atlantis75 04.08.07, 19:23 Świetny pomysł :) Czy są jakieś ograniczenia wiekowe dla dzieci? Mam prawie 3- letniego synka i kolejnego potomka w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Stowarzyszenie młodych mam IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.07, 19:54 Też jestem ciekawa czy mamy z dwu- trzyletnimi dziećmi też mogłyby należeć do tego klubu? Może któraś z członkiń odpowie? Bardzo mi się ten pomysł podoba! Wielkie brawa dla pomysłodawczyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Stowarzyszenie młodych mam IP: 212.2.101.* 05.08.07, 11:55 Wybaczcie-ale to jakaś nuda! Siedzenie i w kólko gadanie o kupkach,pieluchach i wózkach? To dlatego wg Was życie matek jest trudne-zamykanie się na jeden problem,świat kręcący się tylko wokół dzieci...Idzcie same do kina,poczytajcie coś ciekawego,rozwijajcie sie zawodowo. PS:Mam dwojkę dzieci jakby ktoś pytał Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Stowarzyszenie młodych mam 05.08.07, 12:02 Idea podobno jest taka, że nie będzie tylko o kupkach,ale jak znam życie to tak się skończy :) Dla mnie też z lekka pachnie nudą,ale jak ktoś potrzebuje takich spotkań to brawo za pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Stowarzyszenie młodych mam IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.07, 18:30 Do Magda. Kochanieńka mam w domu 2-miesięczne niemowlę i pozostało mi dwa i pół miesiąca urlopu macierzyńskiego. Jest to jedyny czas, który mogę poświęcić synowi w 100%. Potem dojdą inne problemy a nam pozstaną wspólne weekendy. Spotykam wiele matek z dziećmi w podobnym wieku i nie wiem jak Tobie ale mi pomaga rozmowa z drugim człowiekiem. Przyjaźnie łączą ludzi o podobnych zainteresowaniach, poglądach na tym etapie mojego życia moje zainteresowania dotyczą rozwoju mojego dziecka. Rożnica między nami polega na tym, że Ty piszesz, że masz dzieci; ja, że jestem matką. Mieć dzieci a być matką to jest jednak różnica. P.S. W sumie to Ci współczuję, że musisz sama chodzić do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Stowarzyszenie młodych mam 05.08.07, 21:07 przesadzasz! jesli ktos poza byciem mama czuje sie tez kobieta, czlowiekiem, to brawo! fajnie samej isc do kina albo na dlui spacer gdzie oczy poniosa.... fajnie, jak zaden dzieciak nie ciagnie za kiecke i nie ma tysiaca potrzeb. fajnie na chwile byc wolna, odleciec myslami i zapomniec, ze jest sie matka....albo wypic wino!:).macierzynstwo to pieka sprawa, ale mamy, ktore zawezaja swoj swiat tylko do dziecka w moim odczuciu sa nudne i toksyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Stowarzyszenie młodych mam 05.08.07, 19:38 Gość portalu: magda napisał(a): > Wybaczcie-ale to jakaś nuda! Siedzenie i w kólko gadanie o kupkach,pieluchach i > > wózkach? To dlatego wg Was życie matek jest trudne-zamykanie się na jeden > problem,świat kręcący się tylko wokół dzieci...Idzcie same do kina,poczytajcie > coś ciekawego,rozwijajcie sie zawodowo. > PS:Mam dwojkę dzieci jakby ktoś pytał Rozwijam się zawodowo. Mój świat nie kręci się wokół dzieci. Chodze do kina, czytam. Myślę, że różnica między Tobą a mną polega na tym, że po prostu lubię poznawać nowych ludzi i nie dzielę ich na matki i resztę świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Stowarzyszenie młodych mam 05.08.07, 21:07 znowu przyznam Ci racje!:D Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Stowarzyszenie młodych mam 05.08.07, 21:03 w klubach wcale nie trzeba gadac o kupkach. mowisz o tym co chcesz. ja bardziej licze na zajecia typu: malowanie, jakies zabawy integrujace doa 2-3 latkow. Odpowiedz Link Zgłoś
dym11 Re: Stowarzyszenie młodych mam 06.08.07, 14:25 Wkrótce zacznie działalność Stowarzyszenie Olsztyn dla Dzieciaków. Chcemy kilku "drobnych" zmian, które pomogą nam, mamom i tatusiom w życiu z dzieckiem w Olsztynie. Chętnie zborę różne opinie, proszę o kontakt na adres dla_dzieciakow@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szocik Re: Stowarzyszenie młodych mam IP: *.ols.vectranet.pl 07.08.07, 09:29 pomysl fajny ale... godzina spotkania dla wielu mam nie do przyjecia. KOchane organizatorki, mamy pracujace juz Wam w przedbiegach odpadaja. Ja - mimo iz niepracujaca to niezmotoryzowana i posiadajaca 2-ke dzieci (upssss! bedaca mama dwojki dzieci ;) - 6-miesiecznego i 2.5-latka) tez do Was sie nie dotelepie na godzine 10.00 - nie ma szans. Moze wiec kolejne spotkania zorganizujecie w godzinach popoludniowych? A kluby mam sa fajna sprawa, jezeli zorganizowane sa z pomyslem. Przeciez poza rozmowami o zabkach i kupkach mozna wyskoczyc sobie razem na basen, do kina czy chocby na piwko do sympatycznej knajpki, a na spotkaniach mamusiowo-dzieciowych nasze nie-przedszkolne dzieci maja okazje uspolecznic sie ciutke. Pomysl jest naprawde fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGI Re: Stowarzyszenie młodych mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:37 Pracuję do 16 mam dwoje dzieci ,chciałabym też spędzić z Wami miło czas dlatego proszę o uwzględnienie mam pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anet Re: Stowarzyszenie młodych mam IP: *.ols.vectranet.pl 16.08.07, 22:13 witam:) uwazam, ze Klub mam to super pomysl:) ja sie przylaczam:) Odpowiedz Link Zgłoś