bpkw 28.11.03, 01:01 www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&sct=olsztyn&id=548014 Cos sie zaczyna dziac. Moze powstanie Warminska Ksiazka Kucharska ???. A tak powaznie to moze ktos zna receptury prawdziwych warminskich potraw ???. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpkw Re: Warminskie potrawy.. 28.11.03, 01:16 Przypomniala mi sie pewa sprawa. Bylem dwa lata temu na imieninach mojego kolegi. Wyprawil je w Hotelu "Warmiskim". Jedna z potraw byly malutkie pierozki. Powstal spor co do ich nazwy. Jedni twierdziki, ze to uszka, natomiast inni, ze to kolduny. Sprawe rozstrzygnela kelnerka, ktora stwierdzila, ze to sa DZYNDZAŁKI. Musze przycisnac Cyfusa. Moze ten Warmiak, biegly w mowie i pismie warminskim, zna stare kulinarne przepisy ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Warminskie potrawy.. IP: *.norampac.com 28.11.03, 15:51 Zgadza sie, O dzyndzalka i ja slyszalem o tym specjale... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Warminskie potrawy.. 28.11.03, 16:02 Dzyndzałki są ponoć najlepsze w jakiejś gospodzie w Gietrzwałdzie, pioter ją zachwalał kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Warminskie potrawy.. 28.11.03, 16:04 W Karczmie Warmińskiej:-) Rzeczywiście,miejsce godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Warminskie potrawy.. IP: *.norampac.com 28.11.03, 16:25 Bylem w tej Karczmie tego lata... Ubaw mialem swietny... choc pod koniec troche moje towarzystwo z ktorym bylem rozrabialo,ale nie groznie... Zarcie pyszne..Rozrywka tez... tak na ludowo...Polecam kazdemu... Odpowiedz Link Zgłoś