Dodaj do ulubionych

"Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj!

IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.07, 22:19
Działanie przez rozbijanie - w tym przypadku jedności. Oto pierwszy krok.
Obserwuj wątek
    • danabr "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! 26.06.07, 23:14
      Pani Pogorzelska staje w obronie idei konkursu (sic!)
      Pani Pogorzelska wygrała konkurs głosami urzędników, mając przeciwko sobie
      głosy społeczności szkolnej.
      Decyduje urzędnik, taki jest a priori przydział głosów.(Na 13 głosów nauczyciele
      dysponują dwoma i rodzice też dwoma). Zaiste, takiej idei konkursu pani
      Pogorzelska może bronić. Jest to wymowne.
      • Gość: artyz Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:09
        pozostały dwa miesiące...
        mam nadzieje ze emocje zbytnio szybko nie upadna tak nisko ze bedzie trzeba
        szukać łopaty aby wszystko znów po wakacjach wygrzebywac, po za tym komu by sie
        wtedy chcialo to robic...?
        moze dojdzie a moze nie dojdzie do strajku...
        P.Pogorzelska to sprytna kobieta (co zapewne bedzie jej zaletą w samoistnych
        uczynkach)dlatego poczeka az wszyscy ochlona i sie do niej przyzwyczaja...
        ja osobiscie nie chce sie przyzwyczajac do osoby z zewnatrz... dlatego tez nie
        zamierzam wygasac...
    • kecawa Czy to jest moralne ? 27.06.07, 07:06
      Pani Pogorzelska jest dyrektorem gimnazjum 14 w trakcie swojej kadencji
      porzuca szkolę o której kierowanie się kiedyś ubiegała! !!!!!

Jak tak można!! w gimnazjum jej zaufali przedstawiła wizję jego rozwoju w
      trakcie konkursu de facto złożyła oświadczenie iż chce prowadzić swoją szkołę
      przez pełne cztery lata !( oszukała? nauczycieli ? oszukała uczniów? oszukała
      rodziców ? oszukała samą siebie ?)

Jedynym atutem tej pani jak słyszę jest jedynie miła aparycja .Nie mamy jednak
      do czynienia z konkursem piękności ! ( nie ten cyrk i nie te małpy)

Szkołą ma władać ktoś co jej się poświęca bez reszty! To że ta pani porzuca w
      trakcie kadencji swoje gimnazjum jest więcej niż zastanawiającym faktem!
      Czy takie podejście jest godne przyszłego dyrektora renomowanej trójki? Co
      się stanie gdy kierując się ambicjami osobistymi po rocznym urzędowaniu w
      warunkach obstrukcji nauczycielskiej ta pani ponownie zmienić zechce szkołę
      !!Mówiąc ,iż lubi wyzwania!

kecaw - mający przekonanie ,iż honor jest wartością najcenniejszą to nam tylko
      zostaje
    • Gość: koniecznie? "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:35
      Czy koniecznie wbrew wszystkim i wszystkiemu p Pogorzelska musi być dyrektorem?
      Jakich zaszczytów się z tego tytułu spodziewa..? Bycie dyrektorem, to służenie
      innym :) uczniowie, rodzice i nauczyciele tego nie chcą.!!! Kobieto, gdzie
      pchasz swoją..... głowę???
    • Gość: Miśka "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:21
      Śledzę z zapartym tchem ostatnie wydarzenia związane z konkursem na stanowisko
      Dyrektora III LO. W tej chwili jest to trochę sytuacja patowa. Pani Pogorzelska
      nie bardzo chce się wycofać, żeby nie stracić "twarzy". Tylko od razu nasuwa
      się pytanie, czy ją zachowa przyjmując nominację na to stanowisko. Trochę się
      Jej dziwię, że pcha się uparcie tam gdzie Jej nie chcą. Ja osobiście nie
      umiałabym pracować w tak dużym gronie osób, wiedząc, że jestem nie akceptowana
      przez środowisko. Jak można dbać o dobro szkoły i uczniów będąc skłóconym z
      całym Gronem Pedagogicznym? Chcąc naprawdę coś zrobić dobrego, to niestety,
      trzeba mówić jednym głosem. Nie bardzo wiem, jak Pani Pogorzelska chce sprostać
      wszystkim wyzwaniom, jakie Ją czekają w nowej szkole, zostając na "polu bitwy"
      pozostawiona sama sobie. Apeluję do Pani Pogorzelskiej - niech się Pani
      naprawdę dobrze zastanowi, czy ta gra jest warta świeczki. Czy w tej całej
      sytuacji, nie straci Pani więcej niż zyska. Ma Pani szkołę, w której jest Pani
      Dyrektorem, tak więc nie jest Pani bez pracy. Może warto pomyśleć co jeszcze
      dobrego może Pani dokonać właśnie w tym Swoim Gimnazjum Nr 14. Cokolwiek Pani
      zrobi - będzie to Pani decyzja. Proszę naprawdę rozważyć wszystkie za i przeciw.
    • Gość: mzeta6 Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:47
      To Pogorzelska jest w trakcie kadencji?Nie wytrzymam. Do niej nie można mieć
      zaufania. Zostawia własną szkołę, żeby zrealizować własne ambicje. Ta modelka,
      niech idzie do butiku, tam się wyeksponuje, albo w dyskotece. W szkole z
      tradycjąi remoną potrzeba ludzi godnych, honorowych , służących ludziom ,
      młodzieży a nie karierowiczów za wszelką cenę. kOBIETKO , trochę więcej
      samokrytycyzmu.Jeśli Pani Prezydent Wasilewska chce ją wypromowac, niech ją
      zatrudni w radzie miasta . Tam były w ubiegłej kadencji dwie takie marionetki
      Mariolka i Monia.I będzie pociagać za jej sznurki... hahaha.
      Ludzie z LO III bądźcie wytrwali , powinniście mieć wpływ na własna szkołę,
      czasy dyrektorów w teczkach skończyły się.
      • Gość: pszczolka1223 Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:54
        Gdyby p. Pogorzelska miala choc odrobine oleju w glowie to wiedzialaby ze
        szczescie nie polega na realizowaniu wlasnych ambcji nie liczac sie ze zdaniem
        i uczucimi innych. Wiele razy powtarza ze nie bedzie podejmowac decyzji pod
        wplywem emocji..... a jaki to ma sens?! Kazdy kto by chlodno podchodzil do tej
        sprawy nie czulby jej powagi (i słusznosci) Dyrektor , ktory ma zamiar
        realizowac cele i projekty bez wspolpracy z Rada Pedagogiczna....? Czy ktos to
        sobie wyobraza, bo ja ABSOLUTNIE NIE! Moja szkoła sie nie podda, a uczniowie
        zgotuja jej takie pieklo ze odechce jej sie zarzadzania ;P
        P.S. Dziekuje WSZYSTKIM za slowa wsparcia!! :D:D:D
        • Gość: gość Pszczółko.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:12
          Pszczółko , schowaj żądełko, bo się sama użądlisz swoim jadem... nie planuj,
          nie judź... myśl !
        • Gość: Kmicic Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 14:54
          Mów za siebie ;] To tylko szkoła a czasami trzeba zmian ;] Gomolińska była by
          beznadziejnym dyrektorem... i jeżeli coś piszesz to podpisuj sie osobami które
          zgotują jej to piekło bo osoby w moim otoczeniu ze szkoły maja w dupie kto
          będzie dyrektorem bo i tak się nic nie zmieni i dobrze o tym wiecie a
          nauczyciele wam oczy mydlą a zapewne jesteście pierwszoklasistkami srającymi na
          punkcie Tomasza ;] Tylko pogratulować trzeba dorosnąć żeby sie wypowiadać...
          • Gość: dorosła Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 27.06.07, 15:12
            Słuszna uwaga - żeby mieć coś do powiedzenia trzeba dorosnąć, bo sam nik Kmicic
            to zdecydowanie mało. Twój język i prostactwo dowodzi, że jesteś niedojrzały.
            Wygląda na to, że szkoła jest dla ciebie problemem samym w sobie. Dla ciebie
            zapewne nieistotne jest kto pracuje w szkole lecz co zrobić żeby nie zauważono
            twojej głupoty. Jesteś zapewne jednym z tych co mają problemy z samym sobą,
            może zgłoś sie do pedagoga szkolnego albo do psychologa.
            A z tego co wiem nauczyciele nie włączają młodzieży do sporu.
            • Gość: Kmicic Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 18:30
              To po co się w to wtrącasz ? Zostaw to dla nich i pisz za siebie a nie za
              większą grupę... ja na Twoim miejscu bym zobaczył czy nic nie mam w majtkach bo
              może smierdzieć to taka uwaga na przyszłość... Może popatrz w lustro i sama
              znajdziesz problem z sobą... Załosne^^ Leć lepiej pod ratusz i się ośmieszaj
              dziewczynko ;]
              • Gość: dorosła Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 27.06.07, 19:06
                Wydaje mi sie, że to ty "Kmicicu" (ciekawe co wiesz o tej postaci?)dorwałeś się
                do kompa i piszesz. Skoro ciebie nie tyczy ta sprawa to coś sie tak zjeżył? Co
                cię tak ubodło w mojej wypowiedzi? Czyżbyś zrozumiał prostaczku ten tekst
                pisany? Czyzbyś przeczytał ze zrozumieniem?
                A ja nie piszę za kogoś lecz odpowiadałam na twój komentarz. A w majtki to
                robią tylko oseski i tchórze czyli tobie podobni. Ty niestety swojego odbicia w
                lustrze nie zobaczysz, bo pustka jest niewidzialna. Tak cię ubodła rada żebyś
                udał się do pedagoga szkolnego lub psychologa? To profesjonaliści, pomogą ci
                biedaku, masz wiele kompleksów i może ktoś nauczy cię z nimi żyć. A po co ty
                zabierasz głos skoro nie znasz się na niczymboś malutki i głupiutki. No cóż
                głupocie trzeba wybaczać bo jest nieporadna i sam jej w sobie nie odkryjesz.
                • Gość: Kmicic Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 23:22
                  Za to Ty byś idealnie pasowała na żonę Romka G ;] A więc wydaje Ci się ze
                  wszelkie rozumy posiadłaś tak? Ale widzę że zero własnego zdania i to jest
                  martwiące w tych czasach ;] i to bardzo a tak po za tym to ciekawe którym
                  pasztetem jesteś? Lepiej spójrz w lustro i nie wychodź z domu bo normalna i
                  ladna dziewczyna nie przejmowała by się tzw "bandą Gomolińskiej" oni psują
                  opinie naszej szkole jakbyś nie zauważyła. Czasami porażki trzeba przyjąć z
                  głową w górze. Jak możesz oceniać nową dyrektorkę nie znając jej. Ja poznałem tą
                  Panią i jest bardzo sympatyczna, uważam że powinniśmy dać jej szanse a jak jej
                  nie będzie szło to wtedy pomyśleć co dalej. Po za tym nie wszyscy nasi
                  nauczyciele są w porządku i trzeba pomyśleć też o zmianach bo im starsi tym
                  gorzej uczą. Zobacz że poziom z roku na rok spada! Nie widzisz ? To pasujesz do
                  nich;] I jestem pewien że mam większą wiedzę życiową od Ciebie. Bo ewidentnie
                  widać że brak Ci taktu i klasy ;] Mam dalej kontynuować ? Czy już popatrzyłaś w
                  lustro i zauważyłaś że nie jesteś ideałem a zwykłą dziewczynką potrzebującą
                  pampersów bo masz tyyyylee nauki :] Załuje że mamy takie dziewczyny w szkole...
                  i nie tylko ja zapewne ;] Pozdrawiam i mam Cię w dupie :D:D:D
                  • Gość: może nie dorosła Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.07, 09:30
                    Hm, wcale się nie dziwię, że spada poziom niektórych uczniów. Poza injektywami
                    [tłumaczenie: wyzwiskami] i obrażaniem kogoś w czambuł [tłumaczenie: w całości,
                    bez wyjątku] nic do sprawy nie wniosłeś Kmicicu! A szkoda. Poziom słownictwa i
                    ortografii poniżej średniej maturalnej. Trzeba będzie przysiąść fałdów
                    [tłumaczenie: pilnie popracować] nad tym przed majem 2008. Uwaga! Tłumaczenie
                    pochodzą ze Słownika języka polskiego.
                  • Gość: dorosła Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 28.06.07, 12:31
                    Koleżanką twoją nie byłam i nigdy nie bedę. Kmicicu Twoje towarzystwo to nie
                    dla mnie. Nie ten poziom! Może nauczyciele w "trójce" nauczą cię nieco ogłady,
                    dobrych manier, ale nie rokujesz dobrze. Jesteś marnym materiałem do obróbki!
                    Niby taki młody a już z defektem.
                    • Gość: Kmicic Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.07, 14:16
                      Masz jakieś kompleksy że tak się wypowiadasz? Bo mi się wydaje że albo nie masz
                      przyjaciół albo masz jakiś straszny problem ze sobą, to nie mi ale chyba Tobie
                      jest potrzebna pomoc psychologa o ile już nie za późno i nie chce mi się już z
                      Tobą pisać bo jesteś po prostu nudna i żenująca. Zajmij się czymś bo masz
                      wakacje albo zacznij się uczyć już bo nie dasz rady od września^^ a po za tym
                      jestem ciekawy kto ma lepsze wyniki w nauce i mniej się uczy? chyba ja... Więc
                      zamknij pyszczek ;]
                      • Gość: dorosła Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 29.06.07, 15:34
                        Nie piszę z Tobą Kmicicu - już mówiłam nie nadajesz się na dyskutanta. Ciekawe
                        czy we wrześniu też będziesz tak podskakiwał. Wymyśl sam coś ciekawego, a nie
                        powtarzaj po mnie! Gdybyś miał nieco ogłady to wiedziałbyś, że człowiek uczy
                        sie całe życie! Czas na poradę dla ciebie: nie nadajesz sie do "trójki", zmień
                        szybko szkołę! O poziomie człowieka nie stanowią oceny z przedmiotów! Przestań
                        sie męczyć z tego i tak nic nie będzie. Odstajesz od koleżanek i kolegów.
    • Gość: YNA Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 213.184.19.* 27.06.07, 13:40
      A dlaczego wszyscy "napadają" na Panią Pogorzelską???? Może tak trochę rezrwy
      do sprawy???? Zdecydowanie nie jestem fanką tej Pani - wprost przeciwnie - ale
      nie bardzo rozumiem o co chodzi! Pani Pogorzelska wystartowała w konkursie, w
      którym mógł wystartować każdy kto spełniał warunki formalne. Przecież nie
      ogłoszono konkursu w celu wybrania osoby wskazanej przez Radę Pedagogiczną i
      Radę Rodziców LO III bo i po co byłoby robić konkurs. Pani Pogorzelska
      wystartowała z dobrymi intencjami, przygotowała się najlepiej jak potrafiła,
      wygrała bez świadomości, że robi coś złego. I za co teraz obrywa "baty" na
      forum? Za to że w LO III nie zdołano wystawić kandydata lepszego od Niej, który
      wygrałby konkurs dzięki swojej wiedzy, przygotowaniu merytorycznemu, dobrej
      koncepcji rozwoju szkoły? W konkursach funkcjonują określone zasady, które
      akceptuje się podejmując decyzję o złożeniu swojej kandydatury. Według tych
      zasad (tematem dyskusji nie jest to czy zasady są dobre, czy złe. One
      obowiązują i koniec) pani Pogorzelska okazała się lepsza a jej kontrakndydatka
      gorsza. Nie ważne czy dużo lepsza i czy dużo gorsza. Gorsza i kropka. I teraz
      trzeba zmieniać zasady? Bo przegrała słaba kandydatka? No to mogła nie
      startować i nie akceptować zasad. Przypomina mi się opowieść Dańca o walce
      Gołoty z Lenoxem Luisem. Podobno Gołota chciał z nim pogadać, a on zaczął go
      bić. No i jak leżał na deskach to już nic nie dało się zrobić. Było po walce. A
      sędziowie powinni zrozumieć, że Gołota został oszukany. Przeciez był lepszy.
      Pani Pogorzelska była lepsza bo znała zasady gry. Wygrała bo przygotowała się
      do konkursu a nie liczyła na późniejszą awanturę. A nauczyciele z LO III mają
      teraz problem. Bo albo trzeba odejść żeby zachować twarz (jak się powiedziało o
      składaniu wypowiedzeń to trzeba dotrzymać słowa), albo zostaną wywaleni przez
      panią Pogorzelską bo są słabi. Ich kandydatka dawała im szansę na spokojne
      następne 5 lat. A tu masz! Trzeba brać się za robotę. Tylko, że i ochoty nie ma
      i przyzwyczajeń i merytorycznie cienizna. Pan Karpiński nie wymagał i nie
      przyzwyczaił. Pora tam zrobić porządek. Trzeba porozmawiać z absolwentami.
      Będzie wszystko jasne. Tylko dalej nie mogę zrozumieć gdzie tu wina pani
      Pogorzelskiej. Chciałabym żeby Ona teznie była tam dyrektorem. Tylko z innych
      powodów niż podają nieudacznicy - nauczyciele LO III.
      • Gość: zdziwiona Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 27.06.07, 14:40
        Szkoła to nie ring i bezmyślne walenie przeciwnika. YNA - nie wiem czy nie
        lubisz czy tylko nie znasz odchodzącego dyrektora "trójki", bo nie masz pojęcia
        że to mistrz w swoim zawodzie (popatrz na strone szkoły i zobacz ilu
        olimpijczyków wychował). Popatrz również na osiągnięcia innych nauczycieli i
        ich wychowanków i więcej nikogo nie obrazaj!
        Problem jednak nie tyczy sie odchodzącego dyrektora. Bo on przechodzi do
        historii.
        Dlaczego mówisz że nie chcesz, by pani Pogorzelska była dyrektorem "trójki"? W
        czym jest problem. Śmiało powiedz!
        Kto miał okazję słyszeć panią, która wygrała konkurs ten niestety rozczarował
        się-wizja szkoły to brak wizji, to zlepek sloganów, potok słów, zdań które w
        kółko powtarza bez ładu i składu. Brak merytorycznych argumentów. Nie wiem czym
        zachwyciła urzędników, którzy oddali na nią swoje głosy - rodziców i
        nauczycieli nie była w stanie zadowolić, bo nie pamiętała co podała w swojej
        wizji "trójki" w czasie konkursu. A wystarczyło tylko zacytować to co sama
        wymyśliła i powiedziała w czasie konkursu. W niczym ta osoba nie jest lepsza ,
        a nawet powiem w niczym nie jest dobra. Gdyby moje dzieci odpowiadały tak przy
        tablicy w szkole to żaden nauczyciel nie miałby szansy postawienia im
        pozytywnej oceny i chyba nie skończyłyby nawet szkoły podstawowej.
        Kim jest osoba, która dwa lata temu przedstawiała wizję rozwoju 14 gimnazjum, a
        po dwóch latach ucieka na bardziej zaszczytne (w jej pojęciu) stanowisko
        dyrektorskie do liceum, bo lubi wyzwania. Takie wyzwania podjęła 2 lata temu -
        powinna dokończyć to co zaplanowała. tam tez składała obietnice uczniom,
        rodzicom, kadrze.
        O "trójce" nic nie wie, nie zna warunków lokalowych, nie wie ile jest klas w
        danym roczniku, nie zna kierunków kształcenia, nie jest egzaminatorem
        maturalnym, a o procedurach coś tam kiedyś słyszała (pewnie wie mniej niż
        rodzice licealistów).
        Co masz YNA do dodania? Gdzie i w czym profesjonalizm pani "dyrektor"
        Pogorzelskiej? W gimnazjum 14 powinien tez być protest rodziców , uczniów i
        nauczycieli-chyba im zależy na najlepszym dyrektorze. Gimnazjum 14 walcz o
        swoją panią dyrektor!
    • Gość: jOluś "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:14
      Gdybym to ja byla na miejscu pani Pogorzelskiej z cala pewnoscia
      zrezygnopwalabym ze stanowiska dyrektora naszego LO, gdyz nie
      chcialabym "pracowac" z nauczycielami i uczniami, ktorzy nie widza mnie w tej
      szkole. Tym bardziej, że nauczyciele, rodzice i uczniowie odmawiaja współpracy.
      Pani Pogorzelska jak widac kieruje sie wyłacznie swoimi ambicjami i za wszelka
      cene chce osiagnac cel. Nie zwazajac na to ze najbardziej ucierpi na tym
      mlodziez, poprzez to ze utraci wyśminitych profesorow. Dlatego MY UCZNIOWIE
      zrobimy wszystko co w naszej mocy by tak sie nie salo! I bedziemy walczyc o to
      by pani dyrktor zrezygnowala z obietego stanowioska!!
      • Gość: H Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.07, 15:23
        Popieram Was!!!!!!!!!!-ale to co widze to ta p.pogorzelska jest zatwardziala
        trzymajac sie rekami i nogami stolka z ktorym przyszla!!a po zatym jest
        nadeslana przez CJM i trudno bedzie Wam to przeskoczyc.Ale trzymam za Was
        kciuki i goraca popieram!!!!!!PRECZ Z DYREKTOREM Z TECZKI!!!!!!Jezeli ma troche
        honoru i twarz to powinna juz dawno odejsc.TRZYMAJCIE sie i nie
        odpuszczajcie.Bierzcie przyklad z pielegniarek!!POWODZENIA !!!!!!JESZCZE RAZ
        TRZYMAJCIE SIE WSZYSCY W ZWARTEJ GRUPIE!!!!(nauczyciele i uczniowie).
        • Gość: halina Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.07, 16:14
          G-14 tonie,tzw kapitan ucieka,a tonący........
          • Gość: lol Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 20:40
            ale nagonka...że też wam sie nie znudzi.
            • Gość: szlag trafia niekt Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 20:48
              mzeta6 26.06.07, 22:48 napisał:

Pani Pogorzelska ośmiesza się.W szkole bardzo ważna jest atmosfera. Jeśli nie ma
              poparcia grona , to będzie miała piekło. Szkoda zdrowia. Nie pchaj się kobieto ,
              tam , gdzie cię nie chcą.Nie rozumiem tego , jak można przystępować do konkursu
              nie przestawiając własnej wizji dla tej szkoły jej pracownikom.To arogancja z
              jej strony.Ona widzi tylko własne cele, a ludzi tam pracujących od wielu lat
              ewidentnie zlekceważyła. No ale Pani Wasilewska ją popiera, to jej człowiek.Mam
              sugestię dla Pana Prezydenta, niech Panią Wasilewską pociągnie do
              odpowiedzialności za taki stan rzeczy, za ten cały bajzel i zamieszanie z
              konkursami.Co ona dobrego zrobiła dla oświaty przez te pół roku? Czy organizacja
              tych konkursów to nie kosztuje? Czy na prawdę były wszystkie konieczne?
              Wasilewska do teatru, Wiśniewska na klauna do cyrku, , Pogorzelska na akrobatkę.
              Oświata w Olsztynie nie potrzebuje cyrku. Niech Prezydent powoła nowego
              zastępcę.Jest tyle doświadczonych ludzi i kompetentnych. O choćby Pan DYR. z SP
              9, też młody , energiczny, pracowity i niestronniczy.Kobietki są super, ale
              lepiej sprawdzają się przy garnkach.
              • Gość: tt Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.07, 21:25
                Masz racje popieram !!!!twoje wypowiedzi!!.PRECZ Z DYREKTOREM Z TECZKI!!!!
                Ratusz jest zaslepiony nie widzi zla i jakie beda tego dalsze
                konsekwencje.ODWOLAC !!!!dyrektora z teczki!!!!!!!
                • Gość: jA.... Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:09
                  Zaiste to forum powstało by wyrazac swoje opinie na temat zaistnialej sprawy a
                  nie po to zeby sie wzajemnie obrazac i sobie ublizac....(tak mysle) i mała
                  uwaga Kmiciuc, czy byłes na zebraniu, chocby jednym, czy wyslales jakiegos
                  rodzica zeby przyjrzal sie tej sprawie...? Smiem przypuszczaz ze NIE!!!! i
                  dlatego nie wiesz o czym mowisz, szkola dla niektorych to nie tylko 4 sciany
                  ale rowniez atmosfera i poziom nauczania(ktory jak twierdzisz spada). zmienia
                  sie on bo nasz kochany Roman wyprwadza tyle zmian do ktorych szkoly musza sie
                  przystosowac, kosztem czegos.... Zastanawiam sie czy analizowales tak dokladnie
                  osiagniecia gim 14 ze porownujesz LO3 do tamtej szkoly? Nauczyciele walcza bo
                  maja o co.... ta kobieta oszukuje nie tylko nas ale i sama siebie!
    • Gość: zainteresowany Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:57
      Cz ktos moze wie kiedy oni wszyscy naja sie spotkac i w koncu cos ustalic....?
      • Gość: joko Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 28.06.07, 19:58
        Mnie się te igrzyska nawet podobają.
        • Gość: III LO Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 09:16
          Serdecznie zapraszam wszystkich piszących w tym forum na stronę internetową III
          LO, gdzie został opublikowany list otwarty do Kurator Oświaty i Prezydenta
          Miasta. - www.lo3.olsztyn. pl
          Tam zajdą Państwo argumenty i przyczyny zaistniałego stanu rzeczy. Tam
          tez jest prośba skierowana do p. Pogorzelskiej ze strony Rady Rodziców i Rady
          Pedagogicznej. Zapraszam.
      • danabr Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! 29.06.07, 11:21

Od pięciu dni nauczyciele Trójki "dobijają się" o obiecane spotkanie z
        Ratuszem i Kuratorium.
        Najpierw były: 1) protest i sponataniczna wizyta u kuratora i Prezydenta
        (wtargniecie nieledwie...), spełzły na niczym,
        2) potem była pikieta i w jej rezultacie spotkanie z v-prez. Głazewskim,
        3) potem odbyło się, zasugerowane przez władze, spotkanie Rady Pedagogicznej i
        Rodziców z pania Pogorzelską, zasugerowane jako etap poprzedzający tzw. "rozmowy
        na szczeblu", opisane w "Oświadczeniu" po spotkaniu i w "Liście otwartym"
        4) ... patrz... początek

Nasuwa się pytanie ("zgadnij koteczku, jakie?", jak mawiał Kisiel...)
        Czy władze mają kłopot ze skomentowaniem żenującego wystąpienia w LO III
        kandydatki na dyrektora, pani Pogorzelskiej?
        Czy sposobem na "audiencję" u stosownych czynników jest tylko pikieta przed
        ratuszem ?
        Szczegóły na stronie internetowej www.lo3.olsztyn.pl
        • Gość: xx Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.07, 12:11
          Martwi mnie jedno.. milczenie ze strony I gospodarza CJM, również nauczyciela, który powinien wiedzieć, co tak naprawde jest najlepsze dla uczniów, bo to o nich przede wszystkim tu chodzi. Jeżeli dobro uczniów będzie stanowiło priorytet, zarówno dla p. Pogorzelskiej, jak i pana Prezydenta, sprawa powinna rozwiązać się sama. Pani Pogorzelska powinna zachowac twarz i zrezygnować. Nie wyobrażam sobie, żeby tymi dzieciakami miał kierować ktoś, kto na spotkaniu nazywał ich KLIENTAMI. Moi drodzy, III LO to nie supermarket, tu nie handluje sie wiedzą!!! III LO to uczniowie,absolwenci, rodzice, atmosfera, oddanie, a bycie dyrektorem tej szkoły to misja, idea i posłannictwo, a nie wygodna posada dla urzędnika, z przesadzonymi ambicjami...
          Czy tak naprawde cięzko pani Pogorzelskiej zauważyć ten oczywisty fakt???
    • Gość: obserwator "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:16

Czytajac te komentarze zauwazam, ze wiele osób nie ma pojecia o sprawie. Moge
      powiedzieć tyle,że z całym szacunkiem dla obu pań, uważam, że najlepszą
      kandydatką na dyrektora LO3 jest pani Gomolińska. Jest osoba, która jako
      nauczyciel uczący w tej szkole ma wspaniały kontakt z uczniami. Poza tym jej
      wizja przyszłości LO3 jest zdecydowanie bardziej realna. Ma w niej na uwadze
      dobro uczniów a nie jedynie własna karierę. Pozwolę sobie jeszcze zauważyć, że
      pani Gomolińska w przeciwieństwie do drugiej pani traktuje uczniów po
      partniersku i ich dobro jest dla niej najwazniejsze. W końcu to też ludzie. Może
      troche młodsi ale tez potrafią mieć własne zdanie, które pragną wyrażać. Poza
      tym zdaje sobie sprawe z możliwości każdego z nich. A teraz pozwolę sobie
      skierować słowa do pani Alicji Pogorzelskiej. DROGA PANI ALICJO!. Może rozsadnę
      byloby przemyślenie tej sprawy. Skoro swój sprzeciw wyrazaja nauczyciele,
      rodzice, a tym bardziej uczniowie(bo przeciez o ich przyszłość chodzi i o ich
      dobro, to czy nie warto byłoby sie zastanowić nad rezygnacją? Bo tak naprawde po
      co iść gdzieś gdzie nie jesteśmy akceptowani? Czy to wyjdzie na dobre pani jak i
      uczniom? Moim zdaniem nie. Stwierdza pani, ze nie warto podejmowac decyzji pod
      wpływem emocji. Owszem ale tu w tej grupie, ogromnej grupie ludzi, którzy są
      przeciwko pani prócz emocji przejawia sie takze logiczne myslenie, którym sie
      kierują.I tak naprawde ta grupa ludzi tworzy jedność!są jedna wielką rodziną! I
      nikt sie nie podda. PROSZę NIECH PANI PRZEMYśLI SWA DECYZJE!!!!!! CHCE PANI
      ROZBIC TA RODZINE!!!!!!!!???????NIECH PANI TEGO NIE ROBI!!!!!!PROSIMY!!!!!!
    • sowaszara Re: "Trójka" prosi, apeluje, nalega... 05.07.07, 18:28
      a władza urzędowa wie swoje :(((
      I nie będzie nikt jej decyzji podważał. Dlaczego? Bo nie i tyle.
      A że ponoć rodzice, nauczyciele, a cosik chyba i młodzież, chcieliby inaczej..?
      Nieważne.
      Toż to prawdziwa Gombrowiczowska pupa... No, ale go już nie ma, prawda?
    • Gość: rodzic "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 11.07.07, 12:27
      LO3 pokazało, że jest najgłupszą szkoła w Olsztynie i regionie. W tylu szkołach
      co roku zmieniają się dyrektorzy, jedni przychodzą, a drudzy odchodzą, taka
      jest kolej rzeczy i nikt nie robi z tego z problemu, a tu szum nie wiadomo o
      co. Niech grono pedagogiczne nie udaje, że im tak na uczniach i "dobru szkoły"
      zależy, bo nie uwierze, a ile jedynek w tym roku na stawiali. Ten chory protest
      jest dla mnie niezrozumiały i im tylko wyjdzie na gorsze. Niech w końcu zajmą
      się uczeniem młodzieży, a nie głupotami.
      • Gość: Normalny rodzic. Re: Czy 3 już zmądrzała? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.07, 17:12
        Jako odzic byłem przerażony czego nauczyciele uczą młodzież. Kłótni, hałasu i
        nie liczenia się z prawem. Pani dyrektor niech się pani trzyma.Nauczyciele
        ośmieszyli się na cały Olsztyn. Jesteście słabi- czego tak rozpaczliwie
        bronicie, chyba siebie. Czy to ze strachu można kogoś próbować niszczyć,
        opluwać. Obnażyliście całą swoją słabość. Przeproście dyrektora, co by było
        gdyby ta pani was zostawiła, 1 września pod ratusz? I nowe głupoty
        powypisywane.I marsze i głupoty o strajkach włoskich.O zwolnieniach. Prasa wam
        nie odpuści
        • Gość: asia Re: Czy 3 już zmądrzała? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.07, 17:23
          dlaczego nas uczniow wciaga sie w sprawy nauczycieli. ja chce zmiany, moze w
          koncu cos w szkole drgnie, jak rozmawiam z kolezankami z miasta to u nas
          ciemnota. w szkole nic sie dla nas nie dzieje, nuda.stawianie pał i wszystko. A
          może my uczniowie weżmiemy transparenty jak wy i będziemy protestowac przeciwko
          temu co wy robicie w szkole. A jest o co? Zobaczymy co zrobicie siłacze. Co kupą
          mości panowie, kupą.....
          • Gość: Normalny rodzic. Re: Czy 3 już zmądrzała? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.07, 21:55
            Przeczytałem co wy ludzie robicie? Do ministerstwa piszecie na tę dyrektorkę.
            Olsztyn ośmieszacie! Co sobie o nas pomyślą.Prowincja i hałas a pracy niewiele.
            W tylu szkołach były konkursy i co, nic, ludzie dalej pracuj.a A wy boicie się
            pracy, bo trzeba będzie się wysilić i coś młodzieży dać!11
            Czy nie ma prawa na wasze bezprawie? No zapomniałem, zwolnicie się z pracy!!!
            Słowo pedagoga zobowiązuję!!! KOSMOS.
            • Gość: leon Re: wakacji w lo3 nie ma IP: *.ols.vectranet.pl 11.07.07, 23:18
              I tak jak co trzeci wątek na tym forum, protest stał się polityczny, został
              wymierzony przeciw Małkowskiemu i dlatego tak eskaluje.Po prostu.
        • kecawa Re: Czy 3 już zmądrzała?-odpowiadam za siebie 12.07.07, 09:28
          Szanowny normalny rodzicu- wszystko się dzieje zgodnie z prawem!! Nawet o
          przecinek prawa nie złamano! Tak się rodzi tzw społeczeństwo obywatelskie! Nic o
          naszych dzieciach bez nas (rodziców ).

serdecznie pozdrawiam kecaw absolwent szkoły wraz z latoroślą będącą podobnie
          jak ja absolwentem tej zacnej szkoły
    • Gość: Obiektywny Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: 88.156.63.* 11.07.07, 18:59
      Warto wnikliwie poczytać o sytuacji wokół III LO na stronie www.lo3.olsztyn.pl
    • Gość: czytam Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 08:25
      te wpisy i tak naprawdę nie rozumiem o co tu chodzi
      • Gość: zybek Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.07, 13:50
        Chyba nikt nie wie o co tym nauczycielom chodzi. Dajcie spokój.Odpuście już
        uczniom i dajcie na luz. Są wakacje a nie niepokoicie ludzi, kobieta sobie
        poradzi ze wszystkim, gadałem z kolesiami jest spoko, normalna i dająca się
        lubić, nauczyciele też ją lubili.
        • Gość: lol Re: "Trójka" prosi: dyrektorze, zrezygnuj! IP: *.ols.vectranet.pl 12.07.07, 22:12
          a kto ty jestes zybek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka