadkach. Pewnie nie Ty jeden masz przykre doświadczenia z antybiotykami, ja zresztą również. Ale homeopatia nie jest tu chyba rozwiązaniem - jest sporo leków nowej generacji, które nie są antybiotykami. A w ostateczności pozostają antybiotyki. Tylko trzeba trafić na kompetentnego konowała. > a tak na boku : nowy adres działa ? zmieniłem kanał na 9000 Odpowiedź znajdziesz na poczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: HOMEOPATIA dlaczego to TYLKO magia? 05.07.05, 17:35 ralston co ty wiesz o homeopatii? powiedz mi! jakim prawem mowisz ze to nie ma sensu medycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: HOMEOPATIA dlaczego to TYLKO magia? 05.07.05, 17:44 sarna2003 napisała: > ralston co ty wiesz o homeopatii? powiedz mi! > jakim prawem mowisz ze to nie ma sensu medycznego? > Zasadniczo prawem wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: HOMEOPATIA dlaczego to TYLKO magia? 05.07.05, 21:17 luego napisała: > :) LOL :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Rarlston, tak masz prawo do wolnosci slowa. 05.07.05, 22:27 bo juz nie jestesmy w PRL'u. po prostu nie zgadzam sie z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: Rarlston, 05.07.05, 22:32 a jeszcze jedno, jezeli masz ochote, oczywiscie dalej mozesz sobie paplac o czyms o czym nie masz zielonego pojecia bo przeciez wlasnie do tego jest stworzone to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ralston, to nie dla ciebie partner intelektual 05.07.05, 22:44 Pieprzysz mała,że aż nie chce się Ciebie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: Ralston, to nie dla ciebie partner intelektua 05.07.05, 22:54 freeman8 napisał: > Pieprzysz mała,że aż nie chce się Ciebie czytać. to nie czytaj, i mysle ze jestes gowniarzem, i dla ciebie nie jestem mala, a napweno duzo starsza od ciebie, dlatego oczekuje troche szacunku. nie chcesz ro nie czytaj co pisze bo to nie do ciebie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ralston, to nie dla ciebie partner intelektua 05.07.05, 23:19 freeman8 napisał: > Pieprzysz mała,że aż nie chce się Ciebie czytać. Nie przeceniaj Freemanie mego intelektu. Jam jest człek prosty z gminu i z prostaczkami pogadać lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rarlston, 05.07.05, 23:14 sarna2003 napisała: > a jeszcze jedno, jezeli masz ochote, oczywiscie dalej mozesz sobie paplac o > czyms o czym nie masz zielonego pojecia bo przeciez wlasnie do tego jest > stworzone to forum! Każdy ma wolność takiego paplania, na jakie go stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston I nikt nie broni się nie zgadzać 05.07.05, 23:12 sarna2003 napisała: > bo juz nie jestesmy w PRL'u. po prostu nie zgadzam sie z Toba. > I taka Twoja wolność słowa. Nie Ty jedna zresztą, bo Manio też się z tym nie zgadza. A ja z dużą nieufnością patrzę na coś, co nie wiadomo jak działa i dlaczego - doczego zresztą przyznają się bez żenady i sami zwolennicy homeo. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: I nikt nie broni się nie zgadzać 06.07.05, 08:09 błyskotliwość wypowiedzi amerykaNskich powala... jeśli homeopatia ma takie poparcie to całkowicie się z niej wypisuję ! To zabobon i zwykłe wyłudzenia ! olśniony manio Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: I nikt nie broni się nie zgadzać 06.07.05, 09:20 prawda, ognistość wypowiedzi Sarny powoduje,że odechciewa się homeopatii :) Tym mnie mniej Rals - radzę poczytać nieco o historii homeopatii, moim zdaniem nie jest to jedynie stosowanie placebo, mechanizm wydaje się całkiem logiczny. O ile właściwie rozumiem homeopatię, to chodzi o zastosowanie środka,który wywołuje w organiźmie skutki możliwie zbliżone do objawów leczonego schorzenia. Ma to być bodziec, który spowoduje naturalną obronę organizmu. Dlatego często mówi się że homeopaci jako lekarstwa stosują rozcieńczone trucizny. Homeopatia opiera się na stosowaniu różnych stężeń, często nie są one wcale takie banalne - i mogą również spowodować negatywne konsekwencje - podobnie jak leki tradycyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: HOMEOPATIA 02.09.05, 17:25 Ostatnio w Wyborczej był publikowany artykuł o zakończonych badaniach n/t homeopatów. Wynik: wcale nie leczą. Odpowiedz Link Zgłoś