Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 cz. 71

IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.07, 09:43
Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego
znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Oraz aktualne (i caly czas uaktualniane) zdjecia Zbyszka na
Fotoforum:
fotoforum.gazeta.pl/71,1,708.html
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 02.11.07, 10:24
      Popatrzcie jak wygladaly zmiany nad jez. Dlugim,
      teraz juz pomiedzy lawkami sa posadzone drzewka lisciaste i iglaste.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,70887548,71407452.html
      Pozdrawiam!
      • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.07, 18:49
        Zdjecia pierwsza klasa lawki tez, ciekawe tylko czy wytrzymaja do nastepnego
        lata............
        • Gość: wskh Ławki IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 02.11.07, 19:40
          Piękna jesień. Ławki nie mają szans!
          • Gość: LP Re: Ławki IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.07, 21:47
            Kiedys na koncu jeziora wyciagnelem z wody dwie czesci "boczne "lawki z napisem
            ALLENSTEIN .Byly cholernie ciezkie z jakiegos zeliwa.
            Henio zajrzyj przez google "wariaci na scigaczach.fajnie chlopaki sobie jezdza.
            • Gość: karolina Re:Ważni męszczyżni IP: *.piorunek.pl 03.11.07, 20:07

Witam!
              Choć za naszych czasów w sp7 nie obchodzono Dnia Mężczyzny-a w dniu
              dzisiejszym ponoć jest świetowany wg.kalendarza prze to wszystkim
              mężczyznom dużo siły ,zdrowia i wielu okazji do spotkań przy ....?
              z innej beczki otóż dnia 8.11.07 rada osiedla nad jez. Długim
              organizuje spotkanie (odpłatnie) na przystanii u K.;koszt od osoby
              z osiedla 20 zł. z poza 30.wpłaty u pani Basi w sekretariacie sp7
              do 06.11.07.ma byc Kapela Jakubowa i poczęstunek.pozdrawiam i
              jeszcze raz 100 - lat.BY
              • Gość: karolina Re:Ważni mężczyźni IP: *.piorunek.pl 03.11.07, 20:10
                ale walnęłam bawoła-wstyd-sory.jak to zmienić w nagłowku o
                zgrozo!!!??
                • Gość: LP Re:Ważni mężczyźni IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.07, 21:03
                  Muj borze karzdemu zdazyc sie morze,nie pzejmoj i glowa do gury.
                  • Gość: jd Re:Ważni mężczyźni IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 22:54
                    Męszczyźni sa uroczy. Karolina, idź w zaparte, że to była kreatywna,
                    świąteczna prowokacja. Bo przecież była.
                    Gdy jakiś dziennikarz wypominał kiedyś błąd ortograficzny wybitnemu
                    poloniście Arurowi Sandauerowi, Sandauer tak go wyśmiał, że ów
                    dziennikarz natychmiast z pokorą uznał, że może rzeczywiście pisze
                    się nie "rzeka", ale "żeka".
                    A gdyby Tuwim, Brzechwa czy Gałczyński zrobił bład ortograficzny, to
                    rację miałby Tuwim, Brzechwa i Gałczyński, a nie byle słownik.
                  • Gość: wskh ort IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 04.11.07, 18:43
                    A z jakim słowem najdłużej mieliście kłopoty w szkole?
                    Ja pisałem na słońce; słonice.
        • Gość: ww Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.q.pppool.de 04.11.07, 19:42
          W zwiazku z dworcem zachodnim mam wspomnienia ktore zainteresuja piwoszy.
          Poczatek lat 70-tych byl w Olsztynie makabryczny dla smakoszy tego trunku - byl
          praktycznie tylko jeden gatunek miejscowego piwa. W tych czasach wsiadalem na
          zachodnim do dalekobieznego z Warsem, kupowalem
          karton (24) porzadnego piwka i jeszcze starczylo czasu na wypicie jednego do
          dworca glownego. W Warsie bywal wtedy Zywiec, Radeberger i czeskie piwa jak
          Budwajser, Zloty Bazant i do tego w przyzwoitej cenie.
          • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.07, 20:58
            Pamietacie mordownie "niagara" obok zamku.Fajne cieple piwko po godzinnej
            kolejce.W pojedynke chodzili tam tylko szalency olbo typy jak Rambo lub
            Kliczko.............i te kraty gdzie WYDAWANO PIWO
            • Gość: zyby Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 22:57
              do niagary chodziłem często ale już w szkole średniej, można było na
              długiej przerwie wyskoczyć (biegiem)na piwo
              • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 05.11.07, 07:40
                Dobre piwo przez jakis czas bylo tylko na Cempingu nad Krzywym...
                kupowalo sie kartonami gdy przyszedl transport.
                Kolejki sie ustawialy dlugo przed sprzedaza...
                Kiedys dostalem karton piwa w paczce z Baltony,
                przyslal kolega siodemkowicz plywajacy...
                Dzieki Darek,
                to bylo mile przezycie...
                :-)
                • Gość: wskh piwo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 05.11.07, 21:52
                  Na Camping "rzucali" Żywiec. Ale tamten Żywiec to nie ten co dziś.
                  Można było kupić piwo bez nalepki i poznałeś po smaku,że to Żywiec.
                  Dzisiaj nie odróżnisz od innych Żubrów i tym podobnych żuli.
                  • Gość: LP Re: piwo IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.07, 20:18
                    Co prawda to prawda.Henio jak tam zaraza ,ma juz rejestracje?.Tydzien temu
                    przejechalem sie w ramach jazdy probnej wynalazkiem o nazwie
                    B-King SUZUKI. 186 KONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozniej pomyslalem jak to dobrze
                    ze te nasze zarazy mialy troche mniej.
                    Moja zaraze powoli szykuje do zimy,
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 09.11.07, 08:58
      Moze macie ochote obejrzec okolice dawnego Trampa?

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,71737024,71738387.html
      Pozdrwaiam.
      • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.acn.waw.pl 09.11.07, 21:22
        Okolice urocze, ale i Tramp nie był brzydki, a w dodatku w ogóle nie
        przeszkadzał tej fantastycznej topoli. Powiedziałbym, że wręcz się z
        nią komponował w harmonię sfer przeróżnych.
        Gdy byłem mały, moja babcie całkiem poważnie liczyła sie z tym, że
        znowu wybuchnie wojna; miałem zaplanowane, ze w razie tej wojny będę
        się ukrywał gałęziach tej topoli.
        • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.07, 14:10
          Ciekawe czy sa jeszcze w tej topoli nasze gwozdzie ktore wbijalismy chyba 35 lat
          temu?Ulatwialy one wejscie na wyzsze partie ,Zbyszek zerknil przy okazji.Ktos
          kiedys wrzucil zdjecia TRAMPA w pelnej krasie ale ja nie wiem gdzie tego szukac.
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.t.pppool.de 10.11.07, 17:38
            Zdjecia z 1981 roku ...

freenet-homepage.de/krenzek/1981/baltycka2.jpg
            Tramp bardzo ladnie wkomponowany w srodowisko ...
            Prawie go nie widac.
            • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.07, 19:56
              Tak to mniej-wiecej wygladalo.Baltycka w pelni przejezdna a teraz
              • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.07, 20:12
                www.moje-fotografie.olsztyn.pl fajne zdjecia ktos zrobil jest nawet moj dom na AP.
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 12.11.07, 07:13
                  Sud tez robi sporo zdjec.
                  ale zamieszcza tylko na swojej stronie.
                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 12.11.07, 07:59
                    w sobote powstalo nowe molo nad jez Dlugim.
                    zobaczcie jak to teraz wyglada...
                    ciekawe jak oceniacie teraz ten brzeg jeziora?
                    Po wycieciu topoli jednak sporo sie tu zmienilo...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,71737024,71868555.html
                    • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: 193.0.64.* 12.11.07, 12:30
                      Ja oceniam niewysoko, ale przyznaję, że moje opinie są bardzo
                      tendencyjne.
                      • Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.piorunek.pl 12.11.07, 18:00

Witam!
                        moim skromnym zdaniem pomost powinien wychodzic ponad taflę
                        jeziora ;poza tym jest mały..ta piaskownica ,oby nie była miejscem
                        na załatwianie potrzeb fizjologicznych .reasumując dobrze, że choć
                        cokolwiek jest wykonane.na temat dewastacji drzewek pisałam już
                        wcześniej,no może w naszej dzielnicy jakos się uchronią.pozdawiam.by
                        • Gość: wskh molo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 12.11.07, 20:03
                          To molo jest nieporozumieniem! W najbrzydszej części jeziora!
                          • Gość: jd Re: molo IP: *.acn.waw.pl 12.11.07, 21:14
                            Tak jest. Tak naprawdę, to najlepiej nic nie ruszać. Lepsze wrogiem
                            dobrego. Najrozsądniej czekać na odrośnięcie topoli i smoodbudowę
                            filarów sklepu. I wcale nie jestem aż tak bardzo konserwatywny, bo
                            na przykład rondo Bałtycka-Grunwaldzka całkiem mi się podoba.
                          • Gość: ww Re: molo IP: *.q.pppool.de 12.11.07, 21:57
                            Heniu - tam jest jego tradycyjne miejsce (dobrze ze tam juz niewiele mozna
                            widokowo zepsuc - moze Grand z Kasynem ) z koszar nikt nie przyjdzie a ci z
                            zatorza ?,ciesz sie ze nie psuja tej "naszej" strony jeziora takimi projektami,
                            mam nadzieje ze opiekunowie z SP7 nie dopuszcza do alszych zmian.
                            • zbyszek07 Re: molo 13.11.07, 07:10
                              W koszarach trwaja remonty i przebudowy...
                              Mysle ze to molo powstalo tutaj dlatego ze na terenie dawnych koszar
                              bedzie sie miescilo wiele cywilnych firm i moze mieszkan...
                              Moze tam byc po prostu mala dzielnica, teren w koncu jest spory.
                              Czyli zamiast mundurowo moze byc kolorowo...
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: wskh Re: molo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 13.11.07, 18:35
                                Czy w tym miejscu kiedyś było molo?
                                Idąc dalej tym brzegiem, kiedyś była plaża - może ją reaktywować.
                                • Gość: LP Re: molo IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.07, 19:14
                                  Janusz to nowe rondo moze i ladne ale zapomnieli o dzwonku ktory wisial w srodku
                                  starego wiaduktu,ja bym za to niedopatrzenie wywalil architekta
                                  miejskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!! co ty nato.
                                  • Gość: jd Re: molo IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 20:36
                                    Ja na to jak najbardziej.
                                    Pochwaliłem to rondo, żeby nie wyszło na to, że uważam, że wszystko,
                                    co było dawniej, było lepsze (nawet jeśli było).
                                    Plaża na Długim też mi nie pasuje, bo Długie to nie jest typ jeziora
                                    plażowego.
                                    • zbyszek07 Re: molo 14.11.07, 07:05
                                      Plaza kiedys byla wlasnie w miejscu gdzie powstal taras.
                                      Byla to plaza wojskowa a pozniej miejska.
                                      Wojskowa w tym czasie przeniosla sie blizej lasu, tam gdzie byl tez
                                      klub kajakowy. Sa to za odlegle czasy zebysmy pamietali,
                                      ale mozna o tym poczytac lub zobaczyc na starych pocztowkach.
                                      • Gość: jd Re: molo IP: *.acn.waw.pl 14.11.07, 12:57
                                        Wiem, że była, ale to dlatego, że Niemcy nie poznali się na duszy
                                        Długiego. Zupełnie inną duszę ma Krzywe i tam słusznie było zawsze
                                        kilka dużych i zorganizowanych plaż.
                                        • zbyszek07 Re: molo 14.11.07, 14:43
                                          Mysle ze my tez dolozylismy swoje zlewajac scieki przez wiele lat
                                          rurą w zatoce od strony wiaduktu.
                                          Niemcy jednak tam plaze mieli,
                                          a to my doprowadzilismy jezioro do stanu zlewni sciekow.
                                          • Gość: jd Re: molo IP: *.acn.waw.pl 14.11.07, 16:58
                                            No pewnie, że tak. Tym niemniej w moim obrazie Długiego pływanie w
                                            nim jest dysonansem w harmonii kosmicznej i miejscu (niezwykle
                                            ważnym) Długiego w tej harmonii.
                                            • Gość: LP Re: molo IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.07, 18:55
                                              Moim zdaniem plaza przy Trampie to paranoja ale za to za mostem dlaczego
                                              nie.Oczywiscie musza sie pojawic tablice

OBCYM WSTEP WZBRONIONY
                                              TYLKO DLA MIESZKANCOW
                                              OSIEDLA.

• zbyszek07 Re: molo 15.11.07, 06:51
                                                Przy moscie latem czesto sie ludzie kapia,
                                                tak samo jak na cypelku pod lasem.
                                                Tyle ze w okolicach mostu jezioro bardzo zarasta.
                                                • zbyszek07 Re: molo 15.11.07, 08:18
                                                  mozecie sobie obejrzec jak jesienne Dlugie wyglada:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,72026242,72026275.html
                                                  poczatek spaceru jest na koncu poprzednich (18) wedrowek po
                                                  Olsztynie i okolicach.
                                                • Gość: wskh Re: molo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 15.11.07, 21:53
                                                  Za jakieś 1000 lat Długie zniknie. Już teraz mocno atakuje roślinność wodna. To skutek nadmiaru azotu, który spływał kiedyś ze ściekami.
                                                  • zbyszek07 Re: molo 16.11.07, 06:52
                                                    Bardzo zarasta.
                                                  • Gość: wskh Re: molo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 16.11.07, 23:25
                                                    Nie przejmuj się. 5000 tys. lat temu Długie Krzywe i Likuskie były jednym jeziorem. Potem jezioro zaczęło zarastać i tak zarasta do dzisiaj.
                                                  • Gość: mir-mur Re: WSK-mutor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 08:43
                                                    Dla fanów WSki podaje wiadomośc,że będzie do kupienia na przetargu
                                                    7grudnia.
                                                    "Niektórzy mogą nastawić się na większe zakupy. W piątek 7 grudnia
                                                    na przetarg wystawiony będzie motor WSK w oryginalne wojskowe
                                                    kolorystyce. Tego dnia można się też przymierzyć do zakupu
                                                    terenowego UAZ-a, nysy albo wagonu kolejowego. - Ogromnym
                                                    powodzeniem zawsze się cieszą samochody strażackie. Gminy wręcz się
                                                    o nie biją - mówi Moćkun."

miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,4681208.html
                                                    Pozdrawiam mir-mur
                                                  • Gość: mir-mur Re: WSK-mutor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 08:51
                                                    A jeszcze o najważniejszym bym zapomniał,za parę dni na teren szkoły
                                                    wchodzi firma Arbet i zaczyna budować hale sportową. Słyszałem,że o
                                                    powierzchni 850m². Oj będzie się działo :)
                                                    Narazie.
                                                  • Gość: wskh sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 17.11.07, 13:45
                                                    Super! Sali trzeba nadać oficjalne lub nieoficjalne imię!
                                                  • Gość: jd Re: sala IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 23:08
                                                    Sala, Wsk... - coż za ruch w interesie.
                                                    A Długie przetrwało nie takie już rzeczy.
                                                  • zbyszek077 Re: sala 17.11.07, 23:21
                                                    Tak i starajmy sie zeby tak dalej...
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • Gość: wskh Re: sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 18.11.07, 22:07
                                                    No to teraz musimy czekać jak za jakieś dwie olimpiady doczekamy się olimpijczyka s Siódemki.
                                                    Mieliśmy już jakiegoś? Chyba tylko jakoś pośrednio. Tomasz Mendelski - obecny swietny kajakarz, to syn absolwenta Siódemki.
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 19.11.07, 06:57
      Moze pora na klub kajakowy nad jez Dlugim?
      Miejsce mysle niezle
      i spokoj na wodzie...
      a mieszanie wody wioslami z pewnoscia by jej pomoglo
      dotleniajac dodatkowo jezioro od powierzchni.
      ;p

• Gość: ciekawy Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:25
        To kiedy mają wjechać te maszyny???
        • Gość: WSKH SALA IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 19.11.07, 20:07
          Róbcie zdjęcia!
          • zbyszek07 Re: SALA 20.11.07, 10:51
            Jesli moge to robie i zamieszczam w galerii,
            zagladacie tam?
            • Gość: jd Re: SALA IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 17:38
              Pewnie że zaglądamy, bo jak moglibyśmy nie zaglądać. I wiemy czyja
              twórczość jest najlepsza.
              • Gość: karolina Re: SALA IP: *.piorunek.pl 21.11.07, 12:59
                Witam!
                Wszystkim Zyczliwym naszej szkole i okolicom jeziora Długiego
                wszystkiego dobrogo w dniu Życzliwego?!
                Myślę,że jezioro będzie teraz mniej zarastać ponieważ w zeszłym
                roku zarybiono go amurami ;one już swoje zrobią na bank.
                Uradowała mnie wiadomość o budowie sali ,miałam okazję być u córki
                na meczu siatkarskim i widziałam problemy z prawidłowym przebiciem
                piłki na drugą stronę, aby nie dotknęła sufitu.
                Jeszcze nasze dzieci to dawały sobie radę z przyzwyczajenia zaś
                rywalki nie miały szans.
                Z nowinek, przynajmniej dla mnie,nad jez. Żbik działa nowy ****
                gwiazdkowy hotel o nazwie MAnor reklamują się wszędzie
                www.manorhotel.pl
                dla chętnych do wglądu z poza Olsztyna.serdecznie pozrdawiam.BY
                • Gość: Iwona Re: SALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:33
                  Janusz wszystkiego naj ..... Iwona
                  • Gość: jd Re: SALA IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 23:36
                    Podejrzewam, że może chodzić o mnie. Dziękuję; a przy okazji
                    pozdrowienia dla Eli.
              • Gość: karolina Re: SALA IP: *.piorunek.pl 23.11.07, 14:20

W górę !
                • Gość: wskh góra IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 23.11.07, 17:06
                  Ja skakałem w górę 1 metr 34 cm. Ale nie na sali gimnastycznej lecz
                  na piaskownicy obok boiska!
                  W górę serca - będzie sala!
                  • Gość: Iwona Re: góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 10:17
                    podejrzenie dobre, Ele pozdrowiłam, a wszystkich z klasy pozdrawiam
                    Iwona
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 26.11.07, 08:36
      Najnowsze zdjecia SP7
      z 20.11.2007:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,72512577.html
      Wczoraj tam tez zajrzalem,
      nie widac sladow przygotowan do budowy nowej sali gimnastycznej.
      Pozdrawiam
      • Gość: wskh sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 26.11.07, 18:09
        Może przywiozą ja gotową w calości?!
        • Gość: nat Re: sala IP: *.bulldogdsl.com 26.11.07, 19:48
          Przy okazji mogliby przywiesc nowy budynek szkolny albo przynajmniej
          troche wiader farby i kilku polskich malarzy, pod ktorych iloscia
          ugina sie Anglia. Obecny budynek wyglada obskurny, brudny i
          zaniedbany. Zwlaszcza w kontrascie z ladnymi domkami i ogrodkami
          osiedla. Dlaczego rodzice toleruja taki oplakany stan rzeczy?
          • zbyszek07 Re: sala 27.11.07, 07:22
            To nie bezposrednio rodzice finansuja remonty i naprawy.
            Od tego jest Kuratorium Oswiaty...
            Moze gdyby rodzice mieli wiekszy wplyw na mozliwosci szkoly
            wygladaloby to inaczej.
            Fakt, dookola na dzielnicy wiele domow jest remontowanych lub po
            remontach, co widac nawet na zdjeciach.
            Moze fundusze czekaja na sale, bo to jest kosztowniejsze i
            wazniejsze? a drobny remont mozna zrobic przy okazji.
            • Gość: cines Re: sala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 15:13
              NO moi drodzy nareszcie ruszyła budowa sali gimnastycznej ,zjechał ciężki sprzęt
              i zaczynają nareszcie robić łza w oku sie kręci mam sentyment do tej ściany na
              której wybudują salę grałem o nią zawsze w piłkę w tak zwanego króla.Ale nic to
              nasze dzieci skorzystają nie będą się gnieździć w tej małej klitce.A tak po za
              tym to wszystkich was pozdrawiam.Tomasz T. zajrzyjcie na stronkę NASZA KLASA.
              • zbyszek07 Re: sala 29.11.07, 07:44
                Czyli pewnie moje ostatnie zdjecia zaplecza SP7 sa juz historyczne?
                Dobrze ze cos sie zaczelo wreszcie dziac.
                Mozecie podac adres Nasza Klasa?
                • Gość: wskh Re: sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 30.11.07, 20:50
                  Czy z jkiegoś satelity można zobaczyć budowę sali gimnastycznej?
    • Gość: Fredek Nasza klasa IP: *.neue-westfaelische.de 29.11.07, 11:40
      Czesc Cines,

Bylem na stronie www.nasza-klasa.pl

Wpisalem sie.
      Zalozylem Profil mojej klasy.
      Kilka rocznikow starszych i mlodszych wpisalo sie tam juz.

No i zaczekamy ... moze sie znajda "nowi" starzy koledzy i kolezanki , ktorzy tu
      jeszcze nie zagladneli.

Pomysl tej strony nasza-klasa jest dosc dobry.
      Tylko niestety Serwer jest narazie kompletnie przeciezony.
      Ale chyba akurat inwestuja w szybsze komputery , wiec od stycznia bedzie lepiej :)

Pozdrowienia
      • Gość: Cines Re: Nasza klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:01
        Witam wszystkich, z tym portalem nasza klasa to fakt troszkę powoli się to tam
        odbywa,ale ma to się zmienić. Z tego co mi wiadomo to jest na tej stronce
        zalogowanych ok. dwóch mil. osób.Osobiście ,doświadczyłem radości ze spotkania
        na tym portalu byłej koleżanki z klasy.Pozdrawiam wszystkich.
        • zbyszek07 Re: Nasza klasa 30.11.07, 07:38
          Niestety nie udaje mi sie tam zalogowac...
          • miki-3 Re: Nasza klasa 01.12.07, 17:51
            zagladałem tam i znalazlem pewna Ewę W. z ulicy ....Białej...Różowej...no
            zapomnialem...tam za "mięsnym" która udalo mi sie w latach szkolnych skłonic na
            poranek filmowy w niedziele :-)

a strona żeczywiscie zablokowana
            • Gość: wskh sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 01.12.07, 20:07
              Jak idzie budowa sali? Widać cos z satelity?
              • Gość: karolina Re: sala IP: *.piorunek.pl 02.12.07, 18:20

Witam!
                dzieciaki juz kupują prezenty mikołajkowe czy pamiętacie wymiany
                karteczek ,aby uniknąć kupowamia dla osoby niezbyt życzliwej lub
                odmiennej płci?:P
                pozdrawiam-ostatnia nie mogłam wejść na nasza stronę ,czemu nie
                wiem?by
              • Gość: ak Re: sala IP: *.l.pppool.de 02.12.07, 19:30
                Z satelity to będzie widać za 3 lata, bo ciapciaki wstawiają stare foty żeby
                zmylić potencjalnych terrorystów. W ten sposób z pewnością unikniemy zamachu na
                7-kę :). A co do budowy, to na razie poodgradzali i ustawili masę kontenerów.
                Byłem wczoraj za szkołą, ale przez blaszaki zle widać więc z robienia zdjęć
                zrezygnowałem, tym bardziej że akurat lało jak jakby miał potop nastąpić, a że
                cyfra nie lubi wody więc tylko popatrzyłem. Z pewnością Zbyszek nadgoni, bo ma
                1000 km bliżej niż ja (a już znowu w domku po szalonym wypadzie do Olsztyna na 3
                dni). Portal Nasza klasa jest niestety mało rozpowszechniony. O prędkości
                bliskiej światła już w ogóle nie wspomnę. Też się tam meldowałem, ale oddzwięki
                mizerne, aczkolwiek jakieś jednak są. A, i jeszcze coś - na Rybakach widziałem
                ciekawą tabliczkę na płocie "Uwaga dobry pies - gryzie" - fajne.
                Pozdrowienia
                • Gość: Fredek Re: sala IP: *.l.pppool.de 02.12.07, 20:51
                  Allan jak zwykle po blyskawicznym wypadzie do Olsztyna :)

Strona Nasza-Klasa.pl rozkreca sie powoli.
                  To co my tu robimy od kilku lat(wspominamy stare lata) rozkreca sie tam powoli.
                  Jak zainwestuja w szybsza blache , moze cos z tego bedzie.

Maly efekt jest juz.
                  Agnieszka Baturo (jest mala wzmianka w encyklopedii) odezwala sie tam. Opisla
                  swoja cala edukacyjna Kariere.
                  Jest po studiach Psychologii na UW.

Mieszkala zdaje sie na Rybakach.
                  Chodzila ze mna i LP do przedszkola.
                  Pozniej sie przeprowadzili do Warszawy.
                  Ale okazuje sie ze chodzila pozniej nawet do siodemki , tylko ze do klasy A. (A
                  o tym zupelnie zapomnialem)

jd znal ich moze ?

Miki co to za impreza sylwestrowa ?
                  Chetnie bym przyjechal ale chyba bede gdzie indziej...

Pozdrowienia
                  • ak_7 Re: sala 02.12.07, 22:07
                    Hej Fred,
                    widzę że pilnujesz porządku i kontrolujesz listę obecności. Fakt, pobyt był
                    błyskawiczny i nie planowany, ale czasami to dobrze. Pogoda była taka jakiej się
                    można było spodziewać, a pobyt udany, tylko za krótki.
                    Szkoła stoi na miejscu co widać na załączonym obrazku
                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,72810537.htmlPozdrowienia
                    • ak_7 Re: sala 02.12.07, 22:08
                      ak_7 napisał:

> Hej Fred,
                      > widzę że pilnujesz porządku i kontrolujesz listę obecności. Fakt, pobyt był
                      > błyskawiczny i nie planowany, ale czasami to dobrze. Pogoda była taka jakiej si
                      > ę
                      > można było spodziewać, a pobyt udany, tylko za krótki.
                      > Szkoła stoi na miejscu co widać na załączonym obrazku
                      > <a
                      href="fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,72810537.htmlPozdrowienia"
                      target="_blank">fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,72810537.html

Pozdrowienia</a>
                    • ak_7 Re: sala 02.12.07, 22:09
                      Pozdrówka się podkleiły ...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,72810537.html
                      • zbyszek077 Re: sala 03.12.07, 10:49
                        juz "nadgonilem"
                        wystarczy kliknac w "nastepne"
                        ;p

Robilismy zdjecia tego samego dnia,
                        szkoda ze sie nie "trafilismy"
                        Pozdrowka!
                        • Gość: Fredek Re: sala IP: *.neue-westfaelische.de 03.12.07, 12:14
                          Czyli lodowiska na boisku tej zimy juz nie bedzie ...
                          • Gość: ak Re: sala IP: *.l.pppool.de 03.12.07, 16:56
                            No raczej nie będzie - "Ciągle pada...".
                            Pora deszczowa niweczy wszelkie nadzieje.
                            Zbyszek, trudno było się trafić. Nawet Andrzeja spotkałem tylko raz, a to ta
                            sama klatka schodowa. Czasami tak jest, że się ściga własny cień.
                          • Gość: mir-mur Re: sala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:59
                            Witam.
                            Fredek przesłałem tobie na poczte skan projektu rozmieszczenia w
                            terenie nowej sali sportowej. Jeśli się uda to umieść go na stronce.
                            Dodam tylko że sala będzie ogromna i połaczona łącznikem ze szkoła.
                            Będzie nawet winda w łączniku.Połączenie obu budynków będzie w
                            miejscu wejścia na zaplecze stołówki.Tak więc wyjście zapasowe ze
                            schronu nie zostanie zniszczone tylko spasowane z powstałym
                            łącznikiem.W miejscu ogrodu nauczycieli między szkołą a domem Filuta
                            powstanie parking.Plac między boiskiem a szkołą będzie podzielony
                            łącznikiem (nieprzejezdnym).
                            Pozdrawiam mir-mur
                            • Gość: Fredek Re: sala IP: *.neue-westfaelische.de 03.12.07, 17:24
                              Miki dzieki !!!

Mam nadzieje ze plany dostales oficialna droga i wolno mi je opublikowac :)

www.krenzek.de/nowa_sala_sportowa.jpg
                              Potrzeba jednak troche wyobrazni , zeby sie polapac gdzie co bedzie ...

Pozdrowienia
                            • Gość: miki Re: sala IP: *.olsztyn.mm.pl 03.12.07, 17:25
                              Fred nie zmarnuj takiej okazji (ten sylwester),wiesz jak to mowią- ta moze byc
                              ostatnia !
                              wynajelismy z przyjaciółmi cafe teatralna na sylwestra i mamy 5 wolnych
                              panien.no i staram sie rozwiazac ten problem,bo panny niesmiale.wiec przyjezdżaj !
                              • Gość: Fredek Re: sala IP: *.neue-westfaelische.de 04.12.07, 11:25
                                Miki dzieki za zaproszenie na Sylwestra.
                                Mam ale inne plany.

Mir-mur masz moze dojscie do jakichs innych planow Sali sportowej ?
                                Jak to bedzie wygladalo zewnetrznie ?

Na jakim poziomie beda sale budowac ?
                                Tak wyglada ze polowa lub cale boisko asfaltowe zostanie wykopane na poziom
                                nizszego placyku za szkola. A co zrobia z boiskiem na kosza i na siatkowke ,
                                oraz dalszym terenem ?
                                Zostanie na gorce ? Czy obniza caly teren ?
                                • Gość: mir-mur Re: sala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:13
                                  Sala sportowa będzie na poziomie boiska do kosza i asfaltowego,a
                                  pomieszczenia zaplecza będa zaczynać się od poziomu placu i wraz z
                                  łącznikiem zrównają się z budynkiem sali.Tak więc nowy budynek
                                  będzie ooogromny :) widać to zresztą na rysunku.Pozostała część
                                  boiska asfaltowego zostanie chyba przerobiona na podjazd i parking
                                  przy sali.(tak przynajmniej wynika z rysunku)Myśle,że nowe boiska
                                  powstaną na pozostałej częsci terenu,tam gdzie kiedys była
                                  piaskownica do skoków w dal. Jak uda mi się ze skanować to wysle
                                  rysunki elewacji i wnętrza.
                                  Pozdrawiam mir-mur
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.neue-westfaelische.de 06.12.07, 10:11
      Mikolajkowe Pozdrowienia ...

• Gość: wskh sala IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 06.12.07, 20:41
        Ja protestuję przeciwko naruszaniu asfaltowego boiska!
        • Gość: jd Re: sala IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 20:46
          Tak, tak, asfaltowe boisko to spory ból nawet dla największych
          entuzjastów nowej sali. Z nową salą będzie dużo lepiej, ale bez
          asfaltowego boiska dużo gorzej. Ileż na nim się działo...
          • Gość: LP Re: sala IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.07, 15:45
            Henio pamietasz ile godzin przegralismy na tym asfalcie w tenisa.A moze by tak
            wzorem filmu Wakacje z Duchami przepedzic tych budowlanych.
            • Gość: wskh Re: sala IP: *.range217-44.btcentralplus.com 07.12.07, 17:36
              Jak wybuduja jeszcze basen gratis to im odpuscimy!
              • Gość: Teresa Zjazd po 40 latach IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.07, 08:56
                Witam Wszystkich Siodemkowiczow. Po dluzszym milczeniu melduje sie
                na linii. Dzialalam na zapleczu. Udalo mi sie odnalesc po
                intensywnych poszukiwaniach kolezanki i kolegow z mojej klasy.
                Poniewaz w przyszlym roku mija 40 lat od ukonczenia przez nas Szkoly
                Podstawowej - organizujemy z tej okazji WIELKI ZJAZD.
                17 osob mieszka w Olsztynie, 3 w Niemczech, 1 w Moskwie i 1 w USA -
                reszte ludzi szukamy. Prosze o pomoc i informacje. Lista Absolwentow
                naszej klasy A - 1967/68 znajduje sie u Jarka Makarskiego (jego E-
                Mail Adresse jest w Ksiedze Gosci) albo u mnie. Przyjemnego Dnia.
    • zbyszek077 Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 10.12.07, 08:00
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,73116558.html
      • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 71 IP: *.acn.waw.pl 10.12.07, 18:02
        Boże, na razie wygląda to strasznie.
        • Gość: wskh drzewo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 10.12.07, 19:12
          Gdzie stoi to drzewo?, bo ze zdjęcia nie wynika.
          • Gość: jd Re: drzewo IP: *.acn.waw.pl 10.12.07, 20:30
            To jest chyba drzewo pod boiskiem, przy zejściu bliższym domu
            nauczycielskiego. To dość okropne, że ma zniknąć.
            • zbyszek07 Re: drzewo 11.12.07, 07:12
              Niestety jest na trasie budowy.
              Drzewo stoi miedzy budynkiem a skarpa boiska po lewej stronie,
              na lewo tez od wylotu wentylacji schronu.
              Pozdrowka
              • Gość: wskh Re: drzewo IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 11.12.07, 18:18
                Ciekawe, kto je posadził? Ten co sadzi, powinien zezwalać na wycinkę!
                • Gość: Jurek Re: Zjazd po 40 latach IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.07, 18:27
                  Witam Siodemkowiczow.Mam pytanie do Teresy:czy na ten zjazd o ktorym
                  wspominasz moga pojawic sie roczniki "nieco" starsze niz te ktory Ty
                  Teresa reprezentujesz.Jesli tak to masz blizsze szczegoly co do
                  terminu i miejsca.Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow.
                  • Gość: jd Re: Zjazd po 40 latach IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 20:16
                    A nieco młodsze?
                    • Gość: Teresa Re: Zjazd po 40 latach IP: 212.185.163.* 12.12.07, 07:29
                      Hallo Panowie, organizowany zjazd dotyczy tylko klasy A rocznik 1953.
                      Milo, ze chcielibyscie z nami pofajerowac, ale moze innym razem.
                      Przyjemnego dnia.
                      • Gość: jd Re: Zjazd po 40 latach IP: *.acn.waw.pl 12.12.07, 11:06
                        To nie jest słuszne, ale na szczęście już niedługo ogólnodostępna
                        impreza z okazji 100-lecia szkoły, a może i przedtem również z
                        okazji 75-lecia.
                      • Gość: max Re: Zjazd po 40 latach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.07, 00:08
                        a co z klasą B rocznika 53?????
                        • Gość: Teresa Re: Zjazd po 40 latach IP: 212.185.163.* 13.12.07, 07:55
                          Hallo. Max moze zajmiesz sie Wasza klasa:)))... Ja musze pare osob
                          znalesc tu w Niemczech. W Olsztynie Jarek M. zdecydowal sie nasza
                          organizacje koordynowac. Bierzcie z nas przyklad i organizujcie
                          zjazdy!!! Kazda okazja jest dobra, aby sie spotkac. Ze my juz 40 lat
                          od zakonczenia szkoly obchodzic bedziemy to nawet nie pomyslalam...
                          Ale ten czas ucieka. Przyjemnego dnia dla Wszystkich.
                          • Gość: max Re: Zjazd po 40 latach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.07, 22:02
                            Hi Teresa, propozycja niestety nie dla mnie. Nie mam zadnych
                            kontaktow z moimi kolegami i kolezankami klasy b rocznika 53.
                            Gdybym nie trafil na ta strone, nie wiedzal bym co sie dzieje z
                            wczesniejszymi kolegami i kolezankami klasy a rocznika 52.
                            Jestem juz bardzo dlugo poza zasiegiem okregu Al.Przyjaciol,
                            Rybakow, Baltycka itd. Z Twoich znajomych Jarka M. czy tez Jurka L.
                            zapytaj czy znali z LOIII niejaka Jole i Elke (Jagode). Nazywano je
                            Pixi i Dixi.
                            Pozdrawiam Ciebie i cala grupe milosnikow SP7
                            max
                          • Gość: max Re: Zjazd po 40 latach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.07, 22:31
                            Hi Teresa,
                            nistety znowu dal znak moj zanik pamieci. Nie chodzi mi o Jurka.L
                            lecz o Marka L. Z Jurkiem chodzilem wczesniej do szkoly.
                            Hi Wojtek,
                            daj mi prosze jakis znak zycia.
                            Jeszcze raz pozdrawiam
                            max
                            • Gość: Teresa Re: Zjazd po 40 latach IP: 212.185.163.* 14.12.07, 07:11
                              Max, Twoja prosbe przekaze dalej. Wyobraz sobie wczoraj odnalazlam
                              Ewe Bandule, ktora od 30 lat mieszka w Niemczech. Byla szczesliwa,
                              ze ja odnalazlam no i ja rowniez. Malymi kroczkami posuwamy sie do
                              przodu. Napewno i z Twojej klasy ktos sie odnajdzie. Jezeli czegos
                              sie dowiem to dam Ci znac. Pozdrowienia dla Wszystkich.
                              • Gość: Iwona Re: Zjazd po 40 latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 18:36
                                Teresa Ewa była moją koleżanką i Maćka z podwórka - pozdrawiam.
                                Maciek spotkałam Alę opowiadałam jej o Tobie, nie wiedziała, że
                                jest forum 7. Teraz odrabia zaległości. Ma dużo zdjęć ale nie wie
                                jak je przesłać może Fredek przypomni "starszym rocznikom"
                                Pozdrawiam Iwona.
                                • Gość: jd Re: Zjazd po 40 latach IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 22:07
                                  I może Fredek założy część kolejną.
                                  • Gość: Fredek Re: Zjazd po 40 latach IP: *.l.pppool.de 15.12.07, 08:43
                                    Ok wiec zamykam czesc 71 i otwieram zaraz czesc 72.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka