Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:20 znowu dowalili:(( 60,20 m2-502zł makabra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanusia Re: Nowe czynsze w Jarotach IP: *.ols.vectranet.pl 20.08.07, 20:42 Droga Olu,wysokość czynszu w dużej mierze zalezy od ilości osób.Przypuszczam,że masz 4 osoby.Też dostałam tę podwyżkę. Jak pewnie zauwazyłaś,podwyżka od września dotyczy wywozu śmieci/+ok.6zł osoby /wałkowanych tutaj na forum wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Nowe czynsze w Jarotach, a w "Pojezierzu" ? 20.08.07, 21:01 SM"Pojezierze",dwie osoby,35,80m2,czynsz 448,67zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Nowe czynsze w Jarotach, a w "Pojezierzu" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:14 w czynszu od tych czterech osób macie pewnie Państwookoło 40 zł. więcej za śmieci. To skutek nieuzasadnionej tak wysokiej podwyzki i strategii działania Malkowskiego - interes na śmieciach robimy w Mławie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanusia Re: Nowe czynsze w Jarotach, a w "Pojezierzu" ? IP: *.ols.vectranet.pl 21.08.07, 09:08 Bo,za mocno Twoje zaokrąglenie poszło w górę.Przesadzasz.Podwyżka wywozu śmieci w "Jarotach"wynosi 6,12 od osoby/było 2,55, jest 8,67/.No więc z powyższych danych dla 4 osób w zaden sposób nie wyjdzie 40 zł.Chcę dodać,że pomimo napisania tego sprostowania to i tak też nie jestem zadowolona z takich opłat,skoro mogły być niższe.Nie wiem,czyja strategia,czyje zyski.Wiem tylko,ze nie sam Małkowski rządzi miastem.I to może niekoniecznie on sam osobiście powinien był zadbać odpowiednio wcześniej o lokalizację wysypiska.Wiele lat temu już było wiadomo,że w Lęgajnach trzeba będzie zamknąć wysypisko.Co to,nagle się zatkało?GŁUPOTA!Jest też jeszcze wydział zajmujący się takimi sprawami i sa urzędnicy i radni i wszyscy inni pierdz--y w stołki,którzy powinni dbać o interes społeczeństwa a nie tylko o wypychaniu swoich przysłowiowych kieszeni.Nie chcę przez to bronić J.C.M. bo on mi ani brat ani swat.Chcę powiedzieć,że winni są wszyscy ci,którzy za darmo biorą nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Re: Nowe czynsze w Jarotach, a w "Pojezierzu" ? IP: *.chello.pl 26.08.07, 06:44 Z reguły we wszystkich spółdzielniach zatrudnionych jest znacznie więcej osób niż potrzeba i w związku z tym tzw. eksploatacja, z której są pensje pracowników, zarządu i diety rady nadzorczej jest stosunkowo wysoka. Druga pozycja warta zbadania to jak zwykle remonty: przepłacanie prac, wykonywanie ich po kilka razy aby tylko wydawać naszą kasę. Fikcyjne przetargi aby wybrać znajome firmy. Generalnie trzeba pilnować spółdzielni a nie liczyć, że pracują w niej uczciwi ludzie, bo znamy aż nadto przykładów podobnych do Pojezierza. Ale czy spółdzielcy wreszcie pójdą po rozum i rozwalą molochy, w których praktycznie jakakolwiek kontrola nie jest możliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nowe czynsze w Jarotach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:17 3 osoby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Ścigacze Spóldzielni IP: 88.156.63.* 27.08.07, 22:38 Słyszeliście, że Spóldzielnia "Jaroty" wynajęła sobie firme windykacyjną? Ciekawe na jakich zasadach i kto ze spółdzielców wyrażał zgode na powielanie swoich danych. Jakim prawem Spółdzielnia udostępnia im dane członków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanusia Re: Ścigacze Spóldzielni IP: *.ols.vectranet.pl 29.08.07, 09:38 A sądzisz,że gapowicze to udostępniają swoje dane ? Właściwie to spółdzielnia powinna wywalać na bruk tych,którzy nie płacą. Tymi z bruku powinno zająć się urząd miejski czyli też za nasze pieniądze ale niech to będą lokale małe i o obniżonych standardach. Tylko,że tych uprzywilejowanych jest za dużo / tych co to nie można ruszyć chociaż mieszkają za darmo /.Takie prawo polskie.Dlaczego mam dokładać pieniądze do czynszu sąsiada ? Właśnie. Potrzebne są jakieś wyjścia. Jakie? Masz lepsze rozwiązania? Podpowiedz sp-ni . Odpowiedz Link Zgłoś