Gość: Janusz IP: 213.76.0.* 15.05.03, 06:44 Wg mnie to już ruina. Tego nie można remontować. A w ogóle to odnoszę wrażenie, że cała okolica wygląda jakby tam wojna skończyła się parę dni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: detritus Re: Samowar do zwrotu? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 08:47 Do sadu to powinna trafic sprawa za doprowadzenie zabytku do kompletnej ruiny oraz za szpecenie centrum miasta :o( Mam nadzieje ze im zabiora, bo tak jak jest to same lzy sie do oczu cisna :o((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opak Re: Samowar do zwrotu? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 11:05 jeden bez kasy zabierze drugiemu bez kasy! budynek bedzie niszczał dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Samowar do zwrotu? IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 15.05.03, 18:48 O, Detritus! Gdzie byłeś jak Cię nie było? A przypadek Samowara przypomina mi ostródzki spichlerz. Jeden kupił, doprowadził zabytek do ruiny, aż wydano nakaz rozbiórki, bo budynek zaczynał się walić. Pierwszy właściciel sprzedał ruinę spółce, w której miał udziały i obecnie buduje na super atrakcyjnej działce hotel. Za ziemię oczywiście nic nie zapłacił, bo chciał "ratować" zabytek. Toczy sie przeciwko niemu co prawda postępowanie, ale przy tempie i sprawności polskiego wymiaru sprawiedliwości ... :o((( Odpowiedz Link Zgłoś