Gość: pipi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.09, 10:27 wystarczy wypełnic druczek na poczcie i można płacić co miesiąc, dwa miesiące czy trzy. głupota i nieporadność życiowa mnie czasami rozwala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Gaz opłacany na raty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.09, 17:06 a czy w ramach oszczednosci mozna np. placic raz na 2 - 3 lata? zalosna argumentacja. lepiej niech gazownicy unowoczesniaja siec i odczytuja liczniki zdalnie. w wielkiej brytanii juz wkrotce wymieni sie wszystkie liczniki gazowe oraz elektryczne, a pomiar bedzie dokonywany zdalnie. o mozliwosci stworzenia nowych, elastycznych, prokonsumenckich taryf nie bede wspominal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrożna Re: Gaz opłacany na raty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.09, 17:38 Będą mieli więcej dłużników. Bez czarowania: kto mieszka w budynkach, w których idzie dużo gazu na ogrzewanie wody? W wielu budynkach komunalnych nie płacą czynszu, za gaz też przestaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutki Gaz opłacany na raty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.09, 23:53 I tak oto mamy państwo w państwie! PGNiE ma klientów w wielkim poważaniu, najważniejsze są ich koszty, ceny gazu podobno spadają, a u nas w Polsce wędrują stopniowo do góry. Wg ostatniego rachunku obniżono ceny jednostkowe za gaz, podniesiono natomiast koszty przesyłu-kwota rachunku wyższa!I te zagmatwane naliczanie rachunków, przeróżnego rodzaju koszty przesyłowe - paranoja - tutaj wg mnie należy szukać oszczędności!P.S.Ciekawe, w jaki sposób liczone są rachunki za gaz w innych krajach Unii? Odpowiedz Link Zgłoś