Dodaj do ulubionych

Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z kanalu

IP: 91.104.75.* 05.08.09, 19:19
forum.gazeta.pl/forum/w,56,98649497,,Kraina_Kanalu_Elblaskiego_powstalo_logo.html?v=2
Urzad Marszalkowski-elblaski pudel(lap dog)okradl Ostrode z nazwy
Kanalu Ostrodzko-Elblaskiego.Przerabialismy juz "Polskie obozy
koncentracyjne"przerabiamy teraz "Kanal Elblaski"Brawo
Protas "dbaj"tak dalej o nasz region!
Obserwuj wątek
    • leon.1 Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k 05.08.09, 20:44
      Niech wydziwia. W Olsztynie i tak jest już spalony... :) :) :)
      • Gość: ab Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: *.torun.mm.pl 05.08.09, 21:37
        Dwa biedne przygłupy olsztyńskie, dwa najbardziej śmierdzące śmieci, jakie
        trafiły do Olsztyna z jakich zbankrutowanych PGR-ów, "dyskutują" teraz z
        oficjalnym nazewnictwem geograficznym. Kanał Elbląski to jest oficjalna
        geograficzna nazwa tego kanału. Innej nie ma. Już tu różni ludzie o tym pisali,
        również normalni olsztynianie. Matołom to do pustych łbów nie trafia, przygłup
        wyzywa Protasa od złodziei itp. Czy z takim ludzkim goownem, jakim są ci dwa,
        swiatowy i leon, można dyskutować? Goowno można tylko spuścić w kiblu z prądem
        wody. Tylu jest normalnych ludzi na tym forum, ale te dwa przygłupy są
        najbardziej widoczne, najbardziej hałaśliwe. Cały sens życia tych ludzkich
        śmieci jest w tych popisach na forum. Poza tym tylko do roboty, żreć i spać.
      • Gość: swiatowy Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: 91.104.75.* 05.08.09, 22:34
        Tak ale za nim ten "przyjaciel"Olsztyna i naszego regionu straci
        stolek (okolo15 miesiecy) moze sie okazac ze Warmia i Mazury leza na
        Wysoczyznie Elblaskiej
    • Gość: swiatowy Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: 91.104.75.* 05.08.09, 22:06
      Ja tego tematu nie popuszcze!Mam zamiar napisac e-maila do wladz
      Ostrody(Was tez zachecam)i naglosnic sprawe w prasie .Dlaczego
      oficjalna nazwa Kanalu Ostrodzko-Elblaskiego zostanie zafalszowana a
      sam Urzad Marszalkowski dziala na szkode i jest wrogiem naszego
      regionu?.Czy nastepnym krokiem bedzie wycofanie przez Urzad
      Marszalkowski przewodnikow i ksiazek o Kanale Ostrodzko-Elblaskim z
      naszych ksiegarn?.Mniej zorietowanych chcacych rozwiac swoje
      watpliwosci co do nazwy kanalu zapraszam do naszych ksiegarn i
      naglasnianie calej tej skandalicznej sprawy gdzie sie da
      • Gość: ab Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: *.torun.mm.pl 05.08.09, 22:09
        Debil
        • leon.1 Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k 05.08.09, 22:58
          No cóż światowy - przeszkadzamy elbląskiemu mongołowi w działalności na tym
          forum, Najchętniej opluwał by wszystko co olsztyńskie bez problemów i
          konsekwencji. Ale nie ma co o facecie, który wstaje o 5 rano żeby robić na tym
          forum wpisy... ha ha ha ha :)
          Kanał Ostródzko- Elbląski rzeczywiście trzeba ratować z barbarzyńskiej grabieży
          nazwy. Znana nazwa czy znak to obecnie mogą być nawet miliony złotych ... Elbląg
          do promocji siebie po prostu zawłaszczył nazwę kanału a czy to zrobiono prawnie?
          No to chyba prokurator powinien odpowiedzieć... :)
          • Gość: swiatowy Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: 91.104.75.* 05.08.09, 23:45
            Wlasnie.Nie wiem jak to (zawlaszczenie nazwy)wyglada w swietle prawa
            ale mam nadzieje ze wladze Ostrody podejma odpowiednie dzialania i
            nie pozwola sie okrasc oraz nie pozwola na to zeby prawda zostala
            wypaczona
      • Gość: szambonurek Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:51
        Ten kanał to niezły "kanał" historycznie rzecz biorąc bo:
        1. Tak naprawdę to zaprojektował go i nadzorował budowę inżynier Georg Jacob
        Steenke z Królewca (gdzie tu Elbląg?)

2. Zwany jest niekiedy kanałem warmińskim
        www.doliwa-naturfoto.de/Bilder-Galerie/Landschaft/Polen/Osterode/osterode.html
        (gdzie tu Warmia skoro ani Elbląg ani Ostróda nie leżą na terenie Warmii?)
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Warmia1.jpg
        3. Skoro Elbląg rości sobie prawo do nazwy tylko od niego pochodzącej
        (niesłusznie!), to czemu koszty utrzymania żeglugi i kanału spadają głównie na
        stronę ostródzką? (kto zna sprawę, wie o co mi chodzi!)

Daj spokój swiatowy. Obaj wiemy, że masz tu rację.Nie warto muminom udowadniać,
        że są muminami. Pozostaną nimi nawet wówczas, gdy przez dłuższą nawet chwilę
        przejawią normalne, ludzkie odruchy i zachowania.
        PZDR
        • Gość: zmk a w rejestrze zabytkow jest tak IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.09, 22:54
          forum.gazeta.pl/forum/w,56,98649497,98686104,chyba_ze_o_inny_kanal_chodzi.html
          • Gość: swiatowy Re: a w rejestrze zabytkow jest tak IP: 91.104.75.* 05.08.09, 23:32
            Tylko zlosc i gniew czlowieka bierze ze marionetki i pacynki zUM
            ciagane za sznurki przez Elblag robia wszystko co im sie karze!
            • leon.1 Re: a w rejestrze zabytkow jest tak 05.08.09, 23:53
              Sytuacja jest taka:
              1. Za pieniądze ostródzkie promował będzie się Elbląg... Większość kosztów
              utrzymania kanału leży po stronie Ostródy.
              2. Bezczelnie zmieniono nazwę kanału w rejestrze zabytków. Nazwa Kanał Ostródzko
              - Elbląski figuruje tam od ponad 25 lat
              3. Taka darmowa promocja dla Elbląga jest w rzeczywistości warta miliony złotych
              - zwłaszcza że Elbląg je - płaci Ostróda (która nie je) ... :) :) :)

JEDNYM SŁOWEM PRZEKRĘT NA GRUBE MILIONY... :) :) :) Kto przytulił prowizję ????
              :) :) :)
              • Gość: swiatowy Re: a w rejestrze zabytkow jest tak IP: 91.104.98.* 06.08.09, 16:57
                Zlodziejstwo i metody jakich nie powstydzilyby sie sluzby specialne
                za komuny!!!Na zywca,na oczach wszystkich.Sprawa powinni zajac sie
                nasi parlamentarzysci ale ci chyba bardziej maja w glowach bankiety
                na warszawskich salonach jak dbanie o sprawy lokalne
          • Gość: zmk Re: a w rejestrze zabytkow jest tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 17:24
            forum.gazeta.pl/forum/w,56,98649497,98714775,Re_chyba_ze_o_inny_kanal_chodzi.html
            i
            forum.gazeta.pl/forum/w,56,98649497,98715101,Re_chyba_ze_o_inny_kanal_chodzi.html
            • Gość: ab w rejestrze zabytkow jest tak ??? IP: *.torun.mm.pl 06.08.09, 17:56
              To, że jakiś Felek czy Wacek w jakiejś lokalnej publikacji użył nazwy "Kanał
              Ostródzko-Elbląski" nie oznacza, że to jest prawidłowa nazwa kanału. A ci
              faceci, których cytujesz, robią na pewno błąd, bo w 2001 roku, kiedy wyszła ta
              publikacja, kanał już na pewno miał nazwę Kanał Elbląski.
              Jak było wcześniej - nie wiemy. Ktoś to musi sprawdzić w rejestrze zabytków, a
              ten znajduje się z WUKZ. Pewnie można go znaleźć w necie, ale ja na to nie mam
              czasu.
              Jeśli nawet wcześniej nazwa była inna, to nie znaczy to jeszcze, że zmieniono ją
              nielegalnie, niezgodnie z prawem.
              A już na pewno nie ma żadnych podstaw, aby twierdzić, że ktoś wziął w łapę za
              zgodę na zmianę nazwy albo że bierze teraz za milczenie. A dokładnie coś takiego
              matoły sugerują, a zwłaszcza matoł leon.
              Ta sprawa nie może przyschnąć. Ktoś tu na pewno powinien trafić do prokuratora.
              Bo albo naprawdę mamy tu do czynienia z korupcją (w co bardzo mocno wątpię),
              albo też matoły dopuszczają się zniesławienia władz samorządowych Ostródy i
              Elbląga, którym do wykonywania obowiązków potrzebne jest zaufanie społeczne. A
              taki czyn, jeśli do niego doszło, jest ścigany z urzędu. Coś mi się wydaje,
              matołki, że tym razem mogliście przegiąć.
              • leon.1 Re: w rejestrze zabytkow jest tak ??? 06.08.09, 18:13
                To to jednak jesteś chory ab... ;) Wyluzuj chłopie. Nikt nikogo nie zniesławia.
                Prowizja to taka przenośnia... Innymi słowy (tłumaczę rzeczywiście jak
                upośledzonemu) ktoś korzysta na zmianie nazwy kanału w sposób szczególny. Ja
                sądzę że korzysta miasto Elbląg a traci Ostróda.
                Ps. Zniesławienie nie jest przestępstwem ściganym z urzędu... :) :) :) Poducz
                sie trochę prawa chłopie zanim zaczniesz znów tu włazić i opluwać wszystko co
                olsztyńskie... :) :) :)
                • Gość: GiM Re: w rejestrze zabytkow jest tak ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 18:21
                  Kanał jest (nazwa) Elbląski a żegluga Ostródzko-Elbląska
                • Gość: ab Re: w rejestrze zabytkow jest tak ??? IP: *.torun.mm.pl 06.08.09, 18:34
                  Psiarnia już bierze ogon pod siebie, jak widzę. Już strach obleciał śmierdziela.
                  Ale co się rzekło, to się rzekło. Tę "prowizję" można zrozumieć tylko jako
                  łapówę, dokładnie w tym znaczeniu to słowo zostało użyte.
                  Powtarzam jeszcze raz i powoli, jak dla matoła: zniesławienie władz
                  samorządowych, albo kogokolwiek innego, jakiejś instytucji, osoby czy np.
                  organizacji pozarządowej, kogokolwiek, komu do wykonywania obowiązków potrzebne
                  jest zaufanie społeczne, jest ścigane z urzędu.
              • Gość: swiatowy Re: elblaska sroka dziobie nas coraz bardziej IP: 91.104.98.* 06.08.09, 18:23
                "Prawidlowa nazwa Kanal Elblaski"bo jakis klapouchy o nicku ab czy
                inny alfik kidys go tam uzyl i tak ma byc!

p.s tym razem ElBLASKA SROKA ZLODZIEJKA wziela sie za Kanal
                Ostrodzko-Elblaski.Po nie udanej probie wyprowadzenia jednostki z
                Goldapi do Elblaga,po straceniu dobrego ,Bogu ducha winnego
                wojewody z Elku przez Kaczynskiego,ktory zwiazany jest z Elblagiem i
                obsadzenia stolka przez osobe z Elblaga,ktora to zaczela swoje
                piastowanie stanowiska od okradania Olsztyna z instytucji-
                "sprawiedliwa"jak sama o sobie mowi(dobrze ze ostatnie wybory
                wygralo PO bo nie wiadomo coby bylo?)blokowania
                statusu "metropoli"dla Olsztyna elblaska sroka wziela sie za
                pisanie "prawdy" o Kanale
                • leon.1 Re: elblaska sroka dziobie nas coraz bardziej 06.08.09, 18:45
                  Lecz się ab... :) :) :)
                  A tu poczytajcie
                  Chcecie powiedzieć że minister się pomylił?????

209.85.129.132/search?q=cache:RrUfU2uiUbEJ:orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/66499402+kana%C5%82+ostr%C3%B3dzko+rejestr&cd=13&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl
                  • Gość: ab Re: elblaska sroka dziobie nas coraz bardziej IP: *.torun.mm.pl 06.08.09, 18:54
                    I tu muszę leonowi podziękować. Wytropił piękny kwiatek z ministerialnej łączki.
                    Minister kultury, który ma promować ten zabytkowy kanał, nie zna jego
                    prawidłowej nazwy. Będzie okazja, żeby się z pana ministra kultury osobiście w
                    oczy pośmiać.
                    • leon.1 Re: elblaska sroka dziobie nas coraz bardziej 06.08.09, 20:06
                      Widzisz ab nawet wrogowie się do czegoś przydają... :) :) :)
              • Gość: zmk Re: w rejestrze zabytkow jest tak ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 08:35
                forum.gazeta.pl/forum/w,56,98649497,98733466,Re_chyba_ze_o_inny_kanal_chodzi.html
                • Gość: ab Re: w rejestrze zabytkow jest tak ??? IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 09:30
                  Chyba mam do czynienia z idiotą, który nie rozumie, że wpis na forum nie jest
                  żadnym źródłem, nie jest też żadna, powtarzam: żadna publikacja, bo ludzie są
                  omylni. Interesuje mnie zapis w dokumentach. Oczywiście, rejestr zabytków nie
                  jest spisem nazw geograficznych, ale interesuje mnie, kiedy w rejestrze zabytków
                  zmieniono nazwę - jeśli zmieniowo? To jest bardzo ważne, zwłaszcza w kontekście
                  tej fatalnej pomyłki ministra kultury. Kanał Elbląski jest promowany w Europie,
                  on ma trafić na listę światowego dziedzictwa kulturowego. Musi być promowany
                  profesjonalnie. Kanał Elbląski jest częścią naprawdę wielkiego projektu
                  turystycznego, obejmującego całą deltę Wisły i jeszcze sporo więcej. Przekop
                  przez mierzeję i otwarcie drogi na Bałtyk jest częścią tego wielkiego projektu.
                  I ty mi tu doopku nie świeć w oczy Wrockiem, bo ja doskonale wiem, co ci ludzie
                  publikują, co piszą na temat dróg wodnych i czasami sam z ich publikacji
                  korzystam w mojej pracy. Do nazwania cię doopkiem upoważnia mnie fakt, że
                  niesprowokowany przeze mnie zwracasz się do mnie w sposób obraźliwy. A jeśli
                  nadal nie będziesz potrafił zrozumieć, o co mi chodzi z tym wpisem do rejestru
                  zabytków, to spokojnie uznam cię za idiotę. Doopku.
                  • Gość: zmk z naleznym szacunkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 09:46
                    "Chyba mam do czynienia z idiotą, który nie rozumie, że wpis na forum nie
                    jest żadnym źródłem, nie jest też żadna, powtarzam: żadna publikacja, bo ludzie
                    są omylni"

i tak twoje ab wpisy od tej pory bede traktowal :).

Na przyszlosc wyluzuj troche i miej wiecej szacunku dla adwersarzy.

Jak mawial jeden juz z niezyjacych
                    "Z naleznym szacunkiem"
                    zmk
                    • Gość: ** Re: z naleznym szacunkiem IP: *.olsztyn.net.pl 07.08.09, 11:56
                      Ty ab udajesz torunianina z własnej woli czy ktos ci to nakazał? Wielu ci tu
                      wyraźnie powiedzialo że trollujesz na tym forum jak ostatni menel i to w dodatku
                      agresywny i wulgarny.
                      • Gość: ab Re: z naleznym szacunkiem IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 12:39
                        Co ja na to poradzę, że paru idiotów z Olsztyna twierdzi, że ja jestem z
                        Elbląga? Mam was w doopie - i tyle. Dzięki matołom olsztyńskim zacząłem uważać
                        się za honorowego mieszkańca Elbląga i jest mi tylko przykro, że moje
                        ekstrawaganckie wpisy mogą owocować niechęcią do tego pięknego miasta, którego
                        prawie nie znam, ale mam dla niego wiele sympatii i będę je zawsze wspierał - i
                        to nie tylko na forum, które jest w końcu bzdurą.
                        • Gość: yeti Re: z naleznym szacunkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:52
                          Chłopie jeśli masz nas w doopie to nie właź tu bo tylko ośmieszasz siebie Elbląg
                          i Toruń. Takich jak ty reprezentantów czy obronców zapewne by sobie nie zyczyli.
                          To prawda co napisał ten ktos powyzej ze jesteś wulgarny i zachowujesz sie jak
                          menel.
                          • Gość: regres Do swiatowego i leona IP: *.elblag.vectranet.pl 07.08.09, 17:55
                            Panowie,przecież nazwa Kanał Elbląski istnieje od czasów powojennych i mimo
                            tego,ze Elbląg leżał wówczas w województwie gdańskim,a Kanał w olsztyńskim,to
                            jakoś nikomu to nie przeszkadzało,teraz bijecie pianę tak naprawdę o nic,ja
                            proponuję wrócić do nazwy przedwojennej-Oberlandkanal,Kanału
                            Oberlandzkiego,tylko to jakaś obco brzmiąca nazwa,bo tak naprawdę kto to
                            wie,gdzie znajduje się ta kraina geograficzna?Dla mnie to moze być Kanał
                            Ostródzki,tylko niech na ten temat wypowiedzą się geografowie.
                            • leon.1 Re: Do swiatowego i leona 07.08.09, 18:21
                              No i właśnie ... :) Zresztą tu chyba nie chodzi o sam kanał tylko o panoszenie
                              się Elbląga. Nie wiadomo czemu elblążanom tak zależny na wygumkowaniu Ostródy z
                              nazwy skoro to do niej należy dbałość o większą część zabytków kanału.
                              Oczywiście Ostróda jest dużo mniejsza i słabsza "politycznie". To nie znaczy że
                              słabszego można traktować w ten sposób.
                              • Gość: swiatowy Re: Kradna na zywca IP: 91.104.69.* 07.08.09, 18:45
                                Ostorda jest 3.5 raza mniejsza od Elblaga ale pod wzgledem
                                potejancjalu i oddzialywania na swoj subregion wcale tak daleko od
                                niego nie odbiega.Pod wzgledem akademickim,kulturalnym czy sportowym
                                oba miasta wcale tak wiele sie nie roznia a trzeba pamietac o tym ze
                                Morliny sa wiekszym zakladem niz Alstom ale wracajac do tematu .Na
                                zywca okradziono miasto Ostrode z marki Kanalu O-E a sposoby jakimi
                                sie przy tym posluzono(znikniecie oficjalnej nazwy KOE z rejestru
                                zabytkow)przypominaja dzialania KGB czy Stasi
                                • Gość: ab Re: Kradna na zywca IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 18:57
                                  Debil
                          • Gość: ab Re: z naleznym szacunkiem IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 19:14
                            Chłopie, a zauważyłeś może to nieprawdopodobne chamstwo olsztyńskich matołów,
                            którego tu jest pełno, również w tym wątku? Czy olsztyńskie chamstwo cię nie
                            razi? Zbyt głupi jesteś, żeby zrozumieć, co napisałem? Ktoś mi wyżej zarzuca, że
                            podszywam się pod Toruń. Ja jestem z Torunia, pod nikogo się nie podszywam. Co
                            mogę na taki zarzut odpowiedzieć? Co mogę poradzić na to, że paru olsztyńskich
                            debili pisze na forum, że jestem z Elbląga? Mogę mieć ich tylko w doopie i
                            dokładnie tam ich mam. Ich - i tylko ich. Napisałem to wystarczająco wyraźnie.
                            Nie bądź świnią i nie rób mi zarzutu z czegoś, czego nie popełniłem. A do
                            wypowiadania się w imieniu Elbląga nikt cię nie upoważnił. Ja też wypowiadam się
                            wyłącznie we własnym imieniu. A jeśli już ktoś chce swoją niechęć do mnie
                            przenosić na moje miasto, to niech przenosi na Toruń. Toruń tego nawet nie
                            zauważy. W trochę innych ligach występujemy.
    • Gość: swiatowy Redo ab IP: 91.104.69.* 07.08.09, 19:16
      Posluchaj chlopcze.Twoje wulgaryzmy tu na forum oraz proby
      sprowadzenia dysksuji do pozycji rynsztoku na temat ZAWLASZCZENIA
      NAZWY KANALU OSTRODZKO-ELBLASKIEGO przez Elblag ktory dyryguje i
      steruje Urzadem Marszalkowskim nie wypacza ani nie zafalszuja
      rzeczywistej sytuacji (niestety coraz bardziej nasilajacej sie)
      majacej miejsce w naszym wojewodztwie
      • Gość: ab Re: Redo ab IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 20:05
        Debil
        (to jest diagnoza kliniczna)
        • antypajac.1 Re: Redo ab 07.08.09, 20:20
          nie obrażaj debili.
          • Gość: ab Re: Redo ab IP: *.torun.mm.pl 07.08.09, 20:25
            Myślisz, że to imbecyl? Czy jeszcze gorzej?
            • antypajac.1 Re: Redo ab 07.08.09, 21:31
              gorzej być nie może.
      • Gość: xa Re: Redo ab IP: 89.174.178.* 07.08.09, 20:33
        "swiatowy": nie czujesz, że się ośmieszasz? Już nie tylko procenty
        ale i geografia; teraz jeszcze mania prześladowcza???? A zajmij się
        może problemami metra w metropolii olsztyńskiej, będzie wszystkim
        jeszcze śmieszniej...
        • Gość: myk Re: Redo ab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:33
          Panom z Elbląga juz dziękujemy. Macie "swoje" fora to znaczy dotyczące problemów
          waszych miejscowości. A skoro juz tu musicie wystepować to przestrzagajcie zasad
          przyzwoitosci skoro na kulturę was nie stać.
          • leon.1 Re: Redo ab 07.08.09, 22:58
            Ataki elbląskich mongołów (czy jak kto woli trolli) są częścią folkloru tego
            forum i żywym ubarwieniem :)
            Prawdopodobnie prawdy o nazwie dowiemy się u Geodety Krajowego w Krajowym
            Rejestrze Nazw Geograficznych. Niestety ten rejestr O ZGROZO wydawany jest na
            zapytanie osób uprawnionych po złożeniu wniosku... sic :) :) :)
            Tu poniżej jest link do hydronimów a raczej zasad nazywania :) :) :)
            www.gugik.gov.pl/komisja/pliki/wprowadzenie.pdf
            Jeśli ktoś ma dostęp do KRNG to może by sprawdził jak jest jak było bo jak
            będzie to raczej nie wiemy :) :) :)
          • Gość: xa Re: Redo ab IP: 89.174.178.* 08.08.09, 13:19
            myku: to o kulturze przede wszystkim do "swiatowego" i leoncia.
            Załączniki wyżej. Jak na obrazku.
            • Gość: marek Re: Redo ab IP: *.elblag.vectranet.pl 08.08.09, 19:10
              A moze nazwać kanałem olsztyńskim?
              • Gość: xa Re: Redo ab IP: 89.174.178.* 08.08.09, 19:15
                A znaaaacznie lepiej kętrzyńskim.
                • leon.1 Re: Redo ab 08.08.09, 19:39
                  A co takiego niekulturalnego napisałem??? ... :) Owszem niepopularnego,
                  uwierającego lub ośmieszającego elbląskiego trolla- tak. Lecz niekulturalnego?
                  Kanał powinien nazywać się kanałem ... W powszechnym użyciu była nazwa
                  Ostródzko-Elbląski. BYŁA... :) Tak jak kiedyś Kosowo było serbskie... :) :) :) a
                  Lwów i Wilno polskie... :)
                  • Gość: ~~ Re: Redo ab IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 21:06
                    Cytat ze strony firmej Żeglugi Ostródzko-Elbląskiej - firmy jak najbardziej
                    Ostródzkiej:

"Statki naszej firmy pływają po unikalnym Kanale Elbląskim oraz po
                    Pojezierzu Iławskim. Naszymi walorami jest dziewicza przyroda, czyste powietrze
                    i wody jezior. Malownicze brzegi są zamieszkałe przez ptactwo i zwierzynę leśną,
                    dolna część szlaku przebiega przez największy w Polsce rezerwat ptactwa wodnego."

Tylko Leoś i Światowy wyważają drzwi otwarte ;) Ostródzie prawidłowa nazwa nie
                    przeszkadza w funkcjonowaniu ...

www.zkm.nazwa.pl/pl/page/1
                    Ale to w sumie typowe dla niektórych typków na forum ;) W końcu skuteczną metodą
                    złodziejską na odwrócenie uwagi jest wołanie - "ŁAPAJ ZŁODZIEJA!!!" ;)
                    • leon.1 Re: Redo ab 08.08.09, 23:05
                      Spokojnie spokojnie... :) Cytatów z nazwą "Kanał Ostródzko-Elbląski" mógłbym tu
                      wkleić setki. Znalazłem nawet wypowiedź obecnego ministra z jego podpisem... :)
                      Nie robię tego bo nie muszę udowadniać prawidłowej nazwy kanału... ;)
                      Ostródzianom przeszkadza nazwa... Tylko tym nie przeszkadza. którzy nie
                      uświadamiają sobie wartości nazwy :) Nazwij swoją firmę Coca-Cola... lub wykup
                      nazwę od tejże ... :) :) :) Oczywiście kanał to nie Coca-Cola ale w branży
                      turystyczno-promocyjnej znaczy wiele i nazwa jest wiele warta :) :) :)
                      Przypomnij sobie że niektórzy olsztyńscy "urzędnicy" kupili od firmy na E :)
                      wymyślenie hasła promującego Olsztyn za kilkaset tysięcy złotych... :) Hasło
                      śmieszne i durnowate (coś o przestrzeni i latawcach... :) ale pieniążki
                      poszły... :) I tu nie chodzi o pozbawienie Elbląga czegoś tam... Chodzi o naturę
                      niektórych ;) elblążan. Jacy są to widać choćby na tym forum... :) Walka o to
                      żeby pozbawić Ostródę prawa do nazwy jest płytka, śmieszna, nieuczciwa ale
                      rozumiem że OPŁACALNA... :) :) :)
                      • Gość: swiatowy Re: Redo ab IP: 91.104.103.* 08.08.09, 23:28
                        leos.1 szkoda gadac oni dobrze wiedza o co chodzi.Smutne jest to ze
                        Urzad Marszalkowski jest naprawde takim pudlem Elblaga i tanczy jak
                        ten mu zagra.Zaledwie 7%mieszkancow "naszego"wojewodztwa wodzi za
                        nos caly region Warmi i Mazur
                      • alfik45 Re: Redo ab 09.08.09, 20:40
                        Leon ty durniu i psychopato,zbij se konia.
    • Gość: ab No, matoły, temat czeka IP: *.torun.mm.pl 10.08.09, 15:36
      Jak tam, matoły? Jak psiarnia?
      Matoł swiatowy - melduj, jak jest z tym mailem, który miałeś wysłać do władz Ostródy
      Matoł leon - melduj, jak jest ze zgłoszeniem "prowizji" do prokuratora

Zapowiadaliście, matoły, że będziecie nie tylko szczekać, ale że choć raz
      spróbujecie coś zrobić w realnym życiu. Ja wam nie odpuszczę. Ta sprawa musi
      skończyć się u prokuratora.

• leon.1 Re: No, matoły, temat czeka 10.08.09, 21:28
        No to spotkamy się w sądzie ab ... :) :) :)
    • Gość: et Re: Urzad Marsz.elblaski pudel okradl Ostrode z k IP: 66.90.104.* 13.02.10, 09:23
      img92.imageshack.us/img92/8950/klawiaturaky2.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka