whiskeyjack 19.05.08, 15:08 Ciekawe jak dlugo jeszcze bedziemy slyszec, ze winny jest Giertych, Kaczynski, Lepper et consortes... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:11 Baba oszalała do reszty.Giertycha już nie ma , a ta dalej swoje. A co Ty robiłaś przez pół roku swojego nędznego ministrowania? Za co brałaś pieniądze? Spartoliłaś robotę maturalna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno jak ktos Hall zna to wie ,ze to durna p..a IP: *.proxy.aol.com 19.05.08, 15:37 i na dodatek wybitnie zarozumiala,a propos egzaminow- to troche winy ponosi tez Edward Gierek . Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: jak ktos Hall zna to wie ,ze to durna p..a 19.05.08, 17:02 Hitler! Hitler winny. Jakby nie on, to by nie było Kamieni na szaniec. A Żeromski nie lepszy. Żeromski też winny. I ten matematyk który wymyślił wielomiany. On to ze złośliwości wymyślił. Co by Jaśnie Oświeconą Hal pognębić. Żałosna babina. 1 hal - nowa jednostka śmieszności. p.s. wszystkim wyborcom PO, których pociechy w tym roku zderzyły się z życiem na maturze lub egzaminie w gimnazjum gratulacje. Ilość byków jest wyższa niż w całym poprzednim okresie 18 lat RP 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Baba oszalała do reszty.Giertycha już nie ma , a t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:12 Baba oszalała do reszty.Giertycha już nie ma , a ta dalej swoje. A co Ty robiłaś przez pół roku swojego nędznego ministrowania? Za co brałaś pieniądze? Spartoliłaś robotę maturalna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.iz.uj.edu.pl 19.05.08, 15:14 o kurcze nie wiedzialem ze giertych ukladal pytania na tegoroczna mature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NG Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:19 Za przyszłoroczne błedy też jest winien Gierych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:20 Giertych namieszał, ale Hall nic nie zrobiła, aby poprawić sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
boguswi Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych 19.05.08, 15:26 Taaak, zastanawiam się czemu pani minister Hall Katarzyna sama się do dymisji nie podała? Ta pani, przedstawiana przez Tuska Donalda, jako fachowiec wybitny, okazała się dewotką, bo jej pierwszy ruch w MEN były rozmowy z biskupami o maturze z religii, jak to by był głowny problem polskiej szkoły. Dziwi mnie też to, że winą za maturalne wpadki obarcza nieszczęsnego Giertycha Romana, skoro pani Hall hołubi wręcz w MEN ludzi nasłanych tam LPR, oczywiście większość bez jakichkolwiek kwalifikacji, żeby sobie zarobili trochę forsy na państwowej posadzie. Pani minister Hall śladem swojego wielkiego (nie tylko wzrostem!) poprzednika, zaproponowała PT Społeczeństwu kolejną dyskusję o kanonie lektur. I teraz ta pani, w poczuciu niczym nie zmąconego samozadowolenia, zwlania swojego wsółpracownika, bez cienia krytyki swojej osoby, że to ona właśnie przede wszystkim odpowiada za ten bałagan w MEN. Kowal zawinił, powiesili cygana. Jak zwykle! A podobno partia Pe Zero (PO) to miały być wyższe standardy władzy. Groteska! purpura.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludzik Winni są Cykliści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:20 Zwalać winę można zawsze. I zawsze się zwala na poprzedników. Tylko, że w tym wypadku to chyba już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qad Za komunistów też zawsze był któs winien IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.08, 15:23 a nie jak w tym przypadku MEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak z warśawki Re: Za komunistów też zawsze był któs winien IP: *.chello.pl 19.05.08, 15:33 Nic nie robić a wine na biednego giertycha zwalać to ja też potrafie, ten rząd tuska to większa rewelacja niż komuchy...brawo,brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.pu.kielce.pl 19.05.08, 15:29 Przeciez Giertych nic nie ma do gadania.Giertych to polityczny trup.Cos pomylilo sie Pani minister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIstek Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.pu.kielce.pl 19.05.08, 15:29 A w Ameryce bija murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajerek Wiem IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.08, 15:42 Jeszcze długo będziemy płacić za ten eksperyment: koalicja PiS + LPR + Samoobrona. To dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Wiem 19.05.08, 17:05 rozwiń ten temat. koniecznie. czekamy ze niecierpliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 PO przesypia .............. 19.05.08, 15:41 Winni wiecznie inni.A moze winien Premier ktory sie bawi przez pol roku za pieniadze podatnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: PO przesypia .............. 19.05.08, 15:56 presentation1 napisał: > Winni wiecznie inni.A moze winien Premier ktory sie bawi przez pol roku za pien > iadze podatnikow? Ciesz sie że nawet dla pisiaków byłeś zbyt ..... żeby cię zatrudnić w MEN-ie, bo dziś wszystko było by na ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.aster.pl 19.05.08, 15:45 Pan Giertych w swoim czasie niezle namieszał w edukacji itp, ale pani Hall przez jak narazie nie wiele zrobiła żeby to odkręcić i jeszcze zwala swoje winny na pana Giertycha. Pan Giertych przecież już jakiś czas temu wyleciał z obiegu politycznego.On nabałaganił, ani pani Pani Hall objeła stanowisko po nim i najwyraźniej tylko posadziła swoje cztery litery na jego fotelu i nie wiele zrobiła przez ten czas, a siedzieć, nic nie robić i brać za to kase to każdy by chciał. A to przecież nie o to chodzi. Jak poprzednik coś spartolił to pani Hall powinna to naprawić, anie zwalać winy za swoje nieróbstwo na poprzednika. A z drugiej strony to do czego jest potrzebna matura, dla mnie to był tylko dodatkowy stres, jedno wiem na pewno - gdybym nie miał matury nie mógł bym iść na studia i tylko do tego jest potrzebna matura, która tak naprawdę stanowi zamknięte drzwi do tego do czego drzwi otwierają studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:50 hall - kolejne niemieckie nazwisko? hmm cos w tej POpapranej partii jest... sam jestem maturzystą i powiem tak - wos podstawowy chyba pomylili z rozszerzonym a ten klucz do lalki to totalne szalenstwo. ktos poprawnie opisze tekst ale swoimi slowami nie wg.klucza juz ma niezdac? no co to jest?:/ wybitne profesorki ukladajcie matury dla naszego rzadu gdzie 50% ma podstawowke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nailo Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 17:57 No, jak się jest debilem i uważa się "Przykładowe Rozwiązanie" za klucz maturalny, to nie wiem jak ciebie do matury dopuścili... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych 19.05.08, 17:16 a co konkretnie namieszał Giertych? Bo pamięć mnie zawodzi. Nie przepadam za nim, ale cesarzowi co cesarskie ... mundurki? - wszędzie na świecie są, dilerzy narkotyków tego nie cierpią, bo ich z dala widać na korytarzu. dyscyplina? POPIERAM. zmiana lektur? kto do cholery czyta Gombrowicza?! Po co zaraz pełno głupków udaje oburzenie? żeby nie wyszło że nie znają tego autora? to co tam jeszcze/ aha! zarządził powrót obowiazkowej matematyki na maturę. też dobrze. więc co namieszał Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniszczyć oPOsy Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:48 hall - kolejne niemieckie nazwisko? hmm cos w tej POpapranej partii jest... sam jestem maturzystą i powiem tak - wos podstawowy chyba pomylili z rozszerzonym a ten klucz do lalki to totalne szalenstwo. ktos poprawnie opisze tekst ale swoimi slowami nie wg.klucza juz ma niezdac? no co to jest?:/ wybitne profesorki ukladajcie matury dla naszego PO..ego rzadu gdzie 50% ma podstawowke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.chello.pl 19.05.08, 15:54 Mnie się wydaje, że winien wszystkiemu jest jednak PRL! A swoją drogą to młodziacy głosowali gremialnie na PO, teraz coś chyba dochodzi do ich świadomosci jak ta partia ich oszwabiła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:49 Baba do końca zgłupiała Giertych przy niej to był orzeł . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie trzeba było pozostawiać w Komisji 19.05.08, 15:51 Egzaminacyjnej popłuczyn po Giertychu, a pewnie dzisiaj nie było by tych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuss Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.ifd.uni.wroc.pl 19.05.08, 15:53 I pewnie cyklon w Birmie. Rozumiem, ze mozna zglupiec w tym rzadzie ale zeby az tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych 19.05.08, 17:21 no i ci Murzyni, których biją w Ameryce. Pani Hal reaktywowała radio Erewań. p.s. ciekawe jaki odsetek młodych zajarzyło co jest z radiem Erewań i tym Murzynem, bitym już we wcześniejszym poście kogoś innego? a to uważam za bardziej wartościowe niż cały kanon lektur. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Jak zawsze winni są oni - ja nie ;) 19.05.08, 15:56 Oglądałem,widziałem. Kasia zachowywała się jak naćpana. Co trzecie zdanie błąd językowy, maślane oczka i dziwne uśmiechy kierowane do dziennikarzy. Wstyd i tylko wstyd. Oczywiście, w kluczowych sprawach winni są głównie głupi nauczyciele, a nie pani minister. Apel do pana premiera - weź pan odwołaj panią minister, bo jak do tej pory nic nie zrobiła. Wprowadza tylko zamę i skłóca belfrów. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Problemom na maturze winny Roman Giertych 19.05.08, 15:59 to wstrząsająca informacja i bardzo obciążająca Platformę (naprawdę pół roku i...nic?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.am.szczecin.pl 19.05.08, 15:59 Hall jest równie głupia jak Pitera i Nelly Arnold. To Hall jest ministrem oświaty i ona odpowiada za burdel na maturach. Niech nie zwala na Lgutko ( też kretyna ), podejmie męską decyzję i złoży rezygnację. W PO jest niestety więcej Hallopodobnych inwiduów ( np.) ale to już problem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Problemom na maturze jest.. 19.05.08, 16:08 fakt ze do dzisiaj ta matura istnieje.ostatnie "egzaminy dojrzalosci" mialy sporo pomylek.swiadczy to wysokiej inteligencji tych ktorzy ten egzamin opracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Problemom na maturze jest.. 19.05.08, 17:57 Dlaczego to nie może być takie proste? Pani minister informuje kolegę z CKE, że musi odejść bo pracował za innego rządu, składa mu podziękowanie za dotychczasową pracę i życzy wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeusz Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 16:22 Problem jest jeszcze jeden- problem klucza z języka polskiego. Czas najwyższy, żeby pani Minister Edukacji wezwała wzystkich dyrektorów OKE odnośnie sprawdzania prac z języka polskiego na poziomie podstawowym. Wieści niosą, że w niektórych, a może wszystkich OKE zalecono bardzo rygorystyczne sprawdzanie tych prac. W świetle skandalicznych błędów w tematach wypracowań, jest to niepoważne. Pan Legutko zrezygnował, a maturzyści i tak zapłacą za błędy jego podwładnych - autorów tych tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1400 zł na rękę Problemom na maturze winne ciemne siły PiSoreakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 16:32 Boże, kiedy zdejmiesz klątwę z narodu w postaci debili na stanowisku Ministra Edukacji ?... Wiatr===> Handke===>Łybacka===>Giertych===>Hall Co jedno, to bardziej pieprznięte. Ale już ta baba przekroczyła wszelkie normy przyzwoitości. Przepitym głosem wieszczy kolejne odkrycia w swym resorcie. Ludzie ! Toż na stołkach w ME siedzą metodycy - nieudacznicy i byli kuratorzy - znachorzy. Gdzie takie zera mogą kogoś wyedukować ? Jak można w byle teście, nad któym pracuje się rok, popełnić jakikolwiek błąd ?! Dajcie mi stówę i ułożę Wam Tłuki wzorcowy sprawdzian. Domagajmy się, aby podano do publicznej wiadomości nazwiska układaczy ministerialnych testów ! W Świętokrzyskiem nauczyciel przez pomyłkę dał uczniowi nie ten test, co trzeba, to prasa całego świata wieszała na nim psy. Won z Ministerstwem ! Won z Hall ! Won z dziadkami z Wermachtu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: 85.202.144.* 19.05.08, 16:33 niech ja ktos odwola! Twierdzenie, ze Giertych odpowiada za mature i egzamin to juz przesada! Rownie winny jest Prus bo napisal Lalke! Czy ta kobieta moze przestac osmieszac siebie, nauczycieli i panstwo ? Wg mnie jej poziom dosiegnal Sowinskiej. Zachowuje sie sz. pani jak lekko rozchwiana emocjonalnie i nie robi NIC! Giertych sie mylil ale przynajmniej cos robil, a nie tylko zapraszal do dyskusji intelektualistow, ekspertow i spisywal rozbieznosci miedzy swoja opinia a ich! Dalej czekamy kiedy p. minister zrealizuje te znaczace podwyzki powyzej inflacji! Powodzenia! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Hall wyleci,jak będą wyniki matury,będzie tragedia 19.05.08, 16:36 20% oblanych za Giertycha to będzie raj, zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Będzia płacz i zgrzytanie zębów, wiem, co piszę 19.05.08, 16:39 Premierze wywal nieudaczną, ultramoherową Halll, bo całe zło pójdzie na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.ty.powiesz Ma rację pokemonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 16:38 A ja dodałabym, że to wina Kaczyńskiego (obojętnie którego), że dzisiaj zrobiło się zimno w Wawie, wina Dorna, że ostatnio coś za dużo plam na Słońcu i wina wszystkich pisiorów, że po niedzieli jest poniedziałek i trzeba iść do pracy. To ostatnie przewinienie jest najgorsze dla pokemonów, bo jak mało kto nie znoszą oni pracy. Przykład: urlop Tuska tuż po objęciu teki premiera, a teraz wycieczka w Andy, na koszt podatnika zresztą. A pani Hall nie odbiega daleko od swojego wzorca - naszego Słońca Kochającego Cały Ludek Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Problemom na maturze winny Roman Giertych IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.08, 16:43 Kompromitacji PO ciąg dalszy.więcej nie ma co pisać bo wszystko widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
green-1 A prawda jest taka, że!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.08, 16:45 ...Im dłużej rządzi szacowne gremium w MEN-ie, tym groźniej. Dobrze, że odpowiednio wcześniej, bo już na drugi dzień po egzaminie gimnazjalnym w części humanistycznej pan były dyrektor Legutko precyzyjnie przestraszył gimnazja. Dzięki niezwykłej intuicji nigdy do końca się nie dowiemy, ilu gimnazjalistów poległo na pytaniu nr 32. To jest bowiem niezwykła sztuka, żeby prosić wcześniej przewstraszonych o jakieś tam dane. Teraz ta matura.... Szkoda słów. Taka jest niestety prawda... Odpowiedz Link Zgłoś