Dodaj do ulubionych

Ujadający pies

IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.08, 21:55
Może ktoś z was ma pomysł jak się pozbyć ujadającego całymi dniami psa , w nocy też szczeka,Od razu mówię że likwidacja fizyczna mnie nie interesuję .Tylko rozwiązanie prawne, mówiłem o tym dzielnicowemu ale ten stwierdził ze pies jest od tego żeby szczekał . Ja to wiem ale jak by słyszał całymi dniami ujadanie psa który poluje na wszystko co się rusza to by wiedział jak to jest.Pies się znajduje na posesji prywatnej a ja mieszkam w bloku.W nocy parę razy dzwoniłem na policje ale ci zrobili rundkę po dzielnicy i pojechali dalej spać do lasu , no to dałem sobie spokój. Kupiłem stopery i śpię nic nie słysząc, (budzika też).Ale w dzień , no przecież to jest horror w biały dzień,przecież nie będę chodził ze stoperami ,bo to by było chore.Na moje prośby do właściciela ,nic nie pomagają , już nie wiem co mam zrobić . Może ktoś z państwa miał podobną sytuację i ją jakoś rozwiązał, proszę o pomoc i jakieś pomysły.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukee Re: Ujadający pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 22:07
      Dzielnicowy durny czy co?
      Naruszenie ciszy nocnej, czyli kodeks wykroczeń.

A jak nie to otruć ;D
      • Gość: stara baba Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 09.11.08, 22:13
        Ja to bym chyba szukała sposobu na to, jak pozbyć się właścicieli sąsiedniej
        prywatnej posesji.To oni nie nauczyli się żyć w symbiozie ze środowiskiem.
        • sebo1035 Re: Ujadający pies 09.11.08, 22:21
          Masz rade osiedla?? zgłos to im! albo jak to nie pomoże to dzwoń na policje, a
          jak nie no to skarga na panią właścicielkę np za znecanie się nad psem (nie musi
          to być prawda)
        • deodyma Re: Ujadający pies 16.11.08, 12:08
          jakie to cywilizowane sie odezwalo:) zreszta nie wierze, zeby pies ujadal 24
          godziny na dobe. no chyba ze autor nie pracuje, siedzi w domu i szuka dziury w
          calym bo sasiadow nie lubi. i brawa dla dzielnicowego! tepic to mozna glupote:)
    • Gość: hotdog Każdy ma taki problem na jaki sobie zasłużył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 02:19
      Co tam pies. Mnie wkurza hałas samochodów, które jeżdżą po godz. 22., czyli tez
      podczas ciszy nocnej. Czy auta tez można zlikwidować za pomocą dzielnicowego?
    • Gość: d Re: Ujadający pies IP: 80.54.88.* 10.11.08, 05:51
      przykro mi,ale trucizna...tak sie pozbyli psa Rambo u mjeg sasiada.mi nie
      przeszkadzal,ale innnym tak
      • Gość: Pieczewianka Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 10.11.08, 08:44
        A ja uważam, że tylko właścicieli trzeba otruć.
        Ci nowobogaccy z domków jednorodzinnych nie liczą się z innymi ludźmi.Dzisiaj z
        samego rana spotkałam takiego gnojka, który puszcza luzem wilczura i nie
        pomagają żadne prośby ani groźby. Ten właśnie wielki właściciel codziennie tuż
        przed siódmą rano wychodzi w lasek brzozowy na Pieczewie.
        Ile jeszcze będę przed nim uciekać ze swoim małym psem? Przestanę uciekać, ale
        dłużej nie wytrzymam.Zastrzelę gnoja-właściciela. Straż Miejska ma to gdzieś,
        więc muszę się bronić sama.
    • Gość: tiko Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 10.11.08, 13:14
      psa zostawić a właściciela...,na policje podać.
      • Gość: stara baba Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 10.11.08, 13:33
        Dopóki pies kogoś nie zagryzie, dla policji nie ma sprawy.
        Oni nie wiedzą, co to znaczy zapobieganie, chociaż używają słowa:prewencja.
        Skurczybykowi- właścicielowi trzeba samemu karę wymierzyć, ponieważ u nas nie
        ma służb ochrony człowieka.
    • Gość: gosc Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 10.11.08, 16:48
      była taka sprawa parę m-cy temu na ul. Grotha. ciągneło się to trochę, ludzie
      nagrali ujadanie psa i sprawa oparła się o sąd grodzki. właściciel psa dostał
      1000 zł mandatu.
    • Gość: jegomość Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.08, 14:41
      A tego psa to się "pozbyć", a właściciela do sądu.
    • Gość: antymenel Re: Ujadający pies IP: *.gprs.plus.pl 11.11.08, 16:02
      Polska jest krajem gdzie psy moga obsrywać bezkarnie
      chodniki,jezdnie,trawniki,parki,place zabaw dla dzieci.Psy mogą
      bezkarnie wyć i ujadac całymi dniami.Nikt w tej sprawie palcem nie
      kiwnie bo kraj jest zamieszkały w znacznej czści [rzez kmiotków i
      prostaczków.
      • Gość: kuba Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 11.11.08, 16:22
        Powinieneś dodać do tego, że ludzie mogą bezkarnie śmiecić i sr... dookoła siebie
        ,chlać w parkach i wyrzygiwać to obok siebie, rzucać plastykowe butelki,puszki i
        foliowe torby,papiery tam gdzie im się żywnie podoba .Psie kupy to pikuś przy
        tym zasrywaniu swojego otoczenia jakie jest "dziełem człowieka" w
        Polsce.Zacznijcie ujadać na wszystkich zasrywających otoczenie a nie tylko na
        psy i ich właścicieli.Bez paru psich kup na trawnikach nie zrobi sie czyściej w
        naszym polskim otoczeniu.
        • venus99 Re: Ujadający pies 11.11.08, 16:35
          dodaję.
        • deodyma Re: Ujadający pies 16.11.08, 12:11
          a bo to wszystko takie odwazne tylko na forum jest, ale w realu to juz odwagi
          nikomu nie zwroca. tylko doniesc, obsmarowac za plecami a jak jakis dres im pod
          oknami ryczy, to zamykaja geby na klodke i siedza cicho, zeby tylko w ryja nie
          zarobic:)
    • Gość: * Re: Jeżeli sam sobie nie zaradzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 17:44
      nie licz w tym dziwnym kraju na jakiekolwiek wsparcie władz czy prawa. To nie są
      instytucje powołane dla wspierania w kłopotach normalnych ludzi. Mają dość
      swoich problemów, by móc się jeszcze zajmować szarym obywatelem ;(
    • Gość: Kiki Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 12.11.08, 10:29
      Taka prawda.
    • Gość: gróby Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.08, 07:18
      Masz racje w pełni cię popieram . Właśnie siedzę przy komputerze bo zostałem obudzony przez takie zwierze które,szczeka na wszystko co się rusza.Mieszkam w bloku a pod blokiem są domki ,a tam właściciele w kojcach trzymają psy które całymi dniami i nocami szczekają . Też nie wiem co robić . Widzę że tutaj na tym forum się nie dowiesz .Spróbuj na innym mieście.Może tam coś wiedzą jak to rozwiązać.
      • deodyma Re: Ujadający pies 16.11.08, 12:14
        no cos takiego... ze tez osmielaja sie w domkach psy trzymac, ktore szczekaja! w
        blokach trzymac psa-zle. w domkach, tez zle.
    • Gość: miki Re: Ujadający pies IP: 213.199.219.* 13.11.08, 07:49
      Miałem podobną sytuację, tyle, że pies wychodził za bramkę a wrócić już nie
      ppotrafił na posesję, więc ujadał pod bramką aż właścicielom się zechciało wstać
      w środku nocy i wpuścić zwierzaka z powrotem pod dom.
      Skończyło się to interwencją straży ze schroniska dla zwierząt.
      Którejś nocy "ktoś" nie wytrzymał i zadzwonił po hycli.
      Złapali szczekulca i odwieźli do schroniska.
      Odbiór niestety kosztuje. Psa już nie słychać.
    • mobydickzolsztyna Re: Ujadający pies 13.11.08, 09:48
      W domku wśród pól mieliśmy gościa z Wrocławia.
      Mieszka w centrum, w narożnej kamienicy. Pod domem przystanek i zakręt szyn
      tramwajowych. Gdy tramwaje skręcają, to od zgrzytu okolicznym wypadają zęby.

Po pierwszej nocy u nas wstał blady, kompletnie niewyspany.
      W ciepłą noc, przy otwartym oknie, delikatny szum liści bzu nie dawał mu spać.
      Po drugie - po raz pierwszy w życiu, w momentach absolutnej ciszy, SŁYSZAŁ bicie
      własnego serca.
      Po trzecie - co i raz szczekał pies sąsiadów - 2 km od nas, za górką.

Po trzeciej nocy już marzył o swoich tramwajach na zakręcie - aby się wreszcie
      wyspać.
    • Gość: yola Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.08, 19:52
      Ludzie z czystym sumieniem śpią mocno i nie przeszkadza im szczekanie
      psa,warkot samochodu,zgrzyt hamulców itp odgłosy miasta.Ciekawe co by zrobił
      taki jeden z drugim wrażliwiec na hałasy, gdyby mieszkał na wsi i codziennie
      budziło go pianie kogutów a i psy wiejskie ujadają ile wlezie i nikt ich nie
      stara się uciszać.
      • Gość: cierpliwy Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.08, 19:57
        Tak jak już pisałem proszę o pomoc a nie o docinki i złośliwości od wiejskiej
        strony .Zegnam ,a propos kogutów jak by piał i mi przeszkadzał to bym mu łeb
        obciął.Pasuje?
        • edico Re: Ujadający pies 13.11.08, 20:14
          I tak trzymaj.Z mojej klatki zniknęły wszystkie psy. Wystarczyła odpowiednio
          postawiona perswazja. Mam spokój. Finał teraz jest taki, że dawniej buńczuczne
          psiarstwo zaczyna pytać się, czy nie będzie mi przeszkadzało, gdy impreza
          rodzinna potrwa trochę dłużej. Jedyna rada, to całkowity brak tolerancji dla
          chamstwa.
        • mobydickzolsztyna Re: Ujadający pies 13.11.08, 20:14
          Gość portalu: cierpliwy napisał(a):

> Tak jak już pisałem proszę o pomoc a nie o docinki i złośliwości od wiejskiej
          > strony .Zegnam ,a propos kogutów jak by piał i mi przeszkadzał to bym mu łeb
          > obciął.Pasuje?

A docinków i złośliwości od ciepłego uśmiechu, kumie nie odróżniacie?
          Może w TYM problem?

cierpliwy
          ? ? ?
          • Gość: stara baba Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.08, 21:09
            Tylko,że tego ciepłego uśmiechu ja też nie wyczuwam.
            • mobydickzolsztyna Re: Ujadający pies 13.11.08, 21:29
              Gość portalu: stara baba napisał(a):
              > Tylko,że tego ciepłego uśmiechu ja też nie wyczuwam.

Oj Babo, Babo!
              Jeszcze raz poczytaj mój post z 9:23 i wytknij mi "wiejskie docinki i
              złośliwości", nad którymi ubolewa Niecierpliwy.
              Sądzę, że nie ma ich tam.
              Więc CO tam jest?

Obstaję przy tym, że ciepły uśmiech.
              • Gość: Cierpliwy Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.08, 23:43
                Hej mobydickzolsztyna.Moja odpowiedź była na post w którym ktoś pisał na temat kogutów,i nieczystym sumieniu.Akurat w twoim poście nie wyczułem złośliwości,a że masz zapędy poetyckie to inna sprawa na pewno odnajdziesz się gdzieś na forum dla poetów.Życzę wszystkiego dobrego.Jak już pisałem.Potrzebuje pomocy na temat jak się pozbyć problemu,a złośliwości omijam z daleka,jadu tu wiele jest na forum.Jak będę potrzebował żeby mnie ktoś wyśmiewał to wejdę na główne forum i poproszę,na pewno znajdą się chętni.pozdrawiam kogoś o nicku baba...Dzięki wielkie za wsparcie.Na pewno nie odpuszczę tego dlatego że mam dość chamstwa,ignorantów ,i właścicieli zwierząt którzy nie potrafią się w odpowiedni sposób zająć swymi pociechami.Najlepiej mieć zwierzaka,ale odpowiedzialność za niego ponosić minimalną .Tak sobie myślę że ten ktoś miał tego psa w domu ale tam mu ujadał to po prostu wyrzucił go na dwór żeby mieć w domu spokój . Jakoś innego pomysłu nie mam na taką sytuacje , przecież to nie jest wieś że wielki pies pilnuje dobytku.Ludzie nie zdają sobie sprawy jaka rasa psa powinna być używana ,nabiorą wielkie psiska które przeznaczone są do pilnowania,to ten pies pilnuje i szczeka na wszystko co się rusza,bo taki jego (zawód).Dlatego tak jak na początku proszę o pomoc w jaki sposób się pozbyć tego problemu.Powtarzam unicestwienie zwierzaka nie wchodzi w rachubę bo pies jest niewinny że ma popaprańca właściciela,który pod blokami trzyma psa w kojcu.Pozdrawiam wszystkich od których usłyszałem dobre słowo,a złośliwców i charakternych chamów ignoruje .
        • deodyma Re: Ujadający pies 16.11.08, 12:17

• Gość: wiejski Re: Ujadający pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 08:10
      www.odstraszacze.com/index.php?category_id=198
      Może coś takiego odpowiednio zastosowane pomoże ale potrzeba
      cierpliwości żeby oduczyc.
      Wiejskie psy nie szczekają bez powodu a problem najczęściej to
      właściciel.
      A co powiecie na labradora przy budzie na łańcuchu(oczywiście z
      rodowodem)- na wsi ale właściciel pochodzenia miastowego :)
      • Gość: kertus Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.08, 21:32
        witam i pozdrawiam
        • Gość: chinol Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.08, 09:37
          witam i pozdrawiam
    • Gość: tak trzymac Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.08, 11:20
      Dzień dobry
    • Gość: wanda Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 15:02
      Niestety ,ale istnieje taki gatunek człowieka, który zawsze szuka w swoim
      otoczeniu wroga, najczęściej kogoś słabszego,na kim będzie mógł wyładować swoje
      złe emocje.Kiedyś ich celem byli Żydzi,Cyganie,murzyni,geje.Teraz ten
      kierunek wyładowań jest niepoprawny więc ich uwaga
      skierowała się przeciwko starszym ludziom, nazwanym powszechnie przez partię
      miłości moherami, a tu na tym forum przeciwko ludziom z psami.Psy szczekają i to
      jest bardzo ważny argument na to żeby zniknęły z otoczenia tych "wrażliwców"
      .Oczywiście jak by zniknęły to znajdą się natychmiast nowe obiekty do ich ataku
      ,bo bez tego ich życie straciło by sens. Gdzieś tu czytałam jak jakiś taki baran
      głosił hasła całkowitego wyeliminowania psów z bloków , bo takie szczekające
      stworzenia zakłócają mu ciszę ,ale jakiś głuchy napakowany koksem miłośnik
      głośnej muzyki ,to mu nie przeszkadza.Bo tchórz nawet by się nie zająknął o
      ściszenie głośników.Ich atak na blokowe psy oczywiście wiąże się z tym że w
      blokach trzymają je przeważnie starsze ,a więc dla niego słabsze osoby.O tym że
      często są to osoby samotne a te stworzenie to ich jedyni towarzysze samotnego
      życia taki kretyn udaje że nie wie. Bo przecież te samotne osoby , starsi
      ludzie to godne pogardy mohery ,darmozjady ,które poszły na emeryturę i żyją
      na koszt państwa a powinny dawno zejść z tego świata i odciążyć budżet tak
      świetnie rozwijającej się obecnie gospodarki.Więc z politycznego punktu
      widzenia hasła te są jak najbardziej poprawne. Przepraszam że zeszło mi na
      politykę a chciałam tylko zwrócić uwagę na niby niewinne a jakże niebezpieczne
      podjudzanie ludzi na tym forum.
      • Gość: mark Właścicielom ujadających psów ku pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 20:07

Zapewne wszyscy bardzo cenimy sobie prywatność i prawo do wypoczynku, które jest
        prawem bezwzględnym i zakłócać go nikomu nie wolno. Aby tak się stało powinniśmy
        znać i przestrzegać przepisy obowiązujące w tym zakresie.

I tak:

KODEKS CYWILNY
        --------------
        Art. 144 w jednoznaczny sposób określa ten stan rzeczy i tak:

Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się
        od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad
        przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno – gospodarczego przeznaczenia
        nieruchomości i stosunków miejscowych.

W paragrafie tym ustawodawca używając sformułowania "wykorzystaniu swego prawa"
        ma na myśli to, że właściciel nieruchomości może z niej swobodnie korzystać przy
        zachowaniu odpowiednich warunków.

Tak więc, od godziny 22 do godziny 6 rano trwa okres, w którym nie wolno
        wykonywać żadnych czynności, które są zabronione w cytowanym paragrafie. Więc
        nie dotyczy to tylko, wykonywania w naszych mieszkaniach prac adaptacyjnych,
        remontowych lub innych, które naruszają w/w przepis. Wiedzieć należy ponadto, że
        za zakłócanie ciszy nocnej możemy zapłacić mandat w wysokości 200 złotych.

KODEKS WYKROCZEŃ
        ----------------
        W art.51 par.1 – możemy się dowiedzieć m. innymi:

Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek
        publiczny, spoczynek nocny...

Proszę zwrócić uwagę na fakt, że ciszę nocną w/g ustawodawcy zakłócić można
        również będąc na zewnątrz lub wokół swojego mieszkania, budynku itp. Np.:
        - może to być np. trzepanie dywanów w miejscu do tego przeznaczonym, lecz w
        godzinach obowiązywania ciszy nocnej .
        - organizowanie hucznych imprez towarzyskich o wymienionej wyżej porze itp.
        - innych czynności lub zjawisk, za które właściciel (lokator) ponosi wyłączną
        odpowiedzialność.

Z przepisu tego też można zostać ukaranym, karą j.w.

Trzeba też przestrzegać dodatkowych przepisów i regulaminów, które obowiązują w
        tym zakresie a są ustanowione przez np.:
        - Spółdzielnie Mieszkaniowe.
        - Wspólnoty Lokatorskie
        - Zarządy budynków

Regulaminy te często wprowadzają i mogą wprowadzić dodatkowe dodatkowe
        obostrzenia związane nie tylko z ciszą nocną. Mogą one stanowić inne
        ograniczenia, jeżeli ktoś utrudnia normalne korzystanie z własności, wywołuje
        hałas ponad przeciętną miarę itp.

Często stosuje się też zasadę, że prace np. remontowe przy użyciu bardzo
        "głośnego" sprzętu, mogą byś wykonywane w godz. 8.oo rano do 20 wieczorem.

Jak z powyższego wynika, warto zapoznać się ze wszystkimi przepisami i
        regulaminem, obowiązującymi w naszym miejscu zamieszkania , przed rozpoczęciem
        np. nie tylko prac remontowych, ale także ujadającego psa.

Nie przestrzeganie w/w przepisów również skutkuje karą finansową jw.

Na wniosek sąsiada, (sąsiadów) stwierdzających iż zostały naruszone przepisy o
        ciszy – nocnej, interwencję podejmuje Policja lub Straż Miejska.

Miejmy świadomość, że właściciele lub najemcy lokalu są odpowiedzialni także za
        to, aby również osoby w nim przebywające stosowały się do zachowania wymogów
        ciszy nocnej.

Dotyczy to również firm, które zatrudniamy do wykonania stosownych prac
        remontowych a szczególnie gdy pracują, podczas naszej nieobecności.

Pamiętajmy też, że my zapłacimy karę finansową za nieprzestrzeganie przepisów o
        których mowa wyżej a nie pracownik lub właściciel firmy wykonującej zlecone
        przez nas roboty

PODSTAWA PRAWNA
        ---------------
        - Art. 144 ustawy Kodeks cywilny z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz.U. nr 16, poz.
        93 z późn. zm.).
        - Art.51 par.1 Kodeks Wykroczeń.

Mieszkańcy-lokatorzy:
        - Spółdzielni Mieszkaniowych
        - Wspólnot Lokatorskich
        - lokali administrowanych przez Zarządy budynków

mają pełne prawo domagać się uchwalenia regulaminów odpowiednio
        zabezpieczających ich niezbyte prawa do ciszy, spokoju i porządku.

Gość portalu: wanda napisał(a):

> ...Psy szczekają i to jest bardzo ważny argument na to żeby
        > zniknęły z otoczenia tych "wrażliwców"...

Tak, to jest nawet bardzo ważny powód, by pozbyć się jak nie takich psów, to
        tych psów łącznie z właścicielami. Musisz droga Wando uzmysłowić sobie, że
        mieszkanie w mieście, to nie jurta w Mongolii czy jakaś zagubiona chata na wsi.
        I nie jest to żadne podjudzanie, ale zwykła normalność znana dla każdego
        cywilizowanego człowieka.
        • Gość: tomy laser na psy-dostępny na allegro IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 11:36
          Nie zabija, ale popieści. Kilka wiązek i bydlę zrozumie, ze
          ujadanie= kłucie w pysku.
      • Gość: chinol Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.08, 20:18
        ale się wysiliłaś długo nad tym myślałaś?
      • Gość: Cierpliwy Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 08:39
        Wanda uważaj na słowa co piszesz bo cię w sądzie nauczą jak się wysławiać .Czuję
        się urażony słowami a stylu kretyn i takim pisaniem .Proszę mnie przeprosić na
        forum głównym.
        • Gość: wanda Re: Ujadający pies IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 17:04
          Po godzinie wpisu widzę, że dziecko na wagarach dziś było.Oj strasznie się
          przestraszyłam tego straszenia sądem, jeszcze się cała trzęsę.A swoją drogą
          gdzież to ja napisałem że taki to a taki ktoś jest kretynem.Jest napisane jakiś
          kretyn .No chyba się ktoś z jakimś kretynem utożsamia.Swoje zdanie na temat
          atmosfery nagonki na starszych ludzi i ich szczekające psy ,gołębie, koty
          podtrzymuję. Takowa tu jest i wpisuje się w narodową nagonkę na darmozjadów
          emerytów.
          • Gość: nino Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 18.11.08, 14:54
            Idź posprzątaj po swoich psach .
    • Gość: nino Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 08:36
      Dzień dobry.Popieram cierpliwego i mark.Wanda ty nie snuj teorii spiskowych tu
      nie chodzi o starszych ludzi tylko o chamstwo otaczające nas do o koła .Czytaj
      uważnie posty, a cierpliwy jest Łysym i napakowanym dresiarzem.Akurat go znam ,i
      nie chodzi mu o staruszków z psami tylko o chamów i ignorantów .Pozdrawiam .
    • Gość: 100% Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.08, 09:27
      Pozdrawiam cie i tylko mogę współczuć.Gada ubić.
    • Gość: tito Re: Ujadający pies IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.08, 09:04
      Psa się pozbyć,a właściciela do sądu za zakłócanie ciszy.Precz z chamstwem.
    • Gość: Jadwiga Re: Ujadający pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 14:49
      KOTY!!! są najlepsze!!!!!!!!!!!!!!!
      To najwspanialsze zwierzęta na świecie!! 1000000 razy wole koty niż
      psy!!! Psy są brudne, śmierdzą i jest z nimi więcej problemów!!!
      A koty wcale nie są fałszywe! Wiem z doświadczenia...
      • deodyma Re: doswiadczenia to Ty nie masz zadnego, Jadziu:) 09.12.08, 16:58
        mnie tam ani psy, ani koty nigy nie smierdzaly i nie smierdza::) wiem z
        doswiadczenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka