Dodaj do ulubionych

co to sie w Polsce wyrabia

18.03.06, 15:20
nareszcie zalozylam sobie Cyfrowy Polsat i przerwalam sobie bloga
nieswiadomosc - w koncu zaczynam sie orientowac co sie dzieje w domu i
zagrodzie bo dotad np. nie mialam pojecia czemu ludzie gadaja o Maybachu czy
becikowym, jakie sa aktualne komisje sledcze ani kim jest Doda Elektroda :))
niestety ogladajac Fakty dochodze do wniosku ze predko nie wroce... mam
wrazenie ze choc dotad bylo nienajlepiej teraz moze byc tylko gorzej. moze
dopisze sie jakis optymista????
Obserwuj wątek
    • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 20.03.06, 10:54
      Moim zdaniem nie jest nic gorzej niż było. Ale lepiej też chyba nie za
      specjalnie. Becikowe nie jest przecież jakąś katastrofą, bo to rozwiązanie ma
      nie tylko Polska ale i inne kraje europejskie. Co nie zmienia oczywiście faktu,
      że w jego obecnym kształcie nie bardzo ma sens.
      Z Dodą Elektrodą można można sobie łatwo poradzić zmieniając kanał. Gorzej z
      Lepperem, bo jaki się kanał nie włączy tam się i go znajdzie. Czasami boję się
      zaglądać do lodówki, bo się boję, że i stamtąd wyskoczy...
      • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 25.03.06, 15:42
        dla mnie ogladanie Faktow to teraz najlepszy kabaret - vide wczorajsza dyskusja
        o dzieciach w sejmie albo plotka o tym jak Kurski udowadnial ze nie jest
        Zydem... myslalam ze z fotela ze smiechu spadne. a Lepper niedlugo Murzynem
        zostanie...
        • geostachu Re: co to sie w Polsce wyrabia 25.03.06, 17:27
          www.sejm.gov.pl/real.htm - masz obrady sejmu na żywo.
      • mrozosia Re: co to sie w Polsce wyrabia 01.04.06, 16:23
        Ja tez mam wrazenie, ze jest coraz gorzej... ale to wnioski z wiadomosci z
        mediow... Kumpel sprowadzil mnie na ziemie, i powiedzial ze nic sie nie
        zmienilo na gorsze, ze jest tak samo. I zacytowal mi za UPRem " Koryto to samo
        tylko swinie sie zmieniaja"...
        To chyba powinno poczuc sie ulge ze nie jest gorzej...no ale z drugiej strony
        mogloby byc lepiej;-)
    • moniamm Re: co to sie w Polsce wyrabia 25.03.06, 20:36
      zawsze zastanawialam sie skad takie duze spoleczne poparcie tego co wyrabiaja
      z polska kaczuchy i kto ich popiera. jak ma byc inaczej skoro wiekszosc mlodych
      ludzi wyjechala z kraju a Polska rzadza moherowe berety. jednak z najdzieja
      patrze na rosnace popracie dla PO. moze jednak z ta polska nie bedzie az tak
      zle?
      • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 25.03.06, 20:54
        Ja nie wyjechałem. Nie żebym specjalnie popierał, ale nie robię paniki. Póki co.
      • horny7 Re: co to sie w Polsce wyrabia 27.03.06, 14:18
        moniamm napisała:

> zawsze zastanawialam sie skad takie duze spoleczne poparcie tego co wyrabiaja
        > z polska kaczuchy i kto ich popiera.

np. ja :)

> jak ma byc inaczej skoro wiekszosc mlodych
        > ludzi wyjechala z kraju a Polska rzadza moherowe berety. jednak z najdzieja
        > patrze na rosnace popracie dla PO. moze jednak z ta polska nie bedzie az tak
        > zle?

Patrzaj, patrzaj dalej na te slupki i sondaze :) Nie zawiodly Cie z lekka
        w ostatnich wyborach? :-) Zabawne, ze niektorzy podniecaja sie jeszcze sadazami
        po ich kompromitacji :). Zreszta, chiba Porazka Obywatelska czuje pismo
        nosem i tchorzy przed kolejnym starciem przed urnami :-)
        Jak tam mysle, ze jak wyborow nie bedzie, to mamy zapewniony rzad na
        4 lata z SO i PSL i/lub LPR do konca kadencji parlamentu...

&
        • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 27.03.06, 19:10
          na pewno popieraja ich wszyscy pijacy i lenie co dostana po 2000zl za zrobienie
          dziecka tudziez ci wszyscy ktorym podoba sie pomysl Leppera zeby kazdy
          bezrobotny dostawal 800zl zasilku. Kaczynscy to jakas dziwna partia bo niby
          prawicowa a maja jakis totalnie komunistyczny program gospodarczy. zabrac
          biednym oddac bogatym. w takim kraju klasa srednia nigdy nie powstanie kiedy na
          kazdego czlowieka ktory wlasna praca doszedl do czegos patrzy sie jak na dojna
          krowe ktora ma sponsorowac czyjes populistyczne pomysly.
          • horny7 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 08:27
            nikolettajasnowlosa napisała:

> na pewno popieraja ich wszyscy pijacy i lenie co dostana po 2000zl za zrobienie
            >
            > dziecka tudziez ci wszyscy ktorym podoba sie pomysl Leppera zeby kazdy
            > bezrobotny dostawal 800zl zasilku. Kaczynscy to jakas dziwna partia bo niby
            > prawicowa a maja jakis totalnie komunistyczny program gospodarczy. zabrac
            > biednym oddac bogatym. w takim kraju klasa srednia nigdy nie powstanie kiedy na
            >
            > kazdego czlowieka ktory wlasna praca doszedl do czegos patrzy sie jak na dojna
            > krowe ktora ma sponsorowac czyjes populistyczne pomysly.

Ani ja pijak, ani len. A i ciezkom procom czegos siem dorobilem
            bez koniecznosci szukania roboty zagramanica.
            Co do becikowego to przypominam, ze mamy je w obecnej formie dzieki
            lumpenliberalom z PO, dzieki ktorych glosom to przeszlo :) PiS byl
            przeciw. Ale rozumiem, ze i tak bedziesz na nich glosowala ;)

Co do zasilkow to Lepper juz mieknie bo wie, ze byl to tylko syf
            wyborczy, podobnie jak liniowy gloszony przez PO czy 3 mln mieszkan
            gloszone przez PiS. Jak to (nie)powiedzial Kurski 'ciemny lud to kupi' ;)

Uklony,

&
            • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 17:51
              to dobrze zes sie ciezkom pracom dorobil. ja tez nie mialam koniecznosci pracy
              zagramanicom - za to mialam taka mozliwosc. za to z pensji nie zabieraja mi 30%
              podatku ktory Bog wie gdzie potem idzie tylko jakies 15%.
              • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 17:57
                swoja droga co mi tak wszyscy to zagramaniczna prace wypominaja w kontekscie ze
                wypedzila mnie bieda i glod w oczy zagladal. polska (mloda) emigracja juz
                naprawde nie wyglada tak jak w reklamach Media Markt.
                • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 30.03.06, 21:11
                  Nikol - a któż Ci wypomina? Każdemu kto sobie radzi tu, czy na obczyźnie,
                  chwała. Gdybym miał startować w życie zawodowe teraz a nie na początku lat
                  90-tych, to pewnie też bym szukał szansy gdzieś po drugiej stronie Kanału.
                  Szczęśliwie udało mi się urządzić jakoś tutaj, a z większą rodzinką też już nie
                  tak łatwo się ruszyć. Tylko co roku o tej porze krew mnie zalewa, jak wypełniam
                  PIT-a...
                  • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 18:19
                    ha ja to chyba zlapalam bakcyla - teraz naszlo mnie na Szkocje i niedlugo
                    wyprowadzam sie do Edynburga. a faktem jest ze oprocz typowych gastarbaiterow
                    (w sobote uslyszalam rodaka w Brighton jak darl sie na cala ulice - 'k... ch..
                    mi mieknie') zaczynaja przyjezdzac cale rodziny.
        • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 27.03.06, 19:42
          > Jak tam mysle, ze jak wyborow nie bedzie, to mamy zapewniony rzad na
          > 4 lata z SO i PSL i/lub LPR do konca kadencji parlamentu...
          >

a nawet do końca świata amen, bo zduplikowanym się wydaje że ich idee będą
          wieczne!
          Ale wyjaśnij ciemnemu ludowi dlaczego na przekór bojaźliwej placformie , jedyna
          słuszna siła nie rozwiąże parlamentu przez dymisję rządu? I nie mów mi jaki on
          doskonały - wszak bez względu na sposób rozwiązania sejmu i tak ten rząd by
          rządził do ukonstutuowania się nowego sejmu? Bo my tu wprawdzie mamy to
          wszystko ... gdzieś , ale czasem warto spytać kogo mądrego.
          Ale tak precyzyjnie to wychodzi z kalendarza najwyżej 3 lata ( jak za brata)
          • horny7 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 08:44
            manio15 napisał:

> a nawet do końca świata amen, bo zduplikowanym się wydaje że ich idee będą
            > wieczne!

jak dlugo? spoleczenstwo to oceni ;)

> Ale wyjaśnij ciemnemu ludowi dlaczego na przekór bojaźliwej placformie , jedyna
            >
            > słuszna siła nie rozwiąże parlamentu przez dymisję rządu? I nie mów mi jaki on
            > doskonały - wszak bez względu na sposób rozwiązania sejmu i tak ten rząd by
            > rządził do ukonstutuowania się nowego sejmu? Bo my tu wprawdzie mamy to
            > wszystko ... gdzieś , ale czasem warto spytać kogo mądrego.

Niepotrzebne te epitety, ale dziekuje ;) Jak dla mnie to oczywiste: dlaczego
            podawac do dymisji ma dobry rzad? Ja mysle, ze nie ma takiej potrzeby.
            Problemem nie jest gabinet M. ino brak zaplecza parlamentarnego. Teraz
            trwalej koalicji parlamentarnej ni ma. Niech wiec ciemny lud zdecyduje.
            Ale Jarek K. ma ciekawy pomysl, co by zglosic glosowanie nad wotum zaufania
            do rzadu ;) I to by bylo ciekawe gdyby Platfusy poparly ten rzad ;)

Nie rozumiem, dlaczego PO nie chce glosowac nad samorozwiazaniem
            parlamentu. Skoro jest tak zle, jak jeszcze nigdy nie bylo zarzadzmy
            nowe rozdanie. Tyle, ze PO boi sie, i chiba slusznie, ze duza czesc
            jej elektoratu odplynie do SLD, ktora teraz wydaje sie byc jej glownym
            rywalem o elektorat...

> Ale tak precyzyjnie to wychodzi z kalendarza najwyżej 3 lata ( jak za brata)

No, ponad trzy lata ;). Ale gratuluje czujnosci i dziekuje za doprecyzowanie.

&
            • cheri-bibi Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 12:39
              horny7, tak z ciekawości, ile Ty masz lat?
              • lapusz Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 13:15
                Jak podda pod głosowanie wotum zaufania dla rządu to PO będzie przeciw. Ciekawe
                to by dopiero było jakby też PiS było przeciw... A czemu PO nie chce wyborów
                teraz - to chyba bardzo proste - teraz jeszcze nie ma pewnosci wygranej, a na
                jesieni raczej tak i tyle. Ciemny lud musi najpierw zobaczyć i odczuć taniec
                Kaczyskiego z Lepperem. 4 miesiące tańca wystarczą.
            • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 15:40
              piszesz jakbyś był na etacie w wydziale propagandy duplikatów. A na moje prost
              (acki)e pytanie nie odpowiedziałeś:(. Skoro jest tak źle to dla ratowania
              Ojczyzny nie można poświęcić jednego rządu? Tym bardziej że rozwiązanie sejmu
              jest tożsame z odwołaniem rządu , więc nie mydl oczu prostaczkowi maniowi.
              jakoś nie wierzę w możliwość ratowania czegokolwiek prócz stołków z Samobroną ,
              alem człek małej widocznie wiary ...
              • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 20:19
                <Tym bardziej że rozwiązanie sejmu
                jest tożsame z odwołaniem rządu >A czy rozwiązanie rządu jest tożsame z
                rozwiązaniem Parlamentu? Już pojawiły się pogłoski o zawiązaniu koalicji PO i
                LSD- no ja dziękuję za rząd Schetyny&Millera!

www.tolerancja.org/
                • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 20:36
                  koks77 napisał:

> <Tym bardziej że rozwiązanie sejmu
                  > jest tożsame z odwołaniem rządu >A czy rozwiązanie rządu jest tożsame z
                  > rozwiązaniem Parlamentu? Już pojawiły się pogłoski o zawiązaniu koalicji PO i
                  > LSD- no ja dziękuję za rząd Schetyny&Millera!
                  no to masz wybór jak ten czy się powiesić czy rzucić pod pociąg. Czyżbyś nie
                  dowierzał słowom Głównego Brata że rządy obecne będą trwały do końca
                  kadencji/świata (niepotrzebne skreślić)?
                  >
                  > www.tolerancja.org/
                  • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 20:52
                    Przepraszam, to część mego postu, reszta niżej...
              • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 20:50
                <Tym bardziej że rozwiązanie sejmu
                jest tożsame z odwołaniem rządu >A czy rozwiązanie rządu jest tożsame z
                rozwiązaniem Parlamentu? Już pojawiły się pogłoski o zawiązaniu koalicji PO i
                LSD- no ja dziękuję za rząd Schetyny&Millera!
                Poza tym rząd (organ wykonawczy) nie jest przedłużeniem PiS-u, czy Parlamentu
                (o. ustawodawczy), więc to sprawa samego premiera, czy poda do dymisji, czy nie.
                Marcinkiewicz przy poparciu społecznym 70% może pokazać dolną część pleców
                Jarkowi, gdyby ten go molestował dymisją i mam nadzieję, że Marcinkiewicz
                wykorzysta świetny pijar do obalenia Jarosława z szefostwa partii, bo ten facet
                nie potrafi nic innego jak jątrzyć i rozpieprzać w miarę stabilną sytuację w
                Sejmie...
                Horny; nie jest prawdą, że rząd nie MIAŁ stabilnej sytuacji parlamentarnej.
                Długi Romek i mały Jędrek siedzieli już w kieszeni u grubego Jarka, tylko temu
                najwyraźniej nie chce się rządzić...Przecież Lepper nawet niczego nie żądał,
                Romek jakieś ochłapy chciał- więc czego Jarek chciał więcej, skoro większość
                parlamentarną miał (nawet część PSL dookoptował!)?
                Mnie się wydaje, że Jarek po prostu nie chce władzy, bo jedynym jego celem
                przez całe życie była walka o nią. Założe się, że w kampanii przed
                wyborami(pewnikiem za rok, dwa) będzie mantrował, że nieudane rządy to spisek
                Salonu i Układu; owszem miał prawo tak mówić w roku 1992 i przez kilka
                następnych lat, ale teraz do cholery ma pełną władzę... Jest taki rysunek A
                Mleczko: dwóch facetów, jeden czyta gazetę i komentuje: "Przegonili, panie,
                Żydów i nie mają na kogo zwalić winy". PiS ma władzę w MSW, M.Sprawiedliwości,
                montuje CBA, więc niech mi nie wciskają kitu, że awantury sejmowe i fatalny
                pijar to wina Salonu (który oczywiście skwapliwie wykorzystuje sytuację do
                dop***nia Kaczyńskim). Jeśli politycy PiS-u myślą poważnie o następnych
                wyborach- muszą pozbyć się tego niudacznika, bo zatoną razem z nim. A wtedy
                czeka nas zaraza w postaci różnych Pickorskich, Schetyn, krzywych Doniów do
                spólki z Millerami i Wiatrami...
                www.tolerancja.org/
                • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 28.03.06, 22:20
                  Proszę spojrzeć tu: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&9&161
                  Ledwo dwa miesiące wcześniej, kiedy Pakt Stabilizacyjny jeszcze działał, jak
                  głosowała LPR,SO, a nawet PSL? No murem stali za PiS-em! Komu przeszkadzała
                  stabilność parlamentarna? Jarkowi oczywiście!
                  W świetle ostatnich rewelacji w sprawie finansowania dyrektora Radia Maryja
                  (sponsora medialnego PiS-u) w latach 80-tych (Instytut Schillera) oraz
                  dawniejszych rewelacji o "bezproblemowym" umieszczeniu nadajników na terenie
                  Rosji mam wrażenie, że Jarek jest tylko marionetką na sznureczkach trzymanych
                  daaaleko poza granicami Polski...Ale może przewrażliwiony jestem :(
                  • cheri-bibi Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 09:47
                    koks77 napisał:

> Proszę spojrzeć tu: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&9&161
                    > Ledwo dwa miesiące wcześniej, kiedy Pakt Stabilizacyjny jeszcze działał, jak
                    > głosowała LPR,SO, a nawet PSL? No murem stali za PiS-em! Komu przeszkadzała
                    > stabilność parlamentarna? Jarkowi oczywiście!

jak dla mnie PiS od zawsze był partią małych wojenek, a to z lekarzami, a to z
                    PO, a to z balcerowiczem itd... itp... poza tym ma zapędy dyktatorskie, lubi
                    trzymać łapy tak gdzie nie powinien; krrit czy nbp... powiedzcie mi co moze
                    wyniknąć z takich rządów... już w polsce sie mówi o ograniczaniu podstawowych
                    swobód obywatelskich... hujnia wyjdzie i tyle...
                    • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 12:19
                      I tu pojawia się leninowskie pytanie: co robić?
                      Moja odpowiedź: przeczekać, olać wybory (wszelkie) kupić spluwę i spokojnie
                      czekać na Armagedon :))
                      • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 14:02
                        koks77 napisał:

> I tu pojawia się leninowskie pytanie: co robić?
                        > Moja odpowiedź: przeczekać, olać wybory (wszelkie) kupić spluwę i spokojnie
                        > czekać na Armagedon :))

juz sie okopałem bo odmarzło trochę, a ptaszkowie tak miło drą się w
                        przestworzach :))) Wiosna Panie Sierżancie!
                        • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 29.03.06, 17:58
                          haha jak Lepper zostanie wicepremierem wystapie o bialoruski paszport :))
                          • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 30.03.06, 21:12

> haha jak Lepper zostanie wicepremierem wystapie o bialoruski paszport :))

A byłaś tam kiedyś?
                            • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 00:39
                              Rals, słuchając erystycznych łamańców i obserwując intelektualne wygibasy Jarka,
                              tłumaczącego wszelkie "wtopy" PiS-u mozna się spodziewać próby wzięcia za mordę
                              każdego, kto nie zgadza się na taki styl sprawowania rządów.
                              Ten sam nie znoszący sprzeciwu ton można usłyszeć u Łukaszenki. Tylko tam
                              choroba władzy jest bardziej zaawansowana.
                              • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 22:22
                                eee... nie demonizujmy. A tych co się na Białoruś na emigrację wybierają,
                                zachęcam najpierw do kilkudniowego wyjazdu turystycznego. Byłem, widziałem.
                    • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 30.03.06, 21:12
                      cheri-bibi napisała:

>
                      > jak dla mnie PiS od zawsze był partią małych wojenek, a to z lekarzami, a to z
                      > PO, a to z balcerowiczem itd... itp... poza tym ma zapędy dyktatorskie, lubi
                      > trzymać łapy tak gdzie nie powinien; krrit czy nbp... powiedzcie mi co moze
                      > wyniknąć z takich rządów... już w polsce sie mówi o ograniczaniu podstawowych
                      > swobód obywatelskich... hujnia wyjdzie i tyle...

Tak z ciekawości, to którą swobodę obywatelską Ci PiS ograniczył?
                      • cheri-bibi Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 10:18
                        a czemu uważasz, że osobiście zostałam dotknięta ograniczeniami? owo
                        ograniczanie zaczyna się od małych kroczków, typu sławna już akcja z paradą
                        równości, ataki na dziennikarzy itp... poza tym baaardzo mi się nie podoba
                        stosunek pisu do kobiet, ktory o kobietach wypowiada sie w formie JEDYNIE
                        matka/rodzina
                        • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 18:22
                          a ten idiotyczny pomysl z zapisem ze kobiete bedzie trzeba zatrudniac przez 2,5
                          roku po porodzie?? juz teraz potencjalni pracodawcy pytaja mlode kobiety czy
                          zamierzaja miec dzieci (trudno mi sobie wyobrazic bardziej bezczelne pytanie od
                          obcej osoby) a jesli ten durny przepis wprowadza to kobiety przed 40. bedzie
                          sie zatrudnialo tylko na umowe zlecenie/o dzielo.
                          • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 22:20

> a ten idiotyczny pomysl z zapisem ze kobiete bedzie trzeba zatrudniac przez 2,5
                            >
                            > roku po porodzie?? juz teraz potencjalni pracodawcy pytaja mlode kobiety czy
                            > zamierzaja miec dzieci (trudno mi sobie wyobrazic bardziej bezczelne pytanie od
                            >
                            > obcej osoby) a jesli ten durny przepis wprowadza to kobiety przed 40. bedzie
                            > sie zatrudnialo tylko na umowe zlecenie/o dzielo.

Oczywiście. Pełna racja. Tego typu kretynizmy trzeba piętnować. Socjalistyczne
                            bzdety. A efekty jak zwykle będą odmienne od zakładanych i wielkie zdziwienie
                            czemu...
                            • nikolettajasnowlosa Re: co to sie w Polsce wyrabia 01.04.06, 15:40
                              wlasnie dlatego dziwie sie ze partia niby prawicowa ma takie komunistyczne
                              pomysly. jakby mysleli ze mozna dekretami poprawic ludziom stope zyciowa.
                        • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 31.03.06, 22:19
                          cheri-bibi napisała:

> a czemu uważasz, że osobiście zostałam dotknięta ograniczeniami? owo
                          > ograniczanie zaczyna się od małych kroczków, typu sławna już akcja z paradą
                          > równości, ataki na dziennikarzy itp... poza tym baaardzo mi się nie podoba
                          > stosunek pisu do kobiet, ktory o kobietach wypowiada sie w formie JEDYNIE
                          > matka/rodzina

Ciebie nie dotknęły ograniczenia, mnie też nie, to się zastanawiam kogo...
                          • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 01.04.06, 21:22
                            ralston napisał:

> cheri-bibi napisała:
                            >
                            > > a czemu uważasz, że osobiście zostałam dotknięta ograniczeniami? owo
                            > > ograniczanie zaczyna się od małych kroczków, typu sławna już akcja z para
                            > dą
                            > > równości, ataki na dziennikarzy itp... poza tym baaardzo mi się nie podob
                            > a
                            > > stosunek pisu do kobiet, ktory o kobietach wypowiada sie w formie JEDYNIE
                            >
                            > > matka/rodzina
                            >
                            > Ciebie nie dotknęły ograniczenia, mnie też nie, to się zastanawiam kogo...

mnie dotkneli ograniczenia : prawie nie mogie juz na te karakany patrzeć ( bo
                            mnie już sie zajady porobili ze śmiechu co robio) , to i TV mało (czyli w
                            ograniczeniu) patrze. Na szczęście wiosna to i widoki na polu/podwórzu
                            lepsiejsze. Wienc chiba na zdrowie mnie wyjdzie?
                            • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 02.04.06, 19:01
                              A i ja mało w telewizor patrzę. Ale nie szkoduję, bo istotnie - chociaż stawy na
                              osiedlu jeszcze lodem skute, to poza tym już właściwie śniegu nie ma, a i psie
                              kupy ktoś posprzątał (niewidzialna ręka, czy co?). Aż miło się po otoczeniu
                              rozejrzeć...
                              • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 02.04.06, 19:03
                                No to jak? Sezon rowerowy uważamy za otwarty? :)
                                • manio15 Re: co to sie w Polsce wyrabia 02.04.06, 20:21
                                  koks77 napisał:

> No to jak? Sezon rowerowy uważamy za otwarty? :)

Tak , niech się kręcą pedały :)
                                  • koks77 Re: co to sie w Polsce wyrabia 02.04.06, 20:25
                                    Niech się złamią! :-D
                                • ralston Re: co to sie w Polsce wyrabia 04.04.06, 19:56
                                  koks77 napisał:

> No to jak? Sezon rowerowy uważamy za otwarty? :)

Mój jeszcze nie roztwarty. Się nie udało. A szkoda, bo trzeba by było nowe
                                  pedały SPD wypróbować, com je od mojej ślubnej w prezencie gwiazdkowym dostał...
                          • cheri-bibi Re: co to sie w Polsce wyrabia 03.04.06, 10:46
                            ralston napisał:

> cheri-bibi napisała:
                            >
                            > > a czemu uważasz, że osobiście zostałam dotknięta ograniczeniami? owo
                            > > ograniczanie zaczyna się od małych kroczków, typu sławna już akcja z para
                            > dą
                            > > równości, ataki na dziennikarzy itp... poza tym baaardzo mi się nie podob
                            > a
                            > > stosunek pisu do kobiet, ktory o kobietach wypowiada sie w formie JEDYNIE
                            >
                            > > matka/rodzina
                            >
                            > Ciebie nie dotknęły ograniczenia, mnie też nie, to się zastanawiam kogo...

aby wiedziec kogo, wystarczy uwazniej obserwowac to co sie dzieje w kraju...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka