Dodaj do ulubionych

Chto w Uolstinie fejn zamby drze ?

07.08.07, 21:04
Znocie takego zambziorza ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:07
      Kiedyś był taki rodzaju żeńskiego w przychodni osiedlowej przy
      Przedszkolu nr 2 na Rybakach. Rybaki i przedszkole taż fantastyczne.
      • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:12
        W kedajszych ciasach jek pamnientom to chodziłom do kowala drzeć zamby. A ziysz
        jek to robziuli ? Trza buło wypsić flaszeczke spiritu i nic tedy nie bolało.
        jd - spróbój tak, tylo tero kowali ni ma ;))))
        • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:14
          Flaszka spirytusu jak najbardziej, ale ja mam tutaj taką jedną od
          zębów, która robi bez znieczulenia w taki sposób, że zapadam w
          odprężającą drzemkę na fotelu.
          • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:16
            A co to za flaszeczka ?
            Jeki to eliksir ? A może to Psiajucha ;)))))
            • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:17
              Nie śmiałbym damie proponować niczego innego niż czysty spirytus
              (pamiętasz gdzie to było?).
              • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:22
                Jerofiejew, ale am zaboczuła (zapomniałam) troszka te wszistkie coktajle - fejn
                łóne bułu.
                • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:25
                  Blisko, ale jeszcze pogrzeb w swej dziewczęcej pamięci. Żaden
                  coctail, czyściutki spirytus.
                • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:25
                  A ziysz co buła am na spektaklu Moskwa Pietruszki ?
                  Fantastycznie grali artiści
                  • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:27
                    A ja odbyłem w realu podróż z Dworca Kurskiego do Pietuszek. Też
                    fantastycznie zagrałem.
                    • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:31
                      > A ja odbyłem w realu podróż z Dworca Kurskiego do Pietuszek. Też
                      > fantastycznie zagrałem.

Kedy ? Nic ło tam nie psisołeś ?
                      Dwa roki tamu nazod toś buł w Moskwie, ale czi mniołeś czias taki bezuch
                      (podróz) zrobzić. Musiołes sia zabaziać w Darwina - pamnientosz jygo ?
                      • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:34
                        Rok temu byłem raz jeszcze i miałem mnóstwo czasu, który właściwie
                        zagospodarowałem.
                        • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:38
                          Toś szczajśliwi człoziek. Taki specjalny cug (pociąg) jyżdzi ?
                          Miałes ze sobą walizeczkę z koktajlami ? ;))

Ale jak ja byłam na tym spektaklu, to dobrze, że wczesniej zrozumiałam ksiązkę ,
                          bo słyszałam jak ludzie mówili co nic z tego nie rozumią i nie rozumieli scen.
                          Nie przeżywali tego tak jak ja.
                          • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:41
                            Pietuszki to najlegalniejsza miejscowosć podmoskiewska i jeździ tam
                            regularny pociąg podmiejski. Miałem śliczny plecaczek nie tak bogato
                            wyposażony, bo nie mogłem stępić swej uwagi.
                            • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:45
                              A buł tam kondjuktor taki co w elektryszcze (tramwaj) łolstyńskiej ?
                              • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:02
                                Nie, konduktor był bardzo europejski.
                                • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:05
                                  i pewno towarzystwo też, a szkoda, bo powinni jeździć aktorzy i odgrywać tą
                                  słynną scenę.
                                  A robziłeś łobrazeczki (zdjęcia) ?
                                  • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:18
                                    Nie, ja nie jestem fanem fotografowania. To przeszkadza.
                                    • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:26
                                      Nie mów, uwieczniać to wspaniała sprawa. No ale Ty nie musisz fotografować skoro
                                      nopsiankniej wszistko łopisujesz.

Ale tero to nie ziadomo chto kogo uwiecznia, kameruje, podsłuchuje - teraz mowam
                                      Orwella w całej rozciaglości
              • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:29
                Gość portalu: jd napisał(a):

> Nie śmiałbym damie proponować niczego innego niż czysty spirytus
                > (pamiętasz gdzie to było?).

no to tero musisz przybańczyć ma (przypomnieć) bom barzo ciykawa
                • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:31
                  Też rosyjskie, i bardzo Moskiewskie, i wielka literaratura leje się
                  zewsząd.
                  • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:32
                    Czyli chtóś ze szczytów ?
                    Dostojewski, Tołstoj ?
                    • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:33
                      No tak, ale Moskwa, a nie Petersburg i nie dworki szlacheckie.
                      • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:34
                        Biesy ?
                        • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:36
                          Kurczę, wyobrażasz sobie pochwałę rozpijania dam spirytusem u
                          Dostojewskiego?
                          • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:41
                            Nie , Dostojewskigo sobie nie wyobrażam. Chyba za dużą przerwę miałam.
                            Ale gdzie tak się ten spirytus polewał. Może przez noc pomyślę, nic w tej chwili
                            mi nie przychodzi na myśl. Choć bardzo intensywnie myślę , miśle, miśle i
                            gloziczka panka ;)
                            To u Tołstoja - no chyba nie Anna Karenina. A może to w Idiocie ?
                            • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:43
                              Przeskakujemy w czas po rewolucji. Tołstoj tym bardziej nie
                              pochwalał by polewania damom spirytusu.
                              • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:44
                                czyli Tołstoj, miśle :)
                                • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 21:47
                                  Wojna i Pokój ! tak ?
                                  Ale ni pamnientom momentu
                                  • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:02
                                    Rita, żaden Tołstoj, żadne ziemiaństwo. Przeskakujemy w czas tuż po
                                    rewolucji.
                                    • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:05
                                      prosze ło koło ratunkowe
                                      • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:14
                                        Z Tołstoja to ja czytałam tylko Anne i Wojne, nie mogę sobie przypomnieć co
                                        jeszcze ?
                                        • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:17
                                          Żaden Tołstoj. Musisz sie odczepić od Tołstoja. Mam powiedzieć?
                                          • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:19
                                            Nie, jeszcze pomiszkuje (poszukam) w miślach
                                            Ale kolo ratunkowe możesz cisnóńć (rzucić)
                                            • Gość: jd Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:24
                                              XX wiek, po rewolucji, diabelska impreza, właściwie wszystko
                                              diabelskie. Diabelskie dzieło, diabelska miłość, no i sam diabeł. W
                                              dodatku uroczy. I żaden Tołstoj ani Dostojewski.
                                              • rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? 07.08.07, 22:27
                                                Ziam, ziam, ziam ło jenu, mójenu :) Zara poziem
                                              • rita100 Re: Mistrz i Malgorzata ? 07.08.07, 22:27
                                                Joł ? Tak ?
                                                • rita100 Re: Michaił Bułhakow 07.08.07, 22:30
                                                  Psyrsza ksiójżka poczitana dzianki Tobzie :) Ale sia łusnołam do łez.
                                                • Gość: jd Re: Mistrz i Malgorzata ? IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 22:31
                                                  BINGO!!!!!!!
                                                  W tej sytuacji Warnija musi tu natychmiast wrócić.
                                                  • Gość: rita Re: Mistrz i Malgorzata ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:48
                                                    Ale sia nocziu (w nocy) łusniołam, jek jo mogłam szukać tego zdania
                                                    w Dostojewskim czy nawet w Tołstoju ?
                                                    A wojaka Szwejka pamnientosz ?
    • Gość: rita100 Re: Chto w Uolstinie fejn zamby drze ? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.07, 07:09
      Chto w Uolstinie fejn zamby drze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka