tatkion Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 14:42 Panie Jurku, Twoja postawa i ludzi którzy o Ciebie walczą przywraca mi wiarę w człiowieka. Pięknym jest wierzyć w to, że istnieje dobro - jeszcze nie będzie końca świata. Wiedz, że od początków ludzkości porządni ludzie cierpieli za swoje , głośno i odważnie wypowiadane (nie trzymane w tajemnicy) poglądy. Panie Jurku, jesteś zbyt dobry by marnować się w Górowie dla tych swoich Ukraińców, którzy (w większości) i tak tego nie doceniają. Wolą przytakiwać i bić pokłony - tym, którzy tylko udają ich przyjaciół, a w rzeczywistości są bardzo, bardzo wyrachowani i nawet rzaden uśmiech nie jest dany "za darmo". Aż mi ich żal, tych ślepo wpatrzonych w "uważającego się za króla Ukraińców" posła. Ufam, iż prawda zwycięzy. Odpowiedz Link Zgłoś
3ajer Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 21:49 "Prawym przystoi chwała"(Ps 33,1) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 15:10 Jurku, walcz ze żmijami jak twój patron "Jurij zmijoboreć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 80.54.232.* 08.11.07, 17:40 może komuś się kiedyś przyda ;) www.sycz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 80.54.232.* 08.11.07, 17:47 a tutaj proszę jaka gratka ;) www.allegro.pl/show_item.php?item=267001554 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promyk Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.07, 18:51 W tej dyskusji pomija się M.Olejnika, który sterowany przez poprzednika niszczył przez ten czas J.Necio, a teraz chełpi się swoją włdzą uzyskaną dzięki poparciu Sycza. Trzeba mieć tupet! Po trupach do celu. Gość zawsze lawirował i udało mu się zdobyć zaszczyty kosztem innych. Wkurza jak wygrywają układy i przywileje a nie uczciwość i praca. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 19:26 Zgodzę się z Tobą, że Olejnik, to miernota, która nie zasługuje na funkcję dyrektora ale tak jak napisałaś daje sie sterować. Tylko, czy to jest wina Sycza, że komuś tak bardzo zależy na skompromitowaniu jego osoby, że musi się posługiwać Olejnikiem? Po prostu nie wierzę (bo mam konkretne powody) w czyste intencje Necia i tego całego zamieszania wokół szkoły. Zastanówcie się ... powtórzę myśl - komu zależy na awanturach w naszym środowisku? Tu nie chodzi o rzekome przekręty (a może mityczny układ - mówi wam to coś?), tu chodzi o rozbicie i skłócenie Ukraińców, zniszczenie naszej szkoły a może szkół (przypomnijcie sobie problemy z bartoszycką podstawówką) i to nie jest robota, jak chcą aktywiści na tym forum, Sycza. Prawdziwi Ukraińcy potrafią myśleć, bo niejedno przeżyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.07, 23:46 Cały czas piszesz o skłóceniu społeczności, a nie widzisz, że Sycz ją skłóca przez takie postępowanie w stosunku do swojego następcy! Nie zapominaj że to nie jest szkoła Sycza tylko - publiczna ukraińska szkoła, nie prywatna jak ten by chciał. Necio został jej dyrektorem i powinien móc ją prowadzić bez pociągania za sznurki przez poprzednika. Nie widziałem żeby Necio jej szkodził, wprost przeciwnie - rozwijał. Nowy duch w tej szkole w postaci dyrektora Necia był bardzo potrzebny i jest nadal Odpowiedz Link Zgłoś
3ajer Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 22:23 Jest publiczna, choć Sycz traktował ja jak własność- pociągnął internet ze szkoły do domu, a jego córka ze swą kliką bez przeszkód mogła organizować prywatne sylwestrowe imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszejotde Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 11.11.07, 23:09 hontar napisał: > Zgodzę się z Tobą, że Olejnik, to miernota, która nie zasługuje na funkcję > dyrektora ale tak jak napisałaś daje sie sterować. a czy wiecie, że temu panu na starcie dano 50% dodatku funkcyjnego i 35% motywacyjnego? takie informacje można znaleźć w BIP-ie urzędu marszałkowskiego, bo pismo podpisał pan Jacek Protas :) najśmieszniejsze w tym jest to, że taki dodatek funkcyjny nie przysługuje PO (formalnie dyrektorem dalej jest J.Necio - z trzymiesiecznym wypowiedzeniem - jeśli złożył wypowiedzenie w październiku, to przestanie być dyrektorem w styczniu :)) poza tym, dodatki motywacyjne tej wysokości są rzadkością w województwie, nawet wśród dyrektorów! tak więc jednak opłaca się być "przydupcem" (jak to ktoś tu na forum określił ;)) hontar napisał również: Tylko, czy to jest wina > Sycza, że komuś tak bardzo zależy na skompromitowaniu jego osoby, że musi się > posługiwać Olejnikiem? Po prostu nie wierzę (bo mam konkretne powody) w czyste > intencje Necia i tego całego zamieszania wokół szkoły. Zastanówcie się ... > powtórzę myśl - komu zależy na awanturach w naszym środowisku? ani Syczowi ani Neciowi nie chodzi o to, by szkodzić szkole czy narodowi. Stało się jak się stało i teraz trzeba mądrego, aby zminimalizować straty. Necio słusznie postąpił składając rezygnację, bo nie ma sensu walczyć z wiatrakami. Kiedy pan (obecnie poseł) Sycz zrozumie, że stare, kiedyś bardzo skuteczne, metody działania odchodzą już do lamusa? Konflikt Sycz-Necio to konflikt postaw, mentalności, charakterów. Bardzo jestem ciekaw, jak się to dalej rozwinie. Boję się, że bitewnych ran może być dużo po obu stronach, ale szans na pokojowe zażegnanie sporu nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
gilowanie Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 10:13 Rzeczywiście, Olejnik zawsze lawirował, dzięki innym zdobył zaszczyty (dzięki Syczowi doszedł do władzy w powiecie). Ma za co być wdzięczny Mironowi. Nie dziwię się, że biega jak piesek i wykonuje polecenia (niszcząc nie tylko Necia, ale i innych porządnych ludzi - myślę, że przyjdzie czas zapłaty za wszystko. Sprytny Sycz wymiga się ze wszystkiego, a Olejnik (przyzwyczajony do wykonywania poleceń, zgubi się w tym wszystkim. Jego wice PO szybko zrozumie, że jest wykorzystywana do czarnej roboty prowadzenia szkoły) Będziemy patrzeć dobrze co robisz, czy dotrzymujesz obietnic przedwyborczych, bo jak nie to skończysz jak Pisowcy - masz dobre zadatki - jak Kaczyniaki, oni też myślą, że są blisko Boga i księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 19:38 Mam pytanie do hontara, czy "prawdziwi" Ukraińcy wybrali już swojego "wodza narodu" w osobie Sycza i na nikogo więcej ich nie stać? Czy w tej społeczności już zabrakło mądrych, uczciwych i twórczych ludzi? Czy przez następne dziesięciolecia będą bić pokłony temu cwaniakowi, który wykorzystuje wszystkich dla swoich interesów? Czy szkoła czasami nie powstała przede wszystkim dla Sycza, a w dalszej kolejności dla Ukraińców? Nikt nie rozbija Waszej społeczności! Tu chodzi o prawdę i uczciwość. Czy dla "prawdziwych" Ukraińców te wartości nic nie znaczą? Na szczęście mam przyjaciół, prawdziwych Ukraińców, którzy myślą zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 19:52 Trudno polemizować z tym co napisałaś, bo każde z twoich zdań rozśmiesza do łez "prawdziwych Ukraińców". Nie masz pojęcia co piszesz, bo pewnie nie wiesz, o czym piszesz. Coś o wodzu Syczu, że szkoła jest najpierw dla niego etc. Rozbawiłaś mnie szczerze (choć temat tak poważny). Każdy ma prawo myśleć, co chce i mówić, co chce (niektórzy tu piszący pewnie nie pamiętają tego, że nie zawsze tak było). Ja też oczekuję prawdy i uczciwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:46 To chyba bełkot schizofrenika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 19:47 Do hontara jeszce raz- jeżeli uważasz, że Olejnik nie nadaje się na dyrektora, to zgadnij, kto chce zniszczyć tę szkołę? Szkoła ma sens gdy są w niej uczniowie. Uczniowie będą, gdy będzie w niej odpowiedni poziom nauczania. Rodzice chcą, aby ich dzieci kończyły dobre uczelnie i tworzyły elitę (oczywiście ukraińską, co przekłada się na podtrzymywaniu tożsamości narodowej). I tak dalej.A może o to właśnie chodzi, aby ...? Skoro umiesz myśleć, to wreszcie zacznij. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 19:56 Widzę, że umiesz czytać, ale czy rozumiesz czytaną treść? Mniej emocji więcej mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:02 Nie odpowiedziałeś mi ani na jedno pytanie. Nie umiesz wymienić ani jednego Ukraińca,który miałby u ciebie autorytet i nie był Syczem? Mówię o żyjących. Twoje odpowiedzi nie są merytoryczne, ale demagogiczne. Nie będę z nimi polemizować,bo musiałabym zejść do Twojego poziomu. I kto tu pisze o emocjach? Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 20:10 Na tak absurdalne pytania nie zwykłem odpowiadać. Poza tym, gdzie napisałem, ze Sycz jest idolem i bohaterem Ukraińców? Pisałem o jego pracy na rzecz Ukraińców. No właśnie pisać i czytać umiesz ale ze zrozumieniem tekstu pisanego znacznie gorzej. Ok, daruję sobie osobiste wycieczki, nie ten poziom, nie ta klasa, poza tym meritum sprawy się rozmydla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:39 Szanowni. Myślę,że w tej dyskusji zapomnieliście o uczniach tej szkoły oraz o rodzicach a szczególnie o Radzie Rodziców, która poraz pierwszy od powstania Naszej szkoły została wybrana w sposób demokratyczny. Pomimo wysłania kilku pism popierających dyrektora J. Necio(dzięki któremu szkoła utrzymuje wysoki poziom nauczania):m.in. do Wojewody, do Ministerstwa Oświaty, Kuratorium Oświaty, Związku Ukrainców ,żadna z tych instytucji nie raczyła ustosunkować się do uwag Rady Rodziców. Pani Kurator Oświaty nawet nie ma odwagi spotkać się z rodzicami w sprawie szkoły. Czyżby bała się nas i naszych opinii. A jeśli chodzi o p. Olejnika to uważam,że nie zasłużył nawet na miano nauczyciela (wychowawcy ) tej szkoły. Panie pośle Sycz! Myślę,że sprawiedliwość zwycięży i nie pomoże Tobie nawet immunitet poselski. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 08.11.07, 20:54 Jeszcze taka mała dygresja: dobrym obyczajem jest używać na forum jednego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:39 hontar, nie masz racji, nie wykłócaj się o racje Sycza, bo on walczy tylko o utrzymanie swych poprzednich wpływów w szkole, Niecio mu na to nie pozwolił, to załatwił wybór swojego przydupasa, taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byał uczennica LO Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:06 Hontar, cieszę się, że jak piszesz, coś robisz dla społeczności i mówisz, że robisz to nie dla poklasku. Naprawdę bardzo się cieszę, bo jeśli tak, to tym bardziej zrozumiesz p. Necio, który wykonywał dobrze pracę na rzecz szkoły... też nie dla poklasku. Dobrze wykonywał tę pracę - widać to po wynikach szkoły. A praca na rzecz społeczności poprzez dobre kształcenie nowego pokolenia - przyznaj, to w narodzie bardzo cenna rzecz mieć światłych ludzi. On pracował nad poziomem w tej szkole. Wyniki możesz sobie sprawdzić, jakie szkoła osiągała. I powtarzam, mówię o pracy a nie o poklasku. Tylko w przypadku p. Necio - sukcesy przypisywał sobie M. Sycz. Jak brakuje Tobie faktów, to może spytaj M.Sycza kto opracowywał kompleksowo stronę dydaktyczną:) Jak już było wcześniej też tutaj wspominane - sprawa niejasności pozostawionych przez byłego dyrektora jest wyjaśniana przez prokuraturę. Znasz realia polskie - niestety to trwa. Wiesz, masz trochę sposób rozumowania taki "kaczyński" - wszędzie spiski i spiski... to dobry sposób na rozmydlanie sprawy i jeszcze lepszy, by w ogóle nie docierać do sedna problemu, tylko zakopać się w spiskach. Społeczeńśtwo polskie w ostatnich wyborach pokazało, że taka retoryka nie ma racji bycia, może warto wyciągnąć wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 07:52 Wydaje mi się, że to raczej moi przedmówcy wszędzie (a właściwie tylko wokół jednej osoby) węszą spiski. Ja proszę o fakty, bo póki co, to jest tylko kakofonia kalumni. Oczywiście możemy się różnić w ocenie panów Necia i Sycza ale to nie znaczy, że wyznaje spiskowa teorię dziejów, więc nie obrażaj mnie porównaniem do Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ted12344 Hontar Spieprzaj dziadu 09.11.07, 08:11 Skończ Waść wstydu oszczędź. Jesteś albo żoną Sycza, albo Olejnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Hontar Spieprzaj dziadu 09.11.07, 09:22 Tak, tak jestem żoną Sycza i Olejnikiem w jednej osobie. A wstydzić się, to nie mnie. Jakie są fakty, to się niedługo okaże, a skądinąd wiem,że konflikt ten zostanie ukazny w zupełnie innym świetle. Po prostu prawda wyjdzie na jaw, o co i kumu tak naprawdę w tym zamieszaniu chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Hontar Spieprzaj dziadu IP: *.pl 09.11.07, 11:51 nie, faktycznie nie podejrzewam, że to żona Sycza czy Olejnik... bo Hontar, myślę, że im do pięt nie dorastasz, tylko starasz się korzystać z całej tej sytuacji :) ale nie dorastasz im do pięt, jesteś po prostu maluczki i próbujesz sobie coś wykominować przy okazji. I wiesz, tego raczej trzeba się wstydzić, całe życie przed tobą a ty tak się poniżasz już na wstępie, smutne ale widać nie stać cię na inny wysiłek. Mówisz że poszukujesz faków, ale ich nie przyjmujesz :)) Rozumiem, że czekasz na werdykt prokuratury :) czy na spreparowane przez ciebie pisadło:) Ja liczę na werdykt - bo o ile poseł ma immunitet, to wokół niego osoby już nie:) Pewnie tym bardziej im zależy na odrzuceniu od siebie podejrzeń i w ogóle wrobienie innych - kogo się da. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Hontar Spieprzaj dziadu 10.11.07, 09:39 Brakuje ci argumentów, więc urządzasz sobie wycieczki osobiste. Już pisałem poniżej pewnego poziomu dyskusji nie schodzę. Prowokuj sobie kogo innego prymitywnymi inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 09:04 Hontar, przyznaj - nie chcesz widzieć tego co się dzieje naprawdę. Zastanów się, dlaczego głosy nauczycieli i rodziców nie są brane pod uwagę, a pani kurator, która dobrze to zdanie zna- i nagle po wyborach zmienia zdanie i jakby w ogóle takich głosów nie miała. No, pomyśl, dziwne co? Ale jak nie chcesz tego widzieć, to nie mów że faktów nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic 2 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:58 Oglądając wczorajszy program w TV3 wywnoiskowalem ,że kol.Paseł M.S.wraz ze swoką świtą(Olejnik i inni poddani M. S.)żyje nadal czasami PRL-u(czy pan oddał legitymację PZPR-u).Nadal przed kamerami pracownicy szkoły wypowiadają się słowami byłego dyrktora.Dziwię się że p. kurator , bardzo kościołowa osoba daje przyzwolenie na takie poczynania mi. p. Olejnika, który jak wiadomo stosuje nacisk psychiczny na swych poddanych. Martwią się tylko o swoje dziecko, które do domu przychodzi skołowane ponieważ wie że po odejściu J. Necio nie będzie komu zadbać o proces dydaktyczny w szkole. Panie M. Sycz, daj żyć i pracować nauczycielom , aby oni przychodzili do pracy bez stresu. Szkoła jest dla ucznia bez których nawet Olejnik nie będzie miał pracy a uczniów reprezentują rodzice , których głos w dalszym cięgu się nie liczy. Ogólnie mówiąc stara ekipo -przestańcie kręcić lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Migus Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.ols.vectranet.pl 09.11.07, 09:33 Dziwnym trafem ciągle dwóch facetów daje popalić Syczowi. Proponuję postawić pomnik Panu Neciowi, który gubi się w swoich wyznaniach. Należy mu przyznać, że jest bardzo płodny, co nie znaczy, że wiarygodny. Ludzie, którzy dobrze znają szkołę w Górowie nigdy nie będą obrażać Sycza. Jestem przekonany, że to sami "współpbarcia" Ukraińcy" kręcą lody, żeby znisczyć człowieka. Tom przypadłość wszystkich braci Słowian - jeśli ktoś osiąga sukces, to należy dać mu w łeb. Proszę wymienić "sukcesy" pana Necia. Z pewnością, jak zawsze zrobi to sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 10:07 Wiesz, to dziwne że widzisz tylko jedną stronę i to tak jednoznacznie czysto. Przede wszystkim to Sycz sam chwali się nieswoimi sukcesami. Nie mów że należąc do społeczności ukraińskiej znalazłeś tylko dwa głosy, które widzą co się naprawdę dzieje i chcą zmian. Pominik to Sycz sam sobie wystawił we wczorajszym programie wraz z otaczającymi go klakierami. I czy uważasz, że głosy tych osób, które kręcą się wokół Sycza bo coś im załatwił są bardziej wiarygodne od niezależnych od siebie głosów? No, nie ... nie można reprezentując sobą coś, być tak ślepym, no chyba że samemu jest się w tej ekipie:) A wszystko to mogę powiedziec, bo znam tę szkołę:) oj, znam... I w jednym się tylko mogę zgodzić, że to bardzo smutne, że " współbracia Ukraińcy" wyprawiają takie rzeczy, tylko to Sycz i osoby wokół niego, które boją się że stracą status, do którego przywykli, kręcą te lody. Dobrze wiesz, jakie zachody poczynia Sycz - i nie dziwi Cię to , że Sycz tyle zachodów poczynia by to wszystko przeinaczyć. Przecież Sycz zrezygnował z dyrektorwania, bo chciał robić dalej karierę polityczną. Nikt mu tego nie uważał tego za złe, ale gdy dalej się wtrącał w sprawy szkoły i chciał zachowania wszystkich przywilejów w szkole dla siebie i swojej ekipy, to przecież to nie jest w porządku, co? Liczę, że trochę obiektywizmu znajdziesz, tylko to wymaga wysiłku nie pójścia na łątwiznę:)! Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 .... Stefan Migus - przypadek szczególny :D 09.11.07, 12:30 "Ludzie, którzy dobrze znają szkołę w Górowie nigdy nie > będą obrażać Sycza." nie, panie Migus, dosyć tej przeklętej retoryki. Ludzie, którzy znają szkołę w Górowie nie będą obrażać Sycza, bo to jest niezgodne z prawem. Natomiast nigdy nie będą mieli o nim dobrego zdania, a przeklinać go będą w duchu. Pamiętam przemówienie S. Migusa na rozpoczęciu roku szkolnego. Pean na cześć Sycza, chodź dyrektor Necio siedział obok. Nic o szkole, nic o uczniach, wszystko na cześć Mirona. Było to najbardziej żenujące wystąpienie publiczne jakie w życiu słyszałem i panu, panie Migus mówię to w twarz i niech będzie pan świadomy, że pańskie zachwyty nad Mironem były nieudolne, nietaktowne i nie na miejscu. Zaś postulowanie przez pana stawiania pomnika Syczowi w obecności uczniów i rodziców było tak absurdalne, że pozostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Pieniezna Re: .... Stefan Migus - przypadek szczególny :D IP: 172.56.12.* 11.05.15, 10:19 To, ze jestes Ukraincem nie usprawiedliwia bledow ortograficznych. Dobrze, ze rodzice wyperswadowali mi zlozenie dokumentow do tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 10:18 Panie Migus niektórzy są tak ślepo zapatrzeni w M.Sycza, że tylko go widzą i piśżą, piszą...Szkoła odnosiłą sukcesy dzięki Panu J.Necio i jego pracy (w tym z nauczycielami), nie musiał sam się chwalić, doceniało go otoczenie - najważniejsze osoby - uczniowie , rodzice, nauczyciele! a że o tym nie zawsze pisano, to wynika z braku obiektywizmu , jak sądzę Pana również. Wystarczy że Syczowi się odbiło a już panegiryk jest Pan w stanie napisać, a uczniowie zdali dobrze maturę to lichego słowa Pan temu nie poświęcił. Nie ukrywajmy to Necio pracował nad kształtem dydaktycznym w tej szkole. Zgodzę się z jednym współbracia Ukraińcy niszczą J.Necio. Pytanie : co z tego będą mieć? A z tego co wiem Pan też się tu bardzo przysłużył? Coś obiecano? Do Hontara. Przecież gołym okiem widac o co chodziło, skoro całe Górowo mówi o decyzjach personalnych podanych przez Olejnika. Do grupy rządzących ma wejść żona Sycza jako kierownik internatu. Może czuła się niedoceniona. Zgadzam się z wcześniejszym sformułowaniem że jest to szkoła ukraińska ale publiczna,-0 nie prywtna. Wcześniej też pisano o lojalności wobec Sycza (sam tak ponoć mówił). A dlaczego cały świat ma być lojalny wobec niego i wtedy będzie OK??? To przypomina system totalitarny, gdzie nie można było mieć własnego zdania. Czyżby powrót??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 11:03 Aha, jeszcze jedno . Nektórzy żeby zaistnieć i istnieć potrzebują pochwał, splendorów i takich osób jak Pan. Niektórzy po prostu istnieją jak Necio. Nie sądzę że ktoś tu zazdrosci sukcesów Syczowi. Wszystkich zastanawia raczej dlaczego z nim tak postąpiono, nie dając mu szansy na normalną pracę. A zrobili to niestety - sługusi Sycza i on sam? Za to pochwały na pewno się nie należą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 12:19 No cóż, przede wszystkim chciałbym pogratulować panu Migusowi, że kolejny raz wykazał się silnym kręgosłupem moralnym. Kolejny raz, kiedy trzeba chwalić i klaskać wokół swojego Wodza Mirona. Mam nadzieję, że pan Migus zawsze będzie mógł spokojnie spojrzeć w lustro. O ile się w nim, oczywiście, zmieści. Chciałbym pogratulować użytkownikowi Hontar olbrzymiej ignorancji w temacie i głupio-mądrej retoryki. Pamiętam Mirona Sycza - wpadał do klasy spóźniony, lub go w ogóle nie było na lekcji. Na telefon kładł telefon komórkowy, który musiał akurat zadzwonić. Chodził po klasie i cwaniakował. Dobrze, że nie palił odwiecznego papierocha. Nie prowadził zajęć merytorycznych, głównie wydzwaniał do innych polityków, poklepywał dziewczyny i w 15 minut podawał jakieś podstawowe informacje z kartki, bo oczywiście, sam pewnie ich nie umiał. Tak wyglądała lekcja WOS z Syczem. No i wystawianie ocen końcowych - zupełnie nie uzasadnione merytoryczne "widzi mi się". Żenada, paranoja. Zachowywał się jak gangster. W czarnym płaszczu, z wystającymi z koszuli papierochami wzbudzał respekt, a raczej - usiłował. Psychologiczne sztuczki znudziły mnie, po kilku latach przebywania z tym kimś. Tak jak dzwonienie na lekcji do samorządowców i kazanie "grzecznym dzieciom" bicia brawa dla rozmówcy. - O, słyszysz, na lekcji jestem! Młodzieży - brawa dla pana Marszałka! - bajerował kolejnego politycznego kontrahenta. Tak to mniej więcej wyglądało. Jak za komuny, jak w Korei Północnej. Tylko nam czerwonych krawacików i mundurków brakowało. Albo lepiej - ukraińskich wyszywanek. Co do pana wielce szanownego Olejnika - ja tylko pamiętam, że potrafił nic nie robić całymi dniami, łapy trzymać w kieszeni i nie odpowiadać nikomu na "dzień dobry", czy też po ukr. - "dobryj den'". Siedział w sekretariacie, palił papierocha i zgrywał mądralę. Taki obraz widziałem przez 6 lat nauki w ZSzUJN i taki pozostanie w mej pamięci. Nie mam pojęcia jak ktoś taki może sobie poradzić z prowadzeniem szkoły. Czy Wy wiecie ile jest w edukacji biurokracji? Arkusze? Plan lekcji? Współpraca z Komisją Egzaminacyjną? przygotowanie matury? przygotowanie egzaminu gimnazjalnego? dochowanie procedur? Powodzenia! :) Maria Olga Sycz - z perspektywy ucznia: tragedia Powołana na zastępce dyrektora kobieta jest zasadniczą, ułożoną, kompetentną osobą, dosnonałą, wymagającą polonistką. A że akurat urodziła dziecko to nie powód do obalania jej kandydatury na zastępcę. Potem, myślę, by się sprawdziła. co do Jerzego Necia - człowiek z klasą. Zawsze roześmiany, żartujący, historię trzymał na poziomie. Radził sobie z całą papierową robotą. I z całą tą syczowo-olejnikową "szkolną oligarchią". Nie ma co tracić słów, trzeba po prostu stać się. Osoba mądra, kompetentna. Albo ktoś jest ignorantem, albo wyznawcą Sycza, albo debilem, jeśli o coś go podejrzewa i takie podejrzenia tu sieje. póki co to wszystko, jeżeli chodzi o sprawy personalne przedstawiłem jaka jest moja opinia na ten temat, a ci, którzy nie wiedzą kim jestem, niech będą pewni, że jest to opinia z pierwszej ręki - opinia człowieka, który przez 6 lat (gim + lo) był w tej szkole i widział to na codzień. Człowieka, który widział się z tymi ludźmi w szkole i prywatnie, rozmawiał, przebywał z tymi osobami. nick mam jeden i go nie zmieniam od kilku lat, jakby kto chciał wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 12:54 "Chciałbym pogratulować użytkownikowi Hontar olbrzymiej ignorancji w temacie i głupio-mądrej retoryki." I vice versa. Cała ta dyskusja coś mi przypomina, zwolennicy Necia mają patent na prawdę i prawomyślność, ich jest "jedynie słuszna racja". W dodatku są tak zaślepieni (a może po prostu niewychowani), że myślą, iż mają prawo obrażać np. swoich interlokutorów. Może tak jeszcze jakiś stosik dla tych co "mają czeloność" nie zgadzać się z ich opinią? O tempora o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 12:56 słuchaj, panie mądralo żadne vice versa, bo ja znam fakty z pierwszej ręki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ale checa IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 13:38 lukaszek wraz ze swoimi poplecznikami popiera tatusia ktory nie wiadomo dlaczego zawsze dziwnie sie zachowywal, a wrecz po chamsku odnosil sie do swoich uczniow osmieszajac ich na forum klasy! a jedyna osoba ktora przygotowala uczniow do matury z historii byla p.I.S. wiec nie przypisujcie doskonalych wynikow maturalnych panu Necio poniewaz pan Jerzy ze swoich lekcji robil cyrk-nie jedna osoba z checia zdawania matury z historii po zajeciach z w.w. rezygnowala..wiadomo ze syn bedzie bronil ojca ale bez przesady zeby kazdy wierzyl w to co pisze ten gowniarz! a co do Sycza to mysle ze zasluguje przede wszystkim na szacunek bo ta cala gowniana polityka pomogla wybudowac ta szkole bo do tej pory uczylbys sie w baraku!!a Olejnik w tej sytuacji jest najwlasciwsza osoba na tym stanowisku..bynajmniej nie jest zajety romansami z zonata ciezarna kobieta. Zreszta kto wie czyje to dziecko...otworzcie oczy na prawde!!!Necio robi z siebie ofiare a jest szuja ktora chce zniszczyc to co przez wiele lat tworzyli ludzie-w tym z calym szacunkiem on sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: ale checa IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 13:44 Najprościej jest rzucać niemerytorycznymi argumentami!!!!!! Immunitet nie chroni wszystkich. Wiele osób też mówiło o innych, w tym o xxx. Jak będzie potrzeba to ujawnię. Nie będę się zniżał jednak do Twojego poziomu. Obywatelu xxx czy też xyz chyba się wkurzyłeś? Niska ocena, nawet przez Twoich zabolała. Przykre - co? Musisz się zrewanżować , czy też jeszcze bardziej wykazać swoją wierność? A opinie jak widać są i z jednej strony i z drugiej. Hontar nie tylko Sycz ma rację. Tylko niektórzy odnoszą się do meritum, a niektórzy do pomówień....bo na nic więcej ich nie stać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: ale checa 09.11.07, 13:51 Nigdzie nie napisałem, że tylko Sycz ma rację. Wskaż miejsce, w którym odniosłem się do pomówień, bądź kogoś pomówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ale checa IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 13:56 nie mam potrzeby sie ujawniac bo nie jestem strona w tej sprawie!!! osoby ktore tak obsmarowujesz nie maja czasu na czytanie tych bzdur bo sa zajeci uczciwa praca a nie szukaniem spisku, przekretu wszedzie gdzie sie da bez zadnych udowodnionych podstaw-jezeli sa jakies przekrety to p.Necio tez powinien siedziec bo zapewne na niejednym dokumencie jest jego podpis i tego sie nie wyprze...a tak poza tym czyzby ruszyl cie romans Necio and K.P.I.?cala szkola sie z tego smiala i smieje-trzeba byc glupcem zeby tego nie zauwazyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nołłej Re: ale checa IP: *.sol2.cable.ntl.com 11.11.07, 10:12 czy się śmiała, czy nie śmiała - to nie ma znaczenie. Nawet jeśli ten romans to prawda - to co z tego? Czy to jest zakazane? To ma związek jedynie z sumieniem zainteresowanych. Nie Tobie i nie mnie przysięgali i nic nam do tego kto z kim romansuje bądź nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 13:39 Cały czas proszę o fakty, ale póki co mądrale piszą same obelgi i własne przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) IP: *.pl 09.11.07, 13:52 Hontar, to naucz się czytać z rozumieniem tekstu :) Jako była uczennica LO podpisuję się pod tym, co napisał lukas. To wszystko prawda. xyz - oczerniasz dobrych ludzi!!!! I to jest chamskie z twojej strony. Sumienie masz kjiowe, ale za słowa się płaci. I to co piszesz o lekcjach, to nieprawda. Tak na lekcjach Necia nigdy nie było. A powiedz, co Sycz - z wykształcenia przynajmniej matematyk może powiedzieć no WOS-ie? Swoje doświadczenie z polityki? W jaki sposób wchodzi się w układy? Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 13:57 Nie Tobie mnie uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) IP: *.pl 09.11.07, 14:09 przede wszystkim bym nie chciała ciebie uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 14:14 Przede wszystkim nie mogłabyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nołłej Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) IP: *.sol2.cable.ntl.com 11.11.07, 10:19 Też byłem na tych zajęciach z wos-u. Absolutnie zero korzyści z tych "wykładów". Telefony i : "czy możesz odebrać?". Mój kolega ten, mój kolega tamten. Głosujcie na tego, na tamtego. I słynne "Hołosujte na swojich". A od kiedy to A.Ryński jest swij? Od kiedy przywdział wyszywankę na Głębocku po iluś tam głębszych? ZiPy. Co do lekcji z J.N. i I.S. - różnica jest taka, że on coś wie, a ona wie, jak coś przepisać i przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) IP: *.pl 09.11.07, 13:38 Hontar, czemu nie odpowiadasz na postawione tobie pytania i tak ignorujesz przedstawiona tobie kwestie? A może ty podasz jakieś fakty na obronę, a nie tylko sloganami sypiesz? Bo ze strony osób, które tutaj piszą są bardzo konkretne rzeczy przedstawiane. Inni też mają prawo mieć swoje zdanie:) i nie zgadzać się z Syczem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 09.11.07, 13:43 Już o tym pisałem, że każdy może mieć własną ocenę obu byłych dyrektorów, a do Twoich postów już się odniosłem. Poniżej pewnego poziomu dyskusji po prostu nie schodzę, taki mam feler charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
gilowanie Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) 10.11.07, 00:53 Brawo! Cieszę się, że tak mądrych uczniów wypuściła ta szkoła." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Byłem uczniem "Wielkiego Wodza" ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:24 To chyba junior N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taras Bulba Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 13:15 Panie Migus patriotyzm nie polega na noszeniu wyszywanej koszuli i pokazywaniu się w otoczeniu VIPów. Moralizuje Pan na temat J Necio i Szkoły, a ja pytam gdzie uczyły się Pana dzieci, dlaczego jako świadomy Ukrainiec dzialacz USKT a później OUP ( Przew Rady Koordynacyjnej War-Maz OUP) nie wyslał Pan żadnego z 3 dzieci do Ukraińskiej szkoły. Niech Pan nie obraża rodzicow , którzy wyslali swoje dzieci do Gorowa . Często wydawali na to ostatni grosz opłacając przejazdy i internat. Pana materialnie było na to stać, ale patriotycznie NIE. Uważa się Pan przedsdtawiciela elity ukrainskiej, ale Elity mają dawać przyklad. Pan niestety takim przykładem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gilowanie Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 10.11.07, 01:08 I to jest to, Panie Migus! Umiesz tylko pouczać! Jakim prawem pouczasz rodziców, którzy oddali dzieci do tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:59 jerzy necio to jest dziad poprostu nie chłop z jajami poprostu nie wytrzymał presji-popuścił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 13:53 Droga Roksano Olejnik czyli najpierw xxx a potem xyz, mam nadzieję że jako studentka szacownej gnieźnieńskiej uczelni zdajesz sobie sprawę, że za takie pomówienia i obelgi można Cię podać do sądu. Jako córka takiego "człowieka" jak Olejnik w szkalowaniu innych jesteś doskonała. Podziękuj lepiej profesorowi Wasylenko, że zechciał Cię łaskawie przyjąć do swojej szkoły, bo na inne uczelnie nie mogłaś się dostać. Pewnie dlatego, że nie uczył cię p. Necio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 14:04 drogi Lukaszu Necio niestety nie udalo Ci sie trafic!zonk! probuj dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 14:05 panie Olejnik, takimi świńskimi obelgami i podejściem do drugich, to pan się wsławił i jest to znane wszystkim. Nauczyciele doświadczali zastraszania z pana strony w ostatnich miesiącach i to jest właśnie pana sposób bycia - na inny pana nie stać. I są świadkowie tego :) tworzy pan plotki i je rozsiewa, bo merytorycznie nie potrafi pan się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 14:11 na kogo wypadnie na tego bęc...hehe w jaka postac tym razem sie zamienie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:15 Roksano, czyli xyz to twój tatuś ze wściekłej bezsilności wymyśla te szkaradne kłamstwa i karmi nimi , jak widac też swoją rodzinę. Nie jestem lukaszem. Znam za to osobiście profesora Wasylenko z którym kilka razy rozmawiałam. Poznaliśmy się na kilkudniowych warsztatach polsko-ukraińskich, które współorganizował właśnie (opluwany przez ciebie i twojego ojca)pan Necio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 14:19 a co ma do tej calej sprawy jakis tam profesor? moze tez go poznam skoro tak chwalisz sie znajomoscia z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludyna Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 14:18 xxx schamenysia! Tonący brzytwy się chwyta! A świńskie zagrywki to chyba twój styl! Cała szkoła to będzie się śmiać ale z ciebie. Jak nie masz argunentów rzeczowych to co tu robisz? Plotki to wszystko co potrafisz> Opamiętaj się, a swojej niskiej oceny nie rekompensuj obrażaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 14:22 a zamykanie ludzi w gabinecie bez dostepu do telefonu to nie jest dowod rzeczowy?to jest o ile mi wiadomo karane, jest to lamanie zasad bhp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.man.poznan.pl 09.11.07, 14:24 prosze o nie mieszanie mnie w te sprawy! to podle! nie mam zamiaru wysluchiwania obelg na swoj temat! a niech kazdy mysli co chce w koncu wolnosc slowa! po prostu bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolomyjka Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:25 CO "Wy" ludzie wiecie...?! po tym co zrobił "dyrektor" Necio,gdy dostał sie do koryta(posady dyrektora),siedząc w ukryciu przez tyle lat to należy sie zsyłka na Sybir, albo pokój bez klamek z miękkimi scianami...no ale czego mozna oczekiwać od człowieka, który przez cały czas chodzi w jednej koszuli(J.N.) Слава героям!-pane Sycz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 14:32 peany pisać potrafisz - tylko jak to bywa wśród popleczników Sycza - posługujesz się tylko ogólnikami, bo nie ma tego pokrycia w faktach. więc mnie rozwijaj swoich obrzydliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:46 Слава героям слава! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:28 Nie udawaj,że go nie znasz!On ciecie bardzo dobrze zna, tak samo jak sekretarz szkoły czyli twoją matkę no i ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
receznent Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 14:54 Nie ładnie sypać niesprawdzonymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludyna Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.07, 14:54 Nie szata zdobi człowieka to wszyscy wiedzą. Tyle się widocznie dorobił pracując za siebie i Sycza. Jak wygląda ze strony przeciwnej to wiadomo. W zyciu nie chodzi o modę a o zasady. Nie oceniaj jednostronnie, bo przecież nie dano mu pracować normalnie. To nie on wytworzył taką aurę wokół szkoły tylko przeciwnicy rozdmuchując wszystkie jego działania na opak. Sam słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
receznent Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 15:06 Ludzie,co Wy wiecie na ten temat?! Powielacie informacje, każdy ze swojego "podwórka". Tak na dobrą sprawę to w tej kwestii powinni się wypowiadać pracownicy szkoły. I to ich należy pytać, czy byli zniewoleni przez Sycza, zastraszani przez Olejnika? To co się dzieje w tej szkole to świadome działanie ludzi, którym zależy na skłóceniu mniejszości ukraińskiej. Czyż nie? Kochani rodzice, nie dajcie się wmanipulować w tą grę, słuchając tych obelżywych uwag w stronę Sycza, gdyby nie on to tej szkoły by nie było i gdzie byście wysyłali swoje dzieci, by nauczyły się języka ojczystego, kultury, za którą Wam i Waszym rodzicom tak tęskno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byał uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 15:16 wiem, co mówię. A ty pytałeś kogoś z pracowników? No jeśli Sycz nie potrafi odejść godnie tylko skłócać to faktycznie problem. Dlaczego tak tuszuje i nie pozwoli wyjaśnić niejasności pozostwaionych przez niego w szkole. Gdyby było wszystko w porządku takich wysiłków by nie robił, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:28 Właśnie spotykam się z pracownikiem tej szkoły. Czy wiecie, jak zachowywali się Olejnikowie, Syczowa i ich klika, gdy nowy dyrektor nie mógł doprosic się rzetelnej inwentaryzacji i protokolarnego przekazania szkoły i zaczął sam sprawdzać , co jest w tej szkole. Do tej pory zajmował sie tylko dydaktyką i nauczaniem.A teraz wszyscy wpadli w szał, histerię no i posypały się oskarżenia o niemal wszystkie "zbrodnie". Dyrektor nie otrzymał od Olejników nawet klucza od szkolnego sejfu. To jakim miał być dyrektorem? Miał odpowiadać za wszystko ale nie mógł nawet sprawdzić co jest na stanie szkoły ani jaką kasą mógł dysponować. To są fakty - podane przez wiarygodne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 09.11.07, 15:45 w dodatku poplecznicy Sycza, gdy chciano tylko wyjaśnienia tylko niejasności zastanych, tak zaczęli panikować że zaczęli oskarżać nowego dyrektora że się znęca nad nimi :)) jak zachchmęcili, to niech teraz odpowiadają za swoje czyny, a nie jeszcze obrzucają innych Odpowiedz Link Zgłoś
3ajer Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 09.11.07, 23:14 Tak się składa, że kultura, tańce i śpiewy nie są jedynymi kryteriami którymi kieruje sie uczeń wybierając szkołę średnią. Większość moich znajomych którzy rozważali pójście do górowskiej szkoły, a ostatecznie nie zrobili tego, podkreślali jej niski poziom nauczania. Przez nacisk na "cyrk" straciliście uczniów którzy są laureatami olimpiad i podostawali sie na wymarzone(przez wielu) studia, a wśród uczniów "elitarnoho liceju" nie jest to wcale oczywiste. Zastanawiającym jest fakt, że wzorowi uczniowie w szkole mieli niemałe problemy z dostaniem sie na renomowane studia(poza nielicznymi wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś