Dodaj do ulubionych

kolejny wypadek na przejściu

IP: 213.25.179.* 27.04.07, 16:01
Na przejściu dla pieszych na Sikorskiego/Berlinga znowu został przed chwilą
potrącony pieszy.W tym miejscu dochdzi do tragicznych zdarzeń bardzo
często.Starsi ludzie nie są w stanie bezpiecznie,swobodnie przejść na drugą
stronę ulicy,dzieci przebiegają między pędzącymi samochodami.
Kierowcy jeżdżą tak jak bandyci.Sporadyczne kontrole policji nie pomagaja.
Może w końcu p.Jaszczuk zanim zostanie wylany coś zrobi w sprawie
bezpieczeństwa na ulicach Olsztyna?
Obserwuj wątek
    • Gość: rondziarz Re: kolejny wypadek na przejściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:18
      a może sprawcą był dr Lorenz? on ostatnio daje mocno w kość innym uzytkownikom
      dróg
      • kubaewa ja tak dalej pójdzie to kierowcy pójdą w obroty 27.04.07, 16:30
        Zanieczyszczeń i wypadków coraz więcej, mieszkańcy zaczynają tracić zdrowie nie
        tylko na skutek urazów fizycznych, ale też przez notoryczne trucie. Kto nam
        zwróci zdrowie, kierowca nie opłaci kosztownego leczenia raka. Spójrzcie na
        Wielką Brytanię - cała utopiła się w spalinach. Nie ma czym oddychać w
        Belfaście, zawroty głowy w Londynie. Nie długo ludziom puszczą nerwy jak kilka
        lat temu młodzieży we Francji. Złość była wymierzona tylko w samochody, pojazdy
        mechaniczne. Jeżeli wybierasz się gdzieś samochodem to rozważ czy naprawdę jest
        Ci to niebędne, czy nie możesz skorzystać z komunikacji miejskiej zamiast tego
        lub może jesteś w stanie poruszać się rowerem?
        • Gość: fuga Re: ja tak dalej pójdzie to kierowcy pójdą w obro IP: *.tktelekom.pl 27.04.07, 19:26
          Klepiesz ciagle to samo ,już w innych wątkach raczyłaś nas tymi samymi wywodami.
          Więcej inwencji wskazane...
          • Gość: ek Re: ja tak dalej pójdzie to kierowcy pójdą w obro IP: *.olsztyn.mm.pl 28.04.07, 07:30
            ponadto, to nie zawsze kierowca jest winny, my po mieście jeździmy przepisowo, a
            wczoraj 2 razy zdarzyło się że nam wlazły baby tuż pod samochód, widzą cię,
            czekają, a jak jesteś już bliko to się wpieprzają pod samochód i to jeszcze
            jedna była z dzieckiem, to jest paranoja...całe szczęście mamy dobre hamulce,
            ale innym razem wpieprzą się pod inne auto i mogą nie mieć tyle szczęścia ...
            • natemi Re: ja tak dalej pójdzie to kierowcy pójdą w obro 28.04.07, 07:50
              Kierowcy zupełnie nie zwracają uwagi na ludzi stojących przed przejściem.
              Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy zatrzymają się aby pozwolić przejść pieszym, ale
              jest niebezpieczeństwo, że auto jadące pasem obok mknie dalej bez
              zastanowienia, o wypadek łatwo.Moim zdaniem jeżeli na przejściu czeka pieszy to
              obligatorynie należy go przepuścić i tyle. Dodam,że sama jestem kierowcą i
              jeżdżę codziennie, ale każdy kierowca bywa także pieszym i co? Nie wkurza Was
              to wystawanie przed pasami? Reporter którejś z gazet usiłował policzyć ile
              czasu potrzeba aż zdoła się przejść przez takie właśnie przejścia bez świateł
              na ruchliwych ulicach. Potem to opisał. Żenujący poziom kultury, a właściwie
              jej brak wśród kierowców. Tylko żeby to tylko o kulturę chodziło... Tu chodzi o
              bezpieczeństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka