Dodaj do ulubionych

W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:29
Moim zdaniem przewodniczyć olsztyńskiemu SLD powinna Monika Rogińska-Stanulewicz.
Obserwuj wątek
    • Gość: kary W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: 88.156.63.* 22.04.07, 16:30
      jak taki Andrzejku jestes mądry to trzeba było startować, ale ciebie takie
      ochłapy nie interesują.Wolisz wozić śmieci olsztyńskie do Mławy bo czynisz to
      za dużą kasę. A nie poczuwasz się do odpowiedzialności za fatalny stan lewicy w
      olsztynie jako v-ce przewodniczący rady wojewódzkiej i krajowej? To wszystko co
      dzieje się na lewicy olsztyńskiej wydaje się dziwne. Szunejko nie mogąc
      poradzić sobie z organizacją olsztyńską podjął decyzję o rezygnacji,
      argumentując, że zostawia pole dla młodych. Z kolei kilkanaście dni wcześniej
      nie wstydził się i czuł się na siłach by zgodzić się na kandydowanie na
      przewodniczącego rady wojewodzkiej.
      • Gość: Bartłomiej Jasińsk Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.07, 19:39
        Abstrachując od merytorycznej (często się nad tym zastanawiam) treści czytanych
        komentarzy pod w/w tytułem nie mogę znaleźć jakiegoś racjonalnego powodu dla
        prowadzenia tego typu rozmów/pyskówek dotyczących wewnętrznych spraw Sojuszu
        Lewicy Demokratycznej w Olsztynie na forum publicznym. Od tego są telefony i
        spotkania. Dlatego komentować tu nic nie zamierzam.
    • Gość: wyborca2 Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.ols.vectranet.pl 22.04.07, 17:31
      Moniko przestań! I tak każdy wie że to ty
    • Gość: Liberał Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:14
      No to..... SLD :)))
      Jeśli szefem został Darek Zawadzki, to oznacza, że niebawem SLD pójdzie w
      rozsypkę! Chyba, że chodzi o innego DZ. Mam na myśli tego Darka Zawadzkiego,
      który pracował m.in. w Arbecie. Poza tym z tego co pamiętam, to DZ był związany
      z PSL! Czy ktoś ma więcej informacji na temat nowego przewodniczącego SLD???
    • Gość: falk_65@tlen.pl W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:25
      I ku chwale Ojczyzny! Lewica to nigdy nie byla a po manifeście Blaira i
      Schraedera upadły ostatnie złudzenia. Żiżka też nie jest propozycją programową,
      jedyne zagrożenie dla Polski to lewica modelu Zapatero ale na szczęście może to
      nastąpić za kilkanaście lat.Będzie to już wtedy gdy polska prawica dołączy nas
      do poziomu zbytku zachodnioeuropejskiego i będzie się można zająć
      egzystencjalnymi problemami przeróżnych mniejszości.
    • Gość: P.Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.ols.vectranet.pl 22.04.07, 20:49
      W odpowiedzi na poprzednie posty:
      Jarek Szunejko świetnie radził sobie w swojej roli a zrezygnował gdyż jego
      głównym celem jest działalność na arenie wojewódzkiej.
      Co do nowego przewodniczącego, to jego kandydatura została wykreowana przez
      Rafała C. byłego działacza SLD, który opuścił partię po tym jak został skazany
      prawomocnym wyrokiem za korupcję. Rafał C. różnymi metodami, mniej
      kontrowersyjnymi lub bardziej, wyczarował Zawadzkiego i po raz kolejny mu się
      udało. Co ciekawe, stało się to przy znaczącym udziale młodzieży.
      Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy poparli mnie i rzeczywistą odnowę.
    • Gość: CCC W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.olsztyn.mm.pl 22.04.07, 22:36
      Panie Nowak. Litości!!!! Pana wynik w wyborach samorządowych mówi wszystko o
      Panu i Pana kwalifikacjach politycznych. Rozumiem Pana gorycz, ale chyba pora
      zastanowić się nad sobą, nauczyć sie przegrywać i posiąść nieco pokory. Trzeba
      mieć naprawdę dużo tupetu i nie mieć szacunku dla samego siebie żeby po
      przegranej z człowiekiem "z nikąd" wyciągać Rafała C., zapominając jednocześnie
      o Pana kompromitującym zachowaniu na konwencji wojewódzkiej i Pana zapleczu
      politycznym mocno aktywnym przed konwencją miejską i na jej początku (bo
      później coś poparcie sie skurczyło). Członkowie SLD wolą starego Zawadzkiego
      niż młodych Jana S. i Ireneusza N. (chwilowo nie karanych). No i musi Pan
      uszanować ich wolę. Albo zachować twarz i oderść. Dla dobra SLD i własnego
      honoru.
      • Gość: Sympatyk lewicy Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.chello.pl 22.04.07, 23:16
        A moze gosc CCC by sie pochwalil, czy i ile zdobyl glosow w wyborach samorzadowych?

Ja jako wyborca przygladam sie temu z boku, jestem mieszkance Jarot (chociaz
        obecne studiuje w Warszawie), jestem niezdeklarowanym sympatykiem lewicy i osoba
        Pana Nowaka bardzo mi sie podoba, glosowalem na Pana. I czytajac ten artykul
        naprawde zle mi sie zrobilo, ze kiedy w calym kraju na lewicy jest przemiana to
        Olsztyn sie konserwuje w starym betonie.

Poszukalem rowniez sobie w internecie informacji o panu C. co nie bylo trudne.
        Wyrok skazujacy za platna protekcje - pieknie!!!

Gosciu CCC najlepiej Pan/Pani zamilcz i nie pisz tu takich dyrdymal. Mlody
        czlowiek (Pan Nowak) wyksztalcony i przedsiebiorca (jak wynikalo z ulotki),
        czyli osoba, ktora potrafi sobie w zyciu poradzic ma chcec, zeby poza swoim
        losem zatroszczyc sie o los innych, a Pan CCC jak wynika z postu jest
        przedstawicielem jakiegos dziwnego ukladu przez ktory mnie i moich znajomych
        studiujacych poza Olsztynem zniechecacie do powrotu!!!

Olsztyn musi sie rozwijac, musza zajsc kardynalne zmiany w funkcjonowaniu
        miasta, bo jestesmy w tyle za innymi... Wystarczy pomieszkac w innym miescie
        przez 2,3 miesiace, a roznice sami zobaczycie...

Takich zmian moga dokonac tylko mlodzi ludzie jak Pan Nowak, dlatego niech sie
        Pan nie poddaje i dalej walczy o odnowe lewicy, a potem Olsztyna.

Trzymama za Pana kciuki i mam nadzieje, ze w kolejnych wyborach samorzadowych
        bede mogl na Pana zaglosowac, juz jako na przewodniczecego SLD.

Jak powiedzial Aleksander Kwasniewski wszystkie rece na poklad, a walke nalezy
        zaczac nie od PIS-u, ale od p. Zawadzkiego, p. Rafala C., Pana CCC itp.

Powodzenia!
        • Gość: CCC Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: 213.184.19.* 23.04.07, 09:28
          Drogi Sympatyku Lewicy!!! Parafrazując aktualny dowcip: Jaki jest szczyt
          bezczelności? Zagłosować na Nowaka i wyjechać z Olsztyna. Miły Panie! Zwracam
          uwagę, że Pan Nowak nie przegrał ze mną - bo mnie tam nie było. Nie przegrał z
          Rafałem C. (nie wiem czy był delegatem bo mnie tam nie było). Ja tylko
          twierdzę, że przegrał wybory demokratyczne i nie potrafi tego uszanować.
          Rozumiem (podkreślam jeszcze raz) Jego rozgoryczenie i rozczarowanie. Nie
          przegrał wyborów z powodu Rafała C., cyklistów i masonów. Poprostu przegrał z
          Zawadzkim. A przegrał bo tak chcieli delegaci. Obojętnie co to znaczy. Nie wiem
          czy to dobrze czy źle. Nie mnie to oceniać. Złości mnie tylko brak szacunku dla
          wygranego, dla demokracji i wyborców. Mądry człowiek uczy się na porażkach a
          nie obraża się na sędziów. Co do wyborów samorządowych to nie startowałem i mój
          wynik (lub jego brak) nic nie zmienia w wyniku Pana Nowaka. Startując z
          drugiego miejsca na liście LiD w największym okregu wyborczym przy poparciu
          młodzieżówki SLD (jest jej szefem więc nie wyobrażam sobie inaczej) i ogromnych
          możliwościach propagandowych i finansowych wynik Pana Nowaka - 128 głosów - nie
          był imponujący. Tym bardziej w porównaniu z innymi kandydatami z tej listy
          (często bez środków i zaplecza politycznego): Sosnowska - 903, Karpowicz - 816,
          Kowenicka - 228, Rogińska-Stanulewicz - 185, Zembrzuski -207 czy nawet z
          dziesiątego miejsca na liście Kacprzycki - 149 głosów. No i trudno o ten wynik
          oskarżać Rafała C., mnie(CCC), czy beton partyjny. I znowu można na demokrację
          się obrazić i szukać winnych, a można wyciagnąć wnioski i czegoś się nauczyć.
          Panu Nowakowi szczerze życzę zastosowania tej drugiej opcji i w przyszłości
          sukcesów. A Panu Sympatykowi Lewicy życzę pozbycia się dylematów dotyczących
          powrotu do Olsztyna i jeszcze lepszego lokowania swych sympati politycznych.
          PS. Zgadzam się z Panem w kwestiach dotyczących różnic między Olsztynem a
          innymi miastami. Tylko, że to nie jest wina Zawadzkiego, C., moja czy Nowaka.
          Ludzie wybrali JCM i też trzeba to uszanować. Choć bez entuzjazmu.
          • Gość: P.Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:53
            Napisałeś "w porównaniu z innymi kandydatami z tej listy (często bez środków i
            zaplecza politycznego)" - mocno się mijasz z prawdą:
            Sosnowska - była posłanka, duże zaplecze finansowe i polityczne
            Karpowicz - były wiceprezydent Olsztyna, duże zaplecze finansowe i polityczne
            Kowenicka oraz Monika Rogińska-Stanulewicz - byłe radne RM Olsztyn,duże
            zaplecze finansowe i polityczne
            Zembrzuski - normalne zaplecze finansowe i polityczne, wsparcie dużej i
            zmobilizowanej grupy zawodowej
            Kacprzycki - normalne zaplecze finansowe i polityczne, znany działacz
            Stowarzyszenia Zacisze wlaczącego o prawa mieszkańców okolic ulicy Złotej i
            Srebrnej
            Więc żaden z tych kandydatów nie wypadł sroce spod ogona i mieć gorszy wynik od
            nich to nie wstyd. Tylko dalej nie wiem jak się wyniki wyborów z jesieni mają
            do komentowanego artykułu. :)
          • Gość: Sympatyk lewicy Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.chello.pl 23.04.07, 21:48
            Szanowny CCC,

pozwolilem sobie zapytac o wybory samorzodowe, bo najlepiej jest komentowac
            czyjesc wyniki, samemu nie startujac. Tak samo jak kazdy Polak jest najlepszym
            selekcjonerem reprezentacji Polski i gdyby kazdy z nich/nas byl trenerem zamiast
            Janas, to z pewnoscia zdobylibysmy w Niemczech mistrzostwo swiata...

Co do pieknych peanow o demokracji, to tego typu slow drogi CCC moga trafic
            jedynie do naiwnych. Wystarczy byc bardziej wnikliwym obserwatorem sceny
            politycznej (vide Renata Begger+Lipiński, relacje z poprzednich zjazdow partii
            olsztynskich - PO, SLD itp. itd.), żeby dowiedziec sie, ze wybory szefa partii,
            rzadu, to nie jest plebiscyt na najlepszego lidera... Tylko umiejetnosc
            budowania zaplecze - poprostu koalicji wyborczej. Czytajac posty nie widze
            zadnego zaprzeczenie, ze pan C. bral udzial w montowaniu koalicji Pana Nowaka. I
            teraz mozna isc dwoma drogami, albo cel uswiec srodki (pan Zawadzki), dogadac
            sie z panem, ktory zostal skazany, o ktorym glosno bylo na roznych forach
            internetowych (np.forum interwencji na Polsacie), albo byc Panem Nowakiem, ktory
            na takie uklady sobie nie pozwala...

Z tego co Pan pisze, rozumiem, ze nie jest Pan aktywnym uczestnikiem zycie
            politycznego (podobnie jak ja), dlatego proponuje podchodzic z szacunkiem, dla
            ludzi, ktorzy nie boja sie walczyc o wlasne przekonania. Dlatego Pana Nowaka
            darze duzym szacunkiem, a po tej porazce chyba jeszcze wiekszym.

Pozdrawiam!
            • Gość: Sympatyk lewicy Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.chello.pl 23.04.07, 21:51
              Przepraszam za pomylke. Male przejzyczenie - pan C. budowal koalicje pana
              Zawadzkiego, nie Nowaka...
      • Gość: P.Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:07
        Drogi CCC. Z treści twojej wypowiedzi jasno wynika, że jesteś członkiem SLD i
        byłeś na konwencji, więc miej trochę odwagi i się przedstaw z imienia i
        nazwiska. Co do mojego wyniku w wyborach, to jak na debiutanta i na ogólny
        wynik LiDu - były całkiem znośne, i jestem z nich nawet rochę zadowolony. Co do
        wyniku z soboty to też jestem całkiem zadowolony i szanuję wynik wyborów.
        Jedyne co mnie w tej sytuacji drażni to fakt, że partia zamiast iść do przodu -
        dalej jest niszczona przez Rafała C. Nie mogę się nadziwić, że dorośli ludzie
        dają się prowadzić na smyczy kryminaliście, który niestety zastraszył kilku
        delegatów. Inną sprawą jest zachowanie części osób, które deklarowały ciągle
        moje poparcie jawnie krytykując Zawadzkiego - żeby w pewnym momencie go poprzeć.
        Po co to było? Czyżby koniunkturalizm...? Jak się nie uda nam z Rafałem to
        zawsze możemy "puśicić oko" do Nowaka.
        Coż CCC, pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję, że ta straszna nienawiść
        ktorą do mnie pałasz Ci trochę przejdzie.
        P.S. Sposób w jaki budujesz swoje pisemne wypowiedzi, a szczególnie jedna ich
        cecha jasno mówi kim jesteś. Już na pierwszy rzut oka każdy może poznać, że się
        znamy i na codzień jesteśmy na "Ty". :) Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia
        jak się domyślam w przyszły wtorek.
        • Gość: P. Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:20
          Jeszcze jedna sprawa. Mam nadzieję, że nie spełnią się moje obawy i Darek
          będzie sobie świetnie radził a SLD będzie rosło w siłę i nie stanie się polem
          walki np. z Małkowskim o prywatne sprawy. Jeśli się mylę, z ogromną chęcią
          przyznam się publicznie do pomyłki. Jeszcze raz podkreślam - nie boli mnie to,
          że przegrałem tylko to w jakim stylu odbyła się ta konwencja, czyli: Że mieszał
          w tym wszystkim Rafał i że duża część delegatów popierała mnie i odmłodzenie
          władz organizacji a potem mnie pokreśliła. Gdybym dostał od razu jasny sygnał,
          że mnie nie poprą to dałbym sobie spokój.
        • Gość: CCC Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: 213.184.19.* 23.04.07, 12:16
          Szanowny Panie Przemysławie. Zawsze na forum podpisuję się CCC i tak zostanie.
          Nie widzę powodu, dla którego polemika z Panem ma nabrać inych treści jeśli nie
          będzie anonimowa. Przecież rozmawiamy o sprawie a nie o osobach. Może różnica
          wieku (ok. 35 lat) powoduje to że nie jesteśmy na "Ty". Bo nie ma innych
          przeciwwskazań. Nie nienawidzę Pana i nie wiem skąd taki wniosek. Mam do Pana
          duży szacunek choćby za aktywność, bezkompromisowość i poglądy. Ale nie
          toleruję w Panu hipokryzji. Jak C. to źle. Jak S. i N. to
          dobrze? "Spółdzielnie" są złe tylko wtedy jak pracują dla innych? Fakt. Jestem
          członkiem SLD (chyba jeszcze jestem), ale z pewnością nie byłem na konwencji.
          Jestem za to obserwatorem sceny politycznej Olsztyna. Szanuję Pana i uważam, że
          źle się stało na konwencji. Tylko, że działał Pan tymi samymi metodami co C..
          Obojętnie co Pan powie i jak to Pan zinterpretuje. Z boku tak to wygląda.
          Przepraszam ale nie chciałem Pana urazić. Chciałem dać Panu trochę dobrych rad.
          Mam wnuka nieco młodszego od Pana i uważam, że taniej jest się uczyć na błędach
          starszych i bardziej doświadczonych. Szczerze życzę Panu dalszych sukcesów.
          Pozdrawiam. CCC
          • Gość: P. Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 12:47
            Jeśli źle rozszyfrowałem kim jest tajemniczy CCC to przepraszam. Dwie
            wypowiedzi podpisane tym pseudonimem tak się różnią, że aż nie do wiary. Nie
            wiem skąd się wzieli w tym wszystkim Irek i Janek, owszem są moimi przyjaciółmi
            i pomagali mi ale takich osób było w szczytowym momencie 25 :) i nie rozumiem
            czemu oni są takim problemem. Spółdzielnie owszem istnieją, w wyborach
            powszechnych są partie a w wyborach wewnętrznych małe grupy wzajemnego wsparcia
            popularnie nazywane spółdzielniami. Tak to już jest i koniec, rzeczywiście
            byłbym hipokrytą gdybym twierdził że przyszedłem na Konwencję sam niesiony na
            skrzydłach odnowy. Jednakże moi przyjaciele i koledzy od początku deklarowali
            taki a nie inny kierunek działania, w jednoznaczny sposób definiując swoje
            poglądy i sympatie do mojej osoby oraz nikogo nie straszyli nocnymi telefonami
            i nie szantażowali. Z moich obserwacji i z mojej wiedzy wynika, że: C. straszył
            i szantażował kilka osób; a kilka osób z jego otoczenia deklarowało długo wolę
            poparcia mojej osoby, żeby potem mnie pokreslić.
            Nie jest dla mnie problem to KTO wygrał tylko JAK to zrobił. Jak już pisałem
            życzę Darkowi wielu sukcesów, bo SLD jako całość jest ważniejsze niż nasze
            osobiste animozje.
            • Gość: adg Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.mosar.pl 23.04.07, 20:09
              Po opisanych metodach działania można przypuszczać, że zwycięzca doskonale
              dogada się zarówno z małkowskim jak i karpowiczem.
    • Gość: G W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.olsztyn.net.pl 23.04.07, 10:20
      a ja myślałem, że czasy jedynego słusznego kandydata minęły,
      a wogóle co to za lewica której wodzowie w dzielnicach willowych mieszkają,
      chwalą się jakie to drogie trunki piją, już widze jak utożsamiają się z
      lewicowym elektoratem - a elektorat nimi :)
      a poźniej wybory i lipa i zdziwienie :),
      róbcie tak dalej, a PiS bedzie rządził 15 lat, no a wtedy to "zlustrują" was z
      wszystkiego.
      Powinno się wam zabronić używania słowa "Lewica"
      nie wystarcza popierać gejów i lezbijki aby być lewicą, oj nie wystarczy.

• Gość: P. Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:28
        Masz rację G. Nasza tozsamość się mocno rozmazała. Chyba jako organizacja
        zapomnieliśmy, że to chodzi głównie o zapewnienie godnego życia ludziom
        utrzymującym się z pracy najemnej oraz potrzebującym z różnych powodów pomocy
        materialnej Państwa. Oczywiście kwestie: gejów, lesbijek, aborcji, eutanzji
        itp. są dla nas ważne ale moim zdaniem powinny być załatwiane w drugiej
        kolejności. Swoją droga szkoda, że nasze stosunki ze Związkami Zawodowymi jakoś
        ostatnio obumarły.
        • Gość: G Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.olsztyn.net.pl 23.04.07, 10:34
          A dlaczego umarły, dlatego właśnie.
          Za dużo gadania o gejach, a za mało o ludziach z supermarketu
          pozdrawiam.
        • Gość: Młody FMS Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:53
          Nowak,jak czytam te twoje wywody to aż mnie na torsje zbiera.
          Biedulek rozżalony, rozczarowany i tak dobrze chciał dla partii...oj,oj,oj...Tak
          łatwo zapomniałeś jak swoimi brudnymi zagrywkami wycinałeś Monikę i prezydenta
          Karpowicza???Przez układ z Szunejko strąciłeś ich na dłodysze miejsca a i tak
          objechali cię jak leszcza-którym jesteś!!!.A dzisiaj jak przegrałeś to próbujesz
          zainteresować tym cały świat!!!Że takiej odnowy chciałeś w partii?Chyba u
          Nalazka w barze,gdzie ciągle przesiadujesz na piwie i ten układzik geszefciarski
          cię promował na czele z Ryńskim-jesteś tylko marionetką do sterowania w ich
          rękach!!!.Myślisz,że ludzie są ślepi i tego nie widzą?Obwiniasz jakiegoś
          C???Którego nie ma nawet w partii i nie było na konwencji???To ty chyba jakiś
          kompeks masz przeogromny?Czy może jakieś duchy widzisz i ci przeszkadzają?Winy
          szukaj w sobie a nie w innych.Co myślisz,że nie wiemy,że najpierw biegałeś z
          Gosieńką do prezydenta Małkowskiego po pracę i parkingi,potem podpiołeś się pod
          Szunejkę,żeby tylko kasę ciągnąc z partii.A po co ci była firma drukarska,którą
          zamykasz teraz??Przedsiębiorco z bozej łaski...Póżniej jak cała partia
          krytykowała go za rozdawanie różańców,TO BYłES JEDYNYM,KTóRY GO BRONIł Z
          MóWNICY!!!!!
          Dobrze się stało,że przegrałeś,a przewodniczącą powinna być Monika!!!
          • Gość: P. Nowak Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:19
            No cóż Młody FMS, chyba powinienem Ci odpisać. Widze, że masz troche marne
            pojecie o czym piszesz. Chyba jesteś bardziej rozgoryczony niż ja, bo mnie to
            wszystko zaczyna bawić. A Ty wypisujesz wszystko co Ci do głowy przyjdzie,
            łącznie z tym gdzie na piwo chodzę :) Mam radę dla Ciebie, nie reaguj tak
            emocjonalnie bo to niezdrowe, działalność polityczna powinna być hobby
            uprawianym w wolnych chwilach a Ty jak widzę bardzo się denerwujesz.
            Ryński mnie popierał?? No to jest mi bardzo miło bo bardzo go szanuje, ale nie
            pamiętam żebym w jakieś "układy" z nim wchodził, bo chyba jeszcze trochę za
            słaby jestem :).
            Co do moich wizyt u Małkowskiego - to dobry dowcip. Zawsze sam się utrzymywałem
            i żadnej pracy u nikogo nie chciałem i nie potrzebowałem. W sprawie parkingu
            owszem byłem, ale w imieniu mieszkańców osiedla, bo sam nic z tego nie miałem;
            i jakoś mi się zdaje że chodzenie do Prezydenta by pomóc w czymś swoim sąsiadom
            to raczej dobry uczynek niż zły :) No a ciągnięcie pieniędzy z partii to
            dopiero dobry numer. Kolego, póki co to dokładam do tej partii, a Twoje zarzuty
            sa dość poważne więc jeśli masz troche odwagi to postaw je publicznie i podpisz
            sie pod nimi imieniem i nazwiskiem. A tak z drugiej strony moja firma ciągle
            działa - więc zapraszam, jeśli tylko będziesz czegoś potrzebował.
            Szkoda tylko że jeśli jesteś w FMS nie powiedziałeś mi tego nigdy otwarcie...
            może jakbyśmy spokojnie pogadali i wyjaśnili sobie kilka rzeczy, wszystko
            wyglądałoby inaczej...
            Pozdrawiam
    • Gość: Grzesiek B. W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: 195.205.166.* 23.04.07, 10:58
      Szkoda, że Jarek Szunejko zrezygnował, aczkolwiek szanuję jego decyzję...

Wracając jednak do samej Konwencji...
      Dla mnie największym zawodem było to, że niektórzy młodzi (wyłącznie wiekiem - bo umysłowo starzy, ograniczeni i podatni na obiecanki typu "gruszki na wierzbie") zagłosowali w taki a nie inny sposób...

Pozdrawiam
    • Gość: P. Nowak W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:34
      No to widzę, że dyskusja ucichła. I dobrze. Mi i innym może się nie podobac to
      co się stało, ale trzeba iść do przodu. Szczerze życzę organizacji powodzenia i
      mimo iż Darek nie jest moim idolem, chciałbym żeby mu się udało. Będzie miał
      dużo do zrobienia w bardzo krótkim czasie. A ja i jeszcze kilka innych osób
      wreszcie sobie zrobimy porządne, dłuższe wakacje. Niestety piastowanie różnych
      funkcji partyjnych to ciężka codzienna praca i zaniedbywanie swojego życia
      prywatnego. I niech każdy kto to czyta pamięta, że polityka to duże poświęcenie
      a zaszczyty i pieniądze dostają tylko nieliczni i to z reguły po długich latach
      zasuwania.
      • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 23.04.07, 18:41
        Towarzysze komuniści,
        A nie przyszło Wam do głowy, że to nie ma żadnego znaczenia kto wygrał te
        wybory. Wszak Was w zasadzie nie ma :).
        Póki co Polska jest wolna od wpływów postkomunistycznych. Polacy Was nie
        popierają zaś jedyny liczący się w Olsztynie komuch (CzJM) się od Was odwrócił.
        Was już nie ma ... odeszliście w niebyt.
        Pa pa
        • Gość: heja Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 21:57
          Grucha, mówisz o pryszczatym Przechrzcie?
          Myslę,że on nie był zatwardzialym Komuszkiem.
          TO BYŁ KLASOWY BETON!!!
          • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 23.04.07, 22:03
            Beton czy nie komuch był ale pokalał własne gniazdo. Niestety mieszkańcy się na
            nim nie poznali. Miał niezłe parcie na szkło. Tyle, że na szczęście komuchy
            zostały przez ludzi odstrzelone. I te stare i te młode, w tym Pani Rogińska -
            Staniulewicz. Skąd inąd fajna babka. Mam nadzieję, że już nigdy nie będą żądzić.
            Chociaż jak patrzę na obecną władzę to zaczynam mieć wątpliwości :(
            Pozdrawiam :)
            • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 23.04.07, 22:17
              Przepraszam za błędy w poście. Walnąłem ortografa i jest mi wstyd :(
              Ale nasze komuszki lokalne i tak się nie liczą :)
              • Gość: Sympatyk lewicy Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:35
                marz racje nieh zadzi pis z lpr-em i samobronom. wyksztalcióchom precz!
                • Gość: d Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: 88.156.63.* 23.04.07, 23:01
                  najlepiej tak, poprostu niech nie rzadzi pis,lpr,samoobrona i sld
                  • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 23.04.07, 23:18
                    Popieram w całości :)
                    A odpowiadając sympatykowi lewicy. Wy nie jesteście wykształciuchy. Wy jesteście
                    komuchy :)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Sympatyk lewicy Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.chello.pl 24.04.07, 19:08
                      ale komuch czy komóhy? jestes pewien?

a tak na powaznie urodzilem sie w 1985 roku - sorry ale w tym wieku do pzpr nie
                      przyjmowali... takze zastanow sie co za bzdury wypisujesz...
                      • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 24.04.07, 19:17
                        I zapewne Twoja data urodzenia częściowo usprawidliwia brak znajmomości historii
                        Polski. Skrót PZPR prawidłowo rozszyfrował Leszek Moczulski. Natomiast SLD to
                        wyłącznie chwyt marketingowy a nie nowa jakość. Na szczeście Polacy pokazali Wam
                        bracia komuchy, gdzie jest wasze miejsce w polityce (5 - 7% poparcia). I tyle.
                        Natomiast Pani Monika RS to inna jakość. Ale nie w kategoriach politycznych ... :)
                        Najpierw zdradzaliście swój naród na rzecz Moskwy a potem afery, afery, afery ...
                        Pozdrawiam i oby Polska uwolniła się od Was na dobre.
                        • Gość: Kamil Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:14
                          Myślę, że stworzyła się bardzo ciekawa sytuacja. Chętnie bym obserwował tą
                          konwencję z bliska jednak takiej możliwości nie miałem. Odnośnie kandydatów
                          myślę, że powinna nastąpić szeroko rozumiana zmiana pokoleniowa i to według
                          mnie była doskonała okazja do tego. Znam Nowaka głównie jako przewodniczącego
                          FMS-u. Osobiście oceniam bardzo wysoko jego działanie a w szczególności
                          umiejętność prowadzenia własnej firmy z działalnością partyjną. Odnośnie
                          wyborów samorządów skoro temat już został poruszony jestem przekonany, że Nowak
                          był kandydatem, który biorąc pod uwagę możliwości finansowe itp. bardzo dobrze
                          zorganizował sobie kampanię. Cała ta rozmowa jest pełna wzajemnych animozji i
                          to myślę że jest jeden z głównych problemów lewicy... Powinny nastąpić zmiany i
                          trzeba zacząć od siebie Panowie. Osobiście żałuję że przewodniczącym nie został
                          Przemysław Nowak jednak z drugiej strony mam nadzieje, że to da nowe motywacje
                          do prowadzenia FMS, aby działo się więcej w tej organizacji, która jakby nie
                          patrzeć będzie zapleczem SLD.
    • Gość: Zniesmaczony W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:05
      Dwie uwagi :
      1. Prywatny przedsiębiorca szefem partii lewicowej ??? Jakiś nonsens ... :(
      2. Pan Ryński , zamiast strofować kogokolwiek niech poświęci czas na
      wychowywanie swojego synka - skądinąd bandyty-recydywisty . Tak bardziej
      przysłuży się lokalnemu społeczeństwu .
      • Gość: Grucha Re: W SLD wygrała stara gwardia, młodzi przepadli IP: *.eranet.pl 24.04.07, 18:00
        Tyle, że eselde to nie jest partia lewicowa, tylko uwłaszona postkomunistyczna
        nomenklatura partyjna, skrajnie bezideowa. Dlatego opisany przez Pana zestaw
        czerwonych przedsiębiorców i ojców bandytów jak najbardziej pasuje do tego
        towarzystwa. Na szczęście "przypadkowe" społeczeństwo wysłało Was komuszki w
        niebyt polityczny. Żeby tak jeszcze wysłało PiSdzielców.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: Kacper ??? to się dzije IP: 213.73.2.* 24.04.07, 19:22
          Poczytałem całkiem ciekawą lekturę :-) Prywatne ambicje biorą górę - a w
          polityce raczej osobiste ambicje powinno się schować w kieszeń :-) Kilkukrotnie
          zostałem wywołany z nazwiska :-) mam wrażenie, że są ludzie, którzy znają mnie
          lepiej niż ja sam siebie :p (taki mały sarkazm)
          Polityka to praca zespołowa i nie należy o tym zapominać, działania jakie
          prywatnie podejmuję, to co staram się zmienić również we własnym interesie - to
          sposób na to by przybliżyć ludziom coś co kiedyś mnie urzekło - model
          społeczeństwa obywatelskiego - dla tych co piszą lewica w mieście nie istnieje -
          odpowiem, umacnia się i działa, działa na podwórkach, ulicach, skwerach,
          wsłuchuje się w problemy Osiedli i stara się działać by istniejący stan rzeczy
          zmienić.

Ja na konwencję poszedłem z zamierzeniem w końcu zagłosować na program, na coś
          co mnie przekona to tego by na tę osobę zagłosować, o programie wspomniałem i
          Darkowi i Tobie Przemku. Zagłosowałem zgodnie z tym co uważałem za słuszne,
          trzeba twardego i skutecznego działania, okres roku to bardzo mało ale to sposób
          by się przygotować i zrobić społeczny podkład, a co najważniejsze działać
          skutecznie - czego sobie i wszystkim życzę.

Na marginesie - lepiej mieć zdeklarowanych wrogów, spierać się z nimi,
          dyskutować, wymieniać poglądami, niż przytakiwać klepać po plecach - bo to nie
          przynosi wymiernych efektów - tylko dyskusja, wymiana poglądów jest w stenie
          doprowadzić do konkretnych rozwiązań.

Głosowałem na Darka bo wierzę, że jest w stanie to zrobić - czasu ma niewiele
          ale warto.

Jak ktoś ma trochę czasu zapraszam do włączenia się w akcję polepszania miasta
          :-) miasto dla mieszkańców, a nie dla władzy.
          • Gość: olo umarlaki IP: 89.19.84.* 12.05.07, 19:34
            jezus maria....jak czytam o tych nowakach roginskich i innych to az mnie na
            torsje zbiera.myslalem ze oni juz wszyscy pogineli a jednak dalej sie
            konserwuja we wlasnym sosie i bedzie to tak trwalo przez nastepnych 50 lat.
            dokladnie jak w chinach najmlodszyn czlonek mlodziezowki komunistycznej 10 lat
            temu obchodzil 60 urodziny:)
            wescie sie ludzie do normalnej pracy a nie na bnaszych podatkach zyjecie(partie
            sa utrzymywane z dotacji panstwa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka